The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2008, 21:29
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
STANDARD LIEGE (Belgia) - Everton (Anglia) 2:1 (1:0) bramki: Witsel (22.), Jovanović (79.karny) - Jagielka (67.); pierwszy mecz 2:2

I CO nie można było? pisanie że nie było szczęścia jest bezsensu i że jak byśmy poszli do przodu to byśmy 3 :0 przegrywali, jakoś z Beiterem można było atakować. Wiadomo bramka dla rywali to samobój, ale takie jest ryzyko grania na 1:0, może gdy by nasi grali do przodu od początku to samobój Głowy byłby tylko bramką honorową dla Tottenhamu. Najbardziej boli, że nasi byli przestraszeni, qurna na wyjeździe wyszli bez kompleksów i okazało się żę Anglicy nie tacy straszni, nasi widzieli że TOttenham jest bez formy i nic nie wygrywa i w międzyczasie gromimy Arke. TO JUŻ LEPIEJ BY BYŁO gdy by nasi wyszli za pewni siebie, przynajmniej by atakowali, Ramos mówił kłopoty rozpoczęły się gdy Wisła zaczęła atakować w końcówce, przecież powinniśy cisnąć aż strzelimy bramke na 1 do 0( nie na chama, bo Lech omało się dzisiaj na tym nie przejechał) a i napastnik potrzebny pilnie, w lechu jest 3 napastników o podobnym poziomie(Lewandowski, Rengifo i Reiss) a u nas Brożek, Niedzielan który częściej gra na lewej pomocy i ogromna przepaść, przecież to się źle skończy.
Można było, ale jak Ci może wiadomo piłka nożna jest dyscypliną sportową a sport to nie zakład, fabryka gdzie pewnych rzeczy można wymagać czy być pewnym, Potrzeba jest odrobina szczęścia, które widocznie Standard miał, my nie, bo przecież z przebiegu naszego dwumeczu Wisłę było stać na awans, gdyby piłkarze lepiej się zachowywali w sytuacjach podbramkowych. Ale taki już jest sport.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
darekV66
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 02.10.2008, 21:33
mówią że szczęście sprzyja lepszym...nie byliśmy dziś wcale gorsi - tylko jakoś wciąż za wiele tego respektu, strachu przed "angolami", przed znanymi zespołami z Europy.Nasi chłopcy muszą grać wierząc w to że da się wygrać z prawie każdym...czasem mam przykre wrażenie że gramy w kajdanach krępujących nogi...mieliśmy przeciwnika napewno lepszego niż Lechici, ale mocno wierzyłem że jest to ekipa do ogrania i mimo porażki nie zmieniłem zdania - wystarczyło kropnąć na te 1: 0 jeszcze do przerwy a potem wszystko mogło się zdarzyć... szkoda... cholernie szkoda żę musimy czekać cały rok na następną próbę wejścia na salony Europy...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.10.2008, 21:37
darekV66 napisał(a):Wyświetl post
mówią że szczęście sprzyja lepszym...nie byliśmy dziś wcale gorsi - tylko jakoś wciąż za wiele tego respektu, strachu przed "angolami", przed znanymi zespołami z Europy.Nasi chłopcy muszą grać wierząc w to że da się wygrać z prawie każdym...czasem mam przykre wrażenie że gramy w kajdanach krępujących nogi...mieliśmy przeciwnika napewno lepszego niż Lechici, ale mocno wierzyłem że jest to ekipa do ogrania i mimo porażki nie zmieniłem zdania - wystarczyło kropnąć na te 1: 0 jeszcze do przerwy a potem wszystko mogło się zdarzyć... szkoda... cholernie szkoda żę musimy czekać cały rok na następną próbę wejścia na salony Europy...
Nikt nie mówił że łatwo będzie przyjąć tą porażkę, bo przecież odpadamy z rozgrywek europejskich (a z gry mieliśmy absolutnie szansę awansu), ale absolunie nie musimy się wstydzić naszej postawy w Europie w tym sezonie.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2008, 21:38
Colin napisał(a):Wyświetl post
Wygrane z Beitarem w stosunku 5 - 0, wygrana z Barcą 1 - 0 to symptomy rozwoju. Coroczne osłabianie składu i konieczność wzmacniania składu darmowymi najczęściej zawodnikami to symptomy trudnych warunków do budowania silnej drużyny. Jak Wisła wygrywała czy przechodziła dalej w pucharach to było cacy a teraz nagle taka rozpacz na forum? Dla mnie to jest śmieszne. Zieńczuk to nie jest zawodnik który jak niegdyś Kuba będzie ciągnął grę Wisły i chociażby ten łabędzi jego śpiew z poprzedniej rundy to już jest duża zasługa Skorży. Możemy się tak przekomarzać a ja widzę co tak że nie jest sztuką chwalić gdy idzie dobrze a nagle wymyślać argumenty poddające w wątpliwość kompetencje trenera i kierunek rozwoju drużyny gdy zespół przegywa jedną batalię w ważnym momencie. Należy spokojnie podejść do tego co było raczej przewidywalne i wspierać zespół i trenera w dalszej części sezonu.

Bo ja sobie kompletnie nie wyobrażam drugiego cudotwórcy który z darmowych zawodników będzie tworzył silną Wisłę zdolną rywalizować w Europie. Nie chcę kolejnej rewolucji i kolejnego zmarnowanego sezonu.

To wszystko ode mnie. 100 % poparcie dla Skorży ode mnie.
Colin, ja ale nie podważam kompetecji Skorży, ale też nie będę go wychwalał jaki to z niego mega trener. Ot wyrózniajacy się trener w lidze, który dla własnej kariery nie będzie za bardzo pyskował w temacie transferów. Podobnie zresztą jak Bednarz.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2008, 21:38
A co ma powiedzieć taki właściciel Tottenhamu który wpompował miliony w klub a drużyna ledwo ledwo wygrywa, za przeproszeniem, z jakimiś kelnerami z Europy Wschodniej? Cantoro, Zieńczuk, Łobodziński, i pewnie jeszcze paru innych to zawodnicy na polską ligę. Na europejskie salony musimy dokupić innych My musimy mieć świeżą krew, nowych, wytransferowanych a nie pozyskanych za darmo. I to pewnie nastąpi ale za rok, dwa, kilka. Pamiętajmy że żyjemy w innych realiach, mamy kilku zawodników którzy biorą pieniądze za nic. Maciej Skorża - 100% poparcia !!! Aż się dziwię ze z takim drewnianym składem zdobył MP 2008.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:42
Nikt nie mówił że łatwo będzie przyjąć tą porażkę, bo przecież odpadamy z rozgrywek europejskich (a z gry mieliśmy absolutnie szansę awansu), ale absolunie nie musimy się wstydzić naszej postawy w Europie w tym sezonie.
Tym bardziej, ze nie licząc meczu na Camp Nou, zaprezentowaliśmy dobrze, a momentami bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.10.2008, 21:43
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Z Boguskim raczej nie, bo u Lenczyka zaczął grać. Co do Jiraska też nie bo jak przychodzi reprezentant kraju za 700 kilo E to spodziewam się że w piłke grać potrafi. A co do Brożków to też nie bo oni kiedyś "odpalić" musieli. Sorry, ale tak to widzę chociasz wielu to sie może nie podobać.
Nic nie musieli.
Sam zobacz ile jest "wiecznych talentów" w piłce, chociażby tej naszej - Polskiej.
Masa piłkarzy, którzy mieli być gwiazdami, a się cofnęli albo stoją w miejscu.
Paweł Brożek sam w wywiadach po poprzednim sezonie przyznawał, że przeszedł taką metamorfozę dzięki Skorży. A co do Piotra Brożka to zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby nie Skorża to do końca kariery pozostałby w Wiśle rezerwowym, bo wszyscy pozostali trenerzy wystawiali go na lewej pomocy, Petrescu przez jakiś czas w ataku, a Skorża znalazł dla niego optymalną pozycję lewego obrońcy.
Kolejny argument przemawiający za Skorżą - z drużyny, która zajęła w rozgrywkach w tabeli 8 miejsce zrobił mistrza Polski z ogromną przewagą punktową. Tyle w tym temacie.

A co do wyeliminowania Evertonu przez St. Liege to nie jest to żadna niespodzianka. Wystarczy przypomnieć jak męczył się z nimi Liverpool w eliminacjach do Champions League. Dopiero gol w 119 minucie dogrywki dał im awans. To w tej chwili najlepsza belgijska drużyna dlatego przytaczanie jej wyników i komentarze w stylu "Nie można było?" etc. są nie na miejscu, bo dzieli nas od nich spora różnica.
Odpowiedz cytując
pasas
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 02.10.2008, 21:43
Witam!!

Szczerze to jestem w szoku.Kompletnie nie rozumiem co się stało....
Byłem na meczu w Londynie i to co pokazała tam Wisła zaskoczyło mnie pozytywnie.
Zobaczyłem tam Wisłę walczącą, odważną rozgrywająca w miarę płynne akcje...dlatego jestem w szoku..

W sobotę bylem natomiast na meczu z Arką choć wiadomo ,że Polska Liga to nie to samo co puchary, to Wisła znów pokazała wspaniałą pełna walki i pressingu piłkę..dlatego jestem w szoku...ba jestem przekonany ,że jeśli nasi piłkarze zagrali by z taką wolą walki i z taką wiarą w zwycięstwo jak w meczu z Arka to dziś na Tottenham by to wystarczyło!!

Niestety dziś zobaczyłem Wisłę bez serca do walki i myślę ,że właśnie to nas wszystkich najbardziej boli.
Gdyby walczyli i odpadli mógłbym wychodzić ze stadionu z podniesiona głową tymczasem oni kompletnie zawiedli.....przeszli obok meczu...
Odpowiedz cytując
darekV66
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 02.10.2008, 21:44
głupio słuchać i się nie zgodzić ze Szczęsnym, który mówi że na tle polskiej ligi może faktycznie Wisełka się wyróżnia, jest szybsza, lepiej wyszkolona i MA WIęCEJ MIEJSCA...natomiast w konfrontacji z ogonem angielskiej ligi - różnic już nie widać...może ta "nowa, świerza krew" to nasza jedyna nadzieja
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:45
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Zieńczuk- solidny ligowiec, przed przyjściem Skorży dołował formę, Skorży udało się go wskrzesić choć na jeden sezon, a był wtedy lepszy niż kiedykolwiek....
Ty widzisz zasługę Skorży, a ja widzę propozycję odejścia do Grodziska. Szanuję też pozostałe Twoje opinie. Szkoda tylko, że się nie potwierdziły w dzisiejszym meczu.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2008, 21:46
Można było, ale jak Ci może wiadomo piłka nożna jest dyscypliną sportową a sport to nie zakład, fabryka gdzie pewnych rzeczy można wymagać czy być pewnym, Potrzeba jest odrobina szczęścia, które widocznie Standard miał, my nie, bo przecież z przebiegu naszego dwumeczu Wisłę było stać na awans, gdyby piłkarze lepiej się zachowywali w sytuacjach podbramkowych. Ale taki już jest sport.
Mecz Standardu widzialem. Byli po prostu lepsi, choc karnego przy golu na 2:1 nie bylo.
Belgowie przez caly czas grali jednak z duza doza pasji, entuzjazmu i odwagi. Wydaje mi sie, ze obok czysto pilkarskich umiejetnosci, wlasnie tych cech nam dzisiaj zabraklo. Nie chce bynajmniej przez to powiedziec, ze cala wina lezy po stronie trenera, jednak okres meczu w ktorym gonilismy wynik i juz nie bylo czasu na kalkulacje, wygladal zupelnie inaczej niz poczatkowe 60 minut i w koncowce udalo sie zmusic Angoli do wybijania pilki na oslep.
Na koniec, zeby nie bylo watpliwosci - tak samo jak Ty, wyrazam pelne poparcie dla Skorzy !!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.10.2008, 21:49
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Cantoro- facet popełnia błędy jak popełniał, ale ogólnie jego forma poszła znacząco w górę, przed przyjściem Skorży to był cień piłkarza.
tutaj zdecydowanie sie nie zgodze: był cieniem piłkarza, bo go Petrescu nie polubił za olewanie gry i sie obraził i olewał jeszcze bardziej. Pamietasz jego nagła metamorfozę po przyjściu Dragomiru Okuku?
U Skorzy mu sie znów zachciało, ale umiejętności już nie te.

Mam dośc tego typa, czy ten Barreto coś gra?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2008, 21:50
Przepraszam, że się wtrące.

Czemu w Polsce musi być tak, że albo jest się na dnie, albo jest się królem. Czy nie można podejść umiarkowanie?

A więc do rzeczy. Nie rozumiem lamentów po meczu z Kogutami. Trafiliśmy na przeciwnika, który teoretycznie był, obok Milanu, najsilniejszy w obecnej stawce Pucharu Uefa. Zespół posiadający ogromne pieniądze i indywidualności, w postaci np. świetnego Luki Modricia. Owszem, nie wiedzie im się w lidze, ale jest to nadal piekielnie mocna drużyna, która w końcu zaskoczy.

Droga Wisły w europejskich pucharach to istna droga przez mękę. Drużyna osłabiona, a jednak udało się pokonać Beitar Jerozolimę - najsilniejszego nierozstawionego przeciwnika w drugiej rundzie el. LM. Kolejna była Barcelona, a jednak Wiślacy pokazali charakter i zdołali wygrać w Krakowie z największymi gwiazdami światowego futbolu. Mało?

Dzisiaj Wisła zagrała to, na co ją było stać. Trudno jest wygrać, kiedy rywal trzy razy szybciej rozgrywa piłkę i faktycznie góruje we wszystkich elementach piłkarskiego rzemiosła. Maciej Skorża nie ma się czego wstydzić. Wisła zagrała z zębem i do końca walczyła o upragniony awans do fazy grupowej. Przygoda z europejskimi pucharami, może być jednak zaliczona do udanych. Wisła okrzepła i może szykować siły na kolejne starcie o Ligę Mistrzów, do której awans będzie dużo łatwiejszy.

PS. Panowie, o jakim Wy rozwoju mówicie. Cleber i Głowa to ukształtowani zawodnicy, którzy mogą co najwyżej mieć wahania formy. Kto zrobił ludzi z wiecznie utalentowanego Piotrka Brożka? Kto przyczynił się do okrzepnięcia Pawła? Pamiętacie Diaza, kiedy przyleciał do Polski?

PS2. A może ktoś przypomni sobie, jak wystraszony był Lech w Wiedniu? Nie jestem pewien, czy Austria reprezentuje poziom Beitaru.

Jestem dumny z tego, jak Wisła reprezentowała mój kraj na arenie międzynarodowej.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:52
Z Boguskim raczej nie, bo u Lenczyka zaczął grać.
U Leńczyka to on się zaczął rozwijać, a rozwija się cały czas i wg. mnie jest jeszcze lepszym zawodnikiem niż w momencie kiedy wracał z wypożyczenia.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.10.2008, 21:56
Ty widzisz zasługę Skorży, a ja widzę propozycję odejścia do Grodziska. Szanuję też pozostałe Twoje opinie. Szkoda tylko, że się nie potwierdziły w dzisiejszym meczu.
ja widzę dodatkowo asysty i samą obecność Kosowskiego= więcej miejsca na boisku i mniejsza presja obrońców na MZ.jesień 2007 - 12 goli, wiosna 2008 - 4 gole...
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.10.2008, 22:04
Wiedziałem! Zawsze tak jest, jak wszyscy się nastawiają hurraoptymistycznie... Mieliśmy awansować z Lazio po 3:3 w Rzymie, z Valerengą, z Tbilisi, z Guimaraes u siebie miał być replay z Saragossy, z słabym Feyenoordem miał być remis w Rotterdamie. Natomiast jak okazujemy więcej dystansu to dajemy rade, tak było z Saragossą po 1:4 w Hiszpanii, tak było z Parmą po 1:2, z Schalke po 1:1 u siebie... :/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.10.2008, 22:07
Cytat:
Colin, ja ale nie podważam kompetecji Skorży, ale też nie będę go wychwalał jaki to z niego mega trener. Ot wyrózniajacy się trener w lidze, który dla własnej kariery nie będzie za bardzo pyskował w temacie transferów. Podobnie zresztą jak Bednarz.
Wszystko co napisałeś po meczu jest dla mnie bzdurą ale to w szczególność. Próbujesz minimalizować każdy sukces trenerski Skorży. Wszystko co dobre to nie zasługa Skorży, "wymyślasz" sobie jakiś powód i potem udajesz, że w niego wierzysz. W kwestii transferów to jak Skorża miał walczyć ? Grozić dymisją, bojkotować treningi, czy co Cupiał dobrze wiedział czego chciał Skorża, nie wiem czy wystarczy Ci to że w kółko powtarzał że potrzeba nam około 7 zawodników, co chwile mówił że nie ma wartośćiowych zmienników, może nie dosłownie ale można było wywnioskować z jego wypowiedzi że Lech ma szerszą kadrę od nas.
Ten mecz można było wygrać i dobrze o tym wiemy i jak ty próbujesz zwalić winę na Skorża z tego co widzę to dla mnie jest to komedią ! Zabrakło szczęścia, i umiejętności czysto piłkarskich.

Nie widzę już sensu dawać kolejną szanse w pucharach obecnemu pokoleniu zbyt dużo zawodów już nam sprawili i nie ma większych perspektyw trzymać ich w klubie. Mówię tu o Cantoro, Zienczuku, Baszczyńskim, dodałbym jeszcze do tej grupy Niedzielna i Łobo. Uważam że Sobol się wybronił i z nim należy przedłużyć umowę. Trzeba zbudować nową drużynę jeśli chce się myśleć o pucharach.

Jeszcze gdybym miał wspomnieć o dzisiejszym meczu to jestem pod dużym wrażeniem gry Diaza, po pierwszych meczach nie widziałem dla niego wiekszych perspektyw, dzisiaj był najlepszy na boisku. Nowa drużyna musi być budowana wokół Marcelo, Diaza, Boguskiego, Jirsaka i Brożków. Kewstia tego czy będzie nast stać na robienie rewolucji bo to kosztowne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.10.2008, 22:13
Barbarossa napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem! Zawsze tak jest, jak wszyscy się nastawiają hurraoptymistycznie... Mieliśmy awansować z Lazio po 3:3 w Rzymie, z Valerengą, z Tbilisi, z Guimaraes u siebie miał być replay z Saragossy, z słabym Feyenoordem miał być remis w Rotterdamie. Natomiast jak okazujemy więcej dystansu to dajemy rade, tak było z Saragossą po 1:4 w Hiszpanii, tak było z Parmą po 1:2, z Schalke po 1:1 u siebie... :/

Bo niepotrzenie sie podpalamy ,robimy juz morlanych zwyciescow ,bez sensu.
Porazki .ba komprpmitacje typu Tbilisi czy Valerenga polegaly wlasnie na nieumiejtnym podjesciu do przeciwnika w stosunku do naszychjh mozliwosci.

Jednak po pieknym meczu z Beitarem ,po pieknym meczu z Barca po pieknym meczu w Londynie,dziekuje trenerowi Skorzy za te chwile ,w nadzejii ze te doswiadczenia dadza owoce w przyszlorocznej walce o upragniona LM.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:13
Rewolucji to raczej się nie doczekamy i może to i dobrze bo nie zawszę sie na tym dobrze wychodzi, ale systematyczna i konsekwentna budowa zespołu powoli staje się koniecznością. Baszczu, Głowa, Cleber, Cantoro, Sobolewski- przecież oni nie będą wiecznie grać w piłkę, z czasem jakość gry zacznie sie obniżać, a takie kupowanie na szybkiego zapchajdziury w czyjeś miejsce to nie najlepszy pomysł.
Odpowiedz cytując
Maverickk
Member

Stary 02.10.2008, 22:16
Szkoda bardzo sytłacji Sobola jakby to wpadło do przerwy było by po meczu:|Ogólnie brakowało nam trochę szczęscia myśle ze sędziowanie w tym meczu było załosne!
Ewidetny karny po zagrania reka w polu karnym!
A tak z innej bajki to Głowa to ma pecha znowu samoboj w waznym meczu! 3 maj sie Arek
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.10.2008, 22:28
fst napisał(a):Wyświetl post
Rewolucji to raczej się nie doczekamy i może to i dobrze bo nie zawszę sie na tym dobrze wychodzi, ale systematyczna i konsekwentna budowa zespołu powoli staje się koniecznością. Baszczu, Głowa, Cleber, Cantoro, Sobolewski- przecież oni nie będą wiecznie grać w piłkę, z czasem jakość gry zacznie sie obniżać, a takie kupowanie na szybkiego zapchajdziury w czyjeś miejsce to nie najlepszy pomysł.
na szybkiego?

Czyli Marcelo, Singlar, Diaz to źli zawodnicy, bo byli ściągani "na szybkiego"?
Tak na Camp Nou. Na mecz w Krakowie pomimo tego, że sprawił dużo radości patrzę z dystansem.
Chcesz powiedzieć, że dopiero teraz zorientowałeś się, że Baszczyński, Głowacki, Sobolewski, Cantoro, czy Zieńczuk, nigdy nie osiągną poziomu Barcelony, czy nawet średnia Premiership?

Jezu, czy wy nie rozumiecie, że to Tottenham był faworytem? Że niezależnie od pozycji w lidze, mają zwyczajnie lepszych piłkarzy? Że bukmacherzy na awans jeszcze przed pierwszym meczem dawali Wiśle 6,0?

W du&@ch się poprzewracało. Jesteśmy słabsi, biedniejsi i tyle.

Wymagać to możemy zwycięstwa, nad Górnikiem w niedziele...
Ddf
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2008, 22:35
sedzia dawal po dupie strasznie wszystko gwizdal w jedna strone zupelnie jak jeszcze sedziowie kilka lat temu za czasow fryzjera ...
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:42
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Jezu, czy wy nie rozumiecie, że to Tottenham był faworytem? Że niezależnie od pozycji w lidze, mają zwyczajnie lepszych piłkarzy? Że bukmacherzy na awans jeszcze przed pierwszym meczem dawali Wiśle 6,0?
Faworytem to był po losowaniu.

Przed dzisiejszym meczem faworyta nie było. Potencjał może i mają, ale są w takim dołku, że trudno w ogóle mówić o nich jako faworytach. Moim zdaniem Lech wylosował cięższego przeciwnika.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 02.10.2008, 22:50
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Lech wylosował cięższego przeciwnika.
nie popadajmy w histerię.
taki Modrić nagle nie zapomniał jak się gra w piłkę.
patrząc na nazwiska, jakaby ich forma nie była, coś zawsze grają..

szkoda, że nie wykorzystaliśmy swoich okazji, bo te kilka setek, trzeba było wykorzystać i teraz byśmy się cieszyli. poziom sędziowania bardzo słaby, karny + strasznie aptekarskie sędziowanie w pojedynkach fizycznych na korzyść TT...

szansy nie wykorzystaliśmy, choć była duża. wystarczyło zagrać bardzo dobrze, tak jak nas stać, tak jak pokazaliśmy w meczach z Barcą, Beitarem, czy chociażby Arką. wiem, inna klasa, ale to nie był nasz dzień, gra się tak nie kleiła.
i szkoda że Tomek musiał zejść, miałem wrażenie, że on mógłby drużynie pomóc w dalszej części gry, pomysłów na rozegranie ma napewno wiele, a Łobo znowu nie zachwycił, starał się, ale tylko część zagrań mu wychodziła.

ps. wytłumaczy mi ktoś, dlaczego jakość meczu Wisły jest dramatycznie słaba, zarówno pod względem audio i video, a z Poznania leci obraz hdtv i lepszy dźwięk?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.10.2008, 22:55
Lech Poznań pokazał dokładnie to, czego nie pokazała Wisła i czego nie pokazywały od czasów Wisły Kasperczaka polskie kluby w pucharach. Ktoś powie, że Austria Wiedeń, to nie Tottenham. Tyle, że wielce prawdopodobne jest, że dzisiejsza Austria z dzisiejszymi Anglikami spokojnie by sobie poradziła.

Jacek Stańczyk, Wirtualna Polska

Zaczyna się jazda.
Ale tym razem zasłużona.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:56
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
na szybkiego?

Czyli Marcelo, Singlar, Diaz to źli zawodnicy, bo byli ściągani "na szybkiego"?
Akurat nie o to mi chodziło, z resztą gdyby Marcelo, Singlar i Diaz pewnego poziomu nie prezentowali, albo przynajmniej nie posiadali potencjału, który daje nadzieje na przyszłość to śmiem twierdzić, ze w Wiśle by ich teraz nie było. A z tym na szybkiego to chodziło mi bardziej o wypełnianie miejsca po kimś zawodnikiem, który nie koniecznie prezentuję odpowiedni poziom, a nikogo innego w danym czasie akurat nie było... Źle i nieprecyzyjnie sie wcześniej wyraziłem, teraz z resztą pewnie też zostanie jakieś ale i inne takie, ale nie chce mi sie po prostu rozpisywać i wszystkiego obrazować dokładnie, lenistwo mnie ogarnęło ;].
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 02.10.2008, 23:01
thechris napisał(a):Wyświetl post
Lech Poznań pokazał dokładnie to, czego nie pokazała Wisła i czego nie pokazywały od czasów Wisły Kasperczaka polskie kluby w pucharach. Ktoś powie, że Austria Wiedeń, to nie Tottenham. Tyle, że wielce prawdopodobne jest, że dzisiejsza Austria z dzisiejszymi Anglikami spokojnie by sobie poradziła.

Jacek Stańczyk, Wirtualna Polska
Nazwisko tego pana mówi za cały artykuł.

Bawcie się dalej z redaktorzynami w ich gierkę: zarzuć kontrastem, będziesz czytany.

Cytat:
Zaczyna się jazda.
Ale tym razem zasłużona.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.10.2008, 23:12
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post

Hmm... Tyle masz kontrargumentów? Śmiech przez łzy? Mało. Ale to nie Twoja wina. Ciężko bronić taką grę Wisły jak dziś i niełatwo deprecjonować dobrą postawę innej polskiej drużyny.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 02.10.2008, 23:13
thechris napisał(a):Wyświetl post
Hmm... Tyle masz kontrargumentów? Śmiech przez łzy? Mało. Ale to nie Twoja wina. Ciężko bronić taką grę Wisły jak dziś i niełatwo deprecjonować dobrą postawę innej polskiej drużyny.
Kolego, argumentem jest każdy następny mecz. Do zoba w Zabrzu.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.10.2008, 23:17
Jak ktos mogl sie dziwic ze taka druzyna jak Tottenham jest na ostatnim miejscu w lidze angielskiej ,to dzis dostal odpowiedz czemu.
Niestety jestesmy narazie na takie druzyny za slabi i nie ma sensu nikogo o to obwiniac.
Zrobili co mogli - nie styklo -mowi sie trudno.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów