The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2008, 21:43
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ochłoń. To ja teraz napiszę, że nie przegraliśmy dziś przez Boruca, tylko przez zawodników z pola, bo nie strzelili jeszcze 2 goli.
I ja też się z tym zgadzam. Boruc popełnił błąd, ale cały mecz w naszym wykonaniu to mega padaka.
Odpowiedz cytując
janus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.10.2008, 21:44
aha, czyli ten jeden błąd Boruca ma zaważyć na jego karierze w reprze? Przypomnij mi podobny jego kiks w kadrze. I wymień mecze, w których ratował dupę Polakom. Nie tacy bramkarze wpuszczali jeszcze większe szmaty

co nie zmienia faktu, że można go krytykować za to co zrobił, ale żeby od razu wywalać go z zespołu? To już lekka przesada. To wywalmy też Błaszczykowskiego, który dziś zagrał słabo. gdzie tu logika?
To nie był jedyny błąd Boruca. Cały mecz podawał po ziemi Słowakom.
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.10.2008, 21:44
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
popatrz jakich zawodników ma ta Słowacja i zacznij gadać. W swoim składzie mają podstawowego obrońce Liverpoolu czy piłkarza który w ciągu 2-3 lat będzie jednym (o ile nie najlepszym) rozgrywającym świata. Możecie pieprzyć jak Juskowiak (chyba on) że dzisiaj zagrał słabo ale takiego przeglądu pola jak on to ma mało piłkarzy na świecie. Jest to reprezentacja na naszym poziomie a że grali u siebie to nie wiem czemu stwierdzasz że " nie potrafimy wygrać ze Słowacją, gdzie my jesteśmy?"
Człowieku, podniecasz się jednym rozgrywającym. Jak przeciętny Słowak spojrzy na skład naszej kadry to widzi nazwiska Boruc, Błaszczykowski, Smolarek itd. Słowacja jest ekipą słabą i taka jest prawda.
Perkele!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.10.2008, 21:45
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Flamengista. Sorry, ale się z Tobą nie zgodze. Boruc wybronił nam naprawdę masę meczy. Przypomnę Ci choćby ten z Austrią gdzie gdyby nie on byłoby 3-0 po 20 minutach. To, że zdarzył mu się kiks nic nie znaczy. Uważam, że większy błędy popełnił przy bramkach Dariusz "3mln euro" Dudka, który nie wybił piłki, a potem władował sobie samobója.
No właśnie - wymień tę masę meczy. Bo mecz z Austrią - pragnę przypomnieć - to nie był wybroniony mecz, bo po nim odpadliśmy z Euro. Fakt, nie z winy Boruca - ale Boruc nam go nie wybronił.

Wolfy - "legijny" jako przymiotnik pisze się z małej litery, a pionek to chyba nie jest przesadnie mocny epitet po takim babolu - więc w czym problem

(...)
Oczywiście, że to nie wina Boruca. Ale, ale. Najwyraźniej nie zgadzamy się co do określenia "wybronienie meczu". Wg. mnie klasyczny przykład to Jerzy Dudek i finał LM. To jest wybronienie meczu. Podajesz przykłady meczy, w których owszem - Artur bronił świetnie, ale tak się składa że je przegraliśmy lub odpadliśmy z turnieju. Nasza reprezentacja i kibice nie odnieśli z tego tytułu żadnych korzyści.

Co do oceny Boruca, to proponuję też byś trzeźwo popatrzył na jego dokonania. Facet został przywrócony do kadry na kredyt, bez poważnych podstaw. Przy czym skrzywdzono Fabiańskiego, który przecież dobrze broni i nikt nie miał do niego pretensji o formę.

Pal sześć, że mimo gry na Wyspach gra tragicznie nogami i nie poczynił w tym zakresie żadnych postępów (dziś było to widać jak na dłoni). Liczy się tylko to, że dzisiejszy mecz - denny w naszym wykonaniu - mógł się zakończyć szczęśliwym, całkowicie niezasłużonym zwycięstwem.

Dzięki Borucowi zaś ten mecz przegraliśmy - koszmarny błąd naszego bramkarza całkowicie podłamał nasz zespół (owszem, też to świadczy o reszcie piłkarzy i ich kondycji psychicznej - ale od Boruca zaczęło się nieszczęście).

Dobry bramkarz to taki, który zdobywa dla zespołu punkty. Zły to taki, przez którego zespół przegrywa wygrane mecze. Przecież to dosyć proste. Więc nie wiem, po co ta dyskusja. Boruc nam przegrał mecz, nie pierwszy z resztą. Takie są fakty!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 15.10.2008 o godz. 21:54.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Dlaczego kur... dlaczego ?! Jak można ściągać najlepszego zawodnika na boisku który z minute na minute jest coraz groźniejszy i zalatywało już drugą bramką w jego wykonaniu... przecież on nawet nie wiedział że ma zejść do cholery....
...ale nie lepiej dać dobrego w destrukcji Smolarka na szpice żeby sobie brameczke strzelił... wszystko kosztem Krzynówka który w destrukcji gra tak jak się o tym przekanliśmy dzisiaj i w meczu z Czechami.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Elendil napisał(a):Wyświetl post
2. Sytuacja Lewandowskiego - a gdyby to był Brożek?

bez przesady, mógłby kompnąć jeszcze wyżej. kto jak kto ale Brożek wie jak marnować setki.

A okazja Błaszczykowskiego? a gdyby tam był Brożek... i tak można wymieniać

(żeby nie było, dla mnie to jest skandal żeby profesjonalny piłkarz marnował takie sytuacje, no ale ogladajać Wisłe i ogólnie polską ligę przyzwyczailem się że takie rzeczy niestety często sie zdarzają, a celny strzał z 20 metrów w światło bramki to prawie święto)
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 15.10.2008, 21:46
Słowacja? Mocna? Maja jednego dobrego zawodnika, który w dodatku nie grał. Słaba drużyna, co pokazali dziś kopiąc się po czołach. A my ? Cóż Panowie więcej ambicji.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

janus napisał(a):Wyświetl post
To nie był jedyny błąd Boruca. Cały mecz podawał po ziemi Słowakom.
nie od dziś wiadomo, że Boruc słabo gra nogami.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Powiedzmy sobie szczerze Boruc to ogólnie świetny bramkarz i mogło się mu jeden raz przydarzyć .Pech. No ale cała reszta burasów. Brożek, Błaszczykowski,może Rodżer i koniec. Reszta burasy z ławek albo z trybun ... Wojtkowiak przecież ten chłopak to jest wawrzyniak do kwadratu. Ciekawe co powie Leo -jestem ****a najlepszy ,wybrałem najlepiej a wy mi ssijcie ... Co za bezkarny siwy typ. To już mógł Boguskiego , Piotrka Brożka powołać. Piotrek na tej ****a lewej obronie zagrałby o tysiąc ****a razy lepiej niż ten buras Wojtkowiak. I po co on do ****y zajebanej nędzy zdjął Brożka to już chyba pozostanie tajemnicą tego ..ach.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.10.2008, 21:47
IndykTSW napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, podniecasz się jednym rozgrywającym. Jak przeciętny Słowak spojrzy na skład naszej kadry to widzi nazwiska Boruc, Błaszczykowski, Smolarek itd. Słowacja jest ekipą słabą i taka jest prawda.
A Skrtel to niby kto?

Przeciętny Słowak i myślisz że kojarzy Błaszczykowskiego czy Smolarka oni ci powiedzą składy polskiej ekstraligi hokejowej a nie Kubę czy "Eusebio"
Vittek, Sestak, mówią ci coś te nazwiska czy dla ciebie to no name?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.10.2008, 21:47
Flame napisał(a):Wyświetl post
Leo, why?
for money !
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.10.2008, 21:49
ze skrajnośći w skrajność.. taka natura jakbyśmy wygrali liżelibyście wszystkim dup/... (wide Czechy,....//
jak nie wiadomo... ludzie troche obiektywizmu..
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.10.2008, 21:50
Elendil napisał(a):Wyświetl post

2. Sytuacja Lewandowskiego - a gdyby to był Brożek?

być może Paweł nawet by się w takiej sytuacji nie znalazł... Pozostaje nam tylko gdybanie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.10.2008, 21:51
w poniedziałek w PS po meczu z Czechami był tytuł na pierwszej stronie:

NIEOBLICZALNI
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

A Skrtel to niby kto?

Przeciętny Słowak i myślisz że kojarzy Błaszczykowskiego czy Smolarka oni ci powiedzą składy polskiej ekstraligi hokejowej a nie Kubę czy "Eusebio"
Vittek, Sestak, mówią ci coś te nazwiska czy dla ciebie to no name?
Tak mówią mi, i sądzisz że są lepsi od Kuby lub Smolarka? Nie sądzę. Vittek tak dzisiaj uderzał pięknie że chyba ani jeden strzał nie leciał w światło bramki. Podniecasz się nazwiskami i klubami w których grają. Dla mnie Słowacja nie jest dobrą reprezentacją, gdyby nie to że dzisiaj większość naszych graczy grało tak jak stado baranów, to sami nic by nie zdobyli.
Perkele!
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

popatrz jakich zawodników ma ta Słowacja i zacznij gadać. W swoim składzie mają podstawowego obrońce Liverpoolu czy piłkarza który w ciągu 2-3 lat będzie jednym (o ile nie najlepszym) rozgrywającym świata. Możecie pieprzyć jak Juskowiak (chyba on) że dzisiaj zagrał słabo ale takiego przeglądu pola jak on to ma mało piłkarzy na świecie. Jest to reprezentacja na naszym poziomie a że grali u siebie to nie wiem czemu stwierdzasz że " nie potrafimy wygrać ze Słowacją, gdzie my jesteśmy?"
Tak idż teraz do łazienki stan przed lustrem i jedziesz na dwie strony: "Leoooooooo", "Leoooooo", w dowód wdzięczności, że byliśmy w stanie wymienić parę piłek z taką potęgą jak Słowacja.

Człowieku prosze Cie, zrób ludziom przysługe i wyjdź stąd!
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 15.10.2008 o godz. 21:56.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wolfy - "legijny" jako przymiotnik pisze się z małej litery, a pionek to chyba nie jest przesadnie mocny epitet po takim babolu - więc w czym problem
Dlatego jeszcze nie ciąłem, ale było kilku mniej szczęśliwych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.10.2008, 21:53
Od poczatku mowilem ze po aferze na Ukrainie Boruc nawet po powrocie do kadry powinien sobie posiedziec na ławie i troche spokorniec a bronic powinien Fabian ktory rozegral wczesniej w kadrze 2 dobre mecze. Wielki Artur wrocil i odrazu ma bronic?!

Czułem tez ze jesli Kubie nie wyjdzie mecz jak z Czechami to nasza gra ofensywna bedzie wygladac jak zawsze, czyli nie bedzie wygladac.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.10.2008, 21:53
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
ze skrajnośći w skrajność.. taka natura jakbyśmy wygrali liżelibyście wszystkim dup/... (wide Czechy,....//
jak nie wiadomo... ludzie troche obiektywizmu..
Nic nikomu byśmy nie lizali. Oni ****a za to biorą kasę ,że mają wygrywać. A Leon ciągnie kasę za to ,że ma wpuścić tych którzy potrafią to zrobić. Dziękujemy ci Leo. Jak przegrywa się w tak frajerski sposób to nie dziwota ,że w tej chwili miliony Polaków na świecie mówi sobie Co to ****a ma być?... Ja .......e to się nazywa dopiero wieczór z polską piłką nożną.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 15.10.2008, 21:54
Tak mówią mi, i sądzisz że są lepsi od Kuby lub Smolarka? Nie sądzę. Vittek tak dzisiaj uderzał pięknie że chyba ani jeden strzał nie leciał w światło bramki. Podniecasz się nazwiskami i klubami w których grają. Dla mnie Słowacja nie jest dobrą reprezentacją, gdyby nie to że dzisiaj większość naszych graczy grało tak jak stado baranów, to sami nic by nie zdobyli.
Nie podniecam się ale wydaje mi się że mają reprezentacje na podobnym poziomie co my. Skoro Vittek jest słaby bo dzisiaj "pięknie" strzelał to kim niby jest Boruc po pięknej interwencji? Przecież tobie jeden mecz wystarczy do pełnej oceny sytuacji.

Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku prosze Cie, zrób ludziom przysługe i wyjdź stąd!
jakieś argumenty?

Boruc napisał(a):
"Lubię czytać desperatów siedzących przed monitorem komputera , obgryzających paznokcie z nerwów,bo nie mają ambicji być kimś więcej niż tylko bezużytecznym krytykiem. Wiadomo , skąd to się bierze-ze zwykłej zawiści. To jest na swój sposób motywujące. Możesz pokazać tym wszystkim zakompleksionym ludzikom , że można coś osiągnąć nawet z jakimś defektem."
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.10.2008 o godz. 21:58.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.10.2008, 21:55
Niestety obrona w której gra Dudka jest na poziomie drugiej ligi francuskiej, pomoc gdy trzech gości bez przerwy lata za Błaszczykowskim jest na poziomie niezgranej drużyny naszej ligi, i tak to wyglądało. Z gwna bata nie ukręcisz, czy Leo odejdzie czy nie, zawsze jakiś inny Janas wejdzie do dużej imprezy, gdzie dopiero wtedy widać poziom naszego futbolu. Wyje... hołotę z PZPN na początek i robić boiska w każdej wsi i dzielnicy Wtedy może za 15 lat nie będziemy rzucać mięsiwem przy okazji meczów z ogórasami z SanMarino Słowacji czy Słowenii (a jeszcze Irlandia nas czeka).

Co do dzisiejszego meczu to Boruc niestety w 90% winny porażki (a reszta rozkłada się na 3 obrońców co go kryło jak próbował łapać piłkę) i myślę że powinien teraz pobronić Fabiański. Powinien już bronić teraz i z Czechami zresztą.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Stary 15.10.2008, 21:57
qrde troche umiaru... ludzie... boli przedewszystkim to w jaki sposób straciliśmy te bramki..
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Stary 15.10.2008, 21:58
Nie podniecam się ale wydaje mi się że mają reprezentacje na podobnym poziomie co my. Skoro Vittek jest słaby bo dzisiaj "pięknie" strzelał to kim niby jest Boruc po pięknej interwencji? Przecież tobie jeden mecz wystarczy do pełnej oceny sytuacji.

jakieś argumenty?
Mi wcale jeden mecz nie wystarcza do oceny sytuacji. Po prostu śmiać mi się chce z tego jak bronisz tych Słowaków, którzy nie tylko dzisiaj grali słabo. My dzisiaj graliśmy beznadziejnie ale nigdy nie zgodze się ze stwierdzeniem że mamy reprezentacje na takim poziomie jak oni.
Perkele!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.10.2008, 22:00
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przypominam - babol z Armenią. Przypomnij mecz o punkty, który wygraliśmy dzięki Borucowi. Bo heroiczny bój z Austrią i tak został zaprzepaszczony przez sędziego Webba, więc się nie liczy.
Jak zwykle piszesz mądrze to tym razem coś Ci się po.......iło.
Oczekujesz od bramkarza, że wygra mecz? W jaki sposób ma to zrobić? Mam rozumieć, że ma wybronić kilka setek, po czym pobiec pod drugą bramkę i zajebać zwycięskiego gola?
No ludzie bez jaj. Gdyby nie Boruc to kilka(naście) spotkań zakończyło by się totalną kompromitacją.
Co nie zmienia faktu, że dziś zawalił straszliwie.

Sam mecz - kopanie się po czołach. Czy mnie się wydaje, czy bramka Ebiego to nasz jedyny celny strzał był?
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 15.10.2008 o godz. 22:06.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 15.10.2008, 22:01
Mi wcale jeden mecz nie wystarcza do oceny sytuacji. Po prostu śmiać mi się chce z tego jak bronisz tych Słowaków, którzy nie tylko dzisiaj grali słabo. My dzisiaj graliśmy beznadziejnie ale nigdy nie zgodze się ze stwierdzeniem że mamy reprezentacje na takim poziomie jak oni.
Na takim samym poziomie że nie wypada pisać "że gdzie my jesteśmy skoro nie potrafimy wygrać ze Słowacją". Rozumiem jakbyśmy przegrali z Estonią czy coś w tym stylu ale Słowacja jednak to wyższy kaliber
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

jakieś argumenty?
Patrz poprzedni mój post.

Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

prawdemowiąc patrzeć po nazwiskach i gdzie oni grają to powiniśmy prosić o maxymalne 3 miejsce w grupie...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Myślę że wszyscy jesteśmy wkurzeni na maksa, bo co najgorsze frajersko przegraliśmy ze Słowacją!
Pozwolę sobie ocenić piłkarzy - tak na chłodno

1.Boruc - niestety jeden wielki błąd + kila głupich płaskich wybić do napastników Słowackich - bardzo słabo
2. Wasilewski - bardzo przeciętnie,
3. Żewłakow - przeciętnie
4. Dudka - słabo
5. Wojtkowiak - słabo
6. Murawski - przeciętnie (nie miał pary)
7. Roger - za dużo strat, bezproduktywny przecietnie
8. Błaszczykowski - bez błysku, ale miał decydujące podanie do Pawła - przyzwoicie
9. Smolarek - bramka a poza tym przeciętnie
10. M.Lewandowski - przeciętnie, kilka głupich strat w środku
11. Brożek - obok Błaszczykowskiego najlepszy dzisiaj
12. Garguła - grał, ale (może tak mu Benhaker kazał) nadmiernie zwalniał grę, przeciętnie
13. R.Lewandowski - szkoda że nie trafił na 2-2 przeciętnie
14. Krzynówek - przecietnie

Jeśli większość piłkarzy gra przeciętnie to ciężko zremisować, nie mówiąc już o wygranej...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Stary 15.10.2008, 22:03
Wystarczyło, żebyś napisał:

Wszyscy poza Brożkiem i Błaszczykowskim przeciętnie

Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.10.2008, 22:04
Euzebiusz Smolarek 4 - najlepszy w polskiej drużynie. W pierwszej połowie bardziej nawet niż skrzydłowy, obrońca. Zablokował kilka dośrodkowań i odebrał sporo piłek. Strzelił gola, walczył i biegał od jednej bramki do drugiej. Nie ma co wymagać więcej.
gazeta.pl
Nie wiem czy ja inny mecz oglądałem ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów