|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
I ja też się z tym zgadzam. Boruc popełnił błąd, ale cały mecz w naszym wykonaniu to mega padaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Wolfy - "legijny" jako przymiotnik pisze się z małej litery, a pionek to chyba nie jest przesadnie mocny epitet po takim babolu - więc w czym problem Oczywiście, że to nie wina Boruca. Ale, ale. Najwyraźniej nie zgadzamy się co do określenia "wybronienie meczu". Wg. mnie klasyczny przykład to Jerzy Dudek i finał LM. To jest wybronienie meczu. Podajesz przykłady meczy, w których owszem - Artur bronił świetnie, ale tak się składa że je przegraliśmy lub odpadliśmy z turnieju. Nasza reprezentacja i kibice nie odnieśli z tego tytułu żadnych korzyści. Co do oceny Boruca, to proponuję też byś trzeźwo popatrzył na jego dokonania. Facet został przywrócony do kadry na kredyt, bez poważnych podstaw. Przy czym skrzywdzono Fabiańskiego, który przecież dobrze broni i nikt nie miał do niego pretensji o formę. Pal sześć, że mimo gry na Wyspach gra tragicznie nogami i nie poczynił w tym zakresie żadnych postępów (dziś było to widać jak na dłoni). Liczy się tylko to, że dzisiejszy mecz - denny w naszym wykonaniu - mógł się zakończyć szczęśliwym, całkowicie niezasłużonym zwycięstwem. Dzięki Borucowi zaś ten mecz przegraliśmy - koszmarny błąd naszego bramkarza całkowicie podłamał nasz zespół (owszem, też to świadczy o reszcie piłkarzy i ich kondycji psychicznej - ale od Boruca zaczęło się nieszczęście). Dobry bramkarz to taki, który zdobywa dla zespołu punkty. Zły to taki, przez którego zespół przegrywa wygrane mecze. Przecież to dosyć proste. Więc nie wiem, po co ta dyskusja. Boruc nam przegrał mecz, nie pierwszy z resztą. Takie są fakty!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 15.10.2008 o godz. 21:54.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dlaczego kur... dlaczego ?! Jak można ściągać najlepszego zawodnika na boisku który z minute na minute jest coraz groźniejszy i zalatywało już drugą bramką w jego wykonaniu... przecież on nawet nie wiedział że ma zejść do cholery....
...ale nie lepiej dać dobrego w destrukcji Smolarka na szpice żeby sobie brameczke strzelił... wszystko kosztem Krzynówka który w destrukcji gra tak jak się o tym przekanliśmy dzisiaj i w meczu z Czechami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
bez przesady, mógłby kompnąć jeszcze wyżej. kto jak kto ale Brożek wie jak marnować setki. A okazja Błaszczykowskiego? a gdyby tam był Brożek... i tak można wymieniać (żeby nie było, dla mnie to jest skandal żeby profesjonalny piłkarz marnował takie sytuacje, no ale ogladajać Wisłe i ogólnie polską ligę przyzwyczailem się że takie rzeczy niestety często sie zdarzają, a celny strzał z 20 metrów w światło bramki to prawie święto) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Słowacja? Mocna? Maja jednego dobrego zawodnika, który w dodatku nie grał. Słaba drużyna, co pokazali dziś kopiąc się po czołach. A my ? Cóż Panowie więcej ambicji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
nie od dziś wiadomo, że Boruc słabo gra nogami.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze Boruc to ogólnie świetny bramkarz i mogło się mu jeden raz przydarzyć .Pech. No ale cała reszta burasów. Brożek, Błaszczykowski,może Rodżer i koniec. Reszta burasy z ławek albo z trybun ... Wojtkowiak przecież ten chłopak to jest wawrzyniak do kwadratu. Ciekawe co powie Leo -jestem ****a najlepszy ,wybrałem najlepiej a wy mi ssijcie ... Co za bezkarny siwy typ. To już mógł Boguskiego , Piotrka Brożka powołać. Piotrek na tej ****a lewej obronie zagrałby o tysiąc ****a razy lepiej niż ten buras Wojtkowiak. I po co on do ****y zajebanej nędzy zdjął Brożka to już chyba pozostanie tajemnicą tego ..ach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Przeciętny Słowak i myślisz że kojarzy Błaszczykowskiego czy Smolarka oni ci powiedzą składy polskiej ekstraligi hokejowej a nie Kubę czy "Eusebio"Vittek, Sestak, mówią ci coś te nazwiska czy dla ciebie to no name? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
ze skrajnośći w skrajność.. taka natura jakbyśmy wygrali liżelibyście wszystkim dup/... (wide Czechy,....//
jak nie wiadomo... ludzie troche obiektywizmu.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
w poniedziałek w PS po meczu z Czechami był tytuł na pierwszej stronie:
NIEOBLICZALNI ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak mówią mi, i sądzisz że są lepsi od Kuby lub Smolarka? Nie sądzę. Vittek tak dzisiaj uderzał pięknie że chyba ani jeden strzał nie leciał w światło bramki. Podniecasz się nazwiskami i klubami w których grają. Dla mnie Słowacja nie jest dobrą reprezentacją, gdyby nie to że dzisiaj większość naszych graczy grało tak jak stado baranów, to sami nic by nie zdobyli.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Człowieku prosze Cie, zrób ludziom przysługe i wyjdź stąd!
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 15.10.2008 o godz. 21:56.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dlatego jeszcze nie ciąłem, ale było kilku mniej szczęśliwych.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Od poczatku mowilem ze po aferze na Ukrainie Boruc nawet po powrocie do kadry powinien sobie posiedziec na ławie i troche spokorniec a bronic powinien Fabian ktory rozegral wczesniej w kadrze 2 dobre mecze. Wielki Artur wrocil i odrazu ma bronic?!
![]() Czułem tez ze jesli Kubie nie wyjdzie mecz jak z Czechami to nasza gra ofensywna bedzie wygladac jak zawsze, czyli nie bedzie wygladac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nic nikomu byśmy nie lizali. Oni ****a za to biorą kasę ,że mają wygrywać. A Leon ciągnie kasę za to ,że ma wpuścić tych którzy potrafią to zrobić. Dziękujemy ci Leo. Jak przegrywa się w tak frajerski sposób to nie dziwota ,że w tej chwili miliony Polaków na świecie mówi sobie Co to ****a ma być?... Ja .......e to się nazywa dopiero wieczór z polską piłką nożną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakieś argumenty? Boruc napisał(a):
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.10.2008 o godz. 21:58.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niestety obrona w której gra Dudka jest na poziomie drugiej ligi francuskiej, pomoc gdy trzech gości bez przerwy lata za Błaszczykowskim jest na poziomie niezgranej drużyny naszej ligi, i tak to wyglądało. Z gwna bata nie ukręcisz, czy Leo odejdzie czy nie, zawsze jakiś inny Janas wejdzie do dużej imprezy, gdzie dopiero wtedy widać poziom naszego futbolu. Wyje... hołotę z PZPN na początek i robić boiska w każdej wsi i dzielnicy
Co do dzisiejszego meczu to Boruc niestety w 90% winny porażki (a reszta rozkłada się na 3 obrońców co go kryło jak próbował łapać piłkę) i myślę że powinien teraz pobronić Fabiański. Powinien już bronić teraz i z Czechami zresztą. ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
qrde troche umiaru... ludzie... boli przedewszystkim to w jaki sposób straciliśmy te bramki..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi wcale jeden mecz nie wystarcza do oceny sytuacji. Po prostu śmiać mi się chce z tego jak bronisz tych Słowaków, którzy nie tylko dzisiaj grali słabo. My dzisiaj graliśmy beznadziejnie ale nigdy nie zgodze się ze stwierdzeniem że mamy reprezentacje na takim poziomie jak oni.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Oczekujesz od bramkarza, że wygra mecz? W jaki sposób ma to zrobić? Mam rozumieć, że ma wybronić kilka setek, po czym pobiec pod drugą bramkę i zajebać zwycięskiego gola? No ludzie bez jaj. Gdyby nie Boruc to kilka(naście) spotkań zakończyło by się totalną kompromitacją. Co nie zmienia faktu, że dziś zawalił straszliwie. Sam mecz - kopanie się po czołach. Czy mnie się wydaje, czy bramka Ebiego to nasz jedyny celny strzał był?
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 15.10.2008 o godz. 22:06.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na takim samym poziomie że nie wypada pisać "że gdzie my jesteśmy skoro nie potrafimy wygrać ze Słowacją". Rozumiem jakbyśmy przegrali z Estonią czy coś w tym stylu ale Słowacja jednak to wyższy kaliber
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrz poprzedni mój post.
![]()
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prawdemowiąc patrzeć po nazwiskach i gdzie oni grają to powiniśmy prosić o maxymalne 3 miejsce w grupie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Myślę że wszyscy jesteśmy wkurzeni na maksa, bo co najgorsze frajersko przegraliśmy ze Słowacją!
Pozwolę sobie ocenić piłkarzy - tak na chłodno ![]() 1.Boruc - niestety jeden wielki błąd + kila głupich płaskich wybić do napastników Słowackich - bardzo słabo 2. Wasilewski - bardzo przeciętnie, 3. Żewłakow - przeciętnie 4. Dudka - słabo 5. Wojtkowiak - słabo 6. Murawski - przeciętnie (nie miał pary) 7. Roger - za dużo strat, bezproduktywny przecietnie 8. Błaszczykowski - bez błysku, ale miał decydujące podanie do Pawła - przyzwoicie 9. Smolarek - bramka a poza tym przeciętnie 10. M.Lewandowski - przeciętnie, kilka głupich strat w środku 11. Brożek - obok Błaszczykowskiego najlepszy dzisiaj 12. Garguła - grał, ale (może tak mu Benhaker kazał) nadmiernie zwalniał grę, przeciętnie 13. R.Lewandowski - szkoda że nie trafił na 2-2 przeciętnie 14. Krzynówek - przecietnie Jeśli większość piłkarzy gra przeciętnie to ciężko zremisować, nie mówiąc już o wygranej... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczyło, żebyś napisał:
Wszyscy poza Brożkiem i Błaszczykowskim przeciętnie ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Euzebiusz Smolarek 4 - najlepszy w polskiej drużynie. W pierwszej połowie bardziej nawet niż skrzydłowy, obrońca. Zablokował kilka dośrodkowań i odebrał sporo piłek. Strzelił gola, walczył i biegał od jednej bramki do drugiej. Nie ma co wymagać więcej.
gazeta.pl Nie wiem czy ja inny mecz oglądałem ? ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|