|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2008
Offline |
|
Niestety Mauro zagral totalna pyte, ale wprowadzenie Lobodzinskiego bylo chyba najrozsadniejsze. Niestety nie mamy wartosciowych zmiennikow, a bez nich nie mozemy "wstrzasnac". @Pennywise: temat do zamkniecia BO... ?
Ostatnio edytowane przez sorel : 02.10.2008 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
mieliśmy grać w dziewięciu? Kogo miał wpuścić?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Może ci co lamentują niech zaczną kibicować starozakonnym. Oni to przynajmniej za często w pucharach nie grają a walczą o ligowy byt.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Według mnie Marcelo to będzie taki lepszy Darek Dudka czyli zapchajdziura mam nadzieje że inaczej to się skończy i nie będzie tak bardzo chciał wyjeżdżać za granice
![]() Jesteśmy z Wami dla Nas jesteście Mistrzami |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę że jak zwykle porażka jest sierotą!Winni wszyscy czyli NIKT! Najmądrzejsi walą po Głowie B.Cupiale Skorży i Bóg wie jeszcze po kim. Nie na miejscu jest hasełko czy wygrywasz czy nie... bo w Europie MY przegrywamy, regularnie ,standartowo i z można powiedzieć "z drugim sortem" tj.Walarenga, Dynamo,Vitoria Anderlecht itp. Jak każdemu kibicowi mnie również to obrzydło. Możemy coś zrobić? Nie NIC! Trzeba sobie to jasno powiedzieć Chyba że macie na oku jakiegoś szejka naftowego albo Abramowicza bis, który wesprze Bogusia w finansowaniu klubu. Kasa, kasa, kasa ,baza szkoleniowa , skauting i KUPA SZCZĘŚCIA!-my tego wszystkiego nie mamy! Sen (tegoroczny) o pucharach się skończył, nie wolno po raz en-ty rozwalać drużyny do fundamentów. Skorża to zdolny gość, Diaz Jirsak to przyszłość. Dzisiaj moim zdaniem przegraliśmy przez bojażń. Nasza Wisełka personalnie ma też wiele słabych punktów i to też trzeba sobie jasno powiedzieć. O kogo chodzi? nazwiska "najsłabszych ogniw" wymieni każde 8-letnie dziecko które było dziś na R22. Na pewno nie jest to Głowacki , pecha chłop ma w życiu to fakt ale za zdrowie i serce dla Wisły -szacunek!. Du.peche87 -komu ty wogóle kibicujesz? żal przez Ciebie przemawia czy zielska się najarałeś? Co to za Cupiał-Wisła? troche szacunku, macie pisać takie obrażliwe bzdety to nie piszcie! I jeszcze jedno!najwyższa pora usunąć PZPNowskiego raka! , Niech nas FIFA "zbanuje", wsadzi walkowery, wisi mi to byle tych wieprzy pogonić raz na zawsze. Bo nasza piłka już i tak niżej nie upadnie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
jesteśmy w diabeł sałabi na Europe.nic nie graliśmy,gówno znaczymy. Z leszczami odpaść,no ale z Arką wygralismy 4-0
. Mówiłem,że w lidze coś znaczymy i tyle. jesli wyjdziemy poza własy obornik to czuć gówno....Wg mnie Marcelo do ataku, najepiej gasi piłkę sposód leszczy pokroju Brożka i Bogusksiego. łobodziński i Zieńczuk to huj a nie piłkarze na ambicje Wisły. Bo rozumuiem,że naszymi abmicjai jest obrona MP i w....... z bliżej nie znaną drużyna w eliminacjach LM.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.10.2008 o godz. 19:11.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
jestem również rozgoryczony, smutny i wszystkie najgorszej maści uczucia są we mnie ale cóż trudno.. bywa.. choć TT był dziś do przejścia..;/
co do Arka to myśle że on to będzie przeżywał jak nikt inny, przecież jest kapitanem WISŁY, dalej go uważam za jednego z najlepszych polskich stoperów... dużym plusem jest gra Diaza, fajnie sie wyrobił, umie podać, strzelić, przedryblować i jest bardzo waleczny, moim zdaniem powinien posłać Mauro na ławkę.. uff ale Wojtek Łobodziński miał szczęście, że to nie on strzelił tego samobója, wszak byście go chyba żywcem zakopali ;] wyluzujcie już... emeocje opdają powoli... naszym celem jest Mistrzostwo i kolejna batalia o zaistnienie w europie.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, bo mieliśmy duże szanse na wygraną, jak słusznie Skorża mówi.
Gdyby Sobol się na techniczny strzał nie silił tylko przyładował (a ma z czego) to by bramkarza z piłką do bramki wrzucił; poprzeczka, szczupak Brozia, strzał Marcelo i jeszcze przynajmniej dwie sytuacje w których właściwie musiało wpaść ... i nie wpadło. Chłopaki zagrały początek meczu i początek II połowy mizernie ale i tak przy odrobinie szczęścia wygrali byśmy awans. Szkoda .... |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Miliśmy pecha słupek samobój, Lech ma szczęście bramka na 2:1 w 86-min.Boje się że wejdą i kasa będzie dla Lecha i zaczna rządzic się w lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Widze ''+'' z tego meczcu, Diaz, naprawde chlopak nam sie wyrabia, wiekszosci akcji szla przez niego, czasami sobie nierazdzil ale badzi co badzi to byl Tottenham, podanie do Pawla, klasa. Mysle ze jeszcze troche czasu i na LEWYM SKRZYDLE, podkreslam to, a dokladnie w II linii bedzie naszym lekiem na brak jednego strony (Boguski sam na bokach niebedzie wreszcie biegal). Lobo powoli wraca do formy, a wiec zapowiada sie pasjonujaca walka o miejsce w skladzie, a do tego jeszcze Zieniu, ktorem napewno kryzysk kiedys przejdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie popieram tu kolegę wygrajmy znowu MP i za rok powalczmy z ulepszonym składem mam tylko nadzieje że szczęście w losowaniu będzie sprzyjać i w temacie pl "Wisła w Europejskich Pucharach 2009/2010" będziemy mogli pisać o rywalach w rupie LM np Barca Milan Celtic i My
PS Jakby miała być porażka w karnych z TT to bym chyba zawał serducha miał Powód: Ortografia
Ostatnio edytowane przez Schabek : 02.10.2008 o godz. 19:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Niestety ten ulepszony skład jest podstawą, której nie możemy się doczekać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Wstydu nie ma , czyli jest postęp Bez wzmocnień to my możemy sobie grać ale w pucharze ekstraklasyl![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wstyd jest !!!!!! Bo można było grac od 1 minuty tak jak grali w końcówce, ale Wisła prawie cały mecz grała asekuracyjnie, aby nie stracic, niestety jeśli ma się bramkę do odrobienia to trzeba ryzykowac, nie zaryzykowali zagrali zachowawczo i wynik jest jaki jest, to że stac było ten zespół na awans pokazali w końcówce, zawiodła taktyka i psychika tyle w temacie. Aha i od następnego meczu Marcelo za Głowackiego do 1 składu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam nadzieje, że Skorża nie poleci.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dziś nie było tego błysku co z Barceloną i Beitarem - przestraszyli się , uwierzyli że łatwo ich pykną czy to po prostu nie był ich dzień. To były dwie w miarę równorzędne drużyny. Nie udało się bardzo szkoda.
My też nie błyszczeliśmy gdy szły dobre akceje były spięcia - D wrzało - poza tym było słabo. Widać taki dzień do dupy. Skorża zostanie - natomiast boję się że porażka może zadecydować że Paweł zimą pójdzie
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 02.10.2008 o godz. 19:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Za grę w fazie grupowej pucharu UEFA płacą grosze. Zresztą na razie Lech jest na oucie. Co do Wisły, zagrała słabo. Marszałek ma rację, jesteśmy za słabi na Europę. Wisła może rządzić w lidze polskiej, ale świat nam ucieka...Polska piłka w ogóle zaczyna przypominać mi północnoirlandzką, tam są 2 zespoły łojące wszystkich - Glentoran i Linfield, ale w pucharach nie istnieją. Tutaj to samo.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobrze było i dobrze jest nie ma co gadać tylko mistrza trzeba zrobić. Jedyne co mnie irytuje to pieprzenie o niezrealizowanych założeniach.. poprostu przegraliśmy i tyle.
P.S. Pora meczu z dupy bankowo bym i wiele ludziposzedł gdyby mecz był chociaż o 18..![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Guest
|
|
Diaz i Boguski na skrzydła (Łobo i Zieniu - ława), w środku dwóch z trójki Jirsak, Sobol, Mauro i zobaczymy co to da. To wydaje się być trochę chore, ale co mamy do stracenia?Gratulacje dla Poznania. Moim zdaniem gdyby mieli na ławce Skorżę zamiast Smudy to mieliby awans w kieszeni najpóźniej dziś po 1 połowie. Z kolei gdybyśmy mieli na wydatki te 2 bańki euro, które wydali w lecie to przeszlibyśmy dziś T.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.10.2008 o godz. 20:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dzien porażek. Wisła odpadła, Lech awansował.....gorzej być nie może
![]() Team America Rulezzz :cool:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Brakowało nam tego piłkarskiego farta niestety, było dużo szans ale ich nie wykorzystaliśmy. Piękna bramka Brożka to cieszy, szkoda że nie udało się.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
thechris,
Jak mozesz porownywac te dwa mecze ? Lech by z Tottenhamem nawet bramki nie strzelil. Natomiast podejrzewam, ze taka Austrie Wisla zjadlaby na sniadanie spokojnym 3:0. To druzyny zupelnie roznych klas. Jedyny kto mi sie podobal u Wiedenczykow to Acimovic. Za takich graczy mozna placic miliony euro i oferowac gaze liczone w setkach tysiecy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja jastem totalnie załamany.
Po prostu przegraliśmy?!!! Mistrz Polski przegrywa z ostatnią drużyna ligi angielskiej to jest dla mnie dramat. ROK walenia się w gównie zwanym ekstraklasa którego zwieńczeniem, deserem, nagroda miała być przynajmniej gra w PU przez jesień traci na znaczeniu. ZNOWU odpadamy w przedbiegach z zespołem który ZNWOU był w naszym zasięgu. DRAMAT NIE MOZNA mówić ze NIC sie nie stało... ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
No niewiem czy jest tak dobrze, zdobycie majstra nie będzie w tym sezonie należało do najłatwiejszych zadań. Bo, nie daj Bóg, pare kontuzji, pare kartek się złapie (odpukać w niemalowane i wypluć przez lewe ramie) i rozsypuje się nam skład. Kompletny brak ławki rezerwowych w tym sezonie, gdzie myśmy rozpuścili ten dobytek z zeszłego roku? W zimie musimy podjąć jakieś duuuże zakupy, najlepiej hurtem, dużo i ze zniżkami.
![]()
Zapraszam do oglądania:
www.youtube.pl/macko92 -Mauro Cantoro -Wisła Kraków jesień 2007 -Schalke 04 - Wisła Kraków |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie ma się co załamywać - ten mecz pokazał na co nas stać - w obronie jako tako ale w ataku za mało argumentów. Paradoksalnie awans Lecha powinien podziałać na naszego Dobrodzieja pozytywnie - Lech wydał trochę grosiwa i awansował! Może zatem i Wisła wyda trochę kasy i też awansuje w następnej edycji pucharów? Mam nadzieje że tak p.Cupiał pomyślał po dzisiejszym dniu
![]() Gramy w lidze i trzeba mieć nadzieje że tutaj będzie dobrze, kolejne MP A mecz z TT - akurat na remis... (owszem cuda się zdarzają ale niestety nie nam dzisiaj) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nie wiem jak to sie dzis stalo ale Wisla wygladala jakby nie miala sil. Jakis dzien pechowy, czy godzina zla...Ogolnie jesli sie ogladalo dwa dzisiejsze mecze to widac straszna roznice w grze. Tempo akcji nieporownywalnie szybsze w meczu Lecha. A czy Austria taka duzo slabsza jest to nie wiem, bo to co dzis pokazal TT to moim zdaniem zenada...W obronie byli tak daremni ze szok. Szkoda ze nie mamy na skrzydle takiego Peszki a w srodku np. Bandrowskiego i Stilica... Szkoda tego meczu...szkoda...Aha i Marcelo jest lepszy w ataku niz Marek i Lobo razem wzieci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
armagedon ****a trudno ja się będę dalej walił w tym gównie jak ty to nazywasz ,a ty jak wolisz przyjdź na deser porażka jak porażka, boli, ale co zrobić sprawdźcie sobie która jest liga polska a która angielska ,to tak do tego ze gralismy z ostatnia druzyna ligi ang
Ostatnio edytowane przez South : 02.10.2008 o godz. 20:07.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|