The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jeremi
Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 10:46
I kogo byś widział na tym miejscu drogi Griszko30KR ?
Ktoby to nie był jego drugie imie powinno brzmiec kamikadze
jeremi
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.07.2008, 10:58
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem....to bym odszedł z Wisły
Uważam podobnie. Wszystko wskazuje na to, że praca Bednarza w Wiśle jest iście syzyfowa. Wielki podziw dla niego, że jeszcze jest na stanowisku.

Jeremi napisał(a):Wyświetl post
Zapewne znów mielibyśmy wielomiesięczny wakat na pozycji dyrektora sportowego. Nie dziwi to patrząc na warunki pracy na tej pozycji w Wiśle gdzie wymagania są ogromne, a możliwości prawie żadne.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 16.07.2008, 11:00
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Szamotulski to ten z fantastyczną fryzurą obrazującą eLkę?
Dajcie spokój, wolę Juszczyka.
Na swoim blogu Szamotulsi napisal, ze problem jego grze w Wisle nie istnieje wlasnie ze wzgledu na Legie... A szkoda,bo w mojej opinii to bramkarz jednak zdecydowanie lepszy od Pawelka...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2008, 11:30
Jeremi napisał(a):Wyświetl post
a pierwsze marionetka
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.07.2008, 17:22
poszukiwania srodkowego pomocnika to dla mnie teraz strata kasy przeciez mamy: Sobola, Cantoro, Jirsaka,Gołosia, Varge, Barreto czyli jest z czego wybierac....
Ja bym sie cieszył z:
- 2 srodkowych obronców ( moje MARZENIE Jodłowiec i Hernani)
- Prawego pomocnika ( moje MARZENIE Pawłowski)
- Napastnika ( moje MARZENIE Nei )
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.07.2008, 17:27
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem....to bym odszedł z Wisły

Moze nie tyle odszedl,choc na jego miejscu tez bym to rozważyl,co powiedzial co i jak,czyli kto tak naprawde wodzi kogo za nos,a raczej nim kreci jesli slyszy ze Bednarz ma zawodnikow ,tylko ze za kase.
Oszczedzil by sobie mi.n stos wyzwisk jakie niejednokrotnie padaly tu na tym forum.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
marcinABG
Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2008, 20:02
moze by tak Smolarka na wypozyczenie wziasc skoro i tak go nikt nie chce (http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...lopoty,1146847) i ma siedziec na lawie to go przygarnijmy hehehe
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
H. Reyman
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.07.2008, 20:13
Smolarek podpisal kontrakt z Tuluza. informacja za Nsport.

a co do Bednarza to tak naprawde nie wiemy kto z kim w kulki leci.

jednak bardziej prawdopodobne wydaje sie ze to RN blokuje Bednarzowi transfery, zobaczymy co to bedzie
Odpowiedz cytując
marcinABG
Member

Od: 04.2008

Stary 16.07.2008, 23:18
zgadzam sie RN leci sobie w ch... bo bednarz ma zawodnikow ale penie za € a tutak najlepiej za zł lub calkiem za darmoche
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
H. Reyman
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 17.07.2008, 15:30
http://en.wikipedia.org/wiki/Etienne_Eto'o

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...4o/profil.html

ciekawe czy to tego testujemy ... że niby brata Eto
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 17.07.2008, 15:34
marcinABG napisał(a):Wyświetl post
zgadzam sie RN leci sobie w ch... bo bednarz ma zawodnikow ale penie za € a tutak najlepiej za zł lub calkiem za darmoche
Możesz dać to jeszcze raz - tym razem po polsku?
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.07.2008, 15:44
przetłumaczę, Rada Nadzorcza leci sobie w kulki, bo Jacek Bednarz przedstawił zawodników, aczkolwiek ci zawodnicy kosztują milion, i to nie złotówek czy koron czeskich, ale euro, co się rzeczonej Radzie Nadzorczej nie podoba.
.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 18.07.2008, 09:32
Niewiecie gdzie Bednarz teraz nurkuje ?
Odpowiedz cytując
ebbabwe
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 18.07.2008, 16:48
gdybym był Bednarzem, to by mnie trafił szlag.
NIEPOKONANA NASZA WISEŁKA KOCHANA!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.07.2008, 18:20
Rzeczywiście praca nie jest łatwa. Większość transferów jest blokowana przez zarząd, nie ma wsparcia właściciela. Nie ma atmosfery rozwoju, a Bednarz zbiera za to wszystko po dupie.
..
Odpowiedz cytując
ebbabwe
Junior Member

Stary 18.07.2008, 18:47
Daniel Alves napisał(a):Wyświetl post
Cupiał do domisji hahaha
można go wysłać na jakąś misję

a tak na poważnie - kurde, ja bym na miejsu Bednarza zrezygnował z tej pracy. imponuje mi facet, bo pomimo krytyki ze strony kibiców i związanych przez zarząd rąk nie rzuca pracy w cholerę
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.07.2008, 19:08
Rok wrzucania na Bednarza. Jeden artykuł i Bednarzowi wszyscy współczują a głównym wrogiem stała się RN.
W sumie już wolałem jak przymierzaliście do składu pół Korony i pół Zagłębia.

Z moich sugestii dla Bednarza, w związku z kulawym prawym skrzydłem próbowałbym wyciągnąć Salvatora Zizzo z Hannoveru96, a właściwie z jego rezerw. Droższy od takiego Pawłowskiego na pewno by nie był, a prawdopodobnie jest lepszy. Wpadł mi w oko na zeszłorocznych MMŚ w Kanadzie, dobra technika drybling, dośrodkowanie, gra kombinacyjna.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2008, 20:26
Cytat:
Co dalej ze Smolarkiem? Oferta Tuluzy była jedyną. Nie potwierdziły nie plotki o zainteresowaniu Olympiakosu czy Panathinaikosu Ateny. - Jeśli nie dostaniemy dobrej oferty Ebi zostanie. Nie musimy na siłę go sprzedawać - powiedział prezes Pernia. Kłopot w tym, że nowy trener Santander Juan Ramón López Muniz już dawno Smolarka skreślił. O miejsce w ataku mają walczyć znani z poprzedniego sezonu Pedro Munitis i Mohammed Tchité oraz sprowadzeni latem Jonathan Pereira i Juanjo. Smolarek w tej chwili jest piątym napastnikiem Racingu z minimalnymi szansami na grę.
Jak bym był Bednarzem to bym spróbował wypożyczyć Smolarka na rok czy pół za jakieś pół miliona Euro.

Myślę, że z marketingowego punktu widzenia kasa szybko by się zwróciła za największą gwiazdę Polskiej piłki.
Odpowiedz cytując
ebbabwe
Junior Member

Stary 18.07.2008, 21:07
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Jak bym był Bednarzem to bym spróbował wypożyczyć Smolarka na rok czy pół za jakieś pół miliona Euro.

Myślę, że z marketingowego punktu widzenia kasa szybko by się zwróciła za największą gwiazdę Polskiej piłki.

Ty chyba żartujesz... prędzej Żurawski by przeszedł do Wisły...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2008, 21:12
-Goral- napisał(a):Wyświetl post

No i posadziłbyś na ławce Brożka, na którym mamy zarobić po tym sezonie, a pozwalał odbudować formę Smolarkowi (bo mamy grać jednym napastnikiem w pucharach, a na ligę to Boguski i Niedzielan nam starczą, trzeba prędzej wzmacniać inne pozycje). Już to przerabialiśmy z asiorem Matusiakiem. Z resztą już widzę jak Smolarek wraca do kraju, jeszcze by strzeliuł mniej bramek niż Brożek i by padł mit super napastnika, którym moim zdaniem Ebi nie jest. Wypożyczenia są bez sensu. Jak już mamy wydać kasę to z głową...
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
ebbabwe
Junior Member

Stary 19.07.2008, 09:49
Awe - otóż to. ale Bednarz powinien pół roku temu zacząć interesować się piłkarzami, którym kończą się kontrakty i zapisywać je w notatniku. już mielibyśmy 4 piłkarzy na wysokim poziomie.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2008, 09:54
ebbabwe napisał(a):Wyświetl post
Awe - otóż to. ale Bednarz powinien pół roku temu zacząć interesować się piłkarzami, którym kończą się kontrakty i zapisywać je w notatniku. już mielibyśmy 4 piłkarzy na wysokim poziomie.
Pół roku temu to za późno. Wówczas już piłkarze, którym wraz z końcem czerwca kończyły się kontrakty mogli podpisywać umowy z nowymi klubami na mocy prawa Bosmana.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
ebbabwe
Junior Member

Stary 19.07.2008, 10:50
tak podałem tylko datę. zapomniałem o prawie bosmana

choćby i nawet te pół roku temu zaczął się interesować, to na styczeń już mielibyśmy niezłych grajków. kurde, super piłkarze odchodzą z klubów, są za darmo, ale nikomu nie chce się ruszyć tyłka po nich. potem sprowadzamy jakieś odpadki, testujemy Lallinów jakiś itd.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 20.07.2008, 17:34
PIsze w tym temacie poniewaz on sie bardziej nadaje do pisania o tym co mam napisac niz transferowy.

Mecz z Liverpoolem pokazal tlyko jedno. Jak krotka mamy lawke rezerwowych. W pierwszej polowie swietnie grala Wisla, stwarzajac wiele ciekawych sytuacji. Martwi jednak dyspozycja Brozka ktory w tym meczu nic nie pokazal oprocz cofania sie do tylu ktore calkiem niezle wplywalo na nasza gre. Stwarza to jednak pewien problem bo gdy Brozek ma pilke nie ma komu jej odegrac. Jest osamotniony w ataku.

Kolejna sprawa to wlasnie krotka lawka rezerwowych o ile w pierwszej polowie gralismy dobrze o tyle w drugiej poza calkiem niezlymi ostatnimi 5 minutami nie pokazalismy absolutnie nic.

P.S. Mam jeszcze dobra rade. Piotrek Brozek nie powinien wogole schodzic z lewej obrony bo nie dosc ze gra dobrze ofensywnie to tez dla mnie zagral kapitalny mecz w destrukcji a wydaje mi sie to nie koniec jego umiejetnosci na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 20.07.2008, 17:55
Ten Necid, o ktorym ktos tu kiedys wspominal bardzo fajnie sie prezentuje w ME U-19 ale teraz jak juz sie wypromowal to po ptokach.
Odpowiedz cytując
Biskup
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2008, 20:18
koyoot dobrze prawi i tak sobie myśle że Wisełka nie jest na straconej pozycje z Beitarem jedynie wtedy gdy ktoś nie oczekiwanie dostanie kontuzji wtedy nie mamy poprostu czego szukać w Jerozolimie, a Brożek wg mnie wo CHYBA miał poprzedni sezon nadspodziewanie udany, choć mam nadzieje że powtórzy wyczyn i w tym Jeszcze jedna taka myśl nawet jak przejdziemy Beitar t bez kilku wzmocnień np atak nie mamy czego szukać w 3 rundzie, a szczególnie w samej Lidze Mistrzów, bo nie po to tam się awsuje by się błaźnić, ale obym się mylił
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.07.2008, 20:33
ten Necid, przed ME kosztował 1,5 mln euro...
.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.07.2008, 21:03
Na miejscu Bednarza jak najszybciej wyrzuciłbym z drużyny Dawidowskiego i Kmiecika Bo inaczej Cupiał myśli że ma dobrych grajków. Dawidowski to leń jakich mało. Jak zchodził to było widać że jest szczęśliwy bo swoje odbębnił.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.07.2008, 21:28
Brakuje bramkarza, który byłby rzeczywistym konkurentem Pawełka. Ja jednak będę dalej wałkował swoje i powiem - Kieszek.
Niestety(być może dla Wisły stety) chłopak straci\ł miejsce na rzecz Eduardo, który wrócił z wypożyczenia z Setubalu. Nie dlatego, że jest słaby. Ale tam też wolą stawiać na swoich
Jak ktoś nie jest przekonany to odsyłam do meczy w UEFA i w Super Lidze chociażby z Benficą, czy Werderem Brema.
..
Odpowiedz cytując
corsarius44
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 20.07.2008, 23:07
jeśli można to ja bym chciał aby do Wisły dołączyli w najbliższych dniach:
- Hernani
-Sasin
-Blas Perez
Odpowiedz cytując