The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2025, 14:18
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Bardzo "interesująco" się Was czyta

Proponuję, aby dyskusją objąć także to, czy należy mówić "kondom" czy "kondon" ...
Co chcesz? Nie byłoby tej dyskusji, gdyby ktoś potrafił przyznać się do błędów.
A że Markus jest już obiektem drwin ze strony wielu forumowiczów, przyczepią się już oni do każdego jego niezdarnego sformułowania.
Tak działa prawo.
Dżungli.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 08.10.2025, 14:25
Nie, ja nic nie chcę.
Szkoda tylko, że jałowiejemy...
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.10.2025, 14:38
Markus napisał(a):Wyświetl post
Co za kolejne brednie znów wypisujesz? Według Transfermarkt tylko na przestrzeni ostatnich czterech sezonów Igor Łasicki opuścił łącznie ok. 23–26 oficjalnych meczów ligowych i pucharowych z powodu kontuzji, co przekłada się na około siedem miesięcy absencji w sumie (211 dni potwierdzonych + krótsze epizody). To nie jest kontuzjogenny piłkarz?

Piłeś coś czy znowu jesteś zagupiony jak dziecko we mgle?
Sprawdź znaczenie słowa kontuzjogenny i podatny na kontuzje.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.10.2025, 14:47
Chłopy, a nie myśleliście czasem żeby się przenieść z tą dyskusją na jakieś forum dla językoznawców lub polonistów?

Jak mnie oczy nie mylą, to głównym tematem tego wątku jest mecz Wisła Kraków vs Ruch Chorzów.
Powód: nieopatrznie postawiłem kropkę (".") po "vs" i się wystraszyłem, że teraz na mnie się wszyscy rzucą
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 08.10.2025 o godz. 14:48.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.10.2025, 14:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A jak się ma powyższe stwierdzenie do faktu popełniania błędów przez niektórych dziennikarzy i bezmyślnego ich powielania przez niektórych forumowiczów pod pretekstem, że skoro jakiś niedokształcony dziennikarz mówi tak, a nie inaczej, to jest to dozwolona zmiana w uzusie językowym?

Dla mnie: gdybyś przyznał, że napisałeś błędnie (każdemu może się zdarzyć), korona z głowy by ci nie spadła.
Tak że upierając się przy błędzie i szukając różnych fikołków dla jego usprawiedliwienia dajesz tylko pożywkę tym, którzy i tak z ciebie się śmieją.
Teraz mają jeszcze jeden powód.
No proszę - Fra mat znów w roli samozwańczego strażnika języka, który pilnuje czystości polszczyzny niczym cerber słownika ortograficznego. Mam nadzieję że ten kto uczył Cię na tej filologii nie czyta forum, bo mógłby spalić się ze wstydu

Tylko że znowu mieszasz pojęcia: uzus językowy to nie to, co Fra mat uzna za poprawne, tylko to, co rzeczywiście funkcjonuje w języku - w mowie, w prasie, w telewizji. I dokładnie tak, przez realne użycie, język się rozwija. Nie przez dekret ani zaklęcia w stylu "to błąd!", tylko przez żywy obieg.

Nie mówimy więc o "bezmyślnym powielaniu błędów", tylko o świadomym uznaniu zmiany znaczeniowej, która już dawno się utrwaliła. Gdyby język nie ewoluował, do dziś pisałbyś "sromotnie pobłądziłem" zamiast "pomyliłem się", a "piłkarz ofensywny" brzmiałby jak herezja, bo przecież dawniej "ofensywa" była tylko wojskowa.

A co do Twojego "korona by ci z głowy nie spadła" spokojnie, nie spadnie, bo ją trzymają fakty.

Bo kiedy za moim użyciem stoi Słownik PAN, uzus medialny i liczne przykłady dziennikarzy sportowych, a po Twojej stronie jest tylko urażone ego i dźwięk własnego oburzenia oraz forumowy chórek takich wybitnych postaci jak hejterek, s1monik czy Kryształ, to wiesz, która strona wygląda jak ta, która "szuka fikołków".

Podsumowując: nie myl języka z matematyką - tam faktycznie 2+2=4, ale w języku to, co żyje i funkcjonuje, staje się normą.

A jeśli to dla Ciebie "błąd", to chyba najwyższy czas zaktualizować nie tylko słownik, ale i oprogramowanie.

Żeby jednak nie było, że uważam się za nieomylnego - przyznaję, masz rację w jednej rzeczy: faktycznie akurat zdanie "Także - nie ja tu wymyślam nowe słowa" powinienem sformułować inaczej. Tu zgadzam się z definicją z ortograf.pl, którą przywołałeś. To był błąd językowy, a nie merytoryczny i nie mam z tym żadnego problemu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 08.10.2025, 14:56
Nie zebym sie wtracal, ale jak to sie czesto uzywa; nic nie mowie, ale cicho nie bede!...Brac za autorytety jezykowe glabow dziennikarzy to juz parodia!......Zrobili se jaka kalke angielskiego zwrotu; "contusion prone"......i kvrwy chca blyszczec uzywajac nowomowy, tylko im zrozumialej. Inny przyklad, z Man City zrobiono "obywateli"...a kazdy, kto chociaz srednio biega w angielskim, wie, ze slowo "citizens"ma dwa znaczenia; obywatele i mieszczanie....i to drugie nalezy podpiac pod MC!!!...To tak jakbym Anglikowi polskie powiedzenie; "pokoj z toba" przetlumaczyl; "room with you"! I wisienka na torcie;

HANDICAP!!!! Gdybym jakiejs grupie kibicow angielskich powiedzial, ze sa handicapem swojego klubu.,....chyba zywy bym z Wysp nie wrocil!! Handicap, w najprostszym tlumaczeniu to "niepelnosprawnosc" ewentualnie ulomnosc!!....Nawet na ulicach, zamiast kopert, w miejscu dla inwalidow sa napisy "handicap"
Ostatnio edytowane przez WildDog : 08.10.2025 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 08.10.2025, 15:01
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Chłopy, a nie myśleliście czasem żeby się przenieść z tą dyskusją na jakieś forum dla językoznawców lub polonistów?

Jak mnie oczy nie mylą, to głównym tematem tego wątku jest mecz Wisła Kraków vs Ruch Chorzów.
Przepraszam za moj wpis nie w temacie...ale sprowokowali mnie "polonisci"
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.10.2025, 15:08
Markus czym Ty się zajmujesz na co dzień? Skąd masz czas, żeby pisać elaboraty nawet w tak błahych kwestiach?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.10.2025, 15:18
Faktycznie, szkoda zaśmiecać forum.
Markus jest niepodrabialny.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.10.2025, 15:53
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Cholera jak mawia pewien forumowy mędrzec-otworzyłem puszkę z Pandorą....
Z tym pacjentem nie wchodzi się w dyskusję. Pokażesz jego kłamstwa i manipulacje, a ten zamiast przeprosić i przyznać się do tego, to dalej brnie w pisanie głupot. Z idiotą nie wygrasz, a tutaj mamy połączenie idioty z osobowością narcystyczną, choć o piłce to on niewiele wie, więc za bardzo nie wiem skąd jego ego w tym akurat temacie .
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.10.2025, 16:27
Ale że Markusik podał nazwy polskich portali i redakcji to szok.
Myślałem że będzie się powoływał na Marce lub El Mundo Deportivo.
Albo przynajmniej na Cwiakale który podobno zajmuje się piłka hiszpańską .
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.10.2025, 18:59
Wytłumaczenie tej kuriozalnej dyskusji jest bardzo prozaiczne. Potrzebny jest jakikolwiek temat zastępczy, żeby czasem nie zwrócić uwagi na rzeczywistość. A ta jest oczywista, nastąpiło odwrócenie trendu. Jako klub zamiast się staczać zaczynamy rosnąć w każdym aspekcie, a to przecież niemożliwe. Powinniśmy zbankrutować już dawno z winy padalco/zaskrońca. A tu po 1/3 sezonu 9 pkt przewagi nad trzecim miejscem, średnia około 30 000 kibiców na stadionie, oglądalność naszych meczów większa niż ekstraklasowiczów w pucharach, w składzie 5 młodych których w perspektywie będzie można sprzedać. Nic tylko się pochlastać. Więc są dwie opcje na mydlenie oczu, jedna to bredzenie, że wszystko to zasługa trenera Jopa, który gołymi rękami walczy z jadowitym zaskrońcem. Druga to wyszukiwanie durnych tematów do gównoburzy, typu brakuje koszulek w fanszopie, czy Lasicki jest/nie jest kontuzjogenny. Może Łasicki nie jest, ale jego ciało sterowane przez wzorce ruchowe już zdecydowanie jest. Bo co chwilę coś się w nim psuje.

Dlatego płaczki nie wysilajcie się, rzeczywistość Was wyjaśniła, a to dopiero początek. Ból dupy będzie co raz większy i bardzo dobrze.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 08.10.2025, 19:08
Wisła rozwija się na każdym polu a zwłaszcza rosnących zaległości.
Nie płacimy miastu za stadion, piłkarzom rezerw, nie wiem jak z obiadami dla akademii.

Ale spoko, to niedobra tak myśleć a co dopiero mówić.
Wiwat Prezes Królewski!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.10.2025, 19:15
Pamiętaj o koszulkach, którym prezes krzywo gwiazdę naprasował .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.10.2025, 19:33
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wisła rozwija się na każdym polu a zwłaszcza rosnących zaległości.
Nie płacimy miastu za stadion, piłkarzom rezerw, nie wiem jak z obiadami dla akademii.

Ale spoko, to niedobra tak myśleć a co dopiero mówić.
Wiwat Prezes Królewski!
Podobno zaczęliśmy płacić, ale tylko dlatego że miasto wycofalo nam możliwości oplacania stadionu po rozegranym meczu. Znowu wystawiają nam proformy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 08.10.2025, 19:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Podobno zaczęliśmy płacić, ale tylko dlatego że miasto wycofalo nam możliwości oplacania stadionu po rozegranym meczu. Znowu wystawiają nam proformy
Owszem, ale jednak zaległości uzbierało się całkiem sporo.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.10.2025, 19:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Co do PP zgoda, ale sparing bez Kuziemki i Dudy będzie jednak niemiarodajny.

Dodatkowo na pewno trzeba dać przynajmniej 45 min takiemu Nikajowi, Colleyowi czy Kawale.

Bardzo liczę na przejście Hutnika w PP i wylosowanie fajnego rywala z esa. Znajac życie to jednak pojedziemy pewnie w grudniu do Slupska.
Dlaczego będzie niemiarodajny? Jeżeli rezerwowi dadzą radę to tym bardziej z "kadrowiczami" byłoby dobrze. Wiadomo że mecze o stawkę to inny temat ale też zawsze można tłumaczyć, że ekstraklasowicz nas lekceważy. Już superpuchar pokazał, że wcale nie odstajemy i brakuje tylko więcej pewności i wyrachowania, ale to przyjdzie z czasem. Taki jest plus próbowania gry w piłkę w buraczanej 1 lidze, drużyna uczy się to robić i potem jest na czym się oprzeć w ekstraklasie.

W PP chciałbym zagrać na wiosnę, a teraz dostać taki Słupsk i skupić się na zdobywaniu punktów w lidze. zostało 21 do zdobycia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.10.2025, 20:01
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pamiętaj o koszulkach, którym prezes krzywo gwiazdę naprasował .
Tych koszulkach co to ich nikt nie widział?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.10.2025, 20:09
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Tych koszulkach co to ich nikt nie widział?
No jak nie, przecież lamenty, że gwiazda się odkleja niosą się głośnym echem, a kto za to odpowiada, wiadomo przecież.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.10.2025, 21:38
Dlaczego będzie niemiarodajny? Jeżeli rezerwowi dadzą radę to tym bardziej z "kadrowiczami" byłoby dobrze. Wiadomo że mecze o stawkę to inny temat ale też zawsze można tłumaczyć, że ekstraklasowicz nas lekceważy. Już superpuchar pokazał, że wcale nie odstajemy i brakuje tylko więcej pewności i wyrachowania, ale to przyjdzie z czasem. Taki jest plus próbowania gry w piłkę w buraczanej 1 lidze, drużyna uczy się to robić i potem jest na czym się oprzeć w ekstraklasie.

W PP chciałbym zagrać na wiosnę, a teraz dostać taki Słupsk i skupić się na zdobywaniu punktów w lidze. zostało 21 do zdobycia.
Duda z Kuziemka to fundament naszej gry w ataku. Wyjdziemy z duetem na skrzydłach Sukiennicki - Baniowski i sztycha Pogoni nie zrobimy.

Choc fakt ze w Pogoni tez paru wyjechalo na reprezentacje.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.10.2025 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.10.2025, 22:11
Nie śledziłem tej językoznawczej dyskusji od jej początku. Słowo "kontuzjogenny" nie zostało opisane w wielkim słowniku języka polskiego https://wsjp.pl/szukaj/podstawowe/wy...=kontuzjogenny ani w słowniku języka polskiego PWN https://sjp.pwn.pl/czychodzilocio/kontuzjogenny.html. Spór jest o słowo nieistniejące
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 09.10.2025, 10:39
Wytłumaczenie tej kuriozalnej dyskusji jest bardzo prozaiczne. Potrzebny jest jakikolwiek temat zastępczy, żeby czasem nie zwrócić uwagi na rzeczywistość. A ta jest oczywista, nastąpiło odwrócenie trendu. Jako klub zamiast się staczać zaczynamy rosnąć w każdym aspekcie, a to przecież niemożliwe. Powinniśmy zbankrutować już dawno z winy padalco/zaskrońca. A tu po 1/3 sezonu 9 pkt większy i bardzo dobrze.
Nikt nie kwestionuje wyników sportowych.
Każdy kibic Wisły jest, jak to się mówi, mega zadowolony.
I na pewno, w jakiejś mierze jest to również zasługą Prezeska.

Natomiast twoja próba obśmiania czy wręcz lekceważenia naszej sytuacji finansowej jest naiwnością lub kompletną głupotą.
Niestety ale ta sytuacja wybija i będzie wybijać.
Teraz wyszło, że nie płacimy zawodnikom rezerw już dwóch pensji.
To świadczy o "rośnięciu w każdym aspekcie"?

Inną rzeczą jest brak towaru (koszulek) w sklepie firmowym.
Dlaczego?
Owszem, może być winna logistyka...
A może niezapłacone faktury?

Problem zasadniczy jest taki, że nie ma żadnego pomysłu na wyjście z tej sytuacji.
Dla mnie temat PM jest czysto tematem zastępczym, który eksploruje Prezesek.

Teraz klub trochę stanął na nogi bo, po raz kolejny, nie zawodzą kibice i poprzez wysoką frekwencję zapewniają przychody.
Ale co będzie za 2 miesiące?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.10.2025, 15:34
Nikt nie kwestionuje wyników sportowych.
Każdy kibic Wisły jest, jak to się mówi, mega zadowolony.
I na pewno, w jakiejś mierze jest to również zasługą Prezeska.
Patrząc na napierdalanie w Królewskiego na tym forum to aż dziw bierze, że ktoś z was uważa, że obecne wyniki to również zasługa prezesa.
Natomiast twoja próba obśmiania czy wręcz lekceważenia naszej sytuacji finansowej jest naiwnością lub kompletną głupotą.
Niestety ale ta sytuacja wybija i będzie wybijać.
Teraz wyszło, że nie płacimy zawodnikom rezerw już dwóch pensji.
To świadczy o "rośnięciu w każdym aspekcie"?

Inną rzeczą jest brak towaru (koszulek) w sklepie firmowym.
Dlaczego?
Owszem, może być winna logistyka...
A może niezapłacone faktury?

Problem zasadniczy jest taki, że nie ma żadnego pomysłu na wyjście z tej sytuacji.
Dla mnie temat PM jest czysto tematem zastępczym, który eksploruje Prezesek.

Teraz klub trochę stanął na nogi bo, po raz kolejny, nie zawodzą kibice i poprzez wysoką frekwencję zapewniają przychody.
Ale co będzie za 2 miesiące?
Jak ktoś chce sensownie porozmawiać o finansach to trzeba przedstawiać dane długoterminowe.
Budżet klubu na pewno rośnie. Pytanie co z zadłużeniem.
Zatory płatnicze są w chyba każdym klubie, owszem Jaro obiecywał, że w Wiśle będzie max. 1,3 miesiąca.
Ale to zawsze zależy od sponsorów.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.10.2025, 11:41
Kochani, są różne rodzaje trollingu. Taki np szczęśliwie już zbanowany Leszek specjalnie pisał rzeczy wbrew ogólnym nastrojom forum aby podgrzać (skutecznie) większość z Was, a taki Markus czyni coś co na studiach nazywało się dyskusją oxfordzką, akurat wylosowało mu się bronienie nieprawidłowego użycia słowa 'kontuzjogenny'. Idzie mu świetnie bo gość jest dobry w retoryke, fajnie sie to czyta. Dziwi mnie jednak że naprawde mądrzy ludzie jak np Fra Mat kolejny raz dają się wkręcać...

"trologenni" Panowie jesteście
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.10.2025, 12:07
nie wiem czy Markus jest dobry w retorykę, spójrz ile w jego postach emocji, retoryka powinna być rzeczowa merytoryczna i "zimna"
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 10.10.2025, 12:30
Po raz ostatni odniosę się do twoich wyobrażeń vs fakty

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś chce sensownie porozmawiać o finansach to trzeba przedstawiać dane długoterminowe.
Budżet klubu na pewno rośnie.
No fajnie, pytanie-a kto to powinien zrobić?
Prezesek prezeskuje już 3 lata i jakoś nic nie słyszałem aby coś nam przedstawił.
Oprócz zbioru ogólników i zaklęć.
Budżet na pewno rośnie.
Tia...
Jak rozumiem, przez "budżet" rozumiesz "przychody".
No to przychody, co potwierdził Prezesek w tym sezonie spadną co najmniej o 20%.

Pytanie co z zadłużeniem.
No właśnie.
Wróćmy jeszcze do słowa "budżet"
Otóż Prezesek poprzez "budżet" rozumie "koszty" czyli wydatki.
On nie patrzy za bardzo jakie klub będzie miał przychody.
Zakłada że w danym sezonie wydajemy określoną kwotę, która- o jakie zaskoczenie- jest wyższa od zakładanych przychodów.
Tak działo się podczas ostatnich 3 sezonów i tak zapewne będzie i w tym sezonie.
Wniosek jest jeden- Prezesek świadomie zadłuża klub.

Zatory płatnicze są w chyba każdym klubie
Naprawdę?
Nie słyszałem aby (obecnie) były jakiekolwiek zatory w Widzewie, Rakowie, Motorze, Lechu, Pogoni a nawet w corupcjovii...

owszem Jaro obiecywał, że ...
No cóż, ja już jakiś czas temu wyleczyłem się z wiary w jego obiecanki...

Ale to zawsze zależy od sponsorów.
No tak, podstawowy sponsor Wisły to my, kibice, dzięki którym na pewno znacząco wzrosną tzw. przychody z dnia meczowego.
Natomiast tzw. przychody komercyjne, wynikające z zawartych za dany sezon umów sponsorskich czy reklam są na pewno znaczące (stosownie do pozycji klubu) ale już znane i raczej nie ma szansy na ich zwiększenie.

Ach, zapomniałem , mamy nowego sponsora, Petera Moora.
Przypomnij, ile kasy dorzucił on do budżetu?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.10.2025, 12:33
Dziadu, nie ten temat TAK ŻE pisz we właścicielskim
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 10.10.2025, 12:34
stary dziad napisał(a):
Ach, zapomniałem , mamy nowego sponsora, Petera Moora.
Nie sponsora, a akcjonariusza. To są dwa zupełnie różne pojęcia prawne.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 10.10.2025, 13:38
W sensownych klubach akcjonariusz =sponsor
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 10.10.2025, 13:40
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Dziadu, nie ten temat TAK ŻE pisz we właścicielskim
No tak , ale prosepani, to kolega Drozd tu zaczoł...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów