|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
analiza polega na tym,że rozpatruje się zarówno plusy i jak i minusy każdego przedsięwzięcia.ty pokazałeś tylko plusy,a o ewentualnych minusach zapomniałeś czy wygodniej było je pominąć? ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
picasso - minusy zostawil Tobie
![]() Ja generalnie widze tylko 1 minus(pomijajac ryzyko ze sie rozpadnie , ma hifa czy jest alkoholikiem bo tego nie wiemy ![]() Brzmi on - nie dla psa kielbasa:/ ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety, taki urok futbolu. Kazdy klub na swiecie, kupujac zawodnikow ryzykuje. Dlatego tez to zajecie dla pasjonatow, wlascicieli szalonych na punkcie pilki, ktorzy nie ogladaja kazdej zlotowki dziesiec razy, bo w ten sposob nigdy nic by nie osiagneli. Malo kto kupuje klub zeby na nim zarabiac albo po prostu go miec i w ogole sie nim nie zajmowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
iii... co w związku z tym? Eto'o na skrzydle też sobie nie wyobrażam.. to tak dla porównania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeżeli CSKA Sofia za Neia żąda około 1 mln euro, a jego roczne zarobki miałyby oscylować w granicach 280-300 tys. euro TO TEN TRANSFER jest NIEMOŻLIWY. Nawet nie ma co tego tematu drążyć.
Teraz priorytet transferowy Wisły to nie Jodłowiec (za którego Drzymała chce sowitej zapłaty) tylko Hernani i manewr pod tytułem jak zachęcić Koronę do rozwiązania kontraktu i wyjęcie chłopaka za darmo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
bo ja znalazłem takiego napastnika: XXXX, YYYY, ur. 23.02.1979 2001/02 26-14 2002/03 22-10 2003/04 18-10 te powżej to ekstraklasa bułgarska a poniżej już gra w I lidze angielskiej: 2004/05 35-16 2005/06 17-6 2006/07 39-18 2007/08 23-6 podoba sie? Ciekawe statystyki? Dodam, że w zasięgu finansowym Wisły. Bierzemy? Dać nazwisko? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Konrad - po pierwsze to 'czy widziales' ,to samo w sobie zaprzecza jakiejkolwiek szansy do sprowadzenia do Wisly(nie liczac OE ale przeciez nie o tym rozmawiamy)
Po drugie, statystyki nie zawsze mowia prawde ale prawda jest tez taka ze grajek ktory strzela sporo bramek, w dodatku we w miare przywoitych klubach, jest dla nas potrzebny jak tlen do zycia. Kariere supersnajpera w naszej lidze zrobilo tak wielu grajkow , ktorzy obiektywnie byli chujowi jak przesolony barszcz, ze ja dam sobie reke uciac ze ten koles, gdy tylko omina go kontuzje, bedzie gwiazda ,jakiej tu dawno nie bylo...tyle ze niestety szanse na jego pozyskanie sa jak dla mnie zadne.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.07.2008 o godz. 01:16.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Naprawdę tego nie rozumiem, żaden z Was go nie widział w meczu, a jednak nie chcecie nawet dopuścić do siebie możliwości, że to zawodnik na poziomie Paulisty. Dla Waszej wiadomości Nei wcale nie grał w przyzwoitych klubach, tylko w drużynach, które broniły się przed spadkiem z pierwszej ligi portugalskiej i CSKA Sofia, które zrobiło w tym sezonie mistrza w ten sposób, że polecieli do drugiej ligi. Jeżeli to są dla Was przyzwoite kluby, to ja się nie dziwię fali samobójstw po wylosowaniu Beitaru, z takim myśleniem zawsze będziemy zaściankiem.
Jeszcze raz podkreślę, że nie piszę tego wszystkiego, żeby przeforsować opinię, że Nei to cienias. Piszę to po to żebyście zauważyli, że za gwiazdę uważacie piłkarza, którego największym osiągnięciem w wieku 28 lat jest mistrzostwo Bułgarii i którego na dodatek nie widzieliście jeszcze w żadnym meczu. Wychodzicie tylko z założenia, że Brazylijczyk w mistrzu Bułgarii to musi być asior. Szkoda, że tacy frajerzy tylko w Polsce, bo takto może by ktoś od nas odkupił Cantoro za ciężkie pieniądze. Nie wiem czemu wychodzicie z założenia, że Polska to kraj gdzie psy dupami szczekają, a wszędzie dookoła wielki świat. Nie wiem dlaczego zupełnie nie wierzycie w naszych piłkarzy( tj. Wiślaków), nie wiem czemu uważacie, że liga bułgarska jest lepsza od polskiej, dlaczego dostajecie orgazmu na myśl o piłkarzu z dołu tabeli ligi portugalskiej i dlaczego macie pełne gacie na samą myśl o Beitarze. Jak dla mnie to może być efekt długotrwałego wystawienia na twórczość naszych dziennikarzy, poparta najnowszymi Benhałeryzmami- "w Polsce nie ma piłki nożnej". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
śmieszni są. Taki gość w kwiecie wieku. Wypas zawodnik jak na nasze warunki byłby obok Brożka gwiazdą drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
dobra panowie narazie wstrzymajmy sie z komentowaniem bo tak naprawde to my nigdy nie wiedzielismy czy chcemy kupic (Kallona, Baste, i wiele tych innych nazwisk) no i Nei`a.... narazie to tylko prasa,, tak samo moze byc z Costlim...
ja tam czekam do ŚRODY bo wtedy ma sie cos wyjasnic( słowa Pana Bednarza) , juz w poniedziałek pewniee nowy sponsor ( nowa kasa) i w Krakowie ma czekac na Wisłe nowy bramkarz.... tak więc CZEKAMY ( my kibice Wisły umiemy to najlepiej) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
a teraz sobie pomyśl ile w Rosji będzie zarabiał. obawiam się, że "kilka złotych" więcej niż mógłby u nas Poza tym kto chce przyjść do Polski, jak może do Rosji? Bo co? Bo "skusi go perspektywa walki o Ligę Mistrzów"? Poza tym on ma 32 lata ![]()
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
no właśnie, też teraz się natknąłem na informacje o sprzedanym Petre. jeśli był jednym z czołowych pomocników tamtej ligi, to chyba tylko potwierdza że zawodnikiem jest bardzo dobrym. tyle, że teraz to się już wiekowy zrobił, myślałem że coś młodszy jest. ile to lat temu był o nim szum u nas? trzy? cztery?
![]() ps. przestańcie wróżyć z fusów (czyt. statystyk, czy jutuba)
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 12.07.2008 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy to taki nieoczekiwany cel transferowy. Costly na Naszą ligę w takim zespole jak Wisła mógłby być bardzo pożytecznym piłkarzem ale znając włodarzy z Bełchatowa rzeczywiście krzykną zaporową cenę i Costly zagra ale w koszulce Bełchatowa, a nie Wisły.
P.S. Dziękuje za wczorajsze skasowanie mojego postu. Have a nice day. :] ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja ciągle czekam na tego Perrone, bo to jedyny "gazetowy cel transferowy" o którym mówił Bednarz, a spóźnia sie juz dwa dni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Barreto spoznia sie 2 tygodnie i co xD
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem na tak jesli chodzi o Costlego. Glowa gra znakomicie i za pieniadze, ktore klub chce wydac na pewno nie znajdzie lepszego napastnika w tym elemencie. Do tego spokoj, dobra technika, niezly przeglad pola jak na tego typu gracza. Mysle, ze w dobrym zespole jak Wisla, gdzie grano by na niego, gdzie mialby wiele sytuacji w meczu, spokojnie moglby strzelac 10+ bramek na sezon.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W****ia mnie gadanie ze Nei to slaby pilkarz grajacy w slabej lidze. Koles w kazdym z 3 ostatnich sezonow pakowal grubo ponad 10 bramek w ligach portugalskiej i blugarskiej. Zespoly z tych lig graja w LM albo dochodza daleko w PUEFA. Ludzie, w momencie gdy Wisla byla w dobrej formie, grala 2 mecze z CSKA (sparingi). W obu byla znacznie slabsza. Nei w tych meczach dobrze, lepiej niz Matusiak i Brozek. A wam ciagle malo. Nie przyjdzie do nas Drogba, ani Eto ani Torres. Pogodzcie sie z tym. Jestem w stanie zalozyc o flaszke ze jak Nei zagra w Wisle, to strzeli wiecej niz 10 goli.
Sorry za to ze nie uzywam polskich znakow, w Niemczech jestem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeeeaaaa mamy Neia!! wiedzialem, jaki jestem szczesliwy!!!... ![]() uwielbiam te sensacje... juz czekam na krytykow "pewnego" transferu do Wisly ze niby slaby ![]() bo jak cos jest daleko to sie tego chce a jak jest " pozornie" blisko to juz zaczyna sie upatrywac spisku ze slaby itp Wojtek_Lok idziemy sie spic na promenade ze szczescia ze transfery sie zblizaja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem na nie jeśli chodzi o Costlego. Wystarczy mi do oceny to, co zobaczyłem w meczach Wisła - Bełchatów/ Bełchatów - Wisła. Jego nieporadność i bicie głową w mur, gdy miał przeciwko sobie obrońców klasy Clebera i "Głowy" obligują mnie do stwierdzenia, że nic z niego nie będzie. Pewnego pułapu ten piłkarz nie przeskoczy nawet w zespole pokroju Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ciekawe jaki GKS ma interes wypozyczac za darmo swojego najlepszego napastnika ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
i to sa wlasnie obcokrajowy !!! Na palcach jednej reki mozna policzyc pilkarzy z zagranicy ktorzy sprawdzili sie w polskich realiach, a ilu bylo trefnych to szkoda mowic !!! jasne ze dobrzy ocokrajowcy mogli by znaczaca podniesc pozimo polskiej pilki - ligi , ale niestety nikogo w lidze niestac na takich pilkarzy zwlaszcza ze baza sportowa pozostawia wiele do zyczenia nie tylko w Wisle.
Polityka sportowa Bednarza mi sie bardzo podoba!!! kupowanie z pomyslem ,jakosc a nie ilosc jak to wczesniej bywalo. za odchudzenie kady naleza mu sie ogromne brawa !!! Przy obecnej infrastrukturze nie ma co inwestowac w pilkarzy bo i tak nie bedziemy grac u siebie a kadre jak na polska lige i tak mamy dobra !!! Bedzie stadion to mysle ze i sportowo zyskamy, bo prowadzenie klubu to nie tylko sprawy sportowe ale i finanse. my nie mozemy sobie pozwolic na bezmyslne i rozrzutne wydawanie pieniedzy jak robia ta kluby ukrainskie czy rosyjskie, gdzie lokalni "biznesmeni" pompuja ogromne pieniadze na pilke. nas nie stac na takie dzialania. 100% poparcia dla Bednarza!!! ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie za darmo, a za milion złotych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
O Nei już było bardzo dużo napisane ale biorąc pod uwagę mizerię jaką ostatnio testowaliśmy to gdyby rzeczywiscie udało się go sciągnąc byłoby to dobrym ruchem.Oczywiscie nie jest to piłkarz o takim nazwisku jak Kluivert czy nawet Kallon ale własnie dzięki temu przestaje byc to w moich oczach transfer sf.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|