|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58..._trybunie.html
Ładnie uhonorowali Janusza W. W podzięce za zasługi dla klubu.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
2) Poza rewanżowymi spotkaniami z Beitarem i Barcą Wisła gra tej jesieni piach i nie ma co tego ani ukrywać ani nie ma sensu tego podważać. 3) "Czasami trzeba przegrać" piszesz ale ile razy ten zwrot się w ostatnim okresie pojawił ?! Trudno zliczyć... Miano analizować i wyciągać wnioski po każdym słabszym spotkaniu i niestety na tym się zawsze kończyło... 4) Owszem liczy się tylko Wisła, ale dopóki w klubie jest B.C. to nie wydaje się to wszystko takie oczywiste i proste ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Ale to o-t. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
1) Brożek zostaje i dochodzi 3-4 sensownych graczy i mamy mistrza nawet bez względu na brak stadionu. 2) Brożek zostaje, dochodzi 1-2 no name niekoniecznie na te pozycje na które najbardziej potrzeba wzmocnień = może być mistrz choć nie musi. Wtedy miejsce 1-2 w kieszeni, chyba że jakaś plaga kontuzji itp. 3) Brożek odchodzi w Jego miejsce jakiś zapchajdziura (typu Kryszał 3 lata temu)= max 3 miejsce Sytuacja jest jasna i klarowna |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja wam powiem ,ze jak cala przyszla runde bedziemy grali na wyjazdach,to moge pwoeidziec ,zapomnijmy o Mistrzostwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pytanie do MODÓW: dlaczego w tym i wielu innych wątkach nagminnie i regularnie bez żadnej konsekwencji obrażany jest piłkarz Wisły Kraków Mariusz Pawełek?
A w temacie. Jak na koncepcję gry skrzydłami bez skrzydłowych to mecz bardzo dobry. Legia MINIMALNIE lepsza ale moim zdaniem nie na tyle aby za sprawiedliwą uznać porażkę. Spojrzałem w historyczne statystyki i włos mi się zjeżył : do 1996 roku mieliśmy lepszy bilans gier z (L)!! Czyli z grubsza licząc dopiero w erze Cupiała zostalismy przez nich wyprzedzeni. Ciekawostka i przyczynek do dyskusji "Ambicja kluczem do sukcesu" ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
a ja tak troszkę z innej mańki...
zbyt leniwy jestem żeby szukać ale może ujawnią się ci co to objeżdżali Iwańskiego w temacie transferowym, że to sie spala w meczach o stawke i szkoda na niego pieniędzy. anybody? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Cichy : 27.10.2008 o godz. 10:17.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mecz muszę oglądnąć jeszcze raz bo z łuków gówno było widać. Jak ktoś myśli o zwolnieniu Macieja Skorży to niech sobie w łeb .......nie ! Ten mecz mogliśmy zarówno wygrać 4-1 jak i przegrać więcej. Boli strasznie porażka ale do Łazienkowskiej nie mamy szczęścia. Ważne żeby nie tracić punktów z ligowymi średniakami.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trochę ten mecz przypominał walenie głową w... Muchę ! I na nic pochwały że Wisła zagrała lepiej od Legii . W obronie raz pechowo raz frajersko i mamy taki a nie inny wynik .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A, fe. Nie ładnie jest skarżyć ![]() A na poważnie. Stary, jeśli już coś takiego miało miejsce (chociaż wydaje mi się, że mocno przesadzasz) to nikt nie występuje przeciw Mariuszowi jako człowiekowi (osobie), lecz jedynie daje wyraz jego bądź co bądź marnym umiejętnościom piłkarskim. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wskazuję nikogo klawiszem
A na serio to były kiedyś ostrzeżenia i bany za bardzo podobne wypowiedzi o Łobo i Zieniu. A ja domagam się jedynie sprawiedliwego podejścia, w końcu tutejsi modzi to nie redakcja C+ A w temacie to uważam po prostu, ze Mario zagrał mecz na "5 minus" i jeśli jebiemy go za bramke to tak samo jebmy Clebera bo przy tej akcji mieli ewidentną spółę ![]()
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma wykonawców ? Ale jak Wisła pokonała Beitar i Barcę, to nikt z was nie zauważał ubytków w składzie tylko walił "Ochy" i "Achy" na forum. W kwestii wyciągania wniosków ze słabszych występów - ty piszesz o trzech meczach. No cóż, przykro mi, że nie dołożyłeś większości meczy w PE oraz meczu ze starozakonnymi i meczu z Górnikiem Z. Cracovia i Górnik, to są w tym sezonie zespoły, które po pierwsze zajmują ostatnie lokaty w tabeli a po drugie, to właśnie z takimi ogonami trzeba było uciułać punkty a nie podchodzić do meczu nonszalancko. Teraz się niestety okazało, że z tym klubami straciliśmy cztery punkty a na dodatek Lech i Legia zapakowały nas od tyłu i kolejne punkty poszły się ...
Ostatnio edytowane przez Samoth : 27.10.2008 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do drugiej części to piszę o 3 meczach bo Ty pisałeś o porażkach. Z tym PE to się chyba zagalopowałeś bo wg. mnie te mecze nie mogą być żadnym wykładnikiem formy chociażby ze względu na składy i prestiż tych rozgrywek. Z tym strategiem może rzeczywiście niepotrzebnie, sorry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O nazwiskach również nie zapominaj. A tak na marginesie. Zgadzam się z Tobą, że taki rodzaj taktyki jest wybitnie dla Wisły do d.py. Ponadto odnoszę wrażenie, że oglądaliśmy dwa zupełnie inne mecze. Może ta gra nie wyglądała najgorzej ale wydaje mi się, że postawę Wisły mocno przejaskrawiłeś...
Ostatnio edytowane przez Samoth : 27.10.2008 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Poza tym wypowidałem sie o tym meczu,a nie o innych.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 27.10.2008 o godz. 12:29.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A ja czytając wypowiedz kibiców na forum portalu gazeta.pl odnośnie kwestii wpuszczenia Janusza W. na trybunę honorową napotkałem taki tekścik jednego z kibiców.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bramki z meczu
http://pl.youtube.com/watch?v=ZgY3XOYl4Yk ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To sformułowanie należałoby zmienić na "Ładowałeś na nią kasę pięc lat temu". Zmienia to całkowicie obraz rzeczy. Zwolnienie Skorży przy totalnym braku inwestycji w drużynę byloby kpiną w żywe oczy. Tym bardziej, że mecz na Łazienkowskiej wcale nie wyglądał tak źle.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
OK. Nie zmienia to faktu, że były i są one Twoją własnością a w przyszłości chciałbyś czerpać jakieś korzyści finansowe z tej inwestycji. Nieprawdaż ?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...146#post620146 ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mówisz - masz. He he. Analiza meczu na nowym blogu http://jacekgmoch.republikafutbolu.pl/.
Pod kątem Legii, ale to zrozumiałe. O nas tez jest co nieco. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widzi gość, że swoją postawą piłkarze poprzez brak awansu do jakże upragnionej LM czy też do fazy grupowej PUEFA nie są w stanie zapewnić mu zwrotu części poniesionych kosztów, bierze się za wyprzedaż zawodników. Chcę podkreślić, że ja takiego działania nie popieram ale niestety w tym przypadku dla Pana B.C. ekonomia jest ważniejsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zajebiście się Paweł zaprezentował, dojrzał piłarsko i widać to w każdym meczu. Jednak wypadałoby godnie reprezentować klub także poza boiskiem. Zastanawiam się, czy ktoś nie może mu doradzić, aby pozbył się tzw. brwiaka ,czyli jednej dużej brwi przez całe czoło, zamiast dwóch nad oczami. Nasz najlepszy piłkarz, wizytówka klubu, wygląda jak wiejski prostaczek, co nigdy nie widział swojego odbicia w lustrze. Po prostu w głowie mi się nie mieści, jak można tak ekstremalnie o siebie nie dbać. Znałem kiedyś człowieka, co miał na twarzy wyrastający ze znamienia 3-centymetrowy włos i nic z tym nie robił, no ale nie był on osobą publiczną ani wschodzącą gwiazdą reprezentacji polski.
Sorry za OT, ale spostrzeżenie z pomoczowej Ligi+Ekstra. ![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mnie ten mecz pokazal ze nasi skrzydlowi powinni sie zmieniac w odwrotnej kolejnosci Diaz na lewej od poczatku, Malecki na Prawej a potem dopiero Lobodzinski niech szuka formy jako zmiennik tak samo Zienczuk, w takich meczach jak z Legia powinnien grac optymalny sklad a nie nazwiska...zaczyna mi sie to nie podobac....najblizszy mecz powinnismy zagrac z Maleckim i Diazem na skrzydlach Jirsak do srodka z Boguskim jako Ofensywni Pomocnicy i z Sobolem na tylach 4-5-1.
Widac jak graly nasze skrzydla w 1.polowie meczu z Legia...albo jak raczej nie graly a jaka roznica w 2. polowie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kortys napisał(a):
![]() Ech,gdyby Pawłowi weszła ta brama z 93' minuty... wspaniałe nożyce, gdyby tak strzelił bardziej w prawo... Dla mnie Brożek może mieć nawet 14 palców, żeby tylko ładował bramę w każdym meczu. Albo i dwie ![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jak chce się uderzyć Pawełka to kij sie zawsze znajdzie, identiko na naszym forum ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Cichy napisał(a):
Czesław napisał(a):
Piotr byl wczoraj naszym najslabszym punktem w obronie, wiekszosc groznych akcji szla jego strona, a najbardziej w glowie utkwila mi sytuacja, w ktorej Legia wyprowadzala kontre, a ten postanowil wracac na swoja pozycje truchtem, zrzucajac cala odpowiedzialnosc za jej powstrzymanie na barki pozostalych kolegow z obrony.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.10.2008 o godz. 13:26.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ja tą sytuację oceniłem nastepująco: Piotrek trzy akcje pod rząd szarpał swoją stroną, bo widział zastraszającą nieporadność kolegi lewego pomocnika, przy czwartej stracił piłkę i po prostu nie miał siły na powrót, a wspomnianego wcześniej kolegi lewego pomocnika nie było na asekuracji ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cytat obiektywnej analizy Jacka Gmocha
Cytat:
|
|