The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sorel
Banita

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2008, 18:49
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A jaki był sens trzymania Cantoro na boisku który największe zagrożenie stwarzał pod naszą bramką... Łobodziński to samo. Skorży brakuje tego co potrafił zrobić np. Leo w meczu z Kazachstanem, zrobić zmiane po to żeby wstrząsnąc drużyną.
Mysle ze jakby Skorza mial kim wstrzasnac, to by to zrobil. Myslisz ze Niedzielan, ktory jest bardzo daleko od formy cos by zdzialal ? A Maly ? Robi duzo wiatru i tylko tyle.
Niestety Mauro zagral totalna pyte, ale wprowadzenie Lobodzinskiego bylo chyba najrozsadniejsze. Niestety nie mamy wartosciowych zmiennikow, a bez nich nie mozemy "wstrzasnac".

@Pennywise: temat do zamkniecia BO... ?
Ostatnio edytowane przez sorel : 02.10.2008 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.10.2008, 18:51
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A jaki był sens trzymania Cantoro na boisku który największe zagrożenie stwarzał pod naszą bramką... Łobodziński to samo. Skorży brakuje tego co potrafił zrobić np. Leo w meczu z Kazachstanem, zrobić zmiane po to żeby wstrząsnąc drużyną.
mieliśmy grać w dziewięciu? Kogo miał wpuścić?
Ddf
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.10.2008, 18:54
Może ci co lamentują niech zaczną kibicować starozakonnym. Oni to przynajmniej za często w pucharach nie grają a walczą o ligowy byt.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.10.2008, 19:04
Według mnie Marcelo to będzie taki lepszy Darek Dudka czyli zapchajdziura mam nadzieje że inaczej to się skończy i nie będzie tak bardzo chciał wyjeżdżać za granice

Jesteśmy z Wami dla Nas jesteście Mistrzami
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 02.10.2008, 19:06
Widzę że jak zwykle porażka jest sierotą!Winni wszyscy czyli NIKT! Najmądrzejsi walą po Głowie B.Cupiale Skorży i Bóg wie jeszcze po kim. Nie na miejscu jest hasełko czy wygrywasz czy nie... bo w Europie MY przegrywamy, regularnie ,standartowo i z można powiedzieć "z drugim sortem" tj.Walarenga, Dynamo,Vitoria Anderlecht itp. Jak każdemu kibicowi mnie również to obrzydło. Możemy coś zrobić? Nie NIC! Trzeba sobie to jasno powiedzieć Chyba że macie na oku jakiegoś szejka naftowego albo Abramowicza bis, który wesprze Bogusia w finansowaniu klubu. Kasa, kasa, kasa ,baza szkoleniowa , skauting i KUPA SZCZĘŚCIA!-my tego wszystkiego nie mamy! Sen (tegoroczny) o pucharach się skończył, nie wolno po raz en-ty rozwalać drużyny do fundamentów. Skorża to zdolny gość, Diaz Jirsak to przyszłość. Dzisiaj moim zdaniem przegraliśmy przez bojażń. Nasza Wisełka personalnie ma też wiele słabych punktów i to też trzeba sobie jasno powiedzieć. O kogo chodzi? nazwiska "najsłabszych ogniw" wymieni każde 8-letnie dziecko które było dziś na R22. Na pewno nie jest to Głowacki , pecha chłop ma w życiu to fakt ale za zdrowie i serce dla Wisły -szacunek!. Du.peche87 -komu ty wogóle kibicujesz? żal przez Ciebie przemawia czy zielska się najarałeś? Co to za Cupiał-Wisła? troche szacunku, macie pisać takie obrażliwe bzdety to nie piszcie! I jeszcze jedno!najwyższa pora usunąć PZPNowskiego raka! , Niech nas FIFA "zbanuje", wsadzi walkowery, wisi mi to byle tych wieprzy pogonić raz na zawsze. Bo nasza piłka już i tak niżej nie upadnie!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.10.2008, 19:07
jesteśmy w diabeł sałabi na Europe.nic nie graliśmy,gówno znaczymy. Z leszczami odpaść,no ale z Arką wygralismy 4-0. Mówiłem,że w lidze coś znaczymy i tyle. jesli wyjdziemy poza własy obornik to czuć gówno....

Wg mnie Marcelo do ataku, najepiej gasi piłkę sposód leszczy pokroju Brożka i Bogusksiego. łobodziński i Zieńczuk to huj a nie piłkarze na ambicje Wisły. Bo rozumuiem,że naszymi abmicjai jest obrona MP i w....... z bliżej nie znaną drużyna w eliminacjach LM.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.10.2008 o godz. 19:11.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 02.10.2008, 19:12
jestem również rozgoryczony, smutny i wszystkie najgorszej maści uczucia są we mnie ale cóż trudno.. bywa.. choć TT był dziś do przejścia..;/

co do Arka to myśle że on to będzie przeżywał jak nikt inny, przecież jest kapitanem WISŁY, dalej go uważam za jednego z najlepszych polskich stoperów...

dużym plusem jest gra Diaza, fajnie sie wyrobił, umie podać, strzelić, przedryblować i jest bardzo waleczny, moim zdaniem powinien posłać Mauro na ławkę..

uff ale Wojtek Łobodziński miał szczęście, że to nie on strzelił tego samobója, wszak byście go chyba żywcem zakopali ;]

wyluzujcie już... emeocje opdają powoli... naszym celem jest Mistrzostwo i kolejna batalia o zaistnienie w europie..
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 02.10.2008, 19:14
Szkoda, bo mieliśmy duże szanse na wygraną, jak słusznie Skorża mówi.
Gdyby Sobol się na techniczny strzał nie silił tylko przyładował (a ma z czego) to by bramkarza z piłką do bramki wrzucił; poprzeczka, szczupak Brozia, strzał Marcelo i jeszcze przynajmniej dwie sytuacje w których właściwie musiało wpaść ... i nie wpadło.
Chłopaki zagrały początek meczu i początek II połowy mizernie ale i tak przy odrobinie szczęścia wygrali byśmy awans.
Szkoda ....
Odpowiedz cytując
Arsen
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2008, 19:18
Miliśmy pecha słupek samobój, Lech ma szczęście bramka na 2:1 w 86-min.Boje się że wejdą i kasa będzie dla Lecha i zaczna rządzic się w lidze
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Widze ''+'' z tego meczcu, Diaz, naprawde chlopak nam sie wyrabia, wiekszosci akcji szla przez niego, czasami sobie nierazdzil ale badzi co badzi to byl Tottenham, podanie do Pawla, klasa. Mysle ze jeszcze troche czasu i na LEWYM SKRZYDLE, podkreslam to, a dokladnie w II linii bedzie naszym lekiem na brak jednego strony (Boguski sam na bokach niebedzie wreszcie biegal). Lobo powoli wraca do formy, a wiec zapowiada sie pasjonujaca walka o miejsce w skladzie, a do tego jeszcze Zieniu, ktorem napewno kryzysk kiedys przejdzie.
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

buters87 napisał(a):Wyświetl post
Naszym celem jest Mistrzostwo i kolejna batalia o zaistnienie w europie..
Dokładnie popieram tu kolegę wygrajmy znowu MP i za rok powalczmy z ulepszonym składem mam tylko nadzieje że szczęście w losowaniu będzie sprzyjać i w temacie pl "Wisła w Europejskich Pucharach 2009/2010" będziemy mogli pisać o rywalach w rupie LM np Barca Milan Celtic i My

PS Jakby miała być porażka w karnych z TT to bym chyba zawał serducha miał
Powód: Ortografia
Ostatnio edytowane przez Schabek : 02.10.2008 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2008, 19:21
Schabek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie popieram tu kolege wygrajmy znowu MP i za rok powalczmy z ulepszonym składem mam tylkop nadzieje że szczęscie w losowaniu bedzie sprzyjać i w temaci pl "Wisła w Europejskich Pucharach 2009/2010" będziemy mogli pisać o rywalach w rupie LM np Barca Milan Celtic i My
Niestety ten ulepszony skład jest podstawą, której nie możemy się doczekać...
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.10.2008, 19:21
mendoza napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak:
Mam dość samobójczych goli Głowackiego
Mam dość straconych szans przez Sobolewskiego
Tym panom dziękujemy
Co za.....
Wstydu nie ma , czyli jest postęp Bez wzmocnień to my możemy sobie grać ale w pucharze ekstraklasyl
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.10.2008, 19:24
Wstyd jest !!!!!! Bo można było grac od 1 minuty tak jak grali w końcówce, ale Wisła prawie cały mecz grała asekuracyjnie, aby nie stracic, niestety jeśli ma się bramkę do odrobienia to trzeba ryzykowac, nie zaryzykowali zagrali zachowawczo i wynik jest jaki jest, to że stac było ten zespół na awans pokazali w końcówce, zawiodła taktyka i psychika tyle w temacie. Aha i od następnego meczu Marcelo za Głowackiego do 1 składu.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 02.10.2008, 19:27
A ja mam nadzieje, że Skorża nie poleci.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.10.2008, 19:30
Dziś nie było tego błysku co z Barceloną i Beitarem - przestraszyli się , uwierzyli że łatwo ich pykną czy to po prostu nie był ich dzień. To były dwie w miarę równorzędne drużyny. Nie udało się bardzo szkoda.

My też nie błyszczeliśmy gdy szły dobre akceje były spięcia - D wrzało - poza tym było słabo. Widać taki dzień do dupy.

Skorża zostanie - natomiast boję się że porażka może zadecydować że Paweł zimą pójdzie
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 02.10.2008 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.10.2008, 19:32
Arsen napisał(a):Wyświetl post
Miliśmy pecha słupek samobój, Lech ma szczęście bramka na 2:1 w 86-min.Boje się że wejdą i kasa będzie dla Lecha i zaczna rządzic się w lidze
Za grę w fazie grupowej pucharu UEFA płacą grosze. Zresztą na razie Lech jest na oucie. Co do Wisły, zagrała słabo. Marszałek ma rację, jesteśmy za słabi na Europę. Wisła może rządzić w lidze polskiej, ale świat nam ucieka...Polska piłka w ogóle zaczyna przypominać mi północnoirlandzką, tam są 2 zespoły łojące wszystkich - Glentoran i Linfield, ale w pucharach nie istnieją. Tutaj to samo.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Stary 02.10.2008, 19:35
matt_21 napisał(a):Wyświetl post
Wstyd jest !!!!!! Bo można było grac od 1 minuty tak jak grali w końcówce, ale Wisła prawie cały mecz grała asekuracyjnie, aby nie stracic, niestety jeśli ma się bramkę do odrobienia to trzeba ryzykowac, nie zaryzykowali zagrali zachowawczo i wynik jest jaki jest, to że stac było ten zespół na awans pokazali w końcówce, zawiodła taktyka i psychika tyle w temacie. Aha i od następnego meczu Marcelo za Głowackiego do 1 składu.
Z powodu bramki samobojczej (btw, dla mnie Glowa byl faulowany)? Cale szczescie nie jestes trenerem
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2008, 19:43
Dobrze było i dobrze jest nie ma co gadać tylko mistrza trzeba zrobić. Jedyne co mnie irytuje to pieprzenie o niezrealizowanych założeniach.. poprostu przegraliśmy i tyle.

P.S.
Pora meczu z dupy bankowo bym i wiele ludziposzedł gdyby mecz był chociaż o 18..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2008, 19:51
Scenariusz nie jest najgorszy... Lech przeszedl dalej i bedzie musial laczyc gre w lidze z pucharem UEFA. A u Smudy nigdy nie bylo z tym rozowo. Priorytetem jest mistrzostwo w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.10.2008, 19:51
matt_21 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Ty i Marszałek mówię - Marcelo do "11", ale... do ataku z Brożkiem Diaz i Boguski na skrzydła (Łobo i Zieniu - ława), w środku dwóch z trójki Jirsak, Sobol, Mauro i zobaczymy co to da. To wydaje się być trochę chore, ale co mamy do stracenia?
Gratulacje dla Poznania. Moim zdaniem gdyby mieli na ławce Skorżę zamiast Smudy to mieliby awans w kieszeni najpóźniej dziś po 1 połowie. Z kolei gdybyśmy mieli na wydatki te 2 bańki euro, które wydali w lecie to przeszlibyśmy dziś T.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.10.2008 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
Pijus
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2008, 19:54
Dzien porażek. Wisła odpadła, Lech awansował.....gorzej być nie może
Team America Rulezzz :cool:
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2008, 19:54
Brakowało nam tego piłkarskiego farta niestety, było dużo szans ale ich nie wykorzystaliśmy. Piękna bramka Brożka to cieszy, szkoda że nie udało się.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2008, 19:56
nesta napisał(a):Wyświetl post
Scenariusz nie jest najgorszy... Lech przeszedl dalej i bedzie musial laczyc gre w lidze z pucharem UEFA. A u Smudy nigdy nie bylo z tym rozowo. Priorytetem jest mistrzostwo w tym sezonie.
Ciężko żeby w naszej sytuacji po odpadnięciu z pucharu priorytetem było coś innego.. normalnie piszesz jakbyśmy jakiś dylemat mieli co wybrać
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2008, 19:57
thechris,

Jak mozesz porownywac te dwa mecze ? Lech by z Tottenhamem nawet bramki nie strzelil. Natomiast podejrzewam, ze taka Austrie Wisla zjadlaby na sniadanie spokojnym 3:0.
To druzyny zupelnie roznych klas.

Jedyny kto mi sie podobal u Wiedenczykow to Acimovic. Za takich graczy mozna placic miliony euro i oferowac gaze liczone w setkach tysiecy.
Odpowiedz cytując
@lek
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.10.2008, 19:57
Ja jastem totalnie załamany.
Po prostu przegraliśmy?!!! Mistrz Polski przegrywa z ostatnią drużyna ligi angielskiej to jest dla mnie dramat.
ROK walenia się w gównie zwanym ekstraklasa którego zwieńczeniem, deserem, nagroda miała być przynajmniej gra w PU przez jesień traci na znaczeniu. ZNOWU odpadamy w przedbiegach z zespołem który ZNWOU był w naszym zasięgu. DRAMAT
NIE MOZNA mówić ze NIC sie nie stało...
O-D-D-A-W-A-J---K-R-E-W---! =>WEJDŹ!<=

Odpowiedz cytując
Macko92
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 02.10.2008, 19:59
medyk napisał(a):Wyświetl post
Dobrze było i dobrze jest nie ma co gadać tylko mistrza trzeba zrobić.
No niewiem czy jest tak dobrze, zdobycie majstra nie będzie w tym sezonie należało do najłatwiejszych zadań. Bo, nie daj Bóg, pare kontuzji, pare kartek się złapie (odpukać w niemalowane i wypluć przez lewe ramie) i rozsypuje się nam skład. Kompletny brak ławki rezerwowych w tym sezonie, gdzie myśmy rozpuścili ten dobytek z zeszłego roku? W zimie musimy podjąć jakieś duuuże zakupy, najlepiej hurtem, dużo i ze zniżkami.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.10.2008, 20:00
Nie ma się co załamywać - ten mecz pokazał na co nas stać - w obronie jako tako ale w ataku za mało argumentów. Paradoksalnie awans Lecha powinien podziałać na naszego Dobrodzieja pozytywnie - Lech wydał trochę grosiwa i awansował! Może zatem i Wisła wyda trochę kasy i też awansuje w następnej edycji pucharów? Mam nadzieje że tak p.Cupiał pomyślał po dzisiejszym dniu

Gramy w lidze i trzeba mieć nadzieje że tutaj będzie dobrze, kolejne MP

A mecz z TT - akurat na remis... (owszem cuda się zdarzają ale niestety nie nam dzisiaj)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.10.2008, 20:02
Nie wiem jak to sie dzis stalo ale Wisla wygladala jakby nie miala sil. Jakis dzien pechowy, czy godzina zla...Ogolnie jesli sie ogladalo dwa dzisiejsze mecze to widac straszna roznice w grze. Tempo akcji nieporownywalnie szybsze w meczu Lecha. A czy Austria taka duzo slabsza jest to nie wiem, bo to co dzis pokazal TT to moim zdaniem zenada...W obronie byli tak daremni ze szok. Szkoda ze nie mamy na skrzydle takiego Peszki a w srodku np. Bandrowskiego i Stilica... Szkoda tego meczu...szkoda...Aha i Marcelo jest lepszy w ataku niz Marek i Lobo razem wzieci.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.10.2008, 20:04
@lek napisał(a):Wyświetl post
Ja jastem totalnie załamany.
Po prostu przegraliśmy?!!! Mistrz Polski przegrywa z ostatnią drużyna ligi angielskiej to jest dla mnie dramat.
ROK walenia się w gównie zwanym ekstraklasa którego zwieńczeniem, deserem, nagroda miała być przynajmniej gra w PU przez jesień traci na znaczeniu. ZNOWU odpadamy w przedbiegach z zespołem który ZNWOU był w naszym zasięgu. DRAMAT
NIE MOZNA mówić ze NIC sie nie stało...

armagedon ****a

trudno ja się będę dalej walił w tym gównie jak ty to nazywasz ,a ty jak wolisz przyjdź na deser
porażka jak porażka, boli, ale co zrobić

sprawdźcie sobie która jest liga polska a która angielska ,to tak do tego ze gralismy z ostatnia druzyna ligi ang
Ostatnio edytowane przez South : 02.10.2008 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów