The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2025, 01:43
Królewski forza Wisła. Na pohybel hejterkom. Niech sie zadomowi Krolewski na wieki. Ku rozpaczy hejterkow jaroo1, którzy nic nie mogą zrobic, poza ujadaniem. Auuuuz posrani hejerki w pieluchę..
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 15.11.2025 o godz. 01:48.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.11.2025, 08:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Straszny sukces sprzedawać leki w starzejącym się społeczeństwie. I zarobione w ten sposób na chorych pieniądze przepala na dziadków przepłacanych w osiedlowym klubiku. Wzór do naśladowania.
Jego kasa, będzie chciał to może dosłownie nią palić w kominku - nic nam do tego.

Rozumiem, że na dniach ruszasz z otwarciem ponad 200 aptek, a potem przejmujesz Forum?

I nie - nie jestem fanem tego co robi w Wieczystej, szczerze to kompletnie mi wisi ten klubik.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.11.2025, 09:57
Oczywiście, że może sobie palić w piecu i nic minie to nie obchodzi. Tylko że tutaj były zarzuty do Królewskiego że utrzymuje amp futbol, drużynę kobiet, rezerwy i inne formy działalności Wisły i to jest zdaniem kretynów przepalanie pieniędzy. Tych samych którzy nad irracjonalną działalnością WK się rozpływali.

To co robi chłop z własną kasą to jego sprawa, ja tylko nie mogę pojąć jak można się tym fascynować, jednocześnie pluć na dużo wartościowszą aktywność Królewskiego. Takie podejście jest dla mnie dyskwalifikujące.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.11.2025, 10:33
Co takiego Zaskroniec na Moskala napisał?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.11.2025, 10:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że może sobie palić w piecu i nic minie to nie obchodzi. Tylko że tutaj były zarzuty do Królewskiego że utrzymuje amp futbol, drużynę kobiet, rezerwy i inne formy działalności Wisły i to jest zdaniem kretynów przepalanie pieniędzy. Tych samych którzy nad irracjonalną działalnością WK się rozpływali.

To co robi chłop z własną kasą to jego sprawa, ja tylko nie mogę pojąć jak można się tym fascynować, jednocześnie pluć na dużo wartościowszą aktywność Królewskiego. Takie podejście jest dla mnie dyskwalifikujące.
Porównywanie Królewskiego i Kwietnia jest na starcie bezsensu - i tutaj pełna zgoda. Obydwaj są w innym miejscu biznesowo, sportowo, życiowo. Co nie zmienia faktu, że każdego z nich można zarówno pochwalić jak i zganić. Niestety forma rozmowy na tym forum wciąż ma charakter wojenki hiszpańsko-polskiej, gdzie albo jesteś z nami albo przeciwko.

Nocne Jarka popisy - oczywiście już pokasowane.

https://weszlo.com/krolewski-mocno-o...-przed-czasem/
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2025, 10:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Co takiego Zaskroniec na Moskala napisał?
tutaj:
https://x.com/admacag/status/1989399...wkmh7_s3jehqzw

a tutaj jeszcze nie wiadomo co:
https://x.com/wezyk_jan/status/1989405154739994999

pierwsze już skasowane. drugie na razie nieupublicznione.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 15.11.2025, 11:32
Coglin napisał(a):Wyświetl post
tutaj:

Pijackie popisy, a co do tego, że wujek odszedł z Wisły honorowo (czyli dostając kasę za pracę tylko do dnia odejścia?) to nie wierzę.
Uważam wypowiedzi jk niepoparte twardymi dowodami za niewiarygodne, po tym jak usłyszę od kogoś ileś krętactw i manipulacji tak mam. przepraszam.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.11.2025, 11:36
Nauczanie o honorze Brzęczka, który rzekomo zrzekł się pieniędzy, wobec braku umorzeń własnych pożyczek właścicielskich (mimo takich deklaracji) to jakiś wyższy poziom absurdu.
Przytyk wobec Moskala jeszcze głupszy, biorąc pod uwagę jakie brednie Zaskroniec opowiadał na konferencji powitalnej.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.11.2025, 12:04
Coglin napisał(a):Wyświetl post
tutaj:

I z takiego wpisu płaczki robią aferę? Że kompromitacja? Kabaret.

A w kwestii Moskala. Skoro trener publicznie w jednym zdaniu mówi że nie wie co ma robić. To w kolejnym powinien złożyć rezygnację i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 15.11.2025, 12:04
Idol brawoszefów po raz kolejny pokazał, jakim jest małym i śmiesznym człowiekiem.
Alkohol plus wczorajszy sukces biznesowy spowodował, ze przerwał post od X i...wyszło szydło z worka.
Ten człowiek kompromituje siebie i Wisłe po raz kolejny, co nie przeszkadza osobnikom typu pepe72, Drozd czy Leszek w oddaniu mu hołdu, co widać w powyższych wpisach.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.11.2025, 12:08
Moskal oni za to jak został potraktowany to jeszcze należało dopłacić . To tak w kwestii honoru.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.11.2025, 12:44
As napisał(a):Wyświetl post
Moskal oni za to jak został potraktowany to jeszcze należało dopłacić . To tak w kwestii honoru.
To zrób na niego zrzutkę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.11.2025, 13:35
Cytat:
Nauczanie o honorze Brzęczka, który rzekomo zrzekł się pieniędzy, wobec braku umorzeń własnych pożyczek właścicielskich (mimo takich deklaracji) to jakiś wyższy poziom absurdu.
Przytyk wobec Moskala jeszcze głupszy, biorąc pod uwagę jakie brednie Zaskroniec opowiadał na konferencji powitalnej.
O Bońku też jest dobre, że kończy przed czasem, bo Zaskroniec to jego przeciwieństwo i nigdy nie może dojść skoro zostawia trenerów do usranej śmierci, aż sami rezygnują z bezsilności.

Generalnie kawał zjeba i tyle, cham, który teraz będzie ustalał kto ma z Wiślaków honor a kto nie. Mały człowiek, któemu za dużo w życiu wyszło i mu odjebało.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.11.2025, 14:14
Generalnie kawał zjeba i tyle, cham, który teraz będzie ustalał kto ma z Wiślaków honor a kto nie. Mały człowiek, któemu za dużo w życiu wyszło i mu odjebało.
O to zupełnie inaczej niż Ty xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.11.2025, 18:14
Cytat:
O to zupełnie inaczej niż Ty xD
Ale mi nic w życiu nie wyszło

Już kiedyś pisałem, ja rozumiem, że ja szary człowiek czy inny lesiu czy drozd możemy być chamami. Nawet jeśli, któryś z nas by był miliarderem, to sobie tutaj anonimowo piszemy. To co przystoi szaraczkowi anonimowo na forum czy komuś bogatemu, biznesmanowi itd anonimowo, to jednak nie godzi się pod swoim imieniem i nazwiskiem robić, tym bardziej jak się jest osobą publiczną.
Problemy z alkoholem czy raczej po alkoholu ma wiele osób ale mało kto z osób publicznych odpierdala np po alko publicznie takie cyrki jak Zaskroniec. I to jest problem. A nie to, że on tam by się najebał w zaciszu domowym, obsmarkał i zasnął.

No ale wiadomo, jest tu grupa osób, która Zaskrońcowi wszystko wybaczy bo ma autyzm i zapłakał o losy Wisły na brifingu swoim pięc lat temu xd

PS I kij o ten wpis o Bońsku ale padalec uderzył w Moskala, a to już jest poniżej godności Wiślaka.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.11.2025, 19:26
Hejterku nie stawiaj się ze mną w jednym szeregu bo nie zasłużyłeś

A uderzył w Moskala tylko zdaniem nawiedzonych. Stwierdził tylko jak się różni sytuacja Moskala i Brzęczka, nic więcej. Ale to wystarczy żeby oszołomy z pianą na buźkach kręciły aferę.

Warto po tym roku ocenić czy pożegnanie Moskala i reszty kółka wzajemnej adoracji wyszło Wiśle na dobre czy na złe. Bo to nie tylko Kazek poszedł w odstawkę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 15.11.2025, 20:13
A 3 miesiące wcześniej oczywiście Moskal sam się przyjął do roboty.
W temacie towarzystwa wzajemnej adoracji to Załuska nie wiem co jeszcze robi w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.11.2025, 21:47
A po trzech miesiącach po przegranym 3:0 meczu sam stwierdził, że nie wie co ma robić. Królewski zrobił to co trzeba za niego.

A fakt, że poza nim poleciało trochę zasłużonych i moment był dość zaskakujący. Czyli po meczu którego nie było musi mieć jakieś wytłumaczenie. Robienie z tego ponownie afery po roku, jeszcze ze świadomością że to było bardzo dobre posunięcie to zwykły debilizm.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.11.2025 o godz. 21:51.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.11.2025, 23:33
Pisałem to już po zwolnieniu Moskala i powtórzę podobnie.Mam nadzieje,że Moskal nie odpuści nawet złotówki za to jak został przez królewskiego potraktowany.A ty Drozd nie .......,że porównał tylko dwie sytuacje bo jest w tym wpisie wrzutka o Wiślackości.Jakby jej nie było to jeszcze pół biedy...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.11.2025, 00:27
Ty jesteś drozd śmieciem, inaczej ciebie nazwać nie można. Królewski obraził Moskala pisząc, że Brzęczek zwalniając się sam miał honor, w przeciwieństwie do innych Wiślaków i podał info, że Moskal nadal jest opłacany. Także jebać was za to bo na więcej nie zasługujecie.

Cytat:
bo jest w tym wpisie wrzutka o Wiślackości.Jakby jej nie było to jeszcze pół biedy...
Nie, nie o Wiślackości, tylko o tym, że Moskal nie ma honoru
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 16.11.2025, 01:23
Moskal to był tak bezjajeczny trener, ktory dodatkowo trzymał się kurczowo stołka, że głowa mała.
A Jop powinien całować po stopach Królewskiego, że dostał samograja w postaci dobrych zagranicznych transferów. Inaczej błądziłby jak dziecko we mgle, jak poprzednicy, Sobol, Moskal. Dobrze, że choć nie przeszkadza.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.11.2025, 09:38
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Proba łączenia tych 2 tematów jest wyrazem hmmm....powiedzmy ze słabości intelektualnej.
3/4 postów w tym temacie to dywagacje nt firmy Synerise, tyle że modniej gdy się mówi o nich źle
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.11.2025, 09:54
Historia tamtych zwolnień jest wieloaspektowa. O ile pamiętam Moskal ugrał 6 punktów w 7 meczach przy czym Kotwica, Warta i ŁKS były już po pucharowej przygodzie. Moskal zdobył w tych trzech meczach 1 punkt i z rozbrajającą szczerością powiedział co powiedział. Jak się coś takiego mówi publicznie to się potem podaje do dymisji. Nie podał się i nie został zwolniony. Zwolniony został po wyjeździe do Głogowa i nie tylko on. Krzywdy mu nikt nie zrobił taki los trenera który przegrywa.

Ty jesteś drozd śmieciem,
Jeżeli takie nic jak hejterek zaczyna pluć w moją stronę odbieram to jako duży komplement.

Dziękuję hejterku naprawdę nie musiałeś
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.11.2025, 10:03
Ty jesteś jak Zaskroniec. Nie macie honoru i tyle w temacie.
....... sobie dalej swoje kocopoly i zaginął rzeczywistość, że ktoś tu mówi o zwolnieniu Moskala, a nie o tym, że Zaskroniec napisał, że Moskal nie ma honoru. Takie osobniki jak wy powinny być na kopach wynoszone z Wisły no ale wiadomo, układy, ukladziki, bagienko więc to się kręci. Jedynie rozjebanie się wyklucza z grona bycia Wiślakiem, ewentualnie jakieś spory z cwaniakami z chuliganki. Jak się w układzie siedzi to można Moskala wyzywać od ludzi bez honoru i jest ok. Jeszcze to jakoś jebany przygłup na forum pochwali i już w ogóle jest cacy.
drozd:
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 16.11.2025, 11:48
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Moskal to był tak bezjajeczny trener, ktory dodatkowo trzymał się kurczowo stołka, że głowa mała.
A Jop powinien całować po stopach Królewskiego, że dostał samograja w postaci dobrych zagranicznych transferów. Inaczej błądziłby jak dziecko we mgle, jak poprzednicy, Sobol, Moskal. Dobrze, że choć nie przeszkadza.
Czy Moskal i Sobolewski mieli az tak tragiczna kadre? Wiem, ze "jopizna" na ktora cierpisz strasznie tobie na mozg sie rzucila. Chyba jeszcze nie jestes w agonalnym stanie, wiec chociaz odrobinke myslenice u ciebie pracuja?

Pamietasz, proroku:

Przecież taka Wieczysta z tym naszym "geniuszem" taktyki Jopizną, to nas ogoli paroma bramkami. Miejmy nadzieję, że jak już pożegnamy Jopusia, przyjdzie jakiś fachowieć, a nie kolejny przedstawiciel...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 16.11.2025, 12:29
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Czy Moskal i Sobolewski mieli az tak tragiczna kadre? Wiem, ze "jopizna" na ktora cierpisz strasznie tobie na mozg sie rzucila. Chyba jeszcze nie jestes w agonalnym stanie, wiec chociaz odrobinke myslenice u ciebie pracuja?

Pamietasz, proroku:

Przecież taka Wieczysta z tym naszym "geniuszem" taktyki Jopizną, to nas ogoli paroma bramkami. Miejmy nadzieję, że jak już pożegnamy Jopusia, przyjdzie jakiś fachowieć, a nie kolejny przedstawiciel...
Tak, mieli tragiczną kadrę w porównaniu z tym co jest. Jeśli twierdzisz inaczej, mocno zakłamujesz rzeczywistość. A Jop jest na poziomie Moskala i Sobola. Po prostu lepszym.jakosciowo piłkarzom nie przeszkadza i to wystarcza, przeważnie.

I tak, mam nadzieję, ze jak w ekstraklasie, gdzie nasza kadra nie będzie już tak mocna na tle innych drużyn, jak objawi się czerstwość trenerska Jopa, to zostanie on zastąpiony lepszym trenerem.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 16.11.2025 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 16.11.2025, 12:36
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Tak, mieli tragiczną kadrę w porównaniu z tym co jest. Jeśli twierdzisz inaczej, mocno zakłamujesz rzeczywistość. A Jop jest na poziomie Moskala i Sobola. Po prostu lepszym.jakosciowo piłkarzom nie przeszkadza i to wystarcza, przeważnie.

I tak, mam nadzieję, ze jak w ekstraklasie, gdzie nasza kadra nie będzie już tak mocna na tle innych drużyn, jak objawi się czerstwość trenerska Jopa, to zostanie on zastąpiony lepszym trenerem.
Twoje proroctwa się spełniają, więc Joppwi "grozi" kilka lat na stołku trenera Wisły
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 16.11.2025, 12:55
Marzyciel.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.11.2025, 15:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
3/4 postów w tym temacie to dywagacje nt firmy Synerise, tyle że modniej gdy się mówi o nich źle
Znowu zgoda. Pisane są w tym wątku niemal wyłącznie rzeczy stawiające w negatywnym świetle Królewskiego, w tym wprost sugerowane było że właściciel Wisły to gołodupiec a jego firma to wydmuszka która lada chwila złoży się jak domek z kart.

Nie wiem co jest złego w przytoczeniu informacji stawiających jego oraz jego firmę w o wiele lepszym świetle?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.11.2025, 17:01
WildDog napisał(a):Wyświetl post

Pamietasz, proroku:

Na X, po strzeleniu przez Odrę:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1989650872918577522
jajcarze napisał(a):
- jeśli chcemy awansować to jop musi wyoutować!!
- Ale co byliśmy królami świata przez 16 kolejek to nasze.
- Skończył się miesiąc miodowy Wisły Kraków
- Jop jeszcze robi :(
- Trener do dymisji
- zwolnić JOPAAA
- J A P I E R D O L E E E
i jeszcze kilka link wyżej.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów