|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przeciwnicy nie pomogli. Trzeba wygrać mecz!
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
No my to by chcieli wszystko za darmo
....Oby jutro sie dopełnilo! Aczkolwiek adrenalina to najlepszy element, ktory ciągnie mnie na stadion.........i emocje z Chrobrym, a nawet z Pogonią Ale to jest sport, chcę spokojnego widowiska to idę na jakąś lekką sztukę do teatru.........![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Powrót od razu czy nawet jak Płock po drugim sezonie, to też akceptowalny wynik. Jak się jeszcze pomyśli, że beniaminki typu Motor czy Ruch też w tym czasie potrafiły awansować co my się kopiemy po czole, to śmiech człowieka ogarnia. Tak jak napisałem, każdy ogarnięty klub, czy to spadkowicz czy beniaminek, jeśli nie jest prowadzony przez świra, ma jakiś pomysł itp to awans robi. Teraz blisko awansu jest Wieczysta xd Każdy może, tylko Wisła nie mogła. Z tej bieda ligi to już trudno nie awansować obecnie Każdy klub robił, a w Wiśle co było po spadku? Wuja liga jest trudna, a poźniej Zaskroniec latający z głośnikiem po szatni i pouczający cały świat jak się powinno prowadzić klub. Parodia i tyle. Tam pracowali i wyniki mieli, u nas korpo.......enie i udawanie, że się robi przyniosło efekty takie jakie są czyli awans cudem bo już Zaskrońcowi jego modele AI nie wypluły żadnego czarodzieja typu Rude, Sobol jednak się okazało, że nawet po 10 latach nauki bycia trenerem i progresowania nie wyszedłby poza średnią 1,6 itd więc siłą rzeczy trenerem został Jop, który ciągle był pod ręką i awans zrobi xd Zadziwiające jest to, że im mniej dziobem kłapie Królewski i im mniej ma wpływu na realizacje swoich chorych wizji, tym wyniki lepsze ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jarus001 przyznał, ze jest kibicem parchatychz skoro dla niego ogarnięci są, bo awansowali zaraz po spadku. Wiedzialelem. Co za c..l
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez WildDog : 02.05.2026 o godz. 23:31.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
art z 2022 co pokazuje spadkowiczor co awansowlai. Nie dzieje sie to zs duzo razy
https://weszlo.com/2022/04/18/ekstra...iza-statystyki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Od lat wiadomo, że dla bagienka, któremu Królewski przejął piaskownice nastały ciężkie czasy. Dojenie Wisły na wiele . różnych sposobów, które trwało od ponad 20 lat nagle się skończyło. To był szok. Jedyna nadzieja w tym, żeby Wisła Królewskiego upadła im szybciej tym lepiej. Dlatego stworzono front antykrólewski, który przypieprzał się do wszystkiego, nawet do tego że Królewski przytył Kolportował brednie, że lepiej zbankrutować, bredził że wejście do finału PP to żaden sukces, że na grze w pucharach nie zarobimy. Nawet jak w tragicznych okolicznościach zmarł nasz przyszły sponsor, bydło potrafiło mieć ubaw i szydzić z Królewskiego.To były działania widoczne, a ile było innych sabotujących zagrywek tego raczej się nie dowiemy. Całe szczęście operacja się zesrała i Wisła przeszła sanację, a lada dzień wróci do Ekstraklasy jako klub z bardzo dobrymi perspektywami. Więc przestań bredzić hejterku, zawaliłeś, Królewski dalej rządzi ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wiem, że są różne zboczenia ale żeby publicznie lizać tak komuś rowa, to już jest przesada... Także nie komentuje tego
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Żeby ta dyskusja miała wartość merytoryczną to każdy taki ekspresowy awans musiałby być analizowany indywidualnie. Jakie warunki finansowo-organizacyjne były w tych klubach. Jakie warunki były u konkurencji oraz jak ułożyła się liga w poszczególnych sezonach. Itd. Itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tylko przeanalizuje awans świni, mieli bardzo trudno, bo każdy ich przecienik gral kolejkę wcześniej mecz z nami. Wiadomo, że wszyscy na luzie podchodzili do potyczki z Wisłą mając przed sobą wielką arkę. Więc ogromny szacunek dla świni.....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A co do naszej rozmowy. Spójrz sobie ile drużyn spadało w latach wcześniejszych i ile mogło awansować - bo jeszcze do niedawna były to 2 a nie 3 kluby. I spójrz na listę klubów które spadały. Tam większość nie miała prawa awansować po roku czy dwóch, bo to kluby z dużymi problemami i patologiczne albo po.......ki a nie poważne kluby. Oczywiście Wisła swoje problemy miała, długi itd ale cały czas finansowo byliśmy w grze przez te cztery lata, tylko kasa byla źle wydawana. Dla mnie awans dopiero w czwartym sezonie to powód do wstydu ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jak pokazuje zycie i statystyki trudno jest się wydostać z tego pierwszoligowego bagna..........i najbardziej nas, jako kibiców Wisły boli fskt, ze nasz klub należy do zdecydowanie większej grupy "nieudaczników", niz do wąskiego grona szczęściarze, których Ty nazywasz "ogarniętymi".... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że jarus001 będzie się awnasu w tym roku wstydził.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Według Wojtowicza i Karcza w ostatnim "Studio Reymonta" w klubie doskonale zdają sobie sprawę że po ew. awansie będą potrzebne wzmocnienia. Nawet wspomniano półgębkiem że pewnie nie będzie tylu młodych w pierwszym składzie. Oczywiście, próba spokojnego utrzymania się z obecnym składem, do tego pompując Pro Junior System zakończyłaby się najprawdopodobniej spektakularnym spadkiem. Na tym etapie nie ma podstaw żeby nie wierzyć że w klubie o tym wiedzą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2026 o godz. 18:51.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Wybaczcie jeśli to info gdzieś już jest, ale: gdzie Wieczysta będzie grać ewentualne domowe mecze barażowe? Wciąż w Sosnowcu czy na Reymonta?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zgłoszeniu wpisali Reymonta.
Ale jak będzie Szachtar grał u nas to raczej Sosnowiec. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Inspektorowi chodzi o mecze barażowe.
Z tego, co wiem, to Wieczysta zgłosiła Reymonta. Szachtar już zakończył grę u nas w tym sezonie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak jak u chyba wszystkich u mnie tez wystepuje pewien zawod wynikami na wiosne i jakas frustracja ale naszla mnie taka mysl.
Sezon, dwa, trzy temu bysmy tych meczow w ktorych tracilismy gola pierwsi nie zremisowali lub nie wygrali. Nie wiem czy ten awans bysmy dowiezli. Tutaj w rundzie kilku waznych zawodnikow wypadlo, Rodado gral runde z kontuzja kolana (dopoki nie wypadl). Dodatkowo przygotowania zimowe tez sie nie udaly bo czesc zawodnikow albo byla chora albo wypadala z mniejszymi lub wiekszymi urazami. Mimo to w tych warunkach awans dowieziony i we wszystkich meczach rundy udalo sie zdobyc punkty. Zdaje sobie sprawe, ze dla wielu tutaj szklanka jest do polowy pusta i wszystkich trzeba wy*ierdolic ale jesli spojrzec na ogolny obraz i fakt, ze awans zostal de facto zdobyty to dla mnie szklanka jest do polowy pelna. Chyba dla wszystkich jest jasne, ze conjamniej kilku zawodnikow nas opusci i w przyszlym sezonie zobaczymy troche inna druzyne niz ta, ktora wywalczyla awans. Pozostaje miec nadzieje, ze Basha powtorzy letnie okienko ale tym razem z jakoscia odpowiadajaca wymogom ekstraklasiy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Żegnamy czyściec...
Mozna sie jeszcze chwilę poemocjonowac barażami i kto dolaczy do nas i Śląska. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od kiedy uznajemy, że można już pisać kogo należy pożegnać wręczając bukiet kwiatów?
Będzie jakiś nowy temat czy coś? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Założę nowy temat, jak tylko klepniemy matematycznie awans.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404 https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819 Mialem juz wsadzic kij w mrowisko i napisac post, kogo bym widzial poza klubem w przyszlym sezonie ale nie mam akurat czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uczcijmy awans osobnym tematem
![]() W takim razie czekam na założenie takowego przez @Patryko ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
A propos zarabiania na naszych młodych piłkarzach - z końcem sezonu kończy się również program Młodzieżowiec 2.0, w którym zajmiemy 2. miejsce i zarobimy około 1.4 miliona złotych.
Punktujący piłkarze to Letkiewicz, Krzyżanowski i Kuziemka + wypożyczeni Stępak i Dziedzic. W przyszłym sezonie Letkiewicz traci status młodzieżowca. A dzisiaj taki news odnośnie minimalnej ilości Polaków w szerokim składzie Wisła z tym problemów mieć nie będzie - Letkiewicz, Kutwa, Biedrzycki(?), Uryga(?), Krzyżanowski, Mikulec, Duda, Kuziemka, Staszak(?) Jednak spowoduje to skok cenowy na rynku wewnętrznym - my i tak bierzemy ludzi z kartą w ręku, ale trzeba będzie więcej sypnąć za kontrakt
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 04.05.2026 o godz. 10:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chuja z tego bedzie bo kluby maja za duzo obcokrajowcow i za malo jakosciowych Polakow, kazdy rokujacy 16 latek wyjezdza zanim da cos klubowi w polskiej lidze.
Zgaduje, ze bedzie opor do tej inicjatywy i jesli PZPNowi uda sie to przeprowadzic to beda pewne dodatkowe warunki: - dodatkowa oplata za niewypelnienie liczby Polakow. Dadza pewnie jakis milion "kary" gdzie kazdy sobie to wpisze do budzetu i dalej beda mieli tylu obcokrajowcow ilu beda chcieli. - program zostanie uchwalony ale wdrozenie zostanie przesuniete o dwa - trzy sezony zeby kluby mialy kilka okienek transferowych na przorganizowanie kadr. Natomiast gdyby to wprowadzono to mialoby to jakis pozytywny wplyw: - kluby nie oddawalyby juniorow za czapke gruszek do trzecich druzyn jakiegos Bari Calcio. Kazdy by raczej pilnowal aby mlody zostal i pogral pare lat a nie odchodzil za male pieniadze i procent od sprzedazy. - "starzy Slowacy" nie blokowaliby miejsca mlodym Polakom tylko dlatego, ze sa od 22 letniego Polaka na tym etapie kariery bardziej doswiadczeni i minimalnie lepsi.
Ostatnio edytowane przez As : 04.05.2026 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|