The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2008, 12:05
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Mnie ostatnio wzięło na filmy wojenne.
I chyba nie powiem nic nowego, ale prym w tej kategorii wiedzie Pluton.
Jak dla mnie film mega-konkretny.
O dziwo równie faworyzowany co Pluton, Łowca Jeleni, w ogóle nie przypadł mi do gustu.
Jako, że jestem fanem książek Alistair'a MacLeana, to Działa z Nawarony obejrzałem z taką samą fascynacją, z jaką przebrnąłem przez książkę. Teraz rozglądam się za Komandosami z Nawarony, ale jakoś nie za bardzo idzie mi szukanie.
Obecnie jestem na etapie oglądania mini-serialu Kompania Braci. Za bardzo od książki nie odbiega, fajnie się go ogląda, także nie pozostaje mi nic innego jak go polecić.

Tak btw. Nie wiedzie kiedy ma być premiera Inglorious bastards? Co portal to inna data premiery...
Z wojennych dla mnie pierwsza liga to Full Metal Jacket Kubricka, Czas Apokalipsy Coppoli i Gdyby żółwie potrafiły latać Gobadiego.

A z Polskich filmów wojennych koniecznie trzeba poznać Eroicę Munka (inne spojrzenie na bohaterstwo jednostki) Kanał Wajdy dla mnie najwybitniejsze osiągnięcie obok dażonego kultem Popiołu i diamentu (choć do fanów Wajdy nie należę w szczególności rzeczy ankręconych przez niego od czasu Panny NIkt w górę).
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.11.2008, 12:10
A Rise of the Footsoldier się oglądało?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.11.2008, 12:30
Czas apokalipsy, Pluton,Hubal (możecie się śmiać), Lista Schindlera,SZeregowiec Ryan i Kompania Braci, Stalingrad,dobre też są stare ruskie filmy wojenne ale strasznie trudno dostępne (batalistyka lepsza od hollywood).
Trochę rozczarowała mnie Cieńka czerwona linia,i filmy Estwooda o "Iwo Jimie."
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2008, 13:00
mnie sie bardzo podobał "Łowca jeleni" z De Niro,5 Oscarów i naggroda Złotego Globa .Może troche długi ale polecam kto jeszcze nie widział
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.11.2008, 13:38
emsi napisał(a):Wyświetl post
Oba bajki dla gimbusów
nie zawsze trzeba strugać wielkiego znawcę kina,,, są filmy może nie ambitne, ale np. sentyment do starych dziejów pozostał,,, albo zwyczajnie "coś" w nim jest. nie ma się czym zachwycać, ale i napinać na gimbusy od razu to przesada.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.11.2008, 13:53

Tak btw. Nie wiedzie kiedy ma być premiera Inglorious bastards? Co portal to inna data premiery...
emsi - dzieki , obadam ,moze nawet dzis.

A z ta premiera to po prostu nie wiadomo - ponoc Tarantino chce go skonczyc na przyszloroczny Cannes ale ze dopiero co zaczal, to nie wiadomo czy sie wyrobi.
94 - Allah Akbar!!
emsi
Senior Member

Stary 23.11.2008, 14:14
Tira.mi.su napisał(a):Wyświetl post
nie zawsze trzeba strugać wielkiego znawcę kina,,, są filmy może nie ambitne, ale np. sentyment do starych dziejów pozostał,,, albo zwyczajnie "coś" w nim jest. nie ma się czym zachwycać, ale i napinać na gimbusy od razu to przesada.
Wyraziłem swoje zdanie, dla mnie to bajki dla gimbusów dla Ciebie mają to coś Twoja sprawa.

A znawcę nie muszę strugać bo uważam, że całkiem nieźle znam się na kinie, jak też to, że nie każdy musi podzielać moje zainteresowania filmowe choć jest kilku, którzy lubią i cenią podobne rzeczy, tylko pewnie taka jest różnica, że ja kinem się interesuje i pasjonuje dla Ciebie to tylko rozrywka do wieczornego piwka i tyle. A dla Ciebie mogę strugać znawcę jakoś mi na opinii każdego nie bardzo zależy.

Pozdrawia Dżepetto kina
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.11.2008, 14:19
Jako, że jestem fanem książek Alistair'a MacLeana, to Działa z Nawarony obejrzałem z taką samą fascynacją, z jaką przebrnąłem przez książkę. Teraz rozglądam się za Komandosami z Nawarony, ale jakoś nie za bardzo idzie mi szukanie.
A jednak istnieją jeszcze fani porządnych książek Jeśli chodzi o Działa Navarony to bardziej podobała mi sie książka chociaż film jest świetny. Komandosów poszukujesz filmu czy książki?
Oglądałeś inny klasyk tego autora "Tylko dla Orłów"? To jest mój ulubiony film wojenny.
Jeśli ktoś nie czytał jeszcze MacLeana to szczerze polecam, każda książka trzyma w napięciu od początku do końca.
emsi
Senior Member

Stary 23.11.2008, 14:32
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
A jednak istnieją jeszcze fani porządnych książek Jeśli chodzi o Działa Navarony to bardziej podobała mi sie książka chociaż film jest świetny. Komandosów poszukujesz filmu czy książki?
Oglądałeś inny klasyk tego autora "Tylko dla Orłów"? To jest mój ulubiony film wojenny.
Jeśli ktoś nie czytał jeszcze MacLeana to szczerze polecam, każda książka trzyma w napięciu od początku do końca.
Oba filmy bardzo fajne, mój ojciec jest wielkim fanem nawet dvd z eleganckim wydaniem Działa z nawarony dostał ode mnie i leży mu na zaszczytnym miejscu na półce i często do niego wraca.

Ja jakimś wielkim fanem filmów i książek wojennych nie jestem ale jak tak zachwalacie to przeczytać w końcu muszę coś MacLeana bo czytałem bardzo dawno temu i to tak dawno, że już nawet tytułu nie pamiętam

A Ja obecnie z książek zacząłem Potępieńczą grę Clive'aBarkera i w tym samym czasie kończę Mistrza i Małgorzatę chyba po raz dziesiąty, bo to jedna z moich ukochanych książek
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.11.2008, 14:35
Bitwa o Ardeny, zdecydowanie. Swego czasu jak dziecięciem byłem to mogłem dwa razy dziennie oglądać.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

emsi
Senior Member

Stary 23.11.2008, 14:37
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Bitwa o Ardeny, zdecydowanie. Swego czasu jak dziecięciem byłem to mogłem dwa razy dziennie oglądać.
Ja jak byłem mały to moje osiedle podzielone było na Punków i Metali i czasem przed blokiem i dwa razy dziennie widziałem bitwę o Ardeny
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.11.2008, 14:50
Ja jakimś wielkim fanem filmów i książek wojennych nie jestem ale jak tak zachwalacie to przeczytać w końcu muszę coś MacLeana bo czytałem bardzo dawno temu i to tak dawno, że już nawet tytułu nie pamiętam
W zasadzie z całej twórczości MacLeana tylko garstka książek jest o wojnie. Ja aktualnie oszczędzam jego książki ponieważ napisał "tylko" ok 40 a czyta się je tak dobrze, że w 2 miesiące można by przerobic całą twórczość
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 23.11.2008, 15:24
i już po seansie z Eden Lake.. film - trzeba to przyznać - rewelacyjny, kolejna bardzo dobra europejska produkcja z gatunku horroru, powoli zaczynamy przerastać amerykanów pod względem jakości..
świetny montaż, biorąc pod uwagę, że to pierwszy film tego reżysera, wielki szacunek. bardzo dobrze dobrana muzyka, świetna rola Kelly Reilly, cały czas trzyma w napięciu.. polecam bardzo.

ps. zastanawiałem się, czy dać 9, czy 10, jednak chyba mocne 9+, bo zabrakło mi typowych momentów przerażenia (takich, jak np. w REC, choć to całkiem inny film).
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.11.2008, 16:13
Szybko. Jakiego masz neta i jak ściągałeś? Bo na rapidze jakieś wałki kręcą
the end
.:MEDALIK:.
Senior Member

Stary 23.11.2008, 17:40
Korzystając z faktu, że Emsi się tutaj nagminnie wypowiada zapytam o film Martyrs. Widział może juz ktoś? Tylko nie piszcie, że warto, bo wiem, że warto.
Jak to wygląda od strony intensywności - na serio bije na głowe Inside?
Pozdro.
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 23.11.2008, 17:45
Ja jak byłem mały to moje osiedle podzielone było na Punków i Metali i czasem przed blokiem i dwa razy dziennie widziałem bitwę o Ardeny
Przyznaj się, po której stronie walczyłeś? Byłeś w młodzieżówce punkowej czy metalowej?

emsi
Senior Member

Stary 23.11.2008, 18:45
.:MEDALIK:. napisał(a):Wyświetl post
Korzystając z faktu, że Emsi się tutaj nagminnie wypowiada zapytam o film Martyrs. Widział może juz ktoś? Tylko nie piszcie, że warto, bo wiem, że warto.
Jak to wygląda od strony intensywności - na serio bije na głowe Inside?
Pozdro.
Nie widziałem ostrze pazury, bo choć co osoba to inna opinia, ale brutalnością przebija Inside, jestem bardzo ciekaw tej produkcji, a zaskoczeniem dla mnie, że prawdopodobnie pokażą ją w Polsce w kinach podobnie jak Eden Lake, cóż zapowiada się, że film nie przejdzie w mediach bez echa bo poziom brutalności, dla zwykłego widza podobno jest nieprzyswajalna (w Cannes publiczność niewprawiona w bojach z ekstremą wychodziła w trakcie zszokowana) niestety filmu nie widziałem ale czekam żeby obejrzeć w kinie póki co Medalik odsyłam cię do świetnej recenzji na Danse Macabre, tylko nie czytaj spojlerów bo można sobie zepsuć oglądanie.
I pozostaje nam czekać

Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Przyznaj się, po której stronie walczyłeś? Byłeś w młodzieżówce punkowej czy metalowej?

Za młody byłem ale mieszkałem po stronie osiedla gdzie byli Metale i słuchałem potem też Metalu i miałem katane dżinsową z naszywką na całe plecy Helloween z okładką płyty Keeper of the seven Keys i chodziłem dumny jak paw bo mało kumplom rodzice pozwalali tak chodzić bo łatwo można było w tubę za to dostać i tak do dzisiaj uwielbiam niektóre kapelki Heavy jak Iron Maiden. A oprócz tego jak każdy dzieciak wtedy słuchałem Michaela Jacksona
Ostatnio edytowane przez emsi : 23.11.2008 o godz. 18:54.
wojteq_NH
Senior Member

Stary 23.11.2008, 19:08
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
torrent misiu torrent.

Eden Lake obejrzałem również, całkiem spoko jak na survivala. Dużo przemocy, w napięciu trzyma. Końcówka mi natomiast nasunęła na myśl reakcję sąsiadów na różne wydarzenia w Polsce ( ).
I nie porównywałbym tego do RECa (świetnego co warte podkreslenia , bo to zupełnie odmienne "bajki").
Ale zgadzam się, że europejskie produkcje już powoli dorównują, jak nie przebijają amerykańskich. Te wszytskie hollywoodzkie "rimejki" wyglądają dla mnie sztucznie.
Z survivali lubię też francuski "Blady strach" (z 2003).
Ostatnio edytowane przez wojteq_NH : 23.11.2008 o godz. 19:13.
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
.:MEDALIK:.
Senior Member

Stary 23.11.2008, 19:51
Eden Lake oglądałem juz jakiś czas temu, po przeczytaniu recki na DM.pl. Nie zachwycił mnie aż tak jak Emsiego, choć to i tak kawałek solidnego kina. Napewno survival przez duże S.
A porónanie do [REC] chyba jednak nietrafione... bardziej bym tutaj widział Funny Games, przy czym konfrontacja na zasadzie bardzo luźnej.

W hoolywood juz od bardzo dawna moim skromnym zdaniem, nie spłodzili nic nieszablonowego, poza mikrusimi wyjątkami. W tej materii kino europejskie jest daleko w przodzie, zresztą nie tylko, bo i w Azji powstaje coraz więcej ciekawych produkcji, jak również na Antypodach.
Amerykanom wydaje się taki stan odpowiada - będzie z czego robic rimejki.

Jeszcze jako, że temat jest luźny to ośmielę się zapytać użytkownika "wojteq_NH" - dlaczego ludzie wyrazy zakończone literą "k" mutują w zakończone literą "q". Przecież "q" czyta się "ku", a nie "k".
Wojteku?

Pozdro.
Ostatnio edytowane przez .:MEDALIK:. : 23.11.2008 o godz. 19:56.
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
wojteq_NH
Senior Member

Stary 23.11.2008, 20:07
to tak zeby mnie za imiennika Łoba nie brali ;P

a tak serio, to nick miałem z czasów gimnazjalnych (wtedy była taka moda o.O) ze starego forum. Dostałem nań bana, forum się zmieniło, założyłem takie samo konto na nowym i tak mi zostało Nie ma niestety edycji nazwy obecnie, więc jak człowiek wyrośnie z czegoś to sie później za nim ciągnie
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 23.11.2008, 20:51
A oprócz tego jak każdy dzieciak wtedy słuchałem Michaela Jacksona
Szkoda, że teraz jest w rozsypce. Dosłownie i w przenośni.

Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.11.2008, 20:58
sędzia kalosz
ByQ
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.11.2008, 21:20
Warszawiak kalosz...
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.11.2008, 21:27
Cytat:
Nie ma niestety edycji nazwy obecnie, więc jak człowiek wyrośnie z czegoś to sie później za nim ciągnie
Powiedzmy znam ten ból

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.11.2008, 21:59
Panowie, rozszyfrował ktoś to co powiedział Baszczu do tego pajaca
wojteq_NH
Senior Member

Stary 23.11.2008, 22:00
a cóż mógł - prawdę

-" ty k.... j... " (ja bym jeszcze dodał "z warszawki pi....")
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.11.2008, 22:13
Qrde faja co za okres :/ Nie dość że jest Niedziela wieczorem - jutro do budy, nasi przegrali(i stracili dwóch grajków na następny mecz) to jeszcze koszykarki dostały od Lotosu...

Dobrze że chcociaż śnieg spadł i jutro jak wstane to nie zobacze szarej rzeczywsitości tylko białą
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 23.11.2008, 23:21
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
nie torrenty wojtku..
ściągałem z megauploada, w jednym pliku. ostatnio MU świetnie idzie, limitów nie zauważyłem, a ciągnąłem dość dużo, bo chociażby nowego FMa. mam 1mb radiówke i poszło w jakieś 2 godzinki.

ps. żeby nie było - nie porównywałem REC, do Eden Lake, tak jak napisałem całkiem inny film, ale poprostu czegoś mi w Eden, do perfekcji brakło, choć sam dokładnie nie wiem czego.
wojteq_NH
Senior Member

Stary 24.11.2008, 00:05
mnie o dziwo własnie RapidShare ostatnio śmiga całkiem znośnie..
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.11.2008, 17:12
http://www.sportfan.pl/artykul/5197/...-ty-cioto-je-y

Coś o Baszczu

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów