The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2008, 18:17
Jeszcze jedno zdanie a propos Skorży. Moim zdaniem powinien sam odejść za nim go wyrzucą. Pierwszym symptomem ,że Maciej Skorża wyleci będzie odejście Bednarza.
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.10.2008, 18:18
Nesta
Żaden trener, nawet z nazwiskiem, choćby był to Mourinho czy cholera wie kto, nie gwarantuje tego, że Wisła będzie wygrywała mecz za meczem... A pomysł zatrudnienia młodego trenera zza granicy... Wybacz, ale przemilczę... Przypomnę Ci... Mamy młodego trenera, a że jest Polakiem, to wcale nie świadczy, że jest gorszy od tych zza granicy...
Skorża to świetny trener... Ułożył zespól taktycznie, wydobył z piłkarzy umiejętności o których często nie wiedzieli, że je mają... Jest młody, a ma wielki autorytet, chociaż nie jest wiele starszy od piłkarzy ( Cleber, Sobol, Cantoro, Baszczu ).. Piłkarze wyrażają się o nim z szacunkiem i przyznają, że wielu z nich postawił na nogi, że wielu z nich dał szansę i w nich wierzył... Pamiętacie, jak rok temu nie było wielu chętnych do tego, żeby Wisłę trenować? I jak Skorża powiedział, że chce być w Wiśle, bo widzi w tym zespole potencjał?
Mamy najlepszego trenera w Polsce... Młodego, ambitnego, ale i pokornego, który nie zjadł wszystkich rozumów i ciągle chce się uczyć... Który ma ambicję, wizję zespołu i jego gry... A przy tym nigdy nie unika odpowiedzialności i nie zwala jej na piłkarzy...
Maciej ma takich piłkarzy jakich ma... Nikt na jego miejscu nie byłby w stanie utrzymać piłkarzy w formie grając co trzy dni praktycznie bez zmian... To i tak cud, że tylko Głowa miał poważną kontuzję i że więcej zawodników nie wypadło z gry... W tamtym roku Wisła grała tylko w lidze...
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2008, 18:19
To nie sa tylko plotki. Cos w tych spekulacjach na pewno jest. Nie wiadomo tylko ile %. Zbyt duzo niezaleznych zrodel o tym mowi. A poza tym przypomnijcie sobie sytuacje z przed sezonu, poruszana rowniez w ostatnim wywiadzie ze Skorza, wedle ktorej mial on zagrozic dymisja w razie braku wzmocnien. Tak wiec ten temat wisi nad Reymonta od pewnego czasu.

Natomiast jasne jest dla mnie, ze to nie Cupial osobiscie chce go zwolnic, ale jesli juz, to znow nie spodobal sie tej zalosnej armii potakiwaczy i doradcow. Oni juz zapewne sacza jad do ucha bossa... Bo jak Petrescu domaga sie wzmocnien i pewnie tym ich kluje. Ale coz to jedna z wiekszych tajemnic wspolczesnosci dlaczego Cupial otacza sie takimi ludzmi...

Edit, Staszek, zgadzam sie co do zalet Skorzy. Chodzi mi tylko o to, ze zawsze moze byc ktos lepszy, ale w tej chwili na oku takiego nie ma, jesli nie wylozy sie grubej kasy na pensje.
Ostatnio edytowane przez nesta : 06.10.2008 o godz. 18:23.
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.10.2008, 18:21
Według mnie na polskim rynku lepszego trenera i tak nie znajdziemy. Ja ani trochę nie popieram zwolnienia Skorży, ale jeżeli już by miało do tego dojść to niech jego następcą będzie jakiś uznany menedżer, który ma za sobą przynajmniej doświadczenie w LM, a nie jakiś śmieszny ( Stawowy ) menadżer z Polski.
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.10.2008, 18:23
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Według mnie to jest chwila w której RN (czyt. Cupiał) powinni pokazać kto tak naprawdę rządzi w drużynie:
kopacze, którym się w dupach poprzewracało, którym nie chce się zapieprzać czy trener.
Jeśli to co napisało weszlo.com jest prawdą, zwłaszcza to:
to serdeczny ch.j im w dupę.
Jeśli Piotrek Brożek grał w Zabrzu tak jak grał po to, żeby zwolnić Skorżę to jest dla mnie zerem.

Trzeba wreszcie zrozumieć kto jest ważniejszy:
robotnik czy dobry menadżer.

Ech..bo się zdenerwowałem
wez chlopie wyluzuj... Pol roku temu nie poscil go na wesele i Piotrek teraz sie odgrywa weszlo to taki pilkarski pudelek, lubia afery i tanie tematy.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.10.2008, 18:23
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Cóż, niestety, ale na nieskazitelnie czystym wizerunku Skorży zaczynają pojawiać się rysy.
Ciekawe, ile rys się już pojawiło na wizerunku Fergussona, Wengera, swego czasu Guy Roux.

A dwaj pierwsi, mimo sporych pieniędzy potrafili mieć znacznie większe wpadki niż Skorża. Taki Gordon Strachan odpadł Celtikiem z Artmedią w el. LM, przez co klub stracił miliony funtów. I do tej pory pracuje.

W cywilizowanym piłkarskim świecie ocenia się trenerów długofalowo i przez pryzmat wyników. Tyle że wyników analizowanych w kontekście zrealizowanych nakładów i realnych możliwości klubów, w których pracują.

Zachowując wszelkie proporcje, w kategoriach relacji między efektami i inwestycjami w skład trener Skorża to europejska ekstraklasa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.10.2008, 18:26
Sa 2 wyjscia
-albo 'zwolnic' ta strategie finansowa w ktorej zalozeniem jest samowystarczalnosc a wlasciciel nie ma zamiaru łozyc na ta druzyne ani zlotowki

-albo dac spokoj Skorzy i cieszyc sie tym co mamy, czyli pucharami na miare naszych mozliwosci i walka o mistrza.Oczywscie dac spokoj nie znaczy skonczyc jakakolwiek krytyke ale nie straszyc zwolnieniem i nie zwalniac, nawet w przypadku gdyby ta druzyna nie obronila mistrzostwa.
94 - Allah Akbar!!
sammy
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.10.2008, 18:27
tomorow napisał(a):Wyświetl post
To pytanie z zupełnie innej beczki, ale:

Jak myślice czy Wisła mogłaby funkcjonować bez Cupiała? Tzn, czy dała by rade finansowo?

PS. I dlaczego Wy piszecie jakby P.Skorża już na bank miał stracić prace? Narazie to naszczęście głupie plotki
Wisła ponad 90 lat funkcjonowała bez Cupiała i jakoś dawała radę.Co do Stawowego...nawet jak otrzyma propozycję chyba nie jest taki głupi , żeby się tu pchać
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.10.2008, 18:30
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, ile rys się już pojawiło na wizerunku Fergussona, Wengera, swego czasu Guy Roux.

A dwaj pierwsi, mimo sporych pieniędzy potrafili mieć znacznie większe wpadki niż Skorża. Taki Gordon Strachan odpadł Celtikiem z Artmedią w el. LM, przez co klub stracił miliony funtów. I do tej pory pracuje.

Co za tekst

A co mnie obchodzi Ferguson czy Wenger czy ktokolwiek inny?! Mówię o tu i teraz w Wiśle, o tym co się dzieje u nas i jak na taką sytuację może zareagować Cupiał. Wiem jak wygląda podejście do pracy trenerów na "zachodzie", ale co to ma do rzeczy? W Wiśle jest zachód, ale dziki niestety pod tym i kilkoma innymi względami.
Krissu
Militaris

Stary 06.10.2008, 18:35
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
wez chlopie wyluzuj... Pol roku temu nie poscil go na wesele i Piotrek teraz sie odgrywa weszlo to taki pilkarski pudelek, lubia afery i tanie tematy.
Po pierwsze kolego, to napisałem wyraźnie JEŻELI.
Po drugie w artykule, o którym mówię jest napisane:
Cytat:
Podpadał im regularnie, systematycznie do siebie zniechęcał.
Niepuszczenie Brożka na ślub to był tylko POCZĄTEK.
Po trzecie, może i weszło jest futbolowym tabloidem, ale z tego co ich obserwuję to dość dobrze zorientowani są w środowisku.
Nie mam pojęcia kto to wydaje, ale na 100% nie jest to nowicjusz.

Więc, że zacytuję klasyka, wyluzuj.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
flamengista
Piknik

Stary 06.10.2008, 18:36
Dudi,

celowo napisałem, że w cywilizowanym piłkarskim świecie jest inaczej.

Niestety, u nas jest ciągle Azja.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
hoho
Banita

Stary 06.10.2008, 18:37
Niewazne czy druzyna wygrywa ,remisuje czy przegrywa,czy nie ma trasnferow, czy odpadlismy czy awansowalismy ZAWSZE JEDYNYM WYJSCIEM JEST ZWOLNIENIE TRENERA.
Tak bylo kiedys z Kasperczakiem ,wiadomo odpadniecie z Dinamo Tbilisi ,bylo kompromitacja ,ale zwolnienie Kasperczaka po to zeby zatrudnic Licke to byl "majstersztyk"
To samo bylo pozniej z Engelem ,o malo co LM (Riley nas oszukal przy golu Penksy) po czym blamaz z Vitoria i po Engelu
Teraz najlepszy koronny przyklad czyli Dan Petrescu ,gosc ktory zaaplikowal tak zwany "hard work" .Chcial zrobic zachodnie treningi ,no ale na nsze gwiazdy to bylo za duzo i zwolnili trenera (Petrescu chyba jako jedyny sie wyznal na Cantoro)
No i teraz Skorza ,nie wiem czy to tylko spekulacje,ale kolejny raz przed pucharami nie wzmocnili zespolu ,dramatycznie go zmniejszajac no i nie RN ,nie Bednarz winien tylko jak zwykle trener,tym razem Skorza.Ch*j w du*e z taka polityka..
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.10.2008, 18:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
Skorża powinien postawić sprawę jasno. Albo dostaje od Cupiała wzmocnienia, albo rezygnuje, bo po co się szarpać kolejne pół roku ? Zostać tylko po to, by stracić ze swojej reputacji, bo zmanierowane gwiazdy stroją fochy ?

Bez perspektyw, to można sobie trenować w Odrze Wodzisław, gdzie nie ma wielkiej presji na wynik.
A pracę na pewno znajdzie.

Popieram.

Znowu kompletna nieudolnosc zarzadu ktora nie daje trenerowi zawodnikow takich ktorych potrzebuje w okienku trnasferowym,i o ktore jasno i klarownie prosi znowu powoduje ze wsyztko co zle ,wedruje na trenera ,no bo przeciez dostal wzmocnienia do przodu w postaci obroncy Singlara....

Ten sam scenariusz,jak z Petrescu ,wiadomo jak to sie skonczylo a teraz to juz nikt tego nie wie.

Ale zamiana SKorzy na Stawowego to jakis smieszny zart,jakas kpina ktora byla by ostatnia rzecza w jaka bym uwierzyl.

Na miejscu Skorzy zwalil bym wine na zarzad ,ktory teraz ma jakies pretensje a sam NIE ZROBIL NIC aby pomoc trenerowi w walce np o grupe UEFA.
Niech Skorza nawet placze o tym w wywiadach ,a jesli wzmocnien nie bedzie to niech sam zrezugnuje,bo w takiej atmosferze kiedy nikt ci nie pomoaga by cos osiagnac ciezko pracowac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.10.2008, 18:59
A ja jestem ciekawy czy jest coś w tym na rzeczy,czy to może ploty i niepokój napędziły tą całą "akcję ".
Choć w ostatnim czasie mamy "za sobą" złe doświadczenia i wiele dziwnych niezrozumiałych decyzji,to jednak obecna sytuacja wydaje się inna .Poza tym chyba czas na jakieś wnioski, ciężko mi uwierzyć że ktoś kto obraca sporymi pieniędzmi nie uczy się na błędach,nie potrafił zarządzać i czerpać,wykorzystywać i odnajdywać potencjał .
Być może z niego taki lider jak z dupy trąbka,w sumie go nie znam ,wszak w wybitne zdolności popadania kibiców w skrajności nie wątpię,ten brak racjonalności często mnie dobija .

W każdym razie Skorża robi na mnie lepsze wrażenie niż Petrescu,w wielu aspektach jest lepszy i ciągle mnie zaskakuje .Majewskiego to nawet komentować nie chce,to niestety dla niego inna skala .

Cytat:
Tofik pisze'Zostać tylko po to, by stracić ze swojej reputacji, bo zmanierowane gwiazdy stroją fochy ?
Kto stroi fochy ? Nie wracajmy za każdym razem do starych schematów
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.10.2008 o godz. 19:07.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.10.2008, 19:08
chyba sobie wszyscy jaja robią, dwa(!) mecze nie zagraliśmy najlepiej i odrazu trenera zwalniać?
nie wierzę w te pogłoski, nie chcę wierzyć, bo to by było zwykłe chujstwo.

Maciej Skorża jest najlepszym trenerem na R22 od kilku lat, nie można go wyjebać po dwóch remisach..
na nast. meczu Maciej! Skorża! na dwie strony przez 5 minut?
niech pan Cupiał i RN zrozumie za kim jesteśmy, kogo wspieramy.
jeśli ktoś jest winny słabych meczów, to tylko piłkarze, którym nie bardzo się chciało zapierdalać po boisku.

a doniesienia o Stawowym, to są największe jaja, ten człowiek jest na Wiśle skreślony..
plotki i tyle, narazie bądźmy spokojni..
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.10.2008, 19:11
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zmiana Skorzy mialaby sens w jednej sytuacji. Gdyby na jego miejsce mogl przyjsc znany, zagraniczny trener z nazwiskiem, ew. mlody, szkoleniowiec na dorobku z zagranicy, niegdys znany pilkarz, ktos jak Petrescu, czlowiek o wielkiej charyzmie, ktorej Panu Maciejowi troche brakuje.
Tak tylko,że nasi piłkarze ciągle biegali,mówiąc,że treningi są za ciężkie...Nawet sam Błaszczykowski twierdzi,że Petrescu to najgorszy trener, z jakim mu przyszło trenować...

kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
Ale Skorza tez musi sobie wziasc to do serca i zmienic cos ! Jak Mistrz Polski moze grac tylko jednym napastnikiem ?! Do tego z wynikiem 1-2 z ostatia druzyna angielska ! Tez widzac to rozumie zlosc p. Cupiala
A no można,bo jaki sens ma wystawianie napastnika,który i tak przejdzie obok meczu?Może poprostu obok Pawła nie ma kto grać
Cytat:
Zaczęło się od tego, że nie puścił Piotra Brożka na wesele brata Pawła, mimo że Wisła miała dużą przewagę w tabeli i rozgrywała łatwy mecz w Białymstoku. Bliźniacy mu tego nie zapomną. Potem podobnych zdarzeń było jeszcze kilka i zdecydowana większość zawodników (choć trudno w to uwierzyć) zmianie trenera tylko by przyklasnęła. Po prostu - tak po ludzku - trenera nie lubią.
To jest dobre...! Piotrek pewnie siedział niedawno,przeglądał zdjęcia ze ślubu Pawła i wpadł na genialny pomysł,że się zemści. Dziennikarstwo...jak już nie ma, o czym pisać,to przecież trzeba coś wymyśleć. A to,że nasze bliźniaki się mszczą,to śmiech na sali

A tak już bez OT,co do Skorży jako trenera. Jeśli o mnie chodzi, to wogle nie ma tematu. Wcześniej parę osób pisało,że nie ma trenerów idealnych. Pan Maciej Skorża jako trener Wisły Kraków, to najlepsze rozwiązanie ze wszystkich możliwych. I naprawdę nie wiem czym w łeb tym,którzy pomyślą choćby przez chwilę,żeby go zwolnić. Na mój gust nie znajdziemy nikogo lepszego w tej chwili.
1906 % poparcia dla Skorży jako trenera
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.10.2008, 19:14
W żadnym stopniu nie jestem za zwolnieniem Skorży ze stanowiska! To najlepszy polski trener i myślę ze oceniłbym go na dobry w skali europejskiej. Może troszkę brak mu doświadczenia ale nie popełnia błędów. W Polsce widzę jednego trenera który byłby gorszy ale godnie byłby w stanie go zastąpić, to Czechu Michniewicz ale on ma dobrą posadę w Gdyni. W tej chwili jednak nie wyobrażam sobie Wisły bez Skorży.
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.10.2008, 19:15
1906 % poparcia dla Skorży i nie mam ochoty rozwijać żadnej dyskusji po prostu ma zostać a odejść to może Dawidowski. W zimie wzmocnienie kadry
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.10.2008, 19:17
Konczac temat z mojej strony, przychyle sie do opinii ze to moze byc taki przeciek kontrolowany, ktorego rzeczywistym celem jest powiedzenie trenerowi - panie Macku skoncz pan z krytyka bo jak nie to sam skonczysz...
94 - Allah Akbar!!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.10.2008, 19:28
Jachting - Nie wiem, ale zawsze musi być coś nie tak. Jak piłkarze nie odstawiają jaj (Petrescu), to nagle Cupiałowi się trener przestaje podobać, pomimo tego, że zdobył mistrza. Skorża odpadł z TT, który zrobił transfery największe w Europie pomijając Barcelonę. A jak prezes pomógł trenerowi osiągnąć postawione cele ? Kasy z Dudki to nawet Bednarz nie powąchał.

I gadzam się z 1q2, mierzmy siły na zamiary.
..
nesta
Senior Member

Stary 06.10.2008, 19:30
Zauwazcie, ze Skorza swiadomie przeszedl do ofensywy po meczu z Tottenhamem. Nagle zwolal konferencje i zaczal domagac sie wzmocnien. Wiec albo przeczuwa, ze odpadniecie z Anglikami oslabilo jego pozycje i chce wybronic sie w oczach Cupiala, ze to wina braku wzmocnien - temu tez mogl sluzyc ten rozpaczliwy ruch z wprowadzeniem Marcelo do ataku, Skorza wlozyl sobie do reki w ten sposob dobry argument.
Albo, mniej prawdopodobna wersja, swiadomie dolal oliwy do ognia aby sprowokowac swoje zwolnienie, jako ze czas Leo zbliza sie ku koncowi... Pamietajcie o pozycji trenera kadry, ktora tez ma w tej rozgrywce znaczenie. "Tu juz zdobylem co sie dalo, na sukces w pucharach nie mam szans z takim wlascicielem wiec..."
jasnyGwint
Senior Member

Stary 06.10.2008, 19:47
Ale o czym ta rozmowa. Zwolnienie Skorży będzie oznaczało, że tym klubem rządzą skonczone debile i dopóki będą rządzić to lepiej nie będzie.

Trzeba sobie jednak zdać sprawę, że abstrahując od dzisiejszych rewelacji gazet, Skorża sam może chcieć uciec stad wpiz du, widząc jak profesjonalny jest to klub.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.10.2008, 19:48
Marcelo w ataku to było jedyne wyjście w sytuacji gdy graliśmydługą piłką do przodu na zamieszanie. Rozbijał tych obrońców i wcale to źle nie wygladało, więc z ta rozpaczliwą decyzją to poluzujcie lejce...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
westersyl
Guest

Stary 06.10.2008, 20:08
U nas zawsze jest tak, że zanim sięgnie się do kasy na transfery to szuka się za wszelką cenę innych rozwiązań, wymiana dyrektorów, trenerów i prezesów itp, transfery gotówkowe są ostatecznością. Skorża staję się powoli niewygodny bo zaczyna otwarcie mówić o tym czego brakuję. Mówi się, że jest obwiniany za odpadnięcie z ostatnim zespołem ligi angielskiej. Co z tego że to jest ostatni zespół skoro każdy z kadry Tottenhamu byłby w polskiej lidze megagwiazdą, większość zawodników jest więcej warty niż cała nasza kadra. Czy jest w naszej drużynie zawodnik który mógłby załapać się do ich pierwszej jedenastki ? Może Sobol dałby rade bo ma odpowiednią mentalność i ta liga pasuje stylem do niego, reszta moim zdaniem nie ma szans nawet na ławkę rezerwowych. Trzeba powiedzieć sobie jasno, że proces budowania drużyny należy rozpocząć od nowa i nie mam żadnych wątpliwości że Skorża jest właściwym człowiekiem do tego zadania. Niestety do tego trzeba mieć kasę i chęci, a przecież łatwiej będzie zwolnić trenera. Boję się że nastawienie mentalne naszych piłkarzy jest takie że im wcale nie zależy aby bronić posady Skorży bo niektórzy odczuwają że on za darmo miejsca w składzie im nie da.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.10.2008 o godz. 20:12.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.10.2008, 20:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Marcelo w ataku to było jedyne wyjście w sytuacji gdy graliśmydługą piłką do przodu na zamieszanie. Rozbijał tych obrońców i wcale to źle nie wygladało, więc z ta rozpaczliwą decyzją to poluzujcie lejce...

Ale chyba nie jest to sposób na dłuższą metę , już przed sezonem Skorża mówił że brakuje mu wysokiego napastnika a wystawiając Marcelo w ataku może i miał dobre intencję ale wydaje mi się że tym ruchem chciał pokazać czego i kogo nam brakuje.Chyba nie myślicie że w każdym meczu obrońca będzie grał w ataku bo to się mija z celem.

STAŃMY MUREM ZA SKORŻĄ pokażmy mu i całej RN kim on dla nas jest. Myślę że na najbliższym meczu powinniśmy głośno wyrazić swoją opinię na ten temat.Tyle.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Perek
Member

Stary 06.10.2008, 20:16. 1906% poparcia dla Macieja Skorży!
Cytat:
Od kilku dni po Krakowie chodzą plotki, że Maciej Skorża ma stracić posadę trenera Wisły Kraków. Naprawdę brzmi to absurdalnie, jednak Bogusław Cupiał potrafi być nieobliczalny. Wszystko przez dwa ostatnie remisy, w Pucharze Uefa z Tottenhamem i w lidze z Górnikiem Zabrze.

Czy naprawdę trudno zrozumieć, że od trenera nie można wymagać cudów, gdy w okienku transferowym nie wydaje się NIC na transfery. Bogusław Cupiał od każdego szkoleniowca żąda awansu do Ligi Mistrzów, tylko by tak się stało to trzeba dokonać poważnych wzmocnień. W polskiej lidze sytuacja nie jest zła. Po 8. kolejkach Ekstraklasy Wisła znajduje się na czele z Polonią i Legią Warszawa.

Warto dodać, że Maciej Skorża to najlepszy trener Wisły w ostatnich latach. Jest to szkoleniowiec bardzo ambitny, zdolny i uczciwy. Jego zwolnienie byłoby wielkim błędem Cupiała i jego doradców.

Kolejną kpiną jest informacja, że następcą Skorży ma zostać Wojciech Stawowy. Jest to trener, który głośno mówi o swojej miłości do ... Cracovii. Żaden szanujący się kibic Wisły Kraków tego nie zaakceptuje. Naprawdę trudno uwierzyć, że zarząd mógłby być taki głupi.

Serwis TSW.com.pl uważa, że zwolnienie Macieja Skorży będzie największym błędem Bogusława Cupiała, jaki mógłby popełnić. Myślę, że fani Białej Gwiazdy mają identyczne zdanie.

1906% poparcia dla Macieja Skorży!!!

TSW.com.pl
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.10.2008, 20:28
to co wy tu wypisujecie to ja oczom nie wierze zastanowscie sie o wy piszecie !!!!
Jovanovic - masz plusa.
Lysy
Senior Member

Stary 06.10.2008, 20:48
Zwolnienie trenera Skorży to byłoby wielkim błędem. To najlepszy trener jaki pracował w Wiśle od wielu wielu lat. A, że drużynę ma bez gwiazd to już inna bajka - i tak jestem pod wrażeniem, że tyle z niej wykrzesał.
PituTSW
Member

Od: 10.2008

Stary 06.10.2008, 20:54
Myślę, że info o zwolnieniu Maćka Skorży to tylko plotka.. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo dla mnie jest to właściwy człowiek na stanowisku trenera Wisły. Już troche mnie denerwuje ciągłe wymienianie szkoleniowców w Wiśle, choć i tak Skorża utrzymuje sie dośc długo i nie mam nic przeciwko temu żeby trzymał się jeszcze paarę lat (oczywiście z sukcesami ).
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.10.2008, 21:12
Odpowiedź Cupiała na potrzeby transferowe Skorży i Wisły - plotka jak nie będziesz cicho to zatrudnię Stawowego... tak to dla mnie wygląda. A jeśli Cupiał (tylko On podejmuje decyzje) chce zwolnić Skorże to niech sam się zastanowi czy dał trenerowi szanse awansu! Taki Lech wydał te 1,6 mln EUR na nowych piłkarzy, a my nawet połowę tej kwoty! Nie ma co mówić - jak Cupiał zwolni Skorże to bedzię dowód że chce tylko szybkiej kasy a nie sukcesów Wisły!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów