|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
29 na eurosporcie o 13
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Al Jazzera transmitowała mecz i do tego Live, hehe to w tamtym rejonie świata już nas znają
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Rzecz jasna Hiszańska TV3 i La Sexta. Japońska J Sports. M-net/Supersport z Afryki Południowej. Niemiecka Astro. Amerykańska Perform i ESPN. Czeska CzechTV. no i Polska ![]()
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.08.2008 o godz. 16:40.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła - Barca - czyli kompleks zwycięzców
"Ciekawe, że kiedy w polskiej piłce zdarzy się coś pozytywnego, dla nas napilniejsza jest debata o tym czy faworyzowany rywal grał na poważnie. Tak jest dziś po niespodziewanym zwycięstwie Wisły nad Barceloną. Jestem właśnie po lekturze prasy w Katalonii, która nie ma wątpliwości, że porażka w Polsce bardzo szkodzi wizerunkowi ich klubu. Barca przegrała wczoraj pierwszy mecz od czasu, gdy trenerem został Pep Guardiola - niebyt długo, ale jednak, nawet towarzyskie spotkania przed sezonem nowy trener traktował poważnie. Poważnie potraktował także rewanż z Wisłą - wystawiając najsilniejszy skład. Na pewno nie było to konieczne do awansu, bo 5:0 Wisła nie wygrałaby pewnie i z rezerwowymi. Ale Guardiola chciał w Krakowie zwyciężyć. Stałem blisko, gdy przegrani piłkarze Barcy wychodzili z szatni. Iniesta powiedział, że Wisła okazała się znacznie silniejsza niż mu się wydawało po pierwszym meczu. Nie, na twarzach graczy Guardioli nie było przerażenia, oni plan podstawowy, czyli awans do Ligi Mistrzów w Krakowie wykonali. Ale taki Henry pozwolił sobie na brutalny faul w 92. min po którym powinien wylecieć z boiska. Mistrz świata (1998), wicemistrz świata (2006) i mistrz Europy (2000), wielokrotny król strzelców Premier League nie zapanował w Krakowie nad nerwami. A potem musiał stanąć przed dziennikarzami z całej Hiszpanii i wytłumaczyć się z porażki. To samo Dani Alves za którego Barca dała 35 mln euro, to samo najlepszy gracz ostatniego Euro Xavi Hernandez. Parę lat temu w meczu Polska - Białoruś widziałem Aleksandra Hleba, który wyglądał jak Maradona na tle naszych piłkarzy. Wczoraj Wisła nie pozwoliła mu na nic. Wisła, która grała w składzie znacznie bardziej osłabionym niż Barca (bez Głowackiego, Cantoro, Sobolewskiego). Jeśli nawet gwiazdorzy nie zagrali jak o życie, to i tak są wystarczająco silni, by nie przegrywać w Polsce. Ale przegrali i ktoś ich do tego zmusił. Przy tej całej bryndzy w naszej piłce warto się raz skupić na tym co pozytywne, bo większych sukcesów niż zwycięstwa nad Barcą (prawie 400 mln rocznego budżetu) to my już mieć nie będziemy. Gracze Wisły przełamali wiele barier. Może warto by zostało z tego coś wiecej niż wrażenie, że zamożny rywal ich zlekceważył. Kiedy słucham wywodów polskich kibiców, to czasem mi się zdaje, że mamy jeszcze głebsze kompleksy niż nasi piłkarze." http://darekwolowski.blox.pl/2008/08...wyciezcow.html Andrzej Niedzielan: No i Barcelona za nami http://www.weszlo.com/blog/4
Ostatnio edytowane przez leszekm : 27.08.2008 o godz. 17:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Autentyczna historia
25 minuta meczu, E2 prawie na samej górze i prawie przy E3 - fajne miesca patrze w prawo, przez ludzi przepychająsie dwie kobiety, bardzo ciemna karnacja, kolo 1.50cm wzrostu, chyba mama z córką, idą z biletami w ręku i patrzą na numery siedzeń. i tak jak w Dniu Świra se mysle "no to ja juz wiem ze one idą na moje miejsce". Okazało sie ze mialy siedzenia dwoch kumpli po prawej z którymi defacto przyszedłem na mecz. widzialem kumpli jak gestykulują i pokazują miejsca rząd wyżej nad nami, dokladnie 2 wolne, zeby sobie tam usiadły. normalne. rozmowy nie slyszalem bo huk jak cholera w koncu nie wytrzymalem, bo wiedzialem że zaraz te babury nas rozdzielą, zblizylem sie i wygarnąłem - "sluchajcie, przychodzicie w srodek meczu i domagacie sie zwolnienia siedzień ?!?!?!" na to kumpel, - "słuchaj, to hiszpanki, ni w ząb cie nie zrozumią!" ... taaaa... zmieszany stanolem na swoim miejscu a chłopaki nie mogąc sie dogadac staneli rząd wyżej. trudno. ale co dalej. te hiszpanki stanely jak wryte kolo mnie, totalnie zazenowane atmosferą. wogole ze staly to byla jakas masakra. jedna siadla po 10 minutach. druga chwycila koma i dzwonila ale ledwo sie mogla dogadac. jestem cholernie ciekaw co tam mowila. i ....i.. nie wytrzymały do przerwy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
komentarze po meczu Wisła 1-0 Barca "kibiców" FCB z Polski, jeden z nich:
Cytat:
Wiecie, chłop sobie chodził po Krakowie i przechodniów pytał komu kibicują.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.08.2008 o godz. 17:54.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
SpoXster napisał(a):
Gratulacje Wisła. Piłkarze, kibice - mistrzostwo! Andrzej Niedzielan napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez Elendil : 27.08.2008 o godz. 19:34.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy komentarz:
Grzegorz Saj: Rozkapryszona Barcelona http://www.futbolnet.pl/news/grzegor...ona_65596.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szkoda, że od losowania zależy tak wiele. W LM zagrają m.in. takie firmy: BATE Borysów; Aalborg BK; Dynamo Kijów; FC Basel; Anorthosis Famagusta [Liverpool męczy się w dogrywce z Standardem Liege, kto wie, czy nie będzie karnych].
Sądzę, że bylibyśmy w stanie pokonać każdą z tych drużyn. http://www.weszlo.com/news/944
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 27.08.2008 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Akurat Dynamo Kijów trochę nie pasuje do tych wymienionych bo Spartaka zmiótł z boiska w obu meczach, a Standard pokazuje kawał solidnej piłki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bez kitu, ze cztery czy pięć drużyn jest takich, że ja pierd*lę
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
120. minuta meczu i 210. dwumeczu i Liverpool strzela bramkę. Cóż, przynajmniej ubył nam jeden silny potencjalny przeciwnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
no więc jutro 3mamy kcuki za reszte a w piątek modlitwa o losowanie " in plus" , bo od tego zalezy 49,9% szansy na fazę grupową.
Jeśli nie trafimy na Milan , Seville , zespoły angielskie i Schalke to z resztą "bandy" mamy większe lub mniejsze ale szanse. Licze tym razem na zespół pokroju rozstawionego rzecz jasna Brugge , Metalista Charków(Gańcarczyk?) czy Banika OStrava bo ile pecha mozna miec w 1. sezonie (obym nie musiał napsiac "ze dużo " (nie lekceważac rywala) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Łukaszenka posra się ze szczęścia chyba...brawa dla Sosina. Zapewne spełni jedno ze swoich większych sportowych marzeń.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobry tekst Wolowskiego, jednak sa jeszcze w Wyborczej normalni dziennikarze sportowi.
Natomiast jesli chodzi o zachowanie zawodnikow Barcelony to chcialem zwrocic uwage jak w Krakowie zachowywal sie Real i jego gwiazdy. Otoz nie bylo zadnych problemow zeby zdobyc autograf od pilkarzy, kibice mogli ogladnac caly trening przed meczem a i prywatnie, co opowiadala mi kolezanka pracujaca akurat wtedy w Sheratonie, byli bardzo sympatyczni i otwarci na wszelkie propozycje zrobienia fotki czy zlozenia dedykacji. Ot tego czasu zawsze sciskam kciuki za pilkarzy madryckiego klubu kiedy rozgrywaja swoj mecz. Z reszta pamietam tez opowiadanie Jurka Dudka jak Casillas i spolka palili sie aby wpasc kiedys i zaimprezowac w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W środę rano po meczu w serwisie sportowym CNN był dość duży materiał o meczu Wisły. Zaraz po relacji z US Open, fragmenty spotkania, komentarz o dobrym meczu i ambicji Wiślaków... Aż się jeszcze milej zrobiło....
![]() ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Guest
|
|
|
Steaua też weszła do LM. 2-2 i wczoraj 1-0 u siebie z Galatasaray
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kiedy jest losowanie z udzialem Wiselki do Pucharu Uefa?
![]()
Miłość, wierność, całe życie z Wisłą, honor, przyjaźń jest sprawą oczywistą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wiecie może na jakiego rywana może trafić w 1. rundzie pucharu UEFA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
na kogo moze trafic Wisła...?
http://wislaportal.pl/news.php?id=13815 |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
AC Milan, Sevilla, Tottenham Hotspur, itd.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nawet słynna Barcelona naszej Wisły nie pokona!!!!! Brawo Wisła!!! Mieliśmy trochę szczęścia, ale wszystko skończyło się dobrze (poza pierwszym meczem, ale nie ma sensu rozpamiętywać tylko próbować w UEFA, jutro losowanie, poproszę Stade Rennes dla Wisełki).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję że ta ambicja i chęć wygrania w meczu o pietruszkę zostaną czymś nagrodzone. Np. awansem do Ligi Mistrzów za rok. Albo chociaż do grupy UEFA i wyjściem z grupy w tym roku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli dzis bedziemy wiedziec na kogo mozemy trafic (?) , o ktorej dokladnie..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
1 runda el Lm --najtrudniejszy rywal....
2 runda el Lm -najtrudniejszy rywal... -------- 1 runda el P UEFA .... ![]() Ehh i znowu wszytko w rekach opatrznosci ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|