The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2008, 22:20
Sensej napisał(a):Wyświetl post
czy komus na pk zmienił sie status płatności?
A kiedy wpłacałeś? Pocztą 3-4 dni idzie, a przelewem za zwyczaj do 3 dni. Chyba, że z tego samego banku to jest na następny dzień. A tak z ciekawości - na jakie kierunki składałeś?

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.07.2008, 22:23
Dziś rano, bo dopiero wczoraj w nocy udało się zarjestrować:/

Ale jade jutro na weekend. I niewiem jak z netem bedzie. A jutro ostatni dzien roboczy rekrutacji....

Złozyłem na Mechaniczny na Zarzadzanie i Inzynierie produkcji

A ty zmienił Ci sie juz status?
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:30
Liczy się data wykonania przelewu, ewentualnie data na pieczątce z poczty więc spokojnie. Jakby przyszło za dwa tygodnie, a byś miał pieczątkę to nic by się nie stało Więc luz. Mi się jeszcze status nie zmienił bo dopiero jutro idę wpłacić. A złożyłem na Lądówke na budownictwo - tylko fartem się mogę dostać, ale to raczej mało prawdopodobne i na Mechaniczny na automatykę i robotykę, a jako alternatywę - mechanikę i budowę maszyn. Najbardziej prawdopodobne jest to, że pójdę na automatykę.

Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.07.2008, 22:35
Powiedzcie mi tak od serca ... AGH - wiertnictwo, nafta i coś tam, coś tam ... czy to kierunek tylko taki na [cenzura] czy naprawde z tego da się żyć w przyszłości itp. itd. ... proszę o głębszą wypowiedź.
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:41
M89 dzieki za odpowiedz

Co do wiertnictwa, obiło mi się że to nowy kierunek, a wiec watpie zeby byly opinie
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2008, 22:52
ja nauczony doswiadczeniem zalozylem konto w mBanku wplacilem tysiaka i teraz robie przelewy w 2minuty nie wychodzac z domu a kasa dochodzi w ten sam dzien lub na nastepny.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Stary 03.07.2008, 23:01
Ja też konto netowe, i jestem niemal że pewny że już u nich leży kaska Tylko że status się nie zmienił

Kij najwyzej nie zostane studencikiem ;D
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.07.2008, 23:46
Mialem skladac papiery na AP, potem sie zniechecilem a teraz znowu sie waham. Osoby zorientowane prosze zeby cos poradzily czy z takimi wynikami: j. polski 43% , j. angielski 67 %, WOS 59% (wszystko podstawowe) jest realna szansa dostac sie na jakis kierunek na dzienne - gl. zalezalo by mi na stosunkach miedzynarodowych (myslalem wczesniej tez o europeistyce no ale UJ to jednak raczej za wysokie progi). Mieszkam na dolnym slasku wiec jesli bedzie z gory wiadomo ze nie mam szans to wole wiedziec i nie jechac niepotrzebnie tak daleko.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2008, 23:52
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Mialem skladac papiery na AP, potem sie zniechecilem a teraz znowu sie waham. Osoby zorientowane prosze zeby cos poradzily czy z takimi wynikami: j. polski 43% , j. angielski 67 %, WOS 59% (wszystko podstawowe) jest realna szansa dostac sie na jakis kierunek na dzienne - gl. zalezalo by mi na stosunkach miedzynarodowych (myslalem wczesniej tez o europeistyce no ale UJ to jednak raczej za wysokie progi). Mieszkam na dolnym slasku wiec jesli bedzie z gory wiadomo ze nie mam szans to wole wiedziec i nie jechac niepotrzebnie tak daleko.
zadnych szans. na,stosunki,jest,teraz,ogromne ,zainteresowanie.ja,w,ubieglym,roku,nie,dostalem,s ie,nawet
na,rezerwe, ze znacznie lepszymi wynikami i rozszerzonym wosem. no ale probowac mozesz, choc wg mnie wyrzucisz kase w bloto

ps.zalalem klawiature i wariuje...
Ddf
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.07.2008, 00:26
A jak wyglada sytuacja z uniwersytetem ekonomicznym na europeistyce i stosunkach ?
Odpowiedz cytując
Paparapa
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2008, 00:31
Podobnie zapewne-z takimi wynikami nie dostaniesz sie.
Pozdrawiam wszystkie internetowe,placzace mendy.
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2008, 00:54
Poza kiepskimi wynikami, sytuacja jest taka, że wos Ci nic nie daje ani na stosunki na UJ, gdzie trzeba geografie i historię, ani nigdzie na UEK, gdzie licza matematykę, geografią lub historię. Aha, no i przede wszystkim termin rejestracji na UJ minął z dniem wczorajszym.
Ostatnio edytowane przez Jurand : 05.07.2008 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.07.2008, 11:59
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Polski rozszerzony - 60%.
Niemiecki - 84%

WOS - 67%.
Geografia rozszerzona - 57%.
są szanse na administrację na AP?
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.07.2008, 12:35
Pewnie jakieś są, przecież z tych setek osób, które tam składają pewnie masa to ludzie, którzy nie mają jakis zajebistych wyników. Na AP ogólnie dużo chętnych, pewnie będzie ciężko się dostać, ale ja spróbowałem na 3 kierunki. Jak się nie uda, to pójdę tam na zaoczne.
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 08.07.2008, 21:30
No i jak tam, podostawaliście się tam gdzie planowaliście? U mnie zgodnie z przewidywaniami, na budownictwie lista rezerwowa, ale dostałem się na automatykę. Oczywiście PK.

Odpowiedz cytując
S88
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2008, 22:01
Jeszcze nie kazda uczelnia oglosila liste przyjetych. Wiec czekamy...
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Stary 08.07.2008, 23:40
Ja też PK zarzadzanie i inzynieria produkcji

Dzieki chłopakom z forum za pomoc w decyzji

Ehh cały dzień czekania bo WM na końcu i cyrki z nim straszne
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 08.07.2008, 23:43
Ja tam zadzwoniłem po tym jak wyświetlili komunikat, że wyniki będą dopiero we środę i w sumie wszystko mi powiedzieli na telefon. Jeszcze musiałem pomóc w testowaniu systemu, bo bardzo ich zdziwiło, że nie wyświetla mi się jeszcze informacja o przyjęciu na ich stronie...

Odpowiedz cytując
Polly
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2008, 14:36
ehhh zamiatanie ulic w moim przypadku nadal aktualne .. :(
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Polsko przepiękna, najwspanialsza !!

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 10.07.2008, 09:09
Witam mam takie małe pytanko, najlepiej do osób z UJ lub UE. Matura mi dobrze poszła matma rozsz 86%, gegra rozsz 90%, anglik podst 96% i potrzebuje rady gdzie iść z tymi wynikami. Złożyłem na Zarządzanie na UJ i na UE na 1 Zarzadzanie, 2 Ekonomia, 3 Finanse i Rachunkowość. Gdzie mi radzicie pójść? Gdzie jest wyższy poziom? Ciągnie mnie na U J bo to renoma i znana marka w Europie ale poziom tego konkretnego wydziału nie wiem czy jest wysoki.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 10.07.2008, 12:58
Lepiej na UJ.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 10.07.2008, 13:02
po UJ nie będziesz nic miał, idź lepiej na UE!! Łatwiej się wybić
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 10.07.2008, 13:06
coonta napisał(a):Wyświetl post
po UJ nie będziesz nic miał, idź lepiej na UE!! Łatwiej się wybić
Łatwiej się wybić ale wśród bezrobotnych.
manager1906 napisał(a):Wyświetl post
bo to renoma i znana marka w Europie ale poziom tego konkretnego wydziału nie wiem czy jest wysoki.
Mam kumpla na drugim roku tego wydziału i mówi że strasznie ciężko się dostać a jeszcze ciężej utrzymać. Poziomem nauczania UJ biję na głowę UE.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 10.07.2008, 13:11
na UJ ida same cipusie i maminsynki, a na UE jest dużo zajebistych lasek
a imprezy jakie...ehhhhh........
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.07.2008, 13:17
Z 52% z matmy rozszerzonej i 94% z angielskiego podstawowego dostalem sie na Matematyke na PK. Zarejestrowalem sie jeszcze na Ekonomie na Uniwersytet Ekonomiczny, ale watpie, by z takim wynikiem mnie tam przyjeli, co o tym sadzicie? Gdzie lepiej pojsc? Na razie jestem bardzo zadowolony. ;-)
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.07.2008, 13:27
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Z 52% z matmy rozszerzonej i 94% z angielskiego podstawowego dostalem sie na Matematyke na PK. Zarejestrowalem sie jeszcze na Ekonomie na Uniwersytet Ekonomiczny, ale watpie, by z takim wynikiem mnie tam przyjeli, co o tym sadzicie? Gdzie lepiej pojsc? Na razie jestem bardzo zadowolony. ;-)
Idź na matematykę. Ekonomistów jest jak psów, a matematyka to przyszłość. Napewno będzie trudniej niż na ekonomii, ale na Twoim miejscu mając matmę rozszerzoną nawet bym sie nie zastanawial. Po matematyce bedziesz mial sto razy lepsze podstawy do bycia dobrym ekonomista niz po samej ekonomii.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 10.07.2008 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 10.07.2008, 13:46
Orientuje się ktoś może do kiedy jest czas zapisać się na jakieś studia, co jest do tego potrzebne i ile mniej więcej czasu to zajmuje. Trochę to zaniedbałem przez prace i teraz nie jestem w temacie.
Jeszcze jak by ktoś mógł mi polecić jakieś uczelnie na które się chodzi raz na dwa tygodnie i poziom nie jest za bardzo wygórowany, ważne dla mnie jest też to żeby dawali legitymacje na podstawie której będę miał zniżki na MPK i PKP
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.07.2008, 13:57
WzT napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś może do kiedy jest czas zapisać się na jakieś studia, co jest do tego potrzebne i ile mniej więcej czasu to zajmuje. Trochę to zaniedbałem przez prace i teraz nie jestem w temacie.
Jeszcze jak by ktoś mógł mi polecić jakieś uczelnie na które się chodzi raz na dwa tygodnie i poziom nie jest za bardzo wygórowany, ważne dla mnie jest też to żeby dawali legitymacje na podstawie której będę miał zniżki na MPK i PKP

Studia zaoczne to 1500-3000 zł za semestr. Jeśli chcesz płacić tyle kasy tylko po to by mieć ulgę na komunikację zbiorową, to jest chyba nieopłacalne przedsięwzięcie.
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 10.07.2008, 14:07
Nie robie tego tylko dla ulgi ale między innymi. A nie zamierzam chodzić co dziennie na uczelnie. Poza tym wolę pracować i między czasie jakieś studia robić ta opcja jest mi bardziej odpowiadająca...
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.07.2008, 14:15
Cytat:
Idź na matematykę. Ekonomistów jest jak psów, a matematyka to przyszłość. Napewno będzie trudniej niż na ekonomii, ale na Twoim miejscu mając matmę rozszerzoną nawet bym sie nie zastanawial. Po matematyce bedziesz mial sto razy lepsze podstawy do bycia dobrym ekonomista niz po samej ekonomii.
No tak, tylko na matematyce na PK i tak wybralbym specjalizacje Matematyka w Finansach i Ekonomii, wiec praktycznie na jedno wyjdzie. Teraz tylko pytanie, co lepsze: PK czy UE.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów