The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2025, 13:30
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Węgrzyn,Mielcarski naprawdę doborowe to twoje towarzystwo piszących nowy słownik języka polskiego.To że nie rozumiecie słów których używacie to szczegół.

Dokładnie,słowa nie zmieniają znaczenia tylko dlatego,że kilku samozwańczych ekspertów piłkarskich nagminnie używa ich w niepoprawny sposób.
Twoje "zacięcie się" w tej sprawie jest doprawdy urocze.

Jak już jesteśmy przy klasykach,powiedzeniach i przysłowiach to nie wypada nie wspomnieć,że jak jedna osoba mówi ci żeś osioł to wzrusz ramionami,jak mówią ci to dwie osoby to spójrz w lustro a jak kilka to pora kupić siodło a nie pisać słownik na nowo
Naprawdę, doskonale się dzisiaj z Wami bawię. Słuchaj, forumowy autorytecie od poprawnej polszczyzny - ja nie mam po swojej stronie "towarzystwa forumowiczów" z tradycyjnego chórku, tylko słownik języka polskiego PAN i dziennikarzy sportowych, którzy używają słowa kontuzjogenny w kontekście zawodników - dokładnie tak, jak ja je użyłem, nawet jeśli kiedyś preferowana była inna forma.

Dziś w mediach sportowych często mówi się o "zawodniku kontuzjogennym" - i to nie przez Węgrzyna czy Mielcarskiego, ale poważnych dziennikarzy włącznie z Kołtoniem lub Borkiem używających tych słów - jeśli przeszukasz archiwa serwisów piłkarskich, trafisz na wypowiedzi trenerów czy dziennikarzy, którzy używają tego przymiotnika w stosunku do sportowców, nie tylko do boisk czy warunków atmosferycznych. Zresztą nawet wy wszyscy doskonale zrozumieliście, o co mi chodziło i co chciałem przekazać.

A że merytoryczne do mojego poglądu na temat sensowności przedłużania kontraktu Łasicy nie było się do czego przyczepić, to zaczęliście swój popis.

Także - nie ja tu wymyślam nowe słowa w próżni, tylko opieram się na słowniku, ewolucji języka, autorytetach językowych i realiach sportowych.

A ty natomiast masz... chórek forumowych ekspertów, którzy jak zawsze w niemal każdej sprawie stoją w komplecie pod Twoim płotem, klepią się nawzajem po plecach i rzucają frazesy lub teorie z czapy, jak te o tym, że Broda jest wartościowym bramkarzem nadającym się do podstawowego składu.

Więc zanim następnym razem się wypowiesz: sprawdź, czy masz cokolwiek więcej niż echo pustych fraz. Bo ja mam Słownik PAN + użycie profesjonalne w mediach.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.10.2025 o godz. 13:56.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów