The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2008, 22:44
Odpuściliśmy i dostaliśmy. Nikt się tym specjalnie nie przejmuje i słusznie. Radochę mają za to w Gliwicach.

Barcelona też w Krakowie odpuściła i przerżnęła i tylko my się tym podniecaliśmy.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
:/
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.09.2008, 10:15
mecz w Gliwicach pokazał jedną bardzo ważną rzecz, otoż cała siła ofensywna Wisły na dzień dziesiejszy to Boguski i Brożek. Bez tych piłkarzy Wisła sobie nie radzi. Cała taktyka Wisły opiera sie na grze Pawła.
Troche smutno, że mamy tylko dwóch tak naprawde ofensywnych zawodników w zespole.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.09.2008, 11:08
irman napisał(a):Wyświetl post
Odpuściliśmy i dostaliśmy. Nikt się tym specjalnie nie przejmuje i słusznie. Radochę mają za to w Gliwicach.

Barcelona też w Krakowie odpuściła i przerżnęła i tylko my się tym podniecaliśmy.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Tylko widzisz, piłkarze Barcelony po tej porażce byli na siebie w****ieni i napewno przegrać nie chcieli- zwłaszcza z drużyną z Polski.A nasi kopacze?....
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.09.2008, 12:26
wygrajmy tylko te dwa mecze derbowe w PE i jak dla mnie możemy odpaść z tych śmiesznych rozgrywek...
biorąc pod uwagę naszą "szeroką" kadre chyba wyjdzie nam to na plus kiedys...
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 07.09.2008, 13:57
Ja tam wolę z tego gówna odpaść już w 1 fazie(oczywiście pokonując pejsy), niż np. później z jakąś Legią czy innymi kuchenkami, żeby walili przez pół roku z powodu wygrania z naszymi "rozochoconymi" kopaczami.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.09.2008, 14:17
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Ja tam wolę z tego gówna odpaść już w 1 fazie(oczywiście pokonując pejsy), niż np. później z jakąś Legią czy innymi kuchenkami, żeby walili przez pół roku z powodu wygrania z naszymi "rozochoconymi" kopaczami.
Taaa, mam podobnie. Jeszcze mnie mdli po tym, jak nam legioniści wypominali te "pogromy" Niech zdobywają "trofea", tylko to im pozostało.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 07.09.2008, 17:42
trwają jeszcze...
Jagiellonia Bialystok 1 - 1 Polonia Warsaw
Cracovia Kraków 0 - 0 Slask Wroclaw

ukonczone..
Polonia Bytom 1 - 0 Ruch Chorzow
Gornik Zabrze 1 - 3 Odra Wodzislaw Slaski
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.09.2008, 17:57
ukonczone:

Cracovia - Śląsk 0 - 1
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.09.2008, 19:31
Coglin napisał(a):Wyświetl post
ukonczone:

Cracovia - Śląsk 0 - 1
I bardzo dobrze...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
joy_division
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.09.2008, 19:53
Drodzy, dajmy sobie na wstrzymanie z tym (po)tworem o nazwie puchar ekstraklasy. Skupić się trzeba na ważniejszych rzeczach.
Stella Bianca Siamo Noi!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.09.2008, 20:37
joy_division napisał(a):Wyświetl post
Drodzy, dajmy sobie na wstrzymanie z tym (po)tworem o nazwie puchar ekstraklasy. Skupić się trzeba na ważniejszych rzeczach.
Ambitne podejście godne kibica aktualnego Mistrza Polski w piłce nożnej. Eh...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 07.09.2008, 20:40
Idea pucharu jest kompletnym NONSENSEM. Jezdzimy REZERWAMI i dostajemy po plecach (tak wygladal min ubiegly rok). Niech ktos mi wytlumaczy jaki jest sens obrywania 0:4 na R22 (sic!!!) de facto grajac rezerwami. Od wystepow Wisly II jest mloda ekstraklasa... Ostatni mecz PE u nas wygladal jak trening, a przyszlo 5500.

Mam tylko nadzieje, ze derby zostana potraktowane ze 100% powaga, bo nie wyobrazam sobie, ze mielibysmy przegrac z KSC na Reymonta!! Od wielu lat jestesmy w derbach poza ich zasiegiem i nie wyobrazam sobie takiej amatorki w tym dwumeczu jak ze Slaskiem czy w Gliwicach. Na tle derbow nie docieraja do mnie tlumaczenia o oszczedzaniu siebie, zdrowia, kadry etc!!

Puchar Rezerw, totalny nonsens, nikt nie traktuje go powaznie, a my chyba najmniej powaznie ze wszystkich hehe
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 08.09.2008, 12:18
Puchar Ekstraklasy miał też być sposobem na wypróbowanie nowych ustawień i taktyki.
Jeżeli zawodnicy boją się zaryzykować ostrzejsze bieganie ,by się zbytnio nie przemęczyć przed meczami o większą stawkę ,to z czym do Europy ?
Ale ,jeśli drużyna zacznie wspaniale grać po odpadnięciu z PE - jestem w stanie to zaakceptować.
Ostatnio edytowane przez kristos : 08.09.2008 o godz. 12:37.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.09.2008, 13:02
kristos -- sadze, ze to nie tyle chodzi o to, ze im sie nie chce. po czesci na pewno boja sie tez urazow. kadre mamy jaka mamy, a przeciez dalej gramy w pucharach. taki piast na ten przyklad nie ma nic do stracenia, spina sie na nas na 100% i wlasnie takie sa skutki.

i mi takze idea pucharu sie nie podoba, bo za przeproszeniem ni to swinia, ni kanarek. nagrody dla klubow pokroju Wisly sa raczej smieszne(mozliwe ze pokryja koszty meczow..). prestizu na razie zadnego. mecze o 12 w poludnie. na prawde tez chyba bym wolal, zebysm wczesniej odpadli z tych rozgrywek..
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 08.09.2008, 13:23
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
kristos -- sadze, ze to nie tyle chodzi o to, ze im sie nie chce. po czesci na pewno boja sie tez urazow. kadre mamy jaka mamy, a przeciez dalej gramy w pucharach. taki piast na ten przyklad nie ma nic do stracenia, spina sie na nas na 100% i wlasnie takie sa skutki.

i mi takze idea pucharu sie nie podoba, bo za przeproszeniem ni to swinia, ni kanarek. nagrody dla klubow pokroju Wisly sa raczej smieszne(mozliwe ze pokryja koszty meczow..). prestizu na razie zadnego. mecze o 12 w poludnie. na prawde tez chyba bym wolal, zebysm wczesniej odpadli z tych rozgrywek..
Drużyna która w tym roku wygra PE może zgarnąć ponad milion złotych.

PULA NAGRÓD: 2.500.000
Startowe (dla wszystkich klubów) - 25.000
Zwycięzca grupy - 100.000
Drugie miejsce w grupie - 75.000
Zwycięzca ćwierćfinału - 100.000
Zwycięzca półfinału - 200.000
Zdobywca Pucharu Ekstraklasy - 600.000

Sądzę że zapatrujecie sie na ten puchar z perspektywy ekipy która kładzie na niego laskę.
Jeśli Wiśle wiodło by się na tym polu, inaczej byście pisali.
Mistrzowi Polski troszkę nie wypada tak sie prezentować, nawet w rozgrywkach o tak niskiej randze.
W kółko jest narzekanie, że polskie zespoły odstają od reszty Europy bo maja najdłuższa przerwę, bo grają za mało spotkań, bo zupa była za słona. Po to właśnie jest PE.
Inne ekipy często grają także rezerwami bądź "młodziakami" i to jest żadne tłumaczenie.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 08.09.2008, 13:37
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post

Chciałem tylko zauważyć ,że z tą kadrą zdobyliśmy MP a młodzi zdobyli MME.Jeśli chodzi o urazy, to tak samo muszą uważać piłkarze Ślaska czy Piasta bo też o coś walczą.
Nie ma meczy -żle ,bo nie ma jak wypróbować ustawienie ,taktykę ,zgranie.
Są mecze - żle ,bo można złapać kontuzję.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2008, 13:53
Zgadzam sie z kristosem.
W ogole jesli chcemy kiedys dogonic zachod to przy tak krotkiej lidze musimy grac systemem sroda/sobota i to nie tak ze w srode graja ogorki co raczej do pierwszego skladu sie nigdy nie przebija.

Dziwi mnie to narzekanie na ten puchar bo to powinien byc swietny poligon doswiadczalny+szansa na gre kilku zawodnikow co normalnie wchodza z lawki+tak ja pisalem , wprowadzanie calosezonowego systemu gry sroda/sobota.- Oczywiscie brak wartosciowej lawki troche usprawiedliwia w tym roku trenera.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.09.2008, 14:51
Na zachodzie mogą sobie pozwolić na takie coś, bo mają konkretne zaplecze.. u nas co jest? wyjdzie podstawowa jedenastka na taki PE, ktoś dozna kontuzji i pózniej nie ma kim grać na danej pozycji w lidze (poza kilkoma wyjątkami)
teraz widzimy jak np. Pawła brakuje w takich meczach, nie ma kto strzelać i taka jest brutalna prawda. Oby na Lech był gotowy inaczej o zwycięstwie będzie można zapomnieć (wypluj)
Poza tym Polscy piłkarze w przeciwieństwie np. do tych z Anglii są dużo gorzej przygotowani fizycznie.. skurcze, męczarnie i tak dalej (poza kilkoma wyjątkami, pozdro Cleber (Cleber nie Polak)
U nas w niektórych meczach będą dawać wszystko - Beitar, Barcelona i zdychanie przez kilka dni.. tam przy dużo szybszej grze za 2 dni znów mecz. Norma.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 08.09.2008 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 08.09.2008, 15:07
Jest na to rada - należy się lepiej przygotować fizycznie ,lub odmówić występu w PE.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 08.09.2008, 15:34
Olewa ją PE, a karnetowców przymuszają do płacenia za te mecze. Super mają pomysły...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.09.2008, 15:38
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Olewa ją PE, a karnetowców przymuszają do płacenia za te mecze. Super mają pomysły...
biznes przyjacielu
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 08.09.2008, 16:35
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
biznes przyjacielu
jest na to inne słowo...ale nie chce znowu ostrzeżenia mieć
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.09.2008, 17:38
Dla mnie smieszne jest usprawiedlwienie ze nie ma po co grac w PE.
Sa to rozgrywki Pucharowe w danym kraju ,w ktorych trzeba grac.Kiedys byl Puchar Ligi Polskiej i jakos nikt nie traktowal tych rozgrywek jak piate koło u wozu.

Jak jest za mało meczow ,i kazdy pisze "No ale gdzie sie ma ta młodziez ogrywac?" --no to chyba jest tu jakas paronoja ,bo w takim razie do czego w takim razie mozna wykorzystac te rozgrywki.

I tak wkólko zawsze cos sie komus niepodoba.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Stary 08.09.2008, 17:47
Przy tej kadrze jaką mamy jestem w stanie zrozumieć olanie PE, wystawiając głębokie rezerwy.
Ale jeśli gra prawie pierwszy skład i dostaje w dupeczkę od Piasta to coś jest nie w porządku.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 08.09.2008, 18:30
A co to jest milion? Odliczyc od tego koszta zwiazane z wyjazdami i z organizacja meczy i juz tak rozowo nie bedzie.

To moje zdanie, uwazam ten puchar za porazke i tyle.. Po prostu nie widze sensu w walce o niego, to puchar dobry dla ekip slabszych. Taki puchar pocieszenia jak na innych frontach nie wyjdzie..
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Stary 08.09.2008, 20:15
...a idealne wytłumaczenie ekip silnych: "Olewamy. PE jest dla ekip słabszych"

Akurat w zeszłym roku w finale grały dość mocne drużyny.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Stary 08.09.2008, 21:29
Mocne? My przecież odpadliśmy z Waszymi rezerwami
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.09.2008, 22:12
Jutro gramy z zydkami czy kiedy?

spidey napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Wiśle wiodło by się na tym polu, inaczej byście pisali.
Nie no oczywiście, zebysmy inaczej pisali bo gdyby sie wiodło, tz. ze pucharu nie olali proste... Niesamowite, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... Z twojego toku rozumowania wynika ze druzyna ktora w lidze łoji każdego wygrywa z Barcą, czy z Beitarem 5:0, nie ma wiekszych ambicji, tylko spina sie na wielce prestiżowy puchar ekstraklasy... w którym przegrywa w najmocniejszym składzie przy 100% zaangarzowaniiu 0:4 u siebie ze Śląskiem. Kurde... to ja nie wiem ile by ten Śląsk barce puknął

spidey napisał(a):Wyświetl post
Mistrzowi Polski troszkę nie wypada tak sie prezentować, nawet w rozgrywkach o tak niskiej randze.
A wam wypada sie tak "prezentować" w pucharach europejskich? Dostaliscie druzyne do ogrania i odpadliscie jak bukiety. Co jak co, ale puchar ekstraklasy nie jest kulminacją ambicji klubu. A dla was to jest puchar zebyscie sie mogli pojarac ze cos mozecie jeszcze zdybyc w sezonie przegranym.
Ostatnio edytowane przez regan : 09.09.2008 o godz. 22:26.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.09.2008, 23:10
z niewłaściwą stroną Błoń gramy 30 bodajże.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Stary 10.09.2008, 10:10
regan napisał(a):Wyświetl post
Jutro gramy z zydkami czy kiedy?

Nie no oczywiście, zebysmy inaczej pisali bo gdyby sie wiodło, tz. ze pucharu nie olali proste... Niesamowite, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... Z twojego toku rozumowania wynika ze druzyna ktora w lidze łoji każdego wygrywa z Barcą, czy z Beitarem 5:0, nie ma wiekszych ambicji, tylko spina sie na wielce prestiżowy puchar ekstraklasy... w którym przegrywa w najmocniejszym składzie przy 100% zaangarzowaniiu 0:4 u siebie ze Śląskiem. Kurde... to ja nie wiem ile by ten Śląsk barce puknął

A wam wypada sie tak "prezentować" w pucharach europejskich? Dostaliscie druzyne do ogrania i odpadliscie jak bukiety. Co jak co, ale puchar ekstraklasy nie jest kulminacją ambicji klubu. A dla was to jest puchar zebyscie sie mogli pojarac ze cos mozecie jeszcze zdybyc w sezonie przegranym.
1) Temat zwie się: "Wisła w Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy"
2) To nie forum Legii.
3) Zapraszam do pisania na forum.legialive.pl nic nie stoi na przeszkodzie.

P.S. Co do wcześniejszego fragmentu, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz (szczególnie to o tym łojeniu)...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów