The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2008, 09:13
1,2 mln to oni dadzą za Gargułe... ale w złotych najwyżej .
Kokoszka się ośmieszył totalnie . Dzieciak nie profesjonalny piłkarz .
Sprawa kontraktu Głowy martwi , ale zaś uspokaja spokojna postawa Głowackiego , pamiętamy jak Kosowski świrował, u naszego kapitana widać świadomość swojej wartości i cywilizowanego dogadania się z klubem , trzeba być dobrej myśli .
Ten słowacki obrońca wygląda na solidnego gracza , lepszego za darmo nie znajdziemy .

Jeśli Lubin chce za Pawłowskiego tylko 500 tys Euro , to nieiwem nad czym nasz klub się zastanawia . Legia sprzątnie nam gracza który za niedługi czas może prezentować poziom Kuby Błaszczykowskiego .
Czekajmy na rozwój wypadków ...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.06.2008, 09:36
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Kokos i jego menago zdawali sobie sprawę z niemożności skorzystania z Webstera. A całą awantura ma na ceui zniechęcenie Wisły do zawodnika i zgody na jego odejście. W końcu menago nie zarabia zbyt wiele na tym że piłkarz gdzieś gra tylko głównie na tym że zmienia kluby...
Wisła tu musi być nieugięta, nawet kosztem tego że złamie Kokosowi kariere i wyśle go do końca kontraktu do ME. Ale tylko w ten sposób może obronić się w przyszłości przed podobnymi pomysłami.

I jeszcze ciekawi mnie ile w tym pomyśle jest udziału Leeeoooo
Do końca kontraktu w ME !!!! Dobre sobie...

Teraz przeczytałem te dyrdymały Kokoszkowe w tym niby oświadczeniu dla klubu i jestem przerażony ten typ jest bezczelny - "mam nadzieję ,że będziecie mnie ciepło wspominać". Generalnie tekst utrzymany w takiej konwencji jakby go pisał zawodnik ,który zrobił bardzo wiele dla klubu grając w nim co najmniej kilka dobrych sezonów w pierwszym składzie. Tymczasem Kokoszka trochę pograł w ME strzelił jednego gola i już kozaczy. Nie wiem czy mu to EURO2008 tak w łbie zawróciło czy jak. I najdziwniejsze słowa Kokoszki ,że Wisła ogranicza mu robienie kariery. Ten chłopak takim postępowaniem to chyba intensywnie pracuje na to ,żeby rzeczywiście ktoś się w k u r w i ł w klubie. Przecież Cupiał jednym słowem może spowodować ,że Kokoszka zostanie zawieszony do końca kontraktu i będzie grał z kolegami na podwórku. I jeżeli Beenhakker tak dba o rozwój talentu tego chłopca to o tym aspekcie również powinien go poinformować. Dla władz Wisły nie powinno być ważne gdzie chce grać Kokoszka tylko to ,że nie chce grać w Wiśle i za to powinien być stosownie ukarany.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 25.06.2008, 09:41
jednym słowem Kokoszka ma przej.... bye bye takich w Wiśle nie chcemy
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2008, 09:49
Proud napisał(a):Wyświetl post
to nie ten...ten co miał isc do nas jest starszy i był królem strzelców tamtejszej ligi....
tak wiem Ranko Despotovic... ale Veselinovic rowniez sie przewijal, byl mlodszy mniej znany, tanszy co za tym idzie bardziej mozliwy do sciagniecia wiec jak teraz widac jak Legia moze my tez moglismy...zabaczymy co bedzie
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 25.06.2008, 10:10
powinni ukarać Kokoszkę tak samo jak kiedyś zrobili z Kalu Uche, czyli zawiesić na pół roku! Mam nadzieje, że Wisła nie odpuści i surowo go potraktuje, aby dać przykład innym młodym Wiślakom!
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.06.2008, 10:11
Cytat:
jednym słowem Kokoszka ma przej.... bye bye takich w Wiśle nie chcemy
tylko ktoś za niego zapłaci i niech spada z Wsiły
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 25.06.2008, 10:19
pysio napisał(a):Wyświetl post
powinni ukarać Kokoszkę tak samo jak kiedyś zrobili z Kalu Uche, czyli zawiesić na pół roku! Mam nadzieje, że Wisła nie odpuści i surowo go potraktuje, aby dać przykład innym młodym Wiślakom!
faktycznie Uche bardzo surowo potraktowali najpierw wypożyczenie do Bordo a potem w nagrodę transfer do Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
Aga21
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.06.2008, 10:28
Piłkarz ma trudne życie. Poświęca swoje dzieciństwo i młodość inwestując w siebie. Ciężko pracuje. Pracuje! Czy wy naprawdę myślicie, że dla nich barwy klubowe mają, aż takie znaczenie? Dla nich klub to normalna firma a oni są pracownikami. Dlaczego miałby nie zmienić pracodawcy, na takiego który w jego zamyśle daje mu więcej możliwości rozwoju i pieniędzy? Kto z was by nie zmienił firmy. Tym bardziej, że Kokoszka wie lepiej od nas jak jest w jego obecnej firmie! Dlaczego chcecie decydować o jego życiu? Możecie powoływać się na lojalność i honor, ale ci ludzie muszą zadbać przede wszystkim o siebie a nie o urażoną dumę kibiców ("jak ktokolwiek może chcieć odejśćz takiego wspaniałego klubu!").
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.06.2008, 10:30
Garguła do Wisły zamiast do Gutowa?
Dwóch testowanych zawodników zabrał na zgrupowanie do Gutowa Małego trener GKS Bełchatów Paweł Janas. Z zespołem nadal nie trenuje Łukasz Garguła i znów słychać pogłoski o jego transferze do Wisły Kraków.

Nowymi twarzami w ekipie Janasa są: Janusz Gol i Adrian Basta.

Oprócz nich, do autokaru wsiedli: Bartłomiej Chwalibogowski, Krzysztof Kozik, Artur Marciniak, Krzysztof Michalak, Rafał Misztal, Dawid Nowak, Tomasz Wróbel, Piotr Klep-czarek, Łukasz Sapela, Grzegorz Fonfara, Jacek Popek, Paweł Magdoń, Patryk Rachwał, Maciej Stolarczyk, Edward Cecot, Mariusz Ujek, Janusz Dziedzic, Tomasz Jarzębowski, Dariusz Pietrasiak, Krzysztof Janus, Kamil Poźniak, Mateusz Cetnarski, Jakub Tosik, Łukasz Bocian, Mariusz Zawodziński, Dariusz Słomian, Dominik Kisiel, Mateusz Jacak i Krystian Pieczara. W późniejszym terminie do zespołu dołączą Garguła i Carlo Costly.

Początkowo z zespołem na zgrupowanie miał także pojechać obrońca Zagłębia Sosnowiec Arkadiusz Kłoda, ale ostatecznie nie pojawił się w Gutowie Małym i jego angaż w Bełchatowie stał się nieaktualny.

Znów pojawiły się pogłoski o transferze Garguły do Wisły Kraków. Jego menedżer Radosław Osuch w wywiadach prasowych twierdzi, że lada dzień rozmowy Wisły z GKS zostaną wznowione. Zimą Garguła bardzo chciał trafić do Krakowa, ale bełchatowianie nie zgodzili się na transfer, a klauzula odejścia, na którą powoływał się Osuch, okazała się nieważna. Teraz ponoć Wisła chce zapłacić za pomocnika bełchatow-skiej drużyny 1,2 mln euro. GKS chciałby znacznie więcej.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.06.2008, 10:33
Aga21 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarz ma trudne życie. Poświęca swoje dzieciństwo i młodość inwestując w siebie. Ciężko pracuje. Pracuje! Czy wy naprawdę myślicie, że dla nich barwy klubowe mają, aż takie znaczenie? Dla nich klub to normalna firma a oni są pracownikami. Dlaczego miałby nie zmienić pracodawcy, na takiego który w jego zamyśle daje mu więcej możliwości rozwoju i pieniędzy? Kto z was by nie zmienił firmy. Tym bardziej, że Kokoszka wie lepiej od nas jak jest w jego obecnej firmie! Dlaczego chcecie decydować o jego życiu? Możecie powoływać się na lojalność i honor, ale ci ludzie muszą zadbać przede wszystkim o siebie a nie o urażoną dumę kibiców ("jak ktokolwiek może chcieć odejśćz takiego wspaniałego klubu!").
Jasne, że tak ale skoro już chce odejść, niech to zrobi w normalny sposób. Tak żeby klub dostał za niego konkretną kase, a nie jakieś Webstery wymyśla. Po tym co zrobił Adam zyskałem ogromny szacunek dla Dudki. On mówił, że chce odejść, ale klub ma dostać za niego porządne pieniądze.

Druga sprawa to piepszenie "Jaki to ja Wiślak byłem, jestem i będę i mam nadzieje, że kibice mnie dobrze zapamiętają". Gdyby miał Wisłe w sercu nigdy by nie chciał jej na siłe opuścić. Gdyby nie Wisła to on byłby teraz w czarnej dupie, niewdzięcznik.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 25.06.2008 o godz. 10:36.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2008, 10:37
wzruszyła mnie twoja historia, problem polega na tym że Kokoszka ma podpisany kontrakt i obie strony mają sie z tego kontraktu wywiązywać, tak jak Wisła wywiązuje sie z kontraktu z Dawidowskim choć nie ma z niego żadnego pożytku.

Ciekawe jakby Kokos doznał ciężkiej kontuzji to też by chciał odejść z Wisły czy brałby co miesiąc kasę z klubu.

gool napisał(a):Wyświetl post
Dudka blisko Auxerre

Dudka blisko AuxerrePomocnik piłkarskiej reprezentacji Polski, Dariusz Dudka jest bliski odejścia z Wisły Kraków. Chęć sprowadzenia piłkarza po raz kolejny wyrazili szefowie francuskiego AJ Auxerre, którzy doszli już do porozumienia z mistrzami Polski odnośnie kwoty odstępnego. Do finalizacji transferu pozostaje zatem kwestia indywidualnego kontraktu 25-letniego piłkarza. Rozmowy zakończyć powinny się w godzinach popołudniowych.

Dariusz Dudka o chęci zmiany otoczenia informował już kilka miesięcy temu. Pomocnik w zimowej przerwie między rozgrywkami był gotów odejść z Wisły, ale wówczas groźna kontuzja pokrzyżowała jego plany. Reprezentant kraju zdecydował się zatem pozostać pod Wawelem, pomóc Wiśle w walce o mistrzostwo kraju i dopiero po Euro poszukać sobie nowego klubu. Wszystko wskazuje na to, że to mu się udało.

Dudką co pół roku interesowały się znane Zachodnie kluby. Także tego lata głośno było o przymiarkach Polaka do zespołów, głównie z Serie A. Włoska prasa prześcigała się w wymienianiu coraz to nowych klubów, które w zbliżającym się okienku transferowym mają złożyć Wiśle ofertę kupna Dudki. Rzeczywistość okazała się jednak zgoła inna, a 25-latek zamiast do Włoch udał się do Francji.

Pomocnikiem mistrzów kraju ponownie zainteresowali się włodarze AJ Auxerre, którzy dokładnie rok temu byli już bliscy jego pozyskania. Wówczas do rozmów między Francuzami, a Wisłą doszło jednak dopiero kilka godzin przed zamknięciem okienka transferowego i krakowianie nie mając alternatywy dla Dudki, zdecydowali się na zablokowanie jego odejścia. Tego lata Auxerre nie chciało popełnić poprzedniego błędu i do szefów "Białej Gwiazdy" zgłosiło się dużo wcześniej. Konkretna oferta ze strony Francuzów, a także chęć opuszczenia przez Dudkę Krakowa spowodowały, że Wisła zdecydowała się sprzedać swojego czołowego piłkarza i przyjęła propozycję klubu z Ligue 1. Odpowiednie dokumenty potwierdzające transakcję zostały już przez oba kluby wymienione.

Teraz do finalizacji transferu potrzeba już tylko zgody samego piłkarza. Dudka wraz ze swoją żoną Małgorzatą, a także menedżerem Radosławem Osuchem udali się we wtorek do Francji, gdzie rozmawiać mieli o indywidualnej umowie Polaka. Jeszcze wczoraj Dudka został przez prezesa klubu zaproszony na wykwintom kolację, a dzisiaj zasiadł do negocjacji w sprawie indywidualnego kontraktu. Przyszłość Dudki wydaje się jednak przesądzona. Finał rozmów zaplanowano na godziny popołudniowe.

Jeśli nie stanie się nic nieprzewidzianego, Dudka w nowym sezonie będzie reprezentował barwy Auxerre, w którym występować będzie razem z innym Polakiem - Ireneuszem Jeleniem.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 25.06.2008 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
kondrii
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 25.06.2008, 10:48
Prawda jest taka za Kokoszka z tego co mówił pan Stefański raczej nie odjedzie ale po tym co zrobił w Wisle pewnie juz nie zagra sytuacje będzie pewnie podobna jak z Kalu Uche czyli stratna będzie Wisła i Kokoszka panie Adamie nastepnym razem wiecej szacunku dla ludzi i klubu któremu tka wiele sie zawdziecza ...
Odpowiedz cytując
joy_division
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 25.06.2008, 10:56
No ale wytłumaczcie mi jedno, skąd ten pomysł Kokoszki, kto temu dzieciakowi tak we łbie namieszał!! Nie chce mi się wierzyć, że sam na to wpadł, siędząc w zamyśleniu na ławce rezerwowych.
Stella Bianca Siamo Noi!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.06.2008, 11:01
Panowie, prawda jest taka, ze przy tej miezerii na rynku tranferowym, wysokich cenach pilkarzy, Wisla powinna chuchac i dmuchac i na kazdego ze swoich zawodnikow, ktory cos soba reprezentuje. A my obserwujemy zalosny spektakl targow o kontrakt dla kapitana Wisly, najlepszego obroncy calej OE, a moze i w ogole polskiego.
Podobnie bylo z Kosowskim. Nie tedy droga...

Wyglada tez na to, ze nareszcie serial "Sprzedaz Dudki" dobiega konca. Miejmy nadzieje, ze uzyskane fundusze zostana w wiekszosci przeznaczone na wzmocnienia.
Ostatnio edytowane przez nesta : 25.06.2008 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.06.2008, 11:01
Marcin Stefański:"Prawo Webstera wcale nie jest tak bardzo popularne wśród klubów.Dla zawodników to też żaden powód do dumy, że w ten sposób rozstali się z klubem."

I o to tu przecież chodzi,że można odejść,ale w kulturalny sposób.No i naprawdę dzięki Kokoszce mozna powiedzieć,że Dudka to sie nawet fair zachował.A jeszcze co do Adasia,to dla mnie to wygląda tak,że chłopak najpierw napisał pismo do Wisły o odejściu.Później ludzie zaczęli jeździć po nim na forum,które on sobie poczytał.Więc wymyślił,że napisze nowe o tym,jaki to z niego Wiślak,a kibice mu przebaczą,powiedzą no tak przecież ty to taki wierny jesteś,więc wszystko ci wolno...śmieszne

A i jeszcze co do Arka. Wczorajsze późne godziny wieczorne się chyba już skończyły,a tu dalej cisza...;/ Dalej nic nie wiadomo?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
kondrii
Junior Member

Stary 25.06.2008, 11:02
i tutaj jako fan teorii spiskowych jedna odpowiedz mi się nasuwa Jan de Zeeuw. Miał z nim ostatnio bardzo łatwy kontakt na zgrupowaniu kadry ....
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.06.2008, 11:03
Coach napisał(a):Wyświetl post
O ile się nie myle to Essien był w Górniku Zabrze . Jest jeszcze przypadek Geremiego - za słaby na Hutnik , ale w sam raz na Real i Chelsea no cóż ...bywa
Myślisz,że Ci piłkarze graliby na takim poziomie jak to robią w swoich obecnych klubach? Pewnie zaraz zostaliby zajechani przez naszych szarlatanów i graliby końcówki w rezerwach. Poza tym z LP nie trafia sie do potentatów piłki,więc szczęście ich takie,że nie zagrzali tutaj miejsca.

Co do kopacza Kokoszki. Jego jedynym atutem jest to,że grał w Wiśle, inaczej nikt by na niego nie zwrócił uwagi. W takim Górniku czy Odrze wtopił by się w ligową szarzyznę,bo to słaby obrońca więc dla mnie nie ma powodu aby z nim rozpaczać.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 25.06.2008 o godz. 11:06.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kondrii
Junior Member

Stary 25.06.2008, 11:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Myślisz,że Ci piłkarze graliby na takim poziomie jak to robią w swoich obecnych klubach? Pewnie zaraz zostali by zajechani i graliby końcówki w rezerwach. Poza tym z LP nie trafią sie do potentatów piłki,więc szczęście ich takie,że nie zagrzali tutaj miejsca.
Geremi nie był nigdy w Hutniku na testach jakieś parę miesięcy temu na gazecie.pl ten mit został obalony jakiś dziennikarz spytał o to i Geremi powiedział ze był jakis kontakt ale nigdy do Polski nie przyjechał natomiast Essien miał przejść do Zagłebie ale nie był wolnym piłakrzem jeog manager żadał za niego 0.5mln $ co na tamte czasu i polskie realia za jakiegos mlokosa było ceną nie do pomyślenia
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.06.2008, 11:12
Mimo wszystko pilkarze to nie pracownicy firm produkcyjnych, czy zakladow pogrzebowych.
W pilkarskim biznesie funkcjonuje jeszcze taki termin jak transfer, czasem wielomilionowy i czyms normalnym jest, ze klub nie inwestuje w zawodnika tylko po to, aby ten mial jak najlepiej, ale tez z uwagi na wlasny interes. Nie chodzi tu o honor, a o pieniadze. To pierwszy raz kiedy ktos w ogole decyduje sie wyciac w Polsce taki chamski numer swojemu pracodawcy. Ne wiem co w tym dziwnego, ze klub i kibice sa wzbuzeni.
Odpowiedz cytując
Aga21
Senior Member

Stary 25.06.2008, 11:33
Kokoszka widać się pomylił. Z jednej strony są ludzie, którzy go dopingują (kadra) z drugiej jest klub, który nie do końca w niego wierzy. Kokoszka ma kontakt z innymi piłkarzami, którzy próbują się wyrwać z Polski. Patrzy na nich i to co robią, jak robią i jakie mają z tego rezultaty. Być może na podstawie tego doszedł do wniosku, że w Wiśle zostanie dalej na ławie, albo na długie lata. A jest młody, niedoświadczony i zarazem pełen ambicji i nadzieji na wielką piłkę (bo tak mu so zrozumienia dali w kadrze). Ktoś mu powiedział, że może kontrakt zakończyć i uwierzył, bo przecież sam pewnie się na tym nie zna.
Media czasem różnie przedstawiają rzeczy chcąc przyciągnąć czytelnika. Ale mam świadomość tego że i Kokoszka może nie być bez winy.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.06.2008, 11:48
Aga21, nie wiem dlaczego sadzisz, ze klub nie do konca w niego wierzy. Gdyby tak bylo, juz dawno by go pewnie gdzies wypchneli, np. do Zaglebia w ramach transakcji wymiennej.
Kokoszka najzupelniej uczciwie przegral rywalizacje z dwoma najlepszymi stoperami w lidze - Glowa i Cleberem.
Tyle, ze Cleberowi za rok konczy sie kontrakt. Jak myslisz, kto byl przewidywany na jego nastepce do pierwszego skladu?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 25.06.2008, 11:53
To że Kokoszka chce odejść ,to też po części wina trenera Skorży od którego dostawał za mało szans .
I żeby było jasne - nie szans gry na prawej stronie ,tylko w środku obrony.
Nie chciałbym ,by to samo stało się z Jirsakiem.
Nie wszystkim odpowiada rola ciągłego "ławogrzeja".
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2008, 12:04
Kokoszka zagrał wiosną 9 meczów po 90 minut plus 63 z Koroną , w sumie ponad 800 minut
i moim zdaniem grałby coraz więcej jakoś sobie nie wyobrażam że znajdzie klub który da mu lepsze warunki rozwoju więc chyba chodzi o kasę

z drugiej strony na jesień ani minuty! u Petrescu nie grał przede wszystkim przez własna głupotę i bezsensowne przepisy, u reszty trenerów to nie pamiętam
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 25.06.2008 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.06.2008, 12:08
Ja tam do Skorzy wielkich pretensji o Kokoszke nie mam. Stawial na lepszych, co chyba nie jest czyms niedorzecznym.
Kokoszka w drugiej czesci sezonu gral coraz czesciej. Kto wie, czy nie gralby jeszcze czesciej, gdyby nie kontuzja, ktora mu sie przytrafila. Na Euro zalapal sie bezproblemowo.
Przez to ze czasem musial wystapic na boku obrony, korona z glowy mu chyba nie spadla,. Nie takie tuzy jak on graly na wielu pozycjach (np.Dario Dudka )
Zreszta z tego co czytalem, nie bylo to dla niego zadnym problemem.
Rozumiem, ze stamtad gdzie mial/ma zamiar odejsc, otrzymal pisemna gwarancje, ze na lawce nie usiadzie wcale.
Odpowiedz cytując
Aga21
Senior Member

Stary 25.06.2008, 12:12
Eustachy: " nie wiem dlaczego sadzisz, ze klub nie do konca w niego wierzy"

to nie ja tak sądzę (!) tylko prawdopodobnie Kokoszka
Odpowiedz cytując
quick
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.06.2008, 12:16
Cytat:
Według serwisu transfermarkt.de bramkarz Crvenej Zvezdy Belgrad Ivan Randjelović wzmocni od nowego sezonu ekipę Wisły. 33-letni golkiper mierzy 198 cm i jest zawodnikiem Crvenej Zvezdy od 2001 roku.

Cupiał , Bednarz , Skorża - 1906% poparcia!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.06.2008, 12:16
Eustachy: " nie wiem dlaczego sadzisz, ze klub nie do konca w niego wierzy"

to nie ja tak sądzę (!) tylko prawdopodobnie Kokoszka
OK, mniejsza z tym.
Teraz, to juz na bank malo kto w niego wierzy.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.06.2008, 12:26
Wczoraj i dziś przy Reymonta spotkać można było... Kamila Kosowskiego. Wisła rozwiązała kontrakt z tym zawodnikiem przed rundą wiosenną, ten zaś podpisał umowę z hiszpańskim drugoligowcem Cadiz. Klub ten zamiast awansować do Primera Division... spadł do trzeciej ligi.

Okazuje się, że powrót Kosowskiego do Krakowa nie jest wykluczony, o czym mówił dziś trener Skorża: - - Faktycznie, piłkarz pojawił się wczoraj w klubie, dzisiaj również. Ja nie mam nic przeciwko by wrócił do nas, jeśli jego powrót miałby nam dać taki efekt jak w zeszłym roku. Zobaczymy jak to się potoczy. Ja sportowo w drużynie go widzę - stwierdził szkoleniowiec "Białej Gwiazdy".

....

Dla Kosy się znajdzie oczywiście kasa na kontrakt, ale dla Głowy nie....
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.06.2008, 12:26
Cytat:
Kosowski Wróci do Wisły?

Wczoraj i dziś przy Reymonta spotkać można było... Kamila Kosowskiego. Wisła rozwiązała kontrakt z tym zawodnikiem przed rundą wiosenną, ten zaś podpisał umowę z hiszpańskim drugoligowcem Cadiz. Klub ten zamiast awansować do Primera Division... spadł do trzeciej ligi.

Okazuje się, że powrót Kosowskiego do Krakowa nie jest wykluczony, o czym mówił dziś trener Skorża: - - Faktycznie, piłkarz pojawił się wczoraj w klubie, dzisiaj również. Ja nie mam nic przeciwko by wrócił do nas, jeśli jego powrót miałby nam dać taki efekt jak w zeszłym roku. Zobaczymy jak to się potoczy. Ja sportowo w drużynie go widzę - stwierdził szkoleniowiec "Białej Gwiazdy".
To by bylo chyba najwieksze wzmocnienie w tym okienku ;D Wlasnie teraz jesli chcemy powalczyc cos w pucharach to potrzeba nam kogos kto pociagnie druzyne.
Ostatnio edytowane przez Crusi : 25.06.2008 o godz. 12:29.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.06.2008, 12:27
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Kokoszka zagrał wiosną 9 meczów po 90 minut plus 63 z Koroną , w sumie ponad 800 minut
z drugiej strony na jesień ani minuty!
do tego trzeba doliczyć mecze na wiosne w PP i PE, na jesień prócz tego zagrał też conajmniej pół godziny z Lubinem .

Tym bardziej mnie zdziwił że akurat po sporej ilości meczów w Wiśle na wiosne tego roku zdecydował się na taki głupi krok . W głowach się poprzewracało kompletnie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów