The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2026, 22:53
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Lepiej byłoby mniej zaklinac rzeczywistość niż liczyć że ktos sie polamie u rywali.
Dzięki temu, że nie mamy kasy zakupy są robione z głową.
Co było widać po poprzednim letnim oknie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.06.2026, 06:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I co z tego, że wydaje .

Jak znam życie to się połamie w 3 kolejce...
Kolejny odlot Drozda.

Jasne, zakłamujcie sobie dalej rzeczywistość.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.06.2026, 06:56
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki temu, że nie mamy kasy zakupy są robione z głową.
Co było widać po poprzednim letnim oknie.
Nie ma znaku równości pomiędzy nie mam kasy = sa super transfery z głową

Jest kasa = sa przeplacone slabe transfery a zawodnik sie pewnie połamie

Możemy dojsc do absurdalnych wniosków że lepsi zawodnicy maja karte w ręku niż sa na kontraktach. Statystycznie jest kompletnie inaczej.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.06.2026, 09:13
Nie ma znaku równości pomiędzy nie mam kasy = sa super transfery z głową

Jest kasa = sa przeplacone slabe transfery a zawodnik sie pewnie połamie

Możemy dojsc do absurdalnych wniosków że lepsi zawodnicy maja karte w ręku niż sa na kontraktach. Statystycznie jest kompletnie inaczej.
Czymś się muszę pocieszać

Zwłaszcza, że ostatnio trafiono z transferami.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 17.06.2026, 11:36
Ostatnio była dyskusja nt publicznych pieniędzy, którymi dotowane są kluby.

U nas wielkie oburzenie, marzyciele spodziewają się odpowiedzialności, kar itp.

A tymczasem Miasto Kielce przekazało - podobno prywatnemu już - klubowi Korona Kielce dodatkową dotację w wysokości rocznego wynagrodzenia ich najnowszego nabytku
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.06.2026, 13:40
GKS Katowice wylosował dość trudnych przeciwników - przegranego z pary Hajduk/MŠK Žilina

Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 17.06.2026, 13:47
Wg kalkulacji przed losowaniem to los najtrudniejszy z możliwych z 61% szans na awans.
Cóż, pozostaje trzymać kciuki za dobry wynik w pierwszym meczu.
Dużo bardziej martwi mnie ewentualne przesunięcie naszego pierwszego meczu, niż "problem" z brakiem transferów na obecną chwilę.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.06.2026, 13:55
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio była dyskusja nt publicznych pieniędzy, którymi dotowane są kluby.

U nas wielkie oburzenie, marzyciele spodziewają się odpowiedzialności, kar itp.

A tymczasem Miasto Kielce przekazało - podobno prywatnemu już - klubowi Korona Kielce dodatkową dotację w wysokości rocznego wynagrodzenia ich najnowszego nabytku
Ten kraj ma po.......one priorytety i tyle. Publiczne pieniadze sa ordynarnie marnotrawione. To mnie osobiscie oburza.

Nikt mnie nigdy nie przekona, ze sponsorowanie przez mieszkancow miasta sportowych samochodow pilkarzom a ich dziewczynom sztucznych cyckow w tureckich klinikach lezy w zywotnym interesie tych mieszkancow i jest wazniejsze niz, nie wiem na przyklad zrobienie calkowicie darmowych przedszkoli. Przeciez to jest ....a nieprawdopodobne, ze jakis paralityk jezdzi nowiutkim AMG a jakas rodzina buli 1000 zlotych za przedszkole i mowi sobie "na drugie dziecko nas nie stac, zostaniemy z jednym". qrwa, przyrost naturalny leci nam na pysk (i tak, wiem, ze powodow jest wiele) a szmal wydajemy na de facto glupoty.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.06.2026, 14:29
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Wg kalkulacji przed losowaniem to los najtrudniejszy z możliwych z 61% szans na awans.
Cóż, pozostaje trzymać kciuki za dobry wynik w pierwszym meczu.
Dużo bardziej martwi mnie ewentualne przesunięcie naszego pierwszego meczu, niż "problem" z brakiem transferów na obecną chwilę.
Jeśli będą grać z Żyliną to wyjazd dość bliski, może im się opłacać zagrać z nami "sparing" niż marnować przełożenie meczu.

Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 17.06.2026, 18:08
As napisał(a):Wyświetl post
Ten kraj ma po.......one priorytety i tyle. Publiczne pieniadze sa ordynarnie marnotrawione. To mnie osobiscie oburza.

Nikt mnie nigdy nie przekona, ze sponsorowanie przez mieszkancow miasta sportowych samochodow pilkarzom a ich dziewczynom sztucznych cyckow w tureckich klinikach lezy w zywotnym interesie tych mieszkancow i jest wazniejsze niz, nie wiem na przyklad zrobienie calkowicie darmowych przedszkoli. Przeciez to jest ....a nieprawdopodobne, ze jakis paralityk jezdzi nowiutkim AMG a jakas rodzina buli 1000 zlotych za przedszkole i mowi sobie "na drugie dziecko nas nie stac, zostaniemy z jednym". qrwa, przyrost naturalny leci nam na pysk (i tak, wiem, ze powodow jest wiele) a szmal wydajemy na de facto glupoty.
Odpuść, to pozostałość po komunie na naszym forum. Dziadek zapomniał, że ten system juz odszedł. Aczkolwiek niejaki czarzasty sprawia, że można w to wątpić....
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 17.06.2026, 18:13
azor napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiesz - mogą kupić bilety, przesłać listę i po prostu nie przyjechać.
A Ty rozumiesz. Jeżeli przesłanki listę i nie zgłoszą przyjazdu, to MUSZA zapłacić za zamówione, a niezwrócone bilety . Czy to dobry interes dla klubów nas bojkotujacych....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2026, 19:32
As napisał(a):Wyświetl post

Myślę że więcej z tego zrozumiesz jeśli założysz, że nie wszystkie pieniądze idą w cycki i samochody piłkarzy. Są jeszcze lokalni działacze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.06.2026, 19:43
Był swego czasu snajper alias "Kiełbasa" który ponoć mógł grać w reprezentacji o ile odda połowę reprezentacyjnej diety.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.06.2026, 23:39
WildDog napisał(a):Wyświetl post
A Ty rozumiesz. Jeżeli przesłanki listę i nie zgłoszą przyjazdu, to MUSZA zapłacić za zamówione, a niezwrócone bilety . Czy to dobry interes dla klubów nas bojkotujacych....
Podejrzewam, że środowisko troglodytów będzie w stanie poświęcić przysłowiowe 5 dych od łebka, żeby tylko zrobić nam psikus (w ich mniemaniu).
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2026, 07:46
Podejrzewam, że środowisko troglodytów będzie w stanie poświęcić przysłowiowe 5 dych od łebka, żeby tylko zrobić nam psikus (w ich mniemaniu).
Nikt dotychczas tego nie zrobił z jakiegos powodu. Ludzie w marketingu czy jakis dyrektor zarzadzajacy nie będzie robił z siebie idioty i zamawial fikcyjnie biletów.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.06.2026, 07:54
Cale kluby robia z siebie idiotow od kilku lat zakazujac nam wejscia i wymyslajac jakies przyglupiaste powody.

Nie przycenialbym jakiegos lebka z marketingu, ze nagle wyrosnie mu kregoslup moralny.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.06.2026, 07:57
Nikt dotychczas tego nie zrobił z jakiegos powodu. Ludzie w marketingu czy jakis dyrektor zarzadzajacy nie będzie robił z siebie idioty i zamawial fikcyjnie biletów.
Przykład Śląska świadczy o tym, że w robieniu z siebie idiotów sky is the limit.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.06.2026, 08:21
Ale tutaj sprawa będzie ewidentna i ewidentne będzie, że oficjalne struktury klubu wzięły w tym udział.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 18.06.2026, 08:43
Nam to mogą oczywiście zrobić bez żadnych konsekwencji.....ale czy policja puści to płazem? Jeżeli nie powiadomią pałkownictwa mogą mieć powazniejsze problemy. Przecież każdy przejazd kiboli jest konwojowany. Dodatkowe siły wokół naszego stadionu.....etc. Mało kto odważy się umieścić na liście, ktora zostanie przesłana na policję.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 18.06.2026, 08:46
Tez mnie się wydaje, ze to juz byłoby przegięcie najwyższych lotów i jak powyżej wspomniałem "czarna lista" policyjna i prawdopodobnie "obecni" na liście wyjazdowej mogliby zapomnieć o jakimkolwiek wyjeździe na dość długi czas...
Ostatnio edytowane przez WildDog : 18.06.2026 o godz. 08:52.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.06.2026, 09:49
A to nie byłoby działanie przez akcjonariusza na szkodę spółki Ekstraklasa SA poprzez naruszenie jej wizerunku?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 18.06.2026, 10:38
Arked napisał(a):Wyświetl post
A to nie byłoby działanie przez akcjonariusza na szkodę spółki Ekstraklasa SA poprzez naruszenie jej wizerunku?
Jeżeli taką sprawą wezmą na warsztat Żurek z Giertychem to kto wie czym to się skończy...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2026, 10:50
Przykład Śląska świadczy o tym, że w robieniu z siebie idiotów sky is the limit.
I kto tam chce powtórki z rozrywki ze swoim udzialem?

W powaznych klubach (a tez sa takie) ludzie wyrosli z przedszkola. Jedyne czego sie spodziewam to brak zorganzownaych przyjazdów i jakies dziwne fikołki z wpuszczaniem przy 2-3 klubach.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 18.06.2026, 12:09
Arked napisał(a):Wyświetl post
W normalnym akcyjnym klubie (firmie) jak najbardziej. Ale nie zapominaj, ze patologia żenująca na publicznej kasie rządzi się w tym bezprawnym kraju swoimi zasadami. I co im zrobisz, nawet jak dostaną drakonskie kary, samorząd wspomoże.....
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 20.06.2026, 20:58
Widzicie ten stadion w Toronto. Chyba u nas da się w podobny sposób "powiększyć" C o kilka tysięcy. Tylko czy parking za C juz nie jest w rękach jakiś sił nieczystych poza strukturami miejskimi(?)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów