The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 23:41
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Znokautować może conajwyzej stylem NIEKTORYCH ale juz sztuka argumentacji i logicznego myślenia, zwlaszcza w tematach w ktorych zaangazowany jest emocjonalnie jest na poziomie Romana.
Zwykly pedał z glowa wysoko uniesiona w gore.
Dlatego zboj mu w..
Popieram, popieram.
Człowiek czytając takie opinie jak 7kotów czuje się niedoceniony...
jedTS napisał(a):
Ja tez .......e. Tyle ze wasz klub.
Ty - to się nazywa zboczenie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.09.2008 o godz. 23:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2008, 23:47
Ciekawie się tutaj robi, widze że jak ktoś nie popiera walki kibiców Legii o autonomie kibicowską w Polsce to znaczy że czyta GW i TVN24 Zastanawia mnie tylko jedno, protestujecie już rok a na pytanie czemu protestujecie nie znalazłem jeszcze odpowiedzi. ITI (nie że jestem po ich stronie) potrafi powiedzieć o co im chodzi, jakie mają żądania itd, a jak się ktoś was spyta o co chodzi to dostaje się odpowiedź w stylu "ITI jest złe i w ogóle jak nie wiesz o co chodzi to znaczy że czytasz GW i masz zrobione pranie mózgu przez ITI". Stworzyliście sobie ideologie walki wyzwoleńczej, wmawiacie sobie że walczycie dla całej Polski a to gó*** prawda. Piszesz że wasza porażka pokaże drogę innym prezesom. I bardzo dobrze, jakby grupa kibiców Wisły próbowała podbić stolice innego państwa to też byłbym za tym że wlepić im zakazy stadionowe itd. Nawet kosztem pięknych opraw bo głupote trzeba tępić i nieważne czy ktoś jest Ultrasem i kocha klub czy zwykłym debilem który szuka tylko zadymy.

Wątek Steca, można go nie lubić za poglądy (antyultraska, antywisła itd) ale mówienie że brakuje mu argumentów i logicznego myślenia jest nie na miejscu. Zna się na tym co pisze jak mało kto i myśle że Kowalowi szybko wyjaśni że picie niekorzystnie wpływa na kariere piłkarską

EDIT:
Kijek, przywoływanie Bełchatowa jest nie na miejscu bo dla nas to był jeden z wielu meczy, tym bardziej po zdobyciu mistrzostwa a dla was to była jedna (jeśli nie jedyna) szansa na zaprezentowanie się przed cała Polską. Takie jest moje zdanie.

Kijek, słyszałem że walki podobno ustaja, jakaś misja stabilizacyjna się zaczyna czy cuś takiego w Wilnie
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 01.09.2008 o godz. 23:56.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.09.2008, 23:48
Ja wiem chlopaki, ze Stec przez swoje antyultrasowskie podejscie jest do dupy, ale ten facet ma leb na karku jak niewielu w jego wieku i na takim stanowisku.

wezcie takiego Borka czy Koltonia i porownajcie ze Stecem. Przeciez to 2 maluchy z zapchanymi gaznikami do ferrari.

Ale powtarzam, tez go nie lubie.

Ide w ****u spac. O szostej mam inspekcje na budowie.
Dobranoc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 01.09.2008, 23:53
jedTS napisał(a):Wyświetl post
.....
wiesz co, sam tym co napisales pokazales ze nie wiele wiesz i generalnie nie ma co komentowac ale wywolales mnie do tablicy wiec pare "kwiatków" skomentuje

Juz zapomniales czy miales za malo latek zeby pamietac jak rozwalaliscie swoj stadionik po meczu PP z GKS Katowice? Ile raqzy podpalaliscie ZYlete?
wiedzialem ze argument w którym probujesz nie wiem co udowodnic mi, jakis tam prywatny bedziesz chciał przytoczyc. Powiem ci - pamietam doskonale, za mało "latek" nie mialem.

tak dlugo jestescie zadnym przeciwnikiem. Sportowo i kibicowsko.
wiesz co, finał Pucharu Polski pokazał kibicowsko jakim jestesmy dla Was przeciwnikiem. Mówie o frekwencji, oprawie, okolicznosciach. Gdybym był toba i probował zastosowac twoje argumenty to bym napisał cos w stylu: "byłes czy za daleko miałes do Bełchatowa?" Wiec przestan pieprzyc głupoty ze jestesmy kibicowsko zadnym przeciwnikiem bo jak nie pamietasz to zajrzyj do tematu i finale PP płacze i zale ze My potrafimy a Wy nie. Bo to jest argument zaden-podkreslam rozmawiamy o kibicowaniu wiec tylko nie pisz mi argumentu o rzucaniu rac itp. No chyba ze uwazasz ze pokazaliscie sie w Bełchatowie kibicowsko super.

I nie wpsieram waszego protestu bo on juz sie tak rozmyl ze teraz nie wiadomo wogole o co chodzi.
5, 10, 15, 20 stron wczesniej masz o co w nim chodzi.
Pwolujesz sie na przyklad LEcha. Super,. To powiedz kiedy ostatni raz Lech Poznan niszczyl swoj albo cudzy stadion.
A umiesz czytac tekst pisany? Zauwazyles w jakim kontekscie dałem przykład Lecha?

Oni nie .......a ze nie mieli na cos wplywu tak jak Stwowarzysznie od was. To co niby--stowarzyszenie ma wplyw na orgaznizacje meczu wyjazdowgo ale na wplyniecie na bande idiotow nie ma?
No widzisz i sam pokazales ze nic nie wiesz.
Niech ci bedzie pokaze Ci twoja nie wiedze: Stowarzyszenie nie było organizatorem wyjazdu do Wilna- bos sie tego Wilna przyczepił. Co wiecej do dnia dzisiejszego kibice Legii stamtad wracaja... z wakacji walki trwaja

__________________________________________________ __________

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ciekawie się tutaj robi, widze że jak ktoś nie popiera walki kibiców Legii o autonomie kibicowską w Polsce to znaczy że czyta GW i TVN24
A gdzie ja tak napisalem

Zastanawia mnie tylko jedno, protestujecie już rok a na pytanie czemu protestujecie nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.
Wielu z "nas" juz tu odpowiadało. Po raz kolejny chyba nie ma sensu.

ITI (nie że jestem po ich stronie) potrafi powiedzieć o co im chodzi, jakie mają żądania itd, a jak się ktoś was spyta o co chodzi to dostaje się odpowiedź w stylu "ITI jest złe i w ogóle jak nie wiesz o co chodzi to znaczy że czytasz GW i masz zrobione pranie mózgu przez ITI".
Postanowiłem ze znajde to specjalnie dla ciebie:
http://www.sklw.pl/index.php?option=...=285&Itemid=43
i w tym momencie powinienem przestac pisac dalej ale...

Wisły próbowała podbić stolice innego państwa to też byłbym za tym że wlepić im zakazy stadionowe itd.
To ciekawe ze do dnia dzisiejszego za Wilno nikt nie został skazany zakazem sadowym.

Nawet kosztem pięknych opraw bo głupote trzeba tępić i nieważne czy ktoś jest Ultrasem
czyli jak ktos jest "ultrasem" i był w Wilnie np na murawie - nie ma dowodow na jakikolwiek jego udział w awanturze to zakaz sie nalezy? (ciekaw jestem co odpowiesz)

Kijek, przywoływanie Bełchatowa jest nie na miejscu bo dla nas to był jeden z wielu meczy, tym bardziej po zdobyciu mistrzostwa a dla was to była jedna (jeśli nie jedyna) szansa na zaprezentowanie się przed cała Polską. Takie jest moje zdanie.

Kijek, słyszałem że walki podobno ustaja, jakaś misja stabilizacyjna się zaczyna czy cuś takiego w Wilnie
Ci, najbardziej zatwardziali do dzis walcza. W dobrej sprawie.

__________________________________________________ ____

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem chlopaki, ze Stec przez swoje antyultrasowskie podejscie jest do dupy, ale ten facet ma leb na karku jak niewielu w jego wieku i na takim stanowisku.
Chyba zartujesz?

wezcie takiego Borka czy Koltonia i porownajcie ze Stecem. Przeciez to 2 maluchy z zapchanymi gaznikami do ferrari.
Ale oni przynamniej nie wypowiadaja się w temaccie o ktorym nie maja pojecia. A Stec za Waltera hajs napisze cokolwiek zeby zarobic.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 02.09.2008 o godz. 00:08.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2008, 23:56

Raz - że Kowalczyk napisał prawdę, może nie było to stylistycznie arcydzieło, ale...

Dwa - zawsze można znaleźć tło, na którym się korzystnie wypada, a Borek i Kołtoń to tutaj przypadki niemal uniwersalne. Najtragiczniejsze, że na tle obecnej ekipy "Przeglądu Sportowego" to i tak obaj wychodzą na wybitnych intelektualistów(czyż może być lepszy dowód dla mojej tezy?). Ja wiem, ze dziennikarz sportowy nie będący półanalfabetą robi wrażenie(szczególnie u nas ), ale bez przesady.

mr_kwolf napisał(a):
Zna się na tym co pisze jak mało kto i myśle że Kowalowi szybko wyjaśni że picie niekorzystnie wpływa na kariere piłkarską
Widzisz, problem w tym, że Kowal temu nie zaprzecza. On stwierdził tylko fakt - piłkarze piją i imprezują. Wątpię, czy Stec będzie w stanie to podważyć, co najwyżej odczyta z tekstu Kowala to, co mu będzie pasowało.

Żeby nie było, że sam nabijam - mam nadzieję, że Cracovia spadnie(ja wiem, że to ni w pięć, ni dziewięć, ale muszę dawać dobry przykład).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2008 o godz. 00:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2008, 00:09
Ja akurat w kwestii Steca popieram 7 kotow - lubic go nie lubie ale to tak zupelnie inny poziom jak i typ czlowieka w porownaniu do zelmena ,koltonia itp.

A co do picia to prawda jest taka ze pic trza umic.Jasne ze zawodnik moze dac w palnik, tyle ja Benhalera rozumiem - co innego jak konczysz mecz, idziesz do domu( i jak masz sile) to na balety, a co innego jak jestes na kadrze.

Jeszcze w kwestii Legii - panowie z Wawy, siedzicie w temacie wiec jak sie zapatrujecie na przyszlosc , ile to sie bedzie ciagnelo jeszcze? ,bo jak Was rozumiem, to brak mi tego Waszego '.......niecia' na trybunie i przy takim pikniku jak jest teraz to osobie postronnej sie w ogole meczu nie chce ogladac.
A tak jak patrze z boku , to ten konflikt wyglada na nie do zakonczenia(jedyna realna opcja to odejscie iti no ale na to sie nie zanosi)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.09.2008 o godz. 00:18.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.09.2008, 00:13
1. Próbujesz wmówić 7 kotów że opiera swoje patrzenie na ten konflikt z GW i TVN24. Chyba że chodzi o coś innego ale ja to tak odbieram.
2. No i właśnie potwierdzasz to co mówie. Odpowiadacie własnie obchodząc na około. Dostaje odpowiedzi w stylu "tyle razy było mówione", "sam sobie znajdź", "jak nie wiesz to może i lepiej'. Chciałbym dostać jasno powiedziane jak mówi ITI że chcą spokoju na Żylecie nawet kosztem wiernych, fanatycznych kibiców i dopingu. Przynamniej wiadomo o co chodzi.
3. Ten link co mi wysłałeś to jakieś pieprzenie a nie konkrety. Szkalowanie kibiców Legii nie rozśmieszaj mnie. Dla mnie to brzmi jak riposta dla riposty a nie konkretne postulaty.
Cytat:
Niepokoją nas stwierdzenia jednego z działaczy mówiące o tym, że kibice Legii mają "prawo siedzieć w ciszy".
no faktycznie macie argument do protestu
Jedyne sensowne co tam pisze to o wyjazdach, ale za Wilno i Bełchatów nie ma się co dziwić że nie chcą żebyście jeździli
4. To dowodzi nieudolności polskiego prawa a nie tego że prawda jest po waszej stronie
5. Oczywiście, że tak, jak dobrze pamiętam to w 2007 zabronione było wchodzenie na murawe stadionu szczególnie podczas rozgrywania meczu. Ponadto jak dobrze pamiętam to nie wszyscy brali udział w bitwie o Wilno więc chyba dało się zostać na trybunach?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.09.2008 o godz. 00:16.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 02.09.2008, 00:21
Rece mi opadaja ale jeszcze walcze, niczym nasi w Wilnie
5. Oczywiście, że tak, jak dobrze pamiętam to w 2007 zabronione było wchodzenie na murawe stadionu szczególnie podczas rozgrywania meczu. Ponadto jak dobrze pamiętam to nie wszyscy brali udział w bitwie o Wilno więc chyba dało się zostać na trybunach?
Znam 5 - 10 osob które byly w Wilnie i nie chcac brac udziału w zdobywaniu tego pieknego miasta chchiały wyjsc ze stadionu, zgadnij jaka droga? Odpowiedz: przez murawe.

Nie wielkie ma to znaczenie, moze nawet zadne ale warto było o tym wspomniec.

Jesli link do argumentów SKLW - konkretnie wypunktówanych to za mało to polecam:
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=3021

w mniejszym stopniu:
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=6527&page=11

i tutaj tez coś znajdziesz:
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=5277
Powód: dobranoc. az sie boje co tutaj mnie jutro czeka ;) :D
Ostatnio edytowane przez Kijek : 02.09.2008 o godz. 00:22.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.09.2008, 00:28
a DAJCIE SPOKOJ! Zem siewWIlna przyczepil...Ty warszawski rozmywaczu..A od kiedy wasz konflikt trwa? Wiec co cie dziwi ze pisze o WIlnie ? To byla przyczyna tego wszystkiego. Stwoarzysznie nie organizowalo To moz eniech zacznie i wtedy bedzie porzadek na wyjazdach. Jestescie przeciwnikiem hehhee. Zwlaszcza wyjaxd do Wodzislawia to pokazal. Byla cudowna "forma wyjazdowa". Spieliscie sie na jeden meczi wielkie halo. Poza tym przypominam ze na Belchatowie pobiegl przypal do was i jakso nie widzialem zeby kogos zlal z ato widzialem ze wyplapal strzaly od naszych. I co niby? Ze taki wyczyn udowodnil ze jestescie kibicowsko mocni? Chyba kpisz sobie. Zarzucasz mi ze czerpie wiedze z TVNu Misiu...JA w USA mieszkam od 3ech lat wiec chyba nie tedy droga. A ze ni ebylem w Belchatowie to zaluje. Bo moze i mnei by pokazali w TV jak harcuje przy plocie
Mieszkalem w Wawie z 7 lat i wiem jacy kretynie chodza na LEgie. I taki Kowalczyk jest dla ciebie wzorem>? Ta lachudra przepila kariere. Szkoly skonczyl z kilka klas., I pluje np, na BEenhakera, a powinien sobie przypomniec ten "GeniuszBrodna"jak zbawial repre Polski. Popadles w zacietrzewienie i tyle Kijek.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.09.2008, 13:36
A czy ciebie zasady polskiej pisowni nie dotyczą?
Może macie tylko jedną hebrajską klawiaturę w tych Stanach?!

P.S. Áudi, vide, tace si vis vívere in pace
Ostatnio edytowane przez spidey : 02.09.2008 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.09.2008, 13:47
W sumie, to niektórzy mają rację, Legia sama już nie wie czemu protestuje... Ale nam to na rękę, oby jak najdłużej to trwało
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.09.2008, 13:50
Legia protestuje bo jest źle....

A w Polsce zawsze jest źle;] My też moglibyśmy protestować, ale po co?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.09.2008, 14:10
Jedno pytanie (tylko jedno do Wiślaków)

Teoretyczna sytuacja-
Wisłą robi burdel np w Jerozolimie, wbiegacie na murawę.
Zarząd Wisły wkracza do akcji i mówi, że osoby za to odpowiedzialne poniosą za to konsekwencje.
Kibice Wisły (Ci normalni, co nie robili burdelu) zapewne będą zadowoleni z zapowiedzi zarządu, bo bydło trzeba wypieprzyć ze stadionu.
Zarząd Wisły bierze się za czyszczenie środowiska kibiców Wisły.
W pierwszej kolejności zakazy stadionowe otrzymują niektórzy członkowie ULTRA WISŁA i G. ( bo 1, 5 roku temu odpalił race na meczu z Legią, na którą miał pozwolenie). Zarządu to nie obchodzi, że oni nie uczestniczyli w tym burdelu, ale jak czyścić, to wszystkich którzy nie pasują właścicielom. A, że sytuacja SPRZED 1,5 ROKU(!) daje możliwość dania zakazu stadionowego, to zarząd z tego korzysta.
PODKREŚLAM- Staruch ma zakaz STADIONOWY NIE ZA BURDEL W WILNIE, ALE ZA ODPALENIE RACY NA MECZU LEGIA-WISŁA jakieś 2,5 roku temu.
(a żeby było śmieszniej, to coraz więcej osób którym ITI dało zakaz stadionowy, zostaje uniewinnianych przez sądy i mogą uczestniczyć w meczach)

i teraz pytanie-
co w takiej sytuacji zrobią kibice Wisły?
a) powiedzą nic się nie stało, G. dostał zakaz za race sprzed 1,5 roku(na którą miał zgodę klubu(!)), mówi się trudno
b)są solidarni i podejmują walkę
c) inna odpowiedz

Proszę o prostą odpowiedz.
(niech każdy klub w miejsce NS i S wstawi sobie swojego gniazdowego i odpowie na to pytanie)

PS PoloniaDumaStolicy- owszem wiemy. My to nie wy, że damy sobie w kaszę dmuchać. I byśmy nie dali zrobić z Legii to co wy daliście z Polonii (chyba wiesz o czym mowa)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.09.2008 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.09.2008, 14:52
ToTylkoJa-----------> Nie trudź się, oni tego nie zrozumieją.
Musieli by być na naszym miejscu by to pojąć. W dupach się przewraca od tego dobrobytu....
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 02.09.2008, 15:04
)))))))))))))))
No to rosnie druga sila uciskanych i gnebionych w ekstraklasie!

Proponowalbym wyslac z Lazienkowskiej kilka dusz na szkolenie odbywajace sie przy Kaluzy.
Walka z okupantem, walka z komuna, ukrzyzowany Staruch, w tle Powstanie Warszawskie, Marszalek Pilsudski na plocie, zapalicie gromnice, odspiewacie Rote.... silny ladunek emocjonalny!

Zajebiscie Wam zazdroszcze Waszego miejsca. Szacun Powstancy!

Zapomnialem spytac,
Wy jestscie jakis oddzial powstancow internetowych, czy dzialacie tez "na powierzchni" ?

Musisz pekac z dumy, jak np. Twoja Szanowna Narzeczona przedstawia Cie rodzinie:
- To moj fiancee, Meczennik Spidey. Z zawodu Meczennik Lazienkowski!

Powinienes wypychac policzki jabluszkami. Wtedy sie wyglada glupiej.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 02.09.2008 o godz. 15:08.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 02.09.2008, 15:14
Taką ironię to se możesz wsadzić.

Oczywiście poinformowany kibic Polonii najlepiej wie czy kibice Legii jeszcze pamiętają w jakiej sprawie protestują
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.09.2008, 15:14
...
to jest Twoja odpowiedz na moje pytanie?

PS współczuje Ultrasom i G. Jeśli spotka was to samo co naszych NS i S to nie będziecie mieć wsparcia I po co się tak poświęcacie?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.09.2008, 15:17
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

PS współczuje Ultrasom i G. Jeśli spotka was to samo co naszych NS i S to nie będziecie mieć wsparcia I po co się tak poświęcacie?
My nie jesteśmy takimi idiotami, żeby jechać za granicę i robić rozróby, bo od tego się wszystko zaczęło. Sami sobie zajebaliście sprawę, nie możecie mieć do nikogo pretensji, tym bardziej do nas, tych obiektywnych i oceniających z zewnątrz. Uciemiężeni męczennicy. Jesteście bardzo ekspresywni, emanujecie wręcz siłą słów (nasze forum) i mięśni (Wilno, Bełchatów) Gratuluję honoru, rycerzami byście byli dobrymi "Bóg, Honor, anty ITI".

Dla tych co tęsknią, a może i Wam, (L), się coś nawróci do głów

Tworzyliście piękne spektakle. Teraz, jak zauważył 7 kotów, gracie powstańców. Tylko pamiętajcie, Polska pod zaborami było 123 lata. Legii przez podobny okres może już nie być. Tego chcecie?
Ostatnio edytowane przez michu-k : 02.09.2008 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.09.2008, 15:20
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
My nie jesteśmy takimi idiotami, żeby jechać za granicę i robić rozróby, bo od tego się wszystko zaczęło. Sami sobie zajebaliście sprawę, nie możecie mieć do nikogo pretensji.
Tak. Ultrasi zrobili sobie sami taką sytuację Ty nadal chyba nie rozumiesz. Walić tych debili, co wyskoczyli na murawę i robili burdel. Ja na miejscu Litwinów, to bym ich tam z ostrej amunicji pociągnął. Należało się im. Ale co do jasnej cholery mają do tego ULTRASI?

Ja zabiję człowieka, ale przy okazji i Ciebie wsadzą. Idziesz na to?

PS my za to nie latamy z nożami po mieście, bo nie jesteśmy aż takimi idiotami

PS2 dobra, lepiej skończyć ten temat. Kto czegoś takiego nie zazna na własnej skórze, ten tego nie zrozumie. To tak samo jak z wojnami. Co innego oglądać relacje w tv a co innego samemu na tej wojnie być i walczyć o swoje.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.09.2008 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.09.2008, 15:21
Wiecie co, ekipo warszawska? Wszystko fajnie, kumam podstawy konfliktu z ITI i załóżmy że popieram. Ale przy obecnej sytuacji, to nigdy nie wrócicie do normalności, a widzę że wam jest niektórym dobrze, jak jest. Życie na zakazie, konflikt etc.. Niby żal dupę ściska, że nie ma dopingu, fajnych opraw, ale tak naprawdę jest tak jak jest i jest fajnie, bo zawsze to z kimś walka i coś się dzieje.

Do czego zmierzam? Nie widać końca tego gówna, w które się wplątaliście. A czemu? Także przez was samych. Jak się wydaje, że powoli się coś poprawia, to wyskoczą Teddy Boys (vide Bełchatów) i po ptokach. I z kim tu rozmawiać? Sytuacji z Zabrza też się uniknąć nie dało? Bo urażona duma.

Nie jesteście w stanie pójść na żadne ustępstwa i dopóki tak duże wpływy Tedki mają u Was, to będzie gówno. Wielkie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2008, 15:25
My nie jesteśmy takimi idiotami, żeby jechać za granicę i robić rozróby, bo od tego się wszystko zaczęło. Sami sobie zajebaliście sprawę, nie możecie mieć do nikogo pretensji. Jesteście bardzo ekspresywni, emanujecie wręcz siłą słów i mięśni Gratuluję honoru, rycerzami byście byli dobrymi "Bóg, Honor, anty ITI".
Przesadzasz , moze takiej wiochy nasi kibice nie zrobili ale swieci tez nie sa i nigdy nie byli.
Nikt by nie mial nic przeciwko, gdyby zarzad ukaral tych ,co byli winni a zamiast tego, udupiono tych , ktorych bylo udupic najlatwiej.
To porownanie nie jest calkiem 'z dupy'.
Rozumiem ze nie mial bys nic przeciwko, gdyby po jakiejs zadymie, wlepili zakazy gniazdowemu i ludziom poswiecajacym w cholere czasu by mecze na Wisle wygladaly tak jak wygladaja?

ps
A to ze (generalizujac), kibice zgotowali sobie taki los, to jest jasne - nikt nie kazal robic roz****u, szczegolnie gdy sytuacja juz wtedy byla napieta i jakby nie patrzec to slaba postawa Legii jest po czesci wina tego konfliktu - nikt nie lubi grac w atmosferze jak na pastwisku...a konca tego wszystkiego nie widac.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.09.2008 o godz. 15:29.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 02.09.2008, 15:31
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze nie mial bys nic przeciwko, gdyby po jakiejs zadymie, wlepili zakazy gniazdowemu i ludziom poswiecajacym w cholere czasu by mecze na Wisle wygladaly tak jak wygladaja?
Ależ oczywiście że miałbym coś przeciwko temu. Jednak zauważ, że my (my w odniesieniu do jedności kibiców) aż takiej wiochy nie zrobiliśmy i raczej nie zrobimy. Szanuję bardzo Guliego za jego poświęcony czas, i Ultrasom za przygotowywanie pięknych widowisk na naszym stadionie, jednak za wszystko co złe w polskiej piłce nożnej zawsze obowiązuje zasada jedności. Przykład noża na Parmie i Odrze. Wylotka z pucharów i mecze bez D. Dlatego każdy odpowiada za każdego, a rozdupcanie stadionu na wyjeździe zagranicznym, gdy dostaje się sportowo w dupe, nie należy do postępowań najwyższych lotów. Dziękujcie Bogu, Allahowi, nie wiem w co wierzycie, że nie dowalili Wam więcej za Bełchatów. Należało się Wam.

Jeżeli grupa chuliganów uważa się za najważniejszą i jednocześnie przywieszoną jak nienakręcany zegar (przypadek Wilna), to fakt faktem Ultrasi za coś takiego odpowiadać nie powinni. Ale kibice to kibice, jedność, rozróby nie naprawicie. Weźcie wsadźcie do dupy ten honor, sam napisałeś że sąd uniewinnia skazanych. Dogadajcie się z zarządem, porozumienie, jasne reguły i zasady, wówczas przynajmniej my będziemy mieli z kim rywalizować na trybunach. A jak się nie dogadacie to ich wystrzelajcie.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 02.09.2008 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2008, 15:43
jam kibic Wisly (tak na marginesie)

Swoja droga , abstrachujac juz od Legii to niezle przepisy sa.
Jesli kibic(nawet jeden ) cos przeskrobie to 'góra' wali odpowiedzialnoscia zbiorowa (zamkniety stadion,walkower,kary finansowe itp)

Jesli 'góra' cos przeskrobie(patrz - korupcja) to juz nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej - w stylu -nie upilnowaliscie ich to wypierdalac - tylko sadzi sie poszczegolne osoby a cala organizacja udaje ze nic sie nie stalo , to nie ich wina i nie ma kompletnie zadnego sposobu by ich odwolac.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 02.09.2008, 15:45
1q2 napisał(a):Wyświetl post
jam kibic Wisly (tak na marginesie)

Swoja droga , abstrachujac juz od Legii to niezle przepisy sa.
Jesli kibic(nawet jeden ) cos przeskrobie to 'góra' wali odpowiedzialnoscia zbiorowa (zamkniety stadion,walkower,kary finansowe itp)

Jesli 'góra' cos przeskrobie(patrz - korupcja) to juz nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej - w stylu -nie upilnowaliscie ich to wypierdalac - tylko sadzi sie poszczegolne osoby a cala organizacja udaje ze nic sie nie stalo , to nie ich wina i nie ma kompletnie zadnego sposobu by ich odwolac.
Już chyba rozumiesz co miałem na myśli, drugi akapit Twojej wypowiedzi, ten od "Swoją drogą(...)".
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 02.09.2008, 15:48
)))))))))))))))
No to rosnie druga sila uciskanych i gnebionych w ekstraklasie!

Proponowalbym wyslac z Lazienkowskiej kilka dusz na szkolenie odbywajace sie przy Kaluzy.
Walka z okupantem, walka z komuna, ukrzyzowany Staruch, w tle Powstanie Warszawskie, Marszalek Pilsudski na plocie, zapalicie gromnice, odspiewacie Rote.... silny ladunek emocjonalny!

Zajebiscie Wam zazdroszcze Waszego miejsca. Szacun Powstancy!
.
Umarlem
10 znaków
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.09.2008, 16:14
gdyby zaistniał u nas taki protest wprowadzony przez UW to oburzyły by się wszystkie pikniki ale oni mieliby w dupie sytuacje czy zakaz jest słuszny czy nie,prawdopodobnie doping na D by nie istniał ,co innego z reszta stadionu ,zresztą ciężko jest gdybać co by było ...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 02.09.2008, 16:35
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nie, to nie jest odpowiedz na Twoje pytanie.
W ogole nie mialem zamiaru odpowiadac na nie, gdyz te wszystkie race i kartoniki to jest dla mnie kompletnie zbedna rzecz. I ani mnie ziebi ich obecnosc, ani grzeje.

Ale rozumiem druga strone - tzn ze staneliscie za kolega, niewinnym kolega, co jest logiczne i naturalne.
Nie rozumiem jednak kompletnie jakim sposobem znalezliscie sie w takiej dupie w jakiej jestescie, i jakim sposobem w obronie speca od swiatelek i kartonikow wdepneliscie Walterowi w rozdzine uwalonymi w gownie buciorami.
Jedna glupia akcja Wasz "protest" stal sie obrzydliwy i zenujacy.

Ale tak, w dupach nam sie (tzn mi) poprzewracalo od dobrobytu, albo moje zdanie co do powstancow z gilem w nosie moge sobie wsadzic.

Fajna rzecz:
Cytat:

Napisane przez LJeżu - 2008-09-02 15:18:42

Fajny tekst znalazłem w komentarzach na LCP (ostatni felieton Grubego, komentarz warspite11). Do dyskusji, czy może do obalenia, jak kto woli

LTM - nowy ruch kibicowski, utożsamiany głównie z częścią kibiców Legii Warszawa, choć obecny w większym lub mniejszym stopniu w każdym klubie. Podstawowy dogmat filozofii LTM to: "Na pierwszym miejscu My, potem cała reszta". Filozofia LTM przewartościowuje kolejność elementów, które w całości tworzą coś, co nazywa się ogólnie klubem piłkarskim. Najlepiej przedstawić to można pokazując różnice w porównaniu z tradycyjną filozofią kibicowską:

1) Tradycyjna filozofia stawia na pierwszym miejscu dobro klubu w sensie jego wyników sportowych. Z kolei filozofia LTM uważa, że największym dobrem klubu są jego kibice. Nie ważne, w której klasie rozgrywkowej gra ich klub, najważniejsze jest zadowolenie kibiców z możliwości kibicowania wg zasad przez nich ustalanych.

2) Tradycyjna filozfia nie zachęca kibica do tego, aby za swoje kibicowanie czegokolwiek żądał. Z kolei filozofia LTM nie cierpi, gdy ich zaangażowanie nie jest nagradzane poklaskiem, w szczególności przez zawodników ich klubu. Przypuszcza się, iż pierwotnie ruch LTM został powołany w celu tworzenia sprawnego, zorganizowanego, a przede wszystkim BEZINTERESOWNEGO dopingu. Dziś obserwuje się, iż kibice spod znaku LTM oczekują za swoje zaangażowanie mniej lub bardziej jasno określonych korzyści.

3) Tradycyjna filozofia rozumie kibicowanie jako wsparcie dla drużyny pomagające osiągać jej jak najlepsze wyniki sportowe. Z kolei filozofia LTM buduje wokół kibicowania coś w rodzaju ruchu społeczno-religijnego, w którym najważniejsze wartości i cele nie mają za zwyczaj nic wspólnego z rywalizacją sportową. Organizacyjny charakter ruchu LTM daje mu dużą siłę przebicia. To powoduje, że nawet nieliczna grupa LTM na stadionie jest dobrze widzialna, słyszalna i potrafi narzucić innym kibicom sposób zachowywania się na stadionie.

4) Tradycyjna filozofia uznaje kibicowanie swojemu klubowi za zaszczyt, jako że klub użycza kibicowi swoją reputację, dobre imię, całą swoją historię i osiągnięcia. Nurt LTM uznaje zaś, że to w pierwszej kolejności kibice tworzą historię i tradycję klubu. Według tej filozofii to właśnie kibice użyczają klubowi swoją reputację i z tego powodu powinni mieć wyjątkowy wpływ na działania i kierunek rozwoju klubu.

5) Tradycyjna filozofia uznaje, że kibice są grupą bardzo różnych osób, których łączy tylko miłość do klubu. Wszystko inne jest osobistą sprawą kibica. Filozofia LTM uznaje, że oprócz miłości do klubu kibic powinien wyznawać cały zespół z góry ustalonych przez grupę LTM przekonań. W ramach nowej filozofii ci, którzy nie wyznają tych samych poglądów co nurt LTM, są automatycznie pozbywani prawa do mienienia się kibicami klubu.

6) Nieznane są przypadki (albo przynajmniej nienagłośnione), aby kibice reprezentujący nurt tradycyjny próbowali wymuszać na innych kibicach swój sposób myślenia siłą. Z kolei dobrze znane są przypadki, w których takie działania podejmowali kibice związani z nurtem LTM.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 02.09.2008 o godz. 16:45.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 02.09.2008, 18:24
My nie jesteśmy takimi idiotami, żeby jechać za granicę i robić rozróby, bo od tego się wszystko zaczęło. Sami sobie zajebaliście sprawę, nie możecie mieć do nikogo pretensji, tym bardziej do nas, tych obiektywnych i oceniających z zewnątrz. Uciemiężeni męczennicy. Jesteście bardzo ekspresywni, emanujecie wręcz siłą słów (nasze forum) i mięśni (Wilno, Bełchatów) Gratuluję honoru, rycerzami byście byli dobrymi "Bóg, Honor, anty ITI".

Dla tych co tęsknią, a może i Wam, (L), się coś nawróci do głów

Tworzyliście piękne spektakle. Teraz, jak zauważył 7 kotów, gracie powstańców. Tylko pamiętajcie, Polska pod zaborami było 123 lata. Legii przez podobny okres może już nie być. Tego chcecie?

hahaha już lecimy robić oprawy, ucałować na przeproszenie Miklasa i za jego łaską pomachać trochę flagami. A jak mu się znowu coś nie spodoba to w każdej chwili takiego ultrasa uznać może za niepożądanego na Łazienkowskiej i wszystko dalej będzie ok.

Wyobraź sobie, że za Wilno ukarano właśnie tych ludzi co na tym filmiku robili te oprawy. Popatrz na 2:20 sekundę i fragment z meczu z Wami, właśnie za to najpierw Staruch dostał legijny zakaz, a później Dziewulski skierował pozew do prokuratury. Myślicie, że kibice Legii nie chcą pozbycia się osób co naprawdę robią bardachę? Proszę bardzo niech dają zakazy, ale tym co trzeba, a nie tym kibicom co akurat ich mają pod ręką.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 02.09.2008, 18:31
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Myślicie, że kibice Legii nie chcą pozbycia się osób co naprawdę robią bardachę? Proszę bardzo niech dają zakazy, ale tym co trzeba, a nie tym kibicom co akurat ich mają pod ręką.
A da się jeszcze zrobić coś w tym kierunku? Podjęliście jakieś działania ku temu, pracujecie nad tym? Nie może być przecież tak, że grupa barczastych robi zadymę za granicą, na której skutkach cierpią niewinni, co więcej, Ci którym naprawdę zależy.

Ja już schodzę z tonu, poniekąd zaczynam rozumieć oburzenie Was, kibiców Legii. Sorry za wszystkie mocne słowa które użyłem pod adresem ToTylkoJa itd. Jednak pamiętajcie że możecie to oburzenie wyrażać w nieco inny sposób, to moimi oczami. Miklas na krótszą metę nic nie robi sobie z Waszej ciszy Choć Was zaczynam rozumieć, to mimo wszystko nadal nie popieram Pozdro.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 02.09.2008 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 02.09.2008, 18:45
Nie odwracaj kota ogonem, to, że sami kibice nie wskazują kto spośród nich jest winny nie uprawnia zarząd do wydawania zakazów na ślepo. Dlaczego nie zgłoszono do prokuratury zawiadomień o tych, którzy biegali po murawie w Wilnie, przecież są nagrania i zdjęcia. Znaleziono kozłów ofiarnych w kibicach, którzy byli najbliżej klubu, współpracowali z nim przy oprawach, po co było się wysilać i szukać innych
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 02.09.2008 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów