The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 16:28
Dla jednych wyznacznikiem jest ilosc przescieradelek i decybeli, dla innych swiatopoglad jaki soba prezentuja.
Sa kluby kibica, ktore lata zycia we frustracji wpedzilo w chorobe psychiczna - vide: LKS czy Cracovia (Polonia to jednak mimo wszystko wyzsza polka).
I dla mnie baranami pozostana, nawet jak z tych idiotycznych kartonikow uloza na sektorze swojego Estadio da Gruz, Gioconde, a choralnie odspiewaja jakas arie z Turandota.

Dla mnie np. nie ma "normalnego kibica Cracovii". I to mowie o wykrztalconych - mimo wszystko gociach - ktorzy maja tak lby napchane pasiasta propaganda, ze na slowo WISLA tocza piane z pyskow i zaczynaja wygadywac takie glupoty, ze sie to w pale nie miesci.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.09.2008, 16:28
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek- nie chcę tu wszczynać głębszych dyskusji o Polonii, bo dostałem za to bana na 2 tygodnie
Więc może Ty mi napisz, w czym kibicowsko są tacy dobrzy, żeby stawiać ich wyżej od ŁKSu? (PS byłem nie na jednych derbach na Ł3 i K6)
Są niegroźni, możesz chodzić po Warszawie w swoich barwach i strugać kozaka! (Może pod ich stadionem w dniu meczu coś grozi). Na mecze przychodzi max 4500 widzów na K6. I mniej na Wisłę cisną niż Wy ostatnio

Ja nic do nich nie mam - no może że to zgoda Cracovii, ale po za tym? Znają swoje miejsce w szeregu i tyle. A że was nie lubią? Mnie to nie przeszkadza bo ja was też nie lubię
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 01.09.2008, 16:34
Też bym nie lekceważył ŁKSu ani nie przyrównywał ich do Cracovii. Co miasto, to historia, co derby, to specyfika. W widzewskie 1910 ciężko uwierzyć, miasto pół na pół, fc na plus dla RTSu. A ilekroć jestem w Łodzi i widzę to przekreślane, to domalowane gwiazdy Dawida, dziękuję Bogu, że jestem Polakiem, krakusem i kibicuję Wiśle : )

A skoro piszecie tu o zgodzie "dwóch klubów koronnych", jak same się określają, to warto wiedzieć i pamiętać,że przedwojenną Polonię i "cóż-bardziej-polskie-jest" Pasy łączyła silna więź... wzajemnej niechęci.

Onegdaj na mecz tych drużyn na konwiktorską wybrała się spora delegacja miejscowych koszernych, by wspierać KSC, spotkanie zakończyło się jatką "na tle narodowościowym". Innym razem, fani Polonii obrzucili kamieniami zmierzających na/ze stadionu piłkarzy i działaczy Cracovii. Jeżeli się mylę, niech mnie ktoś poprawi, obydwa zdarzenia opisane były w książce "Za lotem piłki" Otałęgi, do której aktualnie nie mam dostępu. Ale smaczek pozostał, saga rodu ciemiężonych kryje wiele tajemnic
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.09.2008, 16:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Są niegroźni, możesz chodzić po Warszawie w swoich barwach i strugać kozaka! (Może pod ich stadionem w dniu meczu coś grozi). Na mecze przychodzi max 4500 widzów na K6. I mniej na Wisłę cisną niż Wy ostatnio

Ja nic do nich nie mam - no może że to zgoda Cracovii, ale po za tym? Znają swoje miejsce w szeregu i tyle. A że was nie lubią? Mnie to nie przeszkadza bo ja was też nie lubię
nie wiem czy użyłeś w swoim poście ironii czy też nie. Trudno wyczuć
Tyle, że opisane przez Ciebie sytuacje co mają do tego, aby stawiać ich wyżej kibicowsko od ŁKSu?
My ciśniemy aż tak strasznie na Wisłę? No proszę Cię My was nie pozdrawiamy tak jak np Lech

7 kotów
ja mam trochę inne zdanie na ten temat. Ale niech zostanie tak jak jest, Ty swoje a ja swoje
PS a co powiesz o tym, że Polonia nie miała żadnego 'ale' w stosunku do sytuacji z Dyskobolią? Takie sytuacje w piłce powinny się zdarzać?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 01.09.2008 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.09.2008, 16:49
Popieram 7 kotow! Pejsciasci to sa chore tworzywa. Kazdy argument jaki wytocza a zostanie obalony pwoduje u nich pasy na pysku, a nakoniec jak juz nie maja nci do powiedzenia to sie okazuje ze Wisla to stara K..a. Sa banda kretynow i tyle. Tak jak LKS. Z tymi zalozcyielmai to przegiecie. Nazywaja sie wszechpolskim klubem a laza po kirchole i kwiatki na grobie cadykow skladaja.
Co do LEgiunii to musze przyznac ze przestalem rozumiec o co biega kibicom Legii. Walcza z ITI, tyle z eta walka nie ma sesnu wogole. Szybciej klub si eich pozbedzie niz ITI udzialow. Obrazaja sie na pilkarzy, potrafia uwalic nawet budowe swojego stadionu byleby nie zburzono im Zylety na ktora...nie chodza bo protestuja. A prawda jest taka, ze zrobili bydlo w Wilnie i wszystkei kary im sie nalezaly. Wojujecie? To co sie dziwicie ze sa konsekwencje. Dlaczego reszta druzyn ligopwych nei ma takiech jaj jak wy Bo kibice innych druzyn nei robia chclewu samym sobie. Nie popieram was w zadnych protestach i ciesze sie ze oslabiacie swoj klub. Jak sie ockniecie to bedziecie kibicowsko na dnie. I bardzo dobrze bo Was szczerze nienawidze.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.09.2008, 16:56
nie wiem czy użyłeś w swoim poście ironii czy też nie. Trudno wyczuć
Tyle, że opisane przez Ciebie sytuacje co mają do tego, aby stawiać ich wyżej kibicowsko od ŁKSu?
My ciśniemy aż tak strasznie na Wisłę? No proszę Cię My was nie pozdrawiamy tak jak np Lech
Ot choćby Mecz Legia - Lechia w PP w zeszłym sezonie (Oj dużo Wisełce poświęciliście czasu, nie zaprzeczaj).... Nie mówię o naszych wspólnych meczach bo to wiadomo
A Polonia aż tak się nie produkowała na meczach z nami.

A Lech? Ja piszę o Polonii i Legii a pyry to inna bajka

Boisz się chodzić w barwach Legii na Mokotowie, Grochowie, Ursynowie (prawie całej Warszawie)? Nie sądzę!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.09.2008 o godz. 16:58.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.09.2008, 17:10
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Też bym nie lekceważył ŁKSu ani nie przyrównywał ich do Cracovii. Co miasto, to historia, co derby, to specyfika. W widzewskie 1910 ciężko uwierzyć, miasto pół na pół, fc na plus dla RTSu. A ilekroć jestem w Łodzi i widzę to przekreślane, to domalowane gwiazdy Dawida, dziękuję Bogu, że jestem Polakiem, krakusem i kibicuję Wiśle : )

A skoro piszecie tu o zgodzie "dwóch klubów koronnych", jak same się określają, to warto wiedzieć i pamiętać,że przedwojenną Polonię i "cóż-bardziej-polskie-jest" Pasy łączyła silna więź... wzajemnej niechęci.

Onegdaj na mecz tych drużyn na konwiktorską wybrała się spora delegacja miejscowych koszernych, by wspierać KSC, spotkanie zakończyło się jatką "na tle narodowościowym". Innym razem, fani Polonii obrzucili kamieniami zmierzających na/ze stadionu piłkarzy i działaczy Cracovii. Jeżeli się mylę, niech mnie ktoś poprawi, obydwa zdarzenia opisane były w książce "Za lotem piłki" Otałęgi, do której aktualnie nie mam dostępu. Ale smaczek pozostał, saga rodu ciemiężonych kryje wiele tajemnic
Z tymi incydentami z Cracovią masz rację.

Holender asystentem Zielińskiego: http://czarnekoszule.pl/forum.html?k...ia=1&temat=427
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 01.09.2008, 17:27
Przytaczacie tutaj historie ,ale ja sadze ,ze tak naprawde jest ona tylko pretekstem do nienawisci.
Kiedys moze byly jakies wartosci . Dzis u mlodego pokolenia jest tylko agresja i przemoc . Jak sytuacja w wielkich miastach wyglada,szczegolnie na blokowiskach to przedstawiac nikomu nie trzeba (choc moze powolutku zmienia sie to najlepsze). Mlodzi ludzie czesto z patologicznych domow ,sami wchodza w konflikt z prawem ,policja wrog itd . Poki maja wroga to ich zycie ma jakis sens.Kibice Cracovii ,a raczej ludzie sie z nia utozsamiajacy wrzucili Wisle do jednego wora z policja,no bo przeciez za czasow PRL, Wisla miala w zarzadzie notabli z milicji i to im wystarcza zeby miec wroga.Nie sadze ze ktos z nich czytal ksiazki o PRL i zdaje sobie z tego sprawe jakie byly czasy ,ze nie bylo wlasnosci prywatnej ,kluby byly panstwowe i kto w nich zasiadal nie zalezalo wogole od kibicow tylko od wladzy. Podobnie bylo z innymi klubami chocby Lech Poznan jest dzis "Kolejorzem" bo keidys byl to klub ktory mialbyc Polskim Lokomitivem (Moskwa) .CWKS Legia Warszawa ,CSKA Moskwa - oba kluby wojskowe itd itd.
Najsmieszniejse jest to ze "prawilnosc" kibicow Cracovii objawa sie tylko w nienawisci do Wisly.Mysla ze sa szlachetnijsi od Wisly ,a patrzac na trybuny kto tam chodzi na mecze (nie tylko tam ,na innych klubach tez)to mozna wysnuc ze ich "kibice" na codzien zajmuja sie tylko dilerka, jakimis wlamaniami czy rozbojami
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 01.09.2008, 17:43
Ale o czym tu w ogóle mowa, miasto jest pół na pół, tu i tam obok ziomów, dilerów i pokemonów są kumaci i wyjazdowicze (zresztą wszystkie te grupy się przenikają). Nie ma lepszych / gorszych osiedli, hańba naszej sąsiadki polega na tym, że masa ich ziomków to przerzuty, a masa ich kumatych nie jest w stanie / nie chce wznieść się na uczciwość intelektualną i rozsiewa jakieś głupawe mity o "milicyjnym pochodzeniu".
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 01.09.2008, 17:54
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Sorry Amigo, ale... czy ktos im karze zap... 1000km ?
Blagam cie... prosze cie... jestes trzezwy to piszac?

człowieku, a wiesz co to fanatyzm
Ja rozumiem ze na tym forum dla wielu kibicowanie to skandowanie nazwiska byle murzyna i fetowanie bramki Brozka. Dla mnie piłka nozna to nie jest skandowanie poł meczu "Mariusz Pawełek" czy tez fetowanie ze byle piłkarz strzelil jakiegos tam gola na pusta czy pełna - to jest tylko dodatek. Bo rownie dobrze oni mogli by grac w warcaby.

pomijam identyfikacje z herbem, barwami, miastem.

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
7 kotów, czy Tobie aby hierarchia wartości trochę się nie poprzestawiała chłopie? Co Ty wypisujesz?
:brawo:

"gegen der moderen fussball"

jedTS napisał(a):Wyświetl post
Co do LEgiunii to musze przyznac ze przestalem rozumiec o co biega kibicom Legii. Walcza z ITI, tyle z eta walka nie ma sesnu wogole. Szybciej klub si eich pozbedzie niz ITI udzialow. Obrazaja sie na pilkarzy, potrafia uwalic nawet budowe swojego stadionu byleby nie zburzono im Zylety na ktora...nie chodza bo protestuja. A prawda jest taka, ze zrobili bydlo w Wilnie i wszystkei kary im sie nalezaly. Wojujecie? To co sie dziwicie ze sa konsekwencje. Dlaczego reszta druzyn ligopwych nei ma takiech jaj jak wy Bo kibice innych druzyn nei robia chclewu samym sobie. Nie popieram was w zadnych protestach i ciesze sie ze oslabiacie swoj klub. Jak sie ockniecie to bedziecie kibicowsko na dnie. I bardzo dobrze bo Was szczerze nienawidze.
Ja .......e.
dobrze ze łykasz wszystko co wyborcza napisze albo tylko słuchasz co powiedza w wiadomosciach na tvn24.
mniej pisac wiecej czytac.
Powód: "za nasza miasto i za TE barwy oddamy całe zycie swe...."
Ostatnio edytowane przez Kijek : 01.09.2008 o godz. 18:11.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2008, 18:01
Cytat:
Ale o czym tu w ogóle mowa, miasto jest pół na pół
Toś trochę przesadził To "pół na pół" to zazwyczaj sie tak mówi wśród dziennikarzy, żeby stworzyć odpowiednią atmosferę wydarzeniu i nadać mu odpowiednią rangę. Tak po prawdzie jest 30 % do 70 %.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 01.09.2008, 18:08
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ot choćby Mecz Legia - Lechia w PP w zeszłym sezonie (Oj dużo Wisełce poświęciliście czasu, nie zaprzeczaj).... Nie mówię o naszych wspólnych meczach bo to wiadomo
A Polonia aż tak się nie produkowała na meczach z nami.
owszem, sporo. A wiesz dlaczego? Bo była tam grupa kibiców Wisły, która jako pierwsza zaczęła obrażać Legię(i tak też pisali kibice Lechii na swoich forach, że to wiślacy zaczeli). Doczytałem się nawet tego, że kibicom Lechii znudziło się jechanie po Legii w tym meczu (a byli zachęcani przez kibiców Wisły). Ile w tym prawdy? Tego nie wiem, nie było mnie wśród was. Musiałbyś wejść na ich forum i popytać(i ja stamtąd właśnie miałem tą informację)
Zauważ, kto na Ł3 zaczyna bluzgi , szczególnie teraz w dobie konfliktu i protestu. Właśnie przyjezdni- dlaczego Legia nie bluzgała na Jagę? Bo ta prowadziła doping tylko dla swojej drużyny, ani słowa o Legii. I bluzgów nie było.
A na innych meczach Legii masz bluzgi na Wisłę? Chyba raczej nie. Nie śpiewa się 'będą filmy' itd

jedTS tak to jest, jak się nic nie wie...głupota głupotę pogania
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.09.2008, 18:13
owszem, sporo. A wiesz dlaczego? Bo była tam grupa kibiców Wisły, która jako pierwsza zaczęła obrażać Legię(i tak też pisali kibice Lechii na swoich forach, że to wiślacy zaczeli). Doczytałem się nawet tego, że kibicom Lechii znudziło się jechanie po Legii w tym meczu (a byli zachęcani przez kibiców Wisły). Ile w tym prawdy? Tego nie wiem, nie było mnie wśród was. Musiałbyś wejść na ich forum i popytać(i ja stamtąd właśnie miałem tą informację)
Zauważ, kto na Ł3 zaczyna bluzgi , szczególnie teraz w dobie konfliktu i protestu. Właśnie przyjezdni- dlaczego Legia nie bluzgała na Jagę? Bo ta prowadziła doping tylko dla swojej drużyny, ani słowa o Legii. I bluzgów nie było.
A na innych meczach Legii masz bluzgi na Wisłę? Chyba raczej nie. Nie śpiewa się 'będą filmy' itd

jedTS tak to jest, jak się nic nie wie...głupota głupotę pogania
Na derbach to Wy zaczęliście bluzgi
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 01.09.2008, 18:15
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
heh, dla nas to nie były derby
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 01.09.2008, 18:23
Derby to My mamy ale na słuzewcu albo w Chicago.

(musialem sory )

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Stary 01.09.2008, 18:28
To wy pierwsi zaczęliście! Nie to wy! A my w autobusie ustaliliśmy, że pierwsi nie zaczynamy wyzwisk!! A my w proteście mieliśmy nie jeść popcornu!

Zaczyna się...
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2008, 18:38
Zygmunt.Król napisał(a):Wyświetl post
To wy pierwsi zaczęliście! Nie to wy! A my w autobusie ustaliliśmy, że pierwsi nie zaczynamy wyzwisk!! A my w proteście mieliśmy nie jeść popcornu!

Zaczyna się...
Szkoda że nie mam moderatora.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.09.2008, 18:54
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Blagam cie... prosze cie... jestes trzezwy to piszac?

człowieku, a wiesz co to fanatyzm
Oczywiscie, ze wiem co to fanatyzm.
A nawet gdybym nie wiedzial, to:

Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
W odniesieniu do różnych sytuacji (np. określając kibiców mianem "fanatycznych") określenie "fanatyk" może mieć mniej pejoratywny, lub nawet pozytywny wydźwięk. Używa się wtedy skrócenia "fan". Oznacza ono wtedy zagorzałość, oddanie jakiejś idei, gotowość poświęcenia się dla niej.
Różnica między fanem a fanatykiem jest taka, iż pomimo ogromnego zainteresowania daną sprawą, zachowanie fanatyka pogwałca normy społeczne, a fana - nie.

A zreszta, jak podrosniesz to zrozumiesz
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 01.09.2008, 19:03
Różnica między fanem a fanatykiem jest taka, iż pomimo ogromnego zainteresowania daną sprawą, zachowanie fanatyka pogwałca normy społeczne, a fana - nie.

A zreszta, jak podrosniesz to zrozumiesz
bez kitu.
juz u nas na drzewkowym wykorzystalem ostatnio pewien motyw filmowy i tym razem tez go musze wykorzystac. Ty jako ten juz "wyrosniety" pewnie nie wiesz coto za film ale mam nadzieje ze zrozumiesz aluzje i moze zastanowisz sie jakie głupoty piszesz.
http://pl.youtube.com/watch?v=ispimQ...eature=related

i tyle w temacie.
"kupił słownik i jest dziennikarzem"
ja juz dawno podrosłem.

i jesli dla ciebie fanatyzm to "łamanie norm społecznych" to

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.09.2008, 19:46
Na tym Waszym "drzewkowym" niedawno byl fajny wpis. jakis Fanatyk przez duze eF wyprodukowal kipiacy patosem i meczennictwem post w ktorym rozpisywal sie, jak to podobni Mu Fanatycy przez duze eF zarywaja zycie rodzinne, szkoly, studia itepe ku chwale - oczywiscie - Legii. Pomijam juz fakt, ze skoro dla tego Pana Legia to kibice (Legia To My), to robi to ku swojej chwale - sadzic tak nakazuje logika.
Nie ten wpis byl jednak fajny (zazwyczaj takie wzniosle brednie na temat dla mnie kompletnie bezsensowny czytam z duzym rozbawieniem), a odpowiedz do niego. Krotko i tresciwie: Okej, ale po co ?

Podalem Ci definicje fanatyzmu z wiki.

Ja doskonale rozumiem gosci trzaskajacych po 200 wyjazdow na najwieksze zadupia swiata, ale powtorze - nikt im nie karze dymac tyle kilometrow. Robia to dla siebie dopisujac do tego ideologie. Przynajmniej w znakomitej wiekszosci.

PS. Pardon, nie znam tego filmu. Aluzje zrozumialem. Tzn staram sie zrozumiec.
Pzdr

edit:

Kijek, mam jeszcze jeden cytacik dla Ciebie, z innego forum pilkarskiego:
"(...)Kibice jak zwykle stanęli na wysokości zadania, udowadniając, ze popadli w schizofrenię i żadna terapia im nie pomoże (turlali się tyle kilosów za drużyną, żeby pośpiewać, powrzeszczeć, wypiąć się na zwycięskich piłkarzy i udowodnić sobie, że "Legia to my". Równie dobrze mogli utrwalić w sobie takie przekonanie na Grochowie - taniej i bez wiochy z wypinaniem)."
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 01.09.2008 o godz. 20:39.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Stary 01.09.2008, 20:05
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nie mam moderatora.
Jakiż to dobry człowiek, ten Włodzimierz Ilicz. Mógł sięgnąć do kieszeni po rewolwer i...

Ja doskonale rozumiem gosci trzaskajacych po 200 wyjazdow na najwieksze zadupia swiata, ale powtorze - nikt im nie karze dymac tyle kilometrow. Robia to dla siebie dopisujac do tego ideologie. Przynajmniej w znakomitej wiekszosci.
A jaką ideologię podał Twój sąsiad z Tamhlacht jadąc - par excellence - do Rygi
Ostatnio edytowane przez Zygmunt.Król : 01.09.2008 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.09.2008, 20:25
Tu nie potrzeba ideologii. Kazdy kto byl w Rydze, wie ze tamtejsza wodka i kobiety tlumia kazda ideologie.
Gdyby Che byl Lotyszem, Kuba by dzis byla bogata
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 01.09.2008, 20:48
Na tym Waszym "drzewkowym" niedawno byl fajny wpis. jakis Fanatyk przez duze eF wyprodukowal kipiacy patosem i meczennictwem post w ktorym rozpisywal sie, jak to podobni Mu Fanatycy przez duze eF zarywaja zycie rodzinne, szkoly, studia itepe ku chwale - oczywiscie - Legii. Pomijam juz fakt, ze skoro dla tego Pana Legia to kibice (Legia To My), to robi to ku swojej chwale - sadzic tak nakazuje logika.
Nie ten wpis byl jednak fajny (zazwyczaj takie wzniosle brednie na temat dla mnie kompletnie bezsensowny czytam z duzym rozbawieniem), a odpowiedz do niego. Krotko i tresciwie: Okej, ale po co ?
Tak czytalem tamten wpis, "znam" autora.
Po co? Po to zarywaja te noce, szkoły, studia, prace, zycie prywatne milion innych rzeczy zeby Ci z trybuny naprzeciwko na stadionie dowolnym mogli skakac, krzyczec, klaskac, miauczec, wyc, radowac, sie cieszyc z tego co moga zobaczyc. Po to wlasnie ze to Ci co zarywaja te noce zaczeli robic cos dla czego wielu z innych zaczeło przychodzic na mecze. Powiem wiecej: znam takich ktorzy w pewnym momencie po rozpadzie pewnej grupy w Warszawie stwierdzili ze jesli sie nie narodzi nic nowego to .......a, narodziło sie chodzili dalej. Przez ITI wszystko sie rozpadło (rozpada) i powiedzieli smiało: jak tak bedzie dalej to oni to .......a - czytaj: wbijaja cokolwiek i wszystko co sie da w "piłke nozna" rozumiana jako 22 kołków biegajacych za kawałkiem skóry.
Tylko ze Ci "fanatycy przez duze eF" w Warszawie walcza wlasnie po to tez m.in. zeby jakies kołki w osobach prezesów nie poszli sladem Miklasa i nie zaczynały debilnej walki z czyms co dla wielu ludzi jest zajebiscie bardzo wazne pod pretekstem walki z chuliganami z Wilna - tobie jako temu co tylko wierzy w to co napisze jeden czy drugi osioł w Gazecie Wyborczej nota bene opłacany równiez z konta prezesa Waltera lub usłyszy co powiedza w TVN24 poinformuje nikt oficjalnie za Wilno nie został ukarany. Wiem ze dla ciebie piłka nozna to tylko to zeby fetowac Brożka wiec dla ciebie jaka kolwiek walka to juz pewnie "wykraczanie poza normy społeczne".

Miklas mowi ze kibice Legii chca rzadzic klubem, to ja sie pytam to co jest w takim razie:
Kibice Gornika Zabrze napisał(a):
Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze wyraża swoje niezadowolenie i daleko idącą dezaprobatę dla postawy drużyny w pierwszych meczach sezonu 2008/2009. Taka postawa nie może być dłużej tolerowana.
Domagamy się szybkiej reakcji zarządu klubu - w przypadku osób odpowiedzialnych za taki stan rzeczy - trenera pierwszego zespołu oraz dyrektora sportowego.

My sympatycy 14-krotnego mistrza Polski nie możemy przyglądać się biernie temu co dzieje się w klubie i to w roku jubileuszowym, to właśnie my w latach kryzysu ratowaliśmy klub i także teraz nie pozwolimy na marnotrawienie efektów naszej pracy.
W myśl nowej jakże niedoskonałej jeszcze jakości pragniemy wyrazić swą dezaprobatę do obecnych cen biletów, niniejszym kierujemy także swą propozycję obniżenia cen biletów na najbliższe mecze w celu ratowania dobrej atmosfery na trybunach i budżetu klubu.

Jeżeli zaś budżet klubu nie przewiduje obniżki cen biletów proponujemy, by różnice pokryli piłkarze, którzy to z swoich obowiązków nie wywiązują się należycie.

Ze sportowym pozdrowieniem
Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze
i jak to sie ma do Naszych prósb i tego jak My "walczymy". U Nas nikt nie chce zeby piłkarze dopłacali do biletów - mimo ze te mamy najdrozsze w lidze. Oczekujemy tylko troche wdziecznosci od nich bo oni tu sa dla hajsu i kariery a my dla idei, milosci, pasji, zajawki - jak zwał tak zwał.

Podalem Ci definicje fanatyzmu z wiki.
Wiem, domyslilem sie stad tez moj link na youtube, m.in.
bez komentarza
Ostatnio edytowane przez Kijek : 01.09.2008 o godz. 20:50.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.09.2008, 21:38
Ty Kijku jestes jakis idiota, probujac mi wmowic, ze swiatopoglad opieram na rewelacjach gw i tvn24 ?

A tu jest wlasnie dorabianie ideologii:
Tylko ze Ci "fanatycy przez duze eF" w Warszawie walcza wlasnie po to tez m.in. zeby jakies kołki w osobach prezesów nie poszli sladem Miklasa i nie zaczynały debilnej walki z czyms co dla wielu ludzi jest zajebiscie bardzo wazne pod pretekstem walki z chuliganami z Wilna.

Chyba sam wiesz co mam na mysli.
Lub nie wiesz, to odsylam na Wasze "drzewkowe".
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 01.09.2008, 21:57
Ty Kijku jestes jakis idiota, probujac mi wmowic, ze swiatopoglad opieram na rewelacjach gw i tvn24 ?
Tobie, '7 kotków' nie wmawiam tylko komentuje to co widze.

A tu jest wlasnie dorabianie ideologii:
Tylko ze Ci "fanatycy przez duze eF" w Warszawie walcza wlasnie po to tez m.in. zeby jakies kołki w osobach prezesów nie poszli sladem Miklasa i nie zaczynały debilnej walki z czyms co dla wielu ludzi jest zajebiscie bardzo wazne pod pretekstem walki z chuliganami z Wilna.
tzn gdzie tu masz "dorabianie ideologii"? Tzn ze niby ja "dorabiam ideologie" czy Miklas?

Chyba sam wiesz co mam na mysli.
Lub nie wiesz, to odsylam na Wasze "drzewkowe".
Co jak co, ale 'drzewkowe' nie jest najlepszym żrodlem informacji o konflikcie z klubem.
Tam to mozna poczytac czasem interesujaco o 'pilce noznej' majac tu na mysli sport i szeroko rozumiane pojecie fetowania.

tak troche oddalajac sie od tematu, polecam: http://www.weszlo.com/news/999
Stec na deskach.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 01.09.2008 o godz. 21:59.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.09.2008, 22:58
W taki razie zle dobierasz komentarze do rzeczywistosci. Gw w rekach nie mialem 7 lat, a tvn24 jeszcze na oczy nie widzialem. Chociaz moze ciezko w to uwierzyc.

2 -
Osobiscie uwazam, ze bajdurzenie o miedzynarodowce kibicow Legii jak to chronia ogolnopolski ruch wolnosciowy kibicow mozna wsadzic w rolke papieru toaletowego. Zreszta nie jestem odosobniony w tym osadzie.

3- na drzewkowym pisze masa gosci, ktorzy lazili na Lazienkowska jak wiekszosc z obecnych legijnych guerilleros z miodem w uszach, w pampersy walila.

4 -
Nawet w ocenie bazgrolow Kowalczyka sie roznimy. On nawet nie musnal Steca, co najwyzej usilowal nieudolnie obrazic go. Wyjscia sa teraz dwa: Albo Stec zignoruje barana, albo rozlozy jutro Wojtka na lopatki i to w sposob, jaki Kowalowi sie bedzie dlugo snil.
Steca mozna nie lubic (sam za nim nie przepadam) ale ten facet jest w stanie znokautowac kazdego tekstem pisanym. Kowalczyk nie jest dla niego zadnym przeciwnikiem. I w sumie cale szczescie.

To cale weszlo.com to... szkoda slow.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 01.09.2008, 23:05
W taki razie zle dobierasz komentarze do rzeczywistosci. Gw w rekach nie mialem 7 lat, a tvn24 jeszcze na oczy nie widzialem. Chociaz moze ciezko w to uwierzyc.
sprawiasz inne wrazenie

Osobiscie uwazam, ze bajdurzenie o miedzynarodowce kibicow Legii jak to chronia ogolnopolski ruch wolnosciowy kibicow mozna wsadzic w rolke papieru toaletowego. Zreszta nie jestem odosobniony w tym osadzie.
A nie uwaazasz ze nasza porazka z działaczami moze pokazac innym prezesom droge...?
(naszczescie) w takim Poznaniu wiedza jak postepowac z kibicami - mimo wielu rzeczy jakich tam nie popieram - nawet jesli chodzi o kwestie kibicowskie.

na drzewkowym pisze masa gosci, ktorzy lazili na Lazienkowska jak wiekszosc z obecnych legijnych guerilleros z miodem w uszach, w pampersy walila.
wiem, ale to nie zmienia faktu ze aby wyrobic sobie obiektywne zdanie o tym co sie dzieje to jest srednie miejsce.

Nawet w ocenie bazgrolow Kowalczyka sie roznimy. On nawet nie musnal Steca, co najwyzej usilowal nieudolnie obrazic go. Wyjscia sa teraz dwa: Albo Stec zignoruje barana, albo rozlozy jutro Wojtka na lopatki i to w sposob, jaki Kowalowi sie bedzie dlugo snil.
Steca mozna nie lubic (sam za nim nie przepadam) ale ten facet jest w stanie znokautowac kazdego tekstem pisanym. Kowalczyk nie jest dla niego zadnym przeciwnikiem. I w sumie cale szczescie.
Wystarczy ze Pjus (sprawdz jak nie wiesz kto to) zjadł Steca parokrotnie i jakos Stec do dnia dzisiejszego milczy w tym dialogu i nie uwazam zeby to było "ignorowanie barana" bo Pjus do baranów nie nalezy.
Z wieloma rzeczami z Kowalczykiem sie nie zgadzam ale twierdze ze tym tekstem konkretnie "zdissował" kudlatego. ( mam nadzieje ze Świetej Pamieci)

To cale weszlo.com to... szkoda slow.
W tym sie w sumie zgadzamy.

Ps. dawno nie było tutaj tak merytorycznej dyskusji

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 01.09.2008, 23:10
Steca mozna nie lubic (sam za nim nie przepadam) ale ten facet jest w stanie znokautowac kazdego tekstem pisanym.
.
Znokautować może conajwyzej stylem NIEKTORYCH ale juz sztuka argumentacji i logicznego myślenia, zwlaszcza w tematach w ktorych zaangazowany jest emocjonalnie jest na poziomie Romana.
Zwykly pedał z glowa wysoko uniesiona w gore.
Dlatego zboj mu w..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.09.2008, 23:24
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e.
dobrze ze łykasz wszystko co wyborcza napisze albo tylko słuchasz co powiedza w wiadomosciach na tvn24.
mniej pisac wiecej czytac.
Ja tez .......e. Tyle ze wasz klub. Widzialem w TV jak rozwalacie plot w WIlnie i bawicie sie na murawie. Fajnie sie walczylo z choragiewkami? Jakos wtedy nie widzilem zeby ktokolwiek zainterweniowal. Bosman to chodzil jak smrod po gaciach. I pozniej niby co oczekiwalsicie od ITI? Ze was pochwali? Co wyborcza ma do tego zescie sa banda kretynow? Juz zapomniales czy miales za malo latek zeby pamietac jak rozwalaliscie swoj stadionik po meczu PP z GKS Katowice? Ile raqzy podpalaliscie ZYlete? Ja mowie gosciu o moze 15 stu latach ostatnich a Ty .......isz ze winny ITI? Wy poszliscie na calosc i oni poszli. I dla mnie to pocieszajace bo jak dlugo tkwicie w konflikciie tak dlugo jestescie zadnym przeciwnikiem. Sportowo i kibicowsko.
I nie wpsieram waszego protestu bo on juz sie tak rozmyl ze teraz nie wiadomo wogole o co chodzi. Starucha nie wpuszcza na nowo i z tym sie pogoddzcie. Jak najwiecej sie lansowali ludzie od was i pozniej zostali ukroceni prze ITI to tez was dziwi? Uderzyli tam gdzie was mialo zabolec.
Pwolujesz sie na przyklad LEcha. Super,. To powiedz kiedy ostatni raz Lech Poznan niszczyl swoj albo cudzy stadion. Oni nie .......a ze nie mieli na cos wplywu tak jak Stwowarzysznie od was. To co niby--stowarzyszenie ma wplyw na orgaznizacje meczu wyjazdowgo ale na wplyniecie na bande idiotow nie ma? To jak nie ma tzn.ze jest zupelnie niereprezentacyjne i nie powinno byc strona w dialogu. Bo nie reprezentuje wiekszosci kibicow. I powtarzam--sami sobietniecie galaz tkwiac w tym konflikcie. Nie wiadomo ocb, a wy tylko tracici ena fomrie kibicowskiej. I dobrze
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 01.09.2008 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.09.2008, 23:33
Nie no, Stec to jednak wyzsza polka, pomimo ze pismak sportowy, niz ten cymbal Romanowski.

Kijek, ale jaka droge ma pokazac ?!
U Was poszla reakcja lancuchowa, zacietrzewienie obu stron osiagnelo granice absurdu i niesmaku (zenujaca sprawa z Walterowna), a teraz staracie sie w to wciagac innych.
Sorry, Kijek, ale dla mnie to niepowazne pisanie, ze jak Wy przegracie to nagle pacnie wszystko dookola.
Nie jestescie pepkiem swiata i nie dyktujecie nowych trendow, nie od Was sie zaczyna zycie na innych stadionach i nie na Was sie konczy. Jak znikniecie to beda plakac w Elblagu, Szczcinie i Sosnowcu, ale na Wisle czy Lechu czy Zabrzu czy Widzewie wciaz bedzie glosno i kolorowo.
Podejrzewam, ze jakby od nas jacys harcownicy zdemolowali jerozolime to konsekwencje bylyby podobne. Plus jeszcze wymiar polityczny i antysemicki.
Ale na szczescie u nas jest chyba bardziej cywilizowanie.

Wjebaliscie sie po uszy przez wlasna glupote, a robicie z tego rewolucje.
Powód: DOBRA CHLOPAKI, ALE NIE KLNIEMY. JED WYEDYTUJ CO TO ROBISZ Z ICH KLUBEM. :)
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 01.09.2008 o godz. 23:36.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów