The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2025, 20:50
Przez aktualna pozycje w tabeli ewidentnie wielu odwala i szuka juz absolutnie wszystkiego żeby zabłysnąć.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 13.11.2025, 09:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty jesteś normalny, czy z nienawiści do Królewskiego totalnie Ci odwaliło?
Twoje poglądy określam jako "zerojedynkowe ograniczenie".
Czyli jeśli dane zagadnienie ma powiedzmy 10 aspektów, to twoje zbadanie sprawy wygląda tak:
-w ogóle nie dostrzegasz pięciu aspektów
-analizujesz dostrzegalne dla ciebie kolejne pięć
-jeśli trzy są na "tak" a dwa na "nie", to autorytatywnie ogłaszasz, że zagadnienie jest na 'tak" a kto uważa inaczej ten jest... ( tu wstawiasz dowolny epitet).

Tu użyłeś słowo "nienawiść".
A ja tylko wyraziłem się szyderczo, ironicznie, może trochę złośliwie.
Ale określenie tego "nienawiścią" jest, delikatnie mówiąc, niedorzecznością.

Co ma prezes jakiegokolwiek klubu do patologii uzurpującej sobie tytuł "najwierniejszych"?
Może zdefiniujmy, że generalnie chodzi o relację Prezeska z szeroko rozumianym sektorem C.
Że tej relacji "nie ma" najlepiej świadczą tylko dwa fakty:

-podczas 3 sezonów gnicia w drugiej lidze sektor C w zasadzie nigdy nie "pocisnął" Prezeskowi. No cóż, nasze kibice to jednak nie takie chamstwo jak na Legii czy Kuchenkorzu
- racowisko na meczu z Ruchem (skądinąd, mi się podobało ) . Na pewno Prezesek nic "nie wiedział" o wagonach rac wnoszonych na trybuny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.11.2025, 13:14
Pierwsze pytanie było retoryczne. Wystarczy poczytać Twoje wypociny żeby nie mieć wątpliwości co do tego jak negatywne emocje Tobą kierują, a aktualne sukcesy Wisły Królewskiego jeszcze to potęgują.

Co do stosunków Królewskiego ze stadionową bandytetką, to są one takie same jak większości właścicieli klubów - żadne. Po prostu nie eskaluje pewnych kwestii bo nie ma narzędzi żeby przepisy wyegzekwować i nie opłaca mu się wojna z nimi kiedy jesteśmy słabi finansowo. Jeżeli kiedyś staniemy na nogi w Ekstraklasie a stadion będzie pełny, wtedy być może któryś prezes weźmie się na poważnie za kumatych, jeżeli nie zostaną po prostu wypchnięci ekonomicznie ze stadionu.

Ale żeby dowalać się konkretnie do Królewskiego że nie rozwiązał problemów z patologią których nie potrafił rozwiązać nikt przed nim, nawet w czasach Cupiała kiedy klub był najbogatszy i najpopularniejszy w Polsce, to już trzeba być oszołomem.

Co niby może zrobić Królewski? Wydać jeszcze więcej na ochronę żeby doprowadzić do wojen pod kasami, żeby obrażone bydło odstraszało mu normalnych kibiców spod stadionu? To nie jest słabość Królewskiego tylko państwa polskiego, które tworzy przepisy a potem ich nie jest egzekwuje. Właściciel klubu jest tutaj niemal bezradny.

A już w ogóle wrzucanie prezesa Wisły w kontekście tego że jeden troglodyta dał w ....ę drugiemu pod halą w ramach niejasnych porachunków, czy co tam miało miejsce - no niestety, ale jesteś oszołomem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.11.2025 o godz. 13:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 13.11.2025, 15:45
Pierwsze pytanie było retoryczne. Wystarczy poczytać Twoje wypociny żeby nie mieć wątpliwości co do tego jak negatywne emocje Tobą kierują, a aktualne sukcesy Wisły Królewskiego jeszcze to potęgują..... no niestety, ale jesteś oszołomem.
Cóż, wykazałem w poprzednim wpisie, że z tobą nie da się prowadzić jakiejkolwiek sensownej dyskusji.
Różnimy się zasadniczo.
Ja kibicuję Wiśle Kraków, a tylko w twojej chorej mózgownicy mogła pojawić się myśl o "negatywnych emocjach" które u mnie powstają w związku z jej sukcesami. To jest paranoja i obłęd.

Dodam, że jest mi poniekąd całkowicie obojętne, kto jest jej właścicielem czy prezesem.
Ale od właściciela oczekuję sukcesu sportowego ( w granicach rozsądku) oraz zapewnienia stabilnej sytuacji finansowej.

Ty natomiast jesteś zakochany, zauroczony, zafascynowany Prezeskiem, który w żadnym przypadku ma nie podlegać jakiejkolwiek krytyce. Jemu tylko trzeba spijać z dziubka, oddawać wieczyste hołdy oraz tłumaczyć go w każdej sytuacji. Zawsze i na wieki wieków. Amen.

Zaznaczę też, że trzy lata temu życzliwie przyjąłem objecie przez niego większościowego udziału oraz funkcji prezesa.
Natomiast z czasem, na przestrzeni roku, półtora, najpierw pojawiło się u mnie zdziwienie, potem zaskoczenie, dalej irytacja, a następnie zniesmaczenie i niepokój o losy klubu.
Dlaczego?
Bo Prezesek przez swój styl zarządzania, kreślenie wizji, wypowiadane słowa oraz podjęte działania wielokrotnie obrażał moją inteligencję.

Jak Prezesek przestanie opowiadać banialuki, ustabilizuje sytuację finansową , osiągnie sukces sportowy, to nawet jestem go w stanie pochwalić

Natomiast z tobą kończę wszelkie polemiki ( tym razem dotrzymam słowa).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.11.2025, 21:45
@stary dziad - wystarczy poczytać kilka Twoich postów żeby mieć jasność jak bardzo nienawidzisz Królewskiego, czy też "Prezeska", jak go nazywasz.

Nie jestem jego fanem, wiele jego decyzji mi się nie podoba, ale są granice krytyki po przekroczeniu których zostaje bezmyślny hejt. Ty je (nie pierwszy raz zresztą) przekroczyłeś bredząc o związkach Królewskiego z bandyterką i jego odpowiedzialności za fajerwerki na trybunach (również kibiców Ruchu ) czy to że jeden drugiemu sprzedał lepę pod halą.

Dlatego w dupie mam dyskusję z Tobą na jego temat, bo to nie ma sensu w takiej formie. To że żadnych ze swoich bredni nie odwołałeś, ani nawet się do nich nie odniosłeś pokazuje że nie ma z kim dyskutować (bo o czym by się pewnie znalazło).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.11.2025, 23:42
Jeśli ktoš nazywa Królewskiego "prezeskiem" czy "zaskrońcem" to traci prawo do jakiejkolwiek oceny prezesa.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.11.2025, 11:01
Dokładnie.To jest co najwyżej "pajac"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.11.2025, 13:31
https://businessinsider.com.pl/gospo...cel-to/b9ctgr1

Całkiem niezła kasa dla tej nierentownej spółki, jakis komentarz wszechwiedzących?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2025, 13:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Całkiem niezła kasa dla tej nierentownej spółki, jakis komentarz wszechwiedzących?
Nie prowokuj. I tak chłopaki mają w tym sezonie drastyczny dysonans poznawczy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.11.2025, 14:09
I cyk - mamy budżet na najbliższe dwa lata
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.11.2025, 16:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Pewnie to nie do mnie, ale pozwolę sobie..
Od początku działalności przez 10 lat pokazywali raporty roczne (za 2024 niestety jeszcze nie zdążyli opublikować), a w każdym jednym była strata.
Czyli byli rentowni czy nie? Chcesz podyskutować z liczbami w tych raportach?
A za to co idzie za dzisiejszą informacją oczywiście moje gratulacje dla jk i pozostałych dzięki którym dostali te pieniądze. Co więcej jeśli kasa z tego tytułu będzie rozdawana w tej puli do 2027 to o ile się nie narażą komuś decyzyjnemu tj. spora szansa, że dostaną tej kasy więcej.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.11.2025, 17:10
Firma, której mniejszościowym udziałowcem jest Królewski dostała dofinansowanie. Nie jest to potężna kwota patrząc na przeznaczony na to budżet. Natomiast z całą pewnością jest to sukces tej firmy.
Natomiast Wisła pod rządami Królewskiego generuje stratę mniej więcej milion złotych każdego miesiąca.

I co ma jedno do drugiego? Jak można próbować łączyć te 2 sytuacje? Na jednym polu odniósł sukces, na drugim nadal nie wychodzi. Czy to.jakas sytuacja nadzwyczajna? Nie wydaje mi się.
Proba łączenia tych 2 tematów jest wyrazem hmmm....powiedzmy ze słabości intelektualnej.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 14.11.2025, 17:37
Ktoś jest w ogóle w stanie zliczyć ile pieniędzy wpompowano już w ten start up?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 14.11.2025, 17:41
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Firma, której mniejszościowym udziałowcem jest Królewski dostała dofinansowanie. Nie jest to potężna kwota patrząc na przeznaczony na to budżet. Natomiast z całą pewnością jest to sukces tej firmy.
Natomiast Wisła pod rządami Królewskiego generuje stratę mniej więcej milion złotych każdego miesiąca.

I co ma jedno do drugiego? Jak można próbować łączyć te 2 sytuacje? Na jednym polu odniósł sukces, na drugim nadal nie wychodzi. Czy to.jakas sytuacja nadzwyczajna? Nie wydaje mi się.
Proba łączenia tych 2 tematów jest wyrazem hmmm....powiedzmy ze słabości intelektualnej.
A najlepsze,że ci sami naśmiewają się z Kwietnia który co by nie mówić w swojej podstawowej działalności niewątpliwie odnosi sukces.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.11.2025, 18:03
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A najlepsze,że ci sami naśmiewają się z Kwietnia który co by nie mówić w swojej podstawowej działalności niewątpliwie odnosi sukces.
Z Kwietnia się nie naśmiewają dlatego, że zadłuża klub tylko dlatego, że zmienia trenerów.
I że zatrudnił Kapkę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.11.2025, 18:40
Ktoś jest w ogóle w stanie zliczyć ile pieniędzy wpompowano już w ten start up?
Pewnie sprawozdania roczne, ale mnie szkoda czasu na ich szczegółowe przeglądanie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 14.11.2025 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 14.11.2025, 19:13
Dofinansowanie jest już świętowane - Jarek już zaczął alko-krucjatę na X. To będzie ciekawy wieczór
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2025, 19:20
azor napisał(a):Wyświetl post
Dofinansowanie jest już świętowane - Jarek już zaczął alko-krucjatę na X. To będzie ciekawy wieczór
Przynajmniej wiadomo czemu pije
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 14.11.2025, 19:25
Przynajmniej wiadomo czemu pije
W sumie to nawet można by mu wybaczyć - nie co dzień wpada do kiety 100 baniek A akurat przytyk do Bońka trafny
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2025, 19:49
Mogilany dziś nie zasną

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.11.2025, 19:49
Ośmieszania siebie i Wisły odcinek kolejny.
Szkoda, chwilę wytrzymał ale jednak siła nałogu wygrała
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 14.11.2025, 20:06
Instagram Peszki wskazuje, iż dziś gruba impra w składzie: Kubus, Jaruś, Peszko, Wasilewski, a pośród nich, na czołówce - Kwiecień

Co na to brawoszefy, które z definicji są anty-wieczysta?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.11.2025, 20:09
Brawoszefy w osobach pepe72, Drozda czy wolfyego i innych pewnie dumne ze swojego wodza
Bardzo, bardzo mały człowiek...
Wpis o Moskalu żenujący...
Hańba dla Wisły, niestety
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 14.11.2025 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2025, 22:09
Brawoszefy w osobach pepe72, Drozda czy wolfyego i innych pewnie dumne ze swojego wodza
Bardzo, bardzo mały człowiek...
Wpis o Moskalu żenujący...
Hańba dla Wisły, niestety
Ja na Twoim miejscu zamknąłbym się, bo jeszcze ktoś wypomni moje majaczenia na temat Wieczystej i Kwietnia. Ale jak widać jeszcze Ci mało.

Widać mania prześladowcza nie odpuszcza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2025 o godz. 22:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.11.2025, 22:16
Ja na Twoim miejscu zamknąłbym się, bo jeszcze ktoś wypomni moje majaczenia na temat Wieczystej i Kwietnia. Ale jak widać jeszcze Ci mało.
Moje zdanie nt. Wieczystej i Kwietnia się nie zmienia, dlatego nie uda Ci się tutaj zastosować jednej z Twoich ulubionych strategii.
Natomiast Królewski już kasuje alko wpisy...czyli tak jak zawsze. Malutki, malutki człowiek.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2025, 22:48
Moje zdanie nt. Wieczystej i Kwietnia się nie zmienia, dlatego nie uda Ci się tutaj zastosować jednej z Twoich ulubionych strategii.
Natomiast Królewski już kasuje alko wpisy...czyli tak jak zawsze. Malutki, malutki człowiek.
E tam, po prostu ma słabą głowę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2025, 23:04
Wolfy kolejny jebany fałszywiec:

O Jopie w marcu:
Cytat:
Wczorajszy mecz pokazał jak miernym trenerem jest Jop.
O Dudzie:
Cytat:
Dopiero kiedy uczciwie ocenię postawę Dudy zaczyna się jazda z miłośnikami młodego drewna.

Duda ma papiery na kolejnego Plewkę albo Bruda. Osobiście wolałbym Patryka niż jego, przynajmniej coś robił w destrukcji.

Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.
O Jopie w kwietniu:
Cytat:
Jop jest do zwolnienia.
Cytat:
Jop jest słabym trenerem. Nic z tego nie będzie.

Ten człowiek ewidentnie odpłynął, uwierzył w narrację własną i Królewskiego. Nie traktuje poważnie ani kibiców, ani rywali, ani celu który przed nim postawiono.
O Jopie w maju:
Cytat:
Z tym pajacem na ławce nie awansujemy. Sobolewski 2.0.
Kolejna fałszywa kurewka uaktywniająca się po każdej porażce Jopa. Nie może wytrzymać tego, że Jop jest lepszy niż cienki Rude, którego tu wychwalał. Oceny i analizy ma z ....y wzięte. Do tego kreuje sie na wielkiego intelektualistę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.11.2025, 23:12
Straszny sukces sprzedawać leki w starzejącym się społeczeństwie. I zarobione w ten sposób na chorych pieniądze przepala na dziadków przepłacanych w osiedlowym klubiku. Wzór do naśladowania.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 14.11.2025, 23:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Straszny sukces sprzedawać leki w starzejącym się społeczeństwie. I zarobione w ten sposób na chorych pieniądze przepala na dziadków przepłacanych w osiedlowym klubiku. Wzór do naśladowania.
Jak widać Królewskiemu to imponuje bo się z WK prowadza tak,że Alexa może czuć się zazdrosna.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.11.2025, 00:01
Jak widać Królewskiemu to imponuje bo się z WK prowadza tak,że Alexa może czuć się zazdrosna.
Królewskiemu? Przecież wy tu jojcycie za Kwietniem jak małe dziewczynki. Całe stadko hejterów Królewskiego to psychofani aptekarza. Gdzie jest Wieczysta, płaczki Cały zeszły rok bredziliście jak to Wieczysta awansuje i pokaże Wiśle miejsce w szeregu I co? Pstro. Tyle są warte wasze jałowe bredzenia.

Hejterek zaraz popuści w pieluchę .

Przyzwyczajcie się że Królewski zadomowi się w Wiśle na dłużej
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.11.2025 o godz. 00:04.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów