|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W zajęciach wzięło udział 22 zawodników, w tym dwóch testowanych. Pierwszym z nich był 17-letni bramkarz Krzysztof Karwowski z SMS Kraków, a drugim - prawy obrońca, Peter Šinglár. Šinglár ma 28 lat, pochodzi ze Słowacji. Przez ostatnie cztery sezony grał w FC Slovan Liberec, pięć razy wystąpił w reprezentacji Słowacji. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Mnie zastanawia, że jesteśmy jakby nie było w centrum Europy, należymy do UE i w tym klubie nikt nie ma kasy na dobrego prawnika, który zajmie się aneksami w umowach oraz osoby, która umie negocjować z piłkarzami. Mam dość takich sytuacji jak Kokoszka, Dolha, Kosowski, Głowacki< i to wszystko przez jeden rok! ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co to za darmowy odpad ten Singlar (z całym szacunkiem) - ale co tanio to drogo!
Tak jak myślałem mamy za weterana Baszczyńskiego drugiego weterana ze Słowacji.... nie chce myśleć o innych niespodziankach! Zaczyna się tak że przyjśie kogoś za 300 tysiecy EUR to bedzie cud ![]() I dotego nie ma kasy dla Głowackiego..... źle to wygląda - jak za czasów Petrescu - darmowe szroty i odpady..... Nie bedę już narzekał co ma być to bedzie.... |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wiem że to żadna ocena
ale żeby mozna mieć mgliste pojęcie co do umiejętności Singlara - podam "poziom jego umiejętności" wedłóg scoutów pracujących dla FiFy an potrzeby FiFy 08Ma on tam 60 łacznie. Dla porównania Baszczynski 67 Krajcik 67 Bartczak 66 Dudka 68 Kuś 64 Mynar 62 Kulig 60 Rutka 59 Kucharski 60. Oczywiście zdarza im sie kogoś nie docenić a kogoś przecenić ale ogólnie dość dobrze oceniają piłkarzy. Z tego wynikało by że z niego nikt specjalnie nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ogryzek - w ilu meczach go widziałeś? Znam odpowiedź, ale tak "pro forma"... Zaraz będziesz narzekał na brak wolności słowa na forum. Mam do was propozycję - nie wiecie, nie wypowiadajcie się. Wartość informacyjna waszych wrażeń po obejrzeniu zdjęcia, przeczytaniu wywiadu czy wróżeniu z fusów jest żadna. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak sie zastanawiam kogo ci dyrektorzy d/s sportowych kupują do Wisły i jak ci trenerzy drużyn młodzieżowych szkolą skoro przez ostatnie kilka lat żaden piłkarz młodego pokolenia nie nie został sprzedany do zagranicznego klubu, a nawet przebił się do podstawowego składu Wisły. A jak już się jeden uchował to nawet mu nie dali pograć
![]() ----------- Majewski już kosztuje 3 mln E Drzymała to ma fantazjęhttp://www.sport.pl/pilka/1,65050,53...nsferowym.html 500 tys. za Pawłowskiego to już promocja nie ma się co zastanawiać Panie Bednarz
Ostatnio edytowane przez czesiu : 24.06.2008 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Widze, że Bednarz musi Ronaldinho na testy ściągnąc bo jak nikogo nie testujemy to źle, a jak już ktoś się pojawia to znowu coś z nim nie tak. Slovan Liberec to nie jest jakiś nic nie warty klubik, a Singlar grał tam podobno 4 lata i w ostatnim meczu dostał owacje na stojąco od kibiców jak było wiadome, że odchodzi z klubu. Jeśli miałby z Wisłą podpisać kontrakt to z jego oceną powstrzymam się do czasu jak pokaże co jest wart. Cleber przychodził do Wisły i byl troche starszy, a wszyscy widzimy jak gra i wielu go chwali (przynajmniej w OE, zobaczymy jak bedzie teraz w europejskich pucharach).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|||
|
Cantoro napisał(a):
Singlar napisał(a):
Jak dla mnie drugi wariant jest prawdopodobny bo: 1. Za rok Baszczyńskiemu kończy się kontrakt. 2. Na puchary Baszcvzyński jest już za wolny. 3. Wiele mówi się, że Cupiał chciałby spuścić z zespołu starą krew, która nie sprawdziła się w walce o LM. 4. W kontekście prawej obrony Wisły wymieniono: Bartczaka, Lewczuka, Rnica, Kusia, Krajcika i Baste, to całkiem sporo nazwisk. 5. Krajcik i Singlar to zawodnicy w podobnym wieku co Baszczyński, raczej wątpliwe żeby Bednarz chciał mieć dwóch zaawansowanych wiekowo zawodników na tą samą pozycję. i jescze na poprawę nastrojów Małecki napisał(a):
![]() EDIT, jeszcze o Singlarze: Niedzielan napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 24.06.2008 o godz. 22:23.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Podajcie wiesci czy spotkanie rady z menago Głowy sie juz skonczyło i jaki wynik
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
WISŁA KRAKÓW SA ADRES: ul. Reymonta 22, 30-059 Kraków TELEFONY: Sekretariat Zarządu: Marketing: Kierownik drużyny: Portiernia: Kadry i płace: Księgowość: Trenerzy drugiej drużyny: Sklep Wiślacki Świat: (Informacja o cenach biletów i karnetów) Godziny otwarcia sklepu (012) 630 76 00 (012) 630 76 92 (012) 630 76 05 (012) 630 76 08 (012) 652 55 67 (012) 652 55 67 (012) 630 76 54 (012) 623 95 95 Pon - Pt 11-18 Sobota 10-14 FAKS: Sekretariat Zarządu: (012) 630 76 91 E-MAIL: Klub: [email protected] Marketing: [email protected] Redakcja: [email protected] ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS Rozumiem ze Ty nie jesteś rozczarowany tym nazwiskiem a wręcz uradowany . Ja osobiście liczyłem na np. G.Bartczaka - młody i pod okiem Skorży ma szanse się rozwinąć. Wole 23 letniego "znanego" Bartczaka niż 29 letniego nieznanego Słowaka (jak byłby gwiazdą to za darmo bysmy go nie pozyskali)!Jeśli tego nie rozumiesz - trudno |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Veselinovic na celowniku Legii... a pamietam jak mial do nas niby przejsc a taki zawodnik jak on to z Brozkiem by bylo cudo.. strącał by gorne szybkiemu Pawlowi na dojscie.. no ale bedzie stracal Takesurze... oby nie...
zobaczymy co bedzie |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Kurcze. Niektórym to wesoło na tym forum a mnie na razie szokuje bierność działaczy Wisły w sprawie transferów.Miałem nadzieję, że Cupiał zrozumiał nauczony doświadczeniami z lat poprzednich,że bez znaczacych transferów nie ma szans na zaistnienie w Europie. Najwyraźniej sie myliłem.
Nie było zainteresowania Iwańskim(uważam,że jednak by się przydał) liczyłem, że coś wykombinują z Gargułą-w temacie cisza, na 100% nic z tego będzie. Nie bedzie też Bartczaka bo Słowaka można dostać za darmo. Szokuje mnie, że Cupiała(nie Bednarza czy Skorży) nie zastanowił finał PP, gdzie jak na dłoni widać było miernotę wiślackiego ataku pozbawionego Brożka, brak kreatywnego środkowego pomocnika oraz problem na prawym skrzydle. A tu jeszcze szykuą się problemy na stoperze. Boję się, że bez wzmocnień możemy mieć problem też w lidze z Legia czy nawet Lechem, aprzecież od przyszłego sezonu są większe szanse na LM. Tym, którzy uważają, że jest jeszcze czas na transfery przypomnę, że nowi gracze jescze muszą się zgrać z druzyną. Niestety uważam, iż gdyby Nasz Klub myślał poważnie o wzmocnieniu się to juz byłyby jakieś transfery. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
Nie oceniam zawodników na podstawie nazwiska, wieku, koloru skóry czy kwoty odstępnego. Oceniam ich po tym, jak grają w Wiśle. Wiem, dziwak ze mnie, ale nie interesują mnie "sukcesy" i "porażki" na rynku transferowym, a tylko te czysto sportowe. Tak jak nie oceniam Ciebie po Twoim nicku, tylko po tym co tutaj tworzysz. Ot, kolejny ... żyjący notkami z onet'u i FM. Kijek napisał(a):
![]() PvD napisał(a):
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2008 o godz. 22:46.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
to nie ten...ten co miał isc do nas jest starszy i był królem strzelców tamtejszej ligi.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jeśli chodzi o poczynione do tej pory kroki. To uważam, że słusznie Bednarz szuka wsparcia za granicami kraju. U nas nikogo sensownego na puchary nie znajdziemy, a ten Singlar widać obyty na tym szczeblu rozgrywek i na pewno się przyda. Zgodzę się również z tym, że 500k € za Pawłowskiego, to cena, którą warto byłoby ponieść. Zawodnik to perspektywiczny i już raz Łobodzińskiego na ławce posadził. Podejrzewam, że zrobiłby to ponownie. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma dla mnie znaczenia że Arszawin nie gra w Wisle (to tylko medialne nazwisko) i nie płacze że nie ma Garguły czy Iwańskiego bo może jakiś X z SMS Kraków bedzie dobrze grał a ja przeciez nie dyskryminuje nikogo za wiek, rase, klub w którym gra. Dajmy mu szanse.... Dla mnie to banał z bełkotem - oczywiście że moze przyjść super koleś rozgrywający i byc lepszy od "mitycznego" Arszawina czy 2 uznanych krajowych gwiazdorów jak Iwański czy Garguła - ale jakoś nie za często sie tak dzieje. Bardziej prawdopodobne jest mimo wszystko że Garguła bedzie lepszy od darmowego Pśtićki z Żiliny, Vidliczki czy innego darmowego Słowaka Dla mnie to oczywiste - to kwestia prawdopodobieństwa! Zawsze mozesz wygrac w lotto (każdy to wie) ale nie za czesto sie to zdarza! I mozesz wyłowic darmowego super piłkarza - zdarza sie to też. I ja też tego Słowaka "dyskryminować" nie mam zamiaru jak bedzie grał dobrze! Ale myslałem że sie chociaż troche wzmocnimy a nie (jak to sie ładnie nazywa) uzupełnimy skład (czytaj - zbieramy darmowe szroty) PS Chcesz wierzyć że ten Słowak w wieku 29 lat tj to czego szukamy? Twoja sprawa - ja nie wierze i tyle I bez bzdur o dyskryminacji? Co to za argument? Ja chce bić tego Słowaka czy co? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
He jak to czytam to zastanawiam sie czy w pracy np nie spada teraz wydajnosc niektorych pracownikow. Całe noce nie spia, mysla o transferach, kalkuluja, licza, porownuja. Zzera ich nerwy Bednarz ze swoja opieszaloscia w podejsciu do transferów, nikogo nie kupuje. Masakra a to jeszcze sie naprawde jeszcze okienko nie otworzylo, a trwa do konca sierpnia.... Produkt krajowy bruto zabija Bednarz!
Duzo wyjasni sie jak bedzie wiadomo co z Glowa. Lewczuki innego tego typu wynalazki nie wiem czy sa nam potrzebne. Ja spie spokojnie cos zalatwia, ktos przyjdzie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
heh
no a najlepsze jest to ze pol roku i rok temu byla toczona IDENTYCZNA dyskusja o transferach, jeszcze okno sie nie otworzylo a wszyscy na bednarza najezdzali ze on taki siaki i owaki ze nic nie robi a kase bierze. na koniec okienka go wychwalali pod niebiosa. ta dyskusja jest naprawde zbedna... ŻAL... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
panowie bez urazu ale 50% z was to jakies zrzędy albo kobiety w okresie przejsciowym, poczekajmy do konca okienka..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czemu oceniacie tego Słowaka. To że koleś grał w podstawowym składzie Slovana Liberec, zdobył mistrza Czech to świadczy o kolesiu bardzo dobrze. Nie przypominam sobie piłkarza w polskiej lidze który zdobyłby mistrza Czech. Pozatym koleś w tym Libercu nie był rezerwowym tylko podstawowym grajkiem. Tak na marginesie to Slovan w ostatniej dekadzie osiągnął znacznie więcej na arenie międzynarodowej niż Wisła. Przychodzi do nas podstawowy zawodnik klubu który jest trzecią siłą ligi czeskiej. Dajcie mu się wykazać a nie jedzcie po nim.
Ocenianie na podstawie Fify jest delikatnie mówiąc śmieszne. Może sobie tak jak w Fifie znajdziemy skauta z 10 gwiazdkami i nam będzie za pół darmo brazylijczyków klasy Robinho z okręgówki sćiągał... Życia to nie Fifa, tak samo jak FM. Tam Brożek też kiedyś był napastnikiem na miare Nihata, a jednak troche mu brakuje... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na stronie Bełchatowa piszą że Wisła daje 1,2 miliona Euro za Gargułe jednak działacze PGE chcą znacznie więcej.W najbliższą Sobote Garguła ma zagrać w sparingu przeciwko Podbeskidziu wiec pewnie raczej negocjacje utkneły w martwym punkcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeden Słowak Ligi Mistrzów nie czyni ...
![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam ,
Kilka spostrzeżeń w odniesieniu do ostatnich rewelacji : 1) Adaś Kokoszka. W całej tej sprawie jego odejścia zastanawia mnie kilka rzeczy. Gdzie on zamierza grać i czy to rzeczywiście w ostatecznym rozrachunku będzie klub lepszy dla jego rozwoju niż Wisła Kraków. Drugie pytanie czy Kokoszka w ogóle zdaje sobie sprawę z tego ,że na tym całym rokoszu może stracić nie tylko sportowo ale i finansowo bo skąd on wie ,że menadżer który teraz przed nim roztacza wizję złotych gór nie chce go czasem zwyczajnie oszukać ,a potem taki młody piłkarz będzie takie szubrawca spłacał przez wiele lat. Poza tym czy on w ogóle bierze pod uwagę to ,że takich Kokoszków to w zachodnich ligach mają na pęczki ,a jego pozycja wielkiej nadziei w Polsce ugruntowana jest na zapaści poziomu rodzimej ligi. Mnie ciekawi kto był głównym inicjatorem tej decyzji. Nam pozostaje spokojnie czekać do 1 lipca na efekt tego całego zamieszania. 2) Arek Głowacki. Po pierwsze to żaden z nas tak dokładnie nie wie ile za rok gry chce ten doświadczony obrońca. Wiadomo,że w gazetach różne rzeczy dziennikarze wymyślają i do tego trzeba podchodzić z dystansem. Sądzę ,że dla Arka to już ostatni dzwonek ,żeby wyjechać do innej ligi gdzie płacą lepiej (Turcja,Austria,Grecja,Cypr). Sprawę przedłużenia kontraktu Arka trzeba też rozpatrywać na szerszym tle przebudowy drużyny , odmłodzenia składu a tego nie unikniemy bez inwestycji. Może więc ,paradoksalnie, to jest właściwy moment ,żeby pożegnać Głowackiego. Podziękować ,za lata gry. Mieć świadomość tego ,że poza tym ,że jest dobrym obrońcą to również jest zawodnikiem piekielnie podatnym na kontuzje. To wszystko trzeba rozważyć. 3) W przypadku odejścia Kokoszki i Głowackiego to szykuje się nie lada problem dla Bednarza. Może Varga mógłby spróbować gry na obronie plus jakiś doświadczony obrońca z zagranicy. 4) Petr Singlar . Nie ma co tego chłopaka na starcie skreślać. Może w swojej reprezentacji nie grał za dużo ale w Slovanie Liberec regularnie. To jest na pewno argument "za". Poza tym Baszczyńskiemu przydałaby się konkurencja. Sądzę ,że czeski kierunek jest bardzo interesujący i dobrze ,że Bednarz tam szpera. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ktos tu kilka dnia temu wspominał o n/w informacji;
Jak dowiedział się "Przegląd Sportowy" reprezentant Polski i zawodnik Wisły Kraków, Dariusz Dudka, w najbliższych dniach może podpisać kontrakt z francuskim AJ Auxerre. "Trwają rozmowy między klubami. Do ustalenia pozostały szczegóły" - powiedział belgijski menedżer Michel Thiry, który wspólnie z Radosławem Osuchem pracują nad transferem Dudki. Reprezentant Polski jest zdeterminowany, by opuścić Wisłę. Wcześniej próbował angażu w Lazio Rzym, ale kluby nie doszły do porozumienia. Ponoć Wisła żądała od rzymian 3 milionów euro. Auxerre - według informacji "Przeglądu Sportowego" nie da za wiślaka więcej niż 2 mln euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
To chyba jakieś jaja! 1.2 mln e za Gargułe?! Stówki bym nie dał. Znowu będzie lament że nie gra mu się na "najwyższym europejskim" poziomie bo nie ma jego przyjaciela Pana Radosława M. Ich powinni w pakiecie razem sprzedawać i nabywać.
![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Myśle że od miliona zaczynaja sie ceny takiego Zahorskiego i reszty co mogliby sie przydać Wiśle wiec uważam że dlatego Bednarz szuka wzmocnien u naszych południowych sąsiadów.Obawiam sie jednak że ten rynek jest już dobrze przefiltrowany przez Slavie i Sparte które regularnie graja w lidze mistrzów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2008 o godz. 08:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
1,2 za Gargułe?!?! to juz mogli dać te 650tys za Iwańskiego(na pewno nie jest wiele gorszy o ile nie jest lepszy) i zostaje 550tys E....choć nie chce mi się wierzyć w taką kwote
aha...odnośnie Kokoszki... http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13315 no to ma chłopak przesrane...
Ostatnio edytowane przez Proud : 25.06.2008 o godz. 08:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że Kokos i jego menago zdawali sobie sprawę z niemożności skorzystania z Webstera. A całą awantura ma na ceui zniechęcenie Wisły do zawodnika i zgody na jego odejście. W końcu menago nie zarabia zbyt wiele na tym że piłkarz gdzieś gra tylko głównie na tym że zmienia kluby...
Wisła tu musi być nieugięta, nawet kosztem tego że złamie Kokosowi kariere i wyśle go do końca kontraktu do ME. Ale tylko w ten sposób może obronić się w przyszłości przed podobnymi pomysłami. I jeszcze ciekawi mnie ile w tym pomyśle jest udziału Leeeoooo ![]() ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|