The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2008, 11:53
wydaje mi się, że to nie możliwe, by mogli nikogo nie kupic, co jak co ale to by bylo coś niesluchanie próżnego wręcz kompromitujacego... ja tam nie wierze w brak transferow...bo jakby to byla prawda Wilczek napisalby to co zawsze pisali jak nie chcieli kupic nikogo... szukamy tylko pilkarzy z karta w reku..
z drugiej strony nie ma opcji nie przejscia Beitaru... byc nie moze...

SKWK napisalo ze na 99% Jodlowiec w WIsle... to jest baaaardzo robiaca nadzieje notka...az za bardzo, nie wiem czy powinni tak to napisac bo znowu moze nie wypalic i bedzie utyskiwanie... chyba, ze nie moze nie wypalic ...
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.07.2008, 11:55
Maćko napisał(a):Wyświetl post
ŚWIERCZEWSKI! :

No dobra, a teraz na poważnie: Jodłowiec jest już praktycznie piłkarzem Wisły, to bardzo cieszy, bo dla mnie Jodłowiec>Kokoszka, a za tego drugiego może jakiś solidny pieniądz się dostanie.
Myślę, że gra w typowanie nie ma tu sensu, ale byłoby pozytywnie, gdyby ktoś jeszcze do nas dołączył.
Dla mnie dwa transfery "wysokiej klasy" zdecydowanie wystarczą. Wolę mieć dwóch nowych dobrych piłkarzy o uznanej choćby w swoim kraju marce niż siedmiu - zagadki.
mozesz mi powiedziec po czym wnioskujesz ze Jodłowiec jest juz praktycznie pilkarzem Wisły?

bez napinki
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.07.2008, 11:57
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
.
z drugiej strony nie ma opcji nie przejscia Beitaru... byc nie moze...
kolejny co zapomnial ze mecz ma to do siebie ze sa 2 bramki a nie tylko 1 i w dodatku przeciwnika.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2008, 11:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
kolejny co zapomnial ze mecz ma to do siebie ze sa 2 bramki a nie tylko 1 i w dodatku przeciwnika.
raczej nie zapomnial, tylko pisze w kontekscie wyobrazenia w glowach Wislakow co by nie przegrali dwu meczu w głowie ale jak sobie chcesz

lodecki:na stronie skwk napisali, ze na 99% Jodlowiec będzie u nas...
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.07.2008, 12:01
Przemoo: Dobrze ale dlaczego mamy w to wierzyc ? Macko napisal to z takim przekonaniem wiec moze wie cos wiecej, chcialem dopytać.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 10.07.2008, 12:25
Posty o transferach i przyszłej potędze Jagiellonii zostały przeniesione >>> TU
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.07.2008, 12:36
A jak napisalem ze bedzie kicha w tym sezonie dla Wisly to przeczytalem jakim to jestem chujpwym kibicem, niewiernym itd itd otd...
A kazdy zdrowomyslaecy czlowiek widzi co sie dzieje. I tak w kolo Macieju...Zdobywamy mistrza, odpadamy z pucharow,sprzedajemy pilkarzy, w konciu zwlaniamy trenera, zatrudniamy pseudofachowcow,stawiamy im wielkie cele, nastepuje kleska, mowie sie ze Cupial chce opchnac kramik, Cupial mowi ze kocha Wisle, zaczynamy po x.entybudowac od poczatku, szumne zapowiedzi, lepsze wyniki, w koncu znowu masjter i .....powtarzamy od poczatku. Ja tego nie rozumiem, ale pewnie glupi jestem. NIE MA JAK PROFESJONALNY KLUB.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.07.2008, 12:57
kacu napisał(a):Wyświetl post
A gdzie w tym wszystkim miejsce dla Boguskiego? Co jak co ale ja uważam że on również w pierwszym składzie powinien dostać miejsce.
Dostac to mozna po mordzie. A zawodnik musi rywalizowac o miesjce w skladzie bo inaczej nie ma motywacji do gry. Jak sie trafi lepszy i posadzi na lawce Boguskiego to sie tylko cieszyc ze jest jeszcze lepszy od Boguskiego ktory do tej pory sadzal innych na lawce.
,
Odpowiedz cytując
Valsacio
Member

Od: 07.2008

Stary 10.07.2008, 13:05
Lepiej siedzieć cicho i nie komentować. Potem prasa podpala dodatkowo i Bednarz mówi, że nie wysżło przez nich.

Po co komentować doniesienia SE czy dziennika jak większość z tych informacji to są stare sprawy. Np. pół roku temu mogliśmy kogoś pozyskać, a piszą że teraz i że jest już prawie nasz. Tak było np. z Iwańskim. Ktoś powiedział prasie że Wisła się interesowała pół roku temu, a oni napisali że teraz. Tak to działa. Prasa podaje wszystko co by się z klubem wiązało, bo po prostu nie mają czego podać.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 10.07.2008, 13:06
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
na futbol.pl pisze ze ponoc kandydatami do wzmocnienia obrony moga byc Jodlowiec badz Hernani ale to tylko domysly...
dla mnie Obydwoje by sie brzydali
Nie wytrzymam. To Forum jest jak lekarstwo na wszystkie smutki.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.07.2008, 13:10
Nei
http://pl.youtube.com/watch?v=2KAy6TEWwXg
http://pl.youtube.com/watch?v=OTGBZ8WL24A

Brzydali, hihihih
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.07.2008, 13:16
Ewentualny transfer Jodłowca tłumaczyłby rezygnację z Łukasiewicza.
Z relacji na TWSD wynikało że gość sprawdzał się nie najgorzej no i był do wzięcia za darmo. Przy obecnej sytuacji Wisły rezygnacja z niego była dla mnie sporym zaskoczeniem.

Pożyjemy, zobaczymy. Niemniej Jodłowiec to ciekawa kandydatura, w Grodzisku był chyba również próbowany jako defensywny pomocnik.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.07.2008, 13:35
lodecki napisał(a):Wyświetl post
Jed ale takie posty jak twoj na tym forum pojawiaja sie srednio 5 razy na strone, wiec po co powielac kilkukrotnie to samo ? powiedz po co ?
Bo jezeli jest jak twierdzisz ze takie posty sie pojawiaja 5 razy na strone-to pytam sie dlaczego ludzie na tym forum sa zaslepieni i pisza o jakis fantastycznych wzmocnieniach itd Ze widza szanse Wisly na awans i relna walke o MP. Byl taki jeden ktory liczyl do ostatnich swoich dni na WUnderwaffe . I sie przeliczyl.
Jezeli forum sluzy wypowiadaniu swojej opini to to jest wlasnie moja opinia na temat calego zarzadu, polityki Cupiala w tle itd.
Dodam tylko od siebie , ze WIELCE SPRYTNIE obmyslili sobie to "fachowcy" z zarzadu. Wiedzieli ze szans na LM nie mamy za wielkich, liczyli wiec ze trafimyprzy dozie szczescia na islandzka, moldawska czy rownie egoztyczna druzyne wII rundzie, wskoczymy do III kwalifikacyjnej i tam zarobimy kaske na dwumeczu np. z Barca , Juve czy Liverpoolem, odpadniemy jednoczesnie "awansujac"do I rundy UEFA i byc moze w miedzyczasie znajdzie sie cudowny, tani(czytaj ZA DARMO) kopacz ,sciagniemy go i powiemy ze wzmocnilismy sklad. Kasa np. za Dudke pozostala by na rachunku.A pozniej przy odrobinie szczescia dotoczymy sie do fazy grupowej. A noz sie uda? I tak po sezonie Wisla SSA oglosilaby ze wypracowala zysk na poziomie takim i takim. Sprytne , co? A kibicow bedziemy mamic wizja pucharow, mistrzow i super meczy itd.Byleby kasa w budzecie sie zgadzala....Zauwazylsicie jakie slowo najczesciej sie przewija przez moja wypowiedz? Szczescie, lut szczescia, odrobina szczescia! Tyle ze prowadzenie biznesu to nie loteria fantowa, ale wypadkowa dlugotrwalej polityki, planowania, zarzadzania i na koncu lutu szczescia.
Na koniec: ja nie oczekuje od Wisly transefor na miare eurpejskich sredniakow nawet. Ale niech sie okresla:
albo stawiamy na wlasnych wychowankow(oczywiscie starszne pieniadze nalezaloby wydac na boiska dla mlodych ) albo stawiamy na trasfery i rzeczyiwiscie je przeprowadzamy. A teraz jest niewaidomo co.
Odpowiedz cytując
moczTS
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 10.07.2008, 13:41
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

No i się chyba wyjaśniło
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.07.2008, 13:48
Dajcie sobie już spokój z tymi filmikami z youtube bo to śmiech jest oceniac kogos po 2 akcjach.

http://www.youtube.com/watch?v=SLIw_GVjT7w
http://www.youtube.com/watch?v=PFPZZvnM3_4
http://www.youtube.com/watch?v=FBjR_juk7lc
Gdyby podali ze ten zawodnik ma przejśc do Wisły,zaraz by sie posypały posty ze wart jest minimum 1mln euro i koniecznie trzeba go kupić.

http://www.youtube.com/watch?v=nJGpgwyLGk8
Kolejny przykład.
Praktycznie o każdym "bezuzytecznym" dla was piłkarzu moge pokazac pare takich filmików.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.07.2008, 13:49
Nei pamietam jeszcze z Naval. Kawał skurczybyka. Ma tę umiejętność, że gdy nikt się nie spodziewa on ładuje bramkę. Szczególnie w ostatnich minutach lubi sobie postrzelać.
Bardzo dobry piłkarz.Nie wiem w ogóle skąd pismaki biorą te newsy, ale pewne jest, że do Wisły nie trafi.
ps.
Co nam szkodziłoby współpracować dalej z Mielcarskim i Branco ? Co roku tam można wyciągnąc takich graczy jak on. A nie dopiero teraz gdy ma już wyrobioną markę. Pozdro dla "podpowiadaczy" Cupiała
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.07.2008 o godz. 13:52.
..
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.07.2008, 14:16
http://futbol.pl/index_2602.php?a_25...db544b5&tr=yes
bramkarz z ligi włoskiej. ciekawe kto to moze Berni moze Fortin o którym mowiono w tamtym okienku....

zobaczymy ale cos drgnelo w naszym klubie. BEDZIE DOBRZE---BEDA TRANSFERY--- BEDZIE MISTRZ I LM!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.07.2008, 14:26
Tommaso Berni

Data urodzenia: 06-03-1983
Wzrost: 185 cm
Waga: 80 kg
Odpowiedz cytując
Valsacio
Member

Stary 10.07.2008, 14:48
Osobiście wolałbym tego Nei od Kallona. Gość jest wyższy, młodszy, jakoś mniej śmierdzi amatorką..., nie jest rozkapryszonym gwiazdorkiem czego można się spodziewać po Kallonie. Nogi odstawiać nie będzie, mecze ligowe mu się szybko nie znudzą bo w dużo lepszych ligach nie grał.
Tyle że jeden za darmo a drugi za 1mln Euro. Który mam nadzieję wydamy.

Napewno za piłkarza który od razu wskoczy do 11 warto tyle zapłacić. Transfer Nei oceniałbym jako krok do przodu jeżeli chodzi o przejście Beitaru no i Ligi Mistrzów za rok.
Ostatnio edytowane przez Valsacio : 10.07.2008 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.07.2008, 16:11
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
zobaczymy ale cos drgnelo w naszym klubie. BEDZIE DOBRZE---BEDA TRANSFERY--- BEDZIE MISTRZ I LM!!!
To ciekawe jak wyssana z palca wiadomość o testach drugiego czy trzeciego bramkarza ligowego średniaka z Włoch jest w stanie napawać ludzi optymizmem.

Ja nie chce tego nikomu odbierać ale ja też mogę napisać że do Wisły na testy przyjedzie rezerwowy bramkarz Realu Madryt Jerzy Dudek, ale być może będzie to inny rezerwowy bramkarz z innego klubu.

Taki wiadomości, na takich portalach są równie wiele warte jak moja informacja o Dudku..

Sezon ogórkowy to i newsy trzeba wymyślać, a wy się ludzie podniecacie... Jak się komuś nudzi to proponuje prześledzić historie news'ów z TWSD z ostatniego półrocza, policzyć ilu tam przewija się piłkarzy, którzy mają do nas przyjść, potem podać tu tą liczbę i zestawić ją z liczbą realnych transferów.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 10.07.2008, 17:08
lodecki napisał(a):Wyświetl post
mozesz mi powiedziec po czym wnioskujesz ze Jodłowiec jest juz praktycznie pilkarzem Wisły?

bez napinki
Są różne źródła, do tej pory jeśli coś w temacie transferów napisałem, to raczej nie mijało się to z prawdą.
Poza tym SKWK też o tym pisze, a dla mnie to bardzo wiarygodne źródło.

Btw. Ciekawie tak czasem poobserwować "huśtawkę nastrojów" na forum.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 10.07.2008, 17:18
Pamiętajcie, że jest to 99% i zostaje 1% a jak wiadomo nawet tak nie wiele potrafi zmienić tak wiele

tak poza tematem
Cytat:
Mam kilka tygodni na przekonanie do siebie trenera Gertjana Verbeeka - przyznał 18-letni Michał Janota, który rozpoczął treningi z pierwszym zespołem czołowego holenderskiego klubu piłkarskiego Feyenoordu Rotterdam.
I pomyśleć, że prawdopodobnie mógł trafić do Wisły jakiś czas temu.

No ale wracając do obecnej sytuacji to oby coś ruszyło tylko znów zamiast generalnego remontu, remont elewacji.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Weez3r
Member

Stary 10.07.2008, 17:47
http://www.weszlo.com/news/496

To dla zwolenników sprowadzenia Króla pod Wawel.
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 10.07.2008, 17:55
Weez3r napisał(a):Wyświetl post
Jak to dobrze że go niesciągnęliśmy. Chamski, ma trudny charakter. Były by z nim problemy tak jak z Mijajloviciem. Współczuje Jadze

St@chu napisał(a):Wyświetl post
do Wisły na testy przyjedzie rezerwowy bramkarz Realu Madryt Jerzy Dudek
JUPI ! DUDEK W WIŚLE!
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez kacu : 10.07.2008 o godz. 17:59.
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 10.07.2008, 19:20
Polecam wywiad z Markiem Wilczkiem [klik]

Cytat:
Sprzedaliście Dariusza Dudkę. Dlaczego nie wydajecie tych 2,5 mln euro? Żałujecie?

- Nie żałujemy, tylko właśnie chcemy rozsądnie je wydać.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 10.07.2008, 19:33
Wywiad przynosi troche optymizmu. Jednak stwierdzenie, ze nawet trener bramkarzy pojechal szukac zawodnikow, pokazuje ile Wisle jeszcze brakuje chocby do europejskiej sredniej.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.07.2008, 20:16
St@chu napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe jak wyssana z palca wiadomość o testach drugiego czy trzeciego bramkarza ligowego średniaka z Włoch jest w stanie napawać ludzi optymizmem.

Ja nie chce tego nikomu odbierać ale ja też mogę napisać że do Wisły na testy przyjedzie rezerwowy bramkarz Realu Madryt Jerzy Dudek, ale być może będzie to inny rezerwowy bramkarz z innego klubu.

Taki wiadomości, na takich portalach są równie wiele warte jak moja informacja o Dudku..

Sezon ogórkowy to i newsy trzeba wymyślać, a wy się ludzie podniecacie... Jak się komuś nudzi to proponuje prześledzić historie news'ów z TWSD z ostatniego półrocza, policzyć ilu tam przewija się piłkarzy, którzy mają do nas przyjść, potem podać tu tą liczbę i zestawić ją z liczbą realnych transferów.
a Ty pewnie jestes jasnowidzem albo jakas wrózką? Albo Bednarz powiedział: St@chu my to bedziemy testowac bramkarzy... ale tych z 4 ligi włoskiej i tych co siedza na trybunach.

człowieku wez zastanów sie co piszesz.... Wiem moze jestem głupi ze wierze w wiekszosc tego co powiedział Skorza i Bednarz co do transferów, ale wole to niz płakanie na forum i zgadywanie kogo to na testy zaprosimy.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 10.07.2008, 20:25
Weez3r napisał(a):Wyświetl post

To dla zwolenników sprowadzenia Króla pod Wawel.
a co powiesz powiecie na to http://www.pilka.pl/?mid=1&show=92032 to się nazywa mieć wymagania
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.07.2008, 20:26
Wisły nie stać na dobrych piłkarzy i podbój Europy

http://www.krakow.naszemiasto.pl/sport/873427.html
Odpowiedz cytując
kmicin
Junior Member

Stary 10.07.2008, 20:30
Cytat:
Sprzedaliście Dariusza Dudkę. Dlaczego nie wydajecie tych 2,5 mln euro? Żałujecie?

- Nie żałujemy, tylko właśnie chcemy rozsądnie je wydać.

Z jednej strony takie podejście jest dobre. W sumie nie ma się co dziwić pare nieudanych transferów już było więc nie chcą popełnić znowu tego samego błędu. Więc co do tych klasowych zawodników, wierzę że się pojawi i jeszcze będziecie całować Bednarza po rękach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów