The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2008, 13:24
Biskup napisał(a):Wyświetl post
koyoot dobrze prawi i tak sobie myśle że Wisełka nie jest na straconej pozycje z Beitarem jedynie wtedy gdy ktoś nie oczekiwanie dostanie kontuzji wtedy nie mamy poprostu czego szukać w Jerozolimie, a Brożek wg mnie wo CHYBA miał poprzedni sezon nadspodziewanie udany, choć mam nadzieje że powtórzy wyczyn i w tym Jeszcze jedna taka myśl nawet jak przejdziemy Beitar t bez kilku wzmocnień np atak nie mamy czego szukać w 3 rundzie, a szczególnie w samej Lidze Mistrzów, bo nie po to tam się awsuje by się błaźnić, ale obym się mylił
Biskup, mnie nie chodzi o to ze Brozek mial nadspodziewanie udany sezon, bo to najlepszy napastnik w polksije lidze i naprawde ma wielkie umiejetnosci. Problem jest tutaj taki jak w moim ostatnim zdaniu. Grajac ustawieniem 4-5-1 Brozek jest OSAMOTNIONY w ataku. Niestety ale Pawel to nie typ snajpera ktory umie grac tylem do bramki(a niestety tak w tym meczu Musial grac).
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.07.2008, 13:48
corsarius44 napisał(a):Wyświetl post
jeśli można to ja bym chciał aby do Wisły dołączyli w najbliższych dniach:
- Hernani
-Sasin
-Blas Perez
Co do tych dwóch pierwszych to jestam za,a spróbowałbym też Sobolewskiego z Korony
A kto to ten Blas Perez
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.07.2008, 13:54
Blas Perez do środkowy napastnik grający w jakieś meksykańskiej drużynie.Z Korony to jeszcze Kusia widziałbym tak na marginesie.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2008, 10:32
Gdybym był Bednarzem siedziałbym w Sofii i załatwiał transfer Nei'a.
Następnie pojechałbym do Kielc w celu załatwienia Hermaniego, na koniec pomyślałbym o bramkarzu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2008, 06:30
Ależ bujną wyobraźnię mają ci z WESZŁO!:
http://www.weszlo.com/news/604
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.07.2008, 06:53
Gdybym był Bednarzem wykupil bym tego pana: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ex/profil.html
W Wolfsburgi nie gra juz zadnej roli i za okolo 200 tys Euro Wolfsburg by go oddal..
I wypozyczylbym tego skrzydlowego: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...nu/profil.html (tego Wolfsburg tez chce sie pozbyc..)
Na naszym rynku zainteresowalbym sie Hernanim i Sobolweskim z Korony.

Pozdro !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2008, 07:01
gdybym był Bednarzem i nie miałbym gotówki na transfery to poszukałbym drugiego Clebera gdzieś w 2 lidze Portugalskiej któremu właśnie kończy sie kontrakt.Myśle że kilku takich twardzieli możnaby tam znaleźć za free skoro za takiego Jodłowca chcą 1,5 miliona Euro a za Hernaniego 500 tyś.Nei też zanim trafił do CSKA grał w Portugalskim Naval ale za niego Bułgarzy zapłacili 750 tyś Euro co jak widac opłaciło sie.
Moje skromne propozycje transferowe to: Micanski , Goliński .Myśle że wielkich kwot na nich nie trzeba by przeznaczać.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.07.2008 o godz. 07:18.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.07.2008, 08:49
Ten bramkarz Silnapaa może być strzałem w dziesiątkę. Prezentuje się aż nadto solidnie. Pytanie tylko jakie pieniądze Wisła jest w stanie za niego wyłożyć ? 400k na pewno nie.

Ale podsumujmy jakie są możliwości wzmocnienia składu.

Silanpaa - wzmocnienie i godny rywal dla Pawełka
Obrona - ? tutaj jak narazie nie poczyniono starań o wzmocnienia
Pomoc - wróci Barreto, solidny, ale też słabo zdyscyplinowany piłkarz. Łapie dużo czerwonych kartek i jest niechętny do powrotu do Polski. Może Cleber przemówi do niego
Atak - Nei, czyli potencjalnie najwyższy transfer w polskiej lidze. Pamiętam go z Naval i tam robił pozytywne wrażenie. W CSKA już niestety go straciłem z pola widzenia, ale podejrzewam, że jeśli się nie polepszył to przynajmniej nie pogorszył.

Oprócz obrony, w każdej formacji mówi się o solidnym piłkarzu. Nie ma ściągania piłkarskiego szrotu.
Może nie postępuje to tak szybko jak byśmy chcieli, ale jeśli wymienieni piłkarze przyjdą, to Wisła będzie miała spokojnie drużynę na fazę grupową uefa.
..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2008, 09:35
thomasson napisał(a):Wyświetl post
Ależ bujną wyobraźnię mają ci z WESZŁO!:
http://www.weszlo.com/news/604
No i lepiej brzmi bramka Smolarka niz Maleckiego- zajebisci sa poprostu
,
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2008, 09:47
koker napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem wykupil bym tego pana: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ex/profil.html
W Wolfsburgi nie gra juz zadnej roli i za okolo 200 tys Euro Wolfsburg by go oddal..
I wypozyczylbym tego skrzydlowego: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...nu/profil.html (tego Wolfsburg tez chce sie pozbyc..)
Na naszym rynku zainteresowalbym sie Hernanim i Sobolweskim z Korony.

Pozdro !
Tym drugim podobno interesuje się Steaua. Po drugie, Wolfsburg nie puści go za mniej niż 1,2-1,5 miliona euro. Odnośnie pierwszego to wybacz, ale też wątpię, że zejdą poniżej 800 tys.
Odpowiedz cytując
Ricon
Member

Od: 11.2003

Stary 23.07.2008, 10:51
Gdybym byl Bednarzem to sprowdzilbym do Wisly 2 pilkarzy z któymi Belenenses nie chce kontynuowac współpracy - Srodkowego pomocnika, Portugalczyka Hugo Leala i kamerunskiego napastnika Alberta Meyonga Ze. Hugo Leal swego czasu gral w Benifice, PSg i Atletico madryt. Fakt ze mu ostatnio nie szlo ale koles ktory rozegral po kilkadziesiat meczy w ligach francuskiej, hiszpaniskiej i portugalskiej nie moze byc slaby. Podobnnie jak byly reprezentat Kamerunu. Obaj sa swietnymi pilkarzam i obaj sa co najwazniejszed za darmo!!!!!!! (przynajmniej byli tydzien temu). Jezeli chodzi o finskiego bramkarza to statystyki ma fajne ale nie wiem czy nie lepiej za ta sama kase kupic jakiegos Polaka (Przyrowski,Stachowiak, Wyparlo). Zreszta przydalby sie jeszcze stoper (Jodlowiec, Hiszpan Paz, Outarra z Burkina Faso czy tez Brazylijczyk Hernani) oraz lewy pomocnik (Napoleoni z Widzewa).
Jednak w pierwszym rzędzie postaralbym sie o Kamerunczyka i Portugalczyka
Odpowiedz cytując
Ricon
Member

Od: 11.2003

Stary 23.07.2008, 11:10
dlaczego Wyparlo bylby idealnym dublerem dla Pawelka. W zeszlym sezonie odbudowal swoja forme. Zreszta on nigdy nie byl slaby a napewno jest lepszy od Juszczyka. Mysle ze spokojnie moglby zastepowac Pawelka kiedy ten bylby bez formy. A i Cebanu mialby soie od kogo uczyc. Zreszta Wyparlo moglby zostac w Wisle nawet do konca kariery tak jak Grim w Ajaxie, Van der Guuw w MU czy tez Fiori w Milanie i Balotta w Lazio.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.07.2008, 11:18
Ricon napisał(a):Wyświetl post
dlaczego Wyparlo bylby idealnym dublerem dla Pawelka. W zeszlym sezonie odbudowal swoja forme. Zreszta on nigdy nie byl slaby a napewno jest lepszy od Juszczyka. Mysle ze spokojnie moglby zastepowac Pawelka kiedy ten bylby bez formy. A i Cebanu mialby soie od kogo uczyc. Zreszta Wyparlo moglby zostac w Wisle nawet do konca kariery tak jak Grim w Ajaxie, Van der Guuw w MU czy tez Fiori w Milanie i Balotta w Lazio.
Z tym miałby akurat najmniejszy kłopot zważywszy że ma 34 lata.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 23.07.2008, 11:19
Ricon napisał(a):Wyświetl post
Od tego ma ŁKS...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.07.2008, 19:28
Ja bym postaral sie sprowadzic tego bramkarza :

http://futbol.pl/index_2602.php?a_25...tr=yes&r_13=54
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2008, 12:06
Przydałoby się zainteresować tym Malarzem, chłop jest przyzwoitym bramkarzem. Nie wiem czemu, ale wolę polskich piłkarzy od zagranicznych (w tym przypadku od tego Fina). Myślę że nie miałby nic przeciwko grze w Polsce bo w PAO nie ma szans na grę, a do tego w Polsce żona na niego czeka ;]
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 24.07.2008, 12:18
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Przydałoby się zainteresować tym Malarzem, chłop jest przyzwoitym bramkarzem. Nie wiem czemu, ale wolę polskich piłkarzy od zagranicznych (w tym przypadku od tego Fina). Myślę że nie miałby nic przeciwko grze w Polsce bo w PAO nie ma szans na grę, a do tego w Polsce żona na niego czeka ;]
Malarza później fliziarza, murarza i zbrojarza. Trybunę wystawimy do końca roku tanim kosztem.

Kiedyś coś tam przebąkiwano o zainteresowaniu Wisły Malarzem.
Jak się nie mylę jego samicą jest Daria Kabała.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 25.07.2008, 10:53
Jeśli to prawda że Dariusz Żuraw olał Arkę, to znaczy że chwilowo nie ma planu - moze by go tak Bednarz skaptował do nas? Wydaje się że na ławę jako dziurołatacz obronny byłby w sam raz
Wiem, że stary, wiem, ze nie perspyktywiczny ale na 5 meczów w sezonie (jak Kokos) mógłby być
Ostatnio edytowane przez Czesław : 25.07.2008 o godz. 10:57.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 25.07.2008, 18:16
Szukanie wzmocnień w lidze czeskiej nie było by złą rzeczą.
http://pl.youtube.com/watch?v=6bh9dhjF39M
Napastnik Slovana z numerem 9 widać że nie jest byle jakim grajkiem.
http://pl.youtube.com/watch?v=tpZVIwdIR9Y
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 25.07.2008, 18:24
Ja tez szukalem wzmocnien na youtube i znalazlem jednego zawodnika ktoremu warto sie przyjrzec...
http://pl.youtube.com/watch?v=-C1Fd5...eature=related

Panie Bednarz do roboty!
Ostatnio edytowane przez e : 25.07.2008 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Stary 25.07.2008, 19:05
e napisał(a):Wyświetl post
Ja tez szukalem wzmocnien na youtube i znalazlem jednego zawodnika ktoremu warto sie przyjrzec...

Panie Bednarz do roboty!
do tego, takiego napastnika (młody, niezablokowany, dobrze zbudowany, umiejący odnaleźć się w każdej sytuacji i decydujący się na strzały zza pola karnego) Wisła szuka od zawsze! Ale Bednarz nurkuje zamiast pracować! Do tego pewno mu zły, sabotujący Wisłę już 10 rok, a takżi źle zarządzający własną firmą, Cupiał na służbowym kompie zablokował zarówno naszą klasę jak i youtube'a..
Ja bym podał się do dymisji! Kończ waść
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.07.2008, 19:30

Panie Bednarz do roboty!
Myślę, że taki transfer jeśli nawet nie podniósłby poziomu sportowego to znacząco pomógł poprawie frekwencji na meczach
Odpowiedz cytując
ogr
Member

Od: 03.2006

Stary 25.07.2008, 20:10

Panie Bednarz do roboty!

Stary, r*******ś mi mięśnie czoła
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Stary 25.07.2008, 20:20
http://youtube.com/watch?v=X2NHqSXftzU

Panie Bednarz! do roboty!
Odpowiedz cytując
Maverickk
Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2008, 02:02
Wielka szkoda ze ten gość jest nieosiągalny!Zobaczyć go live w swoim ukochanym klubie to było by coś pięknego )

=-F-O-R-Z-A<---->R-O-N-A-L-D-O-=
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.07.2008, 06:47
jak Legia odpadnie z FC Gomel czego im nie życze to może warto zainteresować sie kilkoma graczami z ligi Białoruskiej ? Skoro ich drużyny golą nas w pucharach (Dinamo Miński ograło Zagłębie Lubin,Szachtjor Soligorsk wyeliminował Cracovie, Reprezentacja do lat 19 przegryła niedawno z rówieśnikami z kraju Łukaszenki).
Nie wiem tylko na jakim poziomie maja Ci zawodnicy kontrakty w swoich klubach na Białorusi, jeśli zarabiają po 200 tyś Euro rocznie to raczej nie ma co marzyć o ściagnieciu kilku z nich.
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Od: 04.2008

Stary 30.07.2008, 08:13
Ten Ondriej Smetana to nawet bardzo dobry pomysł..
Jest wysoki (197)yukształtowany mam nadzieje (26 l.) , wmiare zwinny co widac na filmiku, dobra gra głową i umie się zastawić.. A i nawet przystoiny I oczywiście cena która Wisły odstraszyc nie powinna 250 tysi .
BTW: Wspaniale było by wyrwać ze Slovana ,Jana Polaka. 19 latka który w tamtym sezonie 17 razy wybiegał w podstawowej "11" zespołu z Liberca.
Ostatnio edytowane przez P@vel K@sprzyk : 30.07.2008 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
Lukas_Wieniawa
Junior Member

Stary 30.07.2008, 09:20
Flamaster napisał(a):Wyświetl post
http://youtube.com/watch?v=X2NHqSXftzU

Panie Bednarz! do roboty!
Jak będziemy mieli jakieś 6 mln, na płacę dla niego, a do tego jak schudnie jakieś 20-30 kg, to go możemy wziąść. Czyli za jakieś 50-100 lat to będzie osiągalne.
Odpowiedz cytując
Mist
Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2008, 07:31
Po meczu widać że brak nam zmienników na poziomie europejskim (Przeraziłem się po urazie Głowackiego)
na ligę taki skład wystarczy ale na puchary już nie :(
a moje propozycje to
Bramka
A.Malarz - problemy w Panathinaikosie możliwe że zerwie kontrakt
W.Kowalewski - do niego nie jestem w 100% przekonany
A.Bieniek
Obrona
tu wzmocnienia są niezbędne
Tomasz Wisio
Hernani
Jarosław Bieniuk
Piotr Stawarczyk
Pomocnicy/Napastnicy
Adrian Budka
Stefano Napoleoni
Kamil Oziemczuk
Łukasz Grzeszczyk
Paweł Kaczmarek
Paweł Zawistowski
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2008, 07:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak Legia odpadnie z FC Gomel czego im nie życze to może warto zainteresować sie kilkoma graczami z ligi Białoruskiej ? Skoro ich drużyny golą nas w pucharach (Dinamo Miński ograło Zagłębie Lubin,Szachtjor Soligorsk wyeliminował Cracovie, Reprezentacja do lat 19 przegryła niedawno z rówieśnikami z kraju Łukaszenki).
Nie wiem tylko na jakim poziomie maja Ci zawodnicy kontrakty w swoich klubach na Białorusi, jeśli zarabiają po 200 tyś Euro rocznie to raczej nie ma co marzyć o ściagnieciu kilku z nich.
A ich mistrz ogrywa Anderlecht na wyjezdzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów