|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bednarz mowil ze Romeu beda sie przygladac bo ma on kontrakt do grudnia ,wiec raczej bym juz na niego nie liczyl ,zreszta bardziej mnie interesuje teraz ten napastnik Pinto ,bo poza Brozkiem nasi napastnicy to drzewa. Oby byl dzis na treningu na Reymonta.
Wg http://www.transfermarkt.de/de/spiel...eu/profil.html Romeu ma kontrakt do grudnia |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Weź,ile Ty masz lat,że jestes pod wrażeniem jakiś zabiegów PR z całowaniem herbu?Pozyskaliśmy pracownika bardzo dobrego i tyle. Bez podniety.
A teraz powiedzcie mi,gdzie logika? Narzekamy na Juszczyka,bo prawda jest taka,że krytyka pod jego adresem jest jak najbardziej sluszna. Obecnie prezentuje on poziom co najwyżej III ligowy. Wobec takiego obrotu sprawy czemu nie da się szansy Ile? Teraz wracam do mojego pytania. Rozumiem, że wszyscy pokladająnadzieje w 21 letninm zawodniku z Brazylii, sluszne to i poglądowe. To dlaczegóż nie daje sięszansy Cebeanu,ktory też jest w tym samym wieku. Czemu on nie ma być naszą nadzieją? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No trening na pewno troche wyjaśni. Pinto to też byłoby wzmocnienie. Romeu też by nam się przydał i to im prędzej tym lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() Chill out. Ilie powinien dostać szansę gry, szczególnie w meczach o Puchar Ekstraklasy. Rozgrywki ogórkowe, ku sprawdzeniu siły rezerw, a przy tym mógłby się ogrywać. Młoda Ekstraklasa to jednak nie to samo. A Cebanu może być naszą przyszłością. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Marszałek - ilie nie dostaje szansy, bo jest nie doświadczony i za słaby na grę w meczach ekstraklasy. Wiem, że Juszczyk też nie jest doświadczony, a jego umiejętności też nie pozwalają na pewną grę w ekstraklasie. Ale w derbach był problem bo kontuzji doznał Pawełek i widocznie Juszczyk jest w lepszej formie niż Cebanu, skoro postawili na niego trenerzy. Prawda jest taka, że z bramkarzmi jest kłopot. Ilie dostanie szansę w PE lub PP, oby się rozwinął, ale póki co nie daje gwarancji dobrej gry, na tak odpowiedzialnej pozycji jaką jest bramkarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dajcie juz spokoj z tym Tristanem... Bylo minelo.
Teraz trzeba czekac na dzisiejszy trening, mam nadzieje, ze strona szybko poinformuje o personaliach tego tajemniczego Brazylijczyka. 25 lat, dobry wiek, w sam raz. Cala kariera przed nim, a juz z pewnym doswiadczeniem. |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Może to nie do tego tematu, ale czy zauważyliście za kogo w 1.45 min. wszedł ten Pinto... ? Za inny obiekt zainteresowania naszej Wisełki, Rodrigo Mannarę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Szkoda ze zamazali cyferki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Signing fee jest sześciocyfrowa więc tanio nie było raczej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
jest wyraxnie 7 cyfrowa
![]() wygląda na milion euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A mi mix Radovanovicia z Kmiecikiem .. Pozatym powstaje pytanie na ile filmik z youtube oddaje styl gry danego zawodnika...bo dla mnie prawie wogole ..menegerowie wiekszosci zawodnikow maja tego typu filmiki i tym wciskaja kity o predyzpozycjach danego gracza. My wielkorotnie takie kity łykalismy stad jak sobie przypomniec Dahbary i inni na testach. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Taka mała informacja: http://wislasoccer.com/news_item_9860.htm
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja nie łudzę się aby gość, który teraz przeyjdzie był rzeczywistym wzmocnieniem zespołu. Tacy zawodnicy z kartą w ręku są raczej słabo przygotowani do sezonu, bo z kim mieliby sie przygotowywać. Dlatego mam małe obawy co do formy Marcelo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
ot Svitlica Vuković... jakoś to Stanko nie powstrzymało przed przyjściem do nas a Vukoviciowi raz w prawie przyjściu do nas lat temu ze 4-5 a dwa... negocjowaniu nowego kontraktu z L. i ... w efekcie rozstaniu ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Koniec okienka, czas podsumowań i nie obchodzi mnie czy trafi do Wisły jeszcze jakiś piłkarz wożony przez managera od Węgier po Nową Zelandię.
Dużo pisać nie ma sensu bo wiele się nie działo. Jeszcze raz przekonaliśmy się, że za darmo potencjału ofensywnego nie da się wzmocnić, pewnie dlatego Wisłę zasili tylko obrońcy, widocznie o tych łatwiej. Cieszy mnie bardzo sprawa Marcelo, z jednej strony dlatego że w obronie grają leciwi Głowacki Cleber czy Baszczyński, dzięki Bogu piłkarsko ciągle świetni ale grać wiecznie nie będą, a przecież Kokoszka postanowił się wybarać na kurs włoskiego. Z drugiej strony, dlatego że Bednarzowi wreszcie (mam nadzieję) coś się udało i może Boss da sobie spokój z pomysłami etatów dla działaczy z minionej epoki. Martwi szczególnie, o czym już wspomniałem, brak wzmocnienia potencjału ofensywnego, Brożek z Boguskim są motorami drużyny, czasem, jak przeciwnik mało wymagający wspiera ich Jirsak, Zieniu to bardziej doświadczeniem. Aż strach pomyśleć kto będzie strzelać bramki jak tych piłkarzy wyeliminują kartki i kontuzje, no wiem Cleber, ale to raczej z karnych. Najbardziej martwi mnie jednak tak łatwe odpuszczenie Lewandowskiego, klub o takiej pozycji powinien umieć dostrzec taki talent i przekonać piłkarza do popisania kontraktu, i mało przkonują mnie tłumaczenia dyrektora, że piłkarz chciał tyle co Brożek, innymi rzeczami młodego zawodnika też można przekonać, no cóż widocznie przełom maja i czerwca to jednak lepszy okres okres na nurkowanie, niż łowienie talentów innym sprzed nosa... Dziwne to było okienko, z jednej strony ciągnące się w nieskończoność rozmowy z Neim, z drugiej jakieś afery z zachodzącą gwiazdą w tle. Koniec końców, złe wrażenie osłodził transfer brazylijskiego stopera, oby ten piłkarz był jednak wiekszym wzmocnieniem niż jego rodak, transferowany 3 lata temu, podobnie rzutem na taśmę. Pozdr. P.s. Ciekawe kto wypatrzył tych chłopaków do ME i dlaczego znów sami obrońcy, ale fajnie przeczytać info, że jednak ktoś w tym klubie myśli o przyszłości. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
O jakiej aferze mówisz?
I o jakim stoperze sprowadzonym rzutem na taśmę? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Diego Tristan i Andre Baretto są bohaterami wypowiedzi Chesteroskiego.
Moje podsumowanie okienka: Odeszli: Dudka, Kokos, Paulista, Dudu, Matusiak Doszli: Singlar, Marcelo, Baretto poza tym powrót Małego. Cięzko kontuzjowanego Vargi i podobno przewlekle chorego na skutek randki z kleszczem Gołego nie liczę. O ile w tyłach jest szansa, że wyjdziemy na zero albo nawet mały plusik, to siła ofensywna drużyny została po raz kolejny osłabiona, tym razem głownie przez odejście Jaśka i nie pozyskanie nikogo o zbliżonej charakterystyce (wcześniej w zimie przyjście bardzo przeciętnego Łobo i tragicznego Matusiaka za KK). W związku z tym i naszymi rzeczywistymi i palącymi potrzebami okienko oceniam najwyżej na tróję w skali szkolnej. Kto w jakim stopniu jest temu winny - oto jest pytanie...
Ostatnio edytowane przez arti : 02.09.2008 o godz. 20:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobra, ale mniejsza z tym, jeżeli tylko ten Marcelo wypali, to okienko i tak nie było wcale takie złe szkoda tylko, ze nie ma u nas Pawłowskiego. (Lewandowski to już temat zamknięty.) No i jeszcze jakiś napadzior by się przydał. Może ten Pinto, ale po filmikach był nie oceniał, bo to nie są nagrania, z przed roku tylko mogą to być nagrania z przed 3 lat. Chociaż on ma niby dopiero 22 lata, więc bardzo dawno nie mogły być nagrywane I nie jarał bym się tak, ze Real go testował, oni tam testują setki graczy na rok. A może to być tylko wymysł jego menago. Zresztą, to na razie tylko plotki... Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 02.09.2008 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=jRD3YRvYmtw
Patrzcie jakie ładne bramki strzelił Colo Colo. Coby nie mówić jest to jeden z czołowych zespołów w Ameryce Południowej. Może nie tej klasy co Santos ale też dobry zespół. Takiej bramy jak ta na 1:0 to ja w naszej lidze nie widziałem ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez dwoch zdan ten Pinto by sie przydal. Brakuje napastnika o dobrych warunkach fizycznych, ktory moglby pograc tylem do bramki. Swietnie uzupelnialby sie z Brozkiem. A dla Boguskiego miejsce znajdzie sie na prawej pomocy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Fakt ze zawodnik o warunkach fizycznych jak Pinto by sie przydal, ale jak on gra
czy tylko z czesci, wie ktos |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To mlody chlopak, ma potencjal skoro znalazl sie w takich klubach. Wiec nawet jesli teraz nie prezentuje sie jakos wybitnie, nie wiemy tego, to jego wiek i calkiem obiecujace referencje, pozwalaja przypuszczac, ze jest to material na dobrego napastnika. Do tego idealnie odpowiada wymaganiom Skorzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grał w niezłych klubach w Chile i grał tam bardzo dobrze. Nie wiem tylko czemu kariera mu się tak załamała.
Gość szybkością nie grzeszy, ale za to drybling ma bardzo dobry, tak samo jak i strzał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Tylko "troszke" starszy...na imie mial Paweł... nazwisko nie przejdzie mi przez gardlo ![]() ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pinto byl we wtorek w Krakowie
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ze statystyk wygląda na to że Pinto to dobry napastnik, w 50 meczach strzelił 20 goli. To że go zakontraktował taki klub jak Santos znaczy że chłopak ma spory talent. Niesety tam się nie przebił, 3 mecze jedna bramka. Wiosna jak z Matusiakiem. Tylko nie oszukujmy się Wisła jest o klasę słabsza niż Santos i u nas może być realnym wzmocnieniem. Żeby tam w Brazylii grać w pierwszym składzie takiej drużyny, gość musi być 2 razy lepszy od brazylijczyka. Widocznie nie był.
Patrząc jednak na jego wiek i osiągnięcia i zespoły w jakich grał to myślę że warto go ściągnąć. Jak się nie sprawdzi nie stracimy na tym zbyt dużo, a jak się sprawdzi to kolejny kilkumilionowy transfer za granicę. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|