The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2008, 22:05
Gwoli ścisłości: przymierzany do Wisły Claudinei Aparecido strzelił w lidze bułgarskiej 14 bramek w tym 3 z karnego. (źródło)
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Arked : 11.07.2008 o godz. 22:16.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.07.2008, 22:13
grosz napisał(a):Wyświetl post
działaczą brakuje wszsytkiego ale najbarziej analizy. Sprowadzenia zawodnika poziomu Nei który by sie być może sprawdził w lidze i np.za 3-4mi. euro by odszedł. Wtedy moze w tych ich ciasnych rozumkach by sie otworzylo ze piłkarzy tej klasy opłaca sie sprowadzać:
raz - że zarobimy marketingowo.
dwa - renoma na krajowym rynku
trzy - wartosć sportowa drużyny
cztery - być moze sprzedaż z zyskiem.

Póki co nie rozumiem wogóle czym miałoby być poprate marzenie o LM, skoro nic w tym kierunku nie jest robione. Na jakiej podstawie mamy wogóle uważać że dostaniemy sie do LM, oprócz tej naiwości kibicowskiej? Smutne ale prawdziwe.

Ważne jest aby w tym roku zdobyć Mistrzostwo Polski, bo od przyszłego roku zmieniaja sie zasady awansu do LM, ma być łatwiej, mówił sie też o starcie od 3 rundy i to z drużyną niżej rozstawioną, wiec kto za rok bedzie mistrzem, moze rozdawac Karty na Polskim rynku przez nastepne kilkanascie lat...
to ty właśnie nie przeprowadziłeś analizy...to co zrobiłeś to dopiero połowa.teraz odpowiedz sobie na pytanie a co jesli nei okaze się niewypalem,albo odniesie kontuzje w 3,4 meczu,albo nie sie u nas niezaaklimatyzuje?
analiza polega na tym,że rozpatruje się zarówno plusy i jak i minusy każdego przedsięwzięcia.ty pokazałeś tylko plusy,a o ewentualnych minusach zapomniałeś czy wygodniej było je pominąć?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.07.2008, 22:18
picasso - minusy zostawil Tobie
Ja generalnie widze tylko 1 minus(pomijajac ryzyko ze sie rozpadnie , ma hifa czy jest alkoholikiem bo tego nie wiemy
Brzmi on - nie dla psa kielbasa:/
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.07.2008, 22:34
Niestety, taki urok futbolu. Kazdy klub na swiecie, kupujac zawodnikow ryzykuje. Dlatego tez to zajecie dla pasjonatow, wlascicieli szalonych na punkcie pilki, ktorzy nie ogladaja kazdej zlotowki dziesiec razy, bo w ten sposob nigdy nic by nie osiagneli. Malo kto kupuje klub zeby na nim zarabiac albo po prostu go miec i w ogole sie nim nie zajmowac.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.07.2008, 22:38
Arked napisał(a):Wyświetl post
Gwoli ścisłości: przymierzany do Wisły Claudinei Aparecido strzelił w lidze bułgarskiej 14 bramek w tym 3 z karnego. (źródło)
No właśnie!!! Z jednego karnego 3 gole strzelił! Ja tam bardziej liczyłem/liczę na Perrone. Młodszy, wyższy, pewnie nie będzie gwiazdorzenia, tańszy i można go wcześniej sprawdzić na testach. Tyle, że Perrone się spóźnia...miał być dziś lub wczoraj, a tu temat zaginął. Poza tym nie wiem zbytnio o co wam chodzi z tym, że liga bułgarska taka dobra. Tam jest tylko Lewski i CSKA. Nikt więcej się nie liczy, reszta to półamatrorka.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 11.07.2008, 22:40
A kiedy masz pewność że każdemu innemu piłkarzowi sprowadzonemu to sie nie zdarzy? nigdy nie masz takiej pewnosci. Kazdy moze odniesc konuzje, kazdy moze sie nie zaaklimatyzowac, to sa jakies dywagacje z serii : "jakby baba miala wąsy, to by..."

Jednak sam przyznasz ze ten transfer może bardziej rokuje, że w Wiśle moze sie sprawdzić. Gdyż ppoparte jest to jego dotychczasowymi osiagnieciami w Lidze Portugalskiej, czy Bułgarskiej, pozwala myśleć iż ten zawodnik może sie przydać Wiśle, że może to zawodnik nie uzupełnienie kadry tylko wzmocnienie.
nigdzie nie napisałem,ze jestem przeciwny temu transferowi (o ile jest on wogóle realny)odniosłem się tylko do zarzutu,ze klub nie przeprowadził analizy.moze ja własnie przeprowadziL.chodzi mi wyłacznie o to,ze ty analizą nazwałeś tylko same korzysci wynikające z transferu.pominąłeś natomiast ewentualne negatywne rzeczy.może w klubie doszli do wniosku,że skoro mamy grac tylko jednym napastnikiem,to lepiej kupic w to miejsce dwóch obrońców,bo tam się u nas niespodziewnie mizeria zrobiła?a gdyby nei okazał się niewypałem,to niestety ale moze stać się tak,ze następnych transferów nie będzie dłuuuugo.przecież on nam ligi mistrów ani fazy grupowej uefa nie gwarantuje.moze z ich analizy wyszło,że nie opłaca się skórka za wyprawkę?w każdym razie nie sądzę żeby w klubie nie analizowano transferów.wręcz przeciwnie myślę ze nic innego nie robią tylko ananlizują
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.07.2008, 23:25
może warto dodać ze Nei w CSKA z tego co sie orientuje czesto grał prawego pomocnika, ale również lewego, wiec ciekawe jaki pozytek byłby z Pawła Brożka ustawionego na prawym skrzydle.. to tak dla porównia.
iii... co w związku z tym? Eto'o na skrzydle też sobie nie wyobrażam.. to tak dla porównania.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.07.2008, 23:40
Jeżeli CSKA Sofia za Neia żąda około 1 mln euro, a jego roczne zarobki miałyby oscylować w granicach 280-300 tys. euro TO TEN TRANSFER jest NIEMOŻLIWY. Nawet nie ma co tego tematu drążyć.

Teraz priorytet transferowy Wisły to nie Jodłowiec (za którego Drzymała chce sowitej zapłaty) tylko Hernani i manewr pod tytułem jak zachęcić Koronę do rozwiązania kontraktu i wyjęcie chłopaka za darmo.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.07.2008, 00:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
2005-2006 - Moreirense - 32 (15)
2006-2007 - Naval 1º de Maio - 28 (10)
2007- CSKA Sofia - 27 (14)
kolega nie pytał, o wrzucenie statystyk, tylko gdzie go oglądałeś.

bo ja znalazłem takiego napastnika:

XXXX, YYYY, ur. 23.02.1979

2001/02 26-14
2002/03 22-10
2003/04 18-10
te powżej to ekstraklasa bułgarska

a poniżej już gra w I lidze angielskiej:
2004/05 35-16
2005/06 17-6
2006/07 39-18
2007/08 23-6

podoba sie? Ciekawe statystyki?

Dodam, że w zasięgu finansowym Wisły.

Bierzemy? Dać nazwisko?
Ddf
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.07.2008, 01:13
Konrad - po pierwsze to 'czy widziales' ,to samo w sobie zaprzecza jakiejkolwiek szansy do sprowadzenia do Wisly(nie liczac OE ale przeciez nie o tym rozmawiamy)

Po drugie, statystyki nie zawsze mowia prawde ale prawda jest tez taka ze grajek ktory strzela sporo bramek, w dodatku we w miare przywoitych klubach, jest dla nas potrzebny jak tlen do zycia.
Kariere supersnajpera w naszej lidze zrobilo tak wielu grajkow , ktorzy obiektywnie byli chujowi jak przesolony barszcz, ze ja dam sobie reke uciac ze ten koles, gdy tylko omina go kontuzje, bedzie gwiazda ,jakiej tu dawno nie bylo...tyle ze niestety szanse na jego pozyskanie sa jak dla mnie zadne.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.07.2008 o godz. 01:16.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.07.2008, 03:05
Naprawdę tego nie rozumiem, żaden z Was go nie widział w meczu, a jednak nie chcecie nawet dopuścić do siebie możliwości, że to zawodnik na poziomie Paulisty. Dla Waszej wiadomości Nei wcale nie grał w przyzwoitych klubach, tylko w drużynach, które broniły się przed spadkiem z pierwszej ligi portugalskiej i CSKA Sofia, które zrobiło w tym sezonie mistrza w ten sposób, że polecieli do drugiej ligi. Jeżeli to są dla Was przyzwoite kluby, to ja się nie dziwię fali samobójstw po wylosowaniu Beitaru, z takim myśleniem zawsze będziemy zaściankiem.
Jeszcze raz podkreślę, że nie piszę tego wszystkiego, żeby przeforsować opinię, że Nei to cienias. Piszę to po to żebyście zauważyli, że za gwiazdę uważacie piłkarza, którego największym osiągnięciem w wieku 28 lat jest mistrzostwo Bułgarii i którego na dodatek nie widzieliście jeszcze w żadnym meczu. Wychodzicie tylko z założenia, że Brazylijczyk w mistrzu Bułgarii to musi być asior. Szkoda, że tacy frajerzy tylko w Polsce, bo takto może by ktoś od nas odkupił Cantoro za ciężkie pieniądze.

Nie wiem czemu wychodzicie z założenia, że Polska to kraj gdzie psy dupami szczekają, a wszędzie dookoła wielki świat. Nie wiem dlaczego zupełnie nie wierzycie w naszych piłkarzy( tj. Wiślaków), nie wiem czemu uważacie, że liga bułgarska jest lepsza od polskiej, dlaczego dostajecie orgazmu na myśl o piłkarzu z dołu tabeli ligi portugalskiej i dlaczego macie pełne gacie na samą myśl o Beitarze. Jak dla mnie to może być efekt długotrwałego wystawienia na twórczość naszych dziennikarzy, poparta najnowszymi Benhałeryzmami- "w Polsce nie ma piłki nożnej".
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.07.2008, 04:30
Wisła chce Costly'ego

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=31059
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Valsacio
Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2008, 07:15
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Wisła chce Costly'ego

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=31059
No tak chcemy Costlego bo żałujemy kasy na Nei śmieszni są. Taki gość w kwiecie wieku. Wypas zawodnik jak na nasze warunki byłby obok Brożka gwiazdą drużyny.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.07.2008, 07:56
dobra panowie narazie wstrzymajmy sie z komentowaniem bo tak naprawde to my nigdy nie wiedzielismy czy chcemy kupic (Kallona, Baste, i wiele tych innych nazwisk) no i Nei`a.... narazie to tylko prasa,, tak samo moze byc z Costlim...

ja tam czekam do ŚRODY bo wtedy ma sie cos wyjasnic( słowa Pana Bednarza) , juz w poniedziałek pewniee nowy sponsor ( nowa kasa) i w Krakowie ma czekac na Wisłe nowy bramkarz.... tak więc CZEKAMY ( my kibice Wisły umiemy to najlepiej)
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.07.2008, 09:17
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nei moze zarabiac 300 tys Euro za sezon.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...ion_euro_.html
My tu o Gargułe za 1,5 euro,a Petre za 300 tys.wykupiony...Gdzie był BednarzPytam gdzie?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.07.2008, 09:36
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
My tu o Gargułe za 1,5 euro,a Petre za 300 tys.wykupiony...Gdzie był BednarzPytam gdzie?
nawet za 250 tysięcy

a teraz sobie pomyśl ile w Rosji będzie zarabiał.
obawiam się, że "kilka złotych" więcej niż mógłby u nas

Poza tym kto chce przyjść do Polski, jak może do Rosji? Bo co? Bo "skusi go perspektywa walki o Ligę Mistrzów"?

Poza tym on ma 32 lata
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 12.07.2008, 11:04
no właśnie, też teraz się natknąłem na informacje o sprzedanym Petre. jeśli był jednym z czołowych pomocników tamtej ligi, to chyba tylko potwierdza że zawodnikiem jest bardzo dobrym. tyle, że teraz to się już wiekowy zrobił, myślałem że coś młodszy jest. ile to lat temu był o nim szum u nas? trzy? cztery?

ps. przestańcie wróżyć z fusów (czyt. statystyk, czy jutuba)
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 12.07.2008 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.07.2008, 11:38
Czy ja wiem czy to taki nieoczekiwany cel transferowy. Costly na Naszą ligę w takim zespole jak Wisła mógłby być bardzo pożytecznym piłkarzem ale znając włodarzy z Bełchatowa rzeczywiście krzykną zaporową cenę i Costly zagra ale w koszulce Bełchatowa, a nie Wisły.

P.S. Dziękuje za wczorajsze skasowanie mojego postu. Have a nice day. :]
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.07.2008, 11:55
Ja ciągle czekam na tego Perrone, bo to jedyny "gazetowy cel transferowy" o którym mówił Bednarz, a spóźnia sie juz dwa dni...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.07.2008, 12:01
Barreto spoznia sie 2 tygodnie i co xD

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.07.2008, 12:36
Ja jestem na tak jesli chodzi o Costlego. Glowa gra znakomicie i za pieniadze, ktore klub chce wydac na pewno nie znajdzie lepszego napastnika w tym elemencie. Do tego spokoj, dobra technika, niezly przeglad pola jak na tego typu gracza. Mysle, ze w dobrym zespole jak Wisla, gdzie grano by na niego, gdzie mialby wiele sytuacji w meczu, spokojnie moglby strzelac 10+ bramek na sezon.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2008, 12:38
W****ia mnie gadanie ze Nei to slaby pilkarz grajacy w slabej lidze. Koles w kazdym z 3 ostatnich sezonow pakowal grubo ponad 10 bramek w ligach portugalskiej i blugarskiej. Zespoly z tych lig graja w LM albo dochodza daleko w PUEFA. Ludzie, w momencie gdy Wisla byla w dobrej formie, grala 2 mecze z CSKA (sparingi). W obu byla znacznie slabsza. Nei w tych meczach dobrze, lepiej niz Matusiak i Brozek. A wam ciagle malo. Nie przyjdzie do nas Drogba, ani Eto ani Torres. Pogodzcie sie z tym. Jestem w stanie zalozyc o flaszke ze jak Nei zagra w Wisle, to strzeli wiecej niz 10 goli.

Sorry za to ze nie uzywam polskich znakow, w Niemczech jestem.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 12.07.2008, 12:38

Jeeeaaaa mamy Neia!! wiedzialem, jaki jestem szczesliwy!!!...
uwielbiam te sensacje... juz czekam na krytykow "pewnego" transferu do Wisly ze niby slaby
bo jak cos jest daleko to sie tego chce a jak jest " pozornie" blisko to juz zaczyna sie upatrywac spisku ze slaby itp

Wojtek_Lok idziemy sie spic na promenade ze szczescia ze transfery sie zblizaja
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 12.07.2008, 12:47
Ja jestem na nie jeśli chodzi o Costlego. Wystarczy mi do oceny to, co zobaczyłem w meczach Wisła - Bełchatów/ Bełchatów - Wisła. Jego nieporadność i bicie głową w mur, gdy miał przeciwko sobie obrońców klasy Clebera i "Głowy" obligują mnie do stwierdzenia, że nic z niego nie będzie. Pewnego pułapu ten piłkarz nie przeskoczy nawet w zespole pokroju Wisły.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 12.07.2008, 12:50
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem na nie jeśli chodzi o Costlego. Wystarczy mi do oceny to, co zobaczyłem w meczach Wisła - Bełchatów/ Bełchatów - Wisła. Jego nieporadność i bicie głową w mur, gdy miał przeciwko sobie obrońców klasy Clebera i "Głowy" obligują mnie do stwierdzenia, że nic z niego nie będzie. Pewnego pułapu ten piłkarz nie przeskoczy nawet w zespole pokroju Wisły.
w sumie na zywo obserowowalem go na wiosne na Reymonta i jak wszedl zagral najlepiej z Gksu... ale masz racje wydaj emi sie ze za taka cene mozna lepszego szarpnac...
Odpowiedz cytując
Eller
Banita

Od: 01.2008

Stary 12.07.2008, 12:51
Ciekawe jaki GKS ma interes wypozyczac za darmo swojego najlepszego napastnika ?
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.07.2008, 13:03
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Barreto spoznia sie 2 tygodnie i co xD
i to sa wlasnie obcokrajowy !!! Na palcach jednej reki mozna policzyc pilkarzy z zagranicy ktorzy sprawdzili sie w polskich realiach, a ilu bylo trefnych to szkoda mowic !!! jasne ze dobrzy ocokrajowcy mogli by znaczaca podniesc pozimo polskiej pilki - ligi , ale niestety nikogo w lidze niestac na takich pilkarzy zwlaszcza ze baza sportowa pozostawia wiele do zyczenia nie tylko w Wisle.

Polityka sportowa Bednarza mi sie bardzo podoba!!! kupowanie z pomyslem ,jakosc a nie ilosc jak to wczesniej bywalo. za odchudzenie kady naleza mu sie ogromne brawa !!!

Przy obecnej infrastrukturze nie ma co inwestowac w pilkarzy bo i tak nie bedziemy grac u siebie a kadre jak na polska lige i tak mamy dobra !!!

Bedzie stadion to mysle ze i sportowo zyskamy, bo prowadzenie klubu to nie tylko sprawy sportowe ale i finanse. my nie mozemy sobie pozwolic na bezmyslne i rozrzutne wydawanie pieniedzy jak robia ta kluby ukrainskie czy rosyjskie, gdzie lokalni "biznesmeni" pompuja ogromne pieniadze na pilke. nas nie stac na takie dzialania.

100% poparcia dla Bednarza!!!
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 12.07.2008, 13:05
Eller napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jaki GKS ma interes wypozyczac za darmo swojego najlepszego napastnika ?
Nie za darmo, a za milion złotych.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2008, 13:07
O Nei już było bardzo dużo napisane ale biorąc pod uwagę mizerię jaką ostatnio testowaliśmy to gdyby rzeczywiscie udało się go sciągnąc byłoby to dobrym ruchem.Oczywiscie nie jest to piłkarz o takim nazwisku jak Kluivert czy nawet Kallon ale własnie dzięki temu przestaje byc to w moich oczach transfer sf.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów