|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dyson tam był spalony .
A co do meczu to dla mnie zdecydowany pozytyw to gra Małeckiego,a tak ogólnie nudnawe widowisko. ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Może faktycznie nie prowadził gry i był niewidoczny przez większość czasu, ale jak przyszło co do czego to asyste zaliczył i ładnie puścił Małeckiego na lewej stronie przy bramce na 2-0. |
||
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Parę słów pierwsze co mi rzuca się w oczy to gra Piotrka Brożka co prawda parę zagrań miał dośrodkowań,ale ja do niego nigdy się nie przekonam niestety.Druga sprawa Wtorek tzn Bloger chyba się już wypalił całkowicie,podobnie jak Marek Zieńczuk,który no jest cieniem niestety Zieńczuka z przed sezonu oraz ostatnie słowo Sobol 3 mecz i znów marnuje doskonałą sytuacje w najgorszy sposób,zbyt dużo chaosu wprowadza swoimi niedokładnymi przyjęciami i zagraniami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niedzielan... kurde bardzo facet chce tą bramke strzelić i zacząć coś grać... ale jak strzela to ze spalonego, a ja ma okazje strzelić bramkę prawidłowo to zalicza pudło. Mimo wszystko, ja jeszcze jestem za tym żeby dać mu jeszcze trochę czasu, bo skoro Łobo ja dostaje co tydzien odkąd do Krakowa przybył to dlaczego Andrzeja mamy skreślać? Karda mała, możliwości powoli się wyczerpuje, a może w pewnym momencie Niedzielan się przełamie i będzie utrzymywał dobry poziom, który będzie dawał korzyści całemu zespołu.
Z resztą, co my możemy. To co się stanie z Niedzielanem zależy praktycznie tylko od niego i Skorży. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
No jednak muszę się zgodzić z fst myslę,że mógłby Skorża wystawić Brożka oraz Niedzielana przecież tak grali przed kontuzją dużo się nie nagrali ale tak było a nie jakiś cofnięty napastnik tylko koło niego parę meczy powinien zagrać i myślę wtedy można go ocenić prawda jest taka,że w ekstraklasie 10-15 minut dostaje i to nie na swojej nominalnej pozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ile było tych piłek w bramkach po spalonych, 3 czy 4 ?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dobry mecz w wykonaniu Wisły tylko zabrakło wykończenia. Z Brożkiem i Boguskim na pewno wyglądałoby to zupełnie inaczej.
Niedzielan to dno i dwa metry mułu. Nie dość, że wolny to jeszcze nie potrafi wpakować gały do siatki z najprostszych sytuacji albo stoi jak cieć na spalonym. Drugi Dawidowski nam się rodzi. Cleber zagrał kolejny słaby i niepewny mecz. Najlepsza była kiwka z 3 pasów przed własnym polu karnym zakończona stratą. Dobrze, że go Skorża zdjął w przerwie. Zieńczuk niby słabo, ale przy obu golach miał udział więc w zrobił co do niego należy. Pozytywnie Małecki, jak dla mnie najlepszy piłkarz w tym meczu. Może nie ma techniki i skuteczności Brożka, ale szybkością, kondycją i grą bez piłki przewyższa Łobo więc Wojtek mimo zwyżkującej formy powinien trafić na ławę. Barreto niespodziewanie dużo wiatru robił jako napastnik i choć zmarnował dwie setki zaliczył niezły występ. Sobol udany mecz: dużo odbiorów, ostry pressing, często brał udział w rozgrywaniu piłki. Reszta średnio. Końcówka wymiata. ![]() Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez Estovic : 09.10.2008 o godz. 23:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Caly czas czekalem az ktorys z dwojki Mały, Kmiecik strzeli a tu prosze jeden asysta drugi gol tak na dobicie.. W Wiśle juz naprawde poza ww dwojka i Brozkami (czasem mogla mylic noszalancja u Pawla, ale wynikalo to bardziej z gwiazdorstwa ale wyrosl juz z tego) ktorzy tu juz prawie 10 lat sa doszukac sie kogos komu na Wiśle tak zależy.. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie jednym ze słabszych zawodników był dziś Cleber który spowodował parę takich sytuacji pod własnym polem karnym że skóra cierpła. Od paru meczy alo głupio fauluje albo wdaje się w jakieś głupie pojednki pod polem karnym co potem prowadzi do dużego zagrożenia własnej bramki
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.10.2008 o godz. 23:23.
![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Patryk Małecki - dwóch różnych ludzi w jednym meczu.
Pierwsza połowa - DRAMAT. 10 pilek na skrzydło, z tego 5 spier.. przy samym przyjeciu (albo jego braku), 3 nastepne zgubione, bo koniecznie trzeba do linii, a potem kółeczko, dwie ostatnie to takie półdośrodkowanie do nikogo. Bez głowy zupełnie. Druga połowa dobrze, nawet bardzo, bez kozaczenia, co zaowocowało asystą. A to minięcie piętą przy linii końcowej - mistrzostwo. Niemniej - dużo pracy nad techniką. Baretto - nawet fajnie, tylko że on chyba nie szybko się tu odnajdzie. Ma takie inklinacje do gry "ja do ciebie ty do mnie, ja do ciebie, ty do mnie i zdobylismy juz 1,5 metra". Zieniu jest w koszmarnej formie. Ogólnie - tak dramatycznie nędznej druzyny, jak Craxa w tym składzie w pierwszej połowie to ja tu nie pamiętam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W meczach z....nie liczy sie styl a wynik.Dzis wygladalo to calkiem niezle, a wynik wisial na wlosku.Fajnie ze wygralismy.
Malecki - jak narazie jezdziec bez glowy ale w porownaniu do wyczynow pewnego kadrowicza to zagral znakomicie. Czemu tyle leczyl hemoroidy? - wie chyba tylko nasz trener. I ta moja opinia nie stoi w sprzecznosci z banerem powyzej ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Barreto nauczony krótką piłką, ale niestety to nie nasz styl
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mecz dobry, poza rozpaczliwą nieskutecznością napastników - powinno być jakieś 6-0. Wisełka siedziała na Cracovii i nie dała jej zipnąć (no, poza kilkoma kontrami
)Małecki powinien na długo posadzić Łobodzińskiego na ławkę - grał bez porównania lepiej od najlepszych występów Łobo. Ńiedzielana to mi chyba żal - stara się chłop i nic - alb o spalony albo kompromitująco pudłuje z 6 metrów. Kmiecik wprawdzie gola strzelił (gdyby z tego nie trafił to musiałby buty na kołku zawiesić) ale to co pokazywał to dość dramatyczne wysiłki nie wsparte ani odrobina talentu. Strzały na bramkę nie dość, że anemiczne to jeszcze z reguły kilka metrów chybione. On w składzie się mieści chyba tylko ze względu na wzrost. PS. Mam nadzieję, że Mały co innego krzyczał do kibiców gości - pomijam profesjonalizm czy jego brak, ale okazałby się strasznym chamem i burakiem , a lubię chłopaka.Jakby chciał im zrobić bardzo w poprzek to mógł ... bramkę strzelić . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]() Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle ale chyba pobilismy rekord frekwencji na meczach PE ![]() ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Można wyrazić przywiązanie do swoich barw w inny sposób (vide wczoraj Kmiecik), a nie napinając się prymitywnie ![]() Powód: a
Ostatnio edytowane przez zim zum : 10.10.2008 o godz. 07:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Dzieki za linka - fajnie tak forum Craxy poczytac z rana dla poprawienia humoru
![]() To o meczu: Cytat:
A to o ogolnej sytuacji w Craxie (pisownia oryginalna) - bardzo optymistyczne Cytat:
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
co do meczu... rownie dobrze pasiaki mogly stanac jedenastu murem na linii bramkowej, efekt ich gry bylby podobny,byli bezndziejni. co nieznaczy, niestety, ze my zagralismy jakies super spotkanie. niech ten barreto pogra troche wiecej, zeby mozna bylo zobaczyc, co potrafi. pamietam, ze chyba petrescu w moze dwoch meczach probowal go na lewej obronie i chyba to byly 2 jego najlepsze mecze w Wisle ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Brawa za zwycięstwo, ganić trzeba za jego styl wbrew temu co mówi przysłowie. Cracovia grała w I połówce jak drużyna 3 ligowa...
Kmiecik, cenie chłopaka za przywiązanie do barw ale On do Wisełki się po prostu nie nadaje, nie bede sie rozwodził dlaczego bo to chyba kazdy widzi. Co do Niedzielana...miałem z nim okazje pogadać w Galerii Krakowskiej jak siedział na kawce, może wzorem Marcelo powinien dłuzej trenowac to może coś sie zmieni Taktyta 3-5-2 w pierwszej połowie moim zdaniem strzał w 10 z tym że Cracovia jak juz wczesniej wspomnialem zagrała piach. Podsumowując: forma Wisełki jest bardzo słaba, miejmy nadzieje ze do meczu z Legią coś sie zmieni!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Zal straszny ze nie ma juz takich dynamicznych akcji jakie byly rok temu gdy Zienczuk byl w formie i swietnie wspolpracowali razem z Kosowskim. Przeciez po takich dynamicznych akcjach skrzydlami jesienia zeszlego roku zdobywalismy sporo bramek i obrona przeciwnikow byla rozrywana czasem na strzepy. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Różnica klas była bardzo widoczna i praktycznie w pierwszej połowie przeciwnik nie istniał.
Co do personaliów, to trzeba wyróżnić Małeckiego, bo naprawdę bardzo się starał, dużo biegał, gubił krycie, pokoazywał się do podań, z tymi podaniami to jeszcze nie do końca było jak być powinno, ale jest szansa że nie będzie tylko wiecznym talentem. Druga sprawa Baretto, szkoda że Skorża nie pozwolił mu dłużej pograć, bo widać było że brakowało mu zgrania i takiej pewności, z drugiej strony w kilku akcjach ofensywnych naprawdę dobrze się pokazał, i szkoda tylko że celownik nie był ustawiony, pytanie oczywiście jakby wyglądał na tle silniejszego przeciwnika... Zwycięstwo cieszy P.s. Powiem szczerze że nie potrafię sobie wyobrazić środka pomocy bez Sobola, chłop charuje za trzech. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Baretto na plus, tylko on musi więcej grać. Umie się znaleźć, minąć. Jak dla mnie powinien grać na swojej nominalnej pozycji defensywnego pomocnika za Cantoro. Argentyńczyk już nawet nie biega tylko się zastawia. Baretto idealnie by pasował obok harującego Sobolewskiego. Jakość gry by się podniosła zdecydowanie. Już pomijam, nie zrozumiały fakt, że Brazylijczyk zszedł po pierwszej połowie. Jak nabiuerze pewnosći to widąc, że będa z niego ludzie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Barreto zszedł, bo grał dość ostro, a miał na swoim koncie żóltą kartkę, więc podejrzewam, że Skorża bał się o to, zeby jakiejś głupiej czerwieni nie załapać...
Co do gry...ktoś wyżej napisał że Niedzielan nie ma szybkości...to chyba oglądaliśmy inny mecz..pare razy tak pieknie myknął obrońców Cracovii ze az miło się robiło, albo doganiał piłki które były skazane na wyjście na aut.. Andrzej musi trochę pograć, aby nabrać pewności siebie, bo było kilka sytuacji, co cofnął nogę, zamiast odebrać piłki...strzelili 1, 2 bramki i będziemy mieć starego, dobrego Wtorka. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Nie no ludzie nei osłabiajcie mnie. Kmiecik strzelil gola od iluś tam miesięcy czy nawet dłużej, a tu niektórzy napalają się.
Przeicież każdy w maire zorientowany wie, że gdyby nie tata Grześka to pewnie grałby gdzieś w 2 lidze... A tutaj kolega HEDu już wariuje tak samo jak z avatrem, ktoś raz ładnie poda czy zagra 10 min to komentarze: pierwsza jedenastka itd. Albo jak jest jakiś news niewiele trzymający się rzeczywistości o jakimś grajku to komentarze: "brac go". żal. Grzesiu z całym szacunkeim dla Twojego taty..... powinieneś rozwiązać kontrakt z wlasnej woli i nie kompromitować nasz klub swoją osobą.
Ostatnio edytowane przez lucekj : 10.10.2008 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ta zmiana w przerwie była co najmniej dziwna. Napastnik to nie jest, w Trofense 0 goli 1 asysta, a grał w wiekszości spotkań. Typowy przecinak i nie ma co wymyślać Brazylijczykowi pozycji. Wystawić go za Cantoro i zobaczyć, jak to będzie wyglądało. Chociaż mam poważne wątpliwości, czy zostanie w drużynie. Jak trener nie jest do kogoś przekonany, to ciężko go zmusić do zmiany decyzji. Powód: C ;]
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.10.2008 o godz. 14:49.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytuję opinię poważnego faceta, kibica Cracovii, który był wczoraj na meczu:
"O Cracovii nie ma co mówić, póki nie zmieni trenera, będzie dno. Natomiast co do Wisły: niby dobry mecz, ale łatwiej teraz zrozumieć, dlaczego odpadła Tottenhamem, który przecież nie pokazał niczego poza doskonałym przygotowaniem fizycznym. Ale na mocną fizycznie drużynę, jeżeli ustępuje się im w tym elemencie (a polskie drużyny ustępują - choć kiedyś tak nie było) trzeba mieć dobre schematy taktyczne i technikę. Wisła ma niezłe schematy, ale ten festiwal pudeł pokazał, że drużyna ma poważne braki techniczne. Cantoro - wyraźna cofka. O Grzesiu K. czy Małeckim szkoda nawet gadać. Tylko Głowacki pokazał, że się zna na swojej robocie - dostał korytarz dzięki pokmocy Marcelo, skoczył, przylożyl po profesorsku (niestety dla KSC). Ale ilu graczy na boisku potrafiło grać głową? Ilu potrafiło utrzymać piłkę pod presją? Ilu potrafiło w biegu celnie zacentrować albo strzelając trafić chociaż w światło bramki? Nie czarujmy się, ci zawodnicy (z obu drużyn) powinni zostawać na 2 godziny po treningu i ćwiczyć indywidualnie, niektórzy nawet abecadło" |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
TAaaa.... z każdego mieli być ludzie... z Nowatczyńskiego , Kwieka, ostatnio Dudu, ludzie nie napaljcie się jak zobaczycie jedno w maire ładne zagranie na 15 niecelnych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Lucekj, za przeproszeniem, lepiej zawrzyj buzie, jak nie potrafisz uszanować i docenić podejścia Kmiecika do Wisły.
Ok, talentu może mu bozia pożałowała, ale nie można zapominać, że: po pierwsze jest to nasz wychowanek i na każdym kroku akcentuje swoje przywiązanie do Wiślackich barw i tradycji, po drugie ile razy dostaje szanse gra co najmniej przyzwoicie i strzela te gole. Według mnie na takie mecze jak Puchar Ekstraklasy jest jak najbardziej OK. Nie rozumiem tej całej nagonki na tego biednego chłopaka. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Bo to jest tak ze jak Grzesiek gra w Lidze to spadaja gromy ,ze "po co on,""oslabia zespol",i "wyslac go do mlodej albo pucharu ekstraklasy".A jak juz gra w tym Pucharze to znowu gromy po co gra Nie wystawia go na boisko Allach tylko Maciej Skorza i jak widac okazuje mu sie przydatny ,moze troche z przymusu gdy napastniko mało ale chlopak wczoraj wszedl i nawet bramke zdobyl. A to ze za kazdym razem podkresla wislacki rodowod to powod do dumy ze mamy kogos takiego,",wiec chyba jest sie z czego cieszyc zamiast plakac. Pozatym dobry mecz ale teraz wychodzi ,bo powinno byc 6;0 ale jak sie zaluje kasy na napatnika z prawdziwego zdarzenia to efekty musza byc widoczne.Ale oczywisice wszystkiemu winny trener. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|