The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2026, 21:24
Przeciwnicy nie pomogli. Trzeba wygrać mecz!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 02.05.2026, 21:55
No my to by chcieli wszystko za darmo....Oby jutro sie dopełnilo! Aczkolwiek adrenalina to najlepszy element, ktory ciągnie mnie na stadion.........i emocje z Chrobrym, a nawet z Pogonią....Od razu przepraszam wszystkich wkurzonych tym wypisem Ale to jest sport, chcę spokojnego widowiska to idę na jakąś lekką sztukę do teatru.........
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.05.2026, 21:58
Cytat:
A podpowiesz jakie to kluby awansowały bezpośrednio po spadku np. w ostatnich 10 latach? Bo jakoś nie potrafię znaleźć, a przecież w życiu bym Cię nie podejrzewał, że pierd***isz głupoty bez sprawdzenia podstawowych faktów
To chujowo szukasz.
Powrót od razu czy nawet jak Płock po drugim sezonie, to też akceptowalny wynik. Jak się jeszcze pomyśli, że beniaminki typu Motor czy Ruch też w tym czasie potrafiły awansować co my się kopiemy po czole, to śmiech człowieka ogarnia.
Tak jak napisałem, każdy ogarnięty klub, czy to spadkowicz czy beniaminek, jeśli nie jest prowadzony przez świra, ma jakiś pomysł itp to awans robi.
Teraz blisko awansu jest Wieczysta xd

Każdy może, tylko Wisła nie mogła. Z tej bieda ligi to już trudno nie awansować obecnie
Każdy klub robił, a w Wiśle co było po spadku? Wuja liga jest trudna, a poźniej Zaskroniec latający z głośnikiem po szatni i pouczający cały świat jak się powinno prowadzić klub. Parodia i tyle. Tam pracowali i wyniki mieli, u nas korpo.......enie i udawanie, że się robi przyniosło efekty takie jakie są czyli awans cudem bo już Zaskrońcowi jego modele AI nie wypluły żadnego czarodzieja typu Rude, Sobol jednak się okazało, że nawet po 10 latach nauki bycia trenerem i progresowania nie wyszedłby poza średnią 1,6 itd więc siłą rzeczy trenerem został Jop, który ciągle był pod ręką i awans zrobi xd

Zadziwiające jest to, że im mniej dziobem kłapie Królewski i im mniej ma wpływu na realizacje swoich chorych wizji, tym wyniki lepsze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.05.2026, 22:35
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
A podpowiesz jakie to kluby awansowały bezpośrednio po spadku np. w ostatnich 10 latach? Bo jakoś nie potrafię znaleźć, a przecież w życiu bym Cię nie podejrzewał, że pierd***isz głupoty bez sprawdzenia podstawowych faktów
Jarus001 przyznał, ze jest kibicem parchatychz skoro dla niego ogarnięci są, bo awansowali zaraz po spadku. Wiedzialelem. Co za c..l
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 02.05.2026, 23:24
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To chujowo szukasz.
Powrót od razu czy nawet jak Płock po drugim sezonie, to też akceptowalny wynik. Jak się jeszcze pomyśli, że beniaminki typu Motor czy Ruch też w tym czasie potrafiły awansować co my się kopiemy po czole, to śmiech człowieka ogarnia.
Tak jak napisałem, każdy ogarnięty klub, czy to spadkowicz czy beniaminek, jeśli nie jest prowadzony przez świra, ma jakiś pomysł itp to awans robi.

Każdy może, tylko Wisła nie mogła. Z tej bieda ligi to już trudno nie awansować obecnie
Każdy klub robił, a w Wiśle co było po spadku? Wuja liga jest trudna, a poźniej Zaskroniec latający z głośnikiem po szatni i pouczający cały świat jak się powinno prowadzić klub. Parodia i tyle. Tam pracowali i wyniki mieli, u nas korpo.......enie i udawanie, że się robi przyniosło efekty takie jakie są czyli awans cudem bo już Zaskrońcowi jego modele AI nie wypluły żadnego czarodzieja typu Rude, Sobol jednak się okazało, że nawet po 10 latach nauki bycia trenerem i progresowania nie wyszedłby poza średnią 1,6 itd więc siłą rzeczy trenerem został Jop, który ciągle był pod ręką i awans zrobi xd

Zadziwiające jest to, że im mniej dziobem kłapie Królewski i im mniej ma wpływu na realizacje swoich chorych wizji, tym wyniki lepsze
Nie nadużywaj słowa "kazdy"....w tym okresie co wkleił pepe72 na 50 spadkowiczow awansowało po pierwszym sezonie 9!....pamiętam dobrze w jaki sposób (jest ten klub w tej grupce dziewięciu) wróciły parchy do eklapy. Dziwnie spuchły pod koniec Flota Świnoujście i Nieciecza...ta druga to kilka sezonów odpuszczała awans......więc stawianie kurew w grupę dziewic (czytaj; ogarniętych) to jakas kpina.....
Ostatnio edytowane przez WildDog : 02.05.2026 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 03.05.2026, 06:46
art z 2022 co pokazuje spadkowiczor co awansowlai. Nie dzieje sie to zs duzo razy
https://weszlo.com/2022/04/18/ekstra...iza-statystyki
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.05.2026, 07:16
To chujowo szukasz.

Jesteś durny hejterku takim głąbem, że próżno wokół szukać kapusty.

Od lat wiadomo, że dla bagienka, któremu Królewski przejął piaskownice nastały ciężkie czasy. Dojenie Wisły na wiele . różnych sposobów, które trwało od ponad 20 lat nagle się skończyło. To był szok. Jedyna nadzieja w tym, żeby Wisła Królewskiego upadła im szybciej tym lepiej. Dlatego stworzono front antykrólewski, który przypieprzał się do wszystkiego, nawet do tego że Królewski przytył Kolportował brednie, że lepiej zbankrutować, bredził że wejście do finału PP to żaden sukces, że na grze w pucharach nie zarobimy. Nawet jak w tragicznych okolicznościach zmarł nasz przyszły sponsor, bydło potrafiło mieć ubaw i szydzić z Królewskiego.

To były działania widoczne, a ile było innych sabotujących zagrywek tego raczej się nie dowiemy. Całe szczęście operacja się zesrała i Wisła przeszła sanację, a lada dzień wróci do Ekstraklasy jako klub z bardzo dobrymi perspektywami.

Więc przestań bredzić hejterku, zawaliłeś, Królewski dalej rządzi
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.05.2026, 09:26
Ja wiem, że są różne zboczenia ale żeby publicznie lizać tak komuś rowa, to już jest przesada... Także nie komentuje tego

Cytat:
Nie nadużywaj słowa "kazdy"....w tym okresie co wkleił pepe72 na 50 spadkowiczow awansowało po pierwszym sezonie 9!....pamiętam dobrze w jaki sposób (jest ten klub w tej grupce dziewięciu) wróciły parchy do eklapy. Dziwnie spuchły pod koniec Flota Świnoujście i Nieciecza...ta druga to kilka sezonów odpuszczała awans......więc stawianie kurew w grupę dziewic (czytaj; ogarniętych) to jakas kpina.....
Napisałem, że każdy ogarnięty. Oczywiście jest kilka śmiesznych klubów typu Arka czy Katowice, które się kisily długo poza ekstraklasa ale chyba bycie w ich gronie to nie jest zaszczyt. I źle się wyraziłem. Nawet awans po dwóch sezonach to tez cos w normie bym powiedział. Natomiast to co się odwaliło w Wiśle, która finansowo zjadala te ligę to po prostu porażka
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 03.05.2026, 11:59
Ja wiem, że są różne zboczenia ale żeby publicznie lizać tak komuś rowa, to już jest przesada... Także nie komentuje tego

Napisałem, że każdy ogarnięty. Oczywiście jest kilka śmiesznych klubów typu Arka czy Katowice, które się kisily długo poza ekstraklasa ale chyba bycie w ich gronie to nie jest zaszczyt. I źle się wyraziłem. Nawet awans po dwóch sezonach to tez cos w normie bym powiedział. Natomiast to co się odwaliło w Wiśle, która finansowo zjadala te ligę to po prostu porażka
Nie wiem co to w twoim uprawianiu milosci lizanie rowa. Ale cóż, każdy kocha jak lubi. Ja nic do twoich praktyk seksualnych nie mam. "Kazdy może, tylko nie Wisła"....tego się "czepilem" bo jak widać, ciężko jest awansować. Na dodatek, Wisła ma łatwiej, na mecz z nami nikt się nie spręża na mxa, wszyscy olewają potyczkę z nami!........Jeżeli ty każda ripostę sprowadzasz w sferę seksu, to chyba pora partnera zmienić......albo jako taki poziom trzymać.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.05.2026, 12:21
Żeby ta dyskusja miała wartość merytoryczną to każdy taki ekspresowy awans musiałby być analizowany indywidualnie. Jakie warunki finansowo-organizacyjne były w tych klubach. Jakie warunki były u konkurencji oraz jak ułożyła się liga w poszczególnych sezonach. Itd. Itp.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 03.05.2026, 12:26
As napisał(a):Wyświetl post
Żeby ta dyskusja miała wartość merytoryczną to każdy taki ekspresowy awans musiałby być analizowany indywidualnie. Jakie warunki finansowo-organizacyjne były w tych klubach. Jakie warunki były u konkurencji oraz jak ułożyła się liga w poszczególnych sezonach. Itd. Itp.
Ja tylko przeanalizuje awans świni, mieli bardzo trudno, bo każdy ich przecienik gral kolejkę wcześniej mecz z nami. Wiadomo, że wszyscy na luzie podchodzili do potyczki z Wisłą mając przed sobą wielką arkę. Więc ogromny szacunek dla świni.....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.05.2026, 12:50
Cytat:
Nie wiem co to w twoim uprawianiu milosci lizanie rowa. Ale cóż, każdy kocha jak lubi.
Nastąpiło fatalne nieporozumienie. Oczywiście teks o lizaniu towa był do drozda a nie do Ciebie.

A co do naszej rozmowy. Spójrz sobie ile drużyn spadało w latach wcześniejszych i ile mogło awansować - bo jeszcze do niedawna były to 2 a nie 3 kluby. I spójrz na listę klubów które spadały. Tam większość nie miała prawa awansować po roku czy dwóch, bo to kluby z dużymi problemami i patologiczne albo po.......ki a nie poważne kluby.

Oczywiście Wisła swoje problemy miała, długi itd ale cały czas finansowo byliśmy w grze przez te cztery lata, tylko kasa byla źle wydawana.

Dla mnie awans dopiero w czwartym sezonie to powód do wstydu
drozd:
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 03.05.2026, 13:42
Nastąpiło fatalne nieporozumienie. Oczywiście teks o lizaniu towa był do drozda a nie do Ciebie.

A co do naszej rozmowy. Spójrz sobie ile drużyn spadało w latach wcześniejszych i ile mogło awansować - bo jeszcze do niedawna były to 2 a nie 3 kluby. I spójrz na listę klubów które spadały. Tam większość nie miała prawa awansować po roku czy dwóch, bo to kluby z dużymi problemami i patologiczne albo po.......ki a nie poważne kluby.

Oczywiście Wisła swoje problemy miała, długi itd ale cały czas finansowo byliśmy w grze przez te cztery lata, tylko kasa byla źle wydawana.

Dla mnie awans dopiero w czwartym sezonie to powód do wstydu
Wkleiłes cytat z mojego wpisu, więc poziomem dostosowałem się do Twojej riposty. Wybacz, że nie zakumałem ale mam tego osobnika na liście igorowanych, więc nie zorientowałem się, że nie pijesz do mnie. Dyskusja, którą prowadzimy jest jałowa. Jak słusznie zauważył As, nie da się tego problemu rozstrzygnąć metodą zero-jedynkowa. Podejrzewam, że to, że jesteśmy Wisłą to ogromny handicap w naszej walce o powrót. Te moje ironiczne wpisy o tym jak podchodzą do meczow z nimi przeciwnicy (mam nadzieję, że wszyscy wyłapali bijący z nich sarkazm) chyba jasno pokazują jeden z większych problemów. Fakt, że przepalanie pieniedzy na graczy, którzy później nie spełniają pokładanych w nich nadziei budzi wkvrwienie. To też ważny czynnik......
Ale jak pokazuje zycie i statystyki trudno jest się wydostać z tego pierwszoligowego bagna..........i najbardziej nas, jako kibiców Wisły boli fskt, ze nasz klub należy do zdecydowanie większej grupy "nieudaczników", niz do wąskiego grona szczęściarze, których Ty nazywasz "ogarniętymi"....
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.05.2026, 15:33
Wychodzi na to, że jarus001 będzie się awnasu w tym roku wstydził.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.05.2026, 16:00
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko przeanalizuje awans świni, mieli bardzo trudno, bo każdy ich przecienik gral kolejkę wcześniej mecz z nami. Wiadomo, że wszyscy na luzie podchodzili do potyczki z Wisłą mając przed sobą wielką arkę. Więc ogromny szacunek dla świni.....
Sędziowie też im przeszkadzali, zwłaszcza w obu meczach z nami. Było o tym głośno w mediach.

Według Wojtowicza i Karcza w ostatnim "Studio Reymonta" w klubie doskonale zdają sobie sprawę że po ew. awansie będą potrzebne wzmocnienia. Nawet wspomniano półgębkiem że pewnie nie będzie tylu młodych w pierwszym składzie.

Oczywiście, próba spokojnego utrzymania się z obecnym składem, do tego pompując Pro Junior System zakończyłaby się najprawdopodobniej spektakularnym spadkiem. Na tym etapie nie ma podstaw żeby nie wierzyć że w klubie o tym wiedzą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2026 o godz. 18:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 03.05.2026, 17:49
Wybaczcie jeśli to info gdzieś już jest, ale: gdzie Wieczysta będzie grać ewentualne domowe mecze barażowe? Wciąż w Sosnowcu czy na Reymonta?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.05.2026, 22:21
W zgłoszeniu wpisali Reymonta.
Ale jak będzie Szachtar grał u nas to raczej Sosnowiec.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.05.2026, 22:23
Inspektorowi chodzi o mecze barażowe.

Z tego, co wiem, to Wieczysta zgłosiła Reymonta. Szachtar już zakończył grę u nas w tym sezonie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2026, 07:44
Tak jak u chyba wszystkich u mnie tez wystepuje pewien zawod wynikami na wiosne i jakas frustracja ale naszla mnie taka mysl.

Sezon, dwa, trzy temu bysmy tych meczow w ktorych tracilismy gola pierwsi nie zremisowali lub nie wygrali. Nie wiem czy ten awans bysmy dowiezli. Tutaj w rundzie kilku waznych zawodnikow wypadlo, Rodado gral runde z kontuzja kolana (dopoki nie wypadl). Dodatkowo przygotowania zimowe tez sie nie udaly bo czesc zawodnikow albo byla chora albo wypadala z mniejszymi lub wiekszymi urazami.

Mimo to w tych warunkach awans dowieziony i we wszystkich meczach rundy udalo sie zdobyc punkty. Zdaje sobie sprawe, ze dla wielu tutaj szklanka jest do polowy pusta i wszystkich trzeba wy*ierdolic ale jesli spojrzec na ogolny obraz i fakt, ze awans zostal de facto zdobyty to dla mnie szklanka jest do polowy pelna.

Chyba dla wszystkich jest jasne, ze conjamniej kilku zawodnikow nas opusci i w przyszlym sezonie zobaczymy troche inna druzyne niz ta, ktora wywalczyla awans.

Pozostaje miec nadzieje, ze Basha powtorzy letnie okienko ale tym razem z jakoscia odpowiadajaca wymogom ekstraklasiy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.05.2026, 08:17
Żegnamy czyściec...

Mozna sie jeszcze chwilę poemocjonowac barażami i kto dolaczy do nas i Śląska.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.05.2026, 09:26
Od kiedy uznajemy, że można już pisać kogo należy pożegnać wręczając bukiet kwiatów?
Będzie jakiś nowy temat czy coś?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.05.2026, 09:36
Założę nowy temat, jak tylko klepniemy matematycznie awans.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2026, 09:37
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy uznajemy, że można już pisać kogo należy pożegnać wręczając bukiet kwiatów?
Będzie jakiś nowy temat czy coś?
Sa juz dwa tematy.

https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404

https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819

Mialem juz wsadzic kij w mrowisko i napisac post, kogo bym widzial poza klubem w przyszlym sezonie ale nie mam akurat czasu.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.05.2026, 09:50
Uczcijmy awans osobnym tematem

W takim razie czekam na założenie takowego przez @Patryko
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.05.2026, 10:36
A propos zarabiania na naszych młodych piłkarzach - z końcem sezonu kończy się również program Młodzieżowiec 2.0, w którym zajmiemy 2. miejsce i zarobimy około 1.4 miliona złotych.

Punktujący piłkarze to Letkiewicz, Krzyżanowski i Kuziemka + wypożyczeni Stępak i Dziedzic.
W przyszłym sezonie Letkiewicz traci status młodzieżowca.

A dzisiaj taki news odnośnie minimalnej ilości Polaków w szerokim składzie

Wisła z tym problemów mieć nie będzie - Letkiewicz, Kutwa, Biedrzycki(?), Uryga(?), Krzyżanowski, Mikulec, Duda, Kuziemka, Staszak(?)

Jednak spowoduje to skok cenowy na rynku wewnętrznym - my i tak bierzemy ludzi z kartą w ręku, ale trzeba będzie więcej sypnąć za kontrakt
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 04.05.2026 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2026, 11:00
Chuja z tego bedzie bo kluby maja za duzo obcokrajowcow i za malo jakosciowych Polakow, kazdy rokujacy 16 latek wyjezdza zanim da cos klubowi w polskiej lidze.

Zgaduje, ze bedzie opor do tej inicjatywy i jesli PZPNowi uda sie to przeprowadzic to beda pewne dodatkowe warunki:

- dodatkowa oplata za niewypelnienie liczby Polakow. Dadza pewnie jakis milion "kary" gdzie kazdy sobie to wpisze do budzetu i dalej beda mieli tylu obcokrajowcow ilu beda chcieli.
- program zostanie uchwalony ale wdrozenie zostanie przesuniete o dwa - trzy sezony zeby kluby mialy kilka okienek transferowych na przorganizowanie kadr.

Natomiast gdyby to wprowadzono to mialoby to jakis pozytywny wplyw:
- kluby nie oddawalyby juniorow za czapke gruszek do trzecich druzyn jakiegos Bari Calcio. Kazdy by raczej pilnowal aby mlody zostal i pogral pare lat a nie odchodzil za male pieniadze i procent od sprzedazy.
- "starzy Slowacy" nie blokowaliby miejsca mlodym Polakom tylko dlatego, ze sa od 22 letniego Polaka na tym etapie kariery bardziej doswiadczeni i minimalnie lepsi.
Ostatnio edytowane przez As : 04.05.2026 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.05.2026, 12:14
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
A propos zarabiania na naszych młodych piłkarzach - z końcem sezonu kończy się również program Młodzieżowiec 2.0, w którym zajmiemy 2. miejsce i zarobimy około 1.4 miliona złotych.

Punktujący piłkarze to Letkiewicz, Krzyżanowski i Kuziemka + wypożyczeni Stępak i Dziedzic.
W przyszłym sezonie Letkiewicz traci status młodzieżowca.

A dzisiaj taki news odnośnie minimalnej ilości Polaków w szerokim składzie

Wisła z tym problemów mieć nie będzie - Letkiewicz, Kutwa, Biedrzycki(?), Uryga(?), Krzyżanowski, Mikulec, Duda, Kuziemka, Staszak(?)

Jednak spowoduje to skok cenowy na rynku wewnętrznym - my i tak bierzemy ludzi z kartą w ręku, ale trzeba będzie więcej sypnąć za kontrakt
Kluby Ekstraklasy się na to nie zgodzą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.05.2026, 13:02
As napisał(a):Wyświetl post
Tak jak u chyba wszystkich u mnie tez wystepuje pewien zawod wynikami na wiosne i jakas frustracja ale naszla mnie taka mysl.

Sezon, dwa, trzy temu bysmy tych meczow w ktorych tracilismy gola pierwsi nie zremisowali lub nie wygrali. Nie wiem czy ten awans bysmy dowiezli. Tutaj w rundzie kilku waznych zawodnikow wypadlo, Rodado gral runde z kontuzja kolana (dopoki nie wypadl). Dodatkowo przygotowania zimowe tez sie nie udaly bo czesc zawodnikow albo byla chora albo wypadala z mniejszymi lub wiekszymi urazami.

Mimo to w tych warunkach awans dowieziony i we wszystkich meczach rundy udalo sie zdobyc punkty. Zdaje sobie sprawe, ze dla wielu tutaj szklanka jest do polowy pusta i wszystkich trzeba wy*ierdolic ale jesli spojrzec na ogolny obraz i fakt, ze awans zostal de facto zdobyty to dla mnie szklanka jest do polowy pelna.

Chyba dla wszystkich jest jasne, ze conjamniej kilku zawodnikow nas opusci i w przyszlym sezonie zobaczymy troche inna druzyne niz ta, ktora wywalczyla awans.

Pozostaje miec nadzieje, ze Basha powtorzy letnie okienko ale tym razem z jakoscia odpowiadajaca wymogom ekstraklasiy.
Lubie szukać pozytywów więc patrząc na wyniki i grę w tej rundzie mam ogromną nadzieje,że sprowadziła ona "gabinety"na ziemię i wybiła z głów myśl,że jesteśmy już gotowi na ekstraklasę i,że w najwyższej lidze będzie nam łatwiej niż w pierwszoligowym czyśćcu. Żal tylko,ze przespaliśmy już jedno okienko i po awansie czeka nas kolejna rewolucja zamiast ewolucji.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2026, 13:32
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Lubie szukać pozytywów więc patrząc na wyniki i grę w tej rundzie mam ogromną nadzieje,że sprowadziła ona "gabinety"na ziemię i wybiła z głów myśl,że jesteśmy już gotowi na ekstraklasę i,że w najwyższej lidze będzie nam łatwiej niż w pierwszoligowym czyśćcu. Żal tylko,ze przespaliśmy już jedno okienko i po awansie czeka nas kolejna rewolucja zamiast ewolucji.
Ktore okienko? Nie rozumiem, przeciez w tym nadchodzacym dopiero bedzie kompletowanie skladu na ekstraklase.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.05.2026, 13:38
Okienko zimowe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów