|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ? | |||
| Żadnych. |
|
23 | 11,56% |
| Jeden medal. |
|
9 | 4,52% |
| Nie więcej niż pięć. |
|
55 | 27,64% |
| Więcej niż pięć. |
|
112 | 56,28% |
| Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i gra.
Szczerze powiedziawszy nie liczylem na medal w dysku. Tym bardziej sie ciesze!! Gratki!! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że najbardziej cieszy medal, którego się wcześniej nie spodziewa i ten taki własnie jest, przynajmniej dla mnie.
No cóż, dzięki Małachowskiemu coraz bardziej realne staje się dogonienie wyniku z Aten. O każdy następny medal będzie ciężko ale są szanse i ja wierze bardzo mocno, że się uda. Nie będe się powtarzał kto może go zdobyć, bo wczoraj już wymieniałem kandydatów. Nie było tam Malachowskiego i mam nadzieje, że objawi mi się na tych IO jeszcze nie jeden taki Małachowski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No i proszę! Nie przeliczyłem się! Brawo Małachowski!
![]() Jutro ciekawy dzień 6.00 - siatkarze Polska - Włochy 8.15 - ręczna Polska - Islandia 13.20 - Finał rzutu młotem kobiet (Kamila Skolimowska i Anita Włodarczyk) 16.35 - Finał 400m przez płotki kobiet (Ania Jesień) 15.30 - Półfinał 110m przez płotki mężczyzn (Artur Noga) 13.00 - Tenis stołowy 2.runda Lucjan Błaszczyk 4.00 - Qian Li w tenisa stołowego 3.40 - Zapasy, Brzozowski 7.00 - Żeglarstwo - wyścig medalowy z Zofią Klepacką 5.00 - 9.00 - Kusznierewicz z Życkim 3 wyścigi.
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 19.08.2008 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Piękna niespodzianka Małachowskiego!!!
Brawo mistrzu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wszystko super wreszcie sa medale ,jakies sukcesy w koncu nie jestesmy na szarym koncu tabeli.
Jednak to wszytsko nie powinno rozmyć problemow jakie ma wiekszosc polskich dyscyplin . Jako pierwsze zaczely mowic o tym otwarcie nasze szermierki z Gruchałą na czele.Obawiam sie ze to jak przedstawila ona sytaucje i funkcjonowanie calego zarzadu czyli tniemy co sie da i za reszte pijemy -to codziennosc w szermierce czy kazdej innej dyscyplinie. Jakby posluchac komentarzy gosci w TVP- nie dziennikarzy -bo im o tym mowic zapewnie nie wolno,to czlowiek juz wie ze polskie kluby wioslarskie wygladaja jak z epoki kamienia łupanego,nie ma masazystow w lekkiej atletyce czy boksie.Dzis Chmara mowil wlasnie jak polski boks upada coraz nizej i nikt nie ma nic zamiaru z tym zrobic.Tak samo jest z plywaniem,czy szermierką. Mamy talenty w tym kraju ale absolutny brak profesjonalizmu i jakiekolwiek checi by im pomoc jest coraz bardziej widoczny i co najwazniejsze naoczny.Wypadalo by powiedziec ,wreszcie--WRESZCIE wyszlo ze przyszlo nam zaplacic za 4 zupelnie zmarnowane i przejedzone przez polskich dzialaczy lata -ale juz sa oczywisice zapewnienia ze w Londynie bedzie lepiej.Ferdek Kiepski zawsze mowil " A dupa tam" i tu sie z nim absolutnie zgadzam. I ciagle mam przed oczami to zdanie,jakby czasy PRL wracaly -- "To wy jestescie dla zwiazku a nie zwiazek dla was"..to chyba slowa Prezesa Szermierki do Gruchały....brrrrrrrrrrr
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.08.2008 o godz. 17:27.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dodam jeszcze to, że widziałem na NSporcie program z Blanikiem (przed Igrzyskami, o tym jak się przygotowuje), było tam pokazane, że uwaga, uwaga... hala jest za mała, żeby zrobić pełnowymiarowy rozbieg,więc otwierają drzwi i rozkładają 2 metry maty na korytarzu... O.o
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jestem gotów się założyć, że 90% chińskich mistrzów olimpijskich po igrzyskach zakończy kariery, by uniknąć kontroli dopingowych. Jest ktoś chętny?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
90% to nie, ale na pewno sporo zniknie jeszcze szybciej niż się pojawiło
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, który z panów, ale któryś z ekspertów wspominał o naszej oszczepniczce i chyba zawodniczce rzucającej dyskiem...
Pierwsza z nich trenuje na stadionie piłkarskim i jej treningi czasem kolidują z treningiem piłkarzy (przypuszczam, że jakoś niezbyt wielkiego klubu) i musi wcześniej schodzić ze stadionu. Natomiast druga z pań, choć brzmi to dość dziwnie... rzekoma miała się ostatnie tygodnie przygotowywać gdzieś pod jakimś mostem... Dotyczyło to zawodniczki zdaje się tej, która dziś odpadła w kwalifikacjach dysku. Jeśli to prawda to ja jej gratuluje, że w ogóle do Pekinu się dostała, bo to spory sukces w takich warunkach. |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
||
Cytat:
St@chu napisał(a):
![]()
www.historiawisly.pl
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
ten z przegladu sportowego. moze i to byla ironia, moze nie, chcial po prostu pokazac w jakich warunkach musza trenowac Nasi sportowcy. to sa jakies jaja. i chwala dla Nich ze pomimo takiego bagna jakie u nas jest walcza! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myśle, że w takim razie nie powinno się tak jechać po tych którzy szybko odpadli i pojechali jak na wycieczkę... Na pewno nie wszyscy, ale przypuszczam, że cześć nich na co dzień boryka się z podobnymi problemami. Skoro cały kraj się rozwija, czemu sport cały czas zostaje z tyłu... Tego jednego nie mogę pojąć... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W ramach ciekawostki dodam ze Piotrek Małachowski na co dzień reprezentuje barwy Śląska Wrocław
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zanosi się na blamaż siatkarzy...
Zagumny rozgrywa fatalnie, Winiarski nie skończył chyba żadnego ataku, blok nie istnieje... Już słyszę te tłumaczenia, że przytłoczyła ich stawka meczu - no tak, przecież w kadrze same młodziki. Mam nadzieję że przynajmniej szczypiorniści podejmą walkę i nie przegrają meczu w szatni. EDIT: Winiarski już lepiej ale Zagumny nadal słabiutko...
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 20.08.2008 o godz. 06:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Spokojnie dadza rady.
Juz w setach 1-2 takze bez obawy panowie i Panie! |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No..wreszcie zatrybilo...moze wygrają tego seta a pozniej juz tiebreak..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Gdyby nie Zagumny to juz dawno bysmy wygrali ten mecz. Co druga piłka to zle wystawiona, i tylko dzieki sprytowi Wlazłego jakos konczą sie te ataki
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Boże..ale nerwowa...prawie zszedlem na zawal..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jakbym ogladał mecz z Ruskimi na pamiętnych MŚ
nie ogladam juz siatkówki. .......e to nie na moje serce
Ostatnio edytowane przez laurence : 20.08.2008 o godz. 07:35.
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
no i lipa :/ a w ręcznej jak narazie 10-7 dla Islandii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tak. Drętwe cipy z tych siatkarzy. A te zagrywki Zagumnego jakby macał kure już od paru lat przestały przynosić jakikolwiek skutek.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Jakby Kadziewicz nie przegrał na siatce pod koniec tie-break to podejrzewam, że byśmy wygrali. Ogólnie nasi słabo.
Piłkarze ręczni nie lepsi, przewagi nawet wykorzystać nie mogą, różnica jest już ciężka do nadrobienia z naszą grą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ostatnia nadzieja w szczypiornistach, choc na razie też im za ciekawie nie idzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
nie chcialem krakać ale byłem w 100% przekonany że nasi siatkarze nie przebrną ćwierćfinałów, tacy oni już są, w najważniejszych momentach dają ciała i jakoś bardzo mi ich szkoda nie jest...
żegnaj Lozano... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktos juz zwrocil uwage na nazwe tematu? Olimpiada =/ Igrzyska Olimpijskie.
Olimpiada to okres pomiedzy kolejnymi Igrzyskami Olimpijskimi i trwa 4 lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak to się stało, że oni odpadli
Nigdy jeszcze się tak nie denerwowałem... serce biło jak głupie; co trochę przełączałem na inny kanał, bo nie mogłem wytrzymać nerwowo... Jednym słowem niepotrzebne nerwy :( Jestem urodzonym optymistą, ale po tym co dziś już zobaczyłem nie jestem wstanie uwierzyć, że nasi szczypiorniści odniosą zwycięstwo. Ps. To co odpier...a TVP to są po prostu jaja. W trakcie meczu pokazują mi jakąś g..o wartą rozmowę n/t tarczy, a na 2 dwójce nie ma nic. Czarny ekran. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i znowu w.......
![]() a i ręczni zaliczają podobnyż tak mi przykro ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
typowo polskie zachowanie- jak idzie, to są boscy, a jak przegrają to najlepiej zmieszać ich z błotem. Rozumiem, gdyby siatkarze przegrali 0-3 do 15 w każdym secie to ok, krytyka sie należy. Ale w tym meczu oni walczyli ambitnie z pełnym zaangażowaniem. Podnieść się z 0-2 to też wyczyn. Czegoś zabrakło. Może szczęścia, może umiejętności.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, cholera szkoda...
Takiej szansy długo nie będzie... ![]()