The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
K_2
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2008, 15:32
Bednarz mowil ze Romeu beda sie przygladac bo ma on kontrakt do grudnia ,wiec raczej bym juz na niego nie liczyl ,zreszta bardziej mnie interesuje teraz ten napastnik Pinto ,bo poza Brozkiem nasi napastnicy to drzewa. Oby byl dzis na treningu na Reymonta.

Wg
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...eu/profil.html
Romeu ma kontrakt do grudnia
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.09.2008, 15:33
Weź,ile Ty masz lat,że jestes pod wrażeniem jakiś zabiegów PR z całowaniem herbu?Pozyskaliśmy pracownika bardzo dobrego i tyle. Bez podniety.

A teraz powiedzcie mi,gdzie logika? Narzekamy na Juszczyka,bo prawda jest taka,że krytyka pod jego adresem jest jak najbardziej sluszna. Obecnie prezentuje on poziom co najwyżej III ligowy. Wobec takiego obrotu sprawy czemu nie da się szansy Ile? Teraz wracam do mojego pytania. Rozumiem, że wszyscy pokladająnadzieje w 21 letninm zawodniku z Brazylii, sluszne to i poglądowe. To dlaczegóż nie daje sięszansy Cebeanu,ktory też jest w tym samym wieku. Czemu on nie ma być naszą nadzieją?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
KeepItSimpleStupied
Member

Od: 07.2007

Stary 02.09.2008, 15:34
No trening na pewno troche wyjaśni. Pinto to też byłoby wzmocnienie. Romeu też by nam się przydał i to im prędzej tym lepiej.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2008, 15:38
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Weź,ile Ty masz lat,że jestes pod wrażeniem jakiś zabiegów PR z całowaniem herbu?Pozyskaliśmy pracownika bardzo dobrego i tyle. Bez podniety.
Rozpatrywałem to w kategorii bardzo przyjaznego gestu, być może on będzie kolejną legendą naszego klubu

Chill out.

To dlaczegóż nie daje sięszansy Cebeanu,ktory też jest w tym samym wieku. Czemu on nie ma być naszą nadzieją?
Ilie powinien dostać szansę gry, szczególnie w meczach o Puchar Ekstraklasy. Rozgrywki ogórkowe, ku sprawdzeniu siły rezerw, a przy tym mógłby się ogrywać. Młoda Ekstraklasa to jednak nie to samo. A Cebanu może być naszą przyszłością.
Odpowiedz cytując
KeepItSimpleStupied
Member

Stary 02.09.2008, 15:39
Marszałek - ilie nie dostaje szansy, bo jest nie doświadczony i za słaby na grę w meczach ekstraklasy. Wiem, że Juszczyk też nie jest doświadczony, a jego umiejętności też nie pozwalają na pewną grę w ekstraklasie. Ale w derbach był problem bo kontuzji doznał Pawełek i widocznie Juszczyk jest w lepszej formie niż Cebanu, skoro postawili na niego trenerzy. Prawda jest taka, że z bramkarzmi jest kłopot. Ilie dostanie szansę w PE lub PP, oby się rozwinął, ale póki co nie daje gwarancji dobrej gry, na tak odpowiedzialnej pozycji jaką jest bramkarz.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2008, 15:58
Dajcie juz spokoj z tym Tristanem... Bylo minelo.

Teraz trzeba czekac na dzisiejszy trening, mam nadzieje, ze strona szybko poinformuje o personaliach tego tajemniczego Brazylijczyka. 25 lat, dobry wiek, w sam raz. Cala kariera przed nim, a juz z pewnym doswiadczeniem.
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Od: 04.2008

Stary 02.09.2008, 16:11
Może to nie do tego tematu, ale czy zauważyliście za kogo w 1.45 min. wszedł ten Pinto... ? Za inny obiekt zainteresowania naszej Wisełki, Rodrigo Mannarę
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.09.2008, 16:25
http://wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4475
chyba nikt nei wklejał, a to odnośnie tych młodzianów
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.09.2008, 16:39
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dajcie juz spokoj z tym Tristanem... Bylo minelo.

Teraz trzeba czekac na dzisiejszy trening, mam nadzieje, ze strona szybko poinformuje o personaliach tego tajemniczego Brazylijczyka. 25 lat, dobry wiek, w sam raz. Cala kariera przed nim, a juz z pewnym doswiadczeniem.
Eeee a skad wiesz ze bedziemy jakiegos 25-letniego bbrazylijczyka testowac?
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.09.2008, 16:52
Ktos wklejal link ze strony SKWK (informacja jest na samym dole tekstu o Marcelo).
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2008, 16:55

Szkoda ze zamazali cyferki.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.09.2008, 17:00
Signing fee jest sześciocyfrowa więc tanio nie było raczej
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2008, 17:11
jest wyraxnie 7 cyfrowa
wygląda na milion euro
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.09.2008, 17:16
Patrzę tak na te filmiki z tym Pinto i nie wiem czemu, ale na myśl przyszedł mi od razu Kryszałowicz.
- gość sprawia wrażenie strasznie wolnego, technika..... no ale to filmiki więc wszystkiego nie widaćW sumie nie wiem po co na PE czy PP ściągać gościa aż z Chile, niech idzie do WHU czy innego Blackburn

A mi mix Radovanovicia z Kmiecikiem ..

Pozatym powstaje pytanie na ile filmik z youtube oddaje styl gry danego zawodnika...bo dla mnie prawie wogole ..menegerowie wiekszosci zawodnikow maja tego typu filmiki i tym wciskaja kity o predyzpozycjach danego gracza.
My wielkorotnie takie kity łykalismy stad jak sobie przypomniec Dahbary i inni na testach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Od: 12.2006

Stary 02.09.2008, 18:11
Taka mała informacja: http://wislasoccer.com/news_item_9860.htm
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.09.2008, 18:57
Ja nie łudzę się aby gość, który teraz przeyjdzie był rzeczywistym wzmocnieniem zespołu. Tacy zawodnicy z kartą w ręku są raczej słabo przygotowani do sezonu, bo z kim mieliby sie przygotowywać. Dlatego mam małe obawy co do formy Marcelo...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.09.2008, 18:57
rutic napisał(a):Wyświetl post
Tylko że Bednarz mówił że Romeu ma kontrakt do końca 2008 roku. Jemu bym wierzył bardziej niż Onetowi który pisze każda bzdurę żeby tylko uwagę internautów ściągnąć.
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz mowil ze Romeu beda sie przygladac bo ma on kontrakt do grudnia ,wiec raczej bym juz na niego nie liczyl ,zreszta bardziej mnie interesuje teraz ten napastnik Pinto ,bo poza Brozkiem nasi napastnicy to drzewa. Oby byl dzis na treningu na Reymonta.

Wg
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...eu/profil.html
Romeu ma kontrakt do grudnia
Po pierwsze Transfermarkt nie ma monopolu na rację, szczególnie w kwestii terminów wygaśnięcia kontraktów. Dla przypomnienia Głowacki widniał z kontraktem do czerwca tego roku, a kontrakt miał do grudnia. Podobnie jest z Baszczyńskim, Sobolewskim i Cantoro. Transfermarkt wie przeważnie w którym roku wygasa kontrakt, ale często myli się w kwestii daty dziennej. Podobnie Marcelo miał na Transfermarkcie kontrakt do 30.06.2008, a faktycznie kontrakt wygasał 31.08.2008- jest różnica. W Brazylii jest sporo zawodników z kontraktami, które wygasają w różnych dziwnych datach. Może być tak, że kontrakt Romeu już wygasł, albo wygaśnie za miesiąc, może dwa. To wbrew pozorom nie jest głupie. Brazylijczycy robią to po to, żeby zagraniczne kluby nie mogły korzystać z wolnego transferu w trakcie okienka. Poza okienkiem kluby rzadko sprowadzają piłkarzy i Brazylijczykom łatwiej przedłużyć umowę z zawodnikiem. W ten sposób są pewniejsi, że utalentowany zawodnik nie zwieje im za darmo tylko inny klub będzie musiał coś zapłacić.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2008, 19:08
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilą obejrzałem filmik z konferencji prasowej z Marcelo. Bardzo spodobało mi się szczególnie zakończenie, kiedy Marcelo dwukrotnie całuje w obecności swej narzeczonej herb klubu na swej koszulce.

Mówił o adaptacji, chęci zaistnienia, pomocy klubowi i nauce języka polskiego. Uważam że mimo wszystko nie będzie chciał szybko uciekać za granicę, te gesty o czymś świadczą, chyba że były "na pokaz" w co szczerze wątpię.

Takie moje przemyślenia, będziemy mieć z niego dużą pociechę, jak ktoś napisał w komentarzach do filmiku
widziałem wielu co tak całują herb
ot
Svitlica
Vuković...

jakoś to Stanko nie powstrzymało przed przyjściem do nas
a Vukoviciowi raz w prawie przyjściu do nas lat temu ze 4-5
a dwa... negocjowaniu nowego kontraktu z L. i ... w efekcie rozstaniu
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.09.2008, 19:09
Koniec okienka, czas podsumowań i nie obchodzi mnie czy trafi do Wisły jeszcze jakiś piłkarz wożony przez managera od Węgier po Nową Zelandię.

Dużo pisać nie ma sensu bo wiele się nie działo. Jeszcze raz przekonaliśmy się, że za darmo potencjału ofensywnego nie da się wzmocnić, pewnie dlatego Wisłę zasili tylko obrońcy, widocznie o tych łatwiej.

Cieszy mnie bardzo sprawa Marcelo, z jednej strony dlatego że w obronie grają leciwi Głowacki Cleber czy Baszczyński, dzięki Bogu piłkarsko ciągle świetni ale grać wiecznie nie będą, a przecież Kokoszka postanowił się wybarać na kurs włoskiego. Z drugiej strony, dlatego że Bednarzowi wreszcie (mam nadzieję) coś się udało i może Boss da sobie spokój z pomysłami etatów dla działaczy z minionej epoki.

Martwi szczególnie, o czym już wspomniałem, brak wzmocnienia potencjału ofensywnego, Brożek z Boguskim są motorami drużyny, czasem, jak przeciwnik mało wymagający wspiera ich Jirsak, Zieniu to bardziej doświadczeniem. Aż strach pomyśleć kto będzie strzelać bramki jak tych piłkarzy wyeliminują kartki i kontuzje, no wiem Cleber, ale to raczej z karnych.

Najbardziej martwi mnie jednak tak łatwe odpuszczenie Lewandowskiego, klub o takiej pozycji powinien umieć dostrzec taki talent i przekonać piłkarza do popisania kontraktu, i mało przkonują mnie tłumaczenia dyrektora, że piłkarz chciał tyle co Brożek, innymi rzeczami młodego zawodnika też można przekonać, no cóż widocznie przełom maja i czerwca to jednak lepszy okres okres na nurkowanie, niż łowienie talentów innym sprzed nosa...

Dziwne to było okienko, z jednej strony ciągnące się w nieskończoność rozmowy z Neim, z drugiej jakieś afery z zachodzącą gwiazdą w tle. Koniec końców, złe wrażenie osłodził transfer brazylijskiego stopera, oby ten piłkarz był jednak wiekszym wzmocnieniem niż jego rodak, transferowany 3 lata temu, podobnie rzutem na taśmę.

Pozdr.

P.s. Ciekawe kto wypatrzył tych chłopaków do ME i dlaczego znów sami obrońcy, ale fajnie przeczytać info, że jednak ktoś w tym klubie myśli o przyszłości.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2008, 19:27
O jakiej aferze mówisz?
I o jakim stoperze sprowadzonym rzutem na taśmę?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.09.2008, 19:47
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
O jakiej aferze mówisz?
I o jakim stoperze sprowadzonym rzutem na taśmę?
Diego Tristan i Andre Baretto są bohaterami wypowiedzi Chesteroskiego.
Moje podsumowanie okienka:
Odeszli: Dudka, Kokos, Paulista, Dudu, Matusiak
Doszli: Singlar, Marcelo, Baretto poza tym powrót Małego. Cięzko kontuzjowanego Vargi i podobno przewlekle chorego na skutek randki z kleszczem Gołego nie liczę.

O ile w tyłach jest szansa, że wyjdziemy na zero albo nawet mały plusik, to siła ofensywna drużyny została po raz kolejny osłabiona, tym razem głownie przez odejście Jaśka i nie pozyskanie nikogo o zbliżonej charakterystyce (wcześniej w zimie przyjście bardzo przeciętnego Łobo i tragicznego Matusiaka za KK). W związku z tym i naszymi rzeczywistymi i palącymi potrzebami okienko oceniam najwyżej na tróję w skali szkolnej.
Kto w jakim stopniu jest temu winny - oto jest pytanie...
Ostatnio edytowane przez arti : 02.09.2008 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 02.09.2008, 20:09
manson777 napisał(a):Wyświetl post
widziałem wielu co tak całują herb
ot
Svitlica
Vuković...

jakoś to Stanko nie powstrzymało przed przyjściem do nas
a Vukoviciowi raz w prawie przyjściu do nas lat temu ze 4-5
a dwa... negocjowaniu nowego kontraktu z L. i ... w efekcie rozstaniu
No dokładnie, facet go pocałował, ale pewnie nie wie co znaczy dla nas ten herb...
Dobra, ale mniejsza z tym, jeżeli tylko ten Marcelo wypali, to okienko i tak nie było wcale takie złe szkoda tylko, ze nie ma u nas Pawłowskiego. (Lewandowski to już temat zamknięty.) No i jeszcze jakiś napadzior by się przydał. Może ten Pinto, ale po filmikach był nie oceniał, bo to nie są nagrania, z przed roku tylko mogą to być nagrania z przed 3 lat. Chociaż on ma niby dopiero 22 lata, więc bardzo dawno nie mogły być nagrywane I nie jarał bym się tak, ze Real go testował, oni tam testują setki graczy na rok. A może to być tylko wymysł jego menago. Zresztą, to na razie tylko plotki...
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 02.09.2008 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2008, 20:47
http://www.youtube.com/watch?v=jRD3YRvYmtw

Patrzcie jakie ładne bramki strzelił Colo Colo. Coby nie mówić jest to jeden z czołowych zespołów w Ameryce Południowej. Może nie tej klasy co Santos ale też dobry zespół.

Takiej bramy jak ta na 1:0 to ja w naszej lidze nie widziałem ...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.09.2008, 22:00
Bez dwoch zdan ten Pinto by sie przydal. Brakuje napastnika o dobrych warunkach fizycznych, ktory moglby pograc tylem do bramki. Swietnie uzupelnialby sie z Brozkiem. A dla Boguskiego miejsce znajdzie sie na prawej pomocy.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.09.2008, 22:03
Fakt ze zawodnik o warunkach fizycznych jak Pinto by sie przydal, ale jak on gra Tu jest pytanie. W Santosie ma 3mecze/1gol, ciekawe czy to bilans z calego sezonu czy tylko z czesci, wie ktos
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.09.2008, 22:07
To mlody chlopak, ma potencjal skoro znalazl sie w takich klubach. Wiec nawet jesli teraz nie prezentuje sie jakos wybitnie, nie wiemy tego, to jego wiek i calkiem obiecujace referencje, pozwalaja przypuszczac, ze jest to material na dobrego napastnika. Do tego idealnie odpowiada wymaganiom Skorzy.
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Stary 02.09.2008, 22:20
Grał w niezłych klubach w Chile i grał tam bardzo dobrze. Nie wiem tylko czemu kariera mu się tak załamała.
Gość szybkością nie grzeszy, ale za to drybling ma bardzo dobry, tak samo jak i strzał.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.09.2008, 23:01
pawelos84 napisał(a):Wyświetl post
Grał w niezłych klubach w Chile i grał tam bardzo dobrze. Nie wiem tylko czemu kariera mu się tak załamała.
Gość szybkością nie grzeszy, ale za to drybling ma bardzo dobry, tak samo jak i strzał.
Zdaje sie, ze byl juz u nas jeden taki....;P
Tylko "troszke" starszy...na imie mial Paweł... nazwisko nie przejdzie mi przez gardlo
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.09.2008, 23:09
Pinto byl we wtorek w Krakowie

Cytat:
Napastnik Sebastian Pinto negocjował we wtorek z krakowianami, ale Wisła nie zaproponuje mu kontraktu bez testów. Dziś (godz. 20.30) mistrzowie Polski podejmują Śląsk Wrocław w inauguracyjnym meczu Pucharu Ekstraklasy

Wydarzeniem dnia przy Reymonta miało być zjawienie się tajemniczego napastnika. Piłkarz z Chile przyjechał do Krakowa, ale na boisko nie wybiegł.

Skorża musi ocenić

Wybrańcem krakowian jest Sebastian Pinto. 22-letni piłkarz wcześniej był testowany przez Górnika Zabrze. Klub ze Śląska ustalił z nim nawet wstępne warunki kontraktu, ale wtedy do gry włączyła się Wisła.

Co prawda wczoraj napastnika nie było na treningu krakowian, ale jego menedżer negocjował warunki z Jackiem Bednarzem, dyrektorem sportowym Wisły. - Dla nas najważniejsze jest, by zawodnik pokazał, w jakiej znajduje się formie. Trener Skorża musi go ocenić podczas treningów - zaznacza Adrian Ochalik, rzecznik Wisły.

Pinto ostatnio występował w Santosie, ale zagrał tylko trzy mecze i strzelił jedną bramkę. Z końcem sierpnia stał się wolnym piłkarzem i zamknięcie okna transferowego go nie obowiązuje. Gdyby Pinto trafił na Reymonta i sprawdził się w drużynie Wisły, to Skorża miałby rozwiązany problem braku wysokiego napastnika (Pinto ma 188 cm wzrostu)
gazeta.pl
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Stary 03.09.2008, 00:30
Ze statystyk wygląda na to że Pinto to dobry napastnik, w 50 meczach strzelił 20 goli. To że go zakontraktował taki klub jak Santos znaczy że chłopak ma spory talent. Niesety tam się nie przebił, 3 mecze jedna bramka. Wiosna jak z Matusiakiem. Tylko nie oszukujmy się Wisła jest o klasę słabsza niż Santos i u nas może być realnym wzmocnieniem. Żeby tam w Brazylii grać w pierwszym składzie takiej drużyny, gość musi być 2 razy lepszy od brazylijczyka. Widocznie nie był.

Patrząc jednak na jego wiek i osiągnięcia i zespoły w jakich grał to myślę że warto go ściągnąć. Jak się nie sprawdzi nie stracimy na tym zbyt dużo, a jak się sprawdzi to kolejny kilkumilionowy transfer za granicę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów