The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2008, 16:57
Przed meczem pisalem, ze jeli odpadniemy, to nie bede narzekal i przyswoje ten fakt do wiadomosci bezbolesnie, ale...do jasnej cholery ! Jestem srodze zawiedziony postawa Wisly do momentu straty pierwszego gola
Przez caly ten czas gralismy grubo ponizej swoich mozliwosci i chyba nikt nie ma co do tego zadnych watpliwosci.
Inna sprawa, ze - trzeba to uczciwie przyznac - zabraklo nam odrobine jakosci. Wejscie Marcelo jako zawodnika atakujacego jest wystarczajaco wymowne i dobitnie pokazuje kim w naszej druzynie jest Mr.Niedzielan. Dopoki kadrowo nie uda sie wyjsc na prosta, to niestety nie ma sie co pchac do fazy grupowej na sile i tyle.

Ps. rumunskiego kretacza z gwizdkiem zadusilbym golymi rekoma
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 02.10.2008 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
bob to ja
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 02.10.2008, 16:58
Wiślak_358 napisał(a):Wyświetl post
Wiem że jesteś zdenerwowany ale zastanów się co piszesz tak na przyszłość
Zastanowiłem się dokładnie i nadal twierdzę to co napisałem wcześniej. Takie jest moje zdanie. Możesz mieć inne, twoja sprawa ale nie udzielaj mi proszę rad. To tak na przyszłość.
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.10.2008, 16:58
[quote=tofik;610598]Mam nadzieję, że to będzie też nauka dla Skorży, kto potrafi dobrze grac, a kto nie bardzo

Jak na razie cały czas się o tym mówi, że Skorża zbiera doświadczenie. Tak miało by po meczu z Barcą, tak miało byc po meczu ze starozakonnymi, tak również miało w meczach PE i w końcu po blamażu z piłkarzami z krainy kwitnącego ziemniaka.
I co z tego wyszło ?!
Dzisiaj wiedzieliśmy...
Coś ta "nauka Panu " Mackowi z trudem widac przychodzi...
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.10.2008, 17:00
Nie wieme czy to zauwarzyliscie, ale gdy ogolnie polacy pierwsi nie szczela gola to jest nie zawesolo. Bramka zawsze mobilizuje, ale nie moze tak byc ze jak nie strzelimy przez pierwsze 15 min gola to odpuszczamy. To jest proble ogolnie w polskiej pilce. Sa wyjatki, Barca, ale sa one tylko wyjatkami.
Powód: literOwka
Ostatnio edytowane przez zloto : 02.10.2008 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2008, 17:02
Cytat:
Marcelo na napastnika jest lepszy niż Niedzielan,w końcu potrzebujemy wysokiego silnego napastnika.
Cytat:
Niestety ale to prawda, kiepsko to mowi o Niedzielanie.
Ale bloga ma lepszego.

Co do gry: długimi momentami spacerowanie po boisku, mało ruchu jak mniej więcej za Liczki lub wczesnego Petresku. Nie mogli? Nie mieli sił? Nie chcieli? Czy znów wystraszyli się nazwy klubu i kilku czarnoskórych piłkarzy? Myślałem ze juz się z tego wyleczyli po meczu z Barceloną.
Nie mieliśmy dziś szczęscia ale też specjalnie niewiele zrobiliśmy, zeby mu pomoc a i sędzia czuwał.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.10.2008, 17:02
Sytuacja jest jak z Małyszem. Bez psychologa nie da rady.
Przegraliśmy ze słabo spisującą się Barceloną w lidze i katastrofalnie słabym Tottenhamem. Tyle w temacie... teraz wszyscy kibicujemy Lechowi którego stać na awans jak i przejście grupy.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 02.10.2008, 17:05
[QUOTE=Samoth;610603]
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to będzie też nauka dla Skorży, kto potrafi dobrze grac, a kto nie bardzo

Jak na razie cały czas się o tym mówi, że Skorża zbiera doświadczenie. Tak miało by po meczu z Barcą, tak miało byc po meczu ze starozakonnymi, tak również miało w meczach PE i w końcu po blamażu z piłkarzami z krainy kwitnącego ziemniaka.
I co z tego wyszło ?!
Dzisiaj wiedzieliśmy...
Coś ta "nauka Panu " Mackowi z trudem widac przychodzi...

jesli nie widzisz róznicy miedzy meczem z barca na wyjezdzie a meczem z anglikami na wyjezdzie to idz do okulisty.... a czego Ty sie spodziewałes ze Wisła od meczu z barca (1:0) zacznie z wszystkimi wygrywac? I odpi345erdol sie od Skorży!
Powód: wazna dopiska!
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 02.10.2008 o godz. 17:06.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 02.10.2008, 17:05
Tottenham nie oddał ani jednego groźnego strzału w światło naszej bramki... ale sami go wysłużyliśmy.
Niesamowita bezsilność momentami i brak wiary. W sumie jak zszedł Jirsak też zacząłem wątpić, że coś ugramy. No ale po drodze sytuacja Sobola, później słupek w dodatku gol dla TT samobójczy. Nie chcę wszystkiego zwalać na ślepy los, ale minimum szczęścia i mielibyśmy co najmniej dogrywkę...
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2008, 17:08
W sumie to ja tam jeden plus widzę - teraz to nas mogą wywalać i z FIFY i z UEFY Mi to wisi.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.10.2008, 17:10
Rumuni mogą...

Jak zwykle polski kompleks - przegrana w szatni, a później pierdo**nie, że brakło szczęścia. Jak ktoś pisał szczęście jest zjawiskiem incydentalnym. Nam szczęścia brakuje od 5lat. Incydent nie trwa 5 lat. To raczej zwycięstwa są wyjątkami potwierdzającymi niechlubną regułę. Nikt nie może powiedzieć, że brakło szczęścia. Trzeba było cisnąć angoli i wypracować w ciągu meczu na spokojnie kilka akcji takich jak miał Sobolewski.

Kto widział mecz wie, że ostatnie miejsce Tottenhamu w lidze nie jest absolutnie żadnym przypadkiem. Jeśli w tej drużynie nie zaskoczy, to co powinno, to po prostu polecą z hukiem z Premiership.

Granie przez może 20min. w całym meczu efektów nie przynosi o czym zawodowi, sowicie wynagradzani gracze powinni wiedzieć. Zwłaszcza gdy nie nazywają się Messi.

Do rzeczy:
-graliśmy wolno i bez koncepcji
-mało agresji i pressingu
-zbyt pasywna gra w obronie
-chaotyczna gra ofensywna
-brak przyspieszenia w ataku i gry na 1-2 kontakty
-bezsensowne wrzutki z obrony z pominięciem pomocy
-złe przygotowanie mentalne do gry
-zbyt późne zmiany
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 02.10.2008, 17:11
Sorka za malo wnoszacy post do topicu, ale musze, cytat z Onetu gdzie zazwyczaj sa debilne komentarze:

cytat: ''Tak blisko a tak daleko''

Idealnu komentarz.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.10.2008, 17:14
depeche87 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie wyczułeś ironii w mojej wypowiedzi.
Wolę 100x polską ligę od angielskiej. Chodzi mi o to, że powtarza się ten sam schemat co roku.
CIągle niby brakuje "SZCZĘŚCIA". G...o prawda. Tak jak było z Valarengą, Tibilisi i Panatą -i brakuje czegoś co się nazywa psychika i ambicje. Nie można wygrać meczu grając w I polowie 2 minuty, a w II 10 minut.
Przegraliśmy z beznadziejnym zespołem który zwyczajnie w świecie trzeba pocisnąć, a bramki same będą wpadać bo w obronie gubią się jak w 3 lidze polskiej momentami.
a wg. mnie zabrakło trochę umiejętności, zwyczajnie Tottenham ma lepszych piłkarzy i dłuższą ławkę.
Ddf
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.10.2008, 17:27
zacznijmy od tego, że "tak" to sie wzmacnia skład...

ale my przecież nie musimy bo '14 punktów przewagi'
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2008, 17:28
Tak szczerze mówiąc, to Wisła miała w tym meczu więcej dobrych okazji. Pechowo stracona bramka, niewykorzystane dwie dobre okazje strzeleckie, słupek. Cóż, pocieszające jest to że z dobrym zespołem mieliśmy 4 dobre okazje do strzelenia gola. Problemem jest to że nie umiemy ich wykorzystać. Problemem było przygotowanie fizyczne Wisły. Nie oszukujmy się, chociaż zawodnicy angielscy są bez formy to jednak ich parametry wydolnościowe i szybkościowe są znacznie lepsze niż polskich graczy. I to było widać. To nie była kwestia tego że my zagraliśmy słabo, po prostu takie tempo jak z Arką, to na TT nie wystarczy, niestety. Ich zabiegać się nie da, jedynie technika na poziomie hiszpanskiej pierwszej ligi. Blisko było, tak obiektywnie patrząc to sytuacji i my i oni w tych obydwu meczach mielismy tyle samo. Oni mieli lepszą kondycję i trochę wiecej farta.
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Stary 02.10.2008, 17:32
Nie macie szacunku do innych druzyn to zawodnicy Wisly widocznie tez tego szacunku nie mają do rywala.

Cupiał Kraków zagrała bez ambicji.
Odpowiedz cytując
BęczarkaTS
Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2008, 17:33
skydancer napisał(a):Wyświetl post
No i tak powinnismy grac, 10 minut i Lech już prowadzi. Zobaczcie na dynamikę meczu!
Co ty Austrię do Totenhamu przyrównujesz?
Powód: Kolejny z dysortografią?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2008 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Stary 02.10.2008, 17:35
Cytat:
zacznijmy od tego, że "tak" to sie wzmacnia skład...

ale my przecież nie musimy bo '14 punktów przewagi'

To trzeba bylo wygrywać z Tibilisi i Valarengą gdy się miało wzmocnienia i prawie cały skład reprezentacji Polski.
Odpowiedz cytując
mendoza
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.10.2008, 17:35
Powiem tak:
Mam dość samobójczych goli Głowackiego
Mam dość straconych szans przez Sobolewskiego
Tym panom dziękujemy
Ostatnio edytowane przez mendoza : 02.10.2008 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2008, 17:37
Napisz coś więcej na ten temat
To my gramy na czyjejś licencji? Korzystamy z czyjegoś współczynnika?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2008, 17:38
Moim zdaniem najbardziej zabrakło nam umiejętności w ofensywie oraz trochę szczęścia przy stracie bramki i w końcówce meczu. Braki na na skrzydłach i na pozycji ofensywnego pomocnika uniemożliwiały nam przełamanie obrony Tottenhamu. Oby te braki nie dały o sobie znać w lidze w kolejnych meczach.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.10.2008, 17:40
Lech musi wykorzystać fart w losowaniu i wejść do uefa, Austria to cieniasy, są znacznie słabsi niż wtedy gdy klepali Legię. Budżet na poziomie Lecha.
Już to, że Lech przegrał w Wiedniu jest śmiechu warte...
Przeciwnika klasy Austrii puknęlibyśmy spokojnie, A T nawet cienki to inna półka.
Szkoda, że nie doprowadziliśmy chociaż do dogrywki...
Cóż... oby były w zimie jakieś inwestycje w Wiśle

mendoza wyluzuj. piszesz o dwóch filarach Wisły, jak zwykle dali z siebie ile mogli... poza tym widoków na lepszych raczej nie ma.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.10.2008 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2008, 17:43
mendoza napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak:
Mam dość samobójczych goli Glowackiego.
Mam dość straconych szans przez Sobolewskiego.
Tym panom dziękujemy.

A co...jak Sobol strzelił z Panatą to był zajebisty, tak I czy niewykorzystana sytuacja z Beitarem jakoś wpłyneła na wynik dwmeczu NIE! Więc pomyśl zanim coś napiszesz!!

Co do Głowy...gość ma cholernego pecha, choć wydawało mi się, że był faulowany w tej sytuacji..ale trudno...mógł Diaz strzelić w pierwszej połowie, mógł Brozio gdyby miał więcej szczęścia, prawie strzelił Marcelo...tylko trochę szczęscia...:-(
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2008, 17:44
Ma ktos link do meczu Lecha ?
Jak długo na Wawelu .............

Od: 11.2002

Stary 02.10.2008, 17:44
mendoza napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak:
Mam dość samobójczych goli Glowackiego.
Mam dość straconych szans przez Sobolewskiego.
Tym panom dziękujemy.
mam dosc takich "kibicow"...
Odpowiedz cytując
Macko92
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 02.10.2008, 17:45
arti napisał(a):Wyświetl post

Ale czy dogrywka by nam coś dała? Angole na pewno byli lepiej przygotowani kondycyjnie, tymczasem nasi pod koniec już ledwo biegali. Z drugiej strony ich trener sciągnął z boiska paru ofensywnych graczy i wprowadził obrońców, lecz nie sądzę by to nas jakoś wtedy poratowało. Ale gdybać to sobie możemy, jest jak jest i nic tego nie zmieni... niestety.
Ostatnio edytowane przez Macko92 : 02.10.2008 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.10.2008, 17:47
To trzeba bylo wygrywać z Tibilisi i Valarengą gdy się miało wzmocnienia i prawie cały skład reprezentacji Polski.
Od kiedy to w meczu z Valerengą mieliśmy "prawie cały skład reprezentacji Polski"?

Większej bzdury od lat nie słyszałem.

Najpierw naucz się trochę historii, sprawdź, jak było, a dopiero potem pisz.

I w czym tamten mecz uniemożliwił latem Cupiałowi posłuchanie Skorży i sprowadzenie przynajmniej 1-2 dodatkowych zawodników?

Ktoś tu wspomniał o Lechu - różnica między nimi a nami polega na tym, że oni mają dziś znacznie mądrzejszą Radę Nadzorczą, która wie, dlaczego zespół należy wzmacniać, a nie regularnie osłabiać i odmawiać transferów trenerom. Mamy to, na co tak usilnie zapracowała sobie Rada Nadzorcza Wisły latem - w decydującym momencie znów brakuje odrobiny więcej umiejętności.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 02.10.2008 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Stary 02.10.2008, 17:47. -
arti napisał(a):Wyświetl post
Lech musi wykorzystać fart w losowaniu i wejść do uefa, Austria to cieniasy, są znacznie słabsi niż wtedy gdy klepali Legię. Budżet na poziomie Lecha.
Już to, że Lech przegrał w Wiedniu jest śmiechu warte...
Przeciwnika klasy Austrii puknęlibyśmy spokojnie, A T nawet cienki to inna półka.
Cóż... oby były w zimie jakieś inwestycje w Wiśle
Pewnie.
Wszystkich puknelibysmy prócz ostatniej drużyny ligi angielskiej.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.10.2008, 17:47
Nie macie szacunku do innych druzyn to zawodnicy Wisly widocznie tez tego szacunku nie mają do rywala.

Że co? Rozwiń swą myśl bo nie rozumiem...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2008, 17:49
BęczarkaTS napisał(a):Wyświetl post
Co ty Austrię do Totenhamu przyrównujesz?
Austria przez 30 minut miała więcej z gry niż Koguty przez cały mecz.

Nie wylewam swoich żalów, jestem tylko rozczarowany postawą naszych graczy bo jak widać da się grać z ambicjami.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 02.10.2008, 17:50
Rzucilismy na szale tyle ile moglismy. Nie mam zalu do chlopakow, choc zal odpadniecia pozostanie spory. TT doskonale zablokowal nam pressingiem mozliwosci gry kombinacyjnej. Pozostala gra powietrzna, ale jedyna opcja Skorzy na pozycji srodkowego napastnika okazal sie...Marcelo. Brawo dla Skorzy za ten manewr, ale to tylko osmieszylo cala dzialanosc zarzadu, prezesow i ich nieudolnosc (od kilku sezonow) w znalezieniu wysokiego srodkowego. Prawda tez taka, ze za darmo takich zawodnikow nie ma.

Trzeba sie zastanowic przed przyszlym sezonem, juz teraz, jakie sobie cele stawiamy na wiosne/lato 2009. Inwestujemy w 2-3 konkretnych zawodnikow 3-5mln euro czy bedziemy sie mamic iluzjami, ze Kmiecik(bez obrazy) wprowadzi nas do LM? Czy znow skoczymy na jakies eliminacje pucharowe z niepelnym skladem?

BRAWO ZA WALKE, TT byl po prostu lepszy
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów