|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Człowiek czytając takie opinie jak 7kotów czuje się niedoceniony... jedTS napisał(a):
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.09.2008 o godz. 23:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawie się tutaj robi, widze że jak ktoś nie popiera walki kibiców Legii o autonomie kibicowską w Polsce to znaczy że czyta GW i TVN24
Zastanawia mnie tylko jedno, protestujecie już rok a na pytanie czemu protestujecie nie znalazłem jeszcze odpowiedzi. ITI (nie że jestem po ich stronie) potrafi powiedzieć o co im chodzi, jakie mają żądania itd, a jak się ktoś was spyta o co chodzi to dostaje się odpowiedź w stylu "ITI jest złe i w ogóle jak nie wiesz o co chodzi to znaczy że czytasz GW i masz zrobione pranie mózgu przez ITI". Stworzyliście sobie ideologie walki wyzwoleńczej, wmawiacie sobie że walczycie dla całej Polski a to gó*** prawda. Piszesz że wasza porażka pokaże drogę innym prezesom. I bardzo dobrze, jakby grupa kibiców Wisły próbowała podbić stolice innego państwa to też byłbym za tym że wlepić im zakazy stadionowe itd. Nawet kosztem pięknych opraw bo głupote trzeba tępić i nieważne czy ktoś jest Ultrasem i kocha klub czy zwykłym debilem który szuka tylko zadymy.Wątek Steca, można go nie lubić za poglądy (antyultraska, antywisła itd) ale mówienie że brakuje mu argumentów i logicznego myślenia jest nie na miejscu. Zna się na tym co pisze jak mało kto i myśle że Kowalowi szybko wyjaśni że picie niekorzystnie wpływa na kariere piłkarską ![]() EDIT: Kijek, przywoływanie Bełchatowa jest nie na miejscu bo dla nas to był jeden z wielu meczy, tym bardziej po zdobyciu mistrzostwa a dla was to była jedna (jeśli nie jedyna) szansa na zaprezentowanie się przed cała Polską. Takie jest moje zdanie. Kijek, słyszałem że walki podobno ustaja, jakaś misja stabilizacyjna się zaczyna czy cuś takiego w Wilnie ![]()
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 01.09.2008 o godz. 23:56.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja wiem chlopaki, ze Stec przez swoje antyultrasowskie podejscie jest do dupy, ale ten facet ma leb na karku jak niewielu w jego wieku i na takim stanowisku.
wezcie takiego Borka czy Koltonia i porownajcie ze Stecem. Przeciez to 2 maluchy z zapchanymi gaznikami do ferrari. Ale powtarzam, tez go nie lubie. Ide w ****u spac. O szostej mam inspekcje na budowie. Dobranoc. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|||||||||||
|
wiesz co, sam tym co napisales pokazales ze nie wiele wiesz i generalnie nie ma co komentowac ale wywolales mnie do tablicy wiec pare "kwiatków" skomentuje
wiesz co, finał Pucharu Polski pokazał kibicowsko jakim jestesmy dla Was przeciwnikiem. Mówie o frekwencji, oprawie, okolicznosciach. Gdybym był toba i probował zastosowac twoje argumenty to bym napisał cos w stylu: "byłes czy za daleko miałes do Bełchatowa?" Wiec przestan pieprzyc głupoty ze jestesmy kibicowsko zadnym przeciwnikiem bo jak nie pamietasz to zajrzyj do tematu i finale PP płacze i zale ze My potrafimy a Wy nie. Bo to jest argument zaden-podkreslam rozmawiamy o kibicowaniu wiec tylko nie pisz mi argumentu o rzucaniu rac itp. No chyba ze uwazasz ze pokazaliscie sie w Bełchatowie kibicowsko super.
Niech ci bedzie pokaze Ci twoja nie wiedze: Stowarzyszenie nie było organizatorem wyjazdu do Wilna- bos sie tego Wilna przyczepił. Co wiecej do dnia dzisiejszego kibice Legii stamtad wracaja... z wakacji ![]() __________________________________________________ __________
http://www.sklw.pl/index.php?option=...=285&Itemid=43 i w tym momencie powinienem przestac pisac dalej ale...
__________________________________________________ ____
Ale oni przynamniej nie wypowiadaja się w temaccie o ktorym nie maja pojecia. A Stec za Waltera hajs napisze cokolwiek zeby zarobic.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 02.09.2008 o godz. 00:08.
|
||||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dwa - zawsze można znaleźć tło, na którym się korzystnie wypada, a Borek i Kołtoń to tutaj przypadki niemal uniwersalne. Najtragiczniejsze, że na tle obecnej ekipy "Przeglądu Sportowego" to i tak obaj wychodzą na wybitnych intelektualistów(czyż może być lepszy dowód dla mojej tezy?). Ja wiem, ze dziennikarz sportowy nie będący półanalfabetą robi wrażenie(szczególnie u nas ), ale bez przesady.mr_kwolf napisał(a):
Żeby nie było, że sam nabijam - mam nadzieję, że Cracovia spadnie(ja wiem, że to ni w pięć, ni dziewięć, ale muszę dawać dobry przykład).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2008 o godz. 00:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja akurat w kwestii Steca popieram 7 kotow - lubic go nie lubie ale to tak zupelnie inny poziom jak i typ czlowieka w porownaniu do zelmena ,koltonia itp.
A co do picia to prawda jest taka ze pic trza umic .Jasne ze zawodnik moze dac w palnik, tyle ja Benhalera rozumiem - co innego jak konczysz mecz, idziesz do domu( i jak masz sile) to na balety, a co innego jak jestes na kadrze.Jeszcze w kwestii Legii - panowie z Wawy, siedzicie w temacie wiec jak sie zapatrujecie na przyszlosc , ile to sie bedzie ciagnelo jeszcze? ,bo jak Was rozumiem, to brak mi tego Waszego '.......niecia' na trybunie i przy takim pikniku jak jest teraz to osobie postronnej sie w ogole meczu nie chce ogladac. A tak jak patrze z boku , to ten konflikt wyglada na nie do zakonczenia(jedyna realna opcja to odejscie iti no ale na to sie nie zanosi)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.09.2008 o godz. 00:18.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
1. Próbujesz wmówić 7 kotów że opiera swoje patrzenie na ten konflikt z GW i TVN24. Chyba że chodzi o coś innego ale ja to tak odbieram.
2. No i właśnie potwierdzasz to co mówie. Odpowiadacie własnie obchodząc na około. Dostaje odpowiedzi w stylu "tyle razy było mówione", "sam sobie znajdź", "jak nie wiesz to może i lepiej'. Chciałbym dostać jasno powiedziane jak mówi ITI że chcą spokoju na Żylecie nawet kosztem wiernych, fanatycznych kibiców i dopingu. Przynamniej wiadomo o co chodzi. 3. Ten link co mi wysłałeś to jakieś pieprzenie a nie konkrety. Szkalowanie kibiców Legii nie rozśmieszaj mnie. Dla mnie to brzmi jak riposta dla riposty a nie konkretne postulaty.Cytat:
Jedyne sensowne co tam pisze to o wyjazdach, ale za Wilno i Bełchatów nie ma się co dziwić że nie chcą żebyście jeździli 4. To dowodzi nieudolności polskiego prawa a nie tego że prawda jest po waszej stronie 5. Oczywiście, że tak, jak dobrze pamiętam to w 2007 zabronione było wchodzenie na murawe stadionu szczególnie podczas rozgrywania meczu. Ponadto jak dobrze pamiętam to nie wszyscy brali udział w bitwie o Wilno więc chyba dało się zostać na trybunach?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.09.2008 o godz. 00:16.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|
Rece mi opadaja ale jeszcze walcze, niczym nasi w Wilnie
Nie wielkie ma to znaczenie, moze nawet zadne ale warto było o tym wspomniec. Jesli link do argumentów SKLW - konkretnie wypunktówanych to za mało to polecam: http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=3021 w mniejszym stopniu: http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=6527&page=11 i tutaj tez coś znajdziesz: http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=5277 Powód: dobranoc. az sie boje co tutaj mnie jutro czeka ;) :D
Ostatnio edytowane przez Kijek : 02.09.2008 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
a DAJCIE SPOKOJ! Zem siewWIlna przyczepil...Ty warszawski rozmywaczu..A od kiedy wasz konflikt trwa? Wiec co cie dziwi ze pisze o WIlnie ? To byla przyczyna tego wszystkiego. Stwoarzysznie nie organizowalo
Mieszkalem w Wawie z 7 lat i wiem jacy kretynie chodza na LEgie. I taki Kowalczyk jest dla ciebie wzorem>? Ta lachudra przepila kariere. Szkoly skonczyl z kilka klas., I pluje np, na BEenhakera, a powinien sobie przypomniec ten "GeniuszBrodna"jak zbawial repre Polski. Popadles w zacietrzewienie i tyle Kijek. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A czy ciebie zasady polskiej pisowni nie dotyczą?
Może macie tylko jedną hebrajską klawiaturę w tych Stanach?! P.S. Áudi, vide, tace si vis vívere in pace
Ostatnio edytowane przez spidey : 02.09.2008 o godz. 13:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W sumie, to niektórzy mają rację, Legia sama już nie wie czemu protestuje... Ale nam to na rękę, oby jak najdłużej to trwało
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Legia protestuje bo jest źle....
A w Polsce zawsze jest źle;] My też moglibyśmy protestować, ale po co? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jedno pytanie (tylko jedno do Wiślaków)
Teoretyczna sytuacja- Wisłą robi burdel np w Jerozolimie, wbiegacie na murawę. Zarząd Wisły wkracza do akcji i mówi, że osoby za to odpowiedzialne poniosą za to konsekwencje. Kibice Wisły (Ci normalni, co nie robili burdelu) zapewne będą zadowoleni z zapowiedzi zarządu, bo bydło trzeba wypieprzyć ze stadionu. Zarząd Wisły bierze się za czyszczenie środowiska kibiców Wisły. W pierwszej kolejności zakazy stadionowe otrzymują niektórzy członkowie ULTRA WISŁA i G. ( bo 1, 5 roku temu odpalił race na meczu z Legią, na którą miał pozwolenie). Zarządu to nie obchodzi, że oni nie uczestniczyli w tym burdelu, ale jak czyścić, to wszystkich którzy nie pasują właścicielom. A, że sytuacja SPRZED 1,5 ROKU(!) daje możliwość dania zakazu stadionowego, to zarząd z tego korzysta. PODKREŚLAM- Staruch ma zakaz STADIONOWY NIE ZA BURDEL W WILNIE, ALE ZA ODPALENIE RACY NA MECZU LEGIA-WISŁA jakieś 2,5 roku temu. (a żeby było śmieszniej, to coraz więcej osób którym ITI dało zakaz stadionowy, zostaje uniewinnianych przez sądy i mogą uczestniczyć w meczach )i teraz pytanie- co w takiej sytuacji zrobią kibice Wisły? a) powiedzą nic się nie stało, G. dostał zakaz za race sprzed 1,5 roku(na którą miał zgodę klubu(!)), mówi się trudno b)są solidarni i podejmują walkę c) inna odpowiedz Proszę o prostą odpowiedz. (niech każdy klub w miejsce NS i S wstawi sobie swojego gniazdowego i odpowie na to pytanie) PS PoloniaDumaStolicy- owszem wiemy. My to nie wy, że damy sobie w kaszę dmuchać. I byśmy nie dali zrobić z Legii to co wy daliście z Polonii (chyba wiesz o czym mowa) ![]()
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.09.2008 o godz. 14:17.
![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
)))))))))))))))No to rosnie druga sila uciskanych i gnebionych w ekstraklasie! Proponowalbym wyslac z Lazienkowskiej kilka dusz na szkolenie odbywajace sie przy Kaluzy. Walka z okupantem, walka z komuna, ukrzyzowany Staruch, w tle Powstanie Warszawskie, Marszalek Pilsudski na plocie, zapalicie gromnice, odspiewacie Rote.... silny ladunek emocjonalny! Zajebiscie Wam zazdroszcze Waszego miejsca. Szacun Powstancy! Zapomnialem spytac, Wy jestscie jakis oddzial powstancow internetowych, czy dzialacie tez "na powierzchni" ? Musisz pekac z dumy, jak np. Twoja Szanowna Narzeczona przedstawia Cie rodzinie: - To moj fiancee, Meczennik Spidey. Z zawodu Meczennik Lazienkowski! Powinienes wypychac policzki jabluszkami. Wtedy sie wyglada glupiej.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 02.09.2008 o godz. 15:08.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taką ironię to se możesz wsadzić.
Oczywiście poinformowany kibic Polonii najlepiej wie czy kibice Legii jeszcze pamiętają w jakiej sprawie protestują ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to jest Twoja odpowiedz na moje pytanie?
PS współczuje Ultrasom i G. Jeśli spotka was to samo co naszych NS i S to nie będziecie mieć wsparcia I po co się tak poświęcacie?![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Gratuluję honoru, rycerzami byście byli dobrymi "Bóg, Honor, anty ITI".Dla tych co tęsknią, a może i Wam, (L), się coś nawróci do głów Tworzyliście piękne spektakle. Teraz, jak zauważył 7 kotów, gracie powstańców. Tylko pamiętajcie, Polska pod zaborami było 123 lata. Legii przez podobny okres może już nie być. Tego chcecie?
Ostatnio edytowane przez michu-k : 02.09.2008 o godz. 15:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty nadal chyba nie rozumiesz. Walić tych debili, co wyskoczyli na murawę i robili burdel. Ja na miejscu Litwinów, to bym ich tam z ostrej amunicji pociągnął. Należało się im. Ale co do jasnej cholery mają do tego ULTRASI?Ja zabiję człowieka, ale przy okazji i Ciebie wsadzą. Idziesz na to? PS my za to nie latamy z nożami po mieście, bo nie jesteśmy aż takimi idiotami PS2 dobra, lepiej skończyć ten temat. Kto czegoś takiego nie zazna na własnej skórze, ten tego nie zrozumie. To tak samo jak z wojnami. Co innego oglądać relacje w tv a co innego samemu na tej wojnie być i walczyć o swoje.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.09.2008 o godz. 15:32.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wiecie co, ekipo warszawska? Wszystko fajnie, kumam podstawy konfliktu z ITI i załóżmy że popieram. Ale przy obecnej sytuacji, to nigdy nie wrócicie do normalności, a widzę że wam jest niektórym dobrze, jak jest. Życie na zakazie, konflikt etc.. Niby żal dupę ściska, że nie ma dopingu, fajnych opraw, ale tak naprawdę jest tak jak jest i jest fajnie, bo zawsze to z kimś walka i coś się dzieje.
Do czego zmierzam? Nie widać końca tego gówna, w które się wplątaliście. A czemu? Także przez was samych. Jak się wydaje, że powoli się coś poprawia, to wyskoczą Teddy Boys (vide Bełchatów) i po ptokach. I z kim tu rozmawiać? Sytuacji z Zabrza też się uniknąć nie dało? Bo urażona duma. Nie jesteście w stanie pójść na żadne ustępstwa i dopóki tak duże wpływy Tedki mają u Was, to będzie gówno. Wielkie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nikt by nie mial nic przeciwko, gdyby zarzad ukaral tych ,co byli winni a zamiast tego, udupiono tych , ktorych bylo udupic najlatwiej. To porownanie nie jest calkiem 'z dupy'. Rozumiem ze nie mial bys nic przeciwko, gdyby po jakiejs zadymie, wlepili zakazy gniazdowemu i ludziom poswiecajacym w cholere czasu by mecze na Wisle wygladaly tak jak wygladaja? ps A to ze (generalizujac), kibice zgotowali sobie taki los, to jest jasne - nikt nie kazal robic roz****u, szczegolnie gdy sytuacja juz wtedy byla napieta i jakby nie patrzec to slaba postawa Legii jest po czesci wina tego konfliktu - nikt nie lubi grac w atmosferze jak na pastwisku...a konca tego wszystkiego nie widac.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.09.2008 o godz. 15:29.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli grupa chuliganów uważa się za najważniejszą i jednocześnie przywieszoną jak nienakręcany zegar (przypadek Wilna), to fakt faktem Ultrasi za coś takiego odpowiadać nie powinni. Ale kibice to kibice, jedność, rozróby nie naprawicie. Weźcie wsadźcie do dupy ten honor, sam napisałeś że sąd uniewinnia skazanych. Dogadajcie się z zarządem, porozumienie, jasne reguły i zasady, wówczas przynajmniej my będziemy mieli z kim rywalizować na trybunach. A jak się nie dogadacie to ich wystrzelajcie.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 02.09.2008 o godz. 15:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jam kibic Wisly
(tak na marginesie)Swoja droga , abstrachujac juz od Legii to niezle przepisy sa. Jesli kibic(nawet jeden ) cos przeskrobie to 'góra' wali odpowiedzialnoscia zbiorowa (zamkniety stadion,walkower,kary finansowe itp) Jesli 'góra' cos przeskrobie(patrz - korupcja) to juz nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej - w stylu -nie upilnowaliscie ich to wypierdalac - tylko sadzi sie poszczegolne osoby a cala organizacja udaje ze nic sie nie stalo , to nie ich wina i nie ma kompletnie zadnego sposobu by ich odwolac. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
gdyby zaistniał u nas taki protest wprowadzony przez UW to oburzyły by się wszystkie pikniki ale oni mieliby w dupie sytuacje czy zakaz jest słuszny czy nie,prawdopodobnie doping na D by nie istniał ,co innego z reszta stadionu ,zresztą ciężko jest gdybać co by było ...
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Nie, to nie jest odpowiedz na Twoje pytanie.
W ogole nie mialem zamiaru odpowiadac na nie, gdyz te wszystkie race i kartoniki to jest dla mnie kompletnie zbedna rzecz. I ani mnie ziebi ich obecnosc, ani grzeje. Ale rozumiem druga strone - tzn ze staneliscie za kolega, niewinnym kolega, co jest logiczne i naturalne. Nie rozumiem jednak kompletnie jakim sposobem znalezliscie sie w takiej dupie w jakiej jestescie, i jakim sposobem w obronie speca od swiatelek i kartonikow wdepneliscie Walterowi w rozdzine uwalonymi w gownie buciorami. Jedna glupia akcja Wasz "protest" stal sie obrzydliwy i zenujacy. Ale tak, w dupach nam sie (tzn mi) poprzewracalo od dobrobytu, albo moje zdanie co do powstancow z gilem w nosie moge sobie wsadzic. Fajna rzecz: ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 02.09.2008 o godz. 16:45.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
hahaha już lecimy robić oprawy, ucałować na przeproszenie Miklasa i za jego łaską pomachać trochę flagami. A jak mu się znowu coś nie spodoba to w każdej chwili takiego ultrasa uznać może za niepożądanego na Łazienkowskiej i wszystko dalej będzie ok. Wyobraź sobie, że za Wilno ukarano właśnie tych ludzi co na tym filmiku robili te oprawy. Popatrz na 2:20 sekundę i fragment z meczu z Wami, właśnie za to najpierw Staruch dostał legijny zakaz, a później Dziewulski skierował pozew do prokuratury. Myślicie, że kibice Legii nie chcą pozbycia się osób co naprawdę robią bardachę? Proszę bardzo niech dają zakazy, ale tym co trzeba, a nie tym kibicom co akurat ich mają pod ręką. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja już schodzę z tonu, poniekąd zaczynam rozumieć oburzenie Was, kibiców Legii. Sorry za wszystkie mocne słowa które użyłem pod adresem ToTylkoJa itd. Jednak pamiętajcie że możecie to oburzenie wyrażać w nieco inny sposób, to moimi oczami. Miklas na krótszą metę nic nie robi sobie z Waszej ciszy Choć Was zaczynam rozumieć, to mimo wszystko nadal nie popieram
Ostatnio edytowane przez michu-k : 02.09.2008 o godz. 18:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie odwracaj kota ogonem, to, że sami kibice nie wskazują kto spośród nich jest winny nie uprawnia zarząd do wydawania zakazów na ślepo. Dlaczego nie zgłoszono do prokuratury zawiadomień o tych, którzy biegali po murawie w Wilnie, przecież są nagrania i zdjęcia. Znaleziono kozłów ofiarnych w kibicach, którzy byli najbliżej klubu, współpracowali z nim przy oprawach, po co było się wysilać i szukać innych
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 02.09.2008 o godz. 18:47.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|