|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Niestety Cantoro się faktycznie ,,skantorzył" i wszysko olewa. Dla mnie najlepiej to było widać po Barcelonie gdy wszyscy piłkarze byli przy D i sobie wzajemnie dziękowaliśmy on stał na środku boiska i ostro dyskutował z kimś z Barcy. Dla nas i myślę że dla większości piłkarzy historyczny moment dla niego czas na pogawędkę
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zeby nie bylo ze kopie Mauro, bo nie takie sa moje intencje.
Wd mnie Mauro skonczyl sie ,kiedy podpisal kontrakt ,jak na nasze warunki , w 100% 'gwiazdorski'. Pewnie nie wiele osob pamieta, jakie problemy z tym byly.Mauro zarzadal tyle i tyle i nie bylo ze boli. Gdyby nie to ze to byl inny okres i klub wymiekl ,to dzis Mauro bylby w jednym szeregu z Kosa i Dolha. A tak ,klub sie zgodzil no i jak wiemy nie do konca sie to sprawdzilo. Czas Maura w Wisle sie konczy i to kazdy widzi(moze poza trenerem ktory z uporem maniaka widzi go w zasadzie w kazdym meczu w 1 skladzie). Mimo wszystko bedziemy go pamietac dobrze. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mauro ma kontrakt ważny do 30 Czerwca przyszłego roku i pewnie już z nim klub nowej umowy nie podpisze chociaż Skorża stawia częściej na Cantoro niż na Jirsaka wiec może Argentyńczyk jeszcze troche w Wiśle pogra tym bardziej że na nowe transfery sie chyba nie zanosi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Ja nie mam pewności, czy gorsza gra Mauro wynika z olewania. Ostatnio znacznie częściej podaje do przodu niż robił to dawniej, pojawia się z przodu - Skorża przestawia mu sposób gry na wymagający więcej biegania i być może sił nie starcza. Co do wystawiania go zamiast Tomasa - Jirsak jest przecież zupełnie innym typem zawodnika pod każdym względem, w defensywie, razem z wszystkimi błędami Mauro, Tomas go tam nie zastąpi, a widać Skorży bardziej przy obecnym składzie zależy na nie ryzykowaniu z tyłu licząc, że Brożek coś tak wciśnie do bramki. Nie mamy składu jak dawniej, że ile by nam nie strzelili, zawsze strzelimy trochę więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja do Mauro mam taki a nie inny stosunek. Uważam ,ze nie powinien już grać, zwyczajnie nic nie wnosi do gry. Także byłem przeciwny podpisywaniu z nim nowej umowy, bo uważałem, że za takie pieniądze, jaki mu zaoferowano, można było ściągnąć dużo lepszego defensywnego pomocnika. Ale ileż to wyczytałem pod swoim adresem.
Ale jakby na to nie patrzeć to była dość istotna rozgrywka dla przyszłości naszego klubu. Także z tej decyzji, dzięki Bogu, wyciągnęliśmy wnioski. Już nie podpisujemy nie wiadomo jakich kontraktów, tylko motywacyjne. Tak wiec niby przepłaciliśmy ale ile zaoszczędziliśmy? Jak sięgam pamięcią wstecz, to przypominam sobie jaką stworzono nagonkę na prezesów, że jak nie podpiszą to będą na zawsze wyklęci z historii Wisły. Straszono, że bodajże FC Basel chce go wsiąść od reki . W gazetach chwytające za serce artykuły o biedzie w Argentynie itd. Wszystko to złożyło się na to ,ze dzisiaj mamy bardzo dobrze opłacanego nieroba, który zabiera miejsce innym. Z drugiej strony trudno się dziwić Skorży, że go wpuszcza, bo z drugiej strony, co ma posadzić tak drogiego zawodnika na ławie?MU ani CHFC nie jesteśmy, więc na wydfawanie pieniędzy ot tak pozwolić sobie nie możemy, wieć niech chociaż facet przewraca się z piłką. Problem tez w tym ,ze nikt go nie kupi. I tak chłop utrzymuje się w Wiśle.Wiem ,ze to dość naiwne tłumaczenie, ale czym tłumaczyć wystawianie Cantoro w pierwszej jedenastce?Już teraz na jego miejsce powinien wskoczyć Baretto, co do tego nie ma wątpliwości. Prawdopodobnie będziemy się z Cantoro męczyć jeszcze rok, i jestem pewien że zarząd nie podda się psychozie pokemonów i kibiców TF i nie podpisze nieroba na kolejny, choćby rok.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 14.10.2008 o godz. 10:11.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Barreto nawet na lawce nie bylo w meczu ze Slaskiem.Wiec jak on ma zastapic niezastapionego Cantoro? Skorża chyba w ogóle nie jest do niego przekonany, ja wręcz przeciwnie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=10048
Ostatnio edytowane przez K4millo : 14.10.2008 o godz. 14:25.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bilety na Wisla - Gornik (Puchar Polski)
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4742 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Na przekor lawinie najazdu na Mauro, nadal cenie Cantoro za kilka lat walki dla Wisly. Moze mam dluzsza pamiec? Lepsza i gorsza forma przeplataja sie sinusoidalnie i to dotyczy w takim samym stopniu Ronaldinho, Kaki czy C-Żela etc. Natomiast zagladanie do portfela to juz typowo polska specyfika...
Cantoro kocha gałę, wypisywanie ze nie chce mu sie walczyc na boisku jest smieszne. Zgadzam sie, to nie jest tytan pracy na treningach, ale mimo tego jego organizm regeneruje sie o 20% szybciej niz polskich zawodnikow hehTechnicznie zdecydowanie wyrasta ponad srednia krajowa w PL, nie musi tyle wkladac w to wysilku, on sie z tym urodzil. Walecznosc? Moim zdaniem tylko Cleber i Sobol walcza tyle co Cantoro. Holuje? Od tego jest trener, zeby go na to wyczulic!!! Nie twierdze, ze Mauro jest teraz w wysmienitej formie. Gra co najwyzej poprawnie, co w jego przypadku czesto dla kibicow oznacza zbyt malo. W Wawie to Cantoro byl jedna z wiodacych postaci. Mial konkretne wyjscia do przodu (dwa grozne strzaly), dwie fajne asysty, ale przede wszystkim udzielal sie w odbiorze, co jest bardzo niewymierne dla oka laika. Nie jest to tak efektowne jak szarpniecie skrzydlem, ale dla druzyny wazniejsze. A co do PP, licze ze potraktujemy ten mecz powaznie i odwaznie. Moze w koncu zagramy na dwoch klasycznych napastnikow?
Ostatnio edytowane przez 3rider : 29.10.2008 o godz. 00:07.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mecz z Górnikiem będzie ważny z kilku powodów i na pewno nie można go sobie odpuścić. Po pierwsze walczymy o cenne i prestiżowe, choć przez niektórych bagatelizowane trofeum. Po drugie na R22 wraca Henryk Kasperczak, trener który zrobił dla Wisły bardzo dużo i pomimo całego szacunku do niego, trzeba mu pokazać, że z nim czy bez niego Wisła to jest ciągle potęga!!! Po trzecie piłkarze muszą się odbudować po porażce na Łazienkowskiej, która boli bardziej niż te poprzednie, gdyż stoczyliśmy piękny i IMO naprawdę wyrównany bój. No i trener Skorża musi pokazać, że wciąż jest najlepszym trenerem, jakiego w tej chwili Wisła może mieć - w co głęboko wierzę i czego mu szczerze życzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cześć, nie wie ktoś ile już biletów poszło na to spotkanie ?
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jestem pewien że jeśli Legia przejdzie Jagiellonie dzisiaj to w następnej rundzie będzie grała z drużyną z Sanoka.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Czy dzisiejszy mecz jest na justin.tv? Jak tak to czy można już linka dokładnego dostać? Bo jak tak to poprosze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Według programu najlepiej iść na stadion i dopingować gorąco naszych.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
znajac nasze szczescie trafimy na jakis Ruch i znow nuda, jakbym ****a chcial trafic na ten Sanok!
Ale wpierw trzeba przejsc pasozyta Kasperczaka. Panie, ja Cie prosze.. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ktoś wie na jakim programie w tv bedzie mecz z Górnikiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pawełek - Baszczyński, Marcelo, Głowacki, Cleber - Małecki, Diaz, Cantoro, Piotr Brożek - Boguski, Paweł Brożek
Całkiem porządnie do wygląda, ja jednak mimo wszystko Clebera posadziłbym na ławce, na obrone przesunął Piotrka, do pomocy Boguskiego a do ataku Niedzielana. Kiedy on ma wracać do formy jak nie w takich meczach... Zwycięstwa jestem pewny, natomiast jestem ciekaw, jak będzie wyglądać nasza gra jako taka. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
polecam stronę http://www.meczyki.pl/pilka.php i tam widać kto daje dzisiejszy mecz i są linki
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Obecność na ławce naszych podstawowych skrzydłowych swiadczy ze sa faktycznie w tak zenującej formie?! przykre to:(
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co temu Jirsakowi znowu, że go nie ma? Nie wiecie czy to coś poważnego? A swoją drogą ma chłopak pecha..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No to "piękny" początek!
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
1:0 dla Górnika, no to nieźle się zaczyna.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To było pewne że wpadnie.
Kij z tym pucharem, nie możemy przegrać bo Boss zwolni Skorżę.. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Tak, lepiej żeby nasi to wygrali - w przeciwnym wypadku Skorża jeszcze dzisiaj pożegna się z pracą.
Choć moim zdaniem jego los i tak jest już przesądzony. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
I do tego tak nieskutecznie gramy....
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy mnie się wydawało czy było ITI...
![]() |
|