|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Z ciężkim sercem zakładam ten temat, ale niestety taka jest rzeczywistość.
Oby tym razem po awans (bezpośredni), ale biorąc pod uwagę trudności finansowe, ciężko spoglądać w przyszłość z optymizmem. Na początek jeśli uda się utrzymać chociaż dwóch z trzech piłkarzy z trio Rodado/Igbekeme/Baena, to może nie będzie tak źle. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Dopóki będzie Królewski jako główny właściciel w klubie, to nie ma co liczyć na awans. Tu nadal nic się realnego nie będzie zmieniać - długi będą rosnąć, nadal nie będzie realnej wizji zarządzania klubem, w polityce transferowej będzie dominował chaos. Obstawiam, że będziemy kadrowo słabsi niż w kończącym się sezonie. Szansę na awans widzę głównie, jeżeli zmieniłby się właściciel. Zobaczymy co będzie z Kwietniem, ale znając życie to większe jest prawdopodobieństwo, że nic z tego nie będzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pewnie Jop zostanie i przyszły sezon nam pokaże czy te dobre punktowanie Jopa to był wypadek przy pracy - jak seria Sobola - czy to plus minus utrzyma i będziemy wysoko. Jeśli obecny sezon za Jopa był tylko anomalią, to ze słabszym składem, w przyszłym sezonie, zostanie walka o 10 miejsce w lidze.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Skoro temat juz jest to trzeba to napisac: pierwszy mecz ligowy juz za niecale siedem tygodni!!! Zleci raz dwa.
Czy znowu sie okaze, ze nasza kadra bedzie klecona na kolanie? Czy znowu bedziemy "gotowi" po przerwie reprezentacyjnej we wrzesniu? Retoryczne pytania oczywiscie, z gory wiadomo jak bedzie. PS. Zapomnialbym. Czy Jop wyleci juz na jesien?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 02.06.2025 o godz. 12:27.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Skopiuje czesc postu z innego tematu
czy Wisla bedzie sie liczyc w tym konkursie... zalezy od tego kto i kiedy przyjdzie. Jesli bedziemy mieli 14-15 konkretnych zawodnikow do gry na poczatek ligi to mozemy nie pogubic punktow juz na starcie i damy sobie czas zeby ci ktorzy przyjda juz trakcie rundy (jakiestam okazje transferowe) beda mogli sie na spokoju wdrazac. Tak na luzno licze wiec nie lapcie za slowka: 1. Letkiewicz 2. Broda 3. Biedrzycki 4. Kutwa 5. Duda 6. Carbo 7. Fred 8. Alfaro Do tego byc moze zostana: 9. Zwolinski 10. Rodado 11. Jaroch 12. Poletanovic Wychodzi, ze na poczatek przygotowan trzeba by miec okolo 4-6 nowych zawodnikow plus kolejnych 4 w pozniejszym terminie dla ktorych Wisla jest 2/3 wyborem kiedy im sie wysypia inne opcje. --------------------------------- Jak dla mnie absolutnie kluczowym zawodnikiem, ktory musi przyjsc - przy zalozeniu, ze wszystkie podstawowe potrzeby kadrowe sa juz zaspokojone - jest wysoki napastnik. W nadchodzacym sezonie na 100% znowu bedziemy sie mierzyc z druzynami, ktre beda bronic w 11 w swoim polu karnym i ze bedziemy zmuszeni do dosrodkowan. Tym razem musimy miec kogos do podniesienia naszego wzrostu w ataku. Ktos musi o ten milion wrzutek walczyc. Mysle, ze kogos kto chetnie usiadzie w Wisle na lawce, nie bedzie duzo kosztowal i potrafi grac glowa da sie sciagnac nawet w naszej sytuacji finansowej. Tak sobie popatrzylem na Transfermarkt na 2,3, 4 lige w Polsce i opcji jest mnostwo. Pewnie Basha ma dostep do lepszych narzedzi i do bardziej szegolowych danych. https://www.transfermarkt.pl/details...suche/55521763 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jeżeli sytuacja będzie podobna do tej, którą rok temu zastał na starcie sezonu Moskal, to myślę, że dorobek punktowy może być zbliżony do Moskala, czyli średnia punktowa w okolicach 1.00.
Z drugiej strony, Jop przynajmniej nie będzie mieć lata rozwalonego lataniem po całej Europie i może ulepi coś z niczego. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Bez Rodado średnia punktowa 2.00+ na przestrzeni całego sezonu będzie raczej nie do zrobienia.
Jeżeli stracimy wszystkich wartościowych graczy w jednym okienku (do tego kontuzje Urygi i Mikulca), no to będziemy raczej walczyć o środek tabeli. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Sobolweski mial calkiem w porzadku czas w Plocku, mial opinie mlodego zdolnego trenera. Poszedl do Wisly zaliczyl swietna runde wiosenna mimo przgranych barazy. Powinien byl wtedy odejsc i czekac na oferte z Ekstraklasy. Zostal, stracil najlepszych zawodnikow, Wisla grala ponizej oczekiwan i wyladowal w jeszcze chujowszej Odrze gdzie go wywalili po paru kolejkach i zostal totalnym nieudacznikiem. Teraz chlop zamiast pracowac w jakims GKS Katowice czy innym Radomiaku bedzie mial szczescie jak dostanie oferte z 1 ligi. Mysle, ze Jop powinien poczekac, zobaczyc jakie i kiedy beda transfery i uciekac jesli bedzie widzial, ze kadrowo nie idzie to w dobrym kierunku.
Ostatnio edytowane przez As : 02.06.2025 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Można dywagować o transferach czy innych zmianach, ale pozostaje jedno zasadnicze pytanie-
SKĄD BRAĆ KASĘ? Że ten Amerykanin już za momencik wpłaci 20 mln? Cóż szkodzi obiecać... Ale mówiąc poważnie, na dziś mamy problemy z płynnością i coraz większe zaległości. Myślicie, że dany piłkarz nie bierze tego faktu pod uwagę rozważając propozycję transferu. Podziwiam wiarę że za 7 tygodni będziemy mieli drużynę jak talala ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
Ja jestem na sezon 2025/26 nastawiony pesymistycznie i według mnie dopóki naszym klubem zarządza bajkopisarz z Gorlic to będziemy walczyć o miejsca 8-12 albo i niższe i do tego żadnych konkretnych transferów nie przewiduję bo nie ma kasy a wręcz przeciwnie gdy z klubu odejdzie z 2-4 zawodników podstawowych a przyjedzie szrot z kartą w rękach to będziemy się bujać w dolnych rejonach tabeli.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Po sezonie 23/24 kadra nie zostala az tak oslabiona, raczej kregoslup druzyny zostal (poza Goku, Villarem i Sobczakiem), i powiedzmy że wynaleziono rownorzednych zawodników. Jednak teraz stoimy przed widmem ogromnych zmian (Uryga, Mikulec, Baena, Igbekeme, Rodado, Colley) i oslabien, bez Kiko na pokladzie, z notesem Bashy i AL JK - strach sie bać co wymyśla. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Myślę, że JK musi już definitywnie przekonać się do oddania klubu w bogatsze ręce.
Objawienia sewilskie wyraźnie wskazywały na konieczność awansowania za wszelką cenę, co nie nastąpiło. W tej sytuacji, albo jest jakieś konkretne zagrożenie, albo rezygnacja z zaangażowania kogoś, kto się do tego zadeklarował w razie awansu. Nie wierzę, że JK sam sobie poradzi z utrzymaniem poziomu składu i zachowaniem poziomu finansowego. Nie gramy w pucharach więc żadne dodatkowe pieniądze nam nie grożą. Potrzebujemy na już 2 stoperów, 1-2 bocznych obrońców, a może okazać się, że i skrzydłowych oraz napastnika. A to i tak tylko po to, żeby ewentualnie zapchać największe dziury. O rozwoju zapomnijmy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli potrzeba 4-5 grajków do pierwszego składu, nie wspominając o ławce rezerwowych.
Dział sportowy delikatnie mówiąc nie dał dotychczas powodu, żeby wierzyć w efekty jego pracy. Dodatkowo nie ma pieniędzy. Tymczasem właściciel publicznie ogłasza że Wisła jest całkowicie bezpieczna, ba- jest de facto w najlepszym miejscu swojej historii i świetlanymi perspektywami. Biorąc pod uwagę wszystko powyzsze: albo jest coś, czego nie wiemy (ale coś naprawdę duzego) albo wlasciciel jest świrem. I to kompletnym. Trzeciej opcji tutaj nie widzę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Czterech grajków to my potrzebujemy do obrony.
Jeśli potwierdzą się odejścia trzonu drużyny, to ten wynik trzeba pomnożyć x2. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dalej wierzycie w awans
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Od tego sie jest kibicem zeby wierzyc. Jesli chodzi o moje przewidywania to w tym momencie nie jestem w stanie poweidziec czego sie spodziewac. Wiara a przwidywania to u mnie przynajmniej dwie rozne rzeczy.
Wiecej bedzie mozna powiedziec jak wykrystalizuje sie kadra na nowy sezon. Jesli nie przyjdzie wysoki napastnik to awansu nie bedzie, tyle wiem bo znowu bedziemy tracic punkty z dolem i srodkiem tabeli. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Coś mnie ominęło, czy różnie interpretujemy wywiad wodza zamieszczony na Wislaportal? Bo ja z niego wnioskuje że jakoś to będzie, nie wiadomo do końca jak, ale będziemy walczyć o awans (jak co roku)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się odniosłem do wpisów Szefa na X jeszcze przed meczem barażowym.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie mam X-a, ale wszyscy już powinni się przyzwyczaić do tego, że to co wódz tam popełnia to powinno być od razu postawione na półce zaraz obok bajek Braci Grimm. Wiarygodność jego X-sów jest zerowa.
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Fokson : 03.06.2025 o godz. 11:00.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2024
Offline |
|
|
Tez mysle ze poki Krolewski ten "Young Global Leader" z World Economic Forum Klausa Schwaba bedzie przy wladzy to my sie nie pozbieramy, dlugi beda rosly a on nam bedzie cos o sztucznej inteligencji pier*****...
Jop nie jest zlym trenerem, ale ostatnie mecze pokazaly ze my ciagle tak samo gramy, przeciwnicy wiedzieli jak sobie z nami poradzic i mysle ze on nic nie zmieni... wyniki beda kiepskie az nagle postanowia go zwolnic... ![]()
AVE WISLA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Tu pozwolę sobie przytoczyć cytat ministry Muchy (tej od 3-ligowego hokeju i ustalania kto wybrał drużyny do piłkarskiego superpucharu), dość zgrabny jak na jej intelekt. Otóż rzekła : LUDZIE NIE WIEDZĄ ŻE NIE WIEDZĄ I POZOSTAJĄ W RADOŚCI SWOJEJ IGNORACJI. Czyżby mówiła o świadomości dużej grupy kibiców Wisły? ![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Widzę, że mamy sparingi z Puszczą, Termalicą i Stalą Mielec. Czyli wygląda na to, że jeszcze mało nam kontuzji i sztab chciałby wystartować z jeszcze wyższego poziomu trudnościâŚ
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast spójrzmy na to optymistycznie: być może pierwszy wagon szrotu ściągnięty przez Wujka Baszę rozsypie się w tych meczach i przyjdzie kolejny, lepszy. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2024
Offline |
|
![]()
AVE WISLA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wisla gra sparing z takimi druzynami żeby byc gotowa do 1 ligi "Po cooo przeciez oni sie tam połamią" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Problem leży w naszym ZJEBANYM stylu gry, a to biorąc pod uwagę ostatnie brednie prezesa do innych właścicieli ("Panowie grajmy w piłkę") się nie zmieni. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|