The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2025, 10:12
masada napisał(a):Wyświetl post
Główny problem z naszymi finansami polega na tym, że u nas nie ma kto dosypywać. Królewskiego możliwości z całym szacunkiem są wciąż ograniczone, a w bieżącym sezonie problem objawi się z pełną mocą, bo nie będzie już dodatkowej kasy z PP i pucharów, a to zaciemniało obraz.
Dokładnie tak.
Prezesek mimo iż kreuje się na niewiadomojakiego biznesmena i wizjonera nie ma podjazdu do Świerczewskiego, Dobrzyckiego, Jakubasa, Rutkowskiego czy nawet tego nowego z Pogoni.

Z deklaracji samego Królewskiego z rozmowy z Karczem z września w tym roku przychody spadną nam z 51 mln w sezonie 24/25 do, cytat z JK: "zakręcimy się pewnie koło 35-40 mln" i obawiam się, że w gołą dupę zobaczymy niestety w całej bolesnej okazałości.
Niestety ale to jest realna i faktyczna rzeczywistość.
Niemniej wielu jej nie dostrzega i uprawia kult Prezeska

Sukcesy sportowe i dobra atmosfera wg mnie przedłużają nadzieję na znalezienie inwestora w końcu i to jest chyba wciąż nasz plan A.
Oby tak było. Oby wreszcie znalazł się ktoś (ktokolwiek) z pieniędzmi, który, podobnie jak w Pogoni, rozwiąże sytuację finansową.
Problem jednak w tym, czy Prezesek będzie chciał oddać klub.
Wg mnie nie, bo on psychologicznie nie wyobraża sobie odejścia z tego świecznika.
A sukcesy sportowe tylko go utwierdzają w przekonaniu, że trzeba licytować wysoko.
Najlepiej w stylu " daj kasę a ja ją będę wydawał "
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2025, 11:18
Główny problem z naszymi finansami polega na tym, że u nas nie ma kto dosypywać. Królewskiego możliwości z całym szacunkiem są wciąż ograniczone, a w bieżącym sezonie problem objawi się z pełną mocą, bo nie będzie już dodatkowej kasy z PP i pucharów, a to zaciemniało obraz. Z deklaracji samego Królewskiego z rozmowy z Karczem z września w tym roku przychody spadną nam z 51 mln w sezonie 24/25 do, cytat z JK: "zakręcimy się pewnie koło 35-40 mln" i obawiam się, że w gołą dupę zobaczymy niestety w całej bolesnej okazałości.
Sukcesy sportowe i dobra atmosfera wg mnie przedłużają nadzieję na znalezienie inwestora w końcu i to jest chyba wciąż nasz plan A.
Trafne uwagi z których można też wysnuć tez wniosek: nie ma kasy ktora można rozwalić, a akurat bieda wprowadzila u nas przynajmniej lepsze standardy transferowe.

Od nowego sezonu bilety +5/10 zl bo esa, umowy sponsorskie +20%, 10 mln zl gwarantowane z c+.

Jakos to się będzie kręcić. Jak Wisla zacznie przy okazji sprzedawać raz do roku kogos za 3 mln euro to bedzie szansa nawet grac o środek tabeli z JK.

Lesniodorski powiedział w 2019 roku że taki klub jak Wisla, bez dlugow to sam sie będzie finansowal. W pelni sie z nim zgadzam.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.11.2025 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2025, 11:24
Ale Wisla ma aktualnie +/- 100 (slownie: sto) milionów długu i kwota rośnie.
Także słowa Leśnodorskiego można traktować wyłącznie anegdotycznie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.11.2025, 11:31
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo zarządzanie klubem piłkarskim to nie jest proste zadanie po pierwsze, a po drugie nie ma standardu gwarantującego sukces. Oceniać w takich okolicznościach jedynie przez pryzmat efektu może tylko ignorant albo manipulant.

Cały dzisiejszy świat jest oparty na długu i dopóki stać Cię żeby płacić odsetki czy raty wszystko jest ok.
Poniekąd tak , czego najlepszym przykładem są budżety państw i tzw. deficyty budżetowe.

Ale nie można ignorować choćby tego ile polskich klubów tylko w okresie ostatnich 25 lat zbankrutowało.
I nie można też pominąć sytuacji Pogoni, która gdyby nie ten nowy zagraniczny inwestor, bez wątpienia wylądowałaby w czwartej lidze.

Oczywiście rozumiem, że wszystko można zignorować i pominąć, i oddać się słodkiej ekstazie bo wygraliśmy 12 meczy.

Jakim biznesie? Wisła to nie fabryka butów. Poza zyskiem z którego robisz złotego cielca jest cała masa aspektów równie ważnych jeżeli nie ważniejszych niż tabelki w excelu. Budowanie społeczności wokół wartości, tradycji, wiarygodności jako podmiotu.
Owszem , mogę sie zgodzić że zysk nie jest celem działania klubu sportowego.
Co nie znaczy, że jest czymś złym wypracować go.

Ale w zupełności wystarczyłoby jakby budżet zamykał się na zero.
A jeśli już mają być straty to trzeba mieć kogoś ( np. bogatego właściciela lub samorząd), który zasypie dziurę finansową.

Poza tym , jak widzę, w twojej ocenie najlepszą metodą na budowanie wiarygodności podmiotu jest płacenie kontrahentom czy pracownikom z opóźnieniem. No mylisz się absolutnie.

. A co do błędów, może wymienisz te błędy prezeska które zaważyły na braku awansu dotychczas. Bardzo jestem ciekawy .
Tych błędów jest całe mnóstwo. I nawet nie o to chodzi aby to wytykać bo robiąc cokolwiek zawsze popełnia się błędy. Ale tutaj jest ich ponadprzeciętnie dużo.
Najważniejszy to bezefektywne przepalanie kasy.
Wystarczy porównać tylko budźety całkowite oraz koszty wynagrodzeń 9 klubów które awansowały w ciągu ostatnich 3 lat , zestawić je z naszymi liczbami i wyciągnąć wnioski.

Co znaczy narobił manka? Klub miał i ma swoje zobowiązania, może wymienisz te posunięcia Królewskiego które zobowiązania zwiększały w sposób uprawniający do stwierdzenia że "narobił manka". Konkretnie. Potrafisz? Czy dalej będziesz lamentował że przez prezeska jest dług, a nie ma awansu.
Spróbuję łopatologiczne, może zrozumiesz.
Przez ostatnie trzy sezony Prezesek wydał o co najmniej 40 mln zł więcej niż miał przychodów. To wynika wprost z rachunku zysków i strat.
Aby móc zachować jakąkolwiek płynność finansową trzeba uzyskać finansowanie z zewnątrz ( tak sie stało przez pożyczki) . Można też oczywiście manewrować poprzez opóźnianie spłacania swoich bieżących zobowiązań.
Efektem jest przyrost długu, który w tym przypadku rozumiemy jako różnica między AKTYWAMI (czyli tym co mamy) a PASYWAMI ( czyli tym co mamy do spłacenia) . Ponieważ nie mamy realnego kapitału własnego, efektem jest ujemna wartość tego odejmowania. Czyli realny dług.

Acha czyli winą jest wielką, że kiedy prezesek pożycza 10 baniek, to tak na prawdę pożycza 9, bo bańkę dostaje z powrotem. Doprawdy mistrz interesu. Dziwne że nie ma więcej chętnych na taki interes..
No tak by było jakby Prezesek umorzył pożyczki.
Ale tego nie zrobił i zapewne nie ma zamiaru.
Wiec, kontynuując twój przyklad, Prezesek na koniec każdego roku dostaje bańkę i dalej klub musi mu oddać 10 baniek.
Jeśli to potrwa powiedzmy 5 lat to Prezesek otrzyma 10+5=15 baniek.

Ale zrozum, że ten sezon i jego wyniki są konsekwencją poprzednich sezonów, to jest proces. Jak się kończy zakładanie, że kasa wszystko załatwi to widać dobitnie po "projekcie" opartym na kasie i doświadczonych fachowcach.
Sugerujesz, ze Prezesek 3 lata się uczył no i teraz wreszcie się nauczył.
W jakiejś mierze na pewno.
Ale ktoś złośliwy mógłby powiedzieć, że ślepa kura też czasami znajdzie ziarno

A Co do "projektu opartego na kasie" to moja prognoza jest taka- jeśli nie wygaśnie zafiksowanie WK, to w tym a najdalej w przyszłym sezonie oni awansują.
Zwolnij mnie natomiast z odpowiedzi na pytanie jaki to ma sens...

To co dzieje się teraz jaką mamy drużynę jakie mamy wyniki, jakie mamy perspektywy pozwala stwierdzić jedno. Zamiast się staczać zaczęliśmy się wtaczać w każdym aspekcie, również finansowym. A będzie tylko lepiej.
Powiem tak- gratuluję ci optymizmu.
Też taki chciałbym mieć.
Na razie oceniam twój wywód jako myślenie życzeniowe czy magiczne, chciejstwo.
Ja jestem małej wiary.
Ale wlej mi tej wiary trochę.
Najlepiej jak wskażesz konkretny konkret na poparcie tezy iż zaczeliśmy się wtaczać w aspekcie finansowym.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.11.2025, 11:41
Podziwiam starego dziada za cierpliwosc w dyskusji z drozdem. To jest jak rozmowa naukowca z szurem.

Odnosnie finansow dwa slowa.
Wedlug raportow za poprzedni sezon Wisla plasuje sie na 7 miejscu (jesli chodzi o budzet)... w ekstraklasie.

I to jest adekwatne miejsce, w ktore powinnismy mierzyc po awansie.

Co do przejmowania klubu przez inwestora. Chyba wam umknelo, jak w jednym z wywiadow przy okazji Moore (swoja droga cos nam ucichl), krolewicz powiedzial, ze nie zamierza szukac na ten moment inwestora i sprzedawac udzialow Bo nie ma takiej potrzeby
Takze tego...
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2025, 11:49
Gdzie tak powiedział? Nie wierzę, nawet że zachowałeś ogólny sens, że "nie zamierza szukać"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.11.2025, 11:57
Główny problem z naszymi finansami polega na tym, że u nas nie ma kto dosypywać. Królewskiego możliwości z całym szacunkiem są wciąż ograniczone, a w bieżącym sezonie problem objawi się z pełną mocą, bo nie będzie już dodatkowej kasy z PP i pucharów, a to zaciemniało obraz. Z deklaracji samego Królewskiego z rozmowy z Karczem z września w tym roku przychody spadną nam z 51 mln w sezonie 24/25 do, cytat z JK: "zakręcimy się pewnie koło 35-40 mln" i obawiam się, że w gołą dupę zobaczymy niestety w całej bolesnej okazałości.
Ja mam oczywiscie nadzieje, ze wejdzie jakis inwestor z duza kasa i bedzie w stanie wepchnac nas na wyzszy poziom.

Natomiast - znowu, nie jestem ekspertem - jesli klub jest zadluzony ale ma dobrze zorganizowane struktury, w jego dzialaniu jest strategia i logika a takze jest w stanie obslugiwac swoj dlug to nie ma problemu z punktu widzenia inwestora. Inaczej sie patrzy na taki klub niz na przykladowo Slask Wroclaw czy Gornik Zabrze gdzie kluby nie sa w stanie obslugiwac swoich dlugow i raz na pol roku musza dostawac kilkunastomilionowe dotacje z miasta a portfolio ich sponsorow sa miejskie wodociagi, ZOO, MPK i Zielen Miejska (bo w momencie kiedy miasto przestaje byc wlascicielem to ci "sponsorzy" rowniez znikaja).

Wiesz ze jesli kupisz Wisle, ktora obsluguje swoje dlugi bez kroplowki z miasta to bedziesz w innej sytuacji niz gdy kupisz Slask Wroclaw gdzie to ty bedziesz musial wykladac te kilkanascie milionow bo ci miasto powie "twoj klub twoj problem, sam se plac". Chyba ze trafisz naiwnych jak w Gdansku gdzie doplacaja do biznesu "wielkiemu inwestorowi".
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.11.2025, 12:10
Nie jestem jego fanem, musisz sobie przegooglac wywiady z nim i wszystkie publikowane wypowiedzi. Bylo to w sierpniu lub wrzesniu.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.11.2025, 12:13
Nie liczcie na zadnego inwestora, szczegolnie, jesli awansujemy do ekstraklasy. Jedyne kto moze dojsc to ktos w rodzaju Kokosinskiego, kto wykupi np Janoszke i wrzuci z 20 mln do budzetu.

Z dwoch powodow.
Po pierwsze zadluzenie klubu, ktore zaraz siegnie 100 mln. W tym znaczna czesc wobec obecnego wlasciciela, ktory czerpie z tego tytulu rocznie 1-1,5 mln odsetek I to jest drugi powod - krolewski nie odda nikomu klubu. Z powodu kasy i z powodu checi bycia na swieczniku.

Moore pojawil sie 4 miesiace temu, mialy byc natychmiastowe efekty jego obecnosci, a przynajmniej jak najszybsze. Okey, dali sobie panowie rok, minelo 4 miesiace, wiec jeszcze chwile maja, ale na ten moment poza sugestiami dotyczacymi meczu ze Slovanem brak jakichkolwiek konkretow
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2025, 12:26
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem jego fanem, musisz sobie przegooglac wywiady z nim i wszystkie publikowane wypowiedzi. Bylo to w sierpniu lub wrzesniu.

Ja po prostu myślę, że konfabulujesz. Mógł powiedzieć, że jesteśmy w stanie przetrwać i bez znalezienia inwestora, a resztę sobie pewnie dośpiewałeś.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.11.2025, 12:49
Jest mi zupelnie obojetne co ty sobie myslisz.
Fakty sa takie, ze kolejne kluby znajduja inwestorow, Wisla nie. I kolejne kluby tych inwestorow znajda, a Wisla dalej bedzie krolewicza.
Wystarczy sobie pol godziny poczytac jego wszystkie wypowiedzi od sierpnia Ale za ciezko ja tego za ciebie nie zrobie
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.11.2025, 12:53

Ja po prostu myślę, że konfabulujesz. Mógł powiedzieć, że jesteśmy w stanie przetrwać i bez znalezienia inwestora, a resztę sobie pewnie dośpiewałeś.
Również zapamiętałem taki przekaz z wywiadu. Rozmawiamy i będziemy rozmawiać ale Wisła da sobie radę bez inwestora, bo mamy super pomysły i plany - o to mniej więcej chodziło.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2025, 13:39
As napisał(a):Wyświetl post
Ja mam oczywiscie nadzieje, ze wejdzie jakis inwestor z duza kasa i bedzie w stanie wepchnac nas na wyzszy poziom.

Natomiast - znowu, nie jestem ekspertem - jesli klub jest zadluzony ale ma dobrze zorganizowane struktury, w jego dzialaniu jest strategia i logika a takze jest w stanie obslugiwac swoj dlug to nie ma problemu z punktu widzenia inwestora. Inaczej sie patrzy na taki klub niz na przykladowo Slask Wroclaw czy Gornik Zabrze gdzie kluby nie sa w stanie obslugiwac swoich dlugow i raz na pol roku musza dostawac kilkunastomilionowe dotacje z miasta a portfolio ich sponsorow sa miejskie wodociagi, ZOO, MPK i Zielen Miejska (bo w momencie kiedy miasto przestaje byc wlascicielem to ci "sponsorzy" rowniez znikaja).

Wiesz ze jesli kupisz Wisle, ktora obsluguje swoje dlugi bez kroplowki z miasta to bedziesz w innej sytuacji niz gdy kupisz Slask Wroclaw gdzie to ty bedziesz musial wykladac te kilkanascie milionow bo ci miasto powie "twoj klub twoj problem, sam se plac". Chyba ze trafisz naiwnych jak w Gdansku gdzie doplacaja do biznesu "wielkiemu inwestorowi".
Coś tu nie gra.Powiedz jaka jest różnica między kroplówka z miasta a kroplówką od właściciela zakładając,że tak jak jest w rzeczywistości to są pożyczki.Pomijam aspekt pieniędzy publicznych bo nie taki jest sens twojej wypowiedzi.

Stary dziad cały czas wam pisze o zadłużaniu się ponad stan a wy wesoło odpowiadacie,że nie ma nic złego w zadłużaniu." Ponad stan "
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2025, 13:49
czy ta rozmowa nie może toczyć się w jakimś dziale o właścicielach?
Człowiek chce coś poczytać o lidzie w kontekście sportowym, a tu kolejne kłótnie o Królewskim.

Niczego nie wiemy, niczego się nie dowiemy, niewiele możemy zrobić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.11.2025, 14:53
Wiemy bardzo duzo. Dowiedziec juz sie mozna duzo mniej niz jeszcze rok temu, to fakt, ale nadal mozna.
Z ostatnim, ze niewiele mozemy zrobic, to sie akurat zgodze.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2025, 14:56
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
W barażach Wisła wymiata, także szanse na awans byłyby faktycznie spore
Twierdzisz, że Królewski biega po boisku i strzela samobóje?
Czy może, że to wina Jarka, że w ostatnich barażach były dwa słupki i poprzeczka, i przegraliśmy 0:1?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2025, 15:31
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Coś tu nie gra.Powiedz jaka jest różnica między kroplówka z miasta a kroplówką od właściciela zakładając,że tak jak jest w rzeczywistości to są pożyczki.Pomijam aspekt pieniędzy publicznych bo nie taki jest sens twojej wypowiedzi.

wy wesoło odpowiadacie,że nie ma nic złego w zadłużaniu." Ponad stan "
przepraszam bardzop ale jak przeskrollujesz temat do wczesniejszych postow to zoabczysz ze napisalem "dlugi nie sa problemem dopoki nie zadluzasz sie ponad stan" z czym dziad sie zgodzil.

Wgladu w ksiegi Wisly nie mam to nie jestem w stanie powiedziec czy zadluzamy sie ponad stan czy nie. Jedynym dostepnym dla mnie namacalnym wyznacznikiem tego czy obslugujemy swoje dlugi czy nie sa licencje przyznawane nam przez PZPN i UEFE. Dodatkowo nie tocza sie przeciwko nam obecnie (o ile wiem) zadne postepowania o updalosc zglaszane przez wierzycieli. Od czasow Sarapaty nikt tez nie skladal do sadu takich wnioskow. Na tej podstawie jestem sklonny stwierdzic, ze nie zadluzamy sie ponad stan, przynajmniej na ten moment.

Jesli ktos to obliczyl i moze to wykazac, ze zadluzamy sie ponad stan to ja to przyjme do wiadomosci i odpowiednio przekalibruje swoje zdanie.

Co do kroplowek. Niestety nie umiem powiedziec jaka to jest roznica z punktu widzenia jakiegos tam inwestora. W moim osobistym odczuciu klub finansowany z prywatnych pieniedzy jest lepiej zorganizowany, ma lepsze struktury niz ten finansowany publicznie. Taki prywatny wlasciciel jakby nie patrzec robi wszystko zeby nie musiec finalnie dofinansowywac klubu, natomiast jakis prezes z miejskiego nadania ma wyjebane na to bo zawsze moze dostac szmal z miejskiej kasy.

Moze tak mysle bo jeszcze pamietam komune.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2025, 15:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
czy ta rozmowa nie może toczyć się w jakimś dziale o właścicielach?
Człowiek chce coś poczytać o lidzie w kontekście sportowym, a tu kolejne kłótnie o Królewskim.

Niczego nie wiemy, niczego się nie dowiemy, niewiele możemy zrobić.
kiedys jak byla moderacja to dalo sie przyrzucac posty miedzy tematami. Teraz trzeba juz zostac tam gdzie rozpoczal sie watek. Niestety.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.11.2025, 15:38
Przegrywamy - nie ma winy Jarka

Mamy sezon konia - zasługa Jarka

Klasyk.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.11.2025, 15:43
Ja też pamiętam, że Prezesek wspominał coś o tym, ze w zasadzie w tej chwili nie szukamy inwestora.
I dalej, że owszem jak by był jakiś "piękny i porządny" to owszem się pogada ale to nie priorytet.

Ale taka uwaga ogólna.
Nie róbmy jakiejś egzegezy słów Prezeska.
On często gada żeby gadać, impuls chwili .
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 06.11.2025 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.11.2025, 16:02
Jeśli ma być inwestor w stylu Mady, to chyba lepiej rzeczywiście poczekać na kogoś "konkretniejszego"

W przypadku poszukiwania inwestora cała nadzieja w Moorze, który zakładam przytuli całkiem niezłą prowizję w przypadku wykupu klubu za swój pakiet akcji, który dostał za darmo.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2025, 16:24
azor napisał(a):Wyświetl post
Przegrywamy - nie ma winy Jarka

Mamy sezon konia - zasługa Jarka

Klasyk.
Ale na tym forum jest kilku takich dla których wszystko co złe to wina Jarka, jak wygrywamy to Jarek nie ma z tym nic wspólnego. Łącznie z jakimś palantem, który pi...sze per "prezesik".

Chcecie rozmawiać ile w ostatnich latach jest winy Królewskiego to podajcie argumenty. A nie jedynie napierdalanie w prezesa.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2025, 19:18
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ale na tym forum jest kilku takich dla których wszystko co złe to wina Jarka, jak wygrywamy to Jarek nie ma z tym nic wspólnego. Łącznie z jakimś palantem, który pi...sze per "prezesik".

Chcecie rozmawiać ile w ostatnich latach jest winy Królewskiego to podajcie argumenty. A nie jedynie napierdalanie w prezesa.
Ja się nie mieszam w tą wojenkę choć widziałem próby przypisania mnie do jednej strony . Natomiast bez większego zastanowienia jestem w stanie podać parę obiektywnych zarzutów do prezesa i myślę że byłbym w stanie te zarzuty dobrze umotywować.

Z drugiej strony mamy coś rzeczywistego czyli rządy Królewskiego które są na forum konfrontowane z wyimaginowanym inwestorem który na pewno robiłby wszystko lepiej.

Były płacze na forum o to, że Wisły nie oddano w ręce tych klaunów co poszli do Lechii. A według mnie to akurat dobrze bo Lechia jest tam do prania forsy i zaraz będzie znowu w pierwszej lidze albo gorzej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.11.2025, 20:30
pepe72 napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie.

Płacze żale, ale jedyny konkret to długi które wyrównuje głównie Królewski i brak awansu, jakby to tylko od Królewskiego zależało.

stary dziad napisał(a):Wyświetl post

Powiem tak- gratuluję ci optymizmu.
Też taki chciałbym mieć.
Na razie oceniam twój wywód jako myślenie życzeniowe czy magiczne, chciejstwo.
Ja jestem małej wiary.
Ale wlej mi tej wiary trochę.
Najlepiej jak wskażesz konkretny konkret na poparcie tezy iż zaczeliśmy się wtaczać w aspekcie finansowym.
Nie mam zamiaru niczego wlewać. Jak sobie przypomnisz jakie wizje Ty i reszta walących w Królewskiego snuliście od trzech lat, a jak te wasze wizje zweryfikowała rzeczywistość to może coś się zmieni, ale szczególnie na zmianę nie liczę. Zwłaszcza po tym jak zapytany o konkretny zarzut do prezeska totalnie zdezerterowałeś.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.11.2025, 03:48
Dziękujemy Panie Królewski, że jesteś. Już tyle lat. A hejterkami się nie przejmuj, niech napędza to do działań.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 07.11.2025, 05:11
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Również zapamiętałem taki przekaz z wywiadu. Rozmawiamy i będziemy rozmawiać ale Wisła da sobie radę bez inwestora, bo mamy super pomysły i plany - o to mniej więcej chodziło.
Zgadza sie, cos takiego podczas wiekopomnej wizyty Moora bylo mozna uslyszec.
Ostatnio edytowane przez WildDog : 07.11.2025 o godz. 06:12.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.11.2025, 08:23
Wiarygodność Zaskrońca jest zerowa, więc nie należy traktować jego słów poważnie.
Co do parodystów typu pepe72 cze Drozd to szkoda klawiatury, bo tu i tak nic nie dociera.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.11.2025, 08:40
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Wiarygodność Zaskrońca jest zerowa, więc nie należy traktować jego słów poważnie.
Co do parodystów typu pepe72 cze Drozd to szkoda klawiatury, bo tu i tak nic nie dociera.
Fakt.
Jeżeli ktoś cały czas pisze o poprawiającej się sytuacji finansowej Wisły to dyskusja nie ma sensu.
Można się różnić co do oceny różnych aspektów sportowych, organizacyjnych ale w Wiśle to jedno jest niestety bezdyskusyjne. Rosnące zadłużenie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2025, 08:50
Nawałka kandydatem na trenera Wieczystej, ponoć nie powiedział "nie".

Kompletnie nie widzę takiego mariażu, sama kandydatura pokazuje, że WK chyba nie ma za bardzo innych opcji.

Z perspektywy Wisły - raczej odpada nam poważny rywal do miejsc 1-2.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 07.11.2025, 08:50
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Mozesz juz zamknac jape!.....Niestety, ale bardzo mnie przekonuje ksywka, ktora cie Krolewski ochrzcil. Jestes totalna 3.14zda i tyl w temacie.

Szukasz jakiegos ostatniego punktu zaczepienia, aby uderzyc w Jara!......Wszystko zaczyna przemawiac przeciw tobie! Od ponad trzech lat, jak sledze forum, non stop walisz w prezesa........

Rozumiem krytytke, ale nawet glupota ma swoje nieprzekraczalne granice!

Podzielam jego (Krolewskiego) zdanie (najwieksi oponenci wymiekaja, a ty dalej swoje) jestes P.I.ZDA!!!

Musisz miec jakies niemile doswiadczenia z przeszlosci, aby trenera, ktory osiagnal najwiekszy sukces od ponad 15 lat, nazwac alfonsem! Nie wiem kto byl twoim; tusk czy nawrocki....ale cos widze w branzy oblatany jestes!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów