|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie wiem gdzie ale juz nazwisko "Nei" w tym temacie padło, ale nie wiem czy jakis kibic sobie to wymysli czy była juz plotka a teraz ja odswiezaja, bo gosc jest dobry ... az za dobry. 18 bramek w tym sezonie (14 liga + 4 puchary) a do tego jest wysoki, swietna technika, dobry strzał z dystansu, teoretyczne wzmocnienie i tu bardzo bym sie cieszył, ale kto wie jak z aklimatyzacja w tak krotkim czasie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A po co nam transfery w pod koniec sierpnia jesli bedzie po pucharach. Po co sie zabijac o MP zeby potem powtarzac sytuacje z tego roku ? Zdobyc tytul i dostac w pierwszym dwumeczu. Podejscie godne amatorskich druzyn z Luksemburga czy innej Malty. W takim razie proponuje nowe zrodlo oszczednosci - czemu nie placimy pilkarzom jak amatorom ? Dla nas MP powinno byc przepustka do zwojowania pucharu UEFA. Nikt kto ma w pamieci boje z Schalke czy Lazio nie pogodzi sie z takim podejsciem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ten Nei faktycznie jest niezły. Widzi co się dzieje na boisku. Popatrzcie na ta brameczkę:
http://www.youtube.com/watch?v=2KAy6...VYKB8LS1MM7D8P Szkoda że to tylko Super Express ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i nie chce mi się wierzyć by Bułgarzy oddale tego gościa za 1 mln E. Najlepszy ich strzelec a w dodatku coś mi się wydaje że oni też do biedaków nie należą i mają budżet większy niż my
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tu masz więcej * Zacytuję pewien komentarz ze strony głównej - na temat wywiadu Wilczka. Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wilczek i Bednaż zawsze działali wolno, ale kupowali najwięcej... Cierpliwości. W ostatnich miesiacach kupiono : Niedzielana, Jirsaka, Łobo i innych ... . Ostatnio tez po Łysym jechalismy, ale się może okazać że po transferze Jodłowca i Nei będzie wielbiony, dajmy mu czas! Jak do tej pory zawsze kupował, conamniej 2 klasowych zawodników w jednym okienku transferowym.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2008
Offline |
|
|
1. Ten "Nei" przeszedl rok temu do Soffi z ligi portugalskiej ,watpie zeby po jednym ,dobrym sezonie chcili go sprzedawac/Dali za niego 750 tys euro sprzedadza za 1 mln euro ,watpie...
2.Jodlowiec ma 23 lata ,kokoszka nie chcial tu grzac ławy ,watpei zeby Jodlowiec chcial |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cytat:
BTW ciekawe co z Perrone - czekamy do konca sierpnia ? lepszy rydz niz nic
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 10.07.2008 o godz. 09:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, ale Jodłowiec to jednak piłkarz lepszej klasy i on miałby znacznie większe szanse na złapanie się do pierwszego składu tym bardziej, że Cleber nie robi się młodszy i już w poprzednim sezonie zagrał sporo przeciętnych meczy.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2008
Offline |
|
Ja mysle ze Bednarz za bardzo szuka gruszek na wierzbie.Byli i sa dobrzy pilakrze do wziecia z Zaglebia Lubin(Arboleda i Iwanski juz poszli gdzie indziej) a my szukamy jakis "dziwnych grajkow" Powód: Po "czyszczeniu" tematu dwa posty Ellera znalazły się obok siebie
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2008 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No nie przesadzaj. Takiej napastnika jak Nei w polskiej lidze już nie ma więc nie mów że gruszek, lepszy jest tylko Brożek.
Arboleda od dawna był wiązany z Lechem. Dodatkowo Lech musiał z tego co wiem jakoś dziwnie negocjować bo nie wiadomo było komu płacić. A poza tym to Iwańskiego nie lubię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gorący News ze strony SKWK myślę że źródło wiarygodniejsze niż wszystkie gazety :
http://www.***************/news/show/1361 Sorry za błędny link sami sobie wejdzcie i zobaczcie co piszę !! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jodłowiec gra też na pozycji def. pomocnika, co przy systemie 451 ma niebagatelne znaczenie. Byłoby to super rozwiązanie uważam. 400tys Euro uważam że bardzo rozsądna cena. Do defensywy nikogo więcej nie trzeba
Inny zawodnik o którym mowa to chyba albo Pawłowski albo Garguła albo Zahorski albo Majewski bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.... A przepraszam myślę że chodzi o Kowalewskiego. Jodłowiec i Andre = ta 2 i już nikogo na obronę i def. pomoc nie trzeba.
Ostatnio edytowane przez Valsacio : 10.07.2008 o godz. 09:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kris22 chodziło ci o ten link
http://www.***************/news/show/1361 Jodłowiec to super ruch, młody, zbierał świetne recenzje i zna Skorże Moim zdaniem to dobry ruch Ciekawe czy ten napadzior Nei to tylko jakaś plota, chociaż po za SE, pisał o tym też dziennik, myśle że on przynajmniej był by wart kasy jaką za niego chcą |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Gdyby był to Majewski, to mi by w zupelnosci wystarczylo na całe okienko transferowe
. Wtedy Jirsaka przesunac z tej jego ostatniej pozycji do tyłu za Cantoro, a Majewskiego ustawic za Brozkiem.Co do tego Brazylijczyka Nei - to jakas kolejna bajka, ktora pewnie ma zainteresowac media, powiedzmy - przykrywka dla ewentualnych innych transferow. Chociaz - gdyby przyszedl byłoby naprawde super. Nie dawajcie linkow do skwk, skoro i tak sa wygwiazdkowane ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Wisła jest już w takiej sytuacji, że zostało tylko zanizanie cen rynkowych. Sprawa Kallona miala sie wyjasnic na dniach,a tu cisza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nei za rok będzie wolnym zawodnikiem, bo kończy mu się kontrakt, a że CSKA jest zadłużona i potrzebuje jakąkolwiek kasę za najlepszych zawodników to myślę, że by mogli go puścić za nawet 500 tys. euro. Przecież za rok nic na nim nie zarobią.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ten Nei wygląda mi ciekawo. U nas mógłby byc gwiazdą ligi z prawdziwego zdarzenia. Ale wątpie że taki zawodnik z takimi umiejętnościami będzie chciał przyjść do naszej słabej ligi w dodatku że ma również inne propozycje.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jeżeli Jodłowiec przyjdzie, to będę bardzo zadowolony. Jest już bardzo sobrym piłkarzem jak na swój wiek. Ciekawy jestem, kto jest tym drugim.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a nie mozecie sie wstrzymac i poczekać?
Chyba ze pozniej chcecie sie pochwalic słowami "mówiłem że tak będzie" poczekajmy, zobaczymy jak grają to ocenimy ,a nie, że każdy dzieli skóre na niedźwiedziu kiedys dalo sie wejsc tu w temat i poczytac, teraz jest to samo przekrzykiwanie sie i narzekanie, jeden na drugiego badz co bym zrobil jakbym mial 2 mln euro w kieszeni. A prawda jest taka, ze zaden z nas jakby mial taka kase, nie kupił by zawodnika tylko przeznaczył na własne potrzeby. Na jeden dzien to z 10 stron tematu idzie. Wyłaczcie menagery i youtuby, mamy Dr. Sportowego i on pracuje. Skończy sie okienko, wtedy będzie rozliczany dziekuje, idzcie sie poopalać btw. Ciekawe ilu z was pojedzie do Ostrowca... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
ranny ptaszek
Offline |
|
|
Zamierzacie sporządzić listę zawodników występujących w Ekstraklasie? Nabijecie ze sto postów tak bez podstaw? Reiss to też głośnie nazwisko. Hajto również.
Pliiiiz ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Jak juz wspomnialem, Ty chyba nie zartujesz sobie jednak wiec Ci przypomne. Przeciez nie byloby takiego wkur***** gdyby nie obiecali na samym poczatku ze groszem sypnie wlasciciel i bedzie kilku swietnych pilkarzy za grube kase na pewno. A teraz jak widze taki wywiad "szczery do bólu" to nawet nie wiem co mam ochote zrobic takiemu prezesowi. Taki tekst to nam mogl zaserwowac na samym poczatku, gdyby ten klub funkcjonowal normalnie, a nie teraz gdy przygotowania sa juz na polmetku. To po prostu pokazuje ktory k**** juz raz ze profesjonalizm to oni widzieli tylko w slowniku, jesli w ogole chcieli sprawdzic o co ich tak nieustannie prosza kibice. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby sie udalo jeszcze sprowadzic ofensywnego pomocnika (chociazby Majewskiego jak niektorzy pisza) to moglibysmy przejsc na bardziej ofensywne ustawienie 4-5-1, grajac przykladowo wyzej wspomnianym Majewskim i Jirsakiem jako ofensywnymi pomocnikami, ustawionym za nimi Sobolem w roli wymiatacza wszystkiego co idzie w nasza strone, a do tego Brozkiem na szpicy. W takim wypadku mysle ze obeszlo by sie nawet bez kupna napastnika. No ale jak bedzie zobaczymy za jakis czas
![]() ![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przydalby sie na forum taki Sobolewski....
Taki "wymiatacz wszystkiego". Slowa Wilczka to nic innego jak odczytanie wczesniej przygotowanej wypowiedzi, bez zadnego przelozenia na rzeczywistosc. Jesli wierzyc we wczesniejsze slowa Jacka Bednarza, ze kilka wyciekow do prasy nt transferow spowodowalo duze komplikacje, to ja sie wcale nie dziwie, ze oficjalne stanowisko Wisly w mediach brzmi: "Nie kupujemy nikogo, bo nie mamy kasy, w dodatku wkalkulowalismy porazke z obrzezancami". Juz to widze jak wkalkulowali. Bo my jestesmy Zaglebie Sosnowiec lub LKS. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To Wilczek "dal do pieca". Brawo za ambicje sportowe, brawo za wytyczanie sobie coraz to wyzszych celow, brawo za rozwoj klubu. Teraz okazuje sie, ze juz porazka w 2 rundzie jest wkalkulowana. Czyli klub nawet nie stoi w miejscu, ale sie cofa ! Jeszcze lata temu wzmacniano druzyne na LM, dyzurnie, ale zawsze deklarowano wole walki i chec przejscia Barcy czy Realu.
A mowienie, ze jak sie odpadnie z Beitarem to przyjdzie sie koncetrowac na lidze jest juz mega-pieprzeniem. Wtedy polowa zawodnikow straci jakakolwiek ambicje i motywacje do gry i ja sie temu absolutnie nie bede dziwil, bo ilez razy mozna wygrywac lige zeby pozniej nie isc do przodu w puchary. Do tego cala runda wiosenna 2009 Wisla bedzie grala na wyjezdzie wiec o punkty bedzie podwojnie trudno, Legia i Lech beda mocne wiec gratuluje optymizmu Wilczkowi.
Ostatnio edytowane przez nesta : 10.07.2008 o godz. 11:33.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() No dobra, a teraz na poważnie: Jodłowiec jest już praktycznie piłkarzem Wisły, to bardzo cieszy, bo dla mnie Jodłowiec>Kokoszka, a za tego drugiego może jakiś solidny pieniądz się dostanie. Myślę, że gra w typowanie nie ma tu sensu, ale byłoby pozytywnie, gdyby ktoś jeszcze do nas dołączył. Dla mnie dwa transfery "wysokiej klasy" zdecydowanie wystarczą. Wolę mieć dwóch nowych dobrych piłkarzy o uznanej choćby w swoim kraju marce niż siedmiu - zagadki. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Wilczek udzielił rozsądnego wywiadu i jak Cupiał myśli podobnie to jestem spokojny |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
teraz pytanie na ile słowa Wilczka są prawdziwe...
Że zacytuję pewien wiślacki serwis, który wczoraj przeprowadził wywiad z tą samą osobą: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Być może Kokoszka zrobi pierwszą rzecz dobrą dla Wisły czyli stanie się przyczyną sprowadzenia Jodłowca. Już taką próbą był Łukasiewicz no ale okazało się że jest za słaby pomimo ceny. Ciekawą rzecz ukazuje w ogóle szukanie piłkarza na tą pozycję nazwę ją sobie "trzeci środkowy obrońca, który może w przyszłości wejdzie na miejsce Clebera", pokazuje bowiem że albo jak zwykle "najlepsi prawnicy Ekstraklasy znowu dali dupy" albo dla Kokoszki bez względu na wszystko Wisła będzie kończyła się w Młodej Ekstraklasie (co byłoby miłym zaskoczeniem, bo zarząd pokazałby że sprawdzili w słowniku co oznacza pojęcie honor, mimo wszystko pierwsza wersja dużo bardziej prawdopodobna. Jestem w froncie który Bednarza rozliczy 1 Września, aczkolwiek zaskakujące jest że ze swojej roboty do końca to on się jakoś fenomenalnie nie wywiązuje, bo do tej pory testowaliśmy: 2 bramkarzy, Łukasiewicza i Lalina i żaden ponoć nie zachwycił.
Inną zaskakującą sprawą jest to że wg tego gooola.pl (też nie za szczęśliwe źródło), Wisłą Jodłowca wyceniła na 500tys. ojro jest to tyleż zaskakujące, że za Gargułe proponowaliśmy 350 tys. ojro, no a ten drugi ma na pewno wyższą wartość rynkową. Jeżeli chodzi o transfery jest Singular, ale transferów to my przedewszystkim z przodu potrzebujemy, napastnika conajmniej klasy Brożka, bo my mamy wielu dobrych napastników ich problem to to że oni są tylko dobrzy. No i ten rozgrywający chociaż wydaje mi się żę Jirsak sobie z tym poradzi, i tu przeżyjemy bez tego transferu. Jeszcze ciekawi mi czemu nie gramy na prawej pomocy Boguskim, skoro Łobo jest kontuzjowany. Szanse z Beitarem oceniam 50-50, tylko nie wiem czy takie pieprzenie Wilczka, i już usprawiedliwianie tej porażki naszych szans nie zmniejsza. ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|