The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2008, 21:03
sq napisał(a):Wyświetl post
Powoli Cleber-Baszczyński-Głowacki-Sobolewski-Cantoro-Zieńczuk powinni myśleć o emeryturze...
I to jest problem. Bo poza wymianą starzejącej się kadry potrzebujemy niezależnych wzmocnień. A na to chyba RN nie jest gotowa.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2008, 21:04
Mrnsh nie zgodzę się też bramkarz nie daje żadnej gwarancji na sukces w Europie . Poprostu to co napisałeś przeplata dobre z słabymi to nie gwarantuje progresji w jego wypadku. Wisła potrzebuje bramkarza który przeplata 1-2 interwencjami na miesiąc z świetnymi występam , a co najmniej równymi . Dlatego dla mnie jak większości kibiców ten bramkarz już jest skreślony . Nie może dojść do sytuacji że od awansu będą dzielić nas minutyczy i sekundy a Pawełek puści farfocla ... chyba przerabialiśmy już to w przypadku Huguesa z Lazio 2003 rok , Pana 2005 Radosław Majdan. Sądze że pan Cupiał wie co robić i wygospodaruje kase na porządnego Bramkarza, tak jak kiedyś skreślił Kłosa... co było słuszną decyzją bo później ten obrońca to juz równia pochyła była.
Borinho
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.09.2008, 21:07
cola chyba sie troszke mylisz
Lech nie po to kupował Stilića i Lewandowskiego żeby od razu się ich pozbywać. Pozbyć się może za 2 lata zwłaszcza że mają długie kontrakty (3-4 lata)
No chyba że ktoś wyłoży konkretną kasę a nie jakieś 2kk EUR

Wisłe już dawno mieliście odmłodzić a NAJLEPSZY transfer jakiego dokonała Wisła w przeciągu 2 lat to... Skorża.
Powoli Cleber-Baszczyński-Głowacki-Sobolewski-Cantoro-Zieńczuk powinni myśleć o emeryturze...
Chłopie puknij Ty się w czoło, wygraliście znami 4:1 na Reymonta i chwała Wam za to, ale to nie znaczy, że połowa składu Wisły jest beznadziejna i ma przechodzić na emeryture! Ci piłkarze potrafią grać, co pokazli w szczególności z Barceloną czy nawet z Beitarem, a to, że są starsi od waszych to tylko zaprocentuje, bo żeby wygrać mistrza potrzeba też troche doświadczenia, którego Lechowi wyraźnie brakuje(Arka, Bełchatów) i jestem przekonany, że takich wpadek zaliczycie jeszcze więcej.

Wracając konkretnie do meczu, to niestety widać przespane okienko transferowe w wykonaniu Wisły. Nasz dzisiejszy skład jest w stanie wygrać z każdym z naszej lidze, ale większośc graczy musi być w dobrej formie, w przeciwnym wypadku nie ma możliwości rotacji, bo na ławce nie siedzi żaden gracz bynajmniej równoległy umiejętnościami do zawodnika pierwszej 11. - To takie uogólnienie, bo nikt nie powie, że Małecki, Niedzielan czy Dawidowski są w stanie wnieśc cokolwiek do gry Wisły.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 14.09.2008, 21:11
Dla niektorych to moze byc wypadek przy pracy ale dla mnie dzisiejsza porazka to naturalna kolej rzeczy.
Lech dawno przerosl nas organizacyjnie - teraz przerosl nas pod wzgledem sportowym. W obecnej sytuacji powinni byc dla nas wzorem. Parafrazujac slowa piosenki skoro oni maja gnoj to co jest u nas Chcialbym taki gnoj w Wisle. Mam nadziejue, ze pajacom z TF nie przyjedzie do glowy, ze najlepszym rozwiazaniem na poprawe sytuacji jest zmiana trenera. Lech wydal 2 mln euro, u nas tyle Bogus zabral na frytki. Oni maja szeroka kadre,a u nas parodia pilkarza Lobo ciagle w 11 bo nie ma kto go zastapic. Przypadku w dziejszym meczu nie bylo.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2008, 21:19
dynek.pl nie przesadzaj. Malecki raczej nie jes gorszy od Łobo. W Lechu Peszko był za darmo. Mamy co mamy na własne życzenie i tyle.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.09.2008, 21:29
Subiektywne impresje na gorąco po dzisiejszym meczu:

1. Skrzydła w Wiśle nie istnieją. Boczni pomocnicy grają fatalnie, a to miała być nasza główna moc wobec braku kreatywnego środkowego.
2. Brak klasowego bramkarza
3. Przesypiamy pierwsze minuty meczu uparcie i notorycznie
4. Sposób na Wisłę? Zneutralizuj Pawła Brozka i zagraj agresywnym pressingiem. Efekt murowany.
5. Lech był szybszy, wyprzedzał nas o jedno tempo, był bardziej zdeterminowany i to zadecydowało o końcowym sukcesie
6. Wracaliśmy już z wyniku 0-2 u siebie, jednak do tego trzeba pasji i zaangażowania. Na pięść odpowiedzieć pięścią a na kopniaka - dwoma. U nas walkę podjęło zaledwie kilku piłkarzy - reszta jest za delikatna, albo za słaba psychicznie. Lech nas zabiegał, zadeptał, stłamsił fizycznie.
7. Prorokuje schody. W następnym meczu i jeszcze kilku o ile nie wygramy w przekonującym stylu w Białymstoku i u siebie z Arką.
8. Po takim meczu Pawełka trzeba podbudować a nie dołować go tym bardziej, że nei mamy szans na nowego bramkarza w tym roku.
9. Z perspektywy E atmosfera była naprawdę fajna. Ciesze się, że potrafimy dopingować nawet, jeśli na boisku nie dzieją się miłe rzeczy.
10. Aż mnie w dołku ściska z żalu po dzisiejszym wieczorze...
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
fred_pl
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 14.09.2008, 21:36
http://naszaliga.pl/index.php?id=9286

Galeria FOTO z meczu
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.09.2008, 21:45
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
(...) ale to nie znaczy, że połowa składu Wisły jest beznadziejna i ma przechodzić na emeryture! Ci piłkarze potrafią grać, co pokazli w szczególności z Barceloną czy nawet z Beitarem, a to, że są starsi od waszych to tylko zaprocentuje, bo żeby wygrać mistrza potrzeba też troche doświadczenia, którego Lechowi wyraźnie brakuje(Arka, Bełchatów) i jestem przekonany, że takich wpadek zaliczycie jeszcze więcej.
u Was "doświadczenie którego Lechowi brakuje" zaowocowało wpadkami z Lechem i z Cracovią tak?
wpadki każdy zaliczył i zaliczy

przespaliscie transfery i wg mnie POŁOWA składu nie ma wartościowych zmienników bo jakby miała to dziadkowie by dziś nie grali tylko zmiennicy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.09.2008, 21:48
przespaliscie transfery i wg mnie POŁOWA składu nie ma wartościowych zmienników bo jakby miała to dziadkowie by dziś nie grali tylko zmiennicy

A u was są?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.09.2008, 21:52
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dla niektorych to moze byc wypadek przy pracy ale dla mnie dzisiejsza porazka to naturalna kolej rzeczy.
Lech dawno przerosl nas organizacyjnie - teraz przerosl nas pod wzgledem sportowym. W obecnej sytuacji powinni byc dla nas wzorem. Parafrazujac slowa piosenki skoro oni maja gnoj to co jest u nas Chcialbym taki gnoj w Wisle. Mam nadziejue, ze pajacom z TF nie przyjedzie do glowy, ze najlepszym rozwiazaniem na poprawe sytuacji jest zmiana trenera. Lech wydal 2 mln euro, u nas tyle Bogus zabral na frytki. Oni maja szeroka kadre,a u nas parodia pilkarza Lobo ciagle w 11 bo nie ma kto go zastapic. Przypadku w dziejszym meczu nie bylo.
Dobrze sie aby na pewno czujesz ? Porazka porazką, ale bez przesady...

Proponuje troche trzewego spojrzenia. Wisla wciaz ma najlepsza i najsilniejsza kadre, najwiekszy klub w polskiej lidze, z najwieksza rzesza kibicow. Niech Lech czy Legia osiagna najpierw takie wyniki jak Wisla w ostatnich 10 latach, to wtedy pogadamy. To tak ku pamieci przy tej dyskusji.

Co nie zmienia faktu, ze jak napisal kibic Lecha, Wisla zbliza sie, a wlasciwie powinna byc juz w trakcie wymiany pokoleniowej. Oczywiscie stopniowej, z glowa i pomyslem. Nikt Clebera czy Glowackiego nie bedzie wyganial, ten pierwszy spokojnie moze pograc jeszcze 2-3 lata. Jednak Marcelo jest i dobrze, bedzie powoli wprowadzany do druzyny.
Baszczowi tez blizej niz dalej do konca kariery. Problem jest w srodku pomocy - Mauro i Sobol sa juz po prostu mocno zgrani, brak im tej swiezosci, dynamizku, blysku w grze. Tu trzeba myslec o mlodych i dobrych wzmocnieniach, tak samo skrzydla.

Wisla tego wymaga jesli chcemy wciaz dominowac w polskiej lidze. Zimowe okienko powinno byc pracowite jak i kolejne letnie. Sprowadzac pilkarzy takich jak Marcelo, Boguski, Jirsak, walczyc aby zostali tacy jak Brozek. Aby powoli zastepowali obecnych graczy.
Ale wszystko stopniowo i z glowa, bo wciaz mamy swietnych zawodnikow, doswiadczonych, ale brakuje wlasnie tej swiezej, mlodej krwi.
Poza tym nigdy druzyna nie moze opierac sie na samych mlodych graczach. Trzon moga tworzyc Cleber, Glowacki, Sobolewski, a do nich mozna sprowadzac utalentowanych graczy - ale juz do pierwszego skladu, a nie talenty na lawke. Tyle, ze to wymaga duzych pieniedzy, bo tacy sa najdrozsi.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 14.09.2008, 22:04
Z tym, ze wymina sie zaczela pomalu, ale brakuje konsekwencji.. Marcelo w miejce Clebera bedzie jak znalazl(Glowa uwazam jeszcze spokojnie moze pograc). Gorzej z Baszczem, ale tutaj puki co jest Singlar.

Teraz srodek, tutaj Cantoro ewidentie juz nie domaga i boli, ze mamy mlodszego Jirsaka, ktory grzeje lawe. To jest ten glowny grzech naszego trenera, ze jest ktos kto gorzej nei zagra(bo ciezko zagrac gorzej..), a siedzi na lawie..

W przodach to kazdy wie, ze jest lipa. Na skrzydla mamy Boguskiego i tyle..

Wychodzi wiec na to ze potrzebujemy co najmniej dwoch skrzydlowych i 1 napastnika.. Przydal by sie tez ktos typowo ofensywny do srodka. Z tym, ze tak jak pisalem, boli, ze nawet na pozycjach na ktore mamy zmiennikow oni nie wchodza.. Na prawde Mauro duzo zrobil dla nas, ale krew mnie zalewa jak go obecnie na boisku widze :/ On nei ma szybkosci, swierzosci, na prawde gra slabo, odpuszcza czasami w waznych momentach etc. a dalej sie kisi w pierwszej 11.. Podobnie Lobo, ktory sie sam pewnie niezle meczy, ale go trener wystawia.

i nikt mi nie powie, ze Skorza wie wiecej, bo to golym okiem widac, ze gorzej od Lobo zagarac jest strasznie trudno. Boguski by go na pewno godnie zastapil, a do ataku probowac Malego.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.09.2008, 22:10
Skorża zadziwia mnie cały czas, jak można przegrywając 3-0 do przerwy zmienić taktykę z 4-4-2 na 4-5-1 i wpuścić środkowego pomocnika na pozycję łacznika pomocy z atakiem... Nie mówie już o samobóju w postaci Łobodzińskiego na prawej pomocy...
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 14.09.2008, 22:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post

A u was są?
A nie? heheheh otwórz oczy

Rezerwowy bramkarz: Turina
Rezerwowi obrońcy: Tanevski (chyba udanie zastąpił dziś Bosackiego?), Kikut i Djurdjevic
Rezerwowi pomocnicy: Wilk, Cueto, Injać
A w napadzie cały czas Piotrek Reiss

Tych ośmiu poradziłoby sobie w każdm klubie Ekstraklasy

Lech mógł sobie "pozwolić" na oddanie za darmo Zająca i wzięcie za darmo Peszki który dostał kontrakt tak długi jak chciał Zając (starzejący się ale nie zaprzeczysz że w Ruchu jest postacią wiodącą tylko czy warto inwestować w 30-kilku latka?)

Pokaż mi zmienników pierwszej 11-tki Wisły?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.09.2008, 22:19
Diaz, Singlar, ktos z 3 Marcelo, Glowa, Cleber w zaleznosci jaka 2 bedzie grala.
Malecki, Jirsak, Barreto, Diaz (moze grac jako srodkowy pomocnik)
Niedzielan (Dawidowskiego nie licze)

Jak widzisz wcale lepszego zaplecza nie macie, w Wisle jest nawet kilku lepszych na lawce. Co nie zmienia faktu, ze macie kilku dobrych perpektywicznych pilkarzy w pierwszej 11 i w takim kierunku transferowym musi isc w najblizszych okienkach Wisla. Marcelo juz jest, czekamy na wiecej takich ruchow.
Ostatnio edytowane przez nesta : 14.09.2008 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.09.2008, 22:25

Rezerwowi obrońcy: Tanevski (chyba udanie zastąpił dziś Bosackiego?), Kikut i Djurdjevic

Lech mógł sobie "pozwolić" na oddanie za darmo Zająca i wzięcie za darmo Peszki który dostał kontrakt tak długi jak chciał Zając (starzejący się ale nie zaprzeczysz że w Ruchu jest postacią wiodącą tylko czy warto inwestować w 30-kilku latka?)

Pokaż mi zmienników pierwszej 11-tki Wisły?
Nie bój się, damy rade!
Ciesz się bo może będziesz musiał czekać następne 15 lat na chwile radości! W końcu aż po raz 6 wygraliście w Krakowie z Wisłą na ponad 40 meczy

Fakt, mamy krótką ławkę ale są:
1. Junior Diaz
2. Singlar
3. Marcelo? (A może zaskoczy)
4. Jirsak

Ponadto po małym doszlifowaniu
1. Niedzielan za 1 miesiąc będzie jak nowy
2. Małecki zacznie grać i wreszcie zrobi spore postępy!
3. Gołoś wreszcie się wyleczy to wygryzie ze składu Łobo co chyba nie powinno być trudne
4. Baretto - poprawi kondycje i Cantoro laduje na ławie
5. Varga - jak bedzie zdrowy to Sobola posadzi na ławie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 14.09.2008, 22:27
ok nesta
ale przeglądając wpisy na forum narzekacie na Diaza, Małeckiego(?!) i Niedzielana

fakt jest taki że trzeba mieć dwie równorzędne 11-ski
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.09.2008, 22:33
2 rownorzedne 11tki to troche taki slogan, przynajmniej w Polskich warunkach.
U nas jest taki problem ze
a-nie mamy praktycznie zadnych pelnowartosciowych zmiennikow
b-od jakiegos czasu pomoc nie istnieje.Pozytku z Lobo,Cantoro i Zienia w ofensywie nie ma kompletnie zadnego.
Ciezko cos ugrac jak 3 na 4 pomocnikow w ofensywie nie prezentuje nic
Jak dla mnie to i tak cud ze wyniki sa narazie nienajgorsze, tylko ze obawiam sie ze to dopiero poczatek naszych klopotow w lidze.
A wina trenera? ,wd mnie to jest podobnie jak z Benhalerem , mozna sie zastanawiac dlaczego ten a nie tamten ,ale prawdziwy problem tkwi w slabosci calej druzyny i jest niezalezny od trenera.
Pamietajmy ze Skorza z druzyny ktora zajela 8 miejsce , w podobnym skladzie wywalczyl mistrza.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 14.09.2008 o godz. 22:37.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 14.09.2008, 22:35

(...)
Kpisz czy o drogę pytasz? Nie wiesz, jak gra Twój bramkarz? Miałby miejsce, chyba w Przeboju Wolbrom.

Z podanych przez Ciebie w KAŻDYM klubie ekstraklasy w kadrze pierwszego zespołu mógłby być eee...eee... Wilk? eee? Może Tanevski i Kikut, i....eeee... Tyle?

Oj, przepraszam, my nie jesteśmy każdy.

Gratuluję Wam, dobry mecz ze strony Waszych kopaczy, doping... No, lepiej przemilczmy.
Ale za sam wynik gratulacje się należą.
Nie licz jednak na to, że gdy raz na 15 lat pokonacie Wisłę na Reymonta, to jej kibice będą wychwalać Was pod niebiosa niezauważając, że w Waszym pieprzeniu mnóstwo jest nieścisłości i zwykłych przekłamań.

TYLKO WISŁA.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 14.09.2008, 22:42
w ani jednym poście nie napisałem o wychwalaniu meczu więc rzuć na bok napinkę
cały czas polemizuję o składzie Wisły i ich zmiennikach - o meczu się nie wypowiadałem bo po co - wszyscy się wypowiedzieli nie raz
Odpowiedz cytując
Grzenio
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 14.09.2008, 22:44
Dumni po zwycięstwie wierni po porażce

W Londynie będzie więcej powodów do radości niż dziś przy Traugutta
Pozdrowienia z Gdańska
Za Lechie
Za BeKaeS
Pójdziemy aż po zycia kres
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.09.2008, 22:46
dla malkntentow: WISLA p 5 kolejkach jest wspolliderem tabeli - do rozegrania jeszcze 25 meczow, rok temu po 5 kolejkach byla 2 zdobywajac mistrzostwo z 14 pkt przewagi nie ma co rozpaczać tylko wziąść się w garść i zacząć wygrywać bo przecież jesteśmy najlepsi !!!!!!!!!!!!!
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.09.2008, 22:48
Ja wiem, ze gdy Jacek Rutkowski zaatakowal publicznie Wisle, wielu wislakom puscily nerwy. Sam musze przyznac, ze nie bylem z tego zadowolony. Jednak po dzisiejszym meczu, jego owczesne slowa, nie wygladaja juz jak zwykla napinkowa prowokacja.
Taki a nie inny wynik, a tym bardziej obraz meczu, potwierdza niejako jego opinie, ze oba kluby zmierzaja w przeciwnych kierunkach. A w kazdym badz razie, nalezaloby sie powaznie zastanowic, czy rzeczywiscie nie ma takiej mozliwosci, aby Kolejorz juz teraz dogonil (badz przegonil !) Wisle sportowo i organizacyjnie.
Jedno skadinad mozna juz stwierdzic bez watpliwosci. W przypadku Matusiaka, nie pomylil sie na 100%.

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,49...as=3&startsz=x

Cytat:
Moglibyśmy np. kupić Matusiaka tak jak Wisła Kraków. Ale ja go nie chcę.

Kiepski jest?

- On zagrał dobrze tylko jedną rundę. To za mało. Poszedł do Włoch i... Z takich transferów tylko się można śmiać. Uważam, że nasz atak, z Piotrem Reissem i Hernanem Rengifo, jest silniejszy. Po co mi Matusiak?
Najbardziej jednak niepokoi mnie inna wypowiedz Rutkowskiego:

http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=2859

Cytat:
Prezes Lecha Jacek Rutkowski, który zna pana z Amiki, powiedział, że Skorża to dobry trener na dobre czasy, a jak przyjdzie podjąć kilka trudnych decyzji personalnych, to może być gorzej...
I tutaj odpowiedzcie sobie sami, czy przypadkiem nie jest tak, ze kilka decyzji personalnych Skorzy, juz od dawna budzi watpliwosci i tym samym posrednio umacnia tezy Rutkowskiego. Jeszcze wazniejsze pytanie, to czy Skorza jest w stanie wyciagac z tego odpowiednie wnioski na przyszlosc ? Kiedy czytam, ze nie zamienilby Pawelka nawet na Buffona, to opuszcz mnie nadzieja, ze w nastnepnych meczach Lobodzinskiego zabraknie w podst.skladzie, a Malecki dostanie szanse zamiast Niedzielana. Gdyby do tego Cantoro przejal role rezerwowego kosztem Jirsaka, pewnie wielu z nas by sie o to nie obrazilo, ale i tu chyba szanse na to sa bliskie zeru.
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.09.2008, 22:51
Ten mecz absolutnie niczego nie przesądza, ba... jestem optymistą przed meczem z Tottenhamem i licze na bramkowy remis lub jednobramkową przegraną, ale... NIE MAM JUŻ SIŁY PATRZEĆ NA TO CO WYCZYNIAJĄ ŁOBODZIŃSKI I PAWEŁEK! DO ME Z NIMI BO JUŻ NIE WYTRZYMAM!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.09.2008, 22:59
Eustachy,

Masz niestety sporo racji w tym co piszesz o Skorży. Można zrozumieć jeszcze że gra Cantoro, Pawełek ale Łobodziński? Jeśli Łobo zagra w następnych meczach to w pełni się zgodzę z tobą że Skorża nie jest trenerem na trudne czasy i boi się mocnych posunięć personalnych. Dajmy mu czas do meczu w Białymstoku! Może przejrzy na oczy

Żeby nie było uważam Skorże za świetnego trenera i dlatego ten jego upór i zaślepienie co do niektórych piłkarzy jak Łobodziński czy Cantoro mnie zdumiewa! Nie jestem zwolennikiem zmiany trenera!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.09.2008 o godz. 23:06.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 14.09.2008, 23:00
Osobiście nie będe krytykował Skorży to najlepszy trener dla Wisły w tym momencie. Jest młody niech się uczy na błedach . Trzeba mu oddać że zdobył Mistrzostwo w cieżkim momencie , gdzie drużyna była po najgorszym sezonie od 11 lat. Dlatego wycisnął z tych graczy wszystko co najlepsze . Niestety dzisiejszy mecz i wcześniejsza słaba gra kilku zawodników potwierdza że trzeba zmiany i wyeliminowania slabych ogniw. Trener Potrzebuje jednak wsparcia z strony Cupiała i rady nadzorczej żeby Bednarz mógł zrobić porządne transfery na następną runde. Gra idzie o duża stawkę bo w przyszłym roku o wiele łatwiej będzie dostać się Polskiemu klubowi do ligi mistrzów . Jest rewolucja bo forowani mają być mistrzowie a nie te 2-3 drużyny z europy ... Dlatego Wisła też trzeba zacisnąć pasa i wierze w transfery , wierze w trenera że poukłada klocki , wierze w drużyne że da rade. Natomiast nie wierze już w kilku piłkarzy którzy reprezentują ten klub , cześć z nich ma najlepsze lata za sobą , 2 część nie dorosła do gry w takim klubie ja Wisła !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.09.2008, 23:01
Mów za siebie.
Skorża to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu i nawet przegrana 0-5 z Tottenhamem na wyjeżdzie mnie nie przekona do tego żeby mu choć troszkę nabrudzić.

Chłop wie co robi i jest w tym najlepszy, tylko potrzebuje pomocy z "góry" - $.

Panie Macieju, niech się Pan nie zamartwa - to nie Pana WINA, to nie Pan biega po trawniku!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 14.09.2008, 23:02
Skład Wisełki jest " w miarę i na polską ligę " i nic więcej, Nie ma nic więcej do gdybania! Wygraliście? ok gratulacje, wasze kluby wykonały dobre transfery i na dzień dzisiejszy piłkarze waszych klubów są faworytem (razem z Nami i Legią) do zdobycia majstra. Jak się to zakończy czas pokaże, Wisełka dostała dzisiaj żółtą kartkę za brak transferów i skostniały skład. Monotonne tłumaczenia dyrektora,menagerów i innych prezesów mnie wogóle nie przekonują.Teksty Wilczka (w Forza Wisła) o 3-miesięcznych procedurach itd. to trochę amatorstwo, zdobywamy mistrza,mamy skauting i agentów, robimy transfery i jest z czym startować. Obecni gracze pierwszej drużyny też muszą być w formie ,a połowa niestety nie jest, albo przechodzi jakieś "przesilenie lub schyłek kariery sportowej. Małecki czy kto kolwiek inny jak ma coś wnieść to powinien wchodzić do dobrej, skutecznie i nowocześnie grającej drużyny,a My sprowadzamy Marcelo w ostatniej godzinie czasu transferowego? Boczna pomoc? A ja powiem KOSA atak ? a ja mówię (przynajmniej ) Sosin itp.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 14.09.2008, 23:02
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Kiedy czytam, ze nie zamienilby Pawelka nawet na Buffona, to opuszcz mnie nadzieja, ze w nastnepnych meczach Lobodzinskiego zabraknie w podst.skladzie, a Malecki dostanie szanse zamiast Niedzielana. Gdyby do tego Cantoro przejal role rezerwowego kosztem Jirsaka, pewnie wielu z nas by sie o to nie obrazilo, ale i tu chyba szanse na to sa bliskie zeru.
ja właśnie nie rozumiem Skorży.. czy on nie widzi że Łobodziński i Niedzielan grają kiszkę?
a jak zobaczyłem że Dawidowski wszedł na ostatnie minuty z Barcą... oniemiałem z wrażenia
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 14.09.2008, 23:07
Niedzielanowi dałbym szansę do końca sezonu , pamiętajcie że prawie cały sezon stracił poprzedni. Natomiast później nie powinno być sentymentów
Borinho
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.09.2008, 23:16
Prawda jest taka, że w przednich formacjach leżymy i kwiczmy. Dopóki byli Kosowski i Zieńczuk w formie to było dobrze. Teraz pozostali tylko Boguski i Brożek ze sporadycznym wsparciem ofensywnym Jirsaka. Reszta naszych pomocników w ataku jest totalnie nieudolna. Zupełnie zawodzi, kreowany chyba tylko przez media, Łobodziński.

Dopóki obrona gra dobrze to jesteśmy w stanie wygrać 1:0 lub 2:0 bo tyle nasz atak jest w stanie strzelić przeciętnie bramek w meczu.

Nie zdziwiłbym się gdyby pogołoski o tym, że Skorża myślał o rezygnacji były prawdziwe. Okno transferowe w naszym wykonaniu w zestawieniu z oczekiwaniami to była kpina z trenera i kibiców.

Mam nadzieję, że mimo katastrofalnej polityki kadrowej uda nam się skończyć rundę jesienną na dobrej pozycji, tak aby mieć dobrą pozycję wyjściową na wiosnę do walki o mistrzostwo... po niezbędnych wzmocnieniach.

EDIT:

Jeszcze jedno. Niektórzy mają pretensje, że grają Łobodziński, Niedzielan czy Pawełe. Skorża jest poniekąd zmuszony ich wystawiać bo nikogo lepszego nie ma.
Ostatnio edytowane przez Arked : 14.09.2008 o godz. 23:22.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów