|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeszcze jedno zdanie a propos Skorży. Moim zdaniem powinien sam odejść za nim go wyrzucą. Pierwszym symptomem ,że Maciej Skorża wyleci będzie odejście Bednarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nesta
Żaden trener, nawet z nazwiskiem, choćby był to Mourinho czy cholera wie kto, nie gwarantuje tego, że Wisła będzie wygrywała mecz za meczem... A pomysł zatrudnienia młodego trenera zza granicy... Wybacz, ale przemilczę... Przypomnę Ci... Mamy młodego trenera, a że jest Polakiem, to wcale nie świadczy, że jest gorszy od tych zza granicy... Skorża to świetny trener... Ułożył zespól taktycznie, wydobył z piłkarzy umiejętności o których często nie wiedzieli, że je mają... Jest młody, a ma wielki autorytet, chociaż nie jest wiele starszy od piłkarzy ( Cleber, Sobol, Cantoro, Baszczu ).. Piłkarze wyrażają się o nim z szacunkiem i przyznają, że wielu z nich postawił na nogi, że wielu z nich dał szansę i w nich wierzył... Pamiętacie, jak rok temu nie było wielu chętnych do tego, żeby Wisłę trenować Mamy najlepszego trenera w Polsce... Młodego, ambitnego, ale i pokornego, który nie zjadł wszystkich rozumów i ciągle chce się uczyć... Który ma ambicję, wizję zespołu i jego gry... A przy tym nigdy nie unika odpowiedzialności i nie zwala jej na piłkarzy... Maciej ma takich piłkarzy jakich ma... Nikt na jego miejscu nie byłby w stanie utrzymać piłkarzy w formie grając co trzy dni praktycznie bez zmian... To i tak cud, że tylko Głowa miał poważną kontuzję i że więcej zawodników nie wypadło z gry... W tamtym roku Wisła grała tylko w lidze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To nie sa tylko plotki. Cos w tych spekulacjach na pewno jest. Nie wiadomo tylko ile %. Zbyt duzo niezaleznych zrodel o tym mowi. A poza tym przypomnijcie sobie sytuacje z przed sezonu, poruszana rowniez w ostatnim wywiadzie ze Skorza, wedle ktorej mial on zagrozic dymisja w razie braku wzmocnien. Tak wiec ten temat wisi nad Reymonta od pewnego czasu.
Natomiast jasne jest dla mnie, ze to nie Cupial osobiscie chce go zwolnic, ale jesli juz, to znow nie spodobal sie tej zalosnej armii potakiwaczy i doradcow. Oni juz zapewne sacza jad do ucha bossa... Bo jak Petrescu domaga sie wzmocnien i pewnie tym ich kluje. Ale coz to jedna z wiekszych tajemnic wspolczesnosci dlaczego Cupial otacza sie takimi ludzmi... Edit, Staszek, zgadzam sie co do zalet Skorzy. Chodzi mi tylko o to, ze zawsze moze byc ktos lepszy, ale w tej chwili na oku takiego nie ma, jesli nie wylozy sie grubej kasy na pensje.
Ostatnio edytowane przez nesta : 06.10.2008 o godz. 18:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Według mnie na polskim rynku lepszego trenera i tak nie znajdziemy. Ja ani trochę nie popieram zwolnienia Skorży, ale jeżeli już by miało do tego dojść to niech jego następcą będzie jakiś uznany menedżer, który ma za sobą przynajmniej doświadczenie w LM, a nie jakiś śmieszny ( Stawowy ) menadżer z Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
weszlo to taki pilkarski pudelek, lubia afery i tanie tematy. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
A dwaj pierwsi, mimo sporych pieniędzy potrafili mieć znacznie większe wpadki niż Skorża. Taki Gordon Strachan odpadł Celtikiem z Artmedią w el. LM, przez co klub stracił miliony funtów. I do tej pory pracuje. W cywilizowanym piłkarskim świecie ocenia się trenerów długofalowo i przez pryzmat wyników. Tyle że wyników analizowanych w kontekście zrealizowanych nakładów i realnych możliwości klubów, w których pracują. Zachowując wszelkie proporcje, w kategoriach relacji między efektami i inwestycjami w skład trener Skorża to europejska ekstraklasa. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Sa 2 wyjscia
-albo 'zwolnic' ta strategie finansowa w ktorej zalozeniem jest samowystarczalnosc a wlasciciel nie ma zamiaru łozyc na ta druzyne ani zlotowki -albo dac spokoj Skorzy i cieszyc sie tym co mamy, czyli pucharami na miare naszych mozliwosci i walka o mistrza.Oczywscie dac spokoj nie znaczy skonczyc jakakolwiek krytyke ale nie straszyc zwolnieniem i nie zwalniac, nawet w przypadku gdyby ta druzyna nie obronila mistrzostwa. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Co za tekst ![]() ![]() ![]() A co mnie obchodzi Ferguson czy Wenger czy ktokolwiek inny?! Mówię o tu i teraz w Wiśle, o tym co się dzieje u nas i jak na taką sytuację może zareagować Cupiał. Wiem jak wygląda podejście do pracy trenerów na "zachodzie", ale co to ma do rzeczy? W Wiśle jest zachód, ale dziki niestety pod tym i kilkoma innymi względami. |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Po drugie w artykule, o którym mówię jest napisane: Cytat:
Po trzecie, może i weszło jest futbolowym tabloidem, ale z tego co ich obserwuję to dość dobrze zorientowani są w środowisku. Nie mam pojęcia kto to wydaje, ale na 100% nie jest to nowicjusz. Więc, że zacytuję klasyka, wyluzuj. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Dudi,
celowo napisałem, że w cywilizowanym piłkarskim świecie jest inaczej. Niestety, u nas jest ciągle Azja. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Niewazne czy druzyna wygrywa ,remisuje czy przegrywa,czy nie ma trasnferow, czy odpadlismy czy awansowalismy ZAWSZE JEDYNYM WYJSCIEM JEST ZWOLNIENIE TRENERA.
Tak bylo kiedys z Kasperczakiem ,wiadomo odpadniecie z Dinamo Tbilisi ,bylo kompromitacja ,ale zwolnienie Kasperczaka po to zeby zatrudnic Licke to byl "majstersztyk" To samo bylo pozniej z Engelem ,o malo co LM (Riley nas oszukal przy golu Penksy) po czym blamaz z Vitoria i po Engelu Teraz najlepszy koronny przyklad czyli Dan Petrescu ,gosc ktory zaaplikowal tak zwany "hard work" .Chcial zrobic zachodnie treningi ,no ale na nsze gwiazdy to bylo za duzo i zwolnili trenera (Petrescu chyba jako jedyny sie wyznal na Cantoro) No i teraz Skorza ,nie wiem czy to tylko spekulacje,ale kolejny raz przed pucharami nie wzmocnili zespolu ,dramatycznie go zmniejszajac no i nie RN ,nie Bednarz winien tylko jak zwykle trener,tym razem Skorza.Ch*j w du*e z taka polityka.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Popieram. Znowu kompletna nieudolnosc zarzadu ktora nie daje trenerowi zawodnikow takich ktorych potrzebuje w okienku trnasferowym,i o ktore jasno i klarownie prosi znowu powoduje ze wsyztko co zle ,wedruje na trenera ,no bo przeciez dostal wzmocnienia do przodu w postaci obroncy Singlara.... Ten sam scenariusz,jak z Petrescu ,wiadomo jak to sie skonczylo a teraz to juz nikt tego nie wie. Ale zamiana SKorzy na Stawowego to jakis smieszny zart,jakas kpina ktora byla by ostatnia rzecza w jaka bym uwierzyl. Na miejscu Skorzy zwalil bym wine na zarzad ,ktory teraz ma jakies pretensje a sam NIE ZROBIL NIC aby pomoc trenerowi w walce np o grupe UEFA. Niech Skorza nawet placze o tym w wywiadach ,a jesli wzmocnien nie bedzie to niech sam zrezugnuje,bo w takiej atmosferze kiedy nikt ci nie pomoaga by cos osiagnac ciezko pracowac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A ja jestem ciekawy czy jest coś w tym na rzeczy,czy to może ploty i niepokój napędziły tą całą "akcję ".
Choć w ostatnim czasie mamy "za sobą" złe doświadczenia i wiele dziwnych niezrozumiałych decyzji,to jednak obecna sytuacja wydaje się inna .Poza tym chyba czas na jakieś wnioski, ciężko mi uwierzyć że ktoś kto obraca sporymi pieniędzmi nie uczy się na błędach,nie potrafił zarządzać i czerpać,wykorzystywać i odnajdywać potencjał . Być może z niego taki lider jak z dupy trąbka,w sumie go nie znam ,wszak w wybitne zdolności popadania kibiców w skrajności nie wątpię,ten brak racjonalności często mnie dobija . W każdym razie Skorża robi na mnie lepsze wrażenie niż Petrescu,w wielu aspektach jest lepszy i ciągle mnie zaskakuje .Majewskiego to nawet komentować nie chce,to niestety dla niego inna skala . Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.10.2008 o godz. 19:07.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
chyba sobie wszyscy jaja robią, dwa(!) mecze nie zagraliśmy najlepiej i odrazu trenera zwalniać?
nie wierzę w te pogłoski, nie chcę wierzyć, bo to by było zwykłe chujstwo. Maciej Skorża jest najlepszym trenerem na R22 od kilku lat, nie można go wyjebać po dwóch remisach.. na nast. meczu Maciej! Skorża! na dwie strony przez 5 minut? niech pan Cupiał i RN zrozumie za kim jesteśmy, kogo wspieramy. jeśli ktoś jest winny słabych meczów, to tylko piłkarze, którym nie bardzo się chciało zapierdalać po boisku. a doniesienia o Stawowym, to są największe jaja, ten człowiek jest na Wiśle skreślony.. plotki i tyle, narazie bądźmy spokojni.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
||
Cytat:
A tak już bez OT,co do Skorży jako trenera. Jeśli o mnie chodzi, to wogle nie ma tematu. Wcześniej parę osób pisało,że nie ma trenerów idealnych. Pan Maciej Skorża jako trener Wisły Kraków, to najlepsze rozwiązanie ze wszystkich możliwych. I naprawdę nie wiem czym w łeb tym,którzy pomyślą choćby przez chwilę,żeby go zwolnić. Na mój gust nie znajdziemy nikogo lepszego w tej chwili. 1906 % poparcia dla Skorży jako trenera ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W żadnym stopniu nie jestem za zwolnieniem Skorży ze stanowiska! To najlepszy polski trener i myślę ze oceniłbym go na dobry w skali europejskiej. Może troszkę brak mu doświadczenia ale nie popełnia błędów. W Polsce widzę jednego trenera który byłby gorszy ale godnie byłby w stanie go zastąpić, to Czechu Michniewicz ale on ma dobrą posadę w Gdyni. W tej chwili jednak nie wyobrażam sobie Wisły bez Skorży.
![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
1906 % poparcia dla Skorży i nie mam ochoty rozwijać żadnej dyskusji po prostu ma zostać a odejść to może Dawidowski. W zimie wzmocnienie kadry
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Konczac temat z mojej strony, przychyle sie do opinii ze to moze byc taki przeciek kontrolowany, ktorego rzeczywistym celem jest powiedzenie trenerowi - panie Macku skoncz pan z krytyka bo jak nie to sam skonczysz...
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jachting - Nie wiem, ale zawsze musi być coś nie tak. Jak piłkarze nie odstawiają jaj (Petrescu), to nagle Cupiałowi się trener przestaje podobać, pomimo tego, że zdobył mistrza. Skorża odpadł z TT, który zrobił transfery największe w Europie pomijając Barcelonę. A jak prezes pomógł trenerowi osiągnąć postawione cele ? Kasy z Dudki to nawet Bednarz nie powąchał.
I gadzam się z 1q2, mierzmy siły na zamiary. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauwazcie, ze Skorza swiadomie przeszedl do ofensywy po meczu z Tottenhamem. Nagle zwolal konferencje i zaczal domagac sie wzmocnien. Wiec albo przeczuwa, ze odpadniecie z Anglikami oslabilo jego pozycje i chce wybronic sie w oczach Cupiala, ze to wina braku wzmocnien - temu tez mogl sluzyc ten rozpaczliwy ruch z wprowadzeniem Marcelo do ataku, Skorza wlozyl sobie do reki w ten sposob dobry argument.
Albo, mniej prawdopodobna wersja, swiadomie dolal oliwy do ognia aby sprowokowac swoje zwolnienie, jako ze czas Leo zbliza sie ku koncowi... Pamietajcie o pozycji trenera kadry, ktora tez ma w tej rozgrywce znaczenie. "Tu juz zdobylem co sie dalo, na sukces w pucharach nie mam szans z takim wlascicielem wiec..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale o czym ta rozmowa. Zwolnienie Skorży będzie oznaczało, że tym klubem rządzą skonczone debile i dopóki będą rządzić to lepiej nie będzie.
Trzeba sobie jednak zdać sprawę, że abstrahując od dzisiejszych rewelacji gazet, Skorża sam może chcieć uciec stad wpiz du, widząc jak profesjonalny jest to klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Marcelo w ataku to było jedyne wyjście w sytuacji gdy graliśmydługą piłką do przodu na zamieszanie. Rozbijał tych obrońców i wcale to źle nie wygladało, więc z ta rozpaczliwą decyzją to poluzujcie lejce...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
|
U nas zawsze jest tak, że zanim sięgnie się do kasy na transfery to szuka się za wszelką cenę innych rozwiązań, wymiana dyrektorów, trenerów i prezesów itp, transfery gotówkowe są ostatecznością. Skorża staję się powoli niewygodny bo zaczyna otwarcie mówić o tym czego brakuję. Mówi się, że jest obwiniany za odpadnięcie z ostatnim zespołem ligi angielskiej. Co z tego że to jest ostatni zespół skoro każdy z kadry Tottenhamu byłby w polskiej lidze megagwiazdą, większość zawodników jest więcej warty niż cała nasza kadra. Czy jest w naszej drużynie zawodnik który mógłby załapać się do ich pierwszej jedenastki ? Może Sobol dałby rade bo ma odpowiednią mentalność i ta liga pasuje stylem do niego, reszta moim zdaniem nie ma szans nawet na ławkę rezerwowych. Trzeba powiedzieć sobie jasno, że proces budowania drużyny należy rozpocząć od nowa i nie mam żadnych wątpliwości że Skorża jest właściwym człowiekiem do tego zadania. Niestety do tego trzeba mieć kasę i chęci, a przecież łatwiej będzie zwolnić trenera. Boję się że nastawienie mentalne naszych piłkarzy jest takie że im wcale nie zależy aby bronić posady Skorży bo niektórzy odczuwają że on za darmo miejsca w składzie im nie da.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.10.2008 o godz. 20:12.
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Ale chyba nie jest to sposób na dłuższą metę , już przed sezonem Skorża mówił że brakuje mu wysokiego napastnika a wystawiając Marcelo w ataku może i miał dobre intencję ale wydaje mi się że tym ruchem chciał pokazać czego i kogo nam brakuje.Chyba nie myślicie że w każdym meczu obrońca będzie grał w ataku bo to się mija z celem.STAŃMY MUREM ZA SKORŻĄ pokażmy mu i całej RN kim on dla nas jest. Myślę że na najbliższym meczu powinniśmy głośno wyrazić swoją opinię na ten temat.Tyle. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
TSW.com.pl ![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
to co wy tu wypisujecie to ja oczom nie wierze zastanowscie sie o wy piszecie !!!!
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwolnienie trenera Skorży to byłoby wielkim błędem. To najlepszy trener jaki pracował w Wiśle od wielu wielu lat. A, że drużynę ma bez gwiazd to już inna bajka - i tak jestem pod wrażeniem, że tyle z niej wykrzesał.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Myślę, że info o zwolnieniu Maćka Skorży to tylko plotka.. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo dla mnie jest to właściwy człowiek na stanowisku trenera Wisły. Już troche mnie denerwuje ciągłe wymienianie szkoleniowców w Wiśle, choć i tak Skorża utrzymuje sie dośc długo i nie mam nic przeciwko temu żeby trzymał się jeszcze paarę lat (oczywiście z sukcesami
). |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Odpowiedź Cupiała na potrzeby transferowe Skorży i Wisły - plotka jak nie będziesz cicho to zatrudnię Stawowego... tak to dla mnie wygląda. A jeśli Cupiał (tylko On podejmuje decyzje) chce zwolnić Skorże to niech sam się zastanowi czy dał trenerowi szanse awansu! Taki Lech wydał te 1,6 mln EUR na nowych piłkarzy, a my nawet połowę tej kwoty! Nie ma co mówić - jak Cupiał zwolni Skorże to bedzię dowód że chce tylko szybkiej kasy a nie sukcesów Wisły!
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|