|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Już 10 osoba to wkleja. Dacie sobie wkońcu z tymi bredniami spokój? Bo przeczytałeś kilka linijek w internetowej relacji i dlatego tak uważasz? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Być może wreszcie Maciej Skorża, trener Wisły, będzie miał powody do uśmiechu. Kandydatem do wzmocnienia obrony mistrzów Polski jest Tomasz Jodłowiec z Groclinu Grodzisk Wielkopolski
- Coś jest na rzeczy - przyznaje 23-letni obrońca. - Wracam z obozu Groclinu i będę rozmawiał z menedżerem. Piłkarz zdaje sobie sprawę, że musiałby rywalizować z parą najlepszych stoperów ekstraklasy Arkadiuszem Głowackim i Cleberem. - To byłby krok do przodu dla mnie. Miałbym jeszcze większą motywację do rozwoju - uważa Jodłowiec. Według naszych informacji Wisła wstrzymuje się z kupnem zawodników, bo szykuje pieniądze na pozyskanie wysokiego napastnika. To ma być hit transferowy, który skrzętnie ukrywa dyrektor sportowy Jacek Bednarz. Wśród spekulacji pojawił się Brazylijczyk Nei (187 cm) z CSKA Sofia. Mistrz Bułgarii ze względu na kłopoty finansowe nie wystąpi w europejskich pucharach. - Trudno takiego znaleźć, a szukamy już od roku - przyznaje Marek Wilczek, prezes Wisły. http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...iku_Wisly.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie nie wiem, dlatego milcze w takich sprawach.
Czy napisałem że grał super? nie Czy napisałem że grał chu*owo? nie Bo go nie widziałem na żywo a opierając się na relacji internetowej nie ma za bardzo sensu. Kazdy widzi to po swojemu. Dlatego też milczę w sprawie transferów, Bednarza itp, bo Wy wszyscy opieracie się na tym co ktoś nabazgrze w internetowej gazetce. A tak na prawdę nie wiecie co tak na prawdę sie dzieje w klubie, w sprawach pozyskania nowych piłkarzy itepe itede. Przykładów jest na to wiele - ktoś pośle bajeczkę o Kluivercie, Kallonie itepe a Wy od razu to łykacie, wielka afera , Bednarz mówi że nic nie wie na ten temat no i najeżdzacie na typa. Tak samo te wypociny że Wisła biedna, że walkowerem odda mecz z Beitarem itepe, media mają to do siebie żeby robić szum. To zwykli hipokryci, jak sprowadziliśmy Matusiaka i Łobodzińskiego to wrzeszczeli na cały świat że "Polski Real Madryt" się rodzi. . Teraz wrzeszczą że Wisła chu*owa. Wygramy w Beitarem to będą pieprzyć że wejdziemy do LM, przegramy to że spadamy do 2 ligi, a Legia zostanie mistrzem, która dziś uległa FC Basel'owi 1-6 i która ponoć według mediów zrobiła niesamowite transfery, a teraz ich wyśmiewają i już nie ma nagłówków"Legia Mistrz i efektowne transfery", które pojawią się dopiero po meczu z jakimś Homelem, jeśli wygrają. I tak w kółko. Trochę dystansu do tego wszystkiego. Nie bójcie się, Cupiałowi, Bednarzowi, Wilczkowi, trenerowi i innym nie zależy na tym żeby zniszczyć Wisłę. Bądzcie o to spokojni. Robią to co uważają za słuszne. Jeśli Cupiała decyzja jest taka a nie inna, że ma być tak a nie inaczej i tyle wykładam a nie więcej to pozostaje się z tym pogodzić i to uszanować. Jeśli nie chce robić transferów za 10 mln euro i wejść do tej upragnionej LM to jego sprawa i nie będe w to wnikał. Cupiał to nie 12 latek rozdający reklamy na targu i jest świadom tego co robi i wie że jak chce zbudować coś na miarę europy to trzeba wyłożyć pieniądze, a że ich nie wykłada to widocznie nie zależy mu na tej LM i chce zwojować tylko Polską ligę i choćbyśmy następne 200 stron popisali sobie jak to jest żle to i tak nic to nie zmieni. Wisła nigdy nie będzie biedna, zawsze będzie liderem w Polskiej lidzę, zawsze będzie rozpoznawalną marką w europie, zawsze będzie miała za sobą rzeszę kibiców Białej Gwiazdy którzy pomimo wzlotów i upadków będą z drużyną, będzie coraz lepiej i choćby Legijne i inne gazetki pisały że jest inaczej i wmawiały wszystkim dookoła jak to jest chu*jowo to i tego nie zmienią. I oni dobrze o tym wiedzą. I zawsze gdy wchodzę w internet i sprawdzam te wypociny, wybucham śmiechem i idę na piwo wnosząc z kumplami toast za tych kretynów. PS; sorry za literówki, pisałem na szybko
Ostatnio edytowane przez e : 10.07.2008 o godz. 23:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() A ja dalej swoje - ze Lalin jest cienki jak dupa węża... (jakoś mam zaufanie do tych co pisali relacje - mogę im zaufać?) Ponadto napisałem że jak sprawdzamy piłkarza a On gra 1 połowę to jest to podejrzane ![]() Z pozostałą częścią twojego postu o działaniu mediów się zgadzam - ale to nie do mnie. Ja pisałem tylko o Lalinie. Czemu zmieniasz temat? Lalin - to jest temat a nie media! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtarzam Ci że nic o nim nie mogę napisać bo chłopaka nie wdziałem na żywo, nie wiem jak gra, a nie będe się opierał tym co jest w internetowej relacji.
Dla mnie nie ma tematu, temat Lalina jest w głowie trenera Skorży który go obserwował i to on zadecyduje czy ma zostać czy nie, a nie filmiki na YouTube, pare wycinek z internetowych stronek i multum postów w tym temacie. Dobranoc. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z całą resztą się zgadzam.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej jest kupić jednego pod warunkiem, że masz mocną kadrę i kilku dobrych rezerwowych. My natomiast nie mamy tego drugiego.
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Transfery Wisły w ostatnich latach (podsumowanie w dzisiejszym Dzienniku Polskim)
Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie ma się co denerwować - pamiętacie wywiad z naszym Bogdanem - "mam Wisłę w sercu"
Jak po takich słowach można swój ukochany klub osłabiać, nasza Wisełka to jego oczko w głowie. Widzieliście jaki był zadowolony po ostatnim mistrzostwie - po prostu chce rozsądnie wydać swoje pieniądze. Nie na nowych Dawidiwskich, Radovanowiczów (czy jakoś tak), Matusiaków Uratuje nas tylko spokój (chociasz ja sam zaglądam na nasze strony 20 razy dziennie ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
POPIERAM! My możemy tylko cierpliwie czekać. Ja jakoś wierze Bednarzowi i mam nadzieje że transfery będą.
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html A oto dowód. Z tego co tu piszą to złożyliśmy propozycje Bartczakowi i Jodłowcowi, a zainteresowani jesteśmy Hernanim. a teraz matematyka. na onecie pisze że ci trzej piłkarze są po pół miliona euro. To daje 1,5 miliona. Dudka poszedł za 2,5 miliona. 1,5 miliona + 1 milion (NEI) = 2,5 miliona. Czyli kasa za Dudke rozsądnie wydana. http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html A znowu według tego jesteśmy strasznie bogaci ale kasy niewydajemy ;P http://wislaportal.pl/news.php?id=13428 Temat Fortina wraca. http://***************/news/show/1370 Jednak Lalin zagrał słabo... Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez kacu : 11.07.2008 o godz. 08:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
No, bardzo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Bogdan? moze Basałaj ![]() jak tak patrze na to podsumowanie transferow to rzeczywiscie Wisla nakupowala w zeszlym roku... ale zarazem w tym jeszcze kasy odstepnego nie wydala na żadnego pilkarza czuje ze w tym okienku bedzie pobity rekord transferowy za jakiegos typa w granicach 1 miliona E obym sie nie mylil , wazne by byl on takim wzmocieniem jakiego sie oczekuje ... ![]()
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 11.07.2008 o godz. 09:53.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Podobno bułgarskie media coś wywęszyły
![]()
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Co do tureckiego rywala w walce o Nei, to wg mnie on ma wybór między kasą ( oferta turków) albo klasą ( chodzi mi o klasę zespołu) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o Neiu ponoć głównie mówią w Bulgarii, o ile si enie myle też w Brazylii cos pisali.
Spojrzcie na sytuacje,ze zostaje Kokoszka... i tak chcielismy dokupic stopera, bo 4. wypadałoby mieć dobrych wiec czemu teraz w swietle braku tego uciekiniera nie kupic obu( Hernaniego i Jodlowca) tak tak nie mamy kasy na ofensywny a dwoch na jedna pozycje mamy kupic.. powiecie... ale skoro Wisla nie zaluje pieniedzy tylko chce je dobrze wydac to niech pomysla ze to zalatwi sprawe obrony ja dluzszy czas ( odejscie powoli Clebera) i pod warunkiem ze Junior z Piotrkiem beda dobrze sie spisywali na lewej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Ale z drugiej strony http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18464 tylko ciekawe czy te media bułgarskie nie są takie jak "nasz" fakt... (mogę się mylić) ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Zaczyna się coś dziać", bo gazetki z najeżdżania przeszły do chwalenia. - zaczynają się orgazmy
Tylko nie poplamnie monitora z tej radości, bo jakimś cudem, może się okazać, że to co jest napisane w gazetach, to tylko wyssane z palca brednie..
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.07.2008 o godz. 10:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ludzie, dajcie sobie spokój z tym Nejem. Jego transfer jest tak prawdopodobny, że prędzej do Krakowa dojadą Gimenez i Mazilu. Po co napalać się na transfer, z którego najpewniej nic nie wyjdzie?!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
"(...) Właściciel J.W. Construction zawarł z Drzymałą nieoficjalną umowę, że w klubie jeszcze przez jeden sezon zostaną Radosław Majewski i Tomasz Jodłowiec"
Żródło: http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=31040 ![]()
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wiemy o tym ale jak dostanie 400tys E to nie powinien odmowic skoro ponoc negocjuje juz z WIsla... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Popieram. Skoro Turcy daja wiecej za samego zawodnika to kontrakt pewnie tez proponuja wyzszy - pozostaje tylko czekac na newsa na glownej "Nei nie dla Wisly".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() no chyba że ktoś mi da linka z prasy bułgarskiej , jest tu na forum ekspert od cyrylicy |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dobrze ale moze ten Nei woli grac w drużynie mistrza polski który gra w eliminacjach do Ligi Mistrzów niz w 8 drużynie ligi tureckiej
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
||
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 11.07.2008 o godz. 12:16.
![]() |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ruscy, czy Ukraincy maja podobnie ale placa gigantyczna kase by ktos wartosciowy do nich przyjechal. My nie mamy nic czym mozna by kogokolwiek zachecic dlatego zjezdzaja sami na cisnieniu badz na chwile by sie wypromowac.Akurat Cleber jest wyjatkiem potwierdzajacym ta regule ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|