|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
A z Polskich filmów wojennych koniecznie trzeba poznać Eroicę Munka (inne spojrzenie na bohaterstwo jednostki) Kanał Wajdy dla mnie najwybitniejsze osiągnięcie obok dażonego kultem Popiołu i diamentu (choć do fanów Wajdy nie należę w szczególności rzeczy ankręconych przez niego od czasu Panny NIkt w górę). ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A Rise of the Footsoldier się oglądało?
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Czas apokalipsy, Pluton,Hubal (możecie się śmiać), Lista Schindlera,SZeregowiec Ryan i Kompania Braci, Stalingrad,dobre też są stare ruskie filmy wojenne ale strasznie trudno dostępne (batalistyka lepsza od hollywood).
Trochę rozczarowała mnie Cieńka czerwona linia,i filmy Estwooda o "Iwo Jimie." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mnie sie bardzo podobał "Łowca jeleni" z De Niro,5 Oscarów i naggroda Złotego Globa .Może troche długi ale polecam kto jeszcze nie widział
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
nie zawsze trzeba strugać wielkiego znawcę kina,,, są filmy może nie ambitne, ale np. sentyment do starych dziejów pozostał,,, albo zwyczajnie "coś" w nim jest. nie ma się czym zachwycać, ale i napinać na gimbusy od razu to przesada.
![]()
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A z ta premiera to po prostu nie wiadomo - ponoc Tarantino chce go skonczyc na przyszloroczny Cannes ale ze dopiero co zaczal, to nie wiadomo czy sie wyrobi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A znawcę nie muszę strugać bo uważam, że całkiem nieźle znam się na kinie, jak też to, że nie każdy musi podzielać moje zainteresowania filmowe choć jest kilku, którzy lubią i cenią podobne rzeczy, tylko pewnie taka jest różnica, że ja kinem się interesuje i pasjonuje dla Ciebie to tylko rozrywka do wieczornego piwka i tyle. A dla Ciebie mogę strugać znawcę jakoś mi na opinii każdego nie bardzo zależy. Pozdrawia Dżepetto kina ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Oglądałeś inny klasyk tego autora "Tylko dla Orłów"? To jest mój ulubiony film wojenny. Jeśli ktoś nie czytał jeszcze MacLeana to szczerze polecam, każda książka trzyma w napięciu od początku do końca. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja jakimś wielkim fanem filmów i książek wojennych nie jestem ale jak tak zachwalacie to przeczytać w końcu muszę coś MacLeana bo czytałem bardzo dawno temu i to tak dawno, że już nawet tytułu nie pamiętam ![]() A Ja obecnie z książek zacząłem Potępieńczą grę Clive'aBarkera i w tym samym czasie kończę Mistrza i Małgorzatę chyba po raz dziesiąty, bo to jedna z moich ukochanych książek ![]() ![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bitwa o Ardeny, zdecydowanie. Swego czasu jak dziecięciem byłem to mogłem dwa razy dziennie oglądać.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
i już po seansie z Eden Lake.. film - trzeba to przyznać - rewelacyjny, kolejna bardzo dobra europejska produkcja z gatunku horroru, powoli zaczynamy przerastać amerykanów pod względem jakości..
![]() świetny montaż, biorąc pod uwagę, że to pierwszy film tego reżysera, wielki szacunek. bardzo dobrze dobrana muzyka, świetna rola Kelly Reilly, cały czas trzyma w napięciu.. polecam bardzo. ps. zastanawiałem się, czy dać 9, czy 10, jednak chyba mocne 9+, bo zabrakło mi typowych momentów przerażenia (takich, jak np. w REC, choć to całkiem inny film). |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Szybko. Jakiego masz neta i jak ściągałeś? Bo na rapidze jakieś wałki kręcą
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Korzystając z faktu, że Emsi się tutaj nagminnie wypowiada zapytam o film Martyrs. Widział może juz ktoś? Tylko nie piszcie, że warto, bo wiem, że warto.
Jak to wygląda od strony intensywności - na serio bije na głowe Inside? Pozdro. ![]()
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I pozostaje nam czekać ![]()
Za młody byłem ale mieszkałem po stronie osiedla gdzie byli Metale i słuchałem potem też Metalu i miałem katane dżinsową z naszywką na całe plecy Helloween z okładką płyty Keeper of the seven Keys i chodziłem dumny jak paw bo mało kumplom rodzice pozwalali tak chodzić bo łatwo można było w tubę za to dostać ![]()
Ostatnio edytowane przez emsi : 23.11.2008 o godz. 18:54.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
torrent misiu torrent.
Eden Lake obejrzałem również, całkiem spoko jak na survivala. Dużo przemocy, w napięciu trzyma. Końcówka mi natomiast nasunęła na myśl reakcję sąsiadów na różne wydarzenia w Polsce ( ). I nie porównywałbym tego do RECa (świetnego co warte podkreslenia , bo to zupełnie odmienne "bajki").Ale zgadzam się, że europejskie produkcje już powoli dorównują, jak nie przebijają amerykańskich. Te wszytskie hollywoodzkie "rimejki" wyglądają dla mnie sztucznie. Z survivali lubię też francuski "Blady strach" (z 2003).
Ostatnio edytowane przez wojteq_NH : 23.11.2008 o godz. 19:13.
![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eden Lake oglądałem juz jakiś czas temu, po przeczytaniu recki na DM.pl. Nie zachwycił mnie aż tak jak Emsiego, choć to i tak kawałek solidnego kina. Napewno survival przez duże S.
A porónanie do [REC] chyba jednak nietrafione... bardziej bym tutaj widział Funny Games, przy czym konfrontacja na zasadzie bardzo luźnej. W hoolywood juz od bardzo dawna moim skromnym zdaniem, nie spłodzili nic nieszablonowego, poza mikrusimi wyjątkami. W tej materii kino europejskie jest daleko w przodzie, zresztą nie tylko, bo i w Azji powstaje coraz więcej ciekawych produkcji, jak również na Antypodach. Amerykanom wydaje się taki stan odpowiada - będzie z czego robic rimejki. ![]() Jeszcze jako, że temat jest luźny to ośmielę się zapytać użytkownika "wojteq_NH" - dlaczego ludzie wyrazy zakończone literą "k" mutują w zakończone literą "q". Przecież "q" czyta się "ku", a nie "k". ![]() Wojteku? Pozdro.
Ostatnio edytowane przez .:MEDALIK:. : 23.11.2008 o godz. 19:56.
![]()
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to tak zeby mnie za imiennika Łoba nie brali ;P
a tak serio, to nick miałem z czasów gimnazjalnych (wtedy była taka moda o.O) ze starego forum. Dostałem nań bana, forum się zmieniło, założyłem takie samo konto na nowym i tak mi zostało Nie ma niestety edycji nazwy obecnie, więc jak człowiek wyrośnie z czegoś to sie później za nim ciągnie ![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Szkoda, że teraz jest w rozsypce. Dosłownie i w przenośni.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
sędzia kalosz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Warszawiak kalosz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Panowie, rozszyfrował ktoś to co powiedział Baszczu do tego pajaca
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a cóż mógł - prawdę
-" ty k.... j... " (ja bym jeszcze dodał "z warszawki pi....") ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Qrde faja co za okres :/ Nie dość że jest Niedziela wieczorem - jutro do budy, nasi przegrali(i stracili dwóch grajków na następny mecz) to jeszcze koszykarki dostały od Lotosu...
Dobrze że chcociaż śnieg spadł i jutro jak wstane to nie zobacze szarej rzeczywsitości tylko białą ![]() ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
nie torrenty wojtku..
ściągałem z megauploada, w jednym pliku. ostatnio MU świetnie idzie, limitów nie zauważyłem, a ciągnąłem dość dużo, bo chociażby nowego FMa. mam 1mb radiówke i poszło w jakieś 2 godzinki. ps. żeby nie było - nie porównywałem REC, do Eden Lake, tak jak napisałem całkiem inny film, ale poprostu czegoś mi w Eden, do perfekcji brakło, choć sam dokładnie nie wiem czego. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mnie o dziwo własnie RapidShare ostatnio śmiga całkiem znośnie..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|

|