The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2026, 08:40
As napisał(a):Wyświetl post
W sumie to dobrze, ze nie pojedziemy na mistrzostwa. Lepiej dla turnieju. Wszyscy tam jada walczyc o mistrzostwo a my zawsze jedziemy walczyc o wyjscie z grupy. Lepiej, ze jedzie ktos kto wie o co jest ten turniej.

Poza tym powinnismy przegrac z Albania juz a cudem wygralismy. Teraz powinnismy wygrac ze Szwecja a pechowo przegralismy. Suma wychodzi na zero.
Gdybyśmy awansowali to byłoby najprawdopodobniej to co zawsze czyli pompowanie balonika i jakieś tam nadzieje, potem frustracja i złe emocje, widziałem to już tyle razy, że się tym zmęczyłem.
Natomiast bez względu co kto z uczestników będzie mówił do prasy to na 48 drużyn to moim zdaniem co najmniej połowa to bezbarwne przeciętniaki (my byśmy też byli w tym gronie, a teraz bedzie Szwecja) albo szrot i z tego pkt. widzenia prawdziwe MŚ zaczną się dla mnie w 1/8 (16 drużyn). Oby najlepsi piłkarze byli jeszcze wtedy zdrowi i dostatecznie pełni sił po całym sezonie i początku turnieju żeby zagrać porywające mecze aż do końca.
A za 2 lata 24 drużyny w finałach me - taka sama bzdura z pkt. widzenia poziomu sportowego i emocji.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.04.2026, 10:01
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Gdybyśmy awansowali to byłoby najprawdopodobniej to co zawsze czyli pompowanie balonika i jakieś tam nadzieje, potem frustracja i złe emocje, widziałem to już tyle razy, że się tym zmęczyłem.
Natomiast bez względu co kto z uczestników będzie mówił do prasy to na 48 drużyn to moim zdaniem co najmniej połowa to bezbarwne przeciętniaki (my byśmy też byli w tym gronie, a teraz bedzie Szwecja) albo szrot i z tego pkt. widzenia prawdziwe MŚ zaczną się dla mnie w 1/8 (16 drużyn). Oby najlepsi piłkarze byli jeszcze wtedy zdrowi i dostatecznie pełni sił po całym sezonie i początku turnieju żeby zagrać porywające mecze aż do końca.
A za 2 lata 24 drużyny w finałach me - taka sama bzdura z pkt. widzenia poziomu sportowego i emocji.
Bardziej ekscytuja mnie eliminacje niz same turnieje.

Zawsze mnie w....ialo jak przed turniejem media robily wywiady z pilkarzami czy trenerami i padalo pytanie "O co bedziemy walczyc na turnieju, jaki jest cel" i padala odpowiedz w stylu "Celem jest wyjscie z grupy".

....a, jedziecie wziac udzial w konkursie sportowym w pilke nozna o mistrzostwo swiata! Jakie wyjscie z grupy?
Przeciez ....a cel jest zawarty w nazwie turnieju. Dla mnie jest jasne, ze jak awansowales na mistrzostwa to jedziesz walczyc o mistrzostwo.

W tym momencie wiekszosc ludzi sie ze mna nie zgadza bo albo nie potrafia czytac ze zrozumieniem lub nie sluchaja co sie do nich mowi.
Ja nie mowie, ze maja deklarowac zdobycie pucharu tylko deklarowac walke o puchar, w sensie deklarowac, ze zrobia wszystko co mozliwe aby puchar zdobyc. To sa dwie totalnie rozne rzeczy.

Takie melepetowate deklaracje o walke o wyjscie z grupy (czyli o honorowa porazke) odbieraja ekscytacje wystepem reprezentacji na turnieju zanim on sie nawet zaczal.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.04.2026, 14:20
na 48 drużyn to moim zdaniem co najmniej połowa to bezbarwne przeciętniaki

Bardzo bym chciał by jakieś Kurakao czy inny marny piłkarsko naród, wyłapał dwu-cyfrówkę na mundialu by się FIFA zastanowiła nad zaniżeniem poziomu sportowego i prestiżu takiej imprezy.

Kiedyś czekało sie na mecze na mistrzostwach świata, a teraz to sporo meczy będzie na poziomie gierek sparingowych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.04.2026, 16:46
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Sam w to nie wierzę ale zgadzam się z gizmo.
Po pierwsze ja nie uważam aby to był błąd sędziego.To nie było takie czyste bark w bark.Zalewski pokpił sprawę i ratował się jak mógł a,że był już trochę z tyłu dołożył trochę rękami i dał pretekst Szwedowi aby ten upadł i sędziemu żeby gwizdnął.Głupie zachowanie i tyle a sądzę ,że zawodnicy byli uczulani na to aby głupio nie faulować.
Przy wolnym nasi obrońcy dali się wyblokować jak przedszkolaki.Równie dziecinnie zachowali się przy 3 bramce.
Przy tym golu akurat podobno był spalony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.04.2026, 17:07
swiety37 napisał(a):Wyświetl post

Bardzo bym chciał by jakieś Kurakao czy inny marny piłkarsko naród,..
Curacao to akurat jest Holandia B, tam grają kolesie którzy sa wychowankami holenderskich akademii, grali w holenderskich młodzieżówkach tylko są za słabi na kadrę Holandii. Wiadomo, holenderska kolonia.

Mają mega trudną grupę ale bym się nie zdziwił jak jakieś punkty zrobią.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.04.2026, 21:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przy tym golu akurat podobno był spalony.
Fakt,dzisiaj mi coś takiego na tik toku mignęło.Ogólnie im więcej czasu mija tym lepsze kwiatki wychodzą...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.04.2026, 20:02
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Fakt,dzisiaj mi coś takiego na tik toku mignęło.Ogólnie im więcej czasu mija tym lepsze kwiatki wychodzą...
Sędzia pomógł Szwedom - bez dwóch zdań. Wszystkie pomyłki na ich korzyść, kilka wypaczających mecz, niektóre po prostu kuriozalne (żółta dla Piątka bez żadnego kontaktu).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.04.2026, 05:12
Kartkę to Piątek akurat dostał rączej za dyskusje niż za faul. Co nie zmienia faktu ze sędzia ....
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.04.2026, 15:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kartkę to Piątek akurat dostał rączej za dyskusje niż za faul. Co nie zmienia faktu ze sędzia ....
Ale sędzie podyktował faul którego nie było w kluczowej sytuacji, zamiast czekać na ew. VAR. Pilnował wyniku?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów