The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2008, 23:17
sq napisał(a):Wyświetl post
w ani jednym poście nie napisałem o wychwalaniu meczu więc rzuć na bok napinkę
cały czas polemizuję o składzie Wisły i ich zmiennikach - o meczu się nie wypowiadałem bo po co - wszyscy się wypowiedzieli nie raz
Pojawiłeś się nieiwadomo skąd i po co. Ekran już pewnie dziś nie raz zabrudziłeś, ale uspokoje cię. Naszymi rezerwowymi się nie martw i pamiętaj że teraz jedziecie na świeżości i na tym co magik Smuda zapodał piłkarzom od swojego dobrego kolegi lekarza z niemiec. Ale jeśli przyjdzie kryzys na waszą drużynę a takie na drużyne Smudy zawsze przychodziły, czy to była Wisła czy później Legia to żadna ławka rezerwowych a drugie 18 piłkarzy jest potrzebnych.

Ten mecz dla Wisły skonczył sie zanim się zaczął. Dwie bramki i trzeba by się było mega szarpać a kopacze wiedzieli że w czwartek jest mecz i to mieli w głowach. Nie było w nich świeżości ani startu do piłki, nie wiem jaki teraz był cykl trenigowy podczas przerwy na reprezentacje ale może tam była wprowadzona jakaś zmiana. Trzeba czasem poświęcić bitwę a wygrać wojnę mam nadzieję że taki jest plan i zamysł Skorży oraz że w czwartek nie bedziemy grali wrzutkami w pole karne...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.09.2008, 23:19
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Eustachy,

Masz niestety sporo racji w tym co piszesz o Skorży. Można zrozumieć jeszcze że gra Cantoro, Pawełek ale Łobodziński? Jeśli Łobo zagra w następnych meczach to w pełni się zgodzę z tobą że Skorża nie jest trenerem na trudne czasy i boi się mocnych posunięć personalnych. Dajmy mu czas do meczu w Białymstoku! Może przejrzy na oczy

Żeby nie było uważam Skorże za świetnego trenera i dlatego ten jego upór i zaślepienie co do niektórych piłkarzy jak Łobodziński czy Cantoro mnie zdumiewa! Nie jestem zwolennikiem zmiany trenera!
Ogryzek, mam dokladnie identyczne zdanie. Absolutnie nie jestem zwolennikiem zmiany trenera !
Po tym co ten czlowiek zrobil dla nas w poprzednim sezonie, uwazam ze powinien otrzymac duzy margines bledu. Jednak jakies granice powinny istniec. Moze to kwestia trudnosci przyznania sie do bledu lub przesadne pielegnowanie atmosfery ? A moze przesadna ufnosc we wlasna cudotworczosc ? Chociaz to mi nie pasuje. Skorza to przeciez skromny facet. A przy tym lagodny, co byc moze wzbrania go przed wyrzadzeniem sprowadzonym przez siebie pilkarzom zbytniej krzywdy.
Ale tak to juz jest. Bledy transferowe zdarzaja sie wszedzie i przyznanie sie do nich jest rzecza powszechna i naturalna.
Co by nie mowic, ale w kwestii transferow, to nie on powinien teraz zbierac ciegi. Lobo to w sumie "tylko" 400 tys.euro. W dodatku jak pamietamy, Skorza byl zwolennikiem innego skrzydlowego, ktorego Lobo mial byc rzekomo lepszym nastepca. O tym jak Skorze potraktowano w tym okienku, juz lepiej nie mowic i w sumie cieszmy sie, ze nie doszlo do zmiany trenera w trakcie przedsezonowych przygotowan, bo podobno bylo tego blisko. Obawiam sie jednak, ze brak realnych wzmocnien zima, moze zaskutkowac dobrowolna rezygnacja i chyba trzeba miec tego swiadomosc.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 14.09.2008 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2008, 23:21
Dokładnie tak jest Arked jak prawisz . . Pozostaje mieć nadzieje aby do wiosny ..... i zobaczymy co będzie z transferami. Chyba wszyscy się zgadzamy że z tym składem personalnym szanse na mistrzostwo są iluzoryczne.
Borinho
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.09.2008, 23:31
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Pojawiłeś się nieiwadomo skąd i po co. Ekran już pewnie dziś nie raz zabrudziłeś, ale uspokoje cię.
Pojawiłem się (jak widzę po dacie) wcześniej od Ciebie ale.. nie denerwuj się.. nie zamierzam akurat z Tobą polemizować. Dyskutować nie potrafią tylko głupcy i ludzie słabi.

Wracając do Wisły - co robili skauci przez cały poprzedni sezon - nie mam pojęcia. Perełki trzeba znaleźć a skauci Wisły chyba szukali nie tam gdzie trzeba (Stilić).
Lewandowski? Wisła walczyła o niego i nie ma co narzekać w jego kwestii na Bednarza. Wg mnie Lewandowski bał się iść do Wielkiej Wisły bo przeczuwał że wiele wody w Wiśle przepłynie zanim przebije się do pierwszego składu. W Lechu policzył sobie że jest Rengifo i Reiss (co już myśli o emeryturze) i będzie mu łatwiej.
Wisła ma kasy od groma więc po jesieni jak nie będzie szło na bank się solidnie wzmocni ale myślę że będzie szukała sprawdzonych na boiskach Ekstraklasy..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2008, 23:42
ja właśnie nie rozumiem Skorży.. czy on nie widzi że Łobodziński i Niedzielan grają kiszkę?
a jak zobaczyłem że Dawidowski wszedł na ostatnie minuty z Barcą... oniemiałem z wrażenia
Sorża nie ma ogromnego pola manewru. Nie pamiętam kiedy padła ta myśl, ale KTOŚ POWIEDZIAŁ KIEDYŚ, ŻE WISŁA MA 13-14 RÓWNORZĘDNYCH ZAWODNIKÓW. Niestety, w tym momencie nie ma lepszych.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2008, 23:44
Sq PYRO !!! macie świetnych skład teraz... ale pamiętaj że sukces buduje ale przyciąga też potencjalnych nabywców . Udało się wam wystrzelić po tylu latach z transferami a Lech mial już być mistrzem lub conajmniej wicemistrzem 2 -3 lata temu. Natomiast z tego co pamiętam to w uefie gracie z łaski Zbysia Drzymały ktory sprzedał swój klubik .Oby nie okazało się że po sezonie odejdzie Lewandowski, Stilic, Murawski i się gra wam posypie. Trafiliście z wzmocnieniami terazi idealnie ale oby was prezes nie zrobił marketu , bo my przed sezonem się osłabiliśmy a wy sie wzmocniliście a mimo wszystkow tabeli jesteśmy przed wami
Macie potencjał na tytuł ale czuje że to jednak my mimo wielu przeciwności w czerwcu będziemy świetować mistrza
Borinho
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 14.09.2008, 23:47
Krótko: Ramos dostał dobrą ściągawkę, nasi niezłą lekcję.

Lech dobił do czołówki i wnosi swoją jakość, swój styl - niemal wszystkie piłki na wolne pole, kultura gry "od piłki", kultura kontrataku. Zobaczymy, co zrobią, gdy będą musieli konstruować. Drużyny Smudy to zwykle zespoły jednej rundy i o tym też trzeba pamiętać.

Skoro mowa o Smudzie - facet się nie zmienia. Z przodu: sprinter, spryciula i techniczny, z tyłu prostota + agresja. Oglądam Peszkę, widzę Dubickiego, oglądam Wojtkowiaka, widzę Mareczka Z. Oglądam Smudę, widzę Smudę : )

Idę o flakon z każdym, że majstra nie zdobędą.

Z pozytywów : Boguski. I nie chodzi mi w pierwszym rzędzie o skuteczność - Rafał rośnie w oczach, coraz lepszy technicznie, coraz lepiej z dynamiką. Drobnymi krokami, ale konsekwentnie. 24 lata to sporo, mimo tego jeśli ma poukładane pod strzechą (a ma) - chłopak ciągle może przepoczwarzyć się z inteligentnego pracusia w kompletnego, uniwersalnego atakującego.

Porażka wg mnie w dobrym momencie. I sportowo, i mentalnie, i kibicowsko wyjdziemy z tego mocniejsi. W lidze była pańszczyzna, będzie gniew. Ze Spurs może być różnie, ale na pewno wyjdą skoncentrowani.

A 4 : 1... to za mało... Wierność mówiąc krótko. Dobrej nocy.
Powód: flakon : )))
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 15.09.2008 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2008, 23:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Ponadto po małym doszlifowaniu
1. Niedzielan za 1 miesiąc będzie jak nowy
2. Małecki zacznie grać i wreszcie zrobi spore postępy!
3. Gołoś wreszcie się wyleczy to wygryzie ze składu Łobo co chyba nie powinno być trudne
4. Baretto - poprawi kondycje i Cantoro laduje na ławie
5. Varga - jak bedzie zdrowy to Sobola posadzi na ławie
Ty chyba k....a jakiś fantasta jesteś.

Nam sa potrzebne transfery 18-23 latków na miare Brozka Lewandowskiego a już najbardziej Błaszczykowskiego a nie zbieranina cymbałów z kartą zawodniczą w ręku.

A cały ten niby Dział Skautów w Naszym klubie można nazwać Albanią....... bo to jest jedna wielka P.A.R.A.N.O.J.A

PS. Ciekaw jestem ilu krytyków Juszczyka ostatnio widziałoby go dzisiaj w bramce...........
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 14.09.2008 o godz. 23:55.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 15.09.2008, 00:13
Devonisch napisał(a):Wyświetl post

Nam sa potrzebne transfery 18-23 latków na miare Brozka Lewandowskiego a już najbardziej Błaszczykowskiego a nie zbieranina cymbałów z kartą zawodniczą w ręku.

A cały ten niby Dział Skautów w Naszym klubie można nazwać Albanią....... bo to jest jedna wielka P.A.R.A.N.O.J.A

PS. Ciekaw jestem ilu krytyków Juszczyka ostatnio widziałoby go dzisiaj w bramce...........
Naszego klubu nie powinniśmy krytykować, a właściwie osób, które odpowiadaja za transfery, bo nie wiemy jakie pole manewru mają.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.09.2008, 03:23
"Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny."

hehe, jesli jestes 'wrogiem' to o spokojnej i rzeczowej dyskusji mozesz zapomniecco niestety nie tyczy sie tylko wrogow
Gdzie zeby nie bylo ze sram na wlasne gniazdo - i tak uwazam ze to forum jest najlepsze w pl, tyle ze specyfika forow kibicowskich jest jasna.

A co do tematu

Wd mnie(i to nie jest jakas rozkmina ktora mnie teraz naszla, tyle ze czas dobry)
Posiadamy 2 wybitnych(jak na polskie warunki)grajkow - Cleber i Pawel Brozek.
Kilku wyrozniajacych sie w pl lidze - Baszczu,Glowa,Sobol,Boguski,Jirsak
Reszta to wedlug mnie zwykli wyrobnicy jakich w lidze niemalo.
Jak dla mnie to oprocz Beitaru , od przerwy zimowej ,nie zagralismy ani jednego meczu, ktory mozna by nawac zajebistym.
Do wczorajszego dnia(moze oprocz finalu pp z Legia) nie zagralismy tez zadnego meczu ponizej krytyki.

Sila nasza byla taktyka Skorzy+marka - w sensie ze kazdy kto z nami gral to lekko sral po porach a to na prawde sprawa wazna.
Wczoraj wszystko pryslo i jak dla mnie to nie jest powod do wieszania sie bo kiedys to musialo nastapic.
Ciekaw jestem jak zespol zareaguje na to.
Mecz z TT(nie łudźmy sie) to bedzie kolejna lekcja -grunt to w miare bez wiekszych strat przeczekac do zimy i modlic sie by nasz wlasciciel opamietal sie.

1.Trener musi zostac niezaleznie od tego czy przegramy w dalszej czesci sezonu z jakimis ogorkami czy nie.
2.Musi sie zmienic podejscie ekipy zarzadzajacej do tego klubu.
3.Nie zmarnujmy tego co zrobil Skorza.
Juz raz pozegnano trenera, ktory wd. mnie byl zajebistym fachowcem - co by sie nie dzialo nie mozna popelnic tego samego bledu.
Problemem nie jest trener, tylko brak w pelni wartosciowych grajkow - gdzie nasz trener sie gubi , ale pomylki sa rzecza ludzka a najlatwiej jest oceniac sytuacje z zewnatrz.

No i na koniec, gratulacje dla Lecha - rozwalili nas doszczetnie, to pierwszy taki lomot od czasow Groclinu gdzie panowalo bezkrolewie.....zaczynam sie przekonywac co do Smudy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.09.2008, 05:29
Prawda jest taka że ta porażka może zadziałać poztywnie ale tylko i wyłącznie wtedy kiedy, sztab szkoleniowy, działacze, RN, właściciel, wyciągną z nie wnioski. Dla mnie oczywiste jest że prawe skrzydło musi wyglądać inaczej niż teraz bo kredyt zaufania do Łobodzińskiego moim zdaniem się wyczerpał. Obrona także wyglądała nie za wesoło, nie wiem czy nie warto zaryzykować z Marcelo. To przecież jest chłopak który grał w klubie gdzie piłkarze po przegranym meczu boją się pokazywać kibicom na oczy.Także presji i emocji miał tam pod dostatkiem. Wydaję mi się, że mecze pucharowe z Tottehamem są dla kilku zawodników walką "o życie", jeśli to pokolenie nie osiągnie nic w pucharach to konieczna będzie "lekka" rewolucja i odmłodzenie składu. Ile razy Ci sami zawodnicy mają zdobywać LM I PU ? Tych szans już było za dużo. Powiem tylko tyle, że w zimie powinniśmy mieć przygotowanych zawodników którzy w niedalekiej przyszłośći bądz od razu beda mogli zastapić Cantoro, Zienia, Lobo, Baszcza, Niedzielana, Pawełka.
Mam pełne poparcie dla trenera Skorży jakie kolwiek rozpatrywanie jego zwolnienia jest dla mnie komedią.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.09.2008 o godz. 05:31.
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 15.09.2008, 06:02
Cytat:
Niedzielną kompromitacje Wisły z Lechem ciężko przeboleć, ale takie jest życie i trzeba wyciągnąć wnioski z tego wyniku. Jak zawsze po każdym meczu oceniamy piłkarzy "Białej Gwiazdy" w skali 1-10. Zapraszamy do lektury.

Mariusz Pawełek - 2 Ten bramkarz nigdy nie był najpewniejszy, ale wczorajsze zawody wybitnie mu nie wyszły. Z jego winy padły przynajmniej 2 bramki dla Lecha, do tego trzeba zaliczyć jeszcze masę niepewnych interwencji.

Marcin Baszczyński - 4 Najlepszy z obrońców Wisły, ale to marne pocieszenie, jak się spojrzy na notę Marcina.

Arkadiusz Głowacki - 3 Moim zdaniem Maciej Skorża zrobił wielki błąd, wystawiając Arka w tym spotkaniu. Zawodnik ten przez miesiąc nie grał w piłkę i to musiało być widoczne na murawie. Trener zmienił go w przerwie, bo sam zauważył, że "Głowa" jeszcze nie jest w dobrej formie.

Cleber - 3 Dawno nie widziałem tak słabo grającego Brazylijczyka, który popełniał dużo prostych błędów. Oby była to chwilowa niedyspozycja, bo dalej nie można tak grać.

Junior Diaz - 3 Lewa obrona nie jest jego pozycją i niestety było to widać. Po pierwsze fatalnej połowie, w drugiej się troszkę poprawił. Najgorsze jest to, że w czwartek za kartki pauzować będzie Piotrek Brożek i Junior chyba zajmie jego miejsce.

Wojciech Łobodziński - 1 Jego występy w Wiśle to jedna, wielka kompromitacja. Zupełnie niewidoczny, nie wygrał żadnego pojedynku i został zmieniony w przerwie. Niestety Kosowskiemu, to on może buty nosić(pozdrowienia dla Bednarza).

Mauro Cantoro - 3 Przez jego głupią stratę Lech zdobył pierwszego gola, który ustawił mecz. Bardzo nierówna forma Mauro, bo potrafi zagrać dobre zawody/

Radosław Sobolewski - 7 Najlepszy z krakowian. Mimo, że był po kontuzji to dał z siebie wszystko. Walczył o każdą piłkę i brał udział w akcji bramkowej Wisły.

Marek Zieńczuk - 3 Lepszy występ niż Łobodzińskiego(gorzej się już nie da), ale brakuje nam Marka z poprzedniego sezonu. Miał jedną okazję na gola, jednak Arboleda zdążył wybić piłkę z linii.

Rafał Boguski - 7 Dobry mecz Wiślaka. Strzelił jedyną bramkę, tworzył wiele zagrożenia pod polem karnym Lecha. Wygrywał pojedynki, nawet z trzema poznaniakami, ale sam niewiele mógł zrobić. Obok Sobola najlepszy na boisku.

Paweł Brożek - 4 Widać, że przez tydzień nie trenował. Starał się, nie był to jego dzień i wielkiego zagrożenia nie stworzył.

Rezerwa:

Tomas Jirsak - 4 Zmienił w 46 minucie Łobodzińskie, ale nie wniósł wiele do zespołu. Jego występ były bardzo przeciętny.

Peter Singlar - 4 Całkiem pewnie radził sobie w obronie i próbował akcji ofensywnych. Zmienił w przerwie Arkadiusza Głowackiego.

Andrzej Niedzielan - 4 Podobnie jak koledzy zagrał bardzo słabo. Mało widoczny, z jego biega mało wynikało. Więcej nie trzeba pisać, bo po co?
Źródło: www.TSW.com.pl
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.09.2008, 06:18
Temat kibicowski jest zamknięty więc pytam tu, czy mógłby mi ktoś napisać konkretny powód skandowania "Patryk Małecki"?

Dzięki z góry
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.09.2008, 06:39
jak to mówił G., chłopak stara się, jest z nami kibicami jako jeden z niewielu, a dostaje za mało szans. Pokażmy że jesteśmy z nim. Patryyyyk Małeeeecki!

Cytat oczywiście niedokładny.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2008, 07:14
widać że kilku zawodników dopiero co wyleczyło kontuzje (Brożek,Sobol,Pawełek,Głowa) i myśle że to główna przyczyna porażki a klasowych zmienników brak.Tu sie kłania przespane okienko transferowe.Żal dupe ściska że nie sprowadzono Lewandowskiego !!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.09.2008 o godz. 07:21.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.09.2008, 07:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Problemem nie jest trener, tylko brak w pelni wartosciowych grajkow - gdzie nasz trener sie gubi , ale pomylki sa rzecza ludzka a najlatwiej jest oceniac sytuacje z zewnatrz.
błedy popelnił to fakt, ale tzreba dodać, że do rezyka był tez przymuszony przez brak zastępców i kontuzje, no bo jezeli miał nie wystawaić głowackiego wczoraj, to kiedy w takim razie? w meczu z TT?
to samo się tyczy Bednarza, skąd mamy wiedzieć jakie miał pole manewru, kto przypuszał że Łobodziński, Niedzielan czy Matusiak będą grali tak słabo?
przed nami TT, Jaga i PE(nie pmietam zkim ? ;P ) w ciągu tygodnia... :/
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.09.2008, 07:39
przespaliscie transfery i wg mnie POŁOWA składu nie ma wartościowych zmienników
i to jest podsumowanie aktualnej sytuacji u nas. niestety, nie mamy zmienników i na potwierdzenie niech będzie wczorajsza zmiana - Singlar za tego nieudacznika. Niestety za darmo to możemy sobie grać w bierki i dopóki to się nie zmieni to tak będzie jak jest.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.09.2008, 08:16
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Już nie przesadzajcie.

Wisła ma najlepszą ekipę w kraju ( z wyjątkiem bramkarza i lewego pomocnika).
Zwyczajnie Wiśle się nie udał mecz, lub nie była w formie!

?
Masz jakis dobry towar....Najlepszy ekipa
Najlepsi to Boguski, Sobolewski, Cleber i Brozek,którzy nie sa lepsi od swoich odpowiedników np. w Lechu(Peszko,Murawski,Arboleda,Lewandowski)
Pytam o obecna formę :Głowacki ,Baszczyński ,Junior,Łobodziński,Cantoro,Zieńczuk,Pawełek najlepsi?Popatrz na inne zespoły pod kontem tych pozycji.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.09.2008, 08:23
Łobodziński to jest porażka , jestem takiego zdania od momentu kiedy przyszedł.
Na kadrze i w Wiśle nie spełnia oczekiwań. To jest co najwyżej zawodnik dobry do takiego Zagłębia.
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Stary 15.09.2008, 08:47
Widzę, że to forum zamienia się w wypłakiwalnie kibiców... Najprościej jest komentować coś siedząc przed komputerem... Najeżdżać na Skorżę, że popełnił błędy przy ustawieniu zespołu... Że ten czy tamten zagrali słabo i nie nadają się do Wisły...
Faktycznie Wisła zagrała kiepsko... Faktycznie Pawełek zawalił co najmniej dwie bramki... Wisła przegrała i już, trzeba się z tym pogodzić, a nie marudzić, że zawodnicy kiepscy, że ławka za krótka.. Dopóki Wisła wygrywa wszystko jest ok... Przytrafiła się jej pierwsza porażka w lidze - bolesna to fakt - a już większość z was jedzie po niej jak po burej suce... Weźcie się w garść i pokażcie, że jesteście z zespołem...Tak jak kibice wczoraj na stadionie... Na dobre i na złe... A jak nie, zawsze możecie zostać kibicami np. Lecha... Tam na forum nie płaczą jak u nas... Ciekawe jak będziecie pisać, kiedy Wisła - daj Bóg - osiągnie dobry wynik z Tottenhamem....
Jedno tylko boli... Zachowanie Pawełka... Faktycznie część kibiców klaskała po jego interwencji ironicznie... Ale nie wszyscy, bo część klaskała po to, żeby podnieść go na duchu po jego kiepskich interwencjach... Ja też byłem w tej grupie... Zbyt długo grałem w piłkę, żeby nie wiedzieć, jak wsparcie w takich chwilach jest bardzo potrzebne... Mariusza poniosło... Nie miał prawa się tak zachować... To fajny facet, mam nadzieję, że zrozumie swoje zachowanie i wyciągnie stosowne wnioski...
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2008, 08:47
"Chciałem uciszyć trybuny" - Sławomir Peszko- Takie zwycięstwo smakuje podwójnie. To było nam potrzebne po porażce w Gdyni, żeby złapać pewność siebie. W szatni wszyscy bardzo się cieszyliśmy. Nie często przecież zdarza się wygrać z Wisłą w Krakowie. Bardzo chciałem strzelić bramkę, bo na forum Wisły pojawiły się ostatnio nieprawdziwe informacje jakobym chwalił ich kibiców. Wiadomo przecież, że dla mnie liczą się tylko kibice Kolejorza. Dlatego bardzo chciałem uciszyć trybuny – mówił po meczu z Wisłą pomocnik Lecha, Sławomir Peszko."---->z tego wynika ,że Peszko czyta nasze formu W takim razie mam informacje dla Pana ,że Pan nie jest w stanie nas uciszyćDUMNI PO ZWYCIĘSTWIE*WIERNI PO PORAŻCE!!!!!
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2008, 09:14
Mamy odpowiedz dla rady nadzorczej.Nie da się!!Jak brzmiało pytanie?Badanie wytrzymałości materiału, czyli jak bardzo możemy się osłabić aby nie nadwyrężać budżetu a jednoczesnie zgarnąć mistrza.Wzmocnienia są konieczne,gdzie chyba każdy widzi.
Odpowiedz cytując
Kaparo9
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 15.09.2008, 09:35
A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Przeczytałem gdzieś w necie że na początku drugiej połowy Pawełek obronił słaby strzał, za co dostał ironiczne brawa od naszej publiczności, za co Pawełek odwdzięczył się pokaując srodkowy palec w naszą stronę... Czy to prawda? Pytam tych co byli na meczu. Po drugie jak to było z kibicami Lecha a Cleberem i Diazem
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.09.2008, 09:51
Devonisch napisał(a):Wyświetl post

Aluzji nie chwytasz?

Trzeba być optymistą - to była odpowiedź dla Pyry - czytaj całość a nie wyjmuj z kontekstu
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 15.09.2008, 09:58
1. Lech byl od nas lepiej przygotowany fizycznie ,gral agresywniej i dokladniej.To zazwyczaj wystarcza zeby wygrac..
2. Mecz ulozyl sie dla nich znakomicie. Wiadomo bylo ze beda pozniej grali tylko z kontry,niestety Wislacy fatalnie zareagowali na ta starte 2 goli. Ruszyli za wszelka cene do odrabiania strat ,a Lech przeciez tylko na to czekal ! Do przerwy moglobyc 0-5..Trzeba bylo spokoju i cierpliwej gry a nie na hurra rzucania sie na odrabianie strat w 8 minucie.
3. Lech byl lepiej przygotowany taktycznie.Oni graja praktycznie bez skrzydlowch i momentami bez napastnikow .Wszsytkie akcje rozpoczynaja od dominowania srodka.Chyba nikt nie sadzil ze Cantoro z Sobolewskim ,beda kreowac lepiej gre od Stilica ,Murawskiego i od wspomagajacych ich Bandrowskiego i czasami Lewandowskiego.Moze Wisla tez powinna zamurowac srodek?
4.Pawelek,Glowacki,Brozek byli wogole nieprzygotowani do tego meczu ,ale co Skorza mial zrobic ? Dac Juszczyka , czy Dawidowskiego ?
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 15.09.2008, 09:58
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że to forum zamienia się w wypłakiwalnie kibiców... Najprościej jest komentować coś siedząc przed komputerem... Najeżdżać na Skorżę, że popełnił błędy przy ustawieniu zespołu... Że ten czy tamten zagrali słabo i nie nadają się do Wisły...
Faktycznie Wisła zagrała kiepsko... Faktycznie Pawełek zawalił co najmniej dwie bramki... Wisła przegrała i już, trzeba się z tym pogodzić, a nie marudzić, że zawodnicy kiepscy, że ławka za krótka.. Dopóki Wisła wygrywa wszystko jest ok... Przytrafiła się jej pierwsza porażka w lidze - bolesna to fakt - a już większość z was jedzie po niej jak po burej suce... Weźcie się w garść i pokażcie, że jesteście z zespołem...Tak jak kibice wczoraj na stadionie... Na dobre i na złe... A jak nie, zawsze możecie zostać kibicami np. Lecha... Tam na forum nie płaczą jak u nas... Ciekawe jak będziecie pisać, kiedy Wisła - daj Bóg - osiągnie dobry wynik z Tottenhamem....
Jedno tylko boli... Zachowanie Pawełka... Faktycznie część kibiców klaskała po jego interwencji ironicznie... Ale nie wszyscy, bo część klaskała po to, żeby podnieść go na duchu po jego kiepskich interwencjach... Ja też byłem w tej grupie... Zbyt długo grałem w piłkę, żeby nie wiedzieć, jak wsparcie w takich chwilach jest bardzo potrzebne... Mariusza poniosło... Nie miał prawa się tak zachować... To fajny facet, mam nadzieję, że zrozumie swoje zachowanie i wyciągnie stosowne wnioski...
Dokładnie się z Tobą zgodzę. Tym meczem straciliśmy jedynie wypracowaną na początku sezonu niewielką przewagę. Jesteśmy dalej w czołówce, ważne aby dalej grac swoje. Porażka boli i to bardzo ale przegrywają w swoich zagranicznych ligach krezusi i to ze słabeuszami. Porażki z Lechem, ekipy która aspiruje do MP nie można się wstydzić. A na ogólnym forum już nic nie napiszę, szczeniackiego najeżdżania (szczególnie przez dwóch typów adriano24 i adamd303) na włodarzy klubu nie ścierpię.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.09.2008, 10:07
A może zawodnikom za zimno było? Przez ostatnie pół roku grali w temperaturze przynajmniej o +10 stopni wyższej?

Coś niedobrego stało się z drużyną po wygranej z Barceloną...
w 4 meczach 1 remis i 3 porażki!, bilans bramek 2:10

PE: Wisła - Śląsk 0:4 (w kadrze kilku zawodników z pierwszej drużyny)
Cracovia - Wisła 1:1 (ogólnie mecz poniżej dotychczasowego poziomu)
PE: Piast - Wisła 1:0 (porażka w najlepszym składzie!)
i teraz
Wisła - Lech 1:4

Przy okazji zachwiał się mit Reymonta, gdzie podobno Wisła gra 3x lepiej niż na wyjazdach.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 15.09.2008, 10:10
prober napisał(a):Wyświetl post
Przy okazji zachwiał się mit Reymonta, gdzie podobno Wisła gra 3x lepiej niż na wyjazdach.
To nie ejst kwestia mitow .Na Reymonta zawsze wygyrwalismy bo mielismy lepszych pilkarzy niz przeciwnik . Dzis widac Lech ma lepszych pilkarzy i druzyne i dlatego dostalismy baty
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 15.09.2008, 10:20
hoho napisał(a):Wyświetl post
Dzis widac Lech ma lepszych pilkarzy i druzyne i dlatego dostalismy baty
jakim cudem są za nami w tabeli? Nie moge tego pojąć...
Ddf
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 15.09.2008, 10:23
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
jakim cudem są za nami w tabeli? Nie moge tego pojąć...
Tak sa, az JEDEN PUNKT za nami rzeczywiscie mozemy byc dumni po 5 kolejkach,ze mamy punkt przewagi to juz prawie jak Mistrz Polski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów