The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2008, 15:49
Wracajac do meczu Legii to dla mnie to jest niepojete, ze graja najwazniejszy mecz w sezonie i nie sa przygotowani na 100%, a trener jeszcze otwarcie o tym mowi. Moze trzeba bylo skrocic okres wygrzewania tylkow na Malediwach i rozpoczac przygotwania wczesniej tak zeby forma byla na czas. Czasy sie zmienily, dawniej puchary zaczynalismy w sierpniu ale teraz jestesmy w dupie i trzeba sie dostosowac do nowych okolicznosci. Moze nawet liga powinna startowac wczesniej tak jak austriacka zeby nie byl glupich tlumaczen. Najpierw sie kluby zabijaja o awans do pucharow, a jak przychodzi co do czego to terminy nie pasuja.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2008, 15:55
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wracajac do meczu Legii to dla mnie to jest niepojete, ze graja najwazniejszy mecz w sezonie i nie sa przygotowani na 100%, a trener jeszcze otwarcie o tym mowi. Moze trzeba bylo skrocic okres wygrzewania tylkow na Malediwach i rozpoczac przygotwania wczesniej tak zeby forma byla na czas. Czasy sie zmienily, dawniej puchary zaczynalismy w sierpniu ale teraz jestesmy w dupie i trzeba sie dostosowac do nowych okolicznosci. Moze nawet liga powinna startowac wczesniej tak jak austriacka zeby nie byl glupich tlumaczen. Najpierw sie kluby zabijaja o awans do pucharow, a jak przychodzi co do czego to terminy nie pasuja.
Trener Urban przygotowywał Legie fizycznie i ta sztuka z wyjątkiem Rybusa mu się udała. Widać było, że teraz muszą zwolnić z tonu z siłownią i bieganiem i ćwiczyć taktykę i grę z piłką przy nodze. Kondycyjnie Legia naprawdę dawała radę, technicznie natomiast to sie w głowię nie mieściło. Nie wiedziałem co jest podaniem, a co przyjęciem piłki. Myślę, że w rewanżu pokonają już tych Białorusinów, a nie będą ośmieszać naszej ligi, o ile jest to jeszcze możliwe
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2008, 15:58
Dlaczego Legia nie poniosla zadnej kary za zeszloroczne Wilno(ich wewnetrze protesty i zakazy mnie nie obchodza).Najpierw mowilo sie o zawieszeniu nawet na 5 lat ,potem o 2 a ci graja sobie w najlepsze juz w tym roku.

Pisze bo ciekaw jestem jakie Wisla poniosla by konsekwencje ,w moim przekonaniu na pewno w tym roku w pucharach by nas nie bylo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2008, 16:04
Złozyli odwołanie ktore zostalo rozważone i przyjete. To juz bylo wiadomo jakies pol roku
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2008, 16:13
w zawieszeniu
czyli jak coś teraz zrobią to zostaną wyrzuceni na 5 lat czy ile oni tam dostali..
Ostatnio edytowane przez e : 18.07.2008 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.07.2008, 16:15
zostaną wywaleni na 2 lata, potem zawieszenie na pięć.
.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 18.07.2008, 19:47
Cytat:
Dlaczego Legia nie poniosla zadnej kary za zeszloroczne Wilno(ich wewnetrze protesty i zakazy mnie nie obchodza).Najpierw mowilo sie o zawieszeniu nawet na 5 lat ,potem o 2 a ci graja sobie w najlepsze juz w tym roku.
Zostali wywaleni na rok (czyli zdyskfalifikowani z ub. edycji).

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Pisze bo ciekaw jestem jakie Wisla poniosla by konsekwencje ,w moim przekonaniu na pewno w tym roku w pucharach by nas nie bylo.
wiemy wszyscy, że Legia ma chody w pzpnie, ale że UEFA jest za Legią to nie wiedziałem...
Ddf
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.07.2008, 20:01
Prosta sprawa UEFA dzieli pilkarska europe na :(bogaci) MY i (biedni) oni.

W przypadku Wisly byla wysoka kara bo : oni skrzywdzili NAS

a w przypadku Legii : oni pobili sie miedzy soba

Byl jeszcze trzeci przypadek gdy sedzia oberwal w glowe z trybun na meczu bogatej czesci Europy ( nie pamietam jakie kluby a oberwal sedzia Frisk) i kara bylo tylko kilka meczy bez publicznosci.
I nie bylo tekstow o barbarzyncach stadionowych...

I jeszcze cos do poczytania:
http://rafalstec.blox.pl/2008/07/Leg...zi-utrata.html
Ostatnio edytowane przez piotr 0704 dortmund : 18.07.2008 o godz. 20:30.
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 18.07.2008, 20:03
Wystarczy to, że niezatapialny Listuś powiedział, że pomoże Legii w uzyskaniu jak najmniejszego wymiaru kary...
Pamiętamy, że po incydencie z Miśkiem powiedział, że "nie wypada mu się wstawiać za Wisła, bo to jakby się wstawiał za Miśkiem"...Teraz nie wstawiał się za tymi ludźmi z Wilna, prawda?
Ale szczerze mówiąc to już dawno mnie to nie rusza, nie interesuje mnie tak PZPN jak i Legia, przykro mi.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2008, 23:48
A może tak zejdziemy z tematu protestu kibiców Legii na ziemię? Przecież wszyscy wiemy, że polskie kluby i polska reprezentacja potrafią się "spiąć" przeciwko silnemu przeciwnikowi (przeważnie gramy nieźle, nawet gdy przegrywamy, to nie dając plamy - i zapomnijmy tu o ostatnich mistrzostwach Europy), natomiast do rangi problemu urasta czasami koncentracja w obliczu przeciwnika z niższej półki. Dla naszego polskiego rozdmuchanego ego kluby z Austrii, Norwegii, Białorusi, Kazachstanu czy innych Gruzji to przez długie lata był przeciwnik niegodzien uwagi. I tu tkwi istota problemu - spinamy się tylko na "markowych" przeciwników, a tych teoretycznie słabszych olewamy. To jest przyczyna porażek - Valerenga czy Dinamo Tibilisi to zespoły, które przyjeżdżając powinny błagać o jak najniższy wymiar kary, a tymczasem oni się stawiają!
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 19.07.2008, 00:18
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Będzie jak na RedBullu, gorzej dla Was jak się znajdą tacy co będą kręcić doping robić oprawy dla ITI. Chociaż myślałem że z czasem będzie rozłam kryta - żyleta, na razie ta jedność jest imponująca.
Juz kiedys taki pomysl mieli, trabili w wywiadach ile to jest chetnych i jakos gowno nadal z tego jest.
Przynanie przez klub miejsca do trzymania flag, dania hajsu na farbe to troche za malo zeby cokolwiek powstało.
Najwazniejsza jest w tym wszystkim pasja, zajawa, poswiecanie czasu kosztem innych rzeczy.

Cała Legia zawsze razem!
z wyjatkami.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.07.2008, 00:56
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...zo_lepiej.html

Ale dyletant. Ciekawe co powie jak za dwa tygodnie przyjadą zza Bugu z worem goli...

Najlepszy tekst "Maciej Iwański też pierwszy raz grał" . Pierwszy raz w życiu? Biedak przeniósł się z malusieńkiego Lubina do WIELKIEGO klubu ,który trafił w I rundzie wstępnej pucharu UEFA na światowego potentata z Białorusi i strach spowodował totalny zanik umiejętności. Współczuć tylko tym piłkarzom trenerom i najbardziej kibicom.
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.07.2008, 13:49
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,54...m_Beitaru.html

Jeśli Skorża jest 'zaskoczony' na dwa dni przed spotkaniem, to ja nie wróże zbyt dobrze karierze Wisły w pucharach w tym roku. Z wielu powodów.

Just saying...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.07.2008, 13:57
Clapham napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,54...m_Beitaru.html

Jeśli Skorża jest 'zaskoczony' na dwa dni przed spotkaniem, to ja nie wróże zbyt dobrze karierze Wisły w pucharach w tym roku. Z wielu powodów.

Just saying...
Spokojnie. To tylko klasyczne w takich wypadkach podkreślenie klasy przeciwnika(kimkolwiek by on nie był). Urban też - zdaje się - był przed meczem zaskoczony klasą Białorusinów.
Nie, to akurat zły przykład

Przy okazji chciałbym przypomnieć, że to nie temat transferowy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.07.2008, 14:06
Jeśli tak, to mógłby nie siać paniki Ale tak czy inaczej, ziarenko wątpliwości we mnie to zasiało.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.07.2008, 14:29
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak, to mógłby nie siać paniki Ale tak czy inaczej, ziarenko wątpliwości we mnie to zasiało.
W "PS" czytałem cały wywiad, w podanym linku wycięli z niego tylko jedną wypowiedź, tak więc nie sugerowałbym się tym zbytnio.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 29.07.2008, 13:49
Cytat:
Takesure Chinyama ma uraz kolana i nie jedzie na Białoruś. Na mecze I rundy Pucharu UEFA nie został zgłoszony Bartłomiej Grzelak. - Nasza siła rażenia jest bardzo mała. W ataku mamy tylko Arruabarenę, a on jest bez formy - mówi trener Legii Jan Urban

W sobotnich sparingach Grzelak w ciągu 73 minut strzelił cztery gole. Arruabarrena nie oddał żadnego strzału, za to nie wykorzystał karnego. - W dodatku nie jest typem napastnika najbardziej wysuniętego. Wolałby grać jako cofnięty. Na pewno zagra Piotrek Rocki - mówi Urban. - Czy moi zawodnicy czują presję? Nie przesadzajmy. O czymś takim możemy mówić, gdybyśmy grali w ćwierćfinale, a nie w pierwszej rundzie. I nie z FK Homel, od którego jesteśmy zdecydowanie lepszą drużyną. Jeżeli nasi zawodnicy nie są w stanie tego udowodnić to niech nie grają w Legii Warszawa. Musimy wobec nich mieć wymagania - dodaje Urban. Szkoda absencji Grzelaka. Ale w momencie, gdy trzeba było zgłaszać zawodników na mecze z FK Homel był kontuzjowany. Uznano, że nie dojdzie do zdrowia. Zgłoszono za to również kontuzjowanego Edsona, który nie doszedł do zdrowia.

Legia na Białoruś

Bramkarze: Jan Mucha, Wojciech Skaba

Obrońcy: Dickson Choto, Tomasz Kiełbowicz, Pance Kumbev, Wojciech Szala, Jakub Wawrzyniak, Przemysław Wysocki

Pomocnicy: Ariel Borysiuk, Piotr Giza, Roger Guerreiro, Maciej Iwański, Miroslav Radović, Maciej Rybus, Sebastian Szałachowski, Aleksandar Vuković

Napastnicy: Mikel Arruabarena, Piotr Rocki
Źródło: sport.pl
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.07.2008, 14:06
dorotja: napisał(a):
Takesure Chinyama ma uraz kolana i nie jedzie na Białoruś. Na mecze I rundy Pucharu UEFA nie został zgłoszony Bartłomiej Grzelak. - Nasza siła rażenia jest bardzo mała. W ataku mamy tylko Arruabarenę, a on jest bez formy - mówi trener Legii Jan Urban

W sobotnich sparingach Grzelak w ciągu 73 minut strzelił cztery gole. Arruabarrena nie oddał żadnego strzału, za to nie wykorzystał karnego. - W dodatku nie jest typem napastnika najbardziej wysuniętego. Wolałby grać jako cofnięty. Na pewno zagra Piotrek Rocki - mówi Urban. - Czy moi zawodnicy czują presję? Nie przesadzajmy. O czymś takim możemy mówić, gdybyśmy grali w ćwierćfinale, a nie w pierwszej rundzie. I nie z FK Homel, od którego jesteśmy zdecydowanie lepszą drużyną. Jeżeli nasi zawodnicy nie są w stanie tego udowodnić to niech nie grają w Legii Warszawa. Musimy wobec nich mieć wymagania - dodaje Urban. Szkoda absencji Grzelaka. Ale w momencie, gdy trzeba było zgłaszać zawodników na mecze z FK Homel był kontuzjowany. Uznano, że nie dojdzie do zdrowia. Zgłoszono za to również kontuzjowanego Edsona, który nie doszedł do zdrowia.

Legia na Białoruś

Bramkarze: Jan Mucha, Wojciech Skaba

Obrońcy: Dickson Choto, Tomasz Kiełbowicz, Pance Kumbev, Wojciech Szala, Jakub Wawrzyniak, Przemysław Wysocki

Pomocnicy: Ariel Borysiuk, Piotr Giza, Roger Guerreiro, Maciej Iwański, Miroslav Radović, Maciej Rybus, Sebastian Szałachowski, Aleksandar Vuković

Napastnicy: Mikel Arruabarena, Piotr Rocki
Nie jestem ich fanatykiem (a jest tutaj ktoś taki?), ale niech zbierają punkty do rankingu UEFA dla polskich klubów. Dlatego kibicuję im mocno w czwartek.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 29.07.2008 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2008, 14:10
Ciekawe skad oni wzieli 25 chlopa, ktorych zglosili do UEFA ? Pewnie jakis leszczy z ME dokoptowali, ktorzy i tak nie maja szans na gre. To rownie dobrze mogli kontuzjowanego Grzelaka zglosic.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.07.2008, 14:27
Jedna osoba chętna na wyjazd Legii + 150 anonimowych
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1654f
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2008, 14:48
Ja mam tylko takie pytanie, z dupy ,nie przecze, ale nurtuje mnie to juz od 2 tygodni
Dlaczego we wszystkich mediach mowi sie Homel jak klub nazywa sie Gomel

Dla potwierdzenia link z herbem.Mialem rok ruski w szkole, alfabetu sie nie nauczylem ale moja kobita co zdawala mature z niego ,mowi ze to G - zreszta na zagranicznych stronach tez pisane jest Gomel

http://soccerway.com/teams/belarus/fc-gomel/
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
droho
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2008, 15:08
Gomel jest po rosyjsku. Po białorusku to FC Homel.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2008, 09:31
Cytat:
To może być decydujące stracie w konflikcie kibice - właściciele Legii i zarazem ostatni mecz warszawskiego klubu w europejskich pucharach w najbliższych latach. Kibole zamierzają wywołać burdy podczas spotkania z FK Homel, a to spotka się z bezwzględną reakcją UEFA.

Kiedy tylko białoruski klub poinformował, że wpuści na stadion fanów Legii, kibole zaczęli zacierać ręce. "No, panie Walter, to teraz my jesteśmy sprite, a pan jesteś pragnienie" - brzmiał jeden z łagodniejszych e-maili na ich internetowym forum.

- Poinformowaliśmy UEFA o tym, że nie organizujemy żadnego wyjazdu kibiców i nie bierzemy za nich odpowiedzialności - mówi członek zarządu KP Legia, Jarosław Ostrowski.

- Nie ma znaczenia, czy Legia organizuje wyjazd, czy nie. Jeśli rozrabiający będą mieli na sobie koszulki i szaliki tego klubu, to wystarczy do wymierzenia kary - stanowisko biura prasowego UEFA rozwiewa wszelkie wątpliwości.

Więcej w Super Expressie
źródło: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,w...l?ticaid=16562

I jeszcze coś:

Cytat:
Legia bez Chinyamy

Z powodu kontuzji kolana piłkarz reprezentacji Zimbabwe Takesure Chinyama nie zagra w barwach Legii Warszawa w rewanżowym meczu drugiej rundy kwalifikacji Pucharu UEFA z białoruskim FK Homel. Wyjazdowe spotkanie stołecznego zespołu odbędzie się w czwartek, 31 lipca o godz. 18.00.

Trener legionistów Jan Urban ma problem z napastnikami, bowiem w Homlu nie wystąpi również Bartłomiej Grzelak, który nie został zgłoszony do tej fazy europejskich rozgrywek. Prawdopodobnie od pierwszej minuty w ataku przeciwko Białorusinom zagra Piotr Rocki.

"Nasza siła rażenia nie wygląda więc najlepiej. Poza tym w najlepszej formie nie jest Hiszpan Mikel Arruabarrena" - powiedział Urban na wtorkowej konferencji prasowej w Warszawie.

Dwa tygodnie temu na własnym stadionie Legia bezbramkowo zremisowała z Białorusinami. "Za wszelką cenę chcemy uniknąć w czwartek rzutów karnych. Naszym celem jest rozstrzygnięcie losów dwumeczu w regulaminowych 90 minutach" - dodał szkoleniowiec.

Legia nie rozpoczęła jeszcze rywalizacji w polskiej ekstraklasie, natomiast FC Homel w weekend w lidze białoruskiej przegrał z Granitem Mikaszewiczi 2:4. Po 16 kolejkach rywal stołecznego klubu zajmuje w tabeli 13. miejsce - 16 punktów. Liderem jest BATE Borysów - 40 pkt.
źródło: http://goool.pl/main.php?id=13757

Nie wygląda to dla Legii za dobrze ...
Powód: Czin Jama
Ostatnio edytowane przez Paweł : 30.07.2008 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.07.2008, 09:43
Hahaha już to widzę, chyba że naprawdę Ci " kibice " mają już pusty przelot w głowach, nie chce myśleć co ich spotka jak na Białorusi zrobią rozruby widać ze Ci co piszą nie żyli w PRL i nie znają realiów reżimowych ...
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 30.07.2008, 10:08
hahahahahaha

dla lekkiego sprowokowania rozmowy tutaj i super expresie:
Cytat:
co ma byc to bedzie
no i teraz dopiero beda mieli co pisac

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Od: 05.2008

Stary 30.07.2008, 14:13
Kijek oczywiście super ekspres należy zlac ciepłym moczem natomiast jeśli mam być szczery to avanti na białorusi to chyba najskuteczniejsza metoda ( o ile nie jedyna ) na pozbycie sie ITI. Oczywiście będzie to okupione dużymi stratam dla Was ale ma szansę powodzenia. Pytanie tylko czy warto? Na szczęście ja nie muszę sobie na nie odpowiadać. Nie zazdroszczę
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2008, 14:33
Avanti na Bialorusi to moze byc skuteczna metoda na darmowe wakacje w ich 'domach odpoczynku'

Jak bylem pewien ze Legia ten dwumecz wygra, bo ten caly Homel to w tym sezonie idzie na spotkanie 2 ligi ,to teraz na prawde nie wiem.
Ogolnie to powodzenia
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Od: 05.2008

Stary 30.07.2008, 14:34
Nie wątpie....ale w imię słusznej sprawy
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 31.07.2008, 09:19
Super Express napisał(a):
Kiedy tylko białoruski klub poinformował, że wpuści na stadion fanów Legii, kibole zaczęli zacierać ręce. "No, panie Walter, to teraz my jesteśmy sprite, a pan jesteś pragnienie" - brzmiał jeden z łagodniejszych e-maili na ich internetowym forum.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,w...l?ticaid=1656c

No i kto teraz podskoczy...
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 31.07.2008, 09:29
spidey napisał(a):Wyświetl post
"No, panie Walter, to teraz my jesteśmy sprite, a pan jesteś pragnienie" - brzmiał jeden z łagodniejszych e-maili na ich internetowym forum.
taki "email na internetowym forum" to chyba tylko na gronie

pamietaMY. Warszawa 1944

uderz w puchara
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów