|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mala dygresja,. drużyny z ktorymi musiała rywalizować Wisla podczas swojego pobytu w 1 lidze i ich aktualne miejsca q esa:
5. Plock 7. Gieksa 8.Motor 9. Lechia (powinna byc 2-3 z samego dorobku punktowego) 16.Arka 18. Termalika Jesli by sie np. uratowala Arka, to w przyszłym sezonie w esa 7 z 17 to będą te same ekipy ktore dopiero co odwiedzalismy na boiskach 1 ligowych. Sporo, nie powiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Liga jest wyrównana więc wszystkie te zespoły moglyby byc na miejscach 1-7 albo 11-18 xd
Dla mnie kluczy jest fakt budowania drużyny. Jeśli na wejściu są luki o drastyczne błędy, tak jak u nas z obsada bramki, ataku, krótka ławka, przepłacaniem graczy, to na dłuższą metę w tak wyrównanej lidze to będą błędy niewybaczalne. Ekstraklasa się sprofesjonalizowala i to co przechodziło kiedyś, nie przejdzie teraz. Trzeba solidnych fundamentów żeby móc mieć pewność utrzymania w lidze. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mimo niewielkich różnic w punktach nie ma sie wrażenia że ten czy tamten zespół powinien być dużo wyżej lub dużo niżej. Wyjątki: Plock, Zagłębie L za wysoko, Legia za nisko Reszta+/- 2 miejsca w ta czy w tamta |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W ogóle nie śledzę ekstraklasy ale też Widzewik może spaść faktycznie? Aż tak słabo grają przy ogromnych pieniążkach zainwestowanych przez nowego właściciela?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Widzew ma taki problem, ze juz nic nie zalezy od nich. W sensie takim, ze nie tylko sami musza wygrywac ale tez liczyc, ze Legia lub Pogon beda gubic punkty lub ktora z druzyn z miejsc 10 - 13 kompletnie sie rozkraczy.
W tym momencie ani Widzew nie wygrywa (nie zanosi sie ze zacznie) ani konkurencja nie punktuje gorzej od nich. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zamazać nazwe i budżet klubu to zaskoczeniem będzie jeśli sie utrzymają.
Aczkolwiek w sytuacji gdzie jeden wynik w ta czy druga strone będzie decydowal o tym kto spadnie to szanse na utrzymanie dalej maja. Spadnie 2 z grona: Arka, Widzew, Pogoń, Radomiak |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Teraz Widzew ma TBB i jesli nie wygra to beda mieli juz mega goraco. Ale czego sie w sumie spodziewac kiedy tam uznali, ze Baena zasluguje na sciagniecie. Gosc, ktory oprocz szybkosci nie ma zadnych pilkarskich umiejetnosci.
Jesli pozostali, ktorych sciagneli tez byli tak "oceniani" jak Baena to nie dziwne, ze Widzew jest n kursie do pierwszej ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Widzew nie spadnie. Nieciecza, świnia i somsiadka nasza zza Błon.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Radomiak dostał właśnie zakaz transferowy więc teoretycznie jest to główny kandydat do spadku (przez finanse).
Chociaż akurat jego to mogą ciągnąć za uszy. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sezon dograją, najwyżej na następny nie dostaną licencji.
Kij z nimi, kolejny klub żerujący na publicznym garnuszku. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Scenariusz optymistyczny i jak najbardziej pożądany
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie pożądanie, to wizja przyszlosci
![]() świnio-pasy grajo między sobą i żaden wynik nie zadowoli obu stron. Ewentualny remis udupi obie drużyny
Ostatnio edytowane przez WildDog : 10.04.2026 o godz. 14:58.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Absolutnie nie. Cztery lata czekam na derby. Cracovia musi sie utrzymac dla mojej osobistej rozrywki dwa. To samo Legia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z czym każdy, kto rozumie aferę ze Śląskiem powinien się zgodzić. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Ja odpowiem tak- martwmy się swoimi finansami...
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A propos finansów, super koleś miszalski juz coś obiecał na koszt referendum?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Osobiście mi to obojetne, a z tego co wiem to akurat ich nasz spadek baardzo cieszyl
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.04.2026 o godz. 16:42.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Kibicowsko dobrze by było z jednymi i drugimi się zmierzyć po paru latach, ale spadek Legii, akurat w tym momencie gdy są zadłużeni, byłoby super rozrywkowo satysfakcjonujące. Wygrzebywaliby się z tej sytuacji latami, tak jak my, tylko w większej skali (bo i przychody u nich większe, i długi). Jak się utrzymają, to Papszun ich poukłada w miarę i za rok znowu się będą bić o puchary, jak nie o mistrza.
Cracovia czy spadnie czy nie, to będzie przeciętna, więc tu w sumie mam gdzieś. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oświetlenie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zmarł Jacek Magiera.
Panie świeć nad jego duszą. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po dzisiejszej przegranej TBB w zasadzie wypisuje się z walki o utrzymanie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piast wyciągnął punkt u pustaków. Oby w nastepnej kolejce wygrali, jak również Pogoń zainkasowała 3 pkt. Wtedy nic innego, tylko na pełnej krzyczymy "Kvrva mac, Widzew grac"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrzę na tabelę i wygląda na to, że spadek jednej z ekip: Widzew, Pogoń czy sąsiadka jest całkiem możliwy. Byłoby zabawnie w każdym razie.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Najlepiej jakby spadly BBT, Arka i Korona (lub Pogon).
Byloby by ekstremalnie chujowo gdyby po naszym awansie spadla Cracovia i/lub Legia bo czlowiek 4 lata ogladal kopanine w 1 lidze czekajac na Derby i starcia z warszawskimi zeby sie teraz z nimi minac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na ten moment Arka wydaje się być murowanym kandydatem do spadku.
Ich najbliższe dwa mecze to Górnik Zabrze i Lech Poznań, czyli najprawdopodobniej 0 punktów. Potem zostaną im dwa spotkania rozpaczliwej walki o utrzymanie (z BBT i na koniec Raków), a już teraz mają 3 punkty straty do bezpiecznego miejsca.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 28.04.2026 o godz. 09:00.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Widze, ze w nastepnej kolejce Legia - Widzew.
Nie ogladalem Ekstraklasy od spadku ale ten mecz chyba sobie obejrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arka raczej na pewno poleci i bardzo dobrze, niech świniaki trafią do pierwszoligowej rzeźni.
Legia nie spadnie, tego jestem pewny. Natomiast generalnie to piszę o tym ostatnim, trzecim spadkowiczu. Ja tam bym wcale derbów nie żałował, gdyby sąsiadka poleciała na ryj. Ale spadek Widzewa czy Pogoni byłby równie zabawny, zwłaszcza mając na uwadze otoczkę wokół tych klubów. W Widzewie to właściciel się nie wycofa ale w Pogoni chyba mogłoby być różnie, bo ten chłop to wygląda na mocno niestabilnego emocjonalnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powtórka z 1997 mile widziana. ![]() ![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jako ze napisałeś ze nie oglądasz esa to moge od siebie napisac: absolute cinema. Co tydzień będą mecze wywołujące emocje. Poziom poszedl bardzo wysoko w górę. Szczególnie intensywność i indywidualny poziom zawodników. A kto poleci? Bruk bet - 99% Arka - 95% Trzeci sie wylosuje. Wszyscy (włacznie) od Radomiaka w dół są zagrożeni i tak będzie do 32 kolejki. Wszystko wskazuje na to ze przed ostatnią kolejka nawet 5-6 druzyn nie będzie jeszcze pewnych utrzymania. Zadecyduja mecze 34 kolejki - Cracovia- Korona, Widzew - Piast, Legia - Motor |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Czas prosze Pana, czas jest do stracenia. Nie ma na tym swiecie nic cenniejszego niz czas.
Otoz strace kolejny rok czekajac na derby. Liczba debrowych pojedynkow oraz emocji, ktore bede mogl doswiadczyc w zyciu spadnie conajmniej o 2. Z mojej perspektywy i dla mojej rozrywki te dwa ancymony musza sie utrzymac. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|