The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2008, 08:54
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58..._trybunie.html

Ładnie uhonorowali Janusza W. W podzięce za zasługi dla klubu....
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.10.2008, 08:57
harthausen napisał(a):Wyświetl post
chłopy nie przesadzajcie z krytyką. Fakt, że przegrana nie cieszy ale mówienie o padace czy lidze podwórkowej to kpina . Gdyby choć jeden z tych wielu strzałów wszedł - to krytycy pialiby z zachwytu za postawę i cały mecz.

Czasami przegrać trzeba, ale po walce . Tak było wczoraj.
A że zawsze może być lepiej? Przyjdą następne mecze, następne sezony. Jeszcze wiele razy będziemy się cieszyć. Bo liczy się tylko nasza Wisełka, całą reszta potem. Głowy do góry
1) Wspomniałeś o taktyce ? Moim zdaniem takowej w tej rundzie nie ma !
2) Poza rewanżowymi spotkaniami z Beitarem i Barcą Wisła gra tej jesieni piach i nie ma co tego ani ukrywać ani nie ma sensu tego podważać.
3) "Czasami trzeba przegrać" piszesz ale ile razy ten zwrot się w ostatnim okresie pojawił ?! Trudno zliczyć...
Miano analizować i wyciągać wnioski po każdym słabszym spotkaniu i niestety na tym się zawsze kończyło...
4) Owszem liczy się tylko Wisła, ale dopóki w klubie jest B.C. to nie wydaje się to wszystko takie oczywiste i proste
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2008, 09:02
pikey napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58..._trybunie.html

Ładnie uhonorowali Janusza W. W podzięce za zasługi dla klubu....
Nie dziw się. 99,99% kibiców Legii uważa, że Janusz W. zdobył w 1993 roku tytuł uczciwie, a PZPN Legię oszukało.

Ale to o-t.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.10.2008, 09:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Marszałku,

całą kolejną rundę i następny sezon gramy na wyjeździe. Więc bardzo się dziwię, żeś taki optymista bo nie ma do tego podstaw.

Strata dopingu na R22 to strata co najmniej kilku punktów. Owszem, Lech, Polonia i Legią na pewno potracą punkty. Ale my możemy potracić ich więcej. Szczególnie jeśli odejdzie Paweł Brożek.
Ja to widzę tak.
1) Brożek zostaje i dochodzi 3-4 sensownych graczy i mamy mistrza nawet bez względu na brak stadionu.
2) Brożek zostaje, dochodzi 1-2 no name niekoniecznie na te pozycje na które najbardziej potrzeba wzmocnień = może być mistrz choć nie musi. Wtedy miejsce 1-2 w kieszeni, chyba że jakaś plaga kontuzji itp.
3) Brożek odchodzi w Jego miejsce jakiś zapchajdziura (typu Kryszał 3 lata temu)= max 3 miejsce

Sytuacja jest jasna i klarowna
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.10.2008, 10:01
Ja wam powiem ,ze jak cala przyszla runde bedziemy grali na wyjazdach,to moge pwoeidziec ,zapomnijmy o Mistrzostwie.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2008, 10:04
Pytanie do MODÓW: dlaczego w tym i wielu innych wątkach nagminnie i regularnie bez żadnej konsekwencji obrażany jest piłkarz Wisły Kraków Mariusz Pawełek?

A w temacie.
Jak na koncepcję gry skrzydłami bez skrzydłowych to mecz bardzo dobry. Legia MINIMALNIE lepsza ale moim zdaniem nie na tyle aby za sprawiedliwą uznać porażkę.
Spojrzałem w historyczne statystyki i włos mi się zjeżył : do 1996 roku mieliśmy lepszy bilans gier z (L)!! Czyli z grubsza licząc dopiero w erze Cupiała zostalismy przez nich wyprzedzeni. Ciekawostka i przyczynek do dyskusji "Ambicja kluczem do sukcesu"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 27.10.2008, 10:05
a ja tak troszkę z innej mańki...

zbyt leniwy jestem żeby szukać ale może ujawnią się ci co to objeżdżali Iwańskiego w temacie transferowym, że to sie spala w meczach o stawke i szkoda na niego pieniędzy.

anybody?

Cytat:
1) Wspomniałeś o taktyce ? Moim zdaniem takowej w tej rundzie nie ma !
2) Poza rewanżowymi spotkaniami z Beitarem i Barcą Wisła gra tej jesieni piach i nie ma co tego ani ukrywać ani nie ma sensu tego podważać.
Bo nie ma wykonawców. Moze strategu powiesz czy powinnismy w tym sezonie grać skrzydłami czy jednak środkiem? Skrzydłami? Ok, no to gramy, chociażby wczoraj graliśmy. Środkiem? A kto rozgrywa? Nasz jedyny pomocnik mający inklinacje do gry ofensywnej Jirsak? Ok ale póki co w każdym jednym meczu, w którym grał od początku sił starczało mu na 60min.

Cytat:
3) "Czasami trzeba przegrać" piszesz ale ile razy ten zwrot się w ostatnim okresie pojawił ?! Trudno zliczyć...
Biorąc pod uwagę obecny sezon to 3: Tottenham, Legia, Lech. Barcelony nie liczę z przyczyn oczywistych, a Beitaru bo dwumecz zdecydowanie dla nas. Mnie tam do trzech nietrudno zliczyć.

Cytat:
4) Owszem liczy się tylko Wisła, ale dopóki w klubie jest B.C. to nie wydaje się to wszystko takie oczywiste i proste
I tu wreszcie się zgadzamy ale kolejny raz nad wymaganiami przy braku nakładów nie ma sensu się rozwodzić.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Cichy : 27.10.2008 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.10.2008, 10:23
Mecz muszę oglądnąć jeszcze raz bo z łuków gówno było widać. Jak ktoś myśli o zwolnieniu Macieja Skorży to niech sobie w łeb .......nie ! Ten mecz mogliśmy zarówno wygrać 4-1 jak i przegrać więcej. Boli strasznie porażka ale do Łazienkowskiej nie mamy szczęścia. Ważne żeby nie tracić punktów z ligowymi średniakami.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2008, 10:29
Trochę ten mecz przypominał walenie głową w... Muchę ! I na nic pochwały że Wisła zagrała lepiej od Legii . W obronie raz pechowo raz frajersko i mamy taki a nie inny wynik .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 27.10.2008, 10:30
Czesław napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do MODÓW: dlaczego w tym i wielu innych wątkach nagminnie i regularnie bez żadnej konsekwencji obrażany jest piłkarz Wisły Kraków Mariusz Pawełek?

A w temacie.
Jak na koncepcję gry skrzydłami bez skrzydłowych to mecz bardzo dobry. Legia MINIMALNIE lepsza ale moim zdaniem nie na tyle aby za sprawiedliwą uznać porażkę.
Spojrzałem w historyczne statystyki i włos mi się zjeżył : do 1996 roku mieliśmy lepszy bilans gier z (L)!! Czyli z grubsza licząc dopiero w erze Cupiała zostalismy przez nich wyprzedzeni. Ciekawostka i przyczynek do dyskusji "Ambicja kluczem do sukcesu"

A, fe. Nie ładnie jest skarżyć
A na poważnie. Stary, jeśli już coś takiego miało miejsce (chociaż wydaje mi się, że mocno przesadzasz) to nikt nie występuje przeciw Mariuszowi jako człowiekowi (osobie), lecz jedynie daje wyraz jego bądź co bądź marnym umiejętnościom piłkarskim.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 27.10.2008, 10:38
Samoth napisał(a):Wyświetl post
...
Nie wskazuję nikogo klawiszem
A na serio to były kiedyś ostrzeżenia i bany za bardzo podobne wypowiedzi o Łobo i Zieniu. A ja domagam się jedynie sprawiedliwego podejścia, w końcu tutejsi modzi to nie redakcja C+

A w temacie to uważam po prostu, ze Mario zagrał mecz na "5 minus" i jeśli jebiemy go za bramke to tak samo jebmy Clebera bo przy tej akcji mieli ewidentną spółę
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 27.10.2008, 10:43
Cichy napisał(a):Wyświetl post

zbyt leniwy jestem żeby szukać ale może ujawnią się ci co to objeżdżali Iwańskiego w temacie transferowym, że to sie spala w meczach o stawke i szkoda na niego pieniędzy.

anybody?

Bo nie ma wykonawców. Moze strategu powiesz czy powinnismy w tym sezonie grać skrzydłami czy jednak środkiem? Skrzydłami? Ok, no to gramy, chociażby wczoraj graliśmy. Środkiem? A kto rozgrywa? Nasz jedyny pomocnik mający inklinacje do gry ofensywnej Jirsak? Ok ale póki co w każdym jednym meczu, w którym grał od początku sił starczało mu na 60min.

Biorąc pod uwagę obecny sezon to 3: Tottenham, Legia, Lech. Barcelony nie liczę z przyczyn oczywistych, a Beitaru bo dwumecz zdecydowanie dla nas. Mnie tam do trzech nietrudno zliczyć.

I tu wreszcie się zgadzamy ale kolejny raz nad wymaganiami przy braku nakładów nie ma sensu się rozwodzić.

Pozdrawiam
Po pierwsze ja z ciebie nie kpię, więc mi tu nie wyskakuj z jakimiś "strategami" !
Nie ma wykonawców ? Ale jak Wisła pokonała Beitar i Barcę, to nikt z was nie zauważał ubytków w składzie tylko walił "Ochy" i "Achy" na forum.
W kwestii wyciągania wniosków ze słabszych występów - ty piszesz o trzech meczach. No cóż, przykro mi, że nie dołożyłeś większości meczy w PE oraz meczu ze starozakonnymi i meczu z Górnikiem Z.
Cracovia i Górnik, to są w tym sezonie zespoły, które po pierwsze zajmują ostatnie lokaty w tabeli a po drugie, to właśnie z takimi ogonami trzeba było uciułać punkty a nie podchodzić do meczu nonszalancko. Teraz się niestety okazało, że z tym klubami straciliśmy cztery punkty a na dodatek Lech i Legia zapakowały nas od tyłu i kolejne punkty poszły się ...
Ostatnio edytowane przez Samoth : 27.10.2008 o godz. 10:52.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 27.10.2008, 10:59
Po pierwsze ja z ciebie nie kpię, więc mi tu nie wyskakuj z jakimiś "strategami" !
Nie ma wykonawców ? Ale jak Wisła pokonała Beitar i CFdB, to nikt z was nie zauważał ubytków w składzie tylko walił "Ochy" i "Achy" na forum.
W kwestii wyciągania wniosków ze słabszych występów - ty piszesz o trzech meczach. No cóż, przykro mi, że nie dołożyłeś większości meczy w PE oraz meczu ze starozakonnymi i meczu z Górnikiem Z.
Jezeli z niezauważaniem ubytków pijesz do mnie to pudło. Ubytki było widac już w rundzie wiosenej zeszłego sezonu tyle, że wtedy Zieniu miał niesamowity sezon co trochę ten obraz zamazywało. Teraz skrzydła padły kompletnie, a forsowana przez Skrożę taktyka na skrzydłach opiera się wybitnie.

A co do drugiej części to piszę o 3 meczach bo Ty pisałeś o porażkach. Z tym PE to się chyba zagalopowałeś bo wg. mnie te mecze nie mogą być żadnym wykładnikiem formy chociażby ze względu na składy i prestiż tych rozgrywek.

Z tym strategiem może rzeczywiście niepotrzebnie, sorry.
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 27.10.2008, 11:08
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Jezeli z niezauważaniem ubytków pijesz do mnie to pudło. Ubytki było widac już w rundzie wiosenej zeszłego sezonu tyle, że wtedy Zieniu miał niesamowity sezon co trochę ten obraz zamazywało. Teraz skrzydła padły kompletnie, a forsowana przez Skrożę taktyka na skrzydłach opiera się wybitnie.

A co do drugiej części to piszę o 3 meczach bo Ty pisałeś o porażkach. Z tym PE to się chyba zagalopowałeś bo wg. mnie te mecze nie mogą być żadnym wykładnikiem formy chociażby ze względu na składy i prestiż tych rozgrywek.

Z tym strategiem może rzeczywiście niepotrzebnie, sorry.
Nie ma sprawy
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 27.10.2008, 11:33
grosz napisał(a):Wyświetl post
niema co plakac, porazka z legia zawsze boli, ale przy odrobinie szczescia moglismy ten mecz wygrac, w gorszym przypadku zremisowac.
Mucha tym meczem byc mzoe zalatwil sobie transfer gdzies dalej a przynajmniej zwrocil uwage bo to byl chyba jego mecz zycia.
Irytuje mnie gra zienczuka, i cantoro, pozatym nie wiem czy taktyka 4-5-1 jest dla nas najlepsza nie majac skrzydlowych

Widac na tle legi że Wisła jest lepiej wyszkolona technicznie, lepsze podania, widac jakis pomysl w akcajch, gra przyjemna dla oka tylko skuteczność zawodzi bo obok Brozka niema komu straszyc w ataku.
Jak na mecz wyjezdowy to uwazam ze zagrali niezle i niema czego sie wstydzic bo gralismy niezle.
Kolego możesz kogoś mniej lub bardziej nie lubić ale staraj się jednak pisać nazwy drużyn z dużej litery.
O nazwiskach również nie zapominaj.
A tak na marginesie. Zgadzam się z Tobą, że taki rodzaj taktyki jest wybitnie dla Wisły do d.py. Ponadto odnoszę wrażenie, że oglądaliśmy dwa zupełnie inne mecze. Może ta gra nie wyglądała najgorzej ale wydaje mi się, że postawę Wisły mocno przejaskrawiłeś...
Ostatnio edytowane przez Samoth : 27.10.2008 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.10.2008, 11:35
thechris napisał(a):Wyświetl post

Czyli Legia ma z nami szczęście od 5. spotkań z rzędu? 4 porażki i 1 remis... kupe szczęścia ma ta Legia...
Ale jakie ty mecze zalczasz do tego?Te o pitruszke ,jak Wisła ma MP pewnego,czy te w PE ,kiedy grami rezerwami rezerw?
Poza tym wypowidałem sie o tym meczu,a nie o innych.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 27.10.2008 o godz. 12:29.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.10.2008, 11:35
A ja czytając wypowiedz kibiców na forum portalu gazeta.pl odnośnie kwestii wpuszczenia Janusza W. na trybunę honorową napotkałem taki tekścik jednego z kibiców.

Cytat:
,,tak się składa, ze byłem tam i wszyscy działacze PZPN podśpiewywali sobie legia mistrz i cieszyli się z bramek dla niej (dlatego dziwię się kibolom, że w przyśpiewkach plują na PZPN). Z bramek dla Legii jak dzieci cieszyli się także Mateusz Borek i taki jeden łysy pedałek z bródką z TV (wyleciało mi jego nazwisko). To najlepszy dowód na to jak obiektywne sa media i PZPN. Poza tym co mnie uderzyło to agresja na honorowej. Nie można rządać od żylety kulturalnego dopingu jeżeli ludzie na honorowej śpiewają "Wisełka k... jest" a jak małe dziecko krzyknie "gwiazda biała znak pedała" to wszyscy się śmieją i biją mu brawo.
P.S kibicem Wisły też nie jestem"
Może napisał to jakiś pokemon, może kibic Wisły a może faktycznie legionista. Smutne jest to, że nie sposób jest znaleźć kogoś obiektywnego zajmującego się polską piłką. Wszyscy dziennikarze, no może oprócz M. Iwańskiego i Macka Sczęsnego, to sprzedajne, warszawskie ...Dlatego trzeba się przyzwyczaić do tego, że media zawsze będą przeciwko Wisełce.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 27.10.2008, 11:37
bramki z meczu
http://pl.youtube.com/watch?v=ZgY3XOYl4Yk
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.10.2008, 11:55
(...) Jesteś właścicielem drużyny. Ładujesz na nią kasę. Określasz cele. Po fatalnym losowaniu (...)
To sformułowanie należałoby zmienić na "Ładowałeś na nią kasę pięc lat temu". Zmienia to całkowicie obraz rzeczy. Zwolnienie Skorży przy totalnym braku inwestycji w drużynę byloby kpiną w żywe oczy. Tym bardziej, że mecz na Łazienkowskiej wcale nie wyglądał tak źle.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 27.10.2008, 12:08
Arked napisał(a):Wyświetl post
To sformułowanie należałoby zmienić na "Ładowałeś na nią kasę pięc lat temu". Zmienia to całkowicie obraz rzeczy. Zwolnienie Skorży przy totalnym braku inwestycji w drużynę byloby kpiną w żywe oczy. Tym bardziej, że mecz na Łazienkowskiej wcale nie wyglądał tak źle.
.

OK. Nie zmienia to faktu, że były i są one Twoją własnością a w przyszłości chciałbyś czerpać jakieś korzyści finansowe z tej inwestycji. Nieprawdaż ?!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.10.2008, 12:21
.

OK. Nie zmienia to faktu, że były i są one Twoją własnością a w przyszłości chciałbyś czerpać jakieś korzyści finansowe z tej inwestycji. Nieprawdaż ?!
Moja odpowiedź:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...146#post620146
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 27.10.2008, 12:34
prober napisał(a):Wyświetl post
Więc kto? Jacek "Hehehe" Gmoch?
Mówisz - masz. He he. Analiza meczu na nowym blogu http://jacekgmoch.republikafutbolu.pl/.

Pod kątem Legii, ale to zrozumiałe. O nas tez jest co nieco.
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 27.10.2008, 12:47
Arked napisał(a):Wyświetl post
Moja odpowiedź:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...146#post620146
Proszę Cię nie przytaczaj takich argumentów. Ty z pewnością zainwestowałbyś kasę w drużynę a później zdał się na ślepy los. Uda się coś ugrać, to spoko - nie, to trudno.
Widzi gość, że swoją postawą piłkarze poprzez brak awansu do jakże upragnionej LM czy też do fazy grupowej PUEFA nie są w stanie zapewnić mu zwrotu części poniesionych kosztów, bierze się za wyprzedaż zawodników.
Chcę podkreślić, że ja takiego działania nie popieram ale niestety w tym przypadku dla Pana B.C. ekonomia jest ważniejsza.
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.10.2008, 12:48
Zajebiście się Paweł zaprezentował, dojrzał piłarsko i widać to w każdym meczu. Jednak wypadałoby godnie reprezentować klub także poza boiskiem. Zastanawiam się, czy ktoś nie może mu doradzić, aby pozbył się tzw. brwiaka ,czyli jednej dużej brwi przez całe czoło, zamiast dwóch nad oczami. Nasz najlepszy piłkarz, wizytówka klubu, wygląda jak wiejski prostaczek, co nigdy nie widział swojego odbicia w lustrze. Po prostu w głowie mi się nie mieści, jak można tak ekstremalnie o siebie nie dbać. Znałem kiedyś człowieka, co miał na twarzy wyrastający ze znamienia 3-centymetrowy włos i nic z tym nie robił, no ale nie był on osobą publiczną ani wschodzącą gwiazdą reprezentacji polski.

Sorry za OT, ale spostrzeżenie z pomoczowej Ligi+Ekstra.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
Dremon
Member

Od: 07.2007

Stary 27.10.2008, 12:51
Mnie ten mecz pokazal ze nasi skrzydlowi powinni sie zmieniac w odwrotnej kolejnosci Diaz na lewej od poczatku, Malecki na Prawej a potem dopiero Lobodzinski niech szuka formy jako zmiennik tak samo Zienczuk, w takich meczach jak z Legia powinnien grac optymalny sklad a nie nazwiska...zaczyna mi sie to nie podobac....najblizszy mecz powinnismy zagrac z Maleckim i Diazem na skrzydlach Jirsak do srodka z Boguskim jako Ofensywni Pomocnicy i z Sobolem na tylach 4-5-1.
Widac jak graly nasze skrzydla w 1.polowie meczu z Legia...albo jak raczej nie graly a jaka roznica w 2. polowie...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2008, 13:09
Kortys napisał(a):
Zastanawiam się, czy ktoś nie może mu doradzić, aby pozbył się tzw. brwiaka ,czyli jednej dużej brwi przez całe czoło, zamiast dwóch nad oczam
gdyby Wisła miała tylko takie problemy

Ech,gdyby Pawłowi weszła ta brama z 93' minuty... wspaniałe nożyce, gdyby tak strzelił bardziej w prawo... Dla mnie Brożek może mieć nawet 14 palców, żeby tylko ładował bramę w każdym meczu. Albo i dwie
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 27.10.2008, 13:09
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Mówisz - masz. He he. Analiza meczu na nowym blogu http://jacekgmoch.republikafutbolu.pl/.

Pod kątem Legii, ale to zrozumiałe. O nas tez jest co nieco.
Dla mnie wystarczy że Wielki Trener pisze że bramka na 1-1 była po krótkim rogu a cała polska ;-) widziała ze po długim.
Ale jak chce się uderzyć Pawełka to kij sie zawsze znajdzie, identiko na naszym forum
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2008, 13:20
Cichy napisał(a):

anybody?
Wczoraj Iwanski byl moim zdaniem najlepszym legionista na boisku, pomimo ze wielu innych wznioslo sie na wyzyny swoich umiejetnosci (Grzelak np.). Gdzies czytalem, ze to wlasnie on najbardziej zachwycil swoja gra wszystkich zgromadzonych na stadionie menadzerow. Warto tez dodac, ze Iwanski w zdecydowany sposob zaprzeczyl, iz w defensywie jest calkowicie bezuzyteczny, bo tylu skutecznych odbiorow i rozbijania atakow w wykonaniu ofensywnego pomocnika, to ja juz dawno nie widzialem.

Czesław napisał(a):
A w temacie to uważam po prostu, ze Mario zagrał mecz na "5 minus" i jeśli jebiemy go za bramke to tak samo jebmy Clebera bo przy tej akcji mieli ewidentną spółę
W tej sytuacji nalezaloby raczej jebnac w Piotra Brozka, gdyz to wlasnie jego cudowne machniecie zmylilo Clebera i spowodowalo ze sie poslizgnal.
Piotr byl wczoraj naszym najslabszym punktem w obronie, wiekszosc groznych akcji szla jego strona, a najbardziej w glowie utkwila mi sytuacja, w ktorej Legia wyprowadzala kontre, a ten postanowil wracac na swoja pozycje truchtem, zrzucajac cala odpowiedzialnosc za jej powstrzymanie na barki pozostalych kolegow z obrony.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 27.10.2008 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 27.10.2008, 13:55
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Piotr byl wczoraj naszym najslabszym punktem w obronie, wiekszosc groznych akcji szla jego strona, a najbardziej w glowie utkwila mi sytuacja, w ktorej Legia wyprowadzala kontre, a ten postanowil wracac na swoja pozycje truchtem, zrzucajac cala odpowiedzialnosc za jej powstrzymanie na barki pozostalych kolegow z obrony.
Każda para okularów to co innego widzi
Ja tą sytuację oceniłem nastepująco:
Piotrek trzy akcje pod rząd szarpał swoją stroną, bo widział zastraszającą nieporadność kolegi lewego pomocnika, przy czwartej stracił piłkę i po prostu nie miał siły na powrót, a wspomnianego wcześniej kolegi lewego pomocnika nie było na asekuracji
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.10.2008, 15:00
Cytat obiektywnej analizy Jacka Gmocha
Cytat:
Byłoby to jednak na nic, gdyby nie Mucha, bohater Legii. Sprawił, że polskie derby potoczyły się tak, jak tego wszyscy chcieliśmy.
Tak sobie życzyła Komisja (L)igi, PZPN, komentatorzy C+ i sędzia Małek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów