|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
po pierwsze budżety a nie budrzety jak w tamtym sezonie to my wydawaliśmy rekordowe sumy Nie widziałeś piłkarza na boisku a już go oceniasz , Najlepiej to wydawać nie swoje pieniądze ,**** podpiszmy wysokie kontrakty ,wydajmy kupe kasy na transfery ,trafimy na jakąś Barcelonę w eliminacjach i wylecimy z tej całej CL z niczym a piłkarzy za coś trzeba utrzymać może pan Brozinho dołoży swoje kieszonkowe żeby lżej Cupiałowi było Basta-plotka medialna ,raz sie ukazała jakaś informacja a ty sie już podpaliłeś Bartczak-pisze ci gdzies że do nas nie przejdzie ? podobno złożyliśmy ofertę Lewczuk-również złożyliśmy ofertę a to ze gość woli miec pewne miejsce w składzie to już chyba nie jest wina Cupiała Gdzie ci pisze że bierzemy kogoś za darmo ZAłosny to jest wyłącznie twój post.I co osiągnął Lech od tych 5 lat ? no Benhaker już pokazał swoje krok po kroku ,nie wiem czy byłeś na świecie 10 lat temu ,ale sytuacje od tamtego czasu się "troche" zmieniła sa wakacje ,wyłącz komputer,wyjdź spotkaj sie z kolegami ,serio a teraz ogólnie okienko kończy się 31 sierpnia może do tego czasu sie powstrzymacie z ocenami Bednarza i polityki transferowej,niektórzy to chyba już sie tu tną żyletkami cierpliwości ****a ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
"Popatrzcie na Lecha" - śmiech na sali, mam nadzieję że ktoś zażartował a ja nie wyczułem ironii...
Popatrzcie się lepiej kto i ile razy zdobył w ciągu ostatnich lat Mistrzostwo Polski. U nas faktycznie "od 10 lat to samo". Jak się czyta niektóre wypowiedzi na tym forum to można się załamać. Żenada! ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
bardzo lubię to forum, ale muszę przyznać, że odsetek "chorągiewek" jest tu straszny. Póki co to Legia i Lech muszą gonić Wisłę, a nie na odwrót. Pytanie czy Wisła powinna odjeżdżać im w takim samym tempie, a to pytanie do właściciela i jego portfela. Płakanie nad brakiem transferów też jest dość przedwczesne, jakkolwiek Skorża pewnie wolałby mieć zawodników wcześniej niż później.
Jakie będzie to okno transferowe zależy tylko od strategii - pompujemy kasę czy też uważamy odpadnięcie z LM za pewnik i raczej wyrównujemy zespół za mniejsze pieniądze |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() Co się rozwija? Co ten niby Lech osiągnął przez te 5 lat? U nas od 10 lat to samo, czyli 6 majstrów, rzeczywiście idzie się uspać z nudów i żałosnym jest porównywać nas do wielkiego Lecha który się rozwija od 5 lat ![]() Jak już ktoś napisał, odpocznij od internetu bo bredzisz gorzej od starej baby z warzywniaka.
Ostatnio edytowane przez nostra : 24.06.2008 o godz. 11:24.
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.legialive.pl/news/26477_L...s_dolarow.html
ciekawy artykulik, polecam, ku pokrzepieniu serc.... taka własnie jest nasza liga .. ;/ ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ja osobiście sądzę, że w polskich warunkach zawodnilk nie może się rozwinąć na gwiazde tego formatu.
Ostatnio edytowane przez Telus : 24.06.2008 o godz. 12:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
no przeciez wszyscy znamy sytuacje Pandeva ktory byl za slaby na Wisle a teraz jest jednym z najlepszych strzelcow Serie A i chce go Liverpool albo Michaela Essiena ktory nie sprawdzil sie w Zaglebiu Lubin i po sezonie odszedl do Ol. Lyon a teraz gra w Chelsea... takich przypadkow bylo wiecej i pewnie bedziemy je widziec jeszcze nie raz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Biadolenie biadolenie biadolenie. Eto tez byl kiedys w Realu Madryt i sie na nim nie poznali. O nich tez powiecie, ze nie znaja sie na pilce? Zwykly przypadek, jeden ekspoluje forma w wieku 20 lat a inny w wieku 29 wiec juz nie pierd...lcie bo juz leb boli...
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Kupowanie zawodników z takich klubów jak Slovan, Crvena Zvezda, FC Kopenhaga, Steaua i te wszystkie podobne do nich, które regularnie grają w europejskich pucharach powinno stać sie dla nas priorytetem. W Polsce nikogo tak dobrego jak tam się nie znajdzie.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 24.06.2008 o godz. 12:45.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Swoją drogą to ciekawy trop, którym już dawno powinniśmy podążać. Kupno, testowanie, wypożyczanie najlepszych zawodników ze Słowacji lub Czech. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niesposób obiektywnie wypowiadać się na temat zawodnika, którego nie widziało się w ani jednym meczu.
Z jednej strony zawodnik ograny, także w europejskich pucharach, co jest na pewno jego atutem. Liga słowacka pewnie jest słabsza od naszej (choć różnica niestety coraz bardziej się zaciera) ale jeśli chodzi o wyszkolenie piłkarskie to są na pewno przed nami. To by były jego plusy. Zagadkowe jest jednak dla mnie to, że potencjalnie dobry zawodnik, z kartą zawodniczą na ręku zgadza się na odbycie testów w Wiśle. Poza tym sam mówi że miał "sygnały" z Grecji (czyli zero propozycji) i luźną ofertę z ligi czeskiej. Czyli coś niezabogato. Czas pokaże jak się zaprezentuje na treningach. Bo cena jaką zażąda Zagłębie za Bartczaka nie będzie niższa niż 300 tys euro, a to za bocznego obrońcę w lidze polskiej cena moim zdaniem strasznie wysoka. Choć może się okazać że Bednarz wcale tematu Bartczaka nie poruszał.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 24.06.2008 o godz. 12:43.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Sandomingo on nie grał w lidze słowackiej tylko w lidze czeskiej, która jest zdecydowanie lepsza od naszej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Wiele osób tutaj odrazu stawia sprawe pod ścianą, nadaja na wszystkich pokolei a ja tam jestem skłonny zaufać sztabowi szkoleniowemu a szczególnie Skorży. Wątpie by on wzioł sobie do składu kogoś na kogo nie będzie stawiał. Czy jakiś transfer odkąd "zarządza" duet Skorża-Bednarz był wielkim niewypałem ( nie licząc Matusiaka, na którego wszyscy liczylismy a on dał dupy ) ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tym bardziej plus dla niego.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Szkoda że ten słowak ma 29 lat ale na obrońce nie jest taki stary. Wystarczy spojrzeć na Clebera (który jest starszy a nie wyobrażam sobie środka obrony bez niego i Głowackiego). Napewno jest doświadczony, grał w pucharach europejskich, coś tam pograł podobno w reprezentacji i uważam, że się nam przyda bo Baszczu już nie gra tak jak dawniej...
Co do Bartczaka to nie jestem przekonany co do niego, a Lewczuka za wiele w akcji nie widziałem. edit Co do Clebera i Głowackiego to chodziło mi o środek obrony ![]()
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 24.06.2008 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bialy_TS edytuj swoje posty, jak się mylisz : )
A jeśli chodzi o tego Singlara to wydaje mi się, że byłby to dobry transfer, choć nie widziałem go w akcji. Slovan wcale nie jest słabą drużyną, a podstawowy piłkarz takiej drużyny na pewno ma doświadczenie, tym bardziej w jego wieku. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To jest dużo ? na jakim talencie procz Kuby, którego nam wepchnięto ( bo wczesniej w Górniku go olali) u nas się poznano? Zauważcie że (L) teraz kupuje zawodników do ME, młodych 18/19latków. A my? Rozumiem, powiecie ze mamy mistrza ME, ale jakos mnie Ci zawodnicy nie przekonują. Nie mówie o wszystkich, ale niektórzy to jest max 3 liga. U nas raptem mamy 1 młodzieżowca, Kokosa, to mu szajba odbija po sezonie. Coś chyba jest nie tak. Rok temu wiem ze był na skotnikach mecz młodziezowcow, testowanych pod kątem naszego klubu. I jak to sie skonczylo ? nie wzieli nikogo... Kazdy krzyczy ze nie ma transferów, a ****, ja wolalbym bysmy krzyczeli "wez tego czy tego z rezerw bo jest talent". Kupowac mlodych, wypozyczac i pozniej profity będą. Tylko trzeba chciec, a nie ze kupujemy tylko od menadzerow z ktorymi mamy układy. W naszym zacofanym piłkarsko kraju, nie poznajemy sie na talentach, bo talent jest tutaj drugoplanową postacią. Na pierwszym miejscu liczą sie koneksje. Wiem o tym z autopsji ... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
A ja się ciesze ze Bednarz sprowadza zawodnikow zagranicznych. To przynajmniej rodzi jakakolwiek nadzieje na dobry wystep w eliminacjach LM.
Polacy juz pokazali na Euro jakimi to sa zawodnikami.... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Szprotson proponuje ci przeczytanie tego tekstu;
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4075 i wydedukuj sobie z niego że do nas też do ME są prowadzone transfery. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gdyby to byl 29-letni brazylijczyk to byscie piali z zachwytu.
Chlopa widzieliscie na zdjeciu i juz zle. Bo Slowak. Sprawdzi sie, to okej, nie sprawdzi - pech. Probowac trza. Penksa byl w deche. Trabalik do dupy. Wiec na dwoje Lysa Babka Bednarz wrozy. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
no cóż ...bywa![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak sie sklada ze znam osobiscie kilku zawodnikow ktorzy na tych testach byli, ktorym rozne rzeczy obiecano, a skonczylo sie jak zawsze, czyli gadaniem. Fajnie ze cos sie dzieje, ale nie ma konkretów. I tak w moim poscie nie wylapales tego co powinienes. Ale ok. Bez napinki Sam Essien przyznał ze polski epizod, to był farmazon. wszystko przez media, ktore robia szum, by gazety sie sprzedawały ![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czytajcie ze zrozumieniem !! Nie piszę że Lech w ostatnich 5 latach był lepszy od Wisły czy czegoś podobnego ;/ Naprawdę poziom rozwoju (albo niedorozwoju) niektórych forumowiczów jest zatrwarzająco niski (wysoki).
Lech w ostatnich Latach jest świetnie zarządzany i rozwija sie najszybciej z polskich klubów, natomiast wisła jak była wybijającą sie ponad Ligę firmą tak jest, ale dystansu do europy nie nadrobiluśmy przez te 10 lat ani trochę, może nawet straciliśmy. Natomiast Lech z klubu pałętającego sie na końcu tabeli wyrasta na potężną siłe jak na Polskie warunki, choć wciąż jest Gorszy od Wisły. I nie rozpaczam and naszym brakiem transferów, tylko na słabą ich jakość. Co udowodniłem na podsta wie propozycji zatrudnienia - może dobrego, ale już leciwego piłkarza, który na pewno Maradoną już nie zostanie (btw. nie cierpię Maradony), i będzie co najwyżej mocnym zmiennikiem Baszcza. A nam potrzeba odmłodzić skład i sprowadzić piłkarza, który może na razie będzie słabszy troche od tego Słowaka nawet, ale za sezon dwa będzie podstawowym piłkarzem. A tak mamy taką prowizorkę i "łatanie" pozycji prawego obrońcy na 2-3 sezony. I nie napaliłem się na Bastę, a jego przejście do nas było/jest podobno ciągle dość prawdopodobne. Sam Basta wypowiadał sie że wie o naszym zainteresowaniu jego osobą i sam też był zaciekawiony naszą ofertą. Ale od początku wiedziałem ze musiałby chyba zdarzyć cud by do nas przyszedł. I do Ciebie South - wyraźnie było napisane że Singlar miałby przyjść do nas za darmo bo skończyl mu się kontrakt z Libercem. NA koniec - nie mówię że okaże się złym piłkarzem, pewnie będzie nieco gorszym od Baszcza ciągle jednak solidnym piłkarzem. Tylko zastanówcie się czy podniesie poziom sportowy naszej drużyny. A o to powinno chodzić w każdym następnym transferze. I tak to wygląda w Lechu czy sie komuś to podoba czy nie. Dlatego z roku na rok ta drużyna staje się mocniejsza, jeśli tego nie widzicie to nie mój problem. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
1 miejsce czy 17 w Mlodziezowej E, jest bez roznicy.
Zobaczymy za 3 lata, ktory zespol ME przekazal do 1. skladu ilu pilkarzy. Nie zdziwie sie, jak przy nazwie Wisla Krakow bedzie istniala cyferka 0. I nie tylko za 3, ale i za 5, 10 lat. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trzeba nam silnych transferów na teraz, ale w młodzież też trzeba inwestować . . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
NIe zmienia to faktu ze takie sytuacje sie zdarzaja,mozna podac przyklad w druga strone - Frankowski nie mogl jako mlody grajek przebic sie w slabym owczesnie Strasbourgu.. wiem ze to nie ten kaliber no ale jednak. Co do ruchow kadrowych w Wiselce to mam nadzieje ze ten Slowak porzadnie wejdzie na ambicje Baszczowi ^^ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|