The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2008, 12:28
AOT napisał(a):Wyświetl post
jest taka możliwość w winampie, żeby sterować nim bezpośrednio z paska zadań bez konieczności otwierania okna za kazdym razem jak chce przerzucić piosenke ? wiem ze jest taki bajer w windows media playerze, wiec jakby ktos miał namiar na taka opcje w winampie to niech krzyczy.
coś takiego jak to:
Jest taka opcja w Firefoxie. Jeśli serfujesz po necie i np chcesz zmienić piosenkę to wystarczy odpowiedni skrót klawiszowy. Dodatek ten nazywa się Foxy Tunes.
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.09.2008, 12:38
rafiABG napisał(a):Wyświetl post
Ja je mam,zdecydowanie polecam do gier typu CS itp.
Są przystosowane do gier i stworzone przez sławnego gracza o nicku " Fatal1ty "
Właśnie o CS'a mi chodzi

Cytat:
Dobór słuchawek zależy głównie (zaznaczam głównie) od karty dźwiękowej jaką posiadasz. Jeśli integra, to nawet Icemat Siberia (najlepsze moim zdaniem) nie pomogą.
Mam takie coś: Realtek ALC850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.09.2008, 12:52
Jak włożymy kartę ( z full pakietem ) z Cyfry+ do dekodera z Multipakietu ( bez anteny itd ) będą chodziły te kanały które są na karcie od Cyfry ? PILNE !
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.09.2008, 13:09
Sebo_TS napisał(a):Wyświetl post
Jak włożymy kartę ( z full pakietem ) z Cyfry+ do dekodera z Multipakietu ( bez anteny itd ) będą chodziły te kanały które są na karcie od Cyfry ? PILNE !
Jak pzelozysz karte C+ do decodera C+ bedzie chodzilo, ale czasami trzeba przeinstaloac kanaly- znaczy sie znalesc.Ale nie rozumiem pytania bez anteny?
,
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 18.09.2008, 13:37
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
Mam takie coś: Realtek ALC850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]
To jest karta zintegrowana i kupowanie pod nią słuchawek to teoretyczny wyrzut pieniędzy w błoto. Prawda, trochę Ci one dadzą, ale niewiele W pierwszej kolejności proponuję zakup dźwiękówki. Świetna jest Audigy 2 ZS, poszukaj na Allegro bowiem normalnie w sklepach nie jest już sprzedawana. Ja sam na nią polowałem, udało mi się, 120 zł i to do gry (także FPS) do której, nie oszukujmy się, potrzebny jest dźwięk z wyższej pólki Mam do niej słuchaweczki Creative HS600, dźwięk śmiga fenomenalnie i w grze, i muzyce, i filmach.

Pisząc o wyrzucie pieniędzy w błoto mam na myśli pewną rzecz. Jestem stałym użytkownikiem dwóch komputerów: PC i laptopa. Na pierwszym Audigy 2 ZS, na drugim zintegrowana Realtek '97. Przepinam dosyć często słuchaweczki. Różnica w dźwięku kolosalna na plus, oczywiście, dźwięku PCtowego.

Przemyśl czy aby na pewno do CS'a potrzebujesz dźwięk bajeczny Jeżeli tak, Audigy 2 ZS (ok 120 zł) + Creative HS600 (60 zł) to świetne połączenie.
Słuchaweczki
Dźwiekóweczka 1
Dźwiękóweczka 2

Reasumując: polecam podaną wyżej konfigurację jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Tani zestawik, ale bardzo wydajny i sprawający satysfakcję. Popytaj jeszcze na forach o opinię innych ludzi żeby nie było że Cię roluję Ja jestem w pełni zadowolony, choć wiadomo, każdy na ten temat może powiedzieć coś innego

Jak się pospieszysz to masz jeszcze szansę wyciągnąć Aud 2 ZS z Allegro. Jeśli nie, pozostaje Ci jeszcze:

http://allegro.pl/item432467015_creative_sound_blaster_x_fi_xtreme_g amer_box.html#photo

Na temat wyżej podanej się nie wypowiadam bo nie użytkowałem. Krążą jednak słuchy że to tzw "kastrat" i nie warto tyle płacić. Czy to prawda? Nie jestem w stanie powiedzieć
Ostatnio edytowane przez michu-k : 18.09.2008 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.09.2008, 13:39
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak pzelozysz karte C+ do decodera C+ bedzie chodzilo, ale czasami trzeba przeinstaloac kanaly- znaczy sie znalesc.Ale nie rozumiem pytania bez anteny?
Chyba sie nie zrozumieliśmy
chodziło mi o to czy będą działay wszystkei kanały z C+ jeśli taką kartę włożymy do dekodera z Multipakietu ( Multipakiet==> TV, Internet, z Telekomunikacji Polskiej )
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.09.2008, 14:04
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
To jest karta zintegrowana i kupowanie pod nią słuchawek to teoretyczny wyrzut pieniędzy w błoto. Prawda, trochę Ci one dadzą, ale niewiele W pierwszej kolejności proponuję zakup dźwiękówki. Świetna jest Audigy 2 ZS, poszukaj na Allegro bowiem normalnie w sklepach nie jest już sprzedawana. Ja sam na nią polowałem, udało mi się, 120 zł i to do gry (także FPS) do której, nie oszukujmy się, potrzebny jest dźwięk z wyższej pólki Mam do niej słuchaweczki Creative HS600, dźwięk śmiga fenomenalnie i w grze, i muzyce, i filmach.

Pisząc o wyrzucie pieniędzy w błoto mam na myśli pewną rzecz. Jestem stałym użytkownikiem dwóch komputerów: PC i laptopa. Na pierwszym Audigy 2 ZS, na drugim zintegrowana Realtek '97. Przepinam dosyć często słuchaweczki. Różnica w dźwięku kolosalna na plus, oczywiście, dźwięku PCtowego.

Przemyśl czy aby na pewno do CS'a potrzebujesz dźwięk bajeczny Jeżeli tak, Audigy 2 ZS (ok 120 zł) + Creative HS600 (60 zł) to świetne połączenie.
Słuchaweczki
Dźwiekóweczka 1
Dźwiękóweczka 2

Reasumując: polecam podaną wyżej konfigurację jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Tani zestawik, ale bardzo wydajny i sprawający satysfakcję. Popytaj jeszcze na forach o opinię innych ludzi żeby nie było że Cię roluję Ja jestem w pełni zadowolony, choć wiadomo, każdy na ten temat może powiedzieć coś innego

Jak się pospieszysz to masz jeszcze szansę wyciągnąć Aud 2 ZS z Allegro. Jeśli nie, pozostaje Ci jeszcze:

http://allegro.pl/item432467015_creative_sound_blaster_x_fi_xtreme_g amer_box.html#photo

Na temat wyżej podanej się nie wypowiadam bo nie użytkowałem. Krążą jednak słuchy że to tzw "kastrat" i nie warto tyle płacić. Czy to prawda? Nie jestem w stanie powiedzieć
Hmmm... ja nie potrzebuję bajecznego dźwięku, ale na pewno będzie spora różnica(?) jeśli chodzi o dźwięk w porównaniu do słuchawek jakie teraz posiadam - Mediatech za 20 kilka złotych.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 18.09.2008, 14:21
Sebo_TS napisał(a):Wyświetl post
Chyba sie nie zrozumieliśmy
chodziło mi o to czy będą działay wszystkei kanały z C+ jeśli taką kartę włożymy do dekodera z Multipakietu ( Multipakiet==> TV, Internet, z Telekomunikacji Polskiej )
A juz chwytam.
Raczej na stowe nie bo karta C+ jest wspomagana przez decoder czy cos takiego zeby utrudnic zdekodowanie.
,
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 18.09.2008, 15:36
Ile kosztuje wyrobienie paszportu? i ile się czeka? Jestem studentem, także jakaś zniżka powinna być
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.09.2008, 15:48
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A juz chwytam.
Raczej na stowe nie bo karta C+ jest wspomagana przez decoder czy cos takiego zeby utrudnic zdekodowanie.
Karta C+ nie jest powiazana z dekoderem w żaden sposób. Wszystko zależy jaki jest sytem kodowania wykorzystany w tym dekoderze od multipakietu. A jaka tam jest karta do niego włożona normalnie? Jeśli taka jak od C+ satelity tak samo opisana z tyłu tymi samymi nazwami systemow kodowania to powinno działać. Ale czy do multipakietu dostaje się dekoder czy tylko liveboxa? Sa tam wogole jakies karty?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 18.09.2008 o godz. 15:51.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kuba-wisla
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.09.2008, 15:51
Grzechu napisał(a):Wyświetl post
Ile kosztuje wyrobienie paszportu? i ile się czeka? Jestem studentem, także jakaś zniżka powinna być

Pierwsze słysze o zniżkach dla studentów przy wyrabianiu paszportu. Ja czekałem na paszport 3 tygodnie jak wyrabiałem, kumpel robił nie dawno zrobili w 2 tygodnie. Różnie z tym bywa jak nie trafisz na zgreda i powiesz że zależy Ci na czasie może da rade nawet szybciej.
Jazda Jazda Jazda BIAŁA GWIAZDA!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.09.2008, 15:53
Grzechu napisał(a):Wyświetl post
2 tygodnie i był gotowy (kobieta w okienku powiedziała, że zajmie to 3-4) - zniżka dla studentów jest - płacisz 50% - bodajże 75zł.

Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 18.09.2008, 15:58
Dzięki za odp
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.09.2008, 15:59
Czy u Wislakow i w Jamie są kanały TVP Sport albo TVP Info?
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
heyah_pozytywny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.09.2008, 16:32
Mam pytanie. Słyszałem, że dzisiejszy mecz Wisły jest transmitowany na TVP Sport. Nie jest czasem też na TVP Info?
,,Kibic jest od tego by wspierać swoją drużynę, a nie by wspierać najlepszych"
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.09.2008, 16:33
jest

pincet znaków
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.09.2008, 16:48
Kolega wysłał mi na maila zdjęcie,które moge podglądnąć na mailu a przy zapisywaniiu pisze coś takiego :
[zalaczniki.zip
typ pliku : archiwum WinRAR-a(ZIP)

Chodzi o brak Winrara czy co? :/

Dodam,że po zapisaniu wygląda to tak jakby było zapakowane a podglądnąć zdjęcia sie nie da i zdjęcie jest w jakimś zjeba*** pliku.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Dario Silva
Member

Od: 07.2007

Stary 18.09.2008, 17:10
Gdzie w Krakowie znajde dobrego ortopede?
GdYbYm MóGł CoFnĄć CzAs i PoMyŚlEć NaD WyBoReM...
NaWeT DrUgI RaZ WyBrAłByM Tą SaMą DrOgE
Odpowiedz cytując
GabrielloTS
Member

Od: 11.2006

Stary 18.09.2008, 17:47
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Kolega wysłał mi na maila zdjęcie,które moge podglądnąć na mailu a przy zapisywaniiu pisze coś takiego :
[zalaczniki.zip
typ pliku : archiwum WinRAR-a(ZIP)

Chodzi o brak Winrara czy co? :/

Dodam,że po zapisaniu wygląda to tak jakby było zapakowane a podglądnąć zdjęcia sie nie da i zdjęcie jest w jakimś zjeba*** pliku.

no to kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonkę z tym zdjęciem w mailu i daj zapisz jako... w nazwie np foto.jpg i zapisz... o ile to jest jpg ale myślę że tak
Hmmmmm....
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.09.2008, 21:10
Yarp napisał(a):Wyświetl post
Siemka,

Znalazłem coś takiego w sieci:

http://www.2future.pl/Produkt/256/ko...czem,_t-sketch

Co myślicie o takiej koszulce?
Kumpel ma taką tyle że z equalizerem i sobie chwali
Odpowiedz cytując
zimka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.09.2008, 22:20
Ja mam pytanie:

JAk się nazywał rumuśki piłkarz co grał u nas za czasów Petrescu był pomocnikiem rozwiazano z nim bodajże kontrakt;> bo nie moge sobie przypomnieć

Z góry dzieki
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 18.09.2008, 22:24
Hristu Chiacu?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez michu-k : 18.09.2008 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
zimka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.09.2008, 22:24
Christu Chiacu?

Tak Tak o niego mi chodziło wielkie dzieki
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Stary 18.09.2008, 22:25
zimka napisał(a):Wyświetl post
JAk się nazywał rumuśki piłkarz co grał u nas za czasów Petrescu był pomocnikiem rozwiazano z nim bodajże kontrakt;>
Hristu Chiacu przez samo H w imieniu
Powód: Wisła pany !!!
Ostatnio edytowane przez wroobel88 : 18.09.2008 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 18.09.2008, 23:07
Pytanie:

sprzedaż biletów dla posiadaczy karnetów na rewanżowy mecz z Tottenhamem trwa do 23 września. Czy zakup biletu z karnetem po tej dacie również będzie po niższej, zniżkowej cenie, czy tej normalnej?
Odpowiedz cytując
Pavay
Senior Member

Stary 19.09.2008, 08:05
Czy ściągając gry na PS2 z internetu (torrenty) wystarczy tylko nagrać (nero) je na płytkę dvd czy trzeba je dodatkowo konwertować jakimś programem na obsługiwane formaty?
„skoro środek pirotechniczny jest bezpieczny dla gumowej tratwy bez ryzyka jej uszkodzenia, to jest też bezpieczny na betonowej trybunie, w rozsądnej odległości od grup kibiców”
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2008, 08:09
Pytanie:

sprzedaż biletów dla posiadaczy karnetów na rewanżowy mecz z Tottenhamem trwa do 23 września. Czy zakup biletu z karnetem po tej dacie również będzie po niższej, zniżkowej cenie, czy tej normalnej?
a jak myślisz po co sa podane konkretne daty
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 19.09.2008, 08:21
Pavay napisał(a):Wyświetl post
Czy ściągając gry na PS2 z internetu (torrenty) wystarczy tylko nagrać (nero) je na płytkę dvd czy trzeba je dodatkowo konwertować jakimś programem na obsługiwane formaty?
Jezeli sciagasz w formie obrazu to wystarczy tylko nagrac.

A, i musisz miec przerobiona PS2
Odpowiedz cytując
mariokit
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 19.09.2008, 11:38
Gdzie można kupić kurczaka z rożna Tylko nie zielone z Tesco Dawniej były takie budy np: na rogu Miodowej i Starowiślnej albo Kleparzu. Może gdzieś jeszcze taka budka stoi albo w knajpie mają takie rożen.
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.09.2008, 13:46
jak z Łagiewnik dojechac na reymonta
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów