|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Odpuściliśmy i dostaliśmy. Nikt się tym specjalnie nie przejmuje i słusznie. Radochę mają za to w Gliwicach.
Barcelona też w Krakowie odpuściła i przerżnęła i tylko my się tym podniecaliśmy. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
mecz w Gliwicach pokazał jedną bardzo ważną rzecz, otoż cała siła ofensywna Wisły na dzień dziesiejszy to Boguski i Brożek. Bez tych piłkarzy Wisła sobie nie radzi. Cała taktyka Wisły opiera sie na grze Pawła.
Troche smutno, że mamy tylko dwóch tak naprawde ofensywnych zawodników w zespole. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tylko widzisz, piłkarze Barcelony po tej porażce byli na siebie w****ieni i napewno przegrać nie chcieli- zwłaszcza z drużyną z Polski.A nasi kopacze?....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
wygrajmy tylko te dwa mecze derbowe w PE i jak dla mnie możemy odpaść z tych śmiesznych rozgrywek...
biorąc pod uwagę naszą "szeroką" kadre chyba wyjdzie nam to na plus kiedys... |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja tam wolę z tego gówna odpaść już w 1 fazie(oczywiście pokonując pejsy), niż np. później z jakąś Legią czy innymi kuchenkami, żeby walili przez pół roku z powodu wygrania z naszymi "rozochoconymi" kopaczami.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niech zdobywają "trofea", tylko to im pozostało.![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
trwają jeszcze...
Jagiellonia Bialystok 1 - 1 Polonia Warsaw Cracovia Kraków 0 - 0 Slask Wroclaw ukonczone.. Polonia Bytom 1 - 0 Ruch Chorzow Gornik Zabrze 1 - 3 Odra Wodzislaw Slaski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ukonczone:
Cracovia - Śląsk 0 - 1 ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Drodzy, dajmy sobie na wstrzymanie z tym (po)tworem o nazwie puchar ekstraklasy. Skupić się trzeba na ważniejszych rzeczach.
![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ambitne podejście godne kibica aktualnego Mistrza Polski w piłce nożnej. Eh...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Idea pucharu jest kompletnym NONSENSEM. Jezdzimy REZERWAMI i dostajemy po plecach (tak wygladal min ubiegly rok). Niech ktos mi wytlumaczy jaki jest sens obrywania 0:4 na R22 (sic!!!) de facto grajac rezerwami. Od wystepow Wisly II jest mloda ekstraklasa... Ostatni mecz PE u nas wygladal jak trening, a przyszlo 5500.
Mam tylko nadzieje, ze derby zostana potraktowane ze 100% powaga, bo nie wyobrazam sobie, ze mielibysmy przegrac z KSC na Reymonta!! Od wielu lat jestesmy w derbach poza ich zasiegiem i nie wyobrazam sobie takiej amatorki w tym dwumeczu jak ze Slaskiem czy w Gliwicach. Na tle derbow nie docieraja do mnie tlumaczenia o oszczedzaniu siebie, zdrowia, kadry etc!! Puchar Rezerw, totalny nonsens, nikt nie traktuje go powaznie, a my chyba najmniej powaznie ze wszystkich hehe |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Puchar Ekstraklasy miał też być sposobem na wypróbowanie nowych ustawień i taktyki.
Jeżeli zawodnicy boją się zaryzykować ostrzejsze bieganie ,by się zbytnio nie przemęczyć przed meczami o większą stawkę ,to z czym do Europy ? Ale ,jeśli drużyna zacznie wspaniale grać po odpadnięciu z PE - jestem w stanie to zaakceptować.
Ostatnio edytowane przez kristos : 08.09.2008 o godz. 12:37.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
kristos -- sadze, ze to nie tyle chodzi o to, ze im sie nie chce. po czesci na pewno boja sie tez urazow. kadre mamy jaka mamy, a przeciez dalej gramy w pucharach. taki piast na ten przyklad nie ma nic do stracenia, spina sie na nas na 100% i wlasnie takie sa skutki.
i mi takze idea pucharu sie nie podoba, bo za przeproszeniem ni to swinia, ni kanarek. nagrody dla klubow pokroju Wisly sa raczej smieszne(mozliwe ze pokryja koszty meczow..). prestizu na razie zadnego. mecze o 12 w poludnie. na prawde tez chyba bym wolal, zebysm wczesniej odpadli z tych rozgrywek.. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
PULA NAGRÓD: 2.500.000 Startowe (dla wszystkich klubów) - 25.000 Zwycięzca grupy - 100.000 Drugie miejsce w grupie - 75.000 Zwycięzca ćwierćfinału - 100.000 Zwycięzca półfinału - 200.000 Zdobywca Pucharu Ekstraklasy - 600.000 Sądzę że zapatrujecie sie na ten puchar z perspektywy ekipy która kładzie na niego laskę. Jeśli Wiśle wiodło by się na tym polu, inaczej byście pisali. Mistrzowi Polski troszkę nie wypada tak sie prezentować, nawet w rozgrywkach o tak niskiej randze. W kółko jest narzekanie, że polskie zespoły odstają od reszty Europy bo maja najdłuższa przerwę, bo grają za mało spotkań, bo zupa była za słona. Po to właśnie jest PE. Inne ekipy często grają także rezerwami bądź "młodziakami" i to jest żadne tłumaczenie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma meczy -żle ,bo nie ma jak wypróbować ustawienie ,taktykę ,zgranie. Są mecze - żle ,bo można złapać kontuzję. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zgadzam sie z kristosem.
W ogole jesli chcemy kiedys dogonic zachod to przy tak krotkiej lidze musimy grac systemem sroda/sobota i to nie tak ze w srode graja ogorki co raczej do pierwszego skladu sie nigdy nie przebija. Dziwi mnie to narzekanie na ten puchar bo to powinien byc swietny poligon doswiadczalny+szansa na gre kilku zawodnikow co normalnie wchodza z lawki+tak ja pisalem , wprowadzanie calosezonowego systemu gry sroda/sobota.- Oczywiscie brak wartosciowej lawki troche usprawiedliwia w tym roku trenera. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Na zachodzie mogą sobie pozwolić na takie coś, bo mają konkretne zaplecze.. u nas co jest? wyjdzie podstawowa jedenastka na taki PE, ktoś dozna kontuzji i pózniej nie ma kim grać na danej pozycji w lidze (poza kilkoma wyjątkami)
teraz widzimy jak np. Pawła brakuje w takich meczach, nie ma kto strzelać i taka jest brutalna prawda. Oby na Lech był gotowy inaczej o zwycięstwie będzie można zapomnieć (wypluj) Poza tym Polscy piłkarze w przeciwieństwie np. do tych z Anglii są dużo gorzej przygotowani fizycznie.. skurcze, męczarnie i tak dalej (poza kilkoma wyjątkami, pozdro Cleber (Cleber nie Polak) U nas w niektórych meczach będą dawać wszystko - Beitar, Barcelona i zdychanie przez kilka dni.. tam przy dużo szybszej grze za 2 dni znów mecz. Norma.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 08.09.2008 o godz. 15:00.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest na to rada - należy się lepiej przygotować fizycznie ,lub odmówić występu w PE.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Olewa ją PE, a karnetowców przymuszają do płacenia za te mecze. Super mają pomysły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dla mnie smieszne jest usprawiedlwienie ze nie ma po co grac w PE.
Sa to rozgrywki Pucharowe w danym kraju ,w ktorych trzeba grac.Kiedys byl Puchar Ligi Polskiej i jakos nikt nie traktowal tych rozgrywek jak piate koło u wozu. Jak jest za mało meczow ,i kazdy pisze "No ale gdzie sie ma ta młodziez ogrywac?" --no to chyba jest tu jakas paronoja ,bo w takim razie do czego w takim razie mozna wykorzystac te rozgrywki. I tak wkólko zawsze cos sie komus niepodoba. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy tej kadrze jaką mamy jestem w stanie zrozumieć olanie PE, wystawiając głębokie rezerwy.
Ale jeśli gra prawie pierwszy skład i dostaje w dupeczkę od Piasta to coś jest nie w porządku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co to jest milion? Odliczyc od tego koszta zwiazane z wyjazdami i z organizacja meczy i juz tak rozowo nie bedzie.
To moje zdanie, uwazam ten puchar za porazke i tyle.. Po prostu nie widze sensu w walce o niego, to puchar dobry dla ekip slabszych. Taki puchar pocieszenia jak na innych frontach nie wyjdzie.. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
...a idealne wytłumaczenie ekip silnych: "Olewamy. PE jest dla ekip słabszych"
Akurat w zeszłym roku w finale grały dość mocne drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mocne? My przecież odpadliśmy z Waszymi rezerwami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jutro gramy z zydkami czy kiedy?
Nie no oczywiście, zebysmy inaczej pisali bo gdyby sie wiodło, tz. ze pucharu nie olali proste... Niesamowite, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... Z twojego toku rozumowania wynika ze druzyna ktora w lidze łoji każdego wygrywa z Barcą, czy z Beitarem 5:0, nie ma wiekszych ambicji, tylko spina sie na wielce prestiżowy puchar ekstraklasy... w którym przegrywa w najmocniejszym składzie przy 100% zaangarzowaniiu 0:4 u siebie ze Śląskiem. Kurde... to ja nie wiem ile by ten Śląsk barce puknął A wam wypada sie tak "prezentować" w pucharach europejskich? Dostaliscie druzyne do ogrania i odpadliscie jak bukiety. Co jak co, ale puchar ekstraklasy nie jest kulminacją ambicji klubu. A dla was to jest puchar zebyscie sie mogli pojarac ze cos mozecie jeszcze zdybyc w sezonie przegranym.
Ostatnio edytowane przez regan : 09.09.2008 o godz. 22:26.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
z niewłaściwą stroną Błoń gramy 30 bodajże.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
2) To nie forum Legii. 3) Zapraszam do pisania na forum.legialive.pl nic nie stoi na przeszkodzie. P.S. Co do wcześniejszego fragmentu, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz (szczególnie to o tym łojeniu)... ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|