The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2008, 21:31
Ta informacja wydaje się tak pojebana, że aż niemożliwa.
Niestety równie pojebany jest sposób w jaki nasz klub jest od lat prowadzony.

I dlatego się boję.
the future's uncertain
and the end is always near
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 06.10.2008, 21:41
Nikt Skorży nie zwolni. Prawda jest taka, że przed losowaniem wszyscy mówili, że Tottenham = klęska. okazało się, że Wisła była blisko awansu, cóż nie udało się, ale do jasnej cholery zremisowaliśmy z Tottenhamem, wcześniej wygraliśmy z Barcą, Lech się podnieca awansem, ale jak można porównywać ligę angielską do austriackiej. Pan Smuda był już trenerem Wisły i szczerze mówiąc wolę żeby został tam gdzie jest. 1906% poparcia dla Macieja Skorży. Nie potrzebujemy kolejnych wunalzaków typu Liczka, Okuka, Petrescu.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.10.2008, 21:45
Tyle się już w Wiśle działo, że sam nie wiem czego mam się spodziewać i jak traktować wszystkie ploty jakie sie pojawiają. Mam tylko nadzieje, że osoby, które mają jakiś wpływ na to co sie w klubie dzieje nie popełnia jakiejś głupoty, bo w końcu to się może odbić znacznie gorzej niż 2 "przegrane" mecze i Wisła może mieć spore problemy w znacznie większości meczy z odrobiną błysku od czasu do czasu.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.10.2008, 21:46
ja mysle ze tutaj rozinela sie rozmowa nad sensem zwolnienia skorzy a napewno wymyslij to jakis Cracoviak. z gazety mysle ze Cupial mysli juz kogo kupic jak widzi taka gre i nie jest to jakies pobozne zyczeni tylko poprostu tak myślę .

WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post
STAŃMY MUREM ZA SKORŻĄ pokażmy mu i całej RN kim on dla nas jest. Myślę że na najbliższym meczu powinniśmy głośno wyrazić swoją opinię na ten temat.Tyle.
osobiscie popieram
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 06.10.2008 o godz. 21:52.
Jovanovic - masz plusa.
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.10.2008, 21:52
niech się sam zwolni
znaczy Cupiał

za nim pójdą następni...
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.10.2008, 22:09
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko,że nasi piłkarze ciągle biegali,mówiąc,że treningi są za ciężkie...Nawet sam Błaszczykowski twierdzi,że Petrescu to najgorszy trener, z jakim mu przyszło trenować...

A no można,bo jaki sens ma wystawianie napastnika,który i tak przejdzie obok meczu?Może poprostu obok Pawła nie ma kto grać

To jest dobre...! Piotrek pewnie siedział niedawno,przeglądał zdjęcia ze ślubu Pawła i wpadł na genialny pomysł,że się zemści. Dziennikarstwo...jak już nie ma, o czym pisać,to przecież trzeba coś wymyśleć. A to,że nasze bliźniaki się mszczą,to śmiech na sali

A tak już bez OT,co do Skorży jako trenera. Jeśli o mnie chodzi, to wogle nie ma tematu. Wcześniej parę osób pisało,że nie ma trenerów idealnych. Pan Maciej Skorża jako trener Wisły Kraków, to najlepsze rozwiązanie ze wszystkich możliwych. I naprawdę nie wiem czym w łeb tym,którzy pomyślą choćby przez chwilę,żeby go zwolnić. Na mój gust nie znajdziemy nikogo lepszego w tej chwili.
1906 % poparcia dla Skorży jako trenera
jakies źródło tej informacji bo ja pierwsze słysze o tym...
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.10.2008, 22:11
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Ta informacja wydaje się tak pojebana, że aż niemożliwa.
Niestety równie pojebany jest sposób w jaki nasz klub jest od lat prowadzony.

I dlatego się boję.
Lepiej bym tego nie ujął.
Skoro wróble ćwierkają tak a nie inaczej (nie sądze by SKWK, popierające Skorże, pisało na swoich łamach jakieś niestworzone kłamstwa) to coś na rzeczy być musi.
Czy nam sie to podoba czy nie...
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 06.10.2008, 22:14
zgadzam się z jednym z przedmówców. Jeżeli Cupiał zwolniłby w tej chwili Skorżę z funkcji trenera, byłby dla mnie totalnym idiotą i szkodnikiem, który pozbywa się jedynej osoby kompetentnej w Tym Klubie, czyli właściwej osoby na właściwym stanowisku. Kuźwa, żeby żądać czegokolwiek to najpierw do cholery trzeba stworzyć warunki do realizacji tychże planów, a tutaj d..y (czy też jak kto woli "ciała") dała po całości ta śmieszna Rada Nadzorcza i to ci ludzie powinni wylecieć co do jednego. Howgh.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.10.2008, 22:27
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
.Nawet sam Błaszczykowski twierdzi,że Petrescu to najgorszy trener, z jakim mu przyszło trenować...
Ja tez prosze o zrodlo bo z tego co pamietam to bylo zupelnie odwrotnie.
/update/
Fragment wywiadu
Wynika z tego, że jest Pan dobrze przygotowany do sezonu?

- Na pewno tak. Z trenerem Petrescu w lecie nie próżnowaliśmy. Po ciężkich obozach uważałem, że brakuje mi szybkości, dynamiki, zrywu do piłki, czyli ważnych dla mnie rzeczy. Z drugiej strony jednak dzięki tym treningom teraz mam siłę, by wytrwać na boisku cały mecz. Na dodatek przy Danie Petrescu nabrałem pewności siebie, więc nie powiem na niego złego słowa.

Zaznaczam ze wywiad juz po tym jak wywalono Dana.

I prosze potraktowac to jako oftop i nie kontynuowac watku, bo to temat o Skorzy.

Trenera nikt nie zwolni narazie a na pewno nie za wyniki.Zwolnienie trenera co przegral 2 ligowe mecze na 38 to by byl ewenement na skale swiatowa ,natomiast jak widac, trener moze wyleciec za krytyke tak na prawde Cupiala, bo wiadomo ze tylko on decyduje o sprawach finansowych i tu pretekstem moze byc remis, porazka itp.No ale to melodia przyszlosci.

ps. fajna sprawa o tyle, ze nieczesto sie zdarza by miazdzaca wiekszosc miala dokladnie to samo zdanie na dany temat.A w tym przypadku tak jest, co bardzo cieszy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.10.2008 o godz. 23:00.
94 - Allah Akbar!!
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 06.10.2008, 22:50
Mnie martwi jedno - mamy środek rundy, pan Maciek mówi głośno o wzmocnieniach. Natychmiast pojawia się przeciek nt Stawowego. Zima blisko, wnioski wyciągajcie sami. Z akcentem na "wzmocnienia".

Oczw również chciałbym, żeby Skorża pozostał. Bez ślepego zapatrzenia dodam, że - jak wszyscy - popełnia błędy, ale coraz szybciej potrafi je korygować. Zastał drużynę w rozsypce, kolejna rewolucja mogłaby dobić ten zespół. Postawił na zaufanie i powolną przebudowę. Minął rok, zmiany nabierają tempa. Mogłyby jescze bardziej? Mogłyby...

Zima, nadzór, rada[...]
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.10.2008, 23:14
Skorża ma spokojnie pracować, a klub przygotuje listę wzmocnień

Po tym jak Wisła odpadła w czwartek z Pucharu UEFA, przy ul. Reymonta było gorąco. Nie da się ukryć, że rozważana była nawet dymisja trenera Macieja Skorży, a pojawiające się plotki o zatrudnieniu Oresta Lenczykaczy Wojciecha Stawowego nie były tylko plotkami, bo ich nazwiska rzeczywiście przewijały się przez giełdę pomysłów.

Na szczęście wszystko wskazuje na to, że czarne chmury nad głową obecnego szkoleniowca mistrzów Polski na razie zostały rozwiane. Skorża zostaje na swoim stanowisku - i zadanie, jakie otrzymał, jest jasno sprecyzowane - ma obronić mistrzostwo Polski. Gdyby tego celu nie zrealizował, wtedy znów nie będzie pewny swojej posady. Na razie jednak sytuacja w tabeli nie jest zła. Wisła ma przecież dokładnie tyle samo punktów co dwie, prowadzące w tabeli, warszawskie ekipy, Polonia i Legia, a ustępuje im tylko gorszym bilansem bramkowym. W Wiśle analizowano oczywiście przyczyny porażki w dwumeczu z Tottenhamem.

Odkładając na bok taki czynnik jak szczęście, którego wiślakom mimo wszystko zabrakło w rewanżu, w klubie zauważono, że zabrakło również jakości, czyli po prostu lepszych piłkarzy na niektórych pozycjach. To ma się jednak zmienić już w najbliższym okienku transferowym.Oczywiście,zapowiedzi o wzmocnieniach składu słyszeliśmy już wiele razy i trudno gwarantować, że do nich rzeczywiście dojdzie, ale póki co, sytuacja wygląda tak, że jeszcze w tym tygodniu ma powstać lista ewentualnych transferów. Priorytety to linie ofensywne. Krakowski klub będzie zatem szukał skrzydłowych i środkowego pomocnika, lecz takiego, który ma inklinacje przede wszystkim do gry do przodu.

Nie zapomina się również o napastniku, który wsparłby Pawła Brożka. Ten ostatni ma zostać za wszelką cenę zatrzymany w zimie w klubie - chyba że na Reymonta wpłynie oferta z gatunku tych nie do odrzucenia, czyli liczona w kilku milionach euro. W Wiśle myśli się także o pozyskaniu bramkarza, który jeśli nie zająłby miejsca Mariusza Pawełka, to przynajmniej byłby dla niego odpowiednią konkurencją. To wszystko melodia nieco dalszej przyszłości. A na razie zespół ma w spokoju przygotować się do najbliższych meczów. W czwartek derby z Cracovią, a liga wznowi rozgrywki po przerwie reprezentacyjnej. Wtedy wiślacy podejmować będą Piasta Gliwice, a następnie pojadą do Warszawy na mecz z Legią. Zwycięstwo w tej ostatniej potyczce poprawiłoby humory wszystkimi na dobre pozwoliłoby zapomnieć o Tottenhamie.

Źródło GK

Za piękne by było prawdziwe, nie wierzę w żadną listę transferową.Przerabialiśmy to już kilka razy niestety.Po co niby taka lista ma powstać w tym tygodniu? Przecież była ona przygotowana w przerwie zimowej a później w letniej.
Obawiam się że temat zmiany trenera może powrócić tak czy srak po ewentualnej (odpukać) porażce z Legią.
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 06.10.2008 o godz. 23:34.
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.10.2008, 23:20
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post

Po tym jak Wisła odpadła w czwartek z Pucharu UEFA, przy ul. Reymonta było gorąco. Nie da się ukryć, że rozważana była nawet dymisja trenera Macieja Skorży, a pojawiające się plotki o zatrudnieniu Oresta Lenczykaczy Wojciecha Stawowego nie były tylko plotkami, bo ich nazwiska rzeczywiście przewijały się przez giełdę pomysłów.

Na szczęście wszystko wskazuje na to, że czarne chmury nad głową obecnego szkoleniowca mistrzów Polski na razie zostały rozwiane. Skorża zostaje na swoim stanowisku - i zadanie, jakie otrzymał, jest jasno sprecyzowane - ma obronić mistrzostwo Polski. Gdyby tego celu nie zrealizował, wtedy znów nie będzie pewny swojej posady. Na razie jednak sytuacja w tabeli nie jest zła. Wisła ma przecież dokładnie tyle samo punktów co dwie, prowadzące w tabeli, warszawskie ekipy, Polonia i Legia, a ustępuje im tylko gorszym bilansem bramkowym. W Wiśle analizowano oczywiście przyczyny porażki w dwumeczu z Tottenhamem.

Odkładając na bok taki czynnik jak szczęście, którego wiślakom mimo wszystko zabrakło w rewanżu, w klubie zauważono, że zabrakło również jakości, czyli po prostu lepszych piłkarzy na niektórych pozycjach. To ma się jednak zmienić już w najbliższym okienku transferowym.Oczywiście,zapowiedzi o wzmocnieniach składu słyszeliśmy już wiele razy i trudno gwarantować, że do nich rzeczywiście dojdzie, ale póki co, sytuacja wygląda tak, że jeszcze w tym tygodniu ma powstać lista ewentualnych transferów. Priorytety to linie ofensywne. Krakowski klub będzie zatem szukał skrzydłowych i środkowego pomocnika, lecz takiego, który ma inklinacje przede wszystkim do gry do przodu.

Nie zapomina się również o napastniku, który wsparłby Pawła Brożka. Ten ostatni ma zostać za wszelką cenę zatrzymany w zimie w klubie - chyba że na Reymonta wpłynie oferta z gatunku tych nie do odrzucenia, czyli liczona w kilku milionach euro. W Wiśle myśli się także o pozyskaniu bramkarza, który jeśli nie zająłby miejsca Mariusza Pawełka, to przynajmniej byłby dla niego odpowiednią konkurencją. To wszystko melodia nieco dalszej przyszłości. A na razie zespół ma w spokoju przygotować się do najbliższych meczów. W czwartek derby z Cracovią, a liga wznowi rozgrywki po przerwie reprezentacyjnej. Wtedy wiślacy podejmować będą Piasta Gliwice, a następnie pojadą do Warszawy na mecz z Legią. Zwycięstwo w tej ostatniej potyczce poprawiłoby humory wszystkimi na dobre pozwoliłoby zapomnieć o Tottenhamie.

Źródło GK
srałki wydymałki
czyli miało być jak nigdy
a będzie jak zawsze
kopacze z kartą na ręku
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.10.2008, 23:33
Cytat:
A skoro już jesteśmy przy Lechu: wróble ćwierkają, że "góra" Wisły zamieniłaby się z "Kolejorzem" na trenerów. Dobrze radzimy: niech zostanie, jak jest, bo Skorża sprawdza się w Krakowie, a Smuda - w Poznaniu.

INTERIA.PL
Jak widać co serwis to inny kandydat, ale pewnie najpierw był pomysł ze Smudą, tylko że później ktoś podszeptał bossowi, że Franek 3 lata Lecha budował,i że szkoda czasu, więc boss wymyślił Stawowego

TYLKO MACIEK SKORŻA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.10.2008, 23:48
bardzo ciekawy projekt:

http://www.kupimyklub.pl/

sorry za OT.
arti
Guest

Stary 07.10.2008, 08:01
[quote=zloty1906;612995] Skorża ma spokojnie pracować, a klub przygotuje listę wzmocnień
Źródło GK quote]
oby oby...
z drugiej strony już tyle razy puszczano takie kity, że...
życie pokaże po prostu...
uff - Trenerze i Piłkarze wytrzymajcie w dobrym zdrowiu i wynikach jeszcze te 2 miechy.
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 07.10.2008, 08:18
To zeby nam Legia i Lech nie odskoczyly tej rundy to absolutny priorytet. Oprocz meczu z Legia ,ktory pewnie prze*ebiemy , mamy juz raczej slabszych rywali i nie mozemy tracic punktow tak jak z Gornikiem.
Jesli po meczu z Tottenhamem rzeczywiscie sie zreflektowali ze mamy slaby sklad ,to k*rwa nie mogli sie tego domyslic w sierpniu ,przed pucharami i liga ?
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.10.2008, 09:14
Ciekawy tylko że taki klub prowadzony to może max grać w 3 lidzę , na 2 ligę czy ekstraklasę nie starczy środków . Aczykolwiek projekt ciekawy nowatorski i życze autorom sukcesu !!!!.
Borinho
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.10.2008, 10:31
arti napisał(a):Wyświetl post
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Źródło GK
oby oby...
z drugiej strony już tyle razy puszczano takie kity, że...
życie pokaże po prostu...
uff - Trenerze i Piłkarze wytrzymajcie w dobrym zdrowiu i wynikach jeszcze te 2 miechy.
Klub przygotuje listę wzmocnień? RN i Cupiał? Już widzę te tabuny piłkarzy ściągające do Grodu Kraka, z europejskim doświadczeniem, kartą w ręku, niedrogich, by podpisać kontrakt motywacyjny...
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
bardzo ciekawy projekt:

http://www.kupimyklub.pl/

sorry za OT.
Jak zwykle pomysł ciekawy, ale nie w naszych realiach. Nie opłaca się wyrzucać pieniędzy na kupno klubu w jakiejś zapyziałej wioseczce a w dużych miastach nikt klubu nie sprzeda (tego z niższych lig). Ideę przenieść trzeba by było na założenie klubu, wtedy można wynająć od miasta jakieś małe boisko i dłuugimi latami to rozkręcać (Tak chyba zrobiło paru gości z Poznania, tyle, że oni sobie grają dla zabawy).
Pomysł mógł wypalić np. w Anglii, bo tam np. widziałem klub z VI! ligi angielskiej, ze stadionikiem z jupiterkami, trybuną i przede wszystkim z infrastrukturą, czyli była jakaś tam podstawowa baza treningowa. U nas kupując klub nie dostaniesz ani budynku klubowego, ani infrastruktury, ani porządnego boiska, co najwyżej pastwisko. Choć jakby ktoś się zdecydował, to na pewno będę dopingował.
janus
Senior Member

Stary 07.10.2008, 11:54
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
jakies źródło tej informacji bo ja pierwsze słysze o tym...
Ja też czytałem ten albo podobny wywiad. Nie jestem pewien, ale chyba wtym piątkowym dodatku do Przeglądu Sportowego - odpowiedź była zasugerowana, ale pewna. Błaszczykowski potwierdził bez robienia żadnych zastrzeżeń, że Petrescu był najgorszym trenerem jaki go trenował.

Wracając do tematu kiedy odchodził Kasperczak, ktoś ze współpracowników Cupiała twierdził, że są mecze w których brak sukcesu szczególnie go boli - wtedy padł przykład Cracovii i Legii. Myślę, że te trzy mecze z Cracovi ą, Lechem i Górnikiem (ze wzgledu na Kasperczaka) miały taka specjalną wagę i że ten kontrolowany przeciek jest taką żółtą kartką. Dobry mecz z Legią byłby tutaj bardzo pomocny.
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.10.2008, 12:03
arti napisał(a):Wyświetl post
Klub to także Skorża i Bednarz - w kontekście sprawy wzmocnień...
Jak napisałem... piłkarze niech dograją jak najlepiej do zimy, a potem będziemy mieli jak zwykle 2 miechy zabawy, emocji i radości lub bluzgania.
Przeczytaj jeszcze raz tytuł wiadomości - Skroża ma spokojnie pracować, a klub przygotuje listę wzmocnień - z niego jasno wynika, że Skorża ma trenować, a wzmocnienia załatwi ktoś inny. Może Bednarz, ale kto wie... W każdym razie osoba, która powinna najbardziej się interesować kogo do składu potrzebuje, jest odsuwana. Czy nie można zrobić tak jak w tym Lechu, komisji składającej się z trenera, dyr. sportowego, przedstawicieli zarządu? Skorża wiedziałby ile ma na transfery i sugerowałby kogo, Bednarz wiedziałby do jakiej ceny kogoś szukać, ale nie - u nas zarząd to osobna klika, a najważniejsze słowo należy do Cupiała. Swoją nieudolnością w prowadzeniu klubu już mnie poważnie zaczyna wk...ać.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 07.10.2008 o godz. 12:38.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.10.2008, 12:06
Z tym składem który jest słabszy niż rok temu , to i tak Skorża zrobił co mógł nikt więcej by nie zdziałał ..... oczywiście mając łut szczęścia mogliśmy mieć awans z totenhamem i gdyby nie błąd Pawełka w Zabrzu 3 punkty .... ale w obecnej chwili Skorża to najlepszy trener na Wisłe , ale żeby realizować ambitne cele trzeba odpowiednich graczy ..... i to jest działka dla Cupiała niech sie określi w co mierzy czy co roku tytuł czy tylko walke o tytuł i walkę o cud w pucharach ...... Na razie ten klub przy tym składzie personalnym to tylko podejmuje walkę o tytuł bedąc w takiej samej sytuacji jak 3 inne kluby. Zaryzykuje tu tezę że w tym składzie personalnym nie zdobędziemy tytułu coćby trenerem był Mourinho lub Ferguson czy bóg wie kto jeszcze....
Borinho
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 07.10.2008, 13:46
A ja się dziwie, że nikt z klubu nie zdementował tych informacji o "czarnych chmurach" nad głową Skorży
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 07.10.2008, 13:50
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
A ja się dziwie, że nikt z klubu nie zdementował tych informacji o "czarnych chmurach" nad głową Skorży
Bo ponoc bylo cos na rzeczy ,mysleli ponoc o Lenczyku i Stawowym
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.10.2008, 13:56
na weszlo.pl piszą że decydujące dla Skorży beda 2 najbliższe miesiące i tabela po rundzie jesiennej.Jeśli Wisła nie bedzie na czele to głowa trenera spadnie.
http://www.weszlo.com/news/1385
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.10.2008, 14:08
weszlo.com to taki typowo plotkarski portal
próbują z siebie zrobić niezależnych, byle było show
bo powiedzmy sobie szczerze, skąd oni mają wiedzieć o jakichś miesiącach itp?
bez względu na to czy to plotki czy nie swoją dezaprobatę musimy pokazać/wyrażic, tak na wszelki wypadek, dlatego każdemu komu zależy na pozostawieniu Skorzy na stanowisku trenera Wisły niech przyjdzie na mecz z Cracovią 9 pazdziernika. Im więcej gardeł, tym lepiej!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.10.2008 o godz. 14:14.
kristos
Senior Member

Stary 07.10.2008, 14:12
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze tego by brakowało - byle jaki patałach coś napisze w jakimś szmatławcu a zarząd ma gonić i udowadniać ,że nic takiego nie powiedzieli....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.10.2008, 14:28
Wyrzucenie Skorży to szczyt głupoty, przebijający nawet trzymanie na ławce Doktora u sąsiadki. Niestety Lenczyka też Cupiał zwolnił po 2 słabszych meczach, mimo że drużyna była liderem i finalistą PP więc nie można wykluczyć, że wywali Skorżę. Na razie przychylam się do wersji, że to przydupasi Cupiała postanowili osłabić pozycję Skorży rozpuszczając ploty o zwolnieniu gdy zaczął żądać wzmocnień.

Popieram pomysł manifestacji solidarności kibiców z trenerem, tak na wszelki wypadek gdyby było choć ziarno prawdy w tym co piszą pismaki.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.10.2008, 14:33
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze tego by brakowało - byle jaki patałach coś napisze w jakimś szmatławcu a zarząd ma gonić i udowadniać ,że nic takiego nie powiedzieli....
Tez nie sadze by bylo potrzebne jakies oswiadczenie.Pamietajmy ze prasa zwolnila juz Lysego nie tak dawno a jesli cos mnie nie ominelo, to on tu jeszcze pracuje
Z drugiej strony cos jest na rzeczy.Nie trzeba miec jakiejs bujnej wyobrazni zeby wyobrazic sobie reakcje Cupiala na rewanz z TT i remis z Gornikiem -gdzie wiadomo ze Kasperczak jest wrogiem nr jeden naszego wlasciciela i dla niego to byl pewnie najwazniejszy mecz tej rundy.

Jedno jest pewne -'miesiac' miodowy dla naszego trenera sie skonczyl - koniec pracy na niewielkim stresie i Skoza musi cos zrobic, by gra, nawet tym nieciekawym skladem, wygladala lepiej.
Cracovia na odmulenie ,Piast na poprawe nastroju no i boj z Legia = najwazniejszy mecz drugiej czesci rundy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.10.2008 o godz. 14:38.
94 - Allah Akbar!!
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.10.2008, 14:53
Trener Skorża dziękuje za wsparcie !!!

Dziś trener Maciej Skorża złożył na ręce przedstawicieli SKWK podziękowania kibicom Białej Gwiazdy za wsparcie, jakiego wiślaccy fani udzielili mu w zagadkowym (dla nas wszystkich) momencie.

Trener Skorża to jeden z niewielu szkoleniowców (a może jedyny) pracujących w Wiśle za kadencji Telefoniki, który szczerze docenia rolę kibica w osiąganiu przez piłkarzy sukcesów sportowych.

źródło: S K W K . P L
westersyl
Guest

Stary 07.10.2008, 15:33
Tomek_TS napisał(a):Wyświetl post
Trener Skorża dziękuje za wsparcie !!!

Dziś trener Maciej Skorża złożył na ręce przedstawicieli SKWK podziękowania kibicom Białej Gwiazdy za wsparcie, jakiego wiślaccy fani udzielili mu w zagadkowym (dla nas wszystkich) momencie.

Trener Skorża to jeden z niewielu szkoleniowców (a może jedyny) pracujących w Wiśle za kadencji Telefoniki, który szczerze docenia rolę kibica w osiąganiu przez piłkarzy sukcesów sportowych.

źródło: S K W K . P L
Jeśli ktoś ma wątpliwości czy temat zwolnienia Skorży był poruszany w klubie to teraz nie powinien już ich mieć.
Jak Cupiał i reszta może się zachowywać w ten sposób ?! Czemu ma służyć te zastraszenie trenera ?! I bez tego będzie wykonywał swoją robotę jak najlepiej potrafi, a na pewno takie przecieki nie wpłyną dobrze na zawodników i atmosferę wokół klubu. Uświadomiłem sobie, że tak naprawdę wszystko w naszym klubie jest po staremu, jedno potknięcie i już szukanie winy w trenerze.

Najbardziej rozbraja mnie fragment z GK o tym że w klubie zastanawiano się nad przyczyną porażki z Tottenhamem. Jedną z przyczyną były podobno braki kadrowe i odpowiednie umiejętnośći zawodników, wszystko fajnie ale Skorża mówił o tym dokładnie po zakończeniu mistrzowskiego seozn, szkoda że tak późno to do nich dotarło.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów