The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ?
Żadnych. 23 11,56%
Jeden medal. 9 4,52%
Nie więcej niż pięć. 55 27,64%
Więcej niż pięć. 112 56,28%
Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
e
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2008, 15:33
No i gra.
Szczerze powiedziawszy nie liczylem na medal w dysku.
Tym bardziej sie ciesze!!
Gratki!!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2008, 16:20
Trzeba przyznać, że najbardziej cieszy medal, którego się wcześniej nie spodziewa i ten taki własnie jest, przynajmniej dla mnie.

No cóż, dzięki Małachowskiemu coraz bardziej realne staje się dogonienie wyniku z Aten. O każdy następny medal będzie ciężko ale są szanse i ja wierze bardzo mocno, że się uda. Nie będe się powtarzał kto może go zdobyć, bo wczoraj już wymieniałem kandydatów. Nie było tam Malachowskiego i mam nadzieje, że objawi mi się na tych IO jeszcze nie jeden taki Małachowski.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.08.2008, 16:44
No i proszę! Nie przeliczyłem się! Brawo Małachowski!
Jutro ciekawy dzień
6.00 - siatkarze Polska - Włochy
8.15 - ręczna Polska - Islandia
13.20 - Finał rzutu młotem kobiet (Kamila Skolimowska i Anita Włodarczyk)
16.35 - Finał 400m przez płotki kobiet (Ania Jesień)

15.30 - Półfinał 110m przez płotki mężczyzn (Artur Noga)
13.00 - Tenis stołowy 2.runda Lucjan Błaszczyk
4.00 - Qian Li w tenisa stołowego
3.40 - Zapasy, Brzozowski
7.00 - Żeglarstwo - wyścig medalowy z Zofią Klepacką
5.00 - 9.00 - Kusznierewicz z Życkim 3 wyścigi.
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 19.08.2008 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.08.2008, 16:57
to cos dla rozluźnienia

PIEKNA OSZCZEPNICZKA
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.08.2008, 17:16
Piękna niespodzianka Małachowskiego!!!

Brawo mistrzu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.08.2008, 17:24
Wszystko super wreszcie sa medale ,jakies sukcesy w koncu nie jestesmy na szarym koncu tabeli.

Jednak to wszytsko nie powinno rozmyć problemow jakie ma wiekszosc polskich dyscyplin
.

Jako pierwsze zaczely mowic o tym otwarcie nasze szermierki z Gruchałą na czele.Obawiam sie ze to jak przedstawila ona sytaucje i funkcjonowanie calego zarzadu czyli tniemy co sie da i za reszte pijemy -to codziennosc w szermierce czy kazdej innej dyscyplinie.

Jakby posluchac komentarzy gosci w TVP- nie dziennikarzy -bo im o tym mowic zapewnie nie wolno,to czlowiek juz wie ze polskie kluby wioslarskie wygladaja jak z epoki kamienia łupanego,nie ma masazystow w lekkiej atletyce czy boksie.Dzis Chmara mowil wlasnie jak polski boks upada coraz nizej i nikt nie ma nic zamiaru z tym zrobic.Tak samo jest z plywaniem,czy szermierką.

Mamy talenty w tym kraju ale absolutny brak profesjonalizmu i jakiekolwiek checi by im pomoc jest coraz bardziej widoczny i co najwazniejsze naoczny.Wypadalo by powiedziec ,wreszcie--WRESZCIE wyszlo ze przyszlo nam zaplacic za 4 zupelnie zmarnowane i przejedzone przez polskich dzialaczy lata -ale juz sa oczywisice zapewnienia ze w Londynie bedzie lepiej.Ferdek Kiepski zawsze mowil " A dupa tam" i tu sie z nim absolutnie zgadzam.

I ciagle mam przed oczami to zdanie,jakby czasy PRL wracaly --

"To wy jestescie dla zwiazku a nie zwiazek dla was"..to chyba slowa Prezesa Szermierki do Gruchały....brrrrrrrrrrr
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.08.2008 o godz. 17:27.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.08.2008, 19:01
Dodam jeszcze to, że widziałem na NSporcie program z Blanikiem (przed Igrzyskami, o tym jak się przygotowuje), było tam pokazane, że uwaga, uwaga... hala jest za mała, żeby zrobić pełnowymiarowy rozbieg,więc otwierają drzwi i rozkładają 2 metry maty na korytarzu... O.o
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.08.2008, 19:04
Jestem gotów się założyć, że 90% chińskich mistrzów olimpijskich po igrzyskach zakończy kariery, by uniknąć kontroli dopingowych. Jest ktoś chętny?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.08.2008, 19:07
90% to nie, ale na pewno sporo zniknie jeszcze szybciej niż się pojawiło
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 19.08.2008, 19:17
Nie wiem, który z panów, ale któryś z ekspertów wspominał o naszej oszczepniczce i chyba zawodniczce rzucającej dyskiem...

Pierwsza z nich trenuje na stadionie piłkarskim i jej treningi czasem kolidują z treningiem piłkarzy (przypuszczam, że jakoś niezbyt wielkiego klubu) i musi wcześniej schodzić ze stadionu. Natomiast druga z pań, choć brzmi to dość dziwnie... rzekoma miała się ostatnie tygodnie przygotowywać gdzieś pod jakimś mostem...

Dotyczyło to zawodniczki zdaje się tej, która dziś odpadła w kwalifikacjach dysku. Jeśli to prawda to ja jej gratuluje, że w ogóle do Pekinu się dostała, bo to spory sukces w takich warunkach.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 19.08.2008, 19:29
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Dodam jeszcze to, że widziałem na NSporcie program z Blanikiem (przed Igrzyskami, o tym jak się przygotowuje), było tam pokazane, że uwaga, uwaga... hala jest za mała, żeby zrobić pełnowymiarowy rozbieg,więc otwierają drzwi i rozkładają 2 metry maty na korytarzu... O.o
Cytat:
Trener Polaka Andriej Lewit długo opowiadał po zwycięstwie, jak wiele pracy i wysiłku kosztowało to złoto w dyscyplinie, która w naszym kraju istnieje właściwie tylko dzięki Blanikowi. Nie mamy nawet porządnej sali do uprawiania gimnastyki. Mistrz świata, Europy i złoty medalista olimpijski, trenował na AWFiS w Gdańsku, gdzie rozbieg zaczyna się na korytarzu, a żeby móc normalnie ćwiczyć, musi czekać na koniec zajęć dla studentów.

- Oglądałem film "Wojownik" o kickbokserze Marku Piotrowskim. Padło tam takie zdanie "Jeśli pracujesz, to pracuj tak, jakby wszystko zależało od twoich rąk. A jak się modlisz, rób to tak, jakby wszystko było w rękach Boga". Wszystko trzeba po prostu robić najlepiej, jak się potrafi. Nie ważne, czy jest łatwo, czy trudno - mówi Blanik. Czy po jego odejściu gimnastyka zniknie na dobre? - Chciałbym, żebyśmy poszli krok dalej. Ja się przyzwyczaiłem do trudnych warunków, ale przynajmniej choć jedna sala powinna powstać. Na świecie, np. w USA, to jest bardzo popularny sport.
W innym wywiadzie mówił jeszcze, że w czasie treningów ładuje się sprzątaczka z wiadrem i mopem, on wtedy sterczy pod ścianą i czeka, aż podłoga wyschnie. Przed oddaniem skoku trener wybiega i sprawdza, czy nikt się po korytarzu nie kręci. W ogóle traktują go jak piąte koło u wozu.

St@chu napisał(a):
brzmi to dość dziwnie... rzekoma miała się ostatnie tygodnie przygotowywać gdzieś pod jakimś mostem...
To mi przypomina opowieść Tomasz Sikory - polscy biatloniści z braku amunicji rzucali kamieniami w drzewa w lesie.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 19.08.2008, 19:38
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, który z panów, ale któryś z ekspertów wspominał o naszej oszczepniczce i chyba zawodniczce rzucającej dyskiem...

ten z przegladu sportowego.
moze i to byla ironia, moze nie, chcial po prostu pokazac w jakich warunkach musza trenowac Nasi sportowcy.

to sa jakies jaja.
i chwala dla Nich ze pomimo takiego bagna jakie u nas jest walcza!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 19.08.2008, 20:00
e napisał(a):Wyświetl post
ten z przegladu sportowego.
moze i to byla ironia, moze nie, chcial po prostu pokazac w jakich warunkach musza trenowac Nasi sportowcy.

to sa jakies jaja.
i chwala dla Nich ze pomimo takiego bagna jakie u nas jest walcza!
Czyli dobrze słyszałem...

Myśle, że w takim razie nie powinno się tak jechać po tych którzy szybko odpadli i pojechali jak na wycieczkę...

Na pewno nie wszyscy, ale przypuszczam, że cześć nich na co dzień boryka się z podobnymi problemami.

Skoro cały kraj się rozwija, czemu sport cały czas zostaje z tyłu... Tego jednego nie mogę pojąć...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2008, 20:24
W ramach ciekawostki dodam ze Piotrek Małachowski na co dzień reprezentuje barwy Śląska Wrocław
the end
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.08.2008, 06:21
Zanosi się na blamaż siatkarzy...
Zagumny rozgrywa fatalnie, Winiarski nie skończył chyba żadnego ataku, blok nie istnieje...
Już słyszę te tłumaczenia, że przytłoczyła ich stawka meczu - no tak, przecież w kadrze same młodziki.
Mam nadzieję że przynajmniej szczypiorniści podejmą walkę i nie przegrają meczu w szatni.

EDIT: Winiarski już lepiej ale Zagumny nadal słabiutko...
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 20.08.2008 o godz. 06:41.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.08.2008, 06:43
Spokojnie dadza rady.

Juz w setach 1-2 takze bez obawy panowie i Panie!
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 20.08.2008, 06:46
No..wreszcie zatrybilo...moze wygrają tego seta a pozniej juz tiebreak..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.08.2008, 07:03
Gdyby nie Zagumny to juz dawno bysmy wygrali ten mecz. Co druga piłka to zle wystawiona, i tylko dzieki sprytowi Wlazłego jakos konczą sie te ataki
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 20.08.2008, 07:14
Boże..ale nerwowa...prawie zszedlem na zawal..
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.08.2008, 07:15
jakbym ogladał mecz z Ruskimi na pamiętnych MŚ

nie ogladam juz siatkówki. .......e to nie na moje serce
Ostatnio edytowane przez laurence : 20.08.2008 o godz. 07:35.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.08.2008, 07:38
no i lipa :/ a w ręcznej jak narazie 10-7 dla Islandii
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 20.08.2008, 07:39
Powiem tak. Drętwe cipy z tych siatkarzy. A te zagrywki Zagumnego jakby macał kure już od paru lat przestały przynosić jakikolwiek skutek.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.08.2008, 07:44
Jakby Kadziewicz nie przegrał na siatce pod koniec tie-break to podejrzewam, że byśmy wygrali. Ogólnie nasi słabo.

Piłkarze ręczni nie lepsi, przewagi nawet wykorzystać nie mogą, różnica jest już ciężka do nadrobienia z naszą grą.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2008, 07:45
Ostatnia nadzieja w szczypiornistach, choc na razie też im za ciekawie nie idzie.
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.08.2008, 07:46
nie chcialem krakać ale byłem w 100% przekonany że nasi siatkarze nie przebrną ćwierćfinałów, tacy oni już są, w najważniejszych momentach dają ciała i jakoś bardzo mi ich szkoda nie jest...

żegnaj Lozano...
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Stary 20.08.2008, 07:55
Czy ktos juz zwrocil uwage na nazwe tematu? Olimpiada =/ Igrzyska Olimpijskie.

Olimpiada to okres pomiedzy kolejnymi Igrzyskami Olimpijskimi i trwa 4 lata.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.08.2008, 07:59
Jak to się stało, że oni odpadli
Nigdy jeszcze się tak nie denerwowałem... serce biło jak głupie; co trochę przełączałem na inny kanał, bo nie mogłem wytrzymać nerwowo... Jednym słowem niepotrzebne nerwy :(

Jestem urodzonym optymistą, ale po tym co dziś już zobaczyłem nie jestem wstanie uwierzyć, że nasi szczypiorniści odniosą zwycięstwo.

Ps. To co odpier...a TVP to są po prostu jaja. W trakcie meczu pokazują mi jakąś g..o wartą rozmowę n/t tarczy, a na 2 dwójce nie ma nic. Czarny ekran.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 20.08.2008, 08:06
i znowu w.......
a i ręczni zaliczają podobnyż
tak mi przykro
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.08.2008, 08:11
typowo polskie zachowanie- jak idzie, to są boscy, a jak przegrają to najlepiej zmieszać ich z błotem. Rozumiem, gdyby siatkarze przegrali 0-3 do 15 w każdym secie to ok, krytyka sie należy. Ale w tym meczu oni walczyli ambitnie z pełnym zaangażowaniem. Podnieść się z 0-2 to też wyczyn. Czegoś zabrakło. Może szczęścia, może umiejętności.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.08.2008, 08:43
Szkoda, cholera szkoda...

Takiej szansy długo nie będzie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów